ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 18:48   #2311
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
mam w domu pieska...
Przynieś skarpetkę, no przynieś. I przynosi...
Ale slodziak!!
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
teorema Piekna, Ty to samo nam za 2 tyg przyniesiesz

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Pomysł super
Ciekawe, jak z realizacja
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Wiec melduje jak po wizycie Wczoraj z TZ popracowalismy jeszcze nad rozwarciem, cala noc brzuch pobolewal ale warto bylo. Rozwarcie na 3 cm, lekarz zrobil jeszcze masaz szyjki i skierowal na oddzial. Mowil ze ma nadzieje ze do jutra urodze. Przyznam ze ja tez Takze leze sobie teraz na oddziale i mam nadzieje ze akcja sie rozwinie. Skurcze jakies tam sa, zobaczymy czy sie wzmocnia czy rozejda. Mam mocne postanowienie ze wyjde stad juz z synusiem
Ooo, no to trzymam kciuki, Pszczoło
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
W Wiedniu nie byłam w okolicach świąt, ale tu u nas w Grazu jest pięknie, no ale strasznie szybko zaczyna być świątecznie bo już w październiku wieszają na wystawach ozdoby, do grudnia to już się to wszystko przejada, no ale i tak jest pięknie A jarmarki no to jest dopiero super sprawa
Mieszkasz w Grazu? Oj, no to masz piekne widoki na codzien.
Ja tam kocham klimat bozonarodzeniowy, ale pazdzniernik to chyba faktycznie za wczesnie. Tak czy inaczej jarmarki mi sie snią co roku. W tamtym roku w Wawie była smetna imitacja takiego jarmarku na Starówce, mimo że malenkie toto, to jednak klimat jest boski Wiec to TAM sie musi dziac, to nie ogarnę...
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:15   #2312
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Spam dla Linki.

Boli mnie głowa strasznie! Chyba cisnienie

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:15   #2313
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Mieszkasz w Grazu? Oj, no to masz piekne widoki na codzien.
Ja tam kocham klimat bozonarodzeniowy, ale pazdzniernik to chyba faktycznie za wczesnie. Tak czy inaczej jarmarki mi sie snią co roku. W tamtym roku w Wawie była smetna imitacja takiego jarmarku na Starówce, mimo że malenkie toto, to jednak klimat jest boski Wiec to TAM sie musi dziac, to nie ogarnę...
No mieszkam już od ponad 3 lat. Do widoków się przyzwyczaiłam, no ale imprezy mają tu fajne Zawsze taka luźna atmosfera i tak wesoło, ludzie się potrafią bawić, nawet jak się upiją to są weseli, no ale to typowi Austriacy, niestety obcokrajowcy coraz częściej psują im tą zabawę...

A najlepiej to się wybrać w październiku do centrum handlowego to można zobaczyć co drugi wózek z zakupami zapchany trzema skrzynkami piwa jak to pierwszy raz to zobaczyłam to mało nie padłam, no ale tutaj jest taka tradycja a jeszcze jak Oktoberfest się zacznie to dopiero będzie jazda
Stary 2013-09-18, 19:49   #2314
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
kurka nie chce wejsc z komorki. to wrzucam tradycyjnie

male niby jest 2dni do tylu, ale to chyba nie jakas wielka roznica i sie nia nie martwie
umowil mi tez nastepne usg za miesiac czyli na 12t

nadrobilam, ale padam na twarz, wiec musze sie troche zdrzemnac z nadmiaru wrazen dzis

aaa, a moj Tz podjarany jak stodola czerwone oczy mial jak zeszlam z fotela kochany
Aaaaaaallllleeeeeee cuuuuudoooo! Santom, ale sie ciesze.

Cytat:
jejjuuuuuu Santom, chcesz mnie rozbić na atomy????? Zaraz się porycze.
Jakie to piękne, brak słów

który to tydzien? Ósmy, prawda?

A ja chyba podjęłam decyzje.... slub w Wiedniu zimą!!! ubostwiam bozonarodzeniowy klimat, a tam ponoc jest on odczuwalny 100 razy mocniej niz w Polsce, no i te jarmarki swiąteczne... tak, to chyba opcja dla mnie
Ślub w Wiedniu... No no no! Super.sprawa choc w Wiedniu nie bylam.

Cytat:
mam w domu pieska...
Boska jest! Ta pierwsza fotka wymiata.

Cytat:
Jeszcze przed wyjsciem na wizyte zdazylam podejrzec Kamika Lunki. Jaki slodziak A mi sie podoba najbardziej trzecia fotka

Santom przeogromne gratulacje! Wiedzialam ze bedzie dobrze. U Ciebie limit pecha juz sie wyczerpal

Magbes moze zaraz jakos uda mi sie podejrzec Twoja kruszyne w klubie bo nadrabiam na telefonie.

Wiec melduje jak po wizycie Wczoraj z TZ popracowalismy jeszcze nad rozwarciem, cala noc brzuch pobolewal ale warto bylo. Rozwarcie na 3 cm, lekarz zrobil jeszcze masaz szyjki i skierowal na oddzial. Mowil ze ma nadzieje ze do jutra urodze. Przyznam ze ja tez Takze leze sobie teraz na oddziale i mam nadzieje ze akcja sie rozwinie. Skurcze jakies tam sa, zobaczymy czy sie wzmocnia czy rozejda. Mam mocne postanowienie ze wyjde stad juz z synusiem

Postanowienia dotrzymasz. Nie ma bata. Bez synka nie waż się z tamtad ruszac!

Cytat:
W Wiedniu nie byłam w okolicach świąt, ale tu u nas w Grazu jest pięknie, no ale strasznie szybko zaczyna być świątecznie bo już w październiku wieszają na wystawach ozdoby, do grudnia to już się to wszystko przejada, no ale i tak jest pięknie A jarmarki no to jest dopiero super sprawa

Santom, pierwsze zdjęcie ślicznego bobaska

No u mnie w sumie nic się nie dzieje, zostały mi ostatnie tabsy i później odpoczynek, może się uda zajść, ale jakoś ostatnio odpuściłam sobie natrętną myśl o dziecku
Bardzo dobrze, ze odpuscilas te mysl. Tak jest lepiej. O wiele lepiej.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:12   #2315
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Kwicia - to ja!!! ktoś się pytał gdzie jesteś, więc odpisałam, że grzejesz dupkę na Bali lub Kubie lub w innym gorącym miejscu. Dobrze, nie?
A weź i mnie gdzieś wyślij za rok.... pliiiissssss

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kamiluś ma dziś pół roczku
od rana nie moge przestać myśleć jak to szybko minęło... o wiele za szybko

Młody mierzy jakieś 73cm a waży.. dużo
Jaki słodki półroczniak

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Szukam Mu jakiegoś białego sweterka i nic mi się nie podoba. Mam białe spodenki i body z mucha...do tego sweterek..chyba tez będzie ok?
Ja myślę, że to bardzo dobry pomysł

Cytat:

male niby jest 2dni do tylu, ale to chyba nie jakas wielka roznica i sie nia nie martwie

nadrobilam, ale padam na twarz, wiec musze sie troche zdrzemnac z nadmiaru wrazen dzis

aaa, a moj Tz podjarany jak stodola czerwone oczy mial jak zeszlam z fotela kochany
nawet nie wiesz jak się cieszę Waszym szczęściem

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
na szpilce i to takiej 9 cm
Ja mam 38. Poproszę zdjęcie.

Cytat:
A ja chyba podjęłam decyzje.... slub w Wiedniu zimą!!! ubostwiam bozonarodzeniowy klimat, a tam ponoc jest on odczuwalny 100 razy mocniej niz w Polsce, no i te jarmarki swiąteczne... tak, to chyba opcja dla mnie
U lala, ale będziecie mieli pięknu ślub.... W prawdzie na żywo nigdy nie widziałam, ale w dobie internetu nie trzeba gdzies być, żeby coś zobaczyć. W każdym bądź razie będzie super.

Cytat:
No to Kochana trzymam kciuki.

Cytat:
No u mnie w sumie nic się nie dzieje, zostały mi ostatnie tabsy i później odpoczynek, może się uda zajść, ale jakoś ostatnio odpuściłam sobie natrętną myśl o dziecku
I może się okazać, że to spowoduje II kreski.

Dzastin, Cebulova gratki za kolejne tyg

No więc....
U nas znowu nie ciekawie. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie zrobił się jakiś wysięk i stąd to opuchnięcie. Jeżeli w tydz się nie rozejdzie (mam robić ciepłe okłady) to będę musiała znowu iść pod nóż Ale ma nadzieję, że się rozejdzie, bo zewnętrzne szwy tak ładnie się pogoiły, że szkoda znowu tego ruszać. Taaaaak, mi też byłoby szkoda.
Mam odstawić jedne leki na ciśnienie, bo zaczyna się normować (wszystkie pomiary zapisuję na kartce). Chociaż w gabinecie wybiło mi znowu w kosmos, ale on tylko się zaśmiał i powiedział, że ja to już ma go chyba dość...

Jesteśmy też dziś po pierwszej samodzielnej kąpieli (wcześniej pomagała mi mama) i powiem Wam, że ja się chyba gorzej bałam niż mała. W każdym bądź razie, jak umiałam tak wykąpałam, z każdym kolejnym razem będzie nam łatwiej - mam nadzieję...

A teraz czas kończyć, bo Nasze szczęście będzie się niedługo wybudzało do jedzenia.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-09-19 o 08:51
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:18   #2316
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
isia - dziekuje za rady,,,wszytskie mile wiziane o chuscie nie myslalam.... ale ktow wie, moze mi sie odmieni i pomsle a powiedz, jak mowisz ze karmilas co 2-3 godz to budzila sie sama czy ja wybudzalas? my z piersi karmimy sie przez kapturki poki co, w poradni latac. kazali zrezygnowac zdwoch dokarmien butla wiec dwa sa na samym cycu...dominika je coraz ladniej i ciesze sie...coraz mniej dojada z butelki...tylko cos krotko mi ssie cyca czasem bo potrafi possac z 15-20 minut i nie chce wiecej cycca ani butki...tyle ze przez te 15-20 minut naprawde ssie....teraz bede miala schize czy najada sie tym...
iza - sterylizatora nie mam, przelewam wrzatkiem i to tez nie za kazdym razem. laktator mam i jade na nim od szpitala. mam reczny - do kitu sutki podraznia, z porani wypozyczyli mi elektryczny medeli i jest cudowny! podgrzewacz tez mam z racji tego ze musimy sie dokarmiac. kupiony juz po porodzie

ps. Dominika w K.
Kochana jeśli ssie 15 minut i jak sama piszesz porządnie to najada się na 100%!
Mój jadł 30 minut z czego ssania nie mogłam naliczyć 5 min
także nic sie nie martw, wszystko jest jak trzeba
ja się chyba nie martwiłam tylko i wyłącznie przez to że Kamilek był tak duży że nie bałam sie o jego nie tycie
ale w szpitalu też mi ciągle powtarzali żeby przynajmniej 10 min ssał porządnie, a 15 to już najedzony

Cytat:

2 dni to bez znaczenia!!
ale dzidziol jest cudowny!! Jak na 8 tydzień to prze pięknie go widać
nie moge sie napatrzeć... ale cudownie że w końcu masz tego małego człowieczka, jejuuuś prawie 2 cm ma

Cytat:
super

Cytat:
mam w domu pieska..
hahaha padłam
oj dopadnie Cię kiedyś za te foty

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A co? masz coś?
Jak bez grzyba to pokazuj

Cytat:

no proszę, 3 cm z takim do domu już napewno nie pojdziesz
także czekamy!!!!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Sophia kurde szkoda że ta blizna szwankuje, ale mam nadzieje że będzie dobrze. Lekarza na pewno masz dość, nie Tobie jednej przy nim się podnosi ciśnienie
a Agatka śliczniutka na tym zdjęciu podobna do Kamilka jak sie urodził

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:20   #2317
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
No mieszkam już od ponad 3 lat. Do widoków się przyzwyczaiłam, no ale imprezy mają tu fajne Zawsze taka luźna atmosfera i tak wesoło, ludzie się potrafią bawić, nawet jak się upiją to są weseli, no ale to typowi Austriacy, niestety obcokrajowcy coraz częściej psują im tą zabawę...

A najlepiej to się wybrać w październiku do centrum handlowego to można zobaczyć co drugi wózek z zakupami zapchany trzema skrzynkami piwa jak to pierwszy raz to zobaczyłam to mało nie padłam, no ale tutaj jest taka tradycja a jeszcze jak Oktoberfest się zacznie to dopiero będzie jazda
Ale fajnie.. Znasz plynnie niemiecki? ja uczylam sie pare lat, ale nie moge sie przemoc, znam tylko na poziomie srednim. Nie lubię brzmienia jezyka niem.

A na Oktoberfest to moja kolezanka z pracy wlansie pojechala na kilka dni
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Ślub w Wiedniu... No no no! Super.sprawa choc w Wiedniu nie bylam.
Też jeszcze nie byłam w Wiedniu, ale jest on od dawna na mojej liście do zobaczenia. Chcieliśmy początkowo w Wenecji, ale latem za rok, wiec jesli wszystko bedzie dobrze... to by musiało byc juz po narodzinach, a chyba jednak wolę przed Z drugiej strony nie wiem, kiedy mialabym to wszystko załatwic tak szybko
Stary 2013-09-18, 20:56   #2318
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Julek wychodz
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

No więc....
U nas znowu nie ciekawie. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie zrobił się jakiś wysięk i stąd to opuchnięcie. Jeżeli w tydz się nie rozejdzie (mam robić ciepłe okłady) to będę musiała znowu iść pod nóż Ale ma nadzieję, że się rozejdzie, bo zewnętrzne szwy tak ładnie się pogoiły, że szkoda znowu tego ruszać. Taaaaak, mi też byłoby szkoda.
Mam odstawić jedne leki na ciśnienie, bo zaczyna się normować (wszystkie pomiary zapisuję na kartce). Chociaż w gabinecie wybiło mi znowu w kosmos, ale on tylko się zaśmiał i powiedział, że ja to już ma go chyba dość...

Jesteśmy też dziś po pierwszej samodzielnej kąpieli (wcześniej pomagała mi mama) i powiem Wam, że ja się chyba gorzej bałam niż mała. W każdym bądź razie, jak umiałam tak wykąpałam, z każdym kolejnym razem będzie nam łatwiej - mam nadzieję...

A teraz czas kończyć, bo Nasze szczęście będzie się niedługo wybudzało do jedzenia.
Mam nadzieje że obejdzie się bez nacinania.

Jaka kochana Agatka

Też już chce takie cudo

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:57   #2319
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Macie tu laski buty od Linki. Mozna sie bic

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-18, 21:53   #2320
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Ooo maj stajl
Stary 2013-09-18, 21:54   #2321
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Ale fajnie.. Znasz plynnie niemiecki? ja uczylam sie pare lat, ale nie moge sie przemoc, znam tylko na poziomie srednim. Nie lubię brzmienia jezyka niem.

A na Oktoberfest to moja kolezanka z pracy wlansie pojechala na kilka dni

Nie do płynnego mówienia mi daleko, no ale już się dogadam, właśnie przełamać się jest najtrudniej, później to idzie jak z płatka, nie mam już stresu że muszę coś powiedzieć, po prostu mówię tak jak umiem, i raczej mnie rozumieją, ja ich rozumiem dużo lepiej niż pewnie oni mnie no ale źle nie jest

No Oktoberfest to jest świetna impreza, piwo leje się strumieniami, ale nie tylko dlatego warto to zobaczyć.
Stary 2013-09-18, 21:57   #2322
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowskie

własnie się dowiedziałam że jutro mam kuzynki niemowlaka na noc.. nie pytajcie jak sobie poradze bo pojęcia nie mam! Z dwoma?!
trochę się boje ale sytuacja kryzysowa więc się zgodziłam...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:59   #2323
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Fajowskie

własnie się dowiedziałam że jutro mam kuzynki niemowlaka na noc.. nie pytajcie jak sobie poradze bo pojęcia nie mam! Z dwoma?!
Ha ha ha chrzest bojowy przed Tobą;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:06   #2324
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
z tym że dziecko nie chwyci cyca po butli to prawda ale tylko w pierwszych dniach drugie że przygłodzić, to wiedziałam ale nie miałam serca tym bardziej że slyszałam o tym całodniowym strajku i mój raczej jest z tych upartych hehe ale w końcu i tak chwycił, teraz nie ma żadnego problemu

tak miał chyba nawet Ty wstawiałaś na forum
i bardzo dobrze ze spodenki wygodnie, ja też chciałam wygodnie młodego ubrać ale nie mogłam za nic znaleźć białych spodenek
Jakby był do 3 miesiąca to bym ubrała nawet białego pajaca, ale że mój duży to wypadało go juz ubrać w coś konkretnego w sensie spodnie i bluzka

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

ja tu gadu gadu a moje dziecko już do pasa lezy pod szufladą od łóżeczka
Ja moją złamałam po 4 h widocznie nie jest aż tak uparta A z ubiorem do chrztu to uważam, że nie ma co przesadzać i że super Ci się udało ubrac małego
Cytat:

kochana gratulujęŚliczny maluszek
Cytat:
jejjuuuuuu Santom, chcesz mnie rozbić na atomy????? Zaraz się porycze.
Jakie to piękne, brak słów

który to tydzien? Ósmy, prawda?

super pomysł
Cytat:
mam w domu pieska...

Cytat:

To czekamy na Julka
Cytat:

No więc....

kochana malutka śliczna!! To raz

dwa: na pewno będzie najedzona Szczerze?? Ja nigdy nie patrzyłam na czas karmienia i ostatnio zobaczyłam, że ona je po 5-10 minut...

trzy: pewnie, że kąpiel pójdzie coraz lepiej Mi też pierwszy raz mama pokazała jak kąpać i ona ukąpała, drugi , trzeci była przy nas a ja myłam a potem, to od tej pory my już z Piotrkiem.

Kochane, dziś za nami ciężki dzień... Mała co po chwilę płakała, nie pozwoliła się odłożyć, usypiała na rękach.. Nie.. w sumie nie był to płacz tylko ryk... Moje biedne maleństwo

Byłam dziś u dentysty i zrobiłam dwa na raz zęby, żeby było za jednym znieczuleniem, mała pięknie wypiła dwa razy z butli... koło 23 dam jej już cycusia.

a no i osiągnęłam wagę sprzed ciąży... teraz chcę stracić jeszcze 2-3 kg.
Stary 2013-09-18, 22:31   #2325
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Kejthx;42863639
[B
Ela[/B] jak sie czujesz? Już nic nie dolega?
Dzięki, lepiej. Czuję już coraz częściej, że mam brzuch, chyba sie wszystko rozciaga na prawdę, ale już nie tak mocno jak w poniedziałek rano

Cytat:

Moje słonko rośnie...i jest taki cudowny, taki śmieszek, taki kochany...

Pierwszy miesiąc był dla mnie trudny, ale teraz po prostu wiem po co żyje, moje dziecko to taka iskierka, chociaż bardzo wymagająca...

Jak się uśmiecha z rana po przebudzeniu to całe niewyspanie znika...

No i kocham jak ziewa, a najbardziej jak się przeciąga po każdym jedzeniu..

No i jak pytam: "kto to taka kupę śmierdzącą zrobił" a ten bezzębny uśmiech mówi.. a guuuu
Oj, Kocurku! I znowu mnie podnosisz na duchu

Cytat:
Dzień dobry
Kamiluś ma dziś pół roczku
od rana nie moge przestać myśleć jak to szybko minęło... o wiele za szybko

Młody mierzy jakieś 73cm a waży.. dużo
Środkowe zdjęcie mama i synek wpatrzeni w siebie

Cytat:

WSZYSTKO OK. MAJA PIEKNEGO ŻELKA
MA DLA NAS FOTO...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Został na czas mojej owulacji..od piatku pukamy się codziennie, ja już nie mam siły a on już nie ma czym strzelać!!To jak jakiś obowiązek..człowiek nie ma ochoty ale się puka no bo co w koncu urlop wział po to..zostały mu 2 dni urlopu w tym roku. W kolejnym cyklu ustaliliśmy ze powie szefowi prawdę..ze poki nie zaciąże bedzie musiał brac bezpłatny na dni płodne.. ciekawe jak zareaguje facet...
Apeluję do jajeczka Linki i naboi jej męża: facet nie ma już więcej wolnego, więc robić co do Was należy i dać mu pracować w spokoju!!!!!
Cytat:

Santi, Santi Santi ale czadowe info

Cytat:
mam w domu pieska...

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A co? masz coś?
Jak bez grzyba to pokazuj
A z grzybem to nie łaska?

[QUOTE=Sophia_1;42876279

A teraz czas kończyć, bo Nasze szczęście będzie się niedługo wybudzało do jedzenia.[/QUOTE]
Agatka
Mam nadzieję, że z blizną będzie na tyle dobrze, że się obędzie bez zabiegu.

Dobry wieczór

Moj Mąż miał przyjechać w ten weekend to będzie ok 3.10 dopiero ale ale...4ego mam wizytę, może Pani doktor zrobi znowu trochę USG przez brzuch i mu pozwoli wejść

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dostaliśmy dzisiaj w pracy od klienta słodkości, było 5 takich mini czekoladek. I ja mówię "O! Akurat dla każdego po jednej: jedna dla mnie, jedna dla Mikołaja, jedna dla Pati, jedna dla Izy, i jedna dla Pawła" i zeżarłam dwie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:29   #2326
kwitka13
Zadomowienie

Hejka babki,
Cóż ja mogę wam napisać....
Santi strasznie się cieszę, wprawdzie ja na zdjęciu nic nie widzę ale wiem kto tam jest i więcej mi nie trzeba!
Sophia Agatka jest cudna, prześliczna
Isia zamienisz się na "pieska" ? Mój Ci pilota przyniesie
Baja super laski masz w domu
Koocur wiem do kogo będę uderzać przed następnym wyjazdem na wczasy

no i wyszło o samych dzieciach...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:40   #2327
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Fajowskie

No to się będzie działo. A niemowlak ile miesięcy ma?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
klask i: Brawo dla Ciebie!!!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Moj Mąż miał przyjechać w ten weekend to będzie ok 3.10 dopiero ale ale...4ego mam wizytę, może Pani doktor zrobi znowu trochę USG przez brzuch i mu pozwoli wejść
A czemu ma nie zrobić przez brzuch i nie pozwolić wejść mężowi? Na pewno pozwoli.

Bry!
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro i weekend. Jutro z rana muszę podskoczyć do labu zawieźć mocz do badania. A w sobotę może wybierzemy się na grzybki... Uwielbiam zbierać grzybki
Aaaa i co ja jeszcze chcialam? Chciałam powiedzieć, że synek mnie dzisiaj kopnął w dłoń. Poczułam to!!!

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-09-19 o 08:41
Stary 2013-09-19, 08:45   #2328
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Też już chce takie cudo
Kochana zanim sie obejrzysz to juz bedziesz miala

Cytat:
Cytat:
Fajowskie

Ile chce za te cudenka?

Cytat:
Dostaliśmy dzisiaj w pracy od klienta słodkości, było 5 takich mini czekoladek. I ja mówię "O! Akurat dla każdego po jednej: jedna dla mnie, jedna dla Mikołaja, jedna dla Pati, jedna dla Izy, i jedna dla Pawła" i zeżarłam dwie
No i prawidlowo

Witam sie
Musze sie dzis przeleciec do biura, do urzedu i do sklepu. A majgorsze, ze tz jest nadziebiony, wiec ma zakaz nachylania sie do malej. Mam nadzieje ze jak mnie nie bedzie mial z nia problemow i jak ja nakarmie to pospi do mojego powrotu.
A i laktacja zaczna sie chyba rozpedzac, bo jest coraz lepiej, ale za to cale cyce bolaod odciagania

Prosze o kciuki, bo zbieram dokum do becikowego

I pieknej deszczowej pogody ciag dalszy

Cebulova super!

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-09-19 o 08:48
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:05   #2329
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie do płynnego mówienia mi daleko, no ale już się dogadam, właśnie przełamać się jest najtrudniej, później to idzie jak z płatka, nie mam już stresu że muszę coś powiedzieć, po prostu mówię tak jak umiem, i raczej mnie rozumieją, ja ich rozumiem dużo lepiej niż pewnie oni mnie no ale źle nie jest

No Oktoberfest to jest świetna impreza, piwo leje się strumieniami, ale nie tylko dlatego warto to zobaczyć.
To jak TY sie z nimi dogadujesz to superluksusowa sytuacja!
Zazdroszcze po cichu, bo niemiecki to taki mój wyrzut sumienia.. ale tylko malutki
Cytat:

super pomysł
Obiecałam sobie, że jesli jutro na usg bedzie wszystko dobrze, to zaczynam organizowac slub...
Cytat:
Kochane, dziś za nami ciężki dzień... Mała co po chwilę płakała, nie pozwoliła się odłożyć, usypiała na rękach.. Nie.. w sumie nie był to płacz tylko ryk... Moje biedne maleństwo
Biedna dzidzia moze dzis bedzie lepiej..
Cytat:
Bry!
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro i weekend. Jutro z rana muszę podskoczyć do labu zawieźć mocz do badania. A w sobotę może wybierzemy się na grzybki... Uwielbiam zbierać grzybki
Aaaa i co ja jeszcze chcialam? Chciałam powiedzieć, że synek mnie dzisiaj kopnął w dłoń. Poczułam to!!!
Tak, ja tez uwielbiam zbierac grzyby! i mamy isc w sob lub w nd, jesli pogoda dopisze.

Ale fajnie, ze Cie kopnął
Stary 2013-09-19, 09:05   #2330
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No to się będzie działo. A niemowlak ile miesięcy ma?

klask i: Brawo dla Ciebie!!!

A czemu ma nie zrobić przez brzuch i nie pozwolić wejść mężowi? Na pewno pozwoli.

Bry!

super!!!!!!

Witam

I co z tą kawką dzisiaj?? żadnej nie ma chętnej? ja pije

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:07   #2331
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry z herbatką
zimno, cimno i w ogóle nie.
Ale mimo wszystko miłego dnia życzę
Stary 2013-09-19, 09:27   #2332
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Fajowskie

Dasz rade
Cytat:
Wow piękna waga
Cytat:
[/COLOR]Dostaliśmy dzisiaj w pracy od klienta słodkości, było 5 takich mini czekoladek. I ja mówię "O! Akurat dla każdego po jednej: jedna dla mnie, jedna dla Mikołaja, jedna dla Pati, jedna dla Izy, i jedna dla Pawła" i zeżarłam dwie
Dobra jesteś
Cytat:

Stary 2013-09-19, 09:28   #2333
nuna2
Zakorzenienie

cebulova super. Teraz będzie ładował jeszcze mocniej

color ja się piszę...

moja mała znów się drze... nie wiem, co się dzieje
Stary 2013-09-19, 09:56   #2334
Kejthx
Zadomowienie

Santom cudowne czuje, że bedzie córa

Cebula syncio rozrabiaka przybił piatkę z mamą

Ja też z herbatą dziś się witam!
Ależ zimnica

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:

moja mała znów się drze... nie wiem, co się dzieje
Rany, trzymaj się Nuna...
Stary 2013-09-19, 10:15   #2335
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość

witam, dzisiaj 34dc... @ nadal nie przyszła
tak dyskretnie i nieśmiało zaciskam kciuki....
Cytat:

Wczoraj pyknęła mi dokładnie połowa ciąży, z tej okazji zaszalałam i kupiłam kawałek mega czekoladowego tortu na deserek po obiadku. Był cudownie pyszny, na maksa ciężki i cholernie drogi w dodatku. No ale okazja była, więc odżałowałam kasę i kalorie.
no brawo i torcik też bardzo dobrze że był - w końcu nie mała okazja
Cytat:
Aaa zapomniałam my dziś kończymy 10 tygodni

Moje słonko rośnie...i jest taki cudowny, taki śmieszek, taki kochany...
jak szybciutko!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

no nie tyle napisałam wcześniej i byłam pewna że poszło a tu nic.........

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

to tak po krótce... od nowa

że miałam mieć duzo czasu na tu przeleciało przez palce, w poniedziałek latałam i załatwiałam urlop do konca tyg a pozniej zwolnienie,miało byc od razu ale w ostatniej chwili okazało sie że opłaci mi sie żeby ten miesiąc zakończył się niby pracą, stąd na koniec jeszcze urlop...

ela no jutro zaczynam 34 tc więc niby długo, pewnie pracują i dłużej, ale czułam że już jest czas na odpoczynek...

a wczoraj przyszły mebelki dla Syncia więc we wtorek opróżnianie szaf wszystkich w pokoiku i wywożenie poprzednich mebli- sajgon w domu z tej okazji masakryczny.... wczoraj maz zdazyl skrecic jedna szafe przed praca, a dzis jak wroci pewnie dalej bedzie skrecał. A jago wspieram duchowo - no czasem coś potrzymam

co ja tam jeszcze pisałąm.... kupe cytowań, ale obawiam się że wszystkich juz nie powtórze

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:18   #2336
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Apeluję do jajeczka Linki i naboi jej męża: facet nie ma już więcej wolnego, więc robić co do Was należy i dać mu pracować w spokoju!!!!!
mam nadzieje ze Cię jajo i plemniory posłuchały myślę ze już jest po , więc albo się dostały zołnierze do jaja albo nie...nie mam przeczuć , nie bede się nakręcać..zaskoczyła mnie postawa męza mego ze nie miał siły ale walczył..walczył do końca 6 dni z rzędu , nie mając już czym strzelac do upadłego działał tralalalala

Cytat:

Ile chce za te cudenka?

nic nic nic

Cześć laski moje wszystkie - bez wyjatku
Witam się czwartkowo Byłam rano na zakupach ( na bazarze hurtowym dla butików) ale w sumie nic nie kupiłam..napaliłam się ze chce ze dwie sukienki do brązowych kozaczków ale same szmaty były takie dresowe - teraz ponoć modne a ja nie uznaje do eleganckich kozaczków takich rzeczy więc kupilam tylko jedną sukienkę ale w sumie teraz jestem niezadowolona-bo jest jak cieniutki sweterek i mi sie brzuch i rajty jak założe ( rajstopy ) odznaczą , nie pomyślałam...a tego nie można zwracać .

Apropo butów które cebula wrzuciła , dostałam je od tesciowej , bo są w moim stylu ale 2 rozmiary za duże , próbowałam wsadzać tam gazety i 2 wkładki i dalej za duże..chce je oddać komuś komu się po prostu przydadzą. wiec rach ciach kto bierze ??? tylko za przesyłkę niech zapłaci i tyle
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:20   #2337
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Super! to teraz będziesz dużo z nami
najwyższa pora się poleniwić... ja do dziś wspominam te czasy kiedy sie leniwiłam w ciąży i wszystko bezkarnie jadłam.. ahh piękne to było
ja leniwić jeszcze się nie zaczełam ale z bezkarnym jedzeniem chyba nawet troche przesadzam.....
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
U mnie komplikacje na horyzoncie
Tż wyjeżdża za granicę do pracy. Dokładnie do Szwecji. System 6 tygodni tam i zjazd na tydzień lub 2. Wyjazd w ten piątek więc piorę zawzięcie i muszę pozałatwiać trochę spraw. Jeśli chodzi i starania to nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało. Już obliczyłam, że się nie załapię na owu z nim do końca roku Mak więc masakra jakaś.
Idę w czwartek do gina, [powiem jak sprawa wygląda, bo to nie wiem, czy jest sens monitoring znowu robić itp. Zastanawiam się, czy nie pobrać sobie trochę tabsów, bo mniej mnie wtedy brzuch boli. A ostatnio to non stop coś boli.
faktycznie ciężka sytuacja....
Cytat:
skierka, a Ty teraz sobie odpoczywaj ciesz sie z prania ubranek, ukladania ich ww szafeczkach sama nie moze sie doczekac tego momentu
ubranek juz troche popranych, tylko jeszcze szafy w częściach pierwszych
a jak Mały zrobi niespodzianker i nie będzie taski mały, to pewnie część od razu do odłożenia będzie zobaczymy,

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:24   #2338
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Ja się witam z sokiem marchewkowym
Stary 2013-09-19, 10:27   #2339
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
a wczoraj przyszły mebelki dla Syncia więc we wtorek opróżnianie szaf wszystkich w pokoiku i wywożenie poprzednich mebli- sajgon w domu z tej okazji masakryczny.... wczoraj maz zdazyl skrecic jedna szafe przed praca, a dzis jak wroci pewnie dalej bedzie skrecał. A jago wspieram duchowo - no czasem coś potrzymam

co ja tam jeszcze pisałąm.... kupe cytowań, ale obawiam się że wszystkich juz nie powtórze
Przygotowania pełną parą

Stary 2013-09-19, 10:27   #2340
IsiaG
Zadomowienie

Witam.

Color, ja kawę Inkę jak masz to poproszę.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hejka babki,
Cóż ja mogę wam napisać....
Santi strasznie się cieszę, wprawdzie ja na zdjęciu nic nie widzę ale wiem kto tam jest i więcej mi nie trzeba!
Sophia Agatka jest cudna, prześliczna
Isia zamienisz się na "pieska" ? Mój Ci pilota przyniesie
Baja super laski masz w domu
Koocur wiem do kogo będę uderzać przed następnym wyjazdem na wczasy

no i wyszło o samych dzieciach...
A Ty jak się czujesz??? Lepiej, przeszło??
Na "pieski" mogę się zamienić, tylko swoją jeszcze trochę podszkolę, nauczę parę sztuczek i jak zacznie za duzo szczekać to wtedy będę chętna. Tymczasem mogę Ci pożyczyć na parę tygodni starszego pieska, hmmm psową.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

No ja też przecież.

Tyle pocytowałam i wcięło

Luna - jak po nocy? Pewnie dałaś radę, bo kto jak kto ale Ty!!!

Cebulka - super, że tak syncio dokazuje.

Eluś - czekoladki...mniam, mogłaś jeszcze jedną za mnie zjeść. Ale podzieliłas sprawiedliwie

Nuna - brawo za wagę, tylko nie szalej za bardzo - wiesz o co mi chodzi A Julka może ma skok rozwojowy, wtedy dzieci są marudne.

Kejthx - a zegar cyka...cyk....cyk...cyk.. .Ale wiem, że się nie boisz, prawda?

I już nie wiem co komu jeszcze.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości