|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Jas za to rozumie bardzo wiele, wciaz sie dziwimy ze juz dana rzecz rozumie, nauczyl sie mowic nie jak czegos nie chce, dzis rano mowie przynies jogurt, zjesz jogurcik i poszedl do kuchni wyjal i czeka przy krzeselku z nim i tak wiele innyxh sytuacji
![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-09-19 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() A ja dziś robię wątróbkę w sosie z papryką ![]() Cytat:
![]() Emilowi od wczoraj lecą gluty z noska ![]()
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam nieco inaczej, jak myślałam, że Luśce może chcieć się pić to trzymając już w ręce picie pytałam, czy chce się napić. Ona skojarzyła samo pytanie z przedmiotem/czynnością i teraz wystarczy że zapytam, czy chce pić, to ona albo sama biegnie do kubka jak go widzi, albo do mnie. Ale... jak kubka nie zobaczy albo ja nie wezmę szybko czegoś do picia, żeby jej dać, też jest awantura. Bo przecież była obietnica/pytanie, a się nie spełnia już i teraz
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-19 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Agunia rozumiem. Ona wie co to jest picie, mniam, np tż mówi "daj mamie buziaka" to patrzy na mnie i leci nadstawia mi dzióbka, ja mówię "daj tacie" to idzie do niego.
Nie wiem może ja dużo wymagam chyba nie? Tak mi się wydaje. Niby dziecko powinno już jakiej pojedyncze słowa mówić. U nas tylko halo. A jak coś mówię żeby zrobiła to czasem zrobi ale częściej udaje że mnie nie słyszy lub nie rozumie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Pogoda taka, że najchętniej zakopałabym się pod kocem z kubkiem gorącej herbaty... mąż pojechał do pracy, a ja muszę dziecię odprowadzić do przedszkola i potem jeszcze je odebrać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że zrobi coś albo i nie jak się prosi, to normalne, dzieci już odkryły swoje "ja", wiedzą, że są niezależne i nie zawsze muszą robić to, co mamusia by chciała ![]() I nie przejmuj się, z tego co piszesz, to Iga wcale nie tak mało rozumie I chyba każda z nas tak ma, że czasem traktuje dziecko jak dorosłego i oczekuje, że się zachowa/będzie myślało jak dorosły. Mi się zdarza zapomnieć, że Lu jest jeszcze za mała, żeby pewne rzeczy pojąć, zrozumieć, że jeszcze nie myśli takimi kategoriami jak dorosły. I muszę sobie o tym przypominać
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-19 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
dziewczyny znacie jakieś sposoby na wyjąco-szczekające psy sąsiadów?
Sąsiedzi wychodzą rano do pracy, dzieci do szkoły i ten biedny pies wyje non stop dopuki nie przyjdą. Działa mi to już na nerwy bo to za ścianą. Mała też rozdrażniona, ciągle psa szuka. Mówiłam im że pies wyje a oni na to, że wiedzą ale nic z tym nie robią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak serio, to jak nie umieją nauczyć psa żeby sam w domu siedział to niestety. Moja mama tez ma takiego psa którego nie można zostawić samego bo wyje dlatego ma do niego opiekunkę a na dłuższe wyjazdy przywozi ją do mnie. A wiesz jak to Ci bardzo przeszkadza to masz prawo iść do zarządcy i złożyć skargę. To nie jest chyba tylko tak że w nocy nie mogą szczekać, jeżeli nagminnie zakłócają również spokój dzienny też mozna złożyć skargę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Mój pies też wyje jak wyjdziemy ale tu jedynie może przeszkadzać 2 psu lub moim rodzicom jak są
![]() Hmm co do zgłaszania to albo dostaną upomnienie albo mandat co w sumie może nie wiele dać - na pewno konflikt między Wami. Pewnie psi psycholog byłby potrzebny.
#4451 |
Zakorzenienie
|
no ale przecież skoro im już mówiła, że pies wyje, oni stwierdzili, że wiedzą, i mają to w nosie to wątpię, żeby chcieli za psiego psychologa płacić. I tutaj wyjścia są dwa - pogodzić się z tym, zacisnąć zęby i nie robić nic albo powiadomić odpowiednie służby i w ten sposób pokazać, że jest to uciążliwe i pora, żeby coś z tym zrobili. Konflikt to już zaczęli sąsiedzi nie reagując na zwróconą uwagę...
#4452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle, że trochę boję się że zaraz ci sąsiedzi się na nas zemszczą bo mała też daje czadu i to częściej w nocy ![]() A słyszałyście coś o ultradzwiękach na zwierzęta? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mamy klatkę 3 piętra po 2 mieszkania (mieszkamy z tymi sąsiadami na 3 piętrze), psa słychać już na dworze. Naprawdę zwariować można. To szczeniak, może mieć z pół roku ten piesek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spokojnie, za to, że mała w nocy płacze Wam nic nie zrobią, no chyba, żeby chcieli złośliwie podawać, że się nad dzieckiem znęcacie i płacze, ale to łatwo obalić. Dziecko to dziecko i zdarza się, że w nocy płacze. Przecież jej nie zakneblujesz. Nie oduczysz też płakania - a psa wycia można oduczyć, trzeba tylko chcieć
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego już od długiego czasu chyba nie była sama w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
A oni się tłumaczą tym że muszą iść do szkoły i pracy. Masakra.
Napisałam im kartkę na drzwi, że zgłoszę wycie psa odpowiednim służb0m, jak nic nie zrobią w przyszłym tyg to będę dzwonić. Pewnie jak zadzwonię do spółdzielni to poproszą o podpisy mieszkańców, a jakoś mi się nie uśmiecha chodzić po ludziach, tym bardziej że rano prawie nikogo nie ma. U nas kartki są bardzo popularne (ostatnio mieliśmy kartkę na wózku że brudzimy ściany jak go wnosimy,a wózek od 3 miesięcy stoi na dole w klatce. A w klatce jest 8 mieszkań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
A co to za zwyczaj zbierania podpisów? Jeżeli za przeproszeniem sąsiadka nas*a mi na wycieraczkę to też będę musiała zebrać podpisy żeby to zgłosić?
Malwina, zgłoś to jak to nie ustanie, jeżeli w spółdzielni nic nie zrobią, albo będą ci kazali zbierać jakieś podpisy to tak jak Agunia pisze, zgłoś do straży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież dziecka nikt nie zostawia w domu, a taki pies to też nie rozumie dlaczego musi zostać sam i biedak wyje i się męczy przez tyle godzin. Przecież pies to nie zabawka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Ja bym do spółdzielni nawet nie szła, oni właściwie nie mają żadnych środków prawnych, żeby wyegzekwować spokój i pewnie nic z tym nie zrobią, co najwyżej skończy się na "rozmowie" z sąsiadką albo i nie. A straż miejska pewnie da upomnienie, następnym razem może dać mandat, i to już działa inaczej na człowieka
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej, zamarzam! Jest okropnie zimno, stopy mam jak lody, a kaloryfery jeszcze nie grzeją... tylko czekać, aż się przeziębię... Mały też marudny, jakby go gardełko bolało...
Byłam wczoraj na uczelni, rok akademicki zaczyna się pierwszego, a uroczyste rozpoczęcie jest dopiero ósmego. Dziwnie tak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam myslec.
Mala zaszczepiona bo podobno zdrowa jak ryba. Lekarz powiedzial ze to szczepienie nie niesie za soba zadnych skutkow ubocznych i ze to prosta szczepionka na co ja galy zrobilam. Godzine po szczepieniu poszlysmy do lekarza na wizyte prywatna i on powiedzial ze mala ma gardlo "zawalone" ze on by dziecka nie zaszczepil. Bylam bardzo zdziwiona bo to zupelnie sprzeczne z tym co tamten powiedzial. W kazdym razie mala jest pod stala kobtrola alergiczna, ma na stale jeden lek wlaczony a reszte doraznie. Pewnie spytacie na co ta alergia-zapewne na kurz ale jest jeszcze za mala by to stwierdzic. Jej alergia objawia sie przezroczystym katarkiem pod nosem, od czasu do czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że mimo wszystko będzie ok ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Pumcia
![]() ![]()
#4466 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kurde co lekarz to opinia i bądz tu czlowieku mądry...
Hej tak w ogóle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Za trzy tygodnie Dorotka ma szczepienie-m.in. kolejną dawkę MMR. Muszę doczytać, czy ona też ma takie skutki uboczne jak ta po roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
W ubiegły weekend mieliśmy chrzciny Jasia i roczek Gosi. Obie uroczystości się udały. Rozpoczynaliśmy imprezą roczkową w restauracji - Małgosia zdmuchnęła świeczkę, było śpiewanie sto lat i wręczanie prezentów. Później wybrała kieliszek i wrzuciła do niego pieniążek a następnie ten sam pieniążek włożyła do książeczki ![]() ![]() ![]() ![]() O godz. 18 rozpoczęła się msza chrzcinowa Jasia. Mały był grzeczny. A ksiądz powiedział, że mamy śliczne dziecko ![]() ![]() Maluszki zebrały od gości troche pieniędzy, złota, książeczek i ubranek ![]() Dzieci wstały, więc później napisze więcej co u nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gosia tez nas gryzie w paluchy od stóp... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też nie potrafi dopasowywać klocków do sortera. Jak uda jej się coś dopasować to całkiem przypadkowo. Jak sobie nie radzi to otwiera sorter i wrzuca do niego wszystkie klocki ![]() Cytat:
Sol, gratuluję dostania się na studia! ![]() Cytat:
Oby nic naszym dzieciaczkom nie było. Szczególnie, jeżeli B. nie jest do końca zdrowa ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Glupi ci lekarze i tyle. Podobno kolejne szczepienie jest rownie ostre w skutkach co to.
Malenstwo ciskalo sie dlugo po katach az zasnelo i spi do teraz co sie nigdy nie zdarza. Ciezka noc zatem przed nami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
U nas zaczęli grzać. Będziemy mieć w końcu więcej niż 19 stopni
![]() Bebe super, ze imprezki udane ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- aaaa i przyszły nasze paputki - te słodkie są, ale niestety trochę za duze, to roz. 12-18 mcy, zastanawiam sie czy kupować teraz mniejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.