|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42886394]daleko mi do ideału, który bym chciała. brak mgr. za małe doświadczenie w branży jeszcze. poza tym, chodzę i chodzę i i tak odmawiam, bo albo z dupy kasa, albo brak umowy:/ ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- jak masz za duże to mi trochę daj. cierpię na niedorozwój rozmiarowy [/QUOTE]Przed okresem wzrastają 2-krotnie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
się Tobie dziwię, bo mnie nie zachwyca (mnie np. zachwyca Gdańsk). We Wroclove praca owszem jest, ale głównie dla programistów i ekonomistów (pisałaś, że studiowałaś FiR, jeśli znasz dobrze jakieś języki praca czeka) , bo jest dużo międzynarodowych korporacji z branży IT. Dla absolwentów innych kierunków jest problem, no może bezpłatne praktyki, których np. dla humanistów jest od groma Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-09-19 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może dlatego Wiecie dziewczyny, strasznie mnie wkurza moja listonoszka. U nas coraz częściej są włamania, a ona jest taka "otwarta", że włazi do domu bez pukania, szarpie za klamkę i włazi... nieraz byłam w wc, albo myłam głowę, albo po prostu się myłam, a ona wchodzi i woła, że list... no tak, za przeproszeniem,przestanę robić to co robię np. na wc i polecę po list najlepiej z gołą dupą....Dlatego się zamykam. Teraz siedzę sama zamknięta i listonoszka szarpie za klamkę, co za człowiek....
|
|
|
|
|
|
#4924 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- *łagodnie mówiąc nakrzyczałabym na nią bardzo dosadnie
|
||
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42887763]czemu?
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- tak samo świetne jak każda ostatnia [/QUOTE]A nie wiem...jakaś rozkojarzona byłam poczekam, zobaczę. ale byłoby super:P Cytat:
Kolega z dziewczyną z Białegostoku przeprowadził się do Wrocławia- właśnie za lepszą pracą. Jeździł dwa razy na rozmowy i został przyjęty. Podobno praca super, w międzynarodowej firmie, inny poziom traktowania pracownika. Ale nic ich tu nie trzymało. Ona też znalazła jakąś pracę, ostatnio zaręczyli się i żyją razem de 2 ![]() Ja zawsze chciałam mieszkać w Trójmieście lub właśnie we Wrocławiu....póki co oboje z chłopakiem mamy pracę ale kto wie czy za x lat nie zmienię planów. Co z tego, ze mam tu własne mieszkanie, nie ma sensu kurczowo trzymać się jednego miejsca, jeśli do końca nie jesteśmy szczęśliwi. Marzenia najważniejsze i ich realizacja! ![]() A u nas w bloku jest agencja towarzyska:/ klatkę wyżej. Poza wczoraj słyszę w środku nocy domofon, za chwilę winda, dzwonek do drzwi, szarpanie za klamkę i zaglądanie do wizjera- jakieś zboki. Te 'panie' powinny dać dokładne namiary na swoje lokum! Z normalnego osiedla robi się rynsztok Wykorzystam chyba dzień wolny i pójdę do spółdzielni. Niby policja robiła wywiad ale co z tego? sami chyba korzystają z ich usług........Nie czuję się bezpiecznie a już tym bardziej gdy np. wracam wieczorem.
Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:18 |
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Konto usunięte
|
hehe, też miałam akcję z agencją towarzyską jak mieszkałam jeszcze z rodzicami
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Konto usunięte
|
Mi się Wrocław podoba, bo mam wrażenie, że tam ludzie mają inną mentalność, jakoś tak bliżej im do Zachodu i do cywilizacji. Ale nigdy tam nie byłam, więc naprawdę nie wiem jak jest
|
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4929 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trochę to moja wina, bo trzymam się kurczowo TŻ, który NIE WYJEDZIE bo on tu ma rodzinę i TU ZOSTANIE. To jest trochę tak na świecie, że ludzie chcą ze sobą być, ale jedno i drugie ma inne plany - gdzie indziej pracę, inne marzenia... Ja właśnie wychowywana jestem też w tej wierze i dlatego boję się jechać sama. Rodzice kurczowo chcą nas trzymać przy sobie (o czym świadczy np. to, że dojeżdżamy ja i brat na studia, zamiast "żyć" tj. akademik czy stancja, samemu gotować itp...) Jeśli życie mnie przyciśnie i nie znajdę w ciągu 3 lat pracy DOBREJ i na stałe to zrezygnuję z TŻ i wyjadę za lepszą ofertą i lepszym życiem, serio... Tylko, że tyle lat spędzonych razem będzie boleć. Trudno. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko
ja bym to od razu zgłosiła! Nie, żebym była zbulwersowana, bo niech sobie robią co chcą, ale bałabym się wchodzić do klatki, a tym bardziej jakby mi się dobijali do drzwi! ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Mój TŻ rodziny tu nie ma, ale ma pracę i denerwuje mnie to, że się jej tak kurczowo trzyma. Namawiam go na wyjazd, ale jakoś nie widzę cienia szansy. On chce za rok do USA i tam żyć, ale to nie takie proste zostać nielegalnie może każdy, ale co dalej?! Tylko USA... nic więcej. Namawiam go chociaz na kilka miesięcy razem, żeby spłacić to mieszkanie, odłożyć pieniądze na przyjemności, auto, wakacje... póki co walka z wiatrakami
|
|
|
#4931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma taki zawód, że mógłby spokojnie zarabiać 3x więcej w innym mieście, ale NIE! On będzie siedział za niecałe 1500, BO BLISKO RODZINY... Tyle, że w sumie nie mamy nic. Mnie nic nie trzyma, ale zostawiać też partnera wieloletniego...brr nie wiadomo co gorsze. Tyle, że słyszę czasem, że jestem egoistką, bo chcę wszystko zostawić i wyjechać. Najczęściej mówi to mama, która uważa, że powinnam siedzieć z nią do końca życia ( tyle, że nie powie tego głośno...), najlepiej pracować za 500zł i się dokładać do budżetu, z uśmiechem na twarzy być wdzięczna, że MAM DACH NAD GŁOWĄ ehh Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:40 |
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, siedze w sklepie, nuda i zimno, dogrzewam się farelką
A że ludzi mało to sobie kleiłam wieeeelki 30x30 cm album dla rodziców bo 8 października mają rocznicę ślubu wszystko ręcznie robione wyrwałam ich zdjęcia ze ślubu ze starego albumu, powiększyłam format, mam nadzieję, że się im spodoba. Dzisiaj go ozdabiałam takimi różnymi wycinankami. Śmiac mi się chce bo wszystko w tajemnicy robię, a wykorzystuję do tego sąsiadkę. Paczka nie mogła mi przyjść do domu to do sąsiadki, muszę kłamać, poco do nich ide hehe teraz została mi tylko strona tytułowa i chyba kupię gotowe pudełko bo sama nie dam rady zrobić Ps. Do mnie ś.p. sąsiad tak wchodził jak do siebie, no wkurzał mnie niemiłosiernie tym |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Ja dalej czuję się fatalnie, piersi mi bolą jeszcze gorzej. Mimo że miałam wrześniowy okres i do następnego ze dwa tygodnie to pomaszerowałam po test
aż mi słabo było jak go robiłam;/ patrzyłam czy się pojawi ta druga kreska, ale się nie pojawiła ![]() także chyba ok.. tylko skąd te moje dolegliwości.. zgłupiałam już
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam fatalny dzień.
Wszystko mnie drażni. Nie chce mi się nic oglądać, czytać, sprzątać, siedzę dalej w piżamie. Ale muszę się zebrać. Idę zapłacić rachunki i kupię sobie niezdrowe, tłuste chipsy
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny podłączam się pod wątek!!
jestem mocno na krawędzi zmian w swoim życiu! własnie mam dość swojej pracy, poszłam na chorobowe i stwierdziłam, że Wrocław lub Trójmiasto we Wrocku mase pracy ale głównie IT i Finanse- potwierdzam no i dużo studentów, więc standard pensji i mieszkan zaniżony ale za to masa facetow wiec pewnie szansa na poznanie kogos ![]() co do Trójmiasta- super klimat, MORZE!!ale chyba gorzej z pracą zastanawiam sie czy spakowac sie i od razu przeprowadzic i na miejscu szukac pracy czy z domu? ?? bo mam troche kasy zaoszczedzonejbo do obecnej pracy nie mam zamiaru wrocić ![]() co do tesknoty za bliskimi- juz dawno doszłam do wniosku że nas tylko ogranicza i nie ma sie co patrzec na rodzinę,niestety! ( nie mowie tu o mężu i dzieciach) doradzajcie Edytowane przez kakabisu Czas edycji: 2013-09-19 o 16:03 |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlaczego akurat te dwa kierunki bierzesz pod uwagę, jeżeli mogę spytać?
|
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Witaj kakabisu
![]() Nie wiem w jakiej branży pracujesz. Ja rozważam relokację, bo ja we Wro niczego nie mogę dla siebie znaleźć. (swoją drogą tam naprawdę jest tylu fajnych facetów ?). Dla mnie osobiście to miasto lansu i snoberii - kolejne apartamentowce, galerie i Starbucksy wyrastają jak grzyby do deszczu.Jeśli szukasz dobrej pracy w zawodzie to moim zdaniem lepszym rozwiązaniem byłoby wysyłanie CV z domu, że tak powiem . Same wiemy, ile szukanie fajnej pracy może trwać, jeśli chcesz wyprowadzić się na drugi koniec Polski musisz się liczyć z tym, że super praca nie wpadnie od razu, a jeśli nie masz nikogo w Trójmieście, u kogo możesz się zatrzymać oszczędności mogą szybko stopnieć, zanim znajdziesz coś sensownego.
Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-09-19 o 16:22 |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4940 | |
|
Raczkowanie
|
Poznań, Szczecin znam
Gdansk mega atrakcyjny, Wrocek też Kraków za daleko, Warszawa za duża i za szybka innych miast nie ma za bardzo tak blisko żeby je brac pod uwage ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- zenie Cytat:
wiem tylko problem jest taki, że jeżdżenie na rozmowy też kosztuje 150-200 zł, policz 2 rozmowy w miesiac i juz jest z 300-400 zł dwa,: nie zapraszają z innych miast chętnie na rozmowy, trzy: na miejscu mozna pochodzic, poroznosic CV, a nawet załapac sie gdziekolwiek żeby tylko zarobić ![]() cztery: za obecne mieszkanie też płacę ![]() pięć:mam miesiąc na znalezienie pracy ![]() a co do oszczednosci: to fakt, mają to do siebie że topnieją szybciej niż lód,przekonałam się już kiedyś o tym |
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak już pisałam we Wro jest dużo pracy, dobrze płatnej w międzynarodowych korpo, ale dla ekonomistów, programistów, osób, które znają mało popularne języki (np. fiński). |
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co jemu da rodzina? Przecież zawsze można odwiedzać....To chyba z Tobą powinien tworzyć rodzinę. Rodzice już mięli szansę na ułożenie sobie życia.... A jak we Wrocławiu z pracą dla architektów oraz doświadczeniem w pracy biurowej, hr ? Wydaje mi się, że w Trójmieście nie jest tak źle z pracą. Jak nie Gdańsk to Gdynia, Sopot. Kwestia sprecyzowania poszukiwań. Ja uwielbiam morze i ten klimat Trójmiasta- pewnie dlatego tak mnie ciągnie. Bywam tam b. często ze względu na przyjaciółkę. Kolega pracuje w Volvo Polska- skończył mechanikę i budowę maszyn. Jest zadowolony, zupełnie inna logistyka firmy niż w poprzedniej pracy. Mają dodatkowe kursy np. językowe czy możliwość uczestniczenia zajęciach sportowych np. piłka nożna, tenis, pływanie. Liczne szkolenia, wyjazdy. Jak z czymś nie nadążasz to nie ma opierdalania tylko rozmowa co jest tego przyczyną, jak pomóc itd...Człowiek tak się nie stresuje i zarobki też lepsze. Chociaż odjąć na wynajem mieszkania, który jest wysoki zostaje mniej więcej tyle samo co u nas. |
|
|
|
|
|
#4943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja szukam w ogólnie pojętym budownictwie ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
za to mój tż też nie wyjedzie bo ma drużynę w której gra
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale ze mnie idiotka
Dzwonili przed chwilą do mnie z zaproszeniem na rozmowę. Gość tak szybko mówił i coś przerywało, że wychwyciłam tylko adres i strzępek nazwy. Wydaje mi się, że wiem o jaką firmę chodzi, ale nie na 100% bo nie ma na ich stronie adresu. I tak pójdę trochę w ciemno. Mam nadzieję, że przedwcześnie nie poznają mojej prawdziwej twarzy - Bridget Jones .
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
kocham Bridget Jones
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Jak się ma partnera to on jest najważniejszą rodziną, a nie rodzice. Oni za nas życia nie przeżyją i ja uważam, że powinni być wsparciem dla swoich dzieci, a nie celowo robić problemy i jeszcze tak manipulować, że dziecko się poczuje winne, bo chce się wyprowadzić z domu.
|
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To już głupota. Męczyć się za 1,5 koła, skoro można spokojnie więcej zarabiać, a partnerka wyraża chęć wyjazdu.
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wychodzi na to, że wszystkie chętnie by wyjechały tylko blokują nas faceci! Łobuzy
Co oni w sobie mają?
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

.
.
[/QUOTE]

[/QUOTE]
poczekam, zobaczę. ale byłoby super:P 

.