ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 10:28   #2341
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam się.

Pochwalę się, że po 15 miesiącach przerwy zawitała do mnie @. Chyba w życiu się tak nie cieszyłam z @. Bo planuję wrócić do wkładki wewnątrzmacicznej. Obrzydły mi gumki...

Super!!! To teraz wizaż Cię wciagnie.... ale sobie odpoczywaj, bo jak urodzisz....to jeszcze zamarzysz o tym stanie, gdy dziecko było w brzuszku.
za @ - choć to takie nie codzienne
wiem, że będzie napewno często brakować tego spokoju, ale tak bym chciała żeby Mały był już z nami.... nie mogę się doczekać Tylko najchętniej bym chciała żeby zakukał drzwiami.....
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej,
Ja tylko na chwilę, bo od wczoraj jestem ledwo żywa...
Dosłownie z minuty na minutę złapały mnie dreszcze, zimno, mdłości i ból krzyża. Czasami to mam uczucie jakby mi się jakaś obręcz zaciskała na brzuchu. Do tego dochodzi ból brzucha i jajników, bo @ tuż, tuż... Oczywiście zaliczyłam bliskie spotkanie z klozetem i gorączkę.
niech szybko mija...
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Czuje sie wywolana. Jestem jestem ale nie mam mocy na pisanie Najpierw mowili ze urodze do srody zeszlej, potem ze do niedzieli a jak nie to troche mi pomoga. Przyszlo co do czego i wypuscili do domu, jutro mam przyjsc na kontrole. Chcialabym juz bardzo urodzic. Kilkukrotnie mialam taka sytuacje ze w nocy przez 2 godziny mialam regularne, bolesne skurcze ktore w koncu sie wyciszaly. Dzisiaj rano znow falszywy alarm i jestem juz tym wyczerpana psychicznie i fizycznie. Po kazdej takiej akcji ze skurczami mam sluz zmieszany z krwia wiec mam nadzieje ze jest juz na tyle duze rozwarcie ze mnie jutro zostawia i jak obiecali tak pomoga
no to już by mogli faktycznie pomóc
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Mam dzień wariata dosłownie!!!
rano pobudka..wyszykowałam najstarszego syna do szkoły- ciuchy,kanapki,picie....ś redniego ciuchy ,kanapki, siebie też, Tymka ubrać,mleko,pampki na droge..
O 8 rano biegiem do kuzynki zostawić Tymka, po drodze Kacpra do szkoły podprowadzić, a ja z Konradem na busa do innego miasta.. Dzisiaj stawałam z nim na komisję ds orzeczeń o niepełnosprawności.
Potem powrót, odbiór Tymka i w domu o 13stej. biegiem ścielenie łóżek,naczynia, wstawianie zupy, sprzątanie...
Jakby tego było mało Tymka coś brzuszek rozbolał bo krzyczał troszkę
Teraz śpi...ja ubiłam muche bo go wkutwiała
podziwiam

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Agata jest malutka, przy porodzie wazyla 2460g i mierzyla 50cm. Dostala 9/10 PA. Lekarz uprzedzal, ze bedzie malutka, ponoc dzieci matek "cisnieniowych" sa mniejsze.
Nie mniej jednak robila furore na oddziale, wszystkie panie z noworodkow nad nia skakaly, zachwycaly sie i wpadaly do nas nawet jak juz byla na sali ze mna. Bo wszystkie inne dzieci byly conajmniej kilogram wieksze, tylko nasza rozmiarow laleczki do zabawy.
Ale powiem Wam, ze bylo ciezko.... Malutka zobaczylam zaraz po porodzie, a pozniej dopiero na druga dobe, bo lekarze musieli uspokoic moje cisnienie. Pamietam tylko, ze powiedzialam do anestezjolog, ze podobna jest do meza.
Co do karmienia to my jestesmy na butelce na mm, dokarmiam moim, bo pomimo walki z laktatprem laktacja cos sie nie rozpedza
nam dla odmiany pomagaly chyba wszystkie polozne, zeby mala chciala jesc z piersi. Pomagala nam nawet lekarz pediatra, ale Agata za cholere nie chciala ssac z cyca. Kapturki na sutki tez nie pomogly...
Bede ednak odciagac, nawet co 3 karmienie moim mlekiem, to jednak moim, a moze za tydz cos sie zmieni.
Posataram sie wstawic zdjecie malej, jak nie uda mi sie teraz na tablecie, to potem moze z kompa.
Tz oczywiscie zakochany po uszy, wzial tydz wolnego zeby mi pomoc i powiem Wam, ze bez niego nie dalabym rady.
Do tego cos mi sie ze szwem dzieje, tzn jest opuchniety i twardy, ale tylko z jednej strony. Polozna srodowiskowa powiedziala zeby skonsultowac to z lekarzem, wiec jutro wizyta.
I powiem Wam, ze mimo iz dopiero ustalamy sobie plan dnia i sami wdrazamy sie we wszystko, pomimo, ze wszystko jest nowe i troche przerazajace, to ta mala istotka wynagradza na kazda nieprzespana sekunde i kazdy dzien staran o nia.
I mimo, ze czuje sie troche jak we mgle, to nie zamienilabym tego na nic innego.
pięknie a Agatka faktycznie maleńka
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

My mieliśmy wizytę tydzień temu (chyba nie pisałam)
Mały waży już 1871g,ułożony główką w dół. Tp pokrywa się z terminem Om, nic się nie skraca także wszystko ok,za tydzień kolejna wizyta i będziemy robić posiew.
to był 33 tc o ile dobrze pamiętam? a powiedział już ile może ważyć przy porodzie? ja mam we wtorek - to będzie w 34 tc, podobnie

santom tak się cieszę!!! piękna mała istostka! wasza

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-09-19 o 10:43
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:35   #2342
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze Cię jajo i plemniory posłuchały myślę ze już jest po , więc albo się dostały zołnierze do jaja albo nie...nie mam przeczuć , nie bede się nakręcać..zaskoczyła mnie postawa męza mego ze nie miał siły ale walczył..walczył do końca 6 dni z rzędu , nie mając już czym strzelac do upadłego działał tralalalala

Linka - to się nie dziw, że mąż padł z wydojenia. wycisnęłaś z niego wszystko, do ostatniej kropli. Teraz daj mu dojść do siebie. Chyba dumny, że dał radę?
Swoją drogą to niejeden o tym marzy, a jak przychodzi co do czego to po drugim numerku....zasypiają ( mój mąż)

Teorema - jak zdrówko?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:41   #2343
...Skierka...
Zakorzenienie

Luna i Isia jakie słodkie te wasze pociechy....

Cytat:
Wiec melduje jak po wizycie Wczoraj z TZ popracowalismy jeszcze nad rozwarciem, cala noc brzuch pobolewal ale warto bylo. Rozwarcie na 3 cm, lekarz zrobil jeszcze masaz szyjki i skierowal na oddzial. Mowil ze ma nadzieje ze do jutra urodze. Przyznam ze ja tez Takze leze sobie teraz na oddziale i mam nadzieje ze akcja sie rozwinie. Skurcze jakies tam sa, zobaczymy czy sie wzmocnia czy rozejda. Mam mocne postanowienie ze wyjde stad juz z synusiem
ojjjj kciuki trzyyyymammm !

a ja aż wstyd sie przyznać ale jeszcze z wyrka sie nie wywlekłam
ale zaraz to zrobie bo aż zgłodniałam i jako taki pierwszy mój spokojny i leniwy porranek w domu, mąż w pracy, ja mam kupe ogarniania w tym całym przemeblowaniu ale co tam - nie ucieknie zrobie sobie capucino - a co tam

Stary 2013-09-19, 10:41   #2344
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka - to się nie dziw, że mąż padł z wydojenia. wycisnęłaś z niego wszystko, do ostatniej kropli. Teraz daj mu dojść do siebie. Chyba dumny, że dał radę?
Swoją drogą to niejeden o tym marzy, a jak przychodzi co do czego to po drugim numerku....zasypiają ( mój mąż)
Mój mąz z tych co moze co pare dni się przytulac , i zawsze starania wyglądały tak ze ja czułam zal i złość..potrafił mi mowić ze spać mu się chce , ze rano itd. To był pierwszy cykl kiedy on się tak przyłozył do tego ze sam inicjował i to w imie fasoli. Kazał sikać na testy , sprawdzać czy to już , jak wiedział ze już to jeszcze jeden dzien się postarał " zeby nie było" tak więc na prawde jestem z niego dumna bo wiem ze dał z siebie nawet wiecej niż może i ma ochote. Mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie kurcze..bo dla mnie to było straszne..nigdy nie powiem ze starania sa najmilsze w tym wszystkim...zdecydowanie wolałabym odpocząć a nie na siłe się tulic..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:43   #2345
IsiaG
Zadomowienie

Santom - zmień na 1 str bo nie mogę na to patrzeć, Nuna i kocur w mamusiach a jeszcze w ciąży. Ja nie znam dat, ale może chociaż imiona im wpisz, albo na priv niech Ci napiszą kiedy urodziły.
A siebie czemu nie dopisałaś do zaciążonych? I mrauu przenieś a kandulską to bym won, nie odzywa się

To tak, żebyś się nie nudziła

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-19, 10:55   #2346
Linka1984
Zakorzenienie

gdzie niestabilna??? gdzie misia ???? gdzie spinka????
Stary 2013-09-19, 11:16   #2347
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
mam nadzieje ze Cię jajo i plemniory posłuchały myślę ze już jest po , więc albo się dostały zołnierze do jaja albo nie...nie mam przeczuć , nie bede się nakręcać..zaskoczyła mnie postawa męza mego ze nie miał siły ale walczył..walczył do końca 6 dni z rzędu , nie mając już czym strzelac do upadłego działał tralalalala

nic nic nic

Cześć laski moje wszystkie - bez wyjatku
Witam się czwartkowo Byłam rano na zakupach ( na bazarze hurtowym dla butików) ale w sumie nic nie kupiłam..napaliłam się ze chce ze dwie sukienki do brązowych kozaczków ale same szmaty były takie dresowe - teraz ponoć modne a ja nie uznaje do eleganckich kozaczków takich rzeczy więc kupilam tylko jedną sukienkę ale w sumie teraz jestem niezadowolona-bo jest jak cieniutki sweterek i mi sie brzuch i rajty jak założe ( rajstopy ) odznaczą , nie pomyślałam...a tego nie można zwracać .

Apropo butów które cebula wrzuciła , dostałam je od tesciowej , bo są w moim stylu ale 2 rozmiary za duże , próbowałam wsadzać tam gazety i 2 wkładki i dalej za duże..chce je oddać komuś komu się po prostu przydadzą. wiec rach ciach kto bierze ??? tylko za przesyłkę niech zapłaci i tyle
Ja mam bardziej 37 niż 38:-/ a chętnie bym wzięła.
MARU chciała;-)

Cytat:
no właśnie???
Ja wczoraj też o nich myślałam. Misia całkiem chyba na mamusie uciekła:-(

Do Niestabilnej nawet wczoraj pw posłałam z pytaniem gdzie znikła i co u niej , ale bez odzewu:-/

ISIA u mnie inka po ciąży już żadko gości w domu. Ale herbatki Ci zrobie:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cebulova super. Teraz będzie ładował jeszcze mocniej

color ja się piszę...

moja mała znów się drze... nie wiem, co się dzieje
To już wstawiam wodę

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry z herbatką
zimno, cimno i w ogóle nie.
Ale mimo wszystko miłego dnia życzę
I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Santom cudowne czuje, że bedzie córa

Cebula syncio rozrabiaka przybił piatkę z mamą

Ja też z herbatą dziś się witam!
Ależ zimnica

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Rany, trzymaj się Nuna...
U nas też pizgaaaa

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
tak dyskretnie i nieśmiało zaciskam kciuki....

no brawo i torcik też bardzo dobrze że był - w końcu nie mała okazja

jak szybciutko!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

no nie tyle napisałam wcześniej i byłam pewna że poszło a tu nic.........

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

to tak po krótce... od nowa

że miałam mieć duzo czasu na tu przeleciało przez palce, w poniedziałek latałam i załatwiałam urlop do konca tyg a pozniej zwolnienie,miało byc od razu ale w ostatniej chwili okazało sie że opłaci mi sie żeby ten miesiąc zakończył się niby pracą, stąd na koniec jeszcze urlop...

ela no jutro zaczynam 34 tc więc niby długo, pewnie pracują i dłużej, ale czułam że już jest czas na odpoczynek...

a wczoraj przyszły mebelki dla Syncia więc we wtorek opróżnianie szaf wszystkich w pokoiku i wywożenie poprzednich mebli- sajgon w domu z tej okazji masakryczny.... wczoraj maz zdazyl skrecic jedna szafe przed praca, a dzis jak wroci pewnie dalej bedzie skrecał. A jago wspieram duchowo - no czasem coś potrzymam

co ja tam jeszcze pisałąm.... kupe cytowań, ale obawiam się że wszystkich juz nie powtórze
Jak już mężu złoży to pochwalisz się mebelkami?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:22   #2348
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c

Cytat:

Jak już mężu złoży to pochwalisz się mebelkami?
no pewnie
tylko może sie zejść z tym, troche tego stręcania jeszcze ma.
Pozatym dużo jeszcze brakuje w pokoiku.... w sumie prawie wszystkiego, będzie tak na surowo jeszcze, ale zdjęcie wstawie

Stary 2013-09-19, 11:41   #2349
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
No to się będzie działo. A niemowlak ile miesięcy ma?

klask i: Brawo dla Ciebie!!!

A czemu ma nie zrobić przez brzuch i nie pozwolić wejść mężowi? Na pewno pozwoli.

Bry!
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro i weekend. Jutro z rana muszę podskoczyć do labu zawieźć mocz do badania. A w sobotę może wybierzemy się na grzybki... Uwielbiam zbierać grzybki
Aaaa i co ja jeszcze chcialam? Chciałam powiedzieć, że synek mnie dzisiaj kopnął w dłoń. Poczułam to!!!
gratki za kopniaka
co do grybkow to tz uwielbiam zbierac...jednak w tym roku odpuscic musze na rzecz Dominisi

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam sie
Musze sie dzis przeleciec do biura, do urzedu i do sklepu. A majgorsze, ze tz jest nadziebiony, wiec ma zakaz nachylania sie do malej. Mam nadzieje ze jak mnie nie bedzie mial z nia problemow i jak ja nakarmie to pospi do mojego powrotu.
A i laktacja zaczna sie chyba rozpedzac, bo jest coraz lepiej, ale za to cale cyce bolaod odciagania

Prosze o kciuki, bo zbieram dokum do becikowego

I pieknej deszczowej pogody ciag dalszy

Cebulova super!
oby laktacja sie rozkrecila, na pewno tak bedzie a jaki masz lakator? ja mam reczny z aventu i strasznie podraznil mi brodawki....ktore i tak byly juz pogryzione przez niunie.... doszo do tego, ze musze smarowac mascia z antybiotykiem zeby sie wygoily.... w poradni laktacyjnej dostalam laktator elektryczny medela swing.... jest niebo a ziemia..... nic nie boli, nic nie podraznia,,,no cud miod orzeszki.....

Cytat:

nic nic nic

Cześć laski moje wszystkie - bez wyjatku
Witam się czwartkowo Byłam rano na zakupach ( na bazarze hurtowym dla butików) ale w sumie nic nie kupiłam..napaliłam się ze chce ze dwie sukienki do brązowych kozaczków ale same szmaty były takie dresowe - teraz ponoć modne a ja nie uznaje do eleganckich kozaczków takich rzeczy więc kupilam tylko jedną sukienkę ale w sumie teraz jestem niezadowolona-bo jest jak cieniutki sweterek i mi sie brzuch i rajty jak założe ( rajstopy ) odznaczą , nie pomyślałam...a tego nie można zwracać .

Apropo butów które cebula wrzuciła , dostałam je od tesciowej , bo są w moim stylu ale 2 rozmiary za duże , próbowałam wsadzać tam gazety i 2 wkładki i dalej za duże..chce je oddać komuś komu się po prostu przydadzą. wiec rach ciach kto bierze ??? tylko za przesyłkę niech zapłaci i tyle
no to trzymamy kciuki co by dzialania meza i Twoje nie poszly na marne
buty fajne, moj styl...tylko boje sie czy moja szkita wlezie.....

nuna - wspolczuje placzu malutkiej mam nadzieje, ze jej przejdzie

dzien dobry
wlasnie zjadlysmy z cyca i spimy, tzn mala spi byla dzis polozna zwazyc niuńke, wazy 2810 czyli przez tydzien przybraa ok +/- 300gr
i podobnie jak Ty Lunka mowi, ze 15-20 min jedzenia to dobry czas
a musze powiziec, ze mala calkowicie odrzucila butle. nie chce nic z niej ssac.... i jak ja mam ja dokarmiac? jutro jedziemy do por. laktac. to pogadam,,,moze juz nie potrzebuje dokarmiania?
tylko boje sie zeby nie wisiala z kolei na cycu non stop bo jak poje to roznie ze spaniem....raz ja odloze i spi a raz zaczya kwekac i dalej by chciala...

jeju polaazilabym po sklepach za jakimis ciuchami ale chyba narazie nie dam rady.....
a wage sprzed ciazy tez juz praktycznie mam moze jeszcze z 1kg brakuje.... jednak mam nadzieje, ze jeszcze troce mi ubedzie przydaloby sie ;p
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:14   #2350
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
a wage sprzed ciazy tez juz praktycznie mam moze jeszcze z 1kg brakuje.... jednak mam nadzieje, ze jeszcze troce mi ubedzie przydaloby sie ;p
GratkiIle przytyłaś w ciąży?

U mnie szaro,buro,zaraz będzie lało.Nic mi się nie chce w taką pogode.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:29   #2351
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
GratkiIle przytyłaś w ciąży?

U mnie szaro,buro,zaraz będzie lało.Nic mi się nie chce w taką pogode.
dzieki diecie cukrzycowej niewiele, okolo 8kg takze izus nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, zobaczysz jaka laska bedziesz po ciazy
teraz z diety juz nici, jem kiedy mam czas i co jest ;p czesto wyglada to tak, ze jem co mi pod nos podstawia :P a i slodkie idzie czasem w ruch, choc staram sie jakos nie przesadzac bo przeciez piers jednak i polozna i w poradni lakt. mowia zeby jesc wszystko, oczywiscie w umiarkowanych ilosciach..... no to jem ;p w poradni powiedzieli, zeby nie pic alkoholu i nie jesc za duzo fastfoodow a tak to wszystko,,nawet do 5 filizanek kawy ... ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...

u nas slonko swieci ale chyba zimno,,, a mnie boli glowa.....
Stary 2013-09-19, 12:30   #2352
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:

Teorema - jak zdrówko?
Dziękuję, dobrze. Nic się w sumie nie dzieje, czasem coś pokłuje lub pobolewa w brzuchu. Jutro usg i tylko to mnie stresuje..

Dziś mam w domu 4 fachmanów na raz i chyba zaraz oszaleje, dlaczego remonty muszą tak długo trwać i zawsze się przeciągać??? Jak do pt nie skonczy stolarz, to idziemy do sądu, a ja mam sie przecież nie stresować do jasnej cholery!!! od 4 mies nie może debil skonczyć kilku rzeczy!!!!!!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:01   #2353
IsiaG
Zadomowienie

Poszłam z Lidką na spacer ale nas deszcz przegonił. pospała godzinkę i obudził ją domofon, cholerne ulotki!!! Moja skrzynka jest na korespondencję a nie na makulaturę. Ile drzew na to jest ścinanych

Cytat:

Jak w następnym wątku się nie pojawią to proponuję - delete.

Cytat:

dzien dobry
wlasnie zjadlysmy z cyca i spimy, tzn mala spi byla dzis polozna zwazyc niuńke, wazy 2810 czyli przez tydzien przybraa ok +/- 300gr
i podobnie jak Ty Lunka mowi, ze 15-20 min jedzenia to dobry czas
a musze powiziec, ze mala calkowicie odrzucila butle. nie chce nic z niej ssac.... i jak ja mam ja dokarmiac? jutro jedziemy do por. laktac. to pogadam,,,moze juz nie potrzebuje dokarmiania?
tylko boje sie zeby nie wisiala z kolei na cycu non stop bo jak poje to roznie ze spaniem....raz ja odloze i spi a raz zaczya kwekac i dalej by chciala...

jeju polaazilabym po sklepach za jakimis ciuchami ale chyba narazie nie dam rady.....
No 300 gr to super wynik
A tu kurde same laski po ciąży. Mi z bioder mogłoby z 10 cm ubyć, a nie chce cholerstwo, uczepiło się i siedzi. Lukier, psia kość.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dziękuję, dobrze. Nic się w sumie nie dzieje, czasem coś pokłuje lub pobolewa w brzuchu. Jutro usg i tylko to mnie stresuje..

Dziś mam w domu 4 fachmanów na raz i chyba zaraz oszaleje, dlaczego remonty muszą tak długo trwać i zawsze się przeciągać??? Jak do pt nie skonczy stolarz, to idziemy do sądu, a ja mam sie przecież nie stresować do jasnej cholery!!! od 4 mies nie może debil skonczyć kilku rzeczy!!!!!!
A macie jakąś umowę z nim spisaną, bo z czymś do sądu to chyba trzeba???

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-19, 13:09   #2354
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki diecie cukrzycowej niewiele, okolo 8kg takze izus nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, zobaczysz jaka laska bedziesz po ciazy
teraz z diety juz nici, jem kiedy mam czas i co jest ;p czesto wyglada to tak, ze jem co mi pod nos podstawia :P a i slodkie idzie czasem w ruch, choc staram sie jakos nie przesadzac bo przeciez piers jednak i polozna i w poradni lakt. mowia zeby jesc wszystko, oczywiscie w umiarkowanych ilosciach..... no to jem ;p w poradni powiedzieli, zeby nie pic alkoholu i nie jesc za duzo fastfoodow a tak to wszystko,,nawet do 5 filizanek kawy ... ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...

u nas slonko swieci ale chyba zimno,,, a mnie boli glowa.....
Fajnie że na kp można jeść prawie wszystko

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:09   #2355
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

U mnie wszystko sie wyciszylo Tak to w szpitalu moge rownie dobrze 2 tygodnie jeszcze lezec... Jutro zapytam na obchodzie czy mnie w takim razie do domu puszcza... Wszystkie ktg sa ok, rozwarcie duze ale skurczy brak... W domu to bym chociaz z TZ nad rozwarciem popracowala i moze szybciej by ruszylo...

Co do misi to na mamusiach sie sporo udziela. Moze juz nie ma czasu na nasz watek
Stary 2013-09-19, 13:23   #2356
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

w nowym kasujemy te które nie mają się czasu odezwać oczywiscie te co na prawde sie nie odzywają
Stary 2013-09-19, 13:37   #2357
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję za wagę - pozazdrościć
u mnie nie bedzie pewnie tak łatwo, tym bardziej że chyba za dużo słodyczy sobie pozwalam.... narazie mam 12 kg do przodu na 33/34 tc, ale bardziej bede sie martwić później, tym co zostanie...
chociaz nie czuje po sobie tych kg i ponoc nie widac. moze dlatego ze jestem wysoka - 173. ale w biodrach czuje ze jest troszke wiecej, po moich spodniach dresowych - lekko ciaśniej sie zrobiło
Cytat:
Dziś mam w domu 4 fachmanów na raz i chyba zaraz oszaleje, dlaczego remonty muszą tak długo trwać i zawsze się przeciągać??? Jak do pt nie skonczy stolarz, to idziemy do sądu, a ja mam się przecież nie stresować do jasnej cholery!!! od 4 mies nie może debil skończyć kilku rzeczy!!!!!!
stolarz chyba nie bylby stolarzem gdyby zrobił robote na czas
nie bede Cie straszyć ile u nas czasu robił kuchnie. A ile przy tym wypadków sie trafiało biedakowi przy każdym telefonie z opierdzielem - jeśli wogole odebrał. No mówie Ci jakiego pecha mają stolarze - chcą robote robić 24 godziny na dobe ale wredny los im nie pozwala....
Cytat:
U mnie wszystko sie wyciszylo Tak to w szpitalu moge rownie dobrze 2 tygodnie jeszcze lezec... Jutro zapytam na obchodzie czy mnie w takim razie do domu puszcza... Wszystkie ktg sa ok, rozwarcie duze ale skurczy brak... W domu to bym chociaz z TZ nad rozwarciem popracowala i moze szybciej by ruszylo...
o biedna - oby szybko coś ruszyło

Stary 2013-09-19, 13:43   #2358
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
A macie jakąś umowę z nim spisaną, bo z czymś do sądu to chyba trzeba???
Mamy umowę i dowód, ze kase dalismy w maju, a dotad najdrozszych rzeczy ani widu, ani słychu ale i tak, ciagac sie po sądach, to jest jakis nienormalny czlowiek, skoro woli w ten sposób to zalatwiac.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
nie bede Cie straszyć ile u nas czasu robił kuchnie. A ile przy tym wypadków sie trafiało biedakowi przy każdym telefonie z opierdzielem - jeśli wogole odebrał. No mówie Ci jakiego pecha mają stolarze - chcą robote robić 24 godziny na dobe ale wredny los im nie pozwala....

o biedna - oby szybko coś ruszyło
To fakt!!! rodzina sie pochorowuje po kolei, zona w szpitalu, dwa razy samochod mu sie zepsul, a jednoczesnie jego szwagrowi tez, wiec nie ma od kogo pozyczyc, a raz nawet kolega mu wyjechał na urlop i zabral mu klucz do warsztatu, wiec jakze on by mogl pracowac?? No jak??? przeciez se szyby nie wybije, nie?...... brak słów.

Ja nigdy nikogo tak nie opier***** w zyciu jak tego czlowieka. Tylko że zero reakcji. Ciekawe, czy do Bozego Narodzenia bede miec kuchnie? Ma byc u nas wigilia..............

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-09-19 o 13:48
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:47   #2359
...Skierka...
Zakorzenienie

a ja dalej ogarniam... tyle tych rzeczy się naprodukowało w tym pokoiku, przeglądam, wywalam co sie da - tzn co stwierdzę ze nie jest niezbędne. Chciałabym pokoik zrobić taki typowo dziecięcy,bez tych gratów wszystkich co tam były, dlatego reorganizacja wszystkich szafek ale wcześniej czy później trzeba było to zrobić. Choć jak wszystko od razu team się układało, to nawet nie było widać ile tego jest.... ale teraz widać... aż za bardzo ale jestem dzielna i działam, choć powoli
a później dalsze skręcanie

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:

To fakt!!! rodzina sie porochowuje po kolei, zona w szpitalu, dwa razy samochod mu sie zepsul, a jednoczesnie jego szwagrowi tez,wiec nie ma od kogo pozyczyc, a raz nawet kolega mu wyjechał na urlop i zabral mu klucz do warsztatu, wiec jakze on by mogl pracowac?? No jak??? przeciez se szyby nie wybije, nie?...... brak słów.
skąd ja to znam tylko teraz z tego się śmieje ale wiem co ty czujesz, bo wtedy też byłam wściekła, że tacy niepoważni ludzie i z klienta robią debila wciskając mu co rusz nową bajke.
Ale trzymam kciuki żeby zabrał sie do roboty!

Stary 2013-09-19, 13:51   #2360
IsiaG
Zadomowienie

Skierko, tylko się nie przemęczaj, masz czas.

To teraz wiem, że jeśli kiedykolwiek, cokolwiek to tylko nie stolarza!!!
Współczuję.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-19, 13:57   #2361
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Poszłam z Lidką na spacer ale nas deszcz przegonił. pospała godzinkę i obudził ją domofon, cholerne ulotki!!! Moja skrzynka jest na korespondencję a nie na makulaturę. Ile drzew na to jest ścinanych

Jak w następnym wątku się nie pojawią to proponuję - delete.

No 300 gr to super wynik
A tu kurde same laski po ciąży. Mi z bioder mogłoby z 10 cm ubyć, a nie chce cholerstwo, uczepiło się i siedzi. Lukier, psia kość.
zobaczymy jak teraz bedzie po odrzuceniu flachy.... teraz possala z 10 minut, dopila z butli z 10-15 ml i spi jakos malo mi sie wydaje :/

Cytat:

Co do misi to na mamusiach sie sporo udziela. Moze juz nie ma czasu na nasz watek
uu.dobrze dzidziowi u mamy
oczywiscie zycze zeby szybko poszlo do przodu
Stary 2013-09-19, 15:23   #2362
Linka1984
Zakorzenienie

robie trzecie podejscie do sukienki..ide na zakupy w poszukiwaniu tej cholernej sukienki po pracy..jak nie znajdę w największej galerii w moim miescie to sie dziś powiesze na nitce dentystycznej!!! o!!!
Stary 2013-09-19, 15:40   #2363
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

No bez jaajjjj

Julek ciotki tu czekają

Cytat:
robie trzecie podejscie do sukienki..ide na zakupy w poszukiwaniu tej cholernej sukienki po pracy..jak nie znajdę w największej galerii w moim miescie to sie dziś powiesze na nitce dentystycznej!!! o!!!
eheheh Linko jak już samobójstwo to na czymś konkretnym,nitka się zerwie:ha haha:

Heheh a tak na poważnie to mam nadzieję,że wreszcie coś znajdziesz i nam się tu pochwalisz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-09-19, 15:43   #2364
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

Linka - buty należą się Color. była pierwsza w kolejce, chyba, że zrezygnuje na rzecz kogoś innego.

I nie wieszaj się, toż to TYLKO kiecka. poproś Maru to Ci uszyje

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-19, 15:45   #2365
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Linka - buty należą się Color. była pierwsza w kolejce, chyba, że zrezygnuje na rzecz kogoś innego.

Isia
Oj tam należą
A tak na poważnie to pisałam,że mam 37-38...w większości to 37 jednak.
Więc jak mają się okazać za duże to szkoda by było.
Maru była chyba kolejna chętna na nie.. jej rozmiar i styl jak to napisała
Rezygnuję na rzecz Maru

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-09-19, 15:51   #2366
cebulova
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Isia
Oj tam należą
A tak na poważnie to pisałam,że mam 37-38...w większości to 37 jednak.
Więc jak mają się okazać za duże to szkoda by było.
Maru była chyba kolejna chętna na nie.. jej rozmiar i styl jak to napisała
Rezygnuję na rzecz Maru
O! To świetny pomysł jest. Transakcja wiązana. Maru dostanie od Linki buty a w zamian uszyje jej wymarzoną kieckę. hahahaha

Pszczoua, wykurzaj tego Julka no! Miałaś nie wychodzić bez niego ze szpitala.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:12   #2367
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
O! To świetny pomysł jest. Transakcja wiązana. Maru dostanie od Linki buty a w zamian uszyje jej wymarzoną kieckę. hahahaha

Pszczoua, wykurzaj tego Julka no! Miałaś nie wychodzić bez niego ze szpitala.
No wlasnie byl TZ i mowil ze mam zrobic pare przysiadow, wziac dlugi prysznic i zrobic sobie masaz hehe Ciekawe gdzie on sie o takich sposobach naczytal Jestem zwarta i gotowa tylko czekam az synus zechce wspolpracowac Dzisiaj pelnia wiec moze...
Stary 2013-09-19, 17:21   #2368
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

Color, ja kawę Inkę jak masz to poproszę.

A Ty jak się czujesz??? Lepiej, przeszło??
Na "pieski" mogę się zamienić, tylko swoją jeszcze trochę podszkolę, nauczę parę sztuczek i jak zacznie za duzo szczekać to wtedy będę chętna. Tymczasem mogę Ci pożyczyć na parę tygodni starszego pieska, hmmm psową.

No ja też przecież.

Tyle pocytowałam i wcięło

Luna - jak po nocy? Pewnie dałaś radę, bo kto jak kto ale Ty!!!

Cebulka - super, że tak syncio dokazuje.

Eluś - czekoladki...mniam, mogłaś jeszcze jedną za mnie zjeść. Ale podzieliłas sprawiedliwie

Nuna - brawo za wagę, tylko nie szalej za bardzo - wiesz o co mi chodzi A Julka może ma skok rozwojowy, wtedy dzieci są marudne.

Kejthx - a zegar cyka...cyk....cyk...cyk.. .Ale wiem, że się nie boisz, prawda?

I już nie wiem co komu jeszcze.
wiem, wiem o co chodzi. Nie nie, aztak się nie rozszaleję, bo bardzo chcę kp. Nie wiem właśnie, czy to skok, bo dziś kończy 13 tyg i chyba żaden na ten czas nie przypada... ciągle popłakuje, krótko śpi... Mąż powiedział, że wydziwia i ją rozpieszczę, ale jej musi coś być, skoro tak płacze... Jutro mamy termin szczepień, to ją przebadam...
Cytat:
Mój mąz z tych co moze co pare dni się przytulac , i zawsze starania wyglądały tak ze ja czułam zal i złość..potrafił mi mowić ze spać mu się chce , ze rano itd. To był pierwszy cykl kiedy on się tak przyłozył do tego ze sam inicjował i to w imie fasoli. Kazał sikać na testy , sprawdzać czy to już , jak wiedział ze już to jeszcze jeden dzien się postarał " zeby nie było" tak więc na prawde jestem z niego dumna bo wiem ze dał z siebie nawet wiecej niż może i ma ochote. Mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie kurcze..bo dla mnie to było straszne..nigdy nie powiem ze starania sa najmilsze w tym wszystkim...zdecydowanie wolałabym odpocząć a nie na siłe się tulic..
Mam nadzieję, że w końcu się wam uda... szkoda, że potem seks się staje obowiązkiem przy starankach. Ale zobaczysz-zajdziesz, wrzucicie na luz i znów będzie czysta przyjemność.
Cytat:

Kochana, z takim rozwarciem, to raczej cię już nie wypiszą.
A co do misi... szkoda, że tu się nie udziela... przykro, że jak zaciążą, to znikają OWszem, też nie mam zawsze czasu, ale chociaż się staram podczytać co u której...
Cytat:
tylko się nie wieszaj za wysoko

wygadam się w k...
Stary 2013-09-19, 17:39   #2369
_Kluska_
Zakorzenienie

Pszczoua, rany ile to trwa pracujcie z Tżtem żeby przekonać to Wasze maleństwo, że po tej stronie brzucha też jest fajnie

Cytat:
gratuluję za wagę - pozazdrościć
u mnie nie bedzie pewnie tak łatwo, tym bardziej że chyba za dużo słodyczy sobie pozwalam.... narazie mam 12 kg do przodu na 33/34 tc, ale bardziej bede sie martwić później, tym co zostanie...
chociaz nie czuje po sobie tych kg i ponoc nie widac. moze dlatego ze jestem wysoka - 173. ale w biodrach czuje ze jest troszke wiecej, po moich spodniach dresowych - lekko ciaśniej sie zrobiło

Uff, myślałam, że tylko ja tyle przybieram leci 25tc a ja 9kg do przodu jestem co prawda 6 kg miałam już do 14tc, zaprzestanie palenia i tarczyca zrobiły swoje, ale to nie zmienia faktu, że problem z wagą jest. A słodycze wciągam jak odkurzacz przemysłowy i nie umiem się powstrzymać

A co do stolarzy - u rodziców kuchnię robili 4 miesiące, u mnie do dziś brakuje np obudowy rury od okapu (5 rok leci). właśnie dlatego robiąc nowe mieszkanie wzięłam kuchnię z brw.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:40   #2370
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
A czemu ma nie zrobić przez brzuch i nie pozwolić wejść mężowi? Na pewno pozwoli.
Do tej pory miałam tylko raz przez brzuch i to zaraz po dowcipnym więc i tak świeciłam wszystkim
Cytat:
Witam.

Eluś - czekoladki...mniam, mogłaś jeszcze jedną za mnie zjeść. Ale podzieliłas sprawiedliwie
Coś wymyślę następnym razem żebyś też się załapała
Cytat:
Misia na mamusiach, niestabilna chyba się focha, a spinka nie wiem.

Cytat:

Niestety prawo wyższe remontów
Cytat:
Jak Ty myślisz jak nie w ciąży

Teraz uciekam bo mnie czas goni, ale potem zajrzę na dłuzej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości