|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ej, a ja dzisiaj się wyjątkowo czuję dobrze
Poza tym, że mam lenia i taki ogólnie płaczliwy dzień dzisiaj.
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jak narazie mam sie dobrze, chyba za wczesnie jak na mdlosci
Dzisiaj 6t1d i do wizyty u poloznej 11 dni. A moja pociecha dzisiaj konczy 5 lat
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie miałyście juz badania i jakie leki musicie przyjmować?
Ja do tej pory zanim dowiedziałam sie o ciazy brałam kwas foliowy, teraz kazała mi brać femibion natal 1 to jakis kompleks witamin dla kobiet w ciazy i niestety dopochwowo luteine. Jeśli chodzi o badania to mialam robione 2 razy usg wewnętrzne i mam skierowanie na : grupe krwi, cukier, i mocz. Dziewczyny jeśli na Waszym u usg do tej pory był tylko pecherzyk ciazowy to sie nie martwcie na pewno zaraz bedzie zarodek z serduszkiem. Ja tez sie okropnie stresowałam bo okres mialam 15 lipca a jak bylam 9 wrzesnia na badaniach to nic oprocz pecherzyka nie bylo i babeczka kazala mi z dystansem do tego podejść. Wczoraj bylam 2 raz na badaniu a tam piekny zarodek z serduszkiem. Nie zawsze mozna sie sugerowac ostatnia miesiaczka jesli ktos ma nieregularne cykle to wszystko moze sie opoznić mi z miesiaczki termin porodu dala 22 kwietnia a z usg na 12 maja wiec roznica jest ogromna. Duzym bledem jest zbyt szybka wizyta u lekarza, gdzie wtedy nic nie widac a tylko człowiek sie martwi. U mnie bylo bardzo ciezko wyznaczyc dni plodne dlatego jesli ktoras z Was tez ma problem z regularnym cyklem to niestresujcie sie ze cos jest nie tak. Wiadomo ja tez z mezem sie bardzo martwilam i babka za to na mnie troche pokrzyczala bo stres nie jest wskazany.... tak troche od tematu odeszłam. wiec jak mozecie napiszcie jakie witaminki bierzecie i jakie badania juz miałyscie
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Misia ostatnio zapałała miłością do puzzli. Ja ledwo żyje, a ta ciągle: Mama, układamyyyy?! Muszę się zebrać w sobie i pomóc dziecku. Czasami chce układać te same puzzle 5 razy pod rząd
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-19 o 14:57 |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że masz w domu skarba, który motywuje Cie do działania
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj pierwszy raz miałam spotkanie z kibelkiem. (5 t6d). nie wiem od rana jakoś było mi niedobrze ale tak tylko troszke...
oglądałm jeszcze na Yt : http://www.youtube.com/watch?v=wxrxwSCB31U i może to też sie przyczyniło, jadłam obiad i po chwili ..... skończyło sie w łazience... |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po USG.
Ciąża zagrożona , krwiak ma 38x18mm , zarodek 4mm (ale powiedział że widzi tak bijące serduszko choć jeszcze ciężko określić). Chciał mnie znów wysłać do szpitala , ale pozwolił leżeć w domu. TŻ-towi dał zaświadczenie o opiece nad dzieckiem , powiedział że jak w pracy nie przyjmą mu od ginekologa to mamy się zgłosić do pediatry. Dał mi też skierowanie do szpitala jakby pojawiło się znów krwawienie. A jakby go nie było to za tydzień znów mam się zgłosić na USG. Dziewczyny boję się ;( i ryczeć mi się chce trzymajcie nadal kciuki za Nas |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytujące![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Jagna idziemy łeb w łeb ja też 6t1d wg usg
|
|
|
|
#1511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Monika7903 strasznie mi przykro
Trzymajcie się Cytat:
![]() I też odkłądamy szczepienie wciąż młody zasmarkany, kaszle albo biegunka i mowy nie ma ![]() A z przyjaciółką super wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A badania cukier, vwr coś tam :p, krew, mocz i ja mam antygen rh bo ja rh- a Olaf z plusem się urodził. Cytat:
![]() Nikii trzymam kciuki ![]() A ja tu przyszłam się pochwalić moim drugim mariankiem bądź marianką ![]() W ogóle na jaką ginekolożkę trafiłam, musiałam zmienić i taka konkretna baba, że w szoku byłam Mówi wszystko co myśli, ale w sumie ja tam lubię tak konkretnie ![]() Tylko z usg wyszło 8 tydzień i 5 dni, ja sobie liczyłam 9 tydzień :p A tu jeszcze tak daleko do końca... Boję się tego 9 bo w pierwszej ciąży w 9 trafiłam do szpitala i tak liczyłam że już się kończy a tu zonk ![]() O dziwo dziś mdłości odpuściły, chyba stres trzyma
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-09-19 o 15:14 |
||||
|
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
ab_cd ja biore tylko kwas, ale w pierwszej ciąży jak bardzo wymiotowałam brałam wiecej witamin.
Z badań narazie robiłąm tylko krew i mocz sama, za tydzień skierowania będe miała (glukoza, hiv, toxo, wzw b, gr krwi jak nie masz robionej, przeciwciała i pewnie cos tam jeszcze, cytomegalie warto zrobić, cytologię jak nie była w ostatnim czasie robiona) |
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wierzę, że będzie z Wami wszystko dobrze
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii bardzo Wam kibicuje, wiem, że jest ciężko, pewnie Oskar chce też ciągle z Tobą się bawić, a ty nie możesz i to też dobija, ale trzeba zacisnąć zęby i jakoś to przeżyć, nie ma wyjścia
|
|
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jagna, wszystkiego najlepszego dla córci! Mamusiom, które czują się marnie współczuję Mam nadzieję, że mnie ten stan nie dopadnie. Moje mdłości są jeszcze znośne Ja też biorę tylko kwas foliowy. Witaminy, z tego co pamiętam to bierze się od 12 tygodnia Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-19 o 15:20 |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ajć już nie mogę doczekać sie kiedy zobaczę swoje
|
|
#1518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
|
|
#1519 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madziula -jaki maluszek ![]() Zabiję męża mojego kochanego. Miał wcześniej wrócić z pracy (wcześniej dla niego to 15). Jak go nie było tak go nadal nie ma
|
|||
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikii będzie dobrze, dziudziul silny jest
A jakieś leki bierzesz? Cytat:
Mój Tż tak wraca cały tydzień 17-18, a codziennie "jutro będę wcześniej" ![]() P.S. w stopce masz 2 rocznice naszego ślubu
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Duphaston 3x 1
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Musi być dobrze , ale też jednocześnie mam już czarne myśli |
|
|
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do imienia Radosław - ogólnie, RADOSŁAW jest okropne, ale Radek jest super I muszę Ci powiedzieć, że Radków jest jak na lekarstwo. Mi początkowo też to imię kojarzyło się no tak nie za bardzo (chociażby Majdan ). Zdecydowanie nie żałujemy, że tak właśnie młody ma na imię Teraz jak się syn urodzi to nie mam pojęcia jak będzie miał na imię. Dziewczynka to będzie Magdalena / Barbara / Lucyna (niewłaściwe skreślić ).A co do wracania Tż jeszcze... Mój wraca do domu podobnie jak Twój, bywa nawet, że później- dużo później więc widzę, że się rozumiemy ![]() A jeszcze z innej beczki - zabieracie Tżtów na pierwsze usg??? Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-19 o 16:16 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1524 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pociesz się ze ja mam mdłości od roku, już się do nich przyzwyczilam ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
CV Cytat:
Cytat:
Z witamin biore omega 3, 6, 9 zobaczymy co mi dziś lekarz zleci |
|||||
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam jak najmocniej sie tylko da ![]() Muffinka90 rzeczywiscie tylko ze ja z ost miesiaczkiMadziuula slicznosci masz w brzuszku
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie, dolaczam do Was.
W tym watku po raz pierwszy, choc na wizazu juz 10 lat ![]() Fasolka ma 6 lub 7 tygodni, 12 milimetrow, beta hcg z wczoraj to 13500, jutro powtorzenie badania beta hcg. Poki co bola mnie piersi, siusiu chodze 15x na dzien, no i jestem taaka zmeczona W poniedzialek zaczelam nowa prace, we wtorek zrobilam dwa testy ciazowe (oba pozytywne w 10 sekund, dwie grube krechy), a w srode ginekolog potwierdzila ciaze.Dodatkowo mieszkamy z TZ w miejscu, gdzie jest teraz 40 w cieniu, a 50 bylo miesiac temu, co nieco utrudnia komfort ciazy ![]() No ale jestem dobrej mysli, czekam na mdlosci, ktorych jeszcze nie doswiadczylam! Termin mam na maj dzien blizej nieokreslony, poki co.
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
wychodzi ok 6 do pracy a jak wraca przed 19 jest dobrze...U nas imie dla dziewczynki wybrane- Hania i mam nadzieje ze to bedzie dziewczynka bo na imie dla chlopca nie mamy pomyslu... i jak nic sie nie zmieni to starszy brat zadecyduje... a Wojtek chce Filipka mnie nawet sie podoba za to tz nie bardzo, ale jak nic lepszego nie wymysli to bedzie Filip (z konopi) jak zawsze dodaje tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
ciekawe czy bedzie coś widac jutro na usg... |
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja miałam dziś kryzys z mdłościami. Tragedia!!! Cytat:
![]() A tak na marginesie to nie wiem co się dziś ze mną dzieje. Oprócz mdłości mam dziś potworne bóle pleców!!! Nie są to skurczowe bóle z pleców na brzuch, ale ciągły tępy ból pleców. Promieniuje na nogę. Noga boli jak by na grypę, jakby reumatycznie. Wygląda mi to na korzonki. I mam nadzieję żę to tylko korzonki a nie że coś złego dzieje się z ciążą. Nie mogę nic wziąć przeciwbólowego, wzięłam tylko apap, nie mogę się żadną maścią nasmarować. Więc nie wyobrażacie siobie jak cierpię! Łzy mi same z bólu lecą. Plecy mam okryte wełnianym paskiem, może wygrzanie pomoże.
|
|
|
#1530 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do witamin, to mój gin powiedział, że na razie za wcześnie, a te witaminki mogą wywoływać/wzmacniać nudności więc się nie prosiłam więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dalej mocno trzymam... ale jestem pewna, że wszystko będzie ok, leż sobie jak najwięcej, odpoczywaj i się nie stresuj (wiem, łatwo powiedzieć). Postaraj się zrelaksować, myśleć o czymś przyjemnym. Wierzę, że dzidzia da radę, jest silna, na pewno ![]() Cytat:
Kolejny misio-żelek U mnie od południa mdłości dużo mniejsze, ale... jakieś choróbsko się przyczepiło Na razie łyknęłam sobie rutinoscorbin i wypiłam 2 herbaty z cytryną i wracam do łóżeczka... Sylwia.gda, gratuluję i witam ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dwakolory, bidulko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Poza tym, że mam lenia i taki ogólnie płaczliwy dzień dzisiaj.

dobrze, że masz w domu skarba, który motywuje Cie do działania

za wizytujące
może mi się polepszy.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). Zdecydowanie nie żałujemy, że tak właśnie młody ma na imię