|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
|
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,wpadam po Helowo....mam kupe roboy domowej,młody rozlożony całkowicie hiperwentylacja mu nie posłużyła
Prosze was również o głosy w konkursie na zdjęciu ja z ogierem Wadi **********spam**********
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2013-09-19 o 20:24 |
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a chciałam oddać głos
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
a masz konto?bo jesli tak to powinno sie udac zagłosowac
|
#695 |
|
tree hugger
|
Mi też otwiera się fb i komunikat o nieprawidłowym przekierowaniu. Weszłam teraz na stronę konkursu przez fanpage, ale nie wiem, które to zdjęcie.
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ok, obstawiam, że to: https://konkurs.gnl.pl/Home/Details?...3d1%26page%3d0
|
#696 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się też wydłuża, przesuwa, zamienia itd, ale dobitnie mi ten sposób pokazuje, że lepiej jest dla mnie (i świeta ) jak przesunę coś, zmienię, nawet powoli i trochę za późno, niż jak miałabym wcale tego nie robić.Cytat:
![]() Czy sałata masłowa daje smoothiemu posmak gorzki? Zawsze jak dałam sałaty, to wychodził mi nieco gorzkawy. Wolę dawać szpinak świeży, on zwykle jest ok jak dla mnie. Z bazylia nigdy nie próbowałam, a mam parę listków no i kupiłam akurat dzisiaj dojrzałe sliwki Dzięki za inspirację Nebulko, jeszcze co do czekolady bezmlecznej. Kupiłam wczoraj Lindta Gorzką 85%, 100g za 6,5zł (masa kakaowa minimum 85%, kakao niskotłuszczowe, masło kakaowe, cukier brązowy, wanilia. A dzisiaj w Lidlu Bellarom (marka lidlowa) o trochę gorszym składzie, ale dwa razy tańszą: 100g 3zł (masa kakaowa minimum 74%, cukier, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna słonecznikowa, wanilia) Mój plan na dzisiaj był baaardzoi skromny, dzieci odwiezione, sąd za mną, auto odebrane, dodatkowo poskładałam suche pranie i nastawiłam pralkę. Zostało mi odebrać dzieci. I mam siedem dni na napisanie pisma procesowego, szlag by trafił. Jestem maksymalnie rozżalona, bo druga strona ma adwokata, my jesteśmy sami. I my mamy na przygotowanie pisma 7 dni a adwokat dziubał się z tym 5 miesięcy... Ot, państwo w państwie |
||
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o taaak dokaldnie to
|
|
#698 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
Plan na dziś: 14.10 - 14.15 pościelić łóżko 14.15 - 14.30 posiłek 14.30 - 15.15 włosy, umyć się, ubrać 15.15 - 16.45 poprawki pleneru 16.45 - 17.45 spacer z małym celem: drogeria 17.45 - 18.15 dokończyć pisanie listu do siostry 18.15 - 18.45 posiłek 18.45 - 20.45 poprawki pleneru 20.45 - 21.00 pranie 21.00 - 22.30 MOZ: bud. 1 lub poprawki pleneru + ewentualnie napisać podanie o przedłużenie sesji Gdzie Patri? ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Jeszcze co do zdjęcia Dilayli, to u mnie nie dało się zagłosować przez Firefoxa ani Chrome (nie wiem, jak z Operą, bo nie używam) i dopiero stary 'dobry' Internet Explorer dał radę. Dil, tam się głosuje jednorazowo czy codziennie można?
|
|
#699 | |
|
Lux Mundi
|
Kupa słowicza. Japąska . Odmładzająca Jestem próżna , dlatego chciałabym zachować młody wyglądać jak najdłużej się da. A jeśli się nie da - to zostaje medycyna estetyczna.Ja nie z tych, które się będą starzeć z godnością .Cytat:
.Żywa, realna - choć wirtualna - dziewczyna, to nie to samo co aktorka do której wzdycha ten czy inny, a szanse na to, że ją spotka osobiście, porozmawia etc. są równe temu, że piekło zamarznie .Nie dziwię Ci się, że jesteś o to zła. Osobiście zrobiłabym piekielną awanturę - ale to ja .Skoro jest ze mną, mnie wybrał [a raczej pozwoliłam mu się wybrać ]- to ja jestem tą NAJ - najpiękniejszą, najseksowniejszą, najbardziej wyjątkową ze wszystkich wyjątkowych i to mnie należą się hołdy i komplementy.Żądam wyłączności i mam do tego święte prawo. Co nie oznacza, że ma być wobec innych kobiet gburem - o nie. Kultura, ale bez przesadnego nadskakiwania i o zgrozo! - pocieszania. Podbudowywanie kosztem mojej psychiki czyjegoś ego [bo przecież wiedział, że jesteś zazdrosna], to dla mnie szczyt szczytów. I owszem - jestem zaborczą egocentryczką .Lynette Scavo, czytam od pewnego czasu Twoje rozpiski i mogę rzec jedno : jesteś tytanem pracy! Chylę czoła Nebulko, zdrówka Di, niestety nie mam fb, więc Cię nie wesprę .Joanna, co czytasz ciekawego ? ![]() Co do sprawy z nowotworem - wiem z doświadczenia, że bardzo często farmakognozja przynosi lepszy efekt niż ten, którego powinniśmy spodziewać się teoretycznie po chemio czy radioterapii. Trzymam .
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-09-19 o 19:05 |
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#701 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
![]()
|
|
#702 |
|
Lux Mundi
|
Cieszę się ![]() .Jako, żem smutna ostatnimi czasy - wyżywam się w kuchni. Takim to sposobem rośnie sobie piernik oraz zaczyn na chleb .Jest to o tyle dobre, że kiedy piekę/gotuję w smutku nic później z tego naboju nie jem
|
|
#703 | |||
|
Raczkowanie
|
Dilayla, wklej jakoś linka działającego proszę, bo ja mam fb ale nie znam się kompletnie, bo używam wyłącznie do komunikacji z grupą na studiach
![]() Cytat:
Cytat:
) a takich cudów nie używam... Efekty masz pozytywne? opisz coś więcej ![]() Cytat:
----------- Dzieci odebrane, na obiad pojechaliśmy z mężem do knajpki . Pralka nastawiona, wywieszona, kolejne suche pranie poskładane i jeszcze jedna pralka nastawiona, zmywarka wyładowana i zapuściłam program czyszczenie. W ramach nagrody za zdany egzamin kupiłam sobie "Uważność" i będę czytać ) i mleczko
|
|||
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz też pamiętać, żeby czasem się wyluzować i nie trzymać w takiej dyscyplinie samych zadań, bo to działa ale wypala... Dobrym przykładem jest Cindy umie zachować równowage pomiedzy zadaniowością a przyjemnosciami Podobna taktyke przyjela chyba Czerwiec :P Wiem, ze jestem ostatnia osoba ktora powinna mowic takie rzeczy, poza spelnianiem zadan, celow, gnaniem w wyscigow szczurow zycie powinno sprawiac jakas chocby najmniejsza przyjemnosc... No i moze to tylko moje wrazenie, ale mam wrazenie ze Cie zmeczyło granie zadawolonej i sypiącej dowcipami, bo dziewczyny Cie taka zapamietaly. Mysle, ze kazdy moze byc w gorszej formie... Ale moze to tylko moje wrazenie...
Edytowane przez change Czas edycji: 2013-09-19 o 18:09 |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważność - super nagroda.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Patri, dziękuję
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patri, Emi, zaczęłaś czytać?
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szpinak jest super i zawsze robię z ogórkami zielonymi (gruntowymi), nadają słodyczy i takiego delikatnego orzeźwienia
|
|
|
|
|
#709 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pewnie macie racje, ze w akademiku nie bedzie tak zle
![]() zeby tylko trafic na fajna wspollokatorke Nabulka niestety akademik nie jest bardzo blisko uczelni, z tego co wiem to bede musiala jechac z dwoma przesiadkami, ale nie jestem pewna ![]() Ale sie rozleniwilam przez te wakacje, nic mi sie nie chce Dziewczyny z Lodzi i okolic, bedziecie mialy ochote na jakies spotkanie w pazdzierniku?
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
Joanno właśnie, co czytasz?
Lynette Scavo dasz radę z pismem, tak dzielnie radziłaś sobie z nauką i obowiązkami domowymi, że z pewnością pismo też napiszesz ![]() Zastanawiam się nad "Uważnością", może też sobie kupię...to, co dziewczyny pisały brzmiało zachęcająco. Patri ![]() Cindy28 chleb na zakwasie? Addicted to love akademiki polibudy czy na lumumbowie? Mam prośbę do tych z Was, które same uczyły się bądź uczą języków. Według mojego podręcznika osiągnęłam już poziom A1 Powinnam też chyba więcej pisać? |
|
|
|
#711 | |||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Efektów póki co - niet. Ale to dopiero pierwsze podejście było. Za to z czystym sumieniem polecam TriAcneal z Avene i Flavo C 8% Auriga. Poza tym olej arganowy, kwas hialourowowy 1%, serum z granatu BU. Na 30 bądź 31 urodziny planuję zacząć używać retinoidów na receptę .Cytat:
Dlatego fajnie jakbyś choć trochę to zdanie zmieniła .Cytat:
.Ale zdecydowanie wolę od książek perfumy .Cytat:
.Muszę przyjrzeć się sobie uważniej - może faktycznie zaczynam wypracowywać jakiś złoty środek w tym wszystkim .Dziękuję, że zwróciłaś na to uwagę Cytat:
i że w ogóle powinnam się była ogarnąć w tej kwestii z jakieś dobre 3 lata temu. Tym bardziej, że jestem na baterie słoneczne i bardzo lubię wygrzewać się na plaży bądź w solare i brązowieć .Cytat:
.I życzę Ci z całego serca, żebyś trafiła na dziewczynę, z którą da się dogadać ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- .Zakwas będę robić w przyszłym tygodniu - nie mam aktualnie odpowiedniej mąki. Cytat:
Ważne by skupiać się na wszystkich sprawnościach językowych. Jedynym sposobem, by to czego się uczysz nie wylatywało z głowy są ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia .
|
|
|
#712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaciekawiłaś![]() Kolorem włosów, deklaracją o utrzymaniu młodości i tą kupą Skąd ją wzięłaś? Jak ją znalazłaś?Aa... z innej beczki: czy znasz jakieś sposoby na jęczmień na powiece? Cytat:
Fajnie, że skusiłaś się na tę lekturę - ciekawa jestem Twoich wrażeń i tego, czy będziesz miała ochotę na niektóre ćwiczenia, praktyki. Cytat:
Dzięki![]() Cytat:
Stwierdziłam, że ucząc się np. phrasal verbs będę układać własne zdania, czy teksty z nimi, żeby szukać własnych przykładów użycia. Inaczej po prostu uczę się zestawień, ale nie przychodzi mi naturalnie, by ich użyć w sytuacji komunikacyjnej. Podobnie z pewnymi tematami, w których chciałabym zyskać swobodę wypowiedzi... potrzebuję "opracować" sobie trochę takich zagadnień, wiem z innych sytuacji, że to dobry punkt wyjścia do utrwalenia i powtarzania pewnych formuł. Nie wiem, czy to dobre tropy, no i rzecz jasna wymagają wysiłku, zaangażowania z mojej strony, ale chyba zacznę tak robić, bo jakoś mimochodem nie udaje mi się usprawnić językowo. |
||||
|
|
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a najlepsze, ze jak bylam w lodzi i chcialam tam dojechac zeby zobaczyc jak tam jest i pytalam sie ludzi to jak dojechac do akademikow na 'lulumumbowie'. Strasznie ciezko mi sie to wymawialo i myslalam, ze dlatego niektorzy sie usmiechaja, dopiero jakis student sie nade mna zlitowal i mi powiedzial ze to nie lulumumbowo tylko lumumbowoJa polecam cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia. Nawet jak przejdziesz do nastepnego tematu to najpierw zrob sobie cw. z poprzedniego ![]() Cindy bardzo dziekuje
|
|
#714 | ||
|
tree hugger
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jeśli odpowiem żartem. ![]()
|
|
#715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) http://pl.wikipedia.org/wiki/Patrice_LumumbaRzeczywiście daleko akurat na Twój wydział...na mój teraźniejszy i były wydział bliziutko (a od domu dalekoooo...) Hmm...ponieważ moje główne zajęcie ostatnio to leżenie na łóżku, to prawdopodobnie bym się w tym przypadku przyłączyła Co gorsza mam TŻta z takimi samymi zapędami, więc zasadniczo jak do mnie przychodzi to co robimy? Tak, leżymy
|
|
#716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no jasne, wierze ze np robisz jakies drobne rzeczy dla siebie, ale nadal traktujesz wyjscie na prostą cholernie serio (cos jak Patri z praca, sory znowu za porownanie, nie potrafie tak ladnie operowac jezykiem) mysle, ze to Ci nie pomaga w taki sposob jak powinno tylko tez obciaza psychicznie...(subiektywn a opinia) Mam wrazenie, ze podstawa jest zachowanie harmonii, przynajmniej u mnie tak jest, jak w zyciu zawodowym uklada sie najpiekniej a w prywatnym jest marazm i pustka, to predzej czy pozniej dochodze do sciany w ktorej juz nie daje rady dalej, bo nie widzę sensu, o udawaniu bycia hepi nie wspomne:p Nie robie wielu rzeczy, bo siebie nie lubie, a to jest tez dobra motywacja lubic siebie. Cytat:
![]() Wczesniej raportowalas teraz wiecej piszesz, nie sadze zebys wczesniej udawala kogos innego, po prostu robilas dobrą minę do zlej gry , a teraz pokazalas nieznana czesc swojej osoby. Uslyszalam tez fajne zdanie, ze to nie swiat sie zmienia, tylko my sie zmieniamy. I to konweniuje scisle z tym co piszesz, to tylko percepcja siebie jest chora, nie Ty. Cytat:
![]() Wiesz, sek w tym zeby otaczac sie kims przy kim mozna wlasnie cos takiego rzecz, albo kto sam wpadnie z butelka piwa (trzema albo nawet siedmioma). Wlasnie traktujac chorobe jako stan przejsciowy trzeba by innym cos takiego komunikowac Mysle, ze mozesz zaczac od o ile pogoda na to pozwoli jak najczestszych spacerow i korzystania z chwil kiedy masz ochote na kontakt z kims, obejrzenie wspolne filmu itd... A potem powinno pojsc z gorki ![]() tez dla Ciebie ode mnie coś (James oprocz Mayera to ostatnio moje antidotum na jesienna chandre.... ma bardzo zyciowe i szczere piosenki) I've been down so low people look at me and they know they can tell something is wrong like I don't belong Well, starting throught a window standing outside there just to happy to care and I wanna be like them but I'll mess it up again I tripped them out when God kicked outside everbodys's soul And I know that it's wonderful world But I can't feel it right now, I thought I was doing well but I just want to cry now Well I knowthat it's a wonderful world from sky down to the sea
Edytowane przez change Czas edycji: 2013-09-20 o 00:18 |
|||
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że trafiłam z propozycją. ![]() Czwartek: * koktail śliwkowy * śniadanie dla dwojga * śniadanie do pracy dla TŻ * mycie kuchni * ogarnianie przestrzeni we dwoje * pakowanie się * wyrzucanie śmieci * odwiedziny u L. * bilety, dojazdy * czytanie Marqueza * obiad * biszkopt - kolektywnie * renowacja fotela - etap 2: szkice i rozpiernicz * jedzenie ciasta * siedzenie, gadanie z K. * szukanie literatury i pisanie abstraktu dla K. * makaron z domowym pesto (siostry)
|
|
#718 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. (* drzemek na kanapie w słoneczny dzień we wrzesniu czy w kwietniu nie liczę, nawet nie wiem czy słońce wtedy jest też tak szkodliwe) Cytat:
Co kto lubi, ja używam od jakiegoś czasu pachnącej wody alterry rossmanowskiej a na większe okazje różanego zapachu lavery no i jakoś nie mam ochoty na inne zapachy. Trafiłam chyba na "swoje" zapachy, do mnie dopasowane, przynajmniej na ten moment (?) Cytat:
![]() Cytat:
"Uważność", skończyło się na przeczytaniu kilku pierwszych stron, mężul potem zaproponował film więc trochę z obowiązku, zgodziłam się na oglądanie. Dzisiaj przeczytam więcej. ---------------------------------------------------------------------- do 08:45 odwiezienie dzieci, powrót do domu 08:45-09:45 przygotowanie śniadania, nastawić pralkę, suche pranie, zmywarka, zjedzenie śniadania 09:45-10:45 ogarnąć czego potrzebuję się nauczyć na zaliczenie A.I., jakie materiały mam itd. 10:45-12:00 przygotować pytania na sobotę i odkopac materiały które juz mam do pracy semestralnej 12:00-12:30 smoothie 12:30-13:30 oddać książki do biblioteki 13:30-15:00 "Uważność" 15:00-16:15 odebranie dzieci z przedszkola od 16:15 pamiętniczki, agendy, szlaczki, spakować się i dzieci na weekend, przygotować obiadokolację, zjeść i wyjazd |
||||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piątkowo!
Cytat:
Twoje przygotowanie wyglądało wręcz modelowo, mimo przesunięć itp. - żelazna konsekwencja ![]() Średni mam nastrój od wczoraj, ale dzisiejsze słońce chociaż nie wzmacnia ciemniejszych myśli. Próbuję odgrzebać pierwotne motywacje. |
|
|
|
|
#720 | |
|
tree hugger
|
Wczoraj:
14.10 - 14.15 pościelić łóżko 14.15 - 14.30 posiłek 14.30 - 15.15 włosy, umyć się, ubrać 15.15 - 16.45 poprawki pleneru 16.45 - 17.45 spacer z małym celem: drogeria 17.45 - 18.15 dokończyć pisanie listu do siostry 18.15 - 18.45 posiłek 18.45 - 20.45 poprawki pleneru /75% 20.45 - 21.00 pranie /poprzednie jeszcze nie wyschło 21.00 - 22.30 MOZ: bud. 1 lub poprawki pleneru /25% + ewentualnie napisać podanie o przedłużenie sesji + porządki w lodówce + odpisać na maile /50% + balsam /na fali lepszego samopoczucia psychicznego postanowiłam zadbać o powłokę cielesną + odebrać indeksy od koleżanki i ![]() Plan na dziś: + wstać przed 9.00 ![]() 9.00 - 9.30 śniadanie planowanie 9.30 - 9.35 pościelić łóżko 9.35 - 10.15 ogarnąć się 10.15 - 13.00? Wielka Bitwa o Wpisy 13.00? - 14.00? zrobić coś z wczorajszej listy 14.00? - 18.00? Wielkie Polowanie na Spodnie + weryfikacja, zaplanowanie wieczoru Cytat:
![]() Change, spróbuję odpowiedzieć później w klubie.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

, a chciałam oddać głos
) jak przesunę coś, zmienię, nawet powoli i trochę za późno, niż jak miałabym wcale tego nie robić.

, dlatego chciałabym zachować młody wyglądać jak najdłużej się da. A jeśli się nie da - to zostaje medycyna estetyczna.
, znali się bardzo słabo, ale ona zaczęła do niego pisać na fb, niby chciała podziękowac ze pewną przysługę, ale wyszło na to, że się nad sobą użalała).
.
.
.

. Pralka nastawiona, wywieszona, kolejne suche pranie poskładane i jeszcze jedna pralka nastawiona, zmywarka wyładowana i zapuściłam program czyszczenie.
Szpinak jest super i zawsze robię z ogórkami zielonymi (gruntowymi), nadają słodyczy i takiego delikatnego orzeźwienia