|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
blanka pila bebilon a pozniej przeszlismy na bebiko, teraz w sumie tak samo bedziemy robic. Cytat:
my bedziemy szczepic jak mloda bedzie miala 6,5 tyg albo przy nastepnym szczepieniu zaleznie czy zdecyduje sie na 5w1 czy 6w1 a to dlatego zeby tyle jej nie dziabac. co do kapieli to ja kapie Amelite, ale dzisiaj malza pogonie zeby wykapal bo jeszcze nie mial okazji
|
||
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
u nas w urzędzie był do odbioru po 2 tyg od orodzenia, bo dużo urodzeń ale jak już tż poszedł do urzędu to 2 min
![]() a gdzie sie odbiera PESEL?
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko jeden dzień i jutro w szpitalu będziesz pod stałą kontrolą
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
w urzedzie miasta w dziale meldunkowym/pesele
|
|
|
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Fifi po wczorajszej wizycie? ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
to pomysle przy następnym szczepieniu
|
||
|
|
|
#996 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Tak pomyślałam sama, ze może przez te kroplówkę. Oby mój taki nerwowy nie był ![]() W ogóle pytałam jak oni to wywołują położnej. Żeby już nie domyślać się,i nie pytać van na korytarzu. Okazuje się, że podają oxy. Jeśli nie działa, to drugiego dnia znów. A jak dalej nic to CC. Chyba, że od razu po podaniu zaczyna spadać tętno malucha, to od razu CC. Jutro na 8:30 mam być. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#997 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!!!! Cytat:
Cytat:
Dziś na obiad serwuję polędwiczki z przepisu, który ostatnio tu któraś wrzucała pachnie pięknie!
|
|||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
Szyjki praktycznie chyba nie masz, tylko nie robi się rozwarcie, bo nie ma skurczy. Będę trzymać jutro kciuki od samego rana.
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
w urzędzie miasta
moje dziecko już zostało oszukane głupie pzu małż dostał $ na konto a teraz pocztą przyszło potwierdzenie i jest 450zł różnicy jutro pójdzie to załatwić
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
a podanie o pesel tez sie w urzedzie miasta sklada?? musza to zrobic koniecznie rodzice?? musze sie zaczac orientowac jak to bedzie w naszym przypadku...
|
|
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
my na pesel czekalismy 2 tyg i co ciekawe zaczyna sie 132830 a nie tak jak myslalam 130830
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
USC wysyla info do UM.
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
ja różnie, czasem co 3 godz, czasem co godzinę, w nocy co 2 godz przeważnie
Cytat:
![]()
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka tez ma 102802 a Amelka 132823 swoja droga Amela ma bardzoooo prosty pesel do zapamietania Blanki nadal na pamiec nie znam , mam w tel zapisany |
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zajmuję się później wycieraniem ![]() I później ja daje cyca, a on sprząta
|
|||
|
|
|
#1008 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że jesteście w domu, a takie szeleczki to chyba pod ubrankiem nie? Nie mam pojęcia jak to wygląda, ale na pewno pomoże, więc koniec płaczu, trzeba się cieszyć dzieckiem i wygrzebywać z siat(tego 2 współczuję)Cytat:
![]() Cytat:
I witaj z powrotem Cytat:
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
super trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo ![]() u nas na pierwszy rzut podaja jakis koktajl z olejem rycynowym... misia znasz taka metode?? na sama mysl mam odruch wymiotny
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to weekendowy tata, a wtedy ja kapie A. a on B. chyba ze Blanka steka ze chce kapac razem ze mna siostre ![]() co do karmienia, to u nas co 2 h niezaleznie czy to moje czy mm jedynie jak na noc zasypia o 19-20 zaleznie o ktorej kapiel to spi do 24, pozniej 2:30-4:30 i 5:30-7 to zalezy czy kupsko ja w nocy meczy czy nie dzisiaj zjadla po 23 i obudzila sie dopiero o po 4 a pozniej po 7.
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,
Cytat:
W ogóle to co ja miałam za napinanie dziecka to okazuje się, że mogło być stawianie się brzucha, sobie dziś pogadalam z położną to trochę więcej wiem... Ale to jak wrócę do domu, to napiszę. Lekarz też COŚ mi tam zrobił. Choroba wie co, czy nie ten masaż.. No, ale to jak wrócę, bo też ciężko mi pisać na środku ulicySent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja a twoj maz bierze jutro urlop i jedzie z Toba??
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ile Ci je ml mm?
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole... siedze sobie wczoraj na kibelku i przychodzi Blanka
pyta co robie pozniej caly dzien trula mi pupe czy pojdziemy na drugi dzien rybke kupic ![]() i tak sobie pomyslalam, ze chyba nieglupi pomysl. kupilabym jej bojownika, rybka niewymagajaca, mialam wiec wiem jak to oporzadzic a mloda by sie odpowiedzialnosci moze troche poduczyla. gorzej jak by ewentualna rybka zdechla pamietam jak ryczalam po swoim dżefreju... a mialam wtedy z 15 lat ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- robie jej 90 ml, czasem wypije wszystko a czasem 70. po ostatnim karmnieniu mi rzygnela :/ ale az dziw spi juz prawie 3h musze ja budzic i jechac po Blanke, ale az mi zal heh.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:47 |
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba
nie liczyłam w sumie, ale jak da rade to w niedziele poproszę ciocie żeby wzięła swój sprzęt bo jest położną i sprawdzimy sobie na spokojnie w domu i mam nadzieje że będzie wszystko ok...
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaniemy hiszpański akt urodzenia, z którym podjemdziemy do konsulatu i oni umiejscowią go w Polsce, w Usc gdzie były składane papiery ze ślubu. Później przyjdzie polski akt urodzenia do konsulatu i wtedy dopiero możemy za pośrednictwem konsulatu wystąpić o pesel. Ogólnie, żeby wystąpić o pesel musisz mieć polski akt urodzenia. Moglibyśmy to załatwić w grudniu w Polsce, ale chyba z tego co się orientuje to do chrztu jest potrzebny akt urodzenia dziecka, a my chcemy chrzcić na święta. Cytat:
1 banan 250 ml mleka paczuszka cukru waniliowego 2 lyzki oleju rycynowego Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min. Olejek rycynowy powoduje biegunkę, a ruchy perystatyczne jelit wywołują skurcze macicy. Znalazłam to na necie. Niby, że jak lewatywa tyle, że mocniejsze. Współczuje, parę razy piłam łyżkę oleju rycynowego na zaparcia. Myślałam, że wyrzygam wszystko zanim zadziała.
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja bylam wtedy w szpitalu i lezalam pod ktg wlasnie.... mialam stresy bo nieciekawe rzeczy sie dzialy u mnie w domu w polsce i moze to tez dlatego... w kazdym razie lezalam pod ktg wtedy 1,5 h az bylo pewne ze jest ok... a drugi raz to mialam u mojego lekarza... i wtedy chyba malo wypilam, bo byl upal, a ja caly dzien bylam zagoniona...jak wypilam to zeszlo ale musialam jechac na kontrole do szpitala... po drodze sciagnelam 1,5 litra wody, w szpitalu jeszcze z 0,5 litra bo na wstepie mi przyniesli wode i ktg bylo bez zarzutu... |
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Cytat:
![]() kurde, tak nadrabiam i czytam właśnie że zielone smarki to infekcja? cholera, dzisiaj zauważyłam coś zielonkawego rrrrrany czyli muszę obserwować a w razie czego do lekarza....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

gratulacje!!!!
lubię takie suche, bez kremów. Zapisałam sobie przepis na "zaś'
pachnie pięknie!

głupie pzu
jutro pójdzie to załatwić 

super, że jesteście w domu, a takie szeleczki to chyba pod ubrankiem nie? Nie mam pojęcia jak to wygląda, ale na pewno pomoże, więc koniec płaczu, trzeba się cieszyć dzieckiem i wygrzebywać z siat(tego 2 współczuję)
jedynie jak na noc zasypia o 19-20 zaleznie o ktorej kapiel to spi do 24, pozniej 2:30-4:30 i 5:30-7 to zalezy czy kupsko ja w nocy meczy czy nie
No, ale to jak wrócę, bo też ciężko mi pisać na środku ulicy
nie liczyłam w sumie, ale jak da rade to w niedziele poproszę ciocie żeby wzięła swój sprzęt bo jest położną i sprawdzimy sobie na spokojnie w domu i mam nadzieje że będzie wszystko ok...
klask i: