Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 14:18   #991
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Przeglądam skład tych MM pod kątem węglowodanów i zgłupiałam - NAN Pro 1 ma 7,46 g
Gerber ma 7,46 g (tyle samo)
Bebiko 1 ma 7,40 g
na 100 ml roztworu

no to czemu ta lekarka mówiła, że Bebiko ma więcej???

My początkowo dawaliśmy Bebiko 1 (gotowe w płynie - takie było też w szpitalu) oraz Gerber w proszku i było ok.
dodam jeszcze ze bebiko to praktycznie to samo co bebilon.
blanka pila bebilon a pozniej przeszlismy na bebiko, teraz w sumie tak samo bedziemy robic.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ktoś wie, do kiedy trzeba zdecydować się na pneumo? czyli do kiedy należy podać pierwszą dawke?
Eksperci zalecają rozpoczęcie szczepienia przeciw pneumokokom już w pierwszym kwartale życia dziecka, aby już w drugim półroczu życia uzyskać ochronę.

my bedziemy szczepic jak mloda bedzie miala 6,5 tyg albo przy nastepnym szczepieniu zaleznie czy zdecyduje sie na 5w1 czy 6w1 a to dlatego zeby tyle jej nie dziabac.

co do kapieli to ja kapie Amelite, ale dzisiaj malza pogonie zeby wykapal bo jeszcze nie mial okazji
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:18   #992
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ile czasu czekałyście na akt urodzenia ?
u nas w urzędzie był do odbioru po 2 tyg od orodzenia, bo dużo urodzeń ale jak już tż poszedł do urzędu to 2 min

a gdzie sie odbiera PESEL?
Stary 2013-09-19, 14:20   #993
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody

Wszystkie KTG miała idealne, USG też dobre.

Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
rozumiem że się denerwujesz
jeszcze tylko jeden dzień i jutro w szpitalu będziesz pod stałą kontrolą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:20   #994
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
u nas w urzędzie był do odbioru po 2 tyg od orodzenia, bo dużo urodzeń ale jak już tż poszedł do urzędu to 2 min

w urzedzie miasta w dziale meldunkowym/pesele
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-19, 14:22   #995
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

chyba tez w USC
a jak Fifi po wczorajszej wizycie?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Eksperci zalecają rozpoczęcie szczepienia przeciw pneumokokom już w pierwszym kwartale życia dziecka, aby już w drugim półroczu życia uzyskać ochronę.

my bedziemy szczepic jak mloda bedzie miala 6,5 tyg albo przy nastepnym szczepieniu zaleznie czy zdecyduje sie na 5w1 czy 6w1 a to dlatego zeby tyle jej nie dziabac.
o dzieki
to pomysle przy następnym szczepieniu

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:24   #996
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zielone wody odchodzą kiedy dziecko odda smółkę do nich, mógł byc nawet chwilowy spadek tętna po oksy i dziecko oddało swój pierwszy kał z nerwów.
Wiem, wiem, że to od kupki...
Tak pomyślałam sama, ze może przez te kroplówkę.
Oby mój taki nerwowy nie był

W ogóle pytałam jak oni to wywołują położnej. Żeby już nie domyślać się,i nie pytać van na korytarzu.
Okazuje się, że podają oxy. Jeśli nie działa, to drugiego dnia znów. A jak dalej nic to CC. Chyba, że od razu po podaniu zaczyna spadać tętno malucha, to od razu CC.

Jutro na 8:30 mam być.

Stary 2013-09-19, 14:26   #997
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
mam na imie Mila Zyanya i urodzilam sie wczoraj o 17.15 3 kg i 53 cm!!
i oczywiscie 10 pkt!
przepraszamy,ze sie troche wepchalysmy w kolejke
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mm ciasto wygląda pysznie lubię takie suche, bez kremów. Zapisałam sobie przepis na "zaś'
warto wypróbować te ciacho - szybko się je robi

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

gratuluje nowych pociech na swiecie
gratulacje! Najważniejsze, że wszystko jest w porządku

Dziś na obiad serwuję polędwiczki z przepisu, który ostatnio tu któraś wrzucała pachnie pięknie!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:28   #998
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:

W ogóle pytałam jak oni to wywołują położnej. Żeby już nie domyślać się,i nie pytać van na korytarzu.
Okazuje się, że podają oxy. Jeśli nie działa, to drugiego dnia znów. A jak dalej nic to CC. Chyba, że od razu po podaniu zaczyna spadać tętno malucha, to od razu CC.

Kochana jeżeli nie ruszy Cię po pierwszej, to zawsze w nocy się może rozkręcić. ja myślę że własnie u Ciebie jest taka sytuacja, że naturalna oksy wydzielana przez organizm nie działa albo jest jej za mało i ta w kroplówce zadziała.
Szyjki praktycznie chyba nie masz, tylko nie robi się rozwarcie, bo nie ma skurczy.

Będę trzymać jutro kciuki od samego rana.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:29   #999
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
w urzędzie miasta

moje dziecko już zostało oszukane głupie pzu małż dostał $ na konto a teraz pocztą przyszło potwierdzenie i jest 450zł różnicy jutro pójdzie to załatwić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:29   #1000
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a podanie o pesel tez sie w urzedzie miasta sklada?? musza to zrobic koniecznie rodzice?? musze sie zaczac orientowac jak to bedzie w naszym przypadku...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:30   #1001
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę. Gratuluję Kasi i Shure

Na własne życzenie od wczoraj od połowy dnia jestem kaleką Mieliśmy iść z tż do kina i miałam kawałek podjechać autobusem. Akurat był na przystanku jak jeszcze miałam kawałek, więc postanowiłąm podbiec i to nie było najlepszym pomysłem Najpierw poczułam kłucie kości wokół pipki. Ale ok, wsiadłam, usiadłam sobie i wydawało się git. Po czym jak wysiadłam, to mi eksplodował kręgosłup i biodra. Miałam do przejścia 200 m i się poryczałam, tż mnie prawie niósł do samochodu. Nie wiem co mi się stało, ale nie mogłam się ruszyć, a najbardziej boli jak chcę podnieść nogę. Boli mnie w krzyżu + oba biodra i poachwiny i tak mi promieniuje aż do kolan Od połowy dnia wczoraj leżę, z tym że na plecach, bo nie byłam w stanie wytrzymać na boku. Dziecko się całą noc tak szamotało w brzuchu że szok, a ja miałam schizę, że ma za mało tlenu, bo leżę na plecach. Teraz jest minimalnie lepiej, ale modlę się, żeby poród zaczekał, aż mi to minie, bo na sto procent bym nie była w stanie wdrapać się na samolot, nie mówiąc już o jakimś wysiłku fizycznym. I jestem szczerze mówiąc przerażona. Idę dalej leżeć chyba
ja bym się do lekarza z tymi dolegliwościami wybrała
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:33   #1002
ladanseuse14
Zakorzenienie

my na pesel czekalismy 2 tyg i co ciekawe zaczyna sie 132830 a nie tak jak myslalam 130830
Stary 2013-09-19, 14:34   #1003
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a podanie o pesel tez sie w urzedzie miasta sklada?? musza to zrobic koniecznie rodzice?? musze sie zaczac orientowac jak to bedzie w naszym przypadku...
USC wysyla info do UM.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-19, 14:35   #1004
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny co ile karmicie na żądanie?
ja różnie, czasem co 3 godz, czasem co godzinę, w nocy co 2 godz przeważnie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O godzinie 9:30 głośnym krzykiem swe przyjście na świat obwieścił Bartosz. Waga 3650, 53 cm, 10 pkt

Katarzyna dziękuje za wszystkie kciuki i nas pozdrawia

GRATULACJE!!
gratulacje mocne !!!!!!!!
Stary 2013-09-19, 14:36   #1005
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
my na pesel czekalismy 2 tyg i co ciekawe zaczyna sie 132830 a nie tak jak myslalam 130830
bo juz by sie powtarzaly dlatego do miesiaca dodaja cyfre Blanka tez ma 102802 a Amelka 132823 swoja droga Amela ma bardzoooo prosty pesel do zapamietania Blanki nadal na pamiec nie znam , mam w tel zapisany
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-19, 14:36   #1006
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
w ogóle to rok i dwa lata wstecz wrzesień był ciepły i piękny, a teraz? poszłabym z Myszą na spacer, ale wieje
daj spokój, moze ubierz go ciepło i uchyl okno jak zaśnie, bo w wiatr na spacer to nie bardzo i sama bym chciała wychodzić...
Stary 2013-09-19, 14:36   #1007
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

Gratuluje

Cytat:
Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody

Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję.

Kochana nie stersuj się. Będzie dobrze

Cytat:

co do kapieli to ja kapie Amelite, ale dzisiaj malza pogonie zeby wykapal bo jeszcze nie mial okazji
Mój mąż świetnie daje sobie radę wkąpaniu Małego Ja w sumie stoję koło niego i coś tam pomagam, ale wiem że sam dałby bez problemu radę. On też nalewa wodę żeby była idealna, nie za ciepła, nie za zimna.
Ja zajmuję się później wycieraniem
I później ja daje cyca, a on sprząta
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:37   #1008
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
mam na imie Mila Zyanya i urodzilam sie wczoraj o 17.15 3 kg i 53 cm!!
i oczywiscie 10 pkt!
przepraszamy,ze sie troche wepchalysmy w kolejke
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Cześć kochane!

Wpadłam tylko na chwilę się przywitać, póki Filipek śpi.
Jesteśmy w domu już od wtorku. Synek jeszcze nie wie co to noc i dzień, więc w dzień śpi dosyć dużo, a w nocy za to koncerty co godzina. Ale póki co daję radę. Jest u mnie mama, dzięki której w ogóle coś jem, bo sama nie mam nawet czasu zajrzeć do lodówki.
Mąż zrobił przeprowadzkę, ale wszystko mam w siatkach i trochę jeszcze czasu minie zanim dojdę z wszystkim do ładu. Na razie w wolnych chwilach staram się ogarnąć choć trochę, na tyle na ile mi siły pozwalają.

Mały przez położenie miednicowe ma problem z prawym bioderkiem. Już wczoraj byłam u ortopedy i mały musi nosić szelki pawlika. Wygląda to nieciekawie, więc ryczałam jak lekarz mu to zakładał, ale wiem, że to dla jego dobra. Jestem dobrej myśli, choć te najbliższe 3 miesiące, kiedy te bioderka mają się unormować będą dla mnie ciężkie.

Póki co tyle o mnie. Jak znajdę dłuższą wolną chwilę wrzucę opis porodu.

inwersja i Samba co się z Wami dzieje? Wy nadal w poczekalni?
super, że jesteście w domu, a takie szeleczki to chyba pod ubrankiem nie? Nie mam pojęcia jak to wygląda, ale na pewno pomoże, więc koniec płaczu, trzeba się cieszyć dzieckiem i wygrzebywać z siat(tego 2 współczuję)
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jakaś poddenerwowana dziś jestem
Tż mnie wkurza, Eda pluje jedzeniem, ja za nic konkretnego poza sklepem się nie zabrałam.
Chyba najpierw nastawię jakieś jedzonko, a potem się za robotę biorę, co by trochę rozładować napięcie
Czyżby hormony przedporodowe? Bo jutro taka fajna data
Cytat:
hej dziewczyny

GratulacjeI witaj z powrotem
Cytat:

Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:38   #1009
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:

to jutro bedziesz tulic dzidziusia super trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo

u nas na pierwszy rzut podaja jakis koktajl z olejem rycynowym... misia znasz taka metode?? na sama mysl mam odruch wymiotny
Stary 2013-09-19, 14:38   #1010
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

zapomnialam dodac, ze u mnie wczoraj byla piekna pogoda. poszlam na 4h i to byl spacer z przeszkodami. ciagle szukanie i proszenie sie o kibel
na jedną babe to juz spuściłam klątwę cieżarnej - żeby wrzodów na du.pie dostała i sraki na mieście, tak żeby ją tez nikt nie wpuścił do klopa!
Inwersja tak mnie rozbawiłaś tą klątwą ze jakbym mogła to bym się po ziemi tarzała...
Stary 2013-09-19, 14:40   #1011
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Mój mąż świetnie daje sobie radę wkąpaniu Małego Ja w sumie stoję koło niego i coś tam pomagam, ale wiem że sam dałby bez problemu radę. On też nalewa wodę żeby była idealna, nie za ciepła, nie za zimna.
Ja zajmuję się później wycieraniem
I później ja daje cyca, a on sprząta
heh moj tez sobie radzi, ale go wiecznie nie ma to weekendowy tata, a wtedy ja kapie A. a on B. chyba ze Blanka steka ze chce kapac razem ze mna siostre

co do karmienia, to u nas co 2 h niezaleznie czy to moje czy mm jedynie jak na noc zasypia o 19-20 zaleznie o ktorej kapiel to spi do 24, pozniej 2:30-4:30 i 5:30-7 to zalezy czy kupsko ja w nocy meczy czy nie dzisiaj zjadla po 23 i obudzila sie dopiero o po 4 a pozniej po 7.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-19, 14:40   #1012
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kochana jeżeli nie ruszy Cię po pierwszej, to zawsze w nocy się może rozkręcić. ja myślę że własnie u Ciebie jest taka sytuacja, że naturalna oksy wydzielana przez organizm nie działa albo jest jej za mało i ta w kroplówce zadziała.
Szyjki praktycznie chyba nie masz, tylko nie robi się rozwarcie, bo nie ma skurczy.

Będę trzymać jutro kciuki od samego rana.
Rozwarcie właśnie się robi.
W ogóle to co ja miałam za napinanie dziecka to okazuje się, że mogło być stawianie się brzucha, sobie dziś pogadalam z położną to trochę więcej wiem... Ale to jak wrócę do domu, to napiszę.

Lekarz też COŚ mi tam zrobił. Choroba wie co, czy nie ten masaż.. No, ale to jak wrócę, bo też ciężko mi pisać na środku ulicy

Stary 2013-09-19, 14:41   #1013
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Inwersja a twoj maz bierze jutro urlop i jedzie z Toba??
Stary 2013-09-19, 14:43   #1014
ladanseuse14
Zakorzenienie

bajka ile Ci je ml mm?
Stary 2013-09-19, 14:45   #1015
bajka1807
Zakorzenienie

w ogole... siedze sobie wczoraj na kibelku i przychodzi Blanka pyta co robie i nagle wypala "mami kupimy jutro rybke?" to sie pytam, taka do jedzenia? a ona " nieeeeeeee taka plywajaca!" pozniej caly dzien trula mi pupe czy pojdziemy na drugi dzien rybke kupic

i tak sobie pomyslalam, ze chyba nieglupi pomysl. kupilabym jej bojownika, rybka niewymagajaca, mialam wiec wiem jak to oporzadzic a mloda by sie odpowiedzialnosci moze troche poduczyla. gorzej jak by ewentualna rybka zdechla pamietam jak ryczalam po swoim dżefreju... a mialam wtedy z 15 lat

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bajka ile Ci je ml mm?
robie jej 90 ml, czasem wypije wszystko a czasem 70. po ostatnim karmnieniu mi rzygnela :/ ale az dziw spi juz prawie 3h musze ja budzic i jechac po Blanke, ale az mi zal heh.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-09-19 o 14:47
Stary 2013-09-19, 14:49   #1016
angelikada
Wtajemniczenie

Samba ja bym chyba oszalała :| 15 minut???kurcze to faktycznie długo u nas było przez może 10 sekund nie liczyłam w sumie, ale jak da rade to w niedziele poproszę ciocie żeby wzięła swój sprzęt bo jest położną i sprawdzimy sobie na spokojnie w domu i mam nadzieje że będzie wszystko ok...
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:51   #1017
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja napiszę jak ja się dowiedziałam w konsulacie.
dostaniemy hiszpański akt urodzenia, z którym podjemdziemy do konsulatu i oni umiejscowią go w Polsce, w Usc gdzie były składane papiery ze ślubu. Później przyjdzie polski akt urodzenia do konsulatu i wtedy dopiero możemy za pośrednictwem konsulatu wystąpić o pesel.
Ogólnie, żeby wystąpić o pesel musisz mieć polski akt urodzenia.
Moglibyśmy to załatwić w grudniu w Polsce, ale chyba z tego co się orientuje to do chrztu jest potrzebny akt urodzenia dziecka, a my chcemy chrzcić na święta.
Cytat:
to jutro bedziesz tulic dzidziusia super trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo

u nas na pierwszy rzut podaja jakis koktajl z olejem rycynowym... misia znasz taka metode?? na sama mysl mam odruch wymiotny
Koktajl Poloznych II

1 banan
250 ml mleka
paczuszka cukru waniliowego
2 lyzki oleju rycynowego
Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min.

Olejek rycynowy powoduje biegunkę, a ruchy perystatyczne jelit wywołują skurcze macicy.
Znalazłam to na necie. Niby, że jak lewatywa tyle, że mocniejsze.

Współczuje, parę razy piłam łyżkę oleju rycynowego na zaparcia. Myślałam, że wyrzygam wszystko zanim zadziała.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:52   #1018
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
w ogole... siedze sobie wczoraj na kibelku i przychodzi Blanka pyta co robie i nagle wypala "mami kupimy jutro rybke?" to sie pytam, taka do jedzenia? a ona " nieeeeeeee taka plywajaca!" pozniej caly dzien trula mi pupe czy pojdziemy na drugi dzien rybke kupic

i tak sobie pomyslalam, ze chyba nieglupi pomysl. kupilabym jej bojownika, rybka niewymagajaca, mialam wiec wiem jak to oporzadzic a mloda by sie odpowiedzialnosci moze troche poduczyla. gorzej jak by ewentualna rybka zdechla pamietam jak ryczalam po swoim dżefreju... a mialam wtedy z 15 lat [COLOR="Silver"]
kupiłam już chyba z 5 bojowników swojemu siostrzeńcowi. Jak pierwszy zdechł, to myślałam, że będzie ryk i płacz, a okazało się zupełnie inaczej. Siostra wybrała młodemu tel do mnie, dzwoni i mówi "ciocia, ryba nie żyje", ja zmartwiona "ojj, bardzo mi przykro", a on "to nic, spuściłem ją w kibelku, a teraz mi kupisz nową"
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:54   #1019
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Samba ja bym chyba oszalała :| 15 minut???kurcze to faktycznie długo u nas było przez może 10 sekund nie liczyłam w sumie, ale jak da rade to w niedziele poproszę ciocie żeby wzięła swój sprzęt bo jest położną i sprawdzimy sobie na spokojnie w domu i mam nadzieje że będzie wszystko ok...

no ale ja bylam wtedy w szpitalu i lezalam pod ktg wlasnie.... mialam stresy bo nieciekawe rzeczy sie dzialy u mnie w domu w polsce i moze to tez dlatego... w kazdym razie lezalam pod ktg wtedy 1,5 h az bylo pewne ze jest ok... a drugi raz to mialam u mojego lekarza... i wtedy chyba malo wypilam, bo byl upal, a ja caly dzien bylam zagoniona...jak wypilam to zeszlo ale musialam jechac na kontrole do szpitala... po drodze sciagnelam 1,5 litra wody, w szpitalu jeszcze z 0,5 litra bo na wstepie mi przyniesli wode i ktg bylo bez zarzutu...
Stary 2013-09-19, 14:55   #1020
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Julek przyszedł na świat o 18.28 18 wrzesnia. Waży 2660 i mierzy 51cm. Jest sliczny i ma czarnego irokeza. Przez cc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wooow gratulacje !!!!!!!!!!! klask i:

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
my po wizycie, Hania zdrowa tylko faktycznie ma trochę wydzieliny w nosie, którą mamy płukac i odciągac. no i obserwować młodą, czy nie robi się gorzej
a no i powiedziała żeby przemyśleć szczepienie na pneumo z racji starszej chodzącej do żłobka. no i mam zagrychę
dobrze że Hania zdrowa
kurde, tak nadrabiam i czytam właśnie że zielone smarki to infekcja? cholera, dzisiaj zauważyłam coś zielonkawego rrrrrany czyli muszę obserwować a w razie czego do lekarza....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości