![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- a te płytki z piosenkami disneya można posłuchac gdzies na necie czy to płyte trzeba kupic? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() i współczuje problemów żołądkowych u mne tz ostatnio to przechodził nie wiem czy to nie wirusy jaieś krążą
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
nati_85 za ząbka
![]() ![]() Malpka Karol jest GENIALNY ! ![]() No to moje dziecię się naspało 30 minut ehh i będzie maruda Nawet na spacer nie ma co iść ona poczuje dno gondoli i jest wrzask ryk dusi się ksztusi purpurowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
MBZ♥
|
Malpko
![]() to jest zbiór piosenek ze wszystkich bajek disneyowskich ![]() Oliwko, a jakbyś Ją położyła na brzuszku w gondoli? ![]() współczuję problemów żołądkowych ![]() co to za specyfik? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Malpko to nie tylko do okien to do luster płytek ostatnio kabinę wycierałam tym normalnie kocham to urządzenie i warte każdej wydanej złotówki choć jakoś drogie nie jest ale ile łatwiej i mniej czasu i bez wysiłku ehh wymycie okna 1-2 minuty bez smug. (wiadomo że do szaleństwa doprowadzają nas brudne szyby a nie ramy okien)
Koleżanka mi poleciła urządzenie karchera WV ja mam 75 na allegro od 220 do 280 zł w tym dodatkowo zamówiłam płyn 0.5 litra za 23 zł ale ten płyn się rozrabia na 5 litrów więc wychodzi taniej niż jakieś cliny ajaxy i inne cuda do okien bo jak rozrobię 20-25 ml na 200 - 250 ml wody to mi ostatnio wystarczyło na 8 okien (4 takie duże balkonowe i 6 większych tarasowych) tylko po każdym przejechani z góry w dół trzeba wytrzeć o suchą szmatkę by brudu nie rozsmarować ale to pikuś ważne że bez szorowania polerowania i bez smug ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- BYou na brzuszku nic nie daje chyba że bardzo padnięta to uśnie w godndoli ale to własnie na brzuszku do naszej spacerówki wydaje mi się być za mała bo jeden dzień wyciągnęłam ją ale po chwili też zaczęła marudzić a wolę godndolę bo zawsze ma tam cieplej niż w spacerówce o tej porze roku. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A w ogóle wczoraj się śmiałam ![]() Wczoraj zostałam ponownie ciocią bratu urodziła się córeczka ![]() Ale co najlepsze w sierpniu także moja kuzynka urodziła córeczkę, no i teraz co w tym śmiesznego. Jedna urodzona 18.08 druga urodzona 18.09 obie ważyły 3280 no i dziewczynki ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-09-19 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19906049 od tego sprzedawcy zamawialam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie pamietam nicka ale sie nie odzywa narazie buuu nadrabiam dalej
![]() |
#1056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-pomierzyc? Cytat:
tu jakaś część :http://www.youtube.com/results?searc...be.DiZw3MJgzpU
![]() |
#1057 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do faceta ![]() Cytat:
a domek gdzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziecku żałujesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jeszcze strona do nadrobienia, ale najpierw sniadanie ![]()
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja juz nie spie ![]() ![]() Pozniej nadrobie, teraz bedzie noszenie, spiewanie i skakanie ![]()
#1060 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy ogród w zeszłym roku robiliśmy ale ja nic w nim nie robię tż kosi trawę ja ewentualnie jak z małą wyjdę to przejdę się i gdzie nie gdzie wyrwę zielsko obsługą zajmuje się firma która robiła ale to na wiosnę i jesień przyjeżdżają taka usługa kosztuje 100 zł netto plus ewentualny koszt nawozu wymiany roślinki. Demeter spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio rozmawiałam z jedną mamą i mówi że jej synek jak miał roczek to ważył 6 kg na mm a ja się urodził miał coś 3200 i wszystko dobrze tak więc przyrostem wagi nie ma się chyba za bardzo co sugerować. Najwidoczniej maluszki mają niezłą przemianę materii mówię o tych starszych. katka_19 urocza dziewczynka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klementyna1 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja 5 miesięcy po ciąży a dalej mam 7-8 kg do zrzucenia ![]() Cytat:
Brakuje mi tu ObserwujeCie, Nestelle i Ptaszysko szkoda że poszły sobie od nas . Ptaszysko jak tam Natalcia ??? ObserwujeCie a u Ciebie jak powrót do pracy ![]() ![]() Nestelle a u Was co tam słychać jak maluszki w szkole i przedszkolu ?? Jak u Roszka nowe smaki ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
W ogóle jak mogłam zapomnieć się pochwalić, że po wtorkowym szczepieniu w ramach wynagrodzenia daliśmy Anielce soczek z jabłuszka tz obrane i starkowane jabłuszko puściło troszkę soczku takie kwaskowe i anielka zjadła / wypiła 3 łyżeczki a krzywiła się ale chciała jeszcze więcej ale czekamy póki co myślę że tak koło 10 października będziemy już jej wprowadzać jedzonka będzie miała 5,5 mc skończone.
Dobra zmykam bo teraz 100% pobudka u małej. Despa my też mamy właśnie taką kremową z krótkim rękawkiem dlatego szukam czegoś innego może. Jeśli nie będzie problemu to zmierz zobaczymy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
ja mam takie wrazenie w nocy ze karmię milion razy
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1065 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
W. też ma problem z wagą i musi chodzić na kontrolę co miesiąc. Eeee nie jest jeszcze źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moje dziecko ma niewiele zabawek, raz na tydzień mu je zmieniam - część chowam i wyciągam po tygodniu. Zapomina o schowanych, więc ciągle jest coś nowego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wiem, że im starsze tym wolniej przybiera, ale W. nie przybrał nawet minimum, a w centylach spada. Dziewczyny, chciałam Wam bardzo podziękować za wsparcie i słowa otuchy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupowałaś w paczkach? no to fajne niektóre ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle na teraz bo mi się mozilla tnie ![]() Tylko powiem jeszcze Dzień dobry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Wtajemniczenie
|
hehe no ja nie mam poprasowanych, jeszcze w ciąży zaczęłam prasować pieluchy tetrowe i po 1. dostałam k***, po 2. nie widziałam różnicy przed i po. Suszą się ładnie rozwieszone, po zdjęciu nie wyglądają źle, więc po co mam sobie dodawać roboty.
#1068 |
Przyczajenie
|
Luna0 – najlepsze życzenia dla synka Piękne imię.
moni_ka.g – w sprawie słoiczków nie mogę pomóc – sama niestety zrobiłam zapasy, które chyba też się już nie przydadzą, bo przerzuciłam się na samodzielne gotowanie… bzika – moja Hania ma podobnie, no może nie marudzi, ale też nie śmieje się całymi dniami, muszę ją nieźle zabawiać, ale wcale się tym nie przejmuję a nawet cieszę, że mała chce nowych kontaktów społecznych. Z resztą kiedy tylko znikam jej z oczu, nawet gdy się bawi z innymi atrakcyjnymi osobami – tatuś albo babcia, to czasem kwili za mną, no i zawsze reaguje radością, kiedy już wracam. Dziecko chyba też musi mieć czasem szansę zatęsknić. Ogólnie z mężem Hania spędza znacznie mniej czasu i też jest „córunia tatunia” Mokka_83 – nie martw się, po tych nowościach w diecie Hania dopiero wczoraj zrobiła kupkę - po sześciu dniach (też się bardzo martwiłam, ale starałam się sobie tłumaczyć, że skoro dziecko jest wesołe i aktywne, to chyba nic złego się nie dzieje) Qwerto - witaj! Malpka – Karolek też chce ćwiczyć z mamą oliwka__ - silna z Ciebie kobietka – nie dałabym rady nosić dziecka w gondoli choćby 3 minuty… |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
#1072 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
ja też chce wiedziec
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Marcelek ma juz 5 miesiecy
![]() z tej okazji foto ![]() lece ugotowac obiad, bo obzeram sie ciastkami ![]() a pozniej wstawie jeszcze kilka ostatnich zakupionych gadzetow do karmienia maluszka ![]()
#1075 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my juz po 2 drzemkach po 30min kazda ... wstawilam ciasto do lodowki zrobie se rogaliki ![]() no i dawno nie bylo kawalu . wiec prosze bardzo : Przychodzi syn do ojca i mówi: - Tato, zakochałem się! Umówiłem się na randkę ze świetną dziewczyną! - To świetnie, synu. Kim ona jest? -Odpowiedział ojciec. - To Sandra, córka sąsiadów. - Muszę ci coś powiedzieć, ale obiecaj, że nie powiesz mamie! Sandra jest twoją siostrą. Chłopak oczywiście się wycofał. Po kilku miesiącach poszedł do ojca: - Tato, znowu się zakochałem, a ona jest jeszcze ładniejsza! - To świetnie, synu. Kim ona jest? - To Asia. Córka sąsiada . - Och... Ona też jest twoją siostrą. Sytuacja powtórzyła się kilka razy, syn wkurzył się na ojca i pobiegł do matki. - Mamo, jestem taki zły na ojca! Zakochałem się w sześciu dziewczynach, ale nie mogłem się z nimi umawiać, bo tata jest ojcem ich wszystkich! Matka przytuliła go i powiedziała: "Kochany, możesz umawiać się z kim tylko zechcesz. Nie musisz go słuchać, on nie jest twoim ojcem." ![]() ![]() ![]() nadrabiam dalej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- dlatego czekałam aż wyschną, a żeby sie nie niecierpliwic czytałam książkę, a była ciekawa wiec wiesz...
![]() |
#1077 | |||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Jestem patologia. Zostawiłam dziecko śpiące samo w domu i poszłam do sklepu na 45 minut. Musiałam. Przez tą chorobę i siedzenie w domu nie mogłam zakupów zrobić potajemnie, a dziś mamy rocznicę ślubu, jutro urodziny TŻ, poza tym przyjeżdża moja siostra z mężem. Miałam stresa, ale jak przyszłam to dopiero powoli oczy otwierała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze używam zmiętych gazet do mycia okien i Ajaxu. No powiem Wam - nigdy nie ma smug! Szybko i skutecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tu: o wysokości dochodów uzyskanych przez członków rodziny w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy chodzi o 2012 w takim razie ![]() Cytat:
![]() Ja też NIGDY ![]() ![]() ![]() Co do zabawek - to były 2 paczki po ileś tam sztuk, dlatego tyle się nazbierało ![]() ![]() Chcę jeszcze tego szczeniaczka uczniaczka nabyć w swoim czasie ![]() Cytat:
![]() ![]() I również - jak wyżej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dzień dobry ![]() Dziś ogarniam ciuchy Krzysiowe, muszę odłożyć za małe, za duże gdzieś schować i zrobić miejsce na te na teraz, bo mi się nie mieszczą do szuflad. Może zdążę jeszcze pocykać foty, bo będę na All wystawiać ![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
No i Marcelek sie obudzil.. ja nie wiem jak to jest - jak jestem sama to spi tyle co nic - po 20-30 minut drzemki, jak jestesmy oboje w domu, ja i maz to maluszek drzemie nawet i po 2 godziny
![]() No a oczywiscie jestem sama w domu ![]() ![]() ahh i mialam wstawic gadzety, kupilam juz z mysla o rozszerzaniu diety kubeczek doidy do nauki picia z kubka, sliniaczek z rekawkami i ten gryzak co polecalyscie na owoce (kupilam z koncowka silikonowa, te z siateczka podobno odradzane sa ze wzgledu na utrzymanie czystosci, ciezko sie je myje). Dzisiaj byl test, ugotowalam jabluszko na parze - chyba mu smakowalo ![]() ![]() mam tylko jakies takie dziwne mysli, ze to silikonowe, jak smoczek - czy nam nie zaburzy ssania/jedzenia, czy ma wplyw na pozniejszy zgryz ?itp. no i dziecko nie ma okazji dotnkac "jedzenia".. na razei tylko testowalam, moze bede uzywac oc jakis czas, bo marcelowi sie raczej podobalo ![]() kochane nadrobie pozniej, jak maluch pojdzie spac ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-19 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakie duże te nasze chłopaki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dowcip ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze mam super pingwinki-kręgle firmy Infantino ![]() ![]() Co do zakupów - wyobrażam sobie tego stresa. Ja bym się nie odważyła chyba... ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Bardzo fajne rzeczy ![]() ![]() ![]() A to silikonowe - myślę, że nie będzie mieć wpływu na zgryz - po pierwsze przecież tylko czasem Marcel będzie go używał, do jedzenia. Z tego powodu też nie zaburzy ssania. A zgryz kształtuje się dopiero wtedy, gdy są zęby, a w buzi coś długo jest trzymane ![]() My używamy sporadycznie smoczka-pacifiera (pomaga w zasypianiu), a Krzyś odruch ssania ma nadal tak dobry, jaki miał ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.