Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 18:52   #961
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja zamierzam kupić albo najlepiej dostać,ale używać w późniejszym czasie od około 2-3 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
kiedyś

ja mam karuzelę, ale ją zamontuje jak mała będzie miała coś w okolicach 3 miesięcy bo wcześniej nie będzie widziała co to itd

przekimałam się trochę i mnie mama telefonm obudziła :P
[QUOTE=Olenka_24;42890660]

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Słyszałam, że tak od 3 miesiąca dzieci są baaaaardzo zainteresowane tymi miśkami na karuzeli i w ogóle My planujemy mieć taką karuzelkę dla Kubusia

środę:/
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
kciuki za wizytę

Dzieciaki bardzo lubią, tylko nie od samego początku
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja polecam
Fakt, że ja dostanę taką od siostry, więc łatwiej mi mówić, bo kasy nie muszę na nią wydawać... Ale wydaje mi się, że na początku też jest dobrze włączyć tą muzykę z niej, to później dzieć będzie przyzwyczajony i może będzie sam przy niej zasypiał a tak to wiadomo, że na pewno później mu się będzie podobało, że coś tam w górze dynda nad nim

Dzięki dziewczyny, to chyba kupię, skoro tyle osób planuje mieć

Teraz szukam jeszcze jakiegoś łóżeczka z wynajmowanymi szczebelkami, ale tutaj chyba czegoś takiego nie wynaleziono normalnie szok

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:52   #962
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

O Bogu dzięki że nie duzo nadrabiania
Bylismy w domku na obiadku,potem popakowalismy jeszcze ciuchy i pudła.Nie chciało mi sie wychodzić,fajnie sie tak siedziało i gadało.
Na koniec rozryczałam się jak wychodziłam,bo takie to wymowne było.
Normalnie zamknęłam drzwi do pokoju i jakby stary rozdział poszedł w zapomnienie.

Dzisiaj spimy juz na nowej chacie ale wcale wesoło mi nie jest.
Ale mam dzisiaj emocjonalny,rozwalony dzień.Eh.....
I tak jest ze wszystkim musze sie jakoś zebrać w sobie bo nie wyobrażam byc taka wrazliwa przy dziecku :/ bo zgłupieję.
Truję Wam tutaj cały dzień,obiecuję sie poprawić

Tz pojechał odwieźc ojca bo pomagał nam wnosic i mam chwilke dla Was

Maomami ale ładny cytacik

Cytat:
kciuki za wizytę

moja też nie daje sobie w kaszkę dmuchać, jak tylko coś na brzuchu oprę lekko- kop

Dzieciaki bardzo lubią, tylko nie od samego początku

Tyto chociaz TŻta na lepszy model nie musisz wymieniać

ale fajnie, i super, że mozesz decydować od kiedy zacząć i kiedy skończyc grzac, a nie jak u nas, jak teraz zimno, to jeszcze ładny kawałek czasu tzreba czekać, aż zaczną, a potem na wiosnę już dawno zakręcone wszystko, bo za gorąco, a oni dalej grzeją i tak co roku

prześpij się może wstaniesz w lepszym nastroju

ale milutko

Mnie też teraz jakoś tak naszło, bo teraz u Ani ta angina i tak sobie przypomniałam jak w zeszłym roku było, tydzień przedszkola, dwa choroby w domu i jak sobie zdałam sprawę, że w tym znów tak może być i jak tak będzie znosić wszystko z przedszkola przy Małej, to ja nie wiem. Chroni się takiego malucha przed skupiskami ludzi i w ogóle, a jak takie infekcje ciągle w jednym domu przeciez to kilka ładnych tych pierwszych miesięcy, to okres infekcji w przedszkolach ehh
Ogólnie to nie wymieniałbym,ale czasem mam ochotę go zabić normalnie w afekcie

Kurcze z tymi infekcjami to rzeczywiście kiepsko nam się trafiło bo sezon jesienny i tak jak piszesz dzieciaki będą znosić jakieś choróbska.Ale może akurat jakos łatwiej przetrwamy
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja polecam
Fakt, że ja dostanę taką od siostry, więc łatwiej mi mówić, bo kasy nie muszę na nią wydawać... Ale wydaje mi się, że na początku też jest dobrze włączyć tą muzykę z niej, to później dzieć będzie przyzwyczajony i może będzie sam przy niej zasypiał a tak to wiadomo, że na pewno później mu się będzie podobało, że coś tam w górze dynda nad nim

nemosek, uszy do góry! Remont i przeprowadzka to nic fajnego, ale za to później będzie Ci o wiele lepiej Ja na początku przeprowadzki byłam załamana: tyle do roboty, remont i kupno wszystkiego niemalże i jeszcze papierologia i ogarnięcie się z tym wszystkim. Ale jaka radość z własnego mieszkanka

Ja zaraz zmykam na miasto, umówiłam się z koleżankami ze studiów do herbaciarni na ciasto i kawę/herbatę (a takie różne tam są, że będę na pewno miała problem z wyborem).
I w ogóle się okazało, że za tydzień na czwartek i piątek jedziemy z mężem do Krakowa tzn on jedzie służbowo w sumie, a ja się zabieram z nim i jego współpracownikami i odwiedzę moją kuzynkę. A co będę sama w domu siedzieć...
Aha! I zapomniałam. Z tymi moimi wynikami moczu to się okazało, że jakaś pomyłka w laboratorium była i dlatego były niedostępne on-line. Generalnie wyniki moczowe piękne. No więc tylko ta morfo...
No nic, zbieram się. Pewnie wrócę i będę miała milion stron nadrabiania znowu

Oj zrobilas mi ochotę na herbatkę taką z imbryczka i do tego słodkie ciacho z cukierni

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Widać, ze TŻci zaczynają wracać z pracy, bo na wątku cisza

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jaki dziubek słodki. Tak bym go cmoknęła sobie w ten dziubeczek

Napiszę coś, a jak przeczytam za chwilę, to mi się wydaję, że jestem nienormalna. 30-letnia baba "cmoknęła by sobie w ten dziubeczek" No ale cóż, tak już chyba się durnieje delikatnie w ciąży

Też się cieszę, że studia mam już za sobą.
Ale w październiku zaczynam kurs dosyć ważny, bez którego właściwie nie powinnam wrócić na swoje stanowisko pracy. Będę pewnie nieźle Wam tu jęczeć.

To przez pogodę. Ja też mam dzisiaj okropny humor. Miejmy nadzieje, że jeszcze się wypogodzi, albo szybko się przyzwyczaimy A na razie pomarudźmy sobie wszystkie na forum

paulinaizabela bo mi się też wcześniej nie zacytowało. Wkurza mnie to strasznie, ale mniejsza z tym. Chciałam tylko napisać, że super, że przepływy ok
Pogoda tez na pewno się do tego przyczyniła ale tylko w 10 % reszta to JA

A ja głupia 3o letnia plakałam dzisiaj jak dziecko zamykając drzwi do pokoju.Az mnie mama musiała przytulić i pocieszyć.
Poczułam się jak mała,nieporadna dziewczynka

Na łóżeczko się nie zgadzaj jest całkiem inne.
Rajstopy ciązowe kupiłam ostatnio w Rossmanie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:55   #963
maomami
Wtajemniczenie

Miałam wsadzić link i co , weszłam na aukcje popatrzyłąm i zapomniałam dodać link do odpowiedzi http://allegro.pl/listing/user/listi...64456&id=11763

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:55   #964
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
no widac, tylko co to za "obce" tło na kompie? znaczy się nie wizaż, co?
Akurat wizaż otwarty w osobnej zakładce ^^

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:55   #965
89Beatka
Wtajemniczenie

Nie cytuje pomimo że na bieżąco jestem.
Zła jestem oczywiście już zdązyłam się popłakać, oczywiście o wyprawkę, mój maż twierdzi ze jest czas.Mowiłam mu że będzie ździwiony jak coś się stanie i za kilka dni trafie do szpitala, to sam ze wszystkim zostanie bo nawet nie wie czego nie mamy. I jest mi przykro. Mowiłąm mu to, jak na razie pojechał do mamy fugować płytki.
Wiem że reaguje emocjonalnie na wszystko ale ja już chce mieć wszystko, czasu niewiele zostało, a ty jakieś problemy.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:56   #966
maomami
Wtajemniczenie

Zmykam pod prysznic i do Was wracam

Stary 2013-09-19, 18:57   #967
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ja mam zrobilam to rafaello bez pieczenia- wyszło przepyszne ale chyba sypłam za dużo cukru i mega słodkie ale pół blachy mąż już zjadł. w przyszłości bede robić z podwójnej porcji bo mi cienke dość wyszło, ale jakie pyszne

nie lubie tych podrabianych pryncypałek :/ są beznadziejne, a czasem opakowanie niemal identyczne i człowiek sie pomyli.. :/

może sie rozejdzie...

Tak tak, Kardio mam jutro rano
hmm.. no ale w końcu chyba przybiera nie? po jakim czasie?

Mój od wczoraj jakiś obrażony:/ wczoraj naliczyłam 8 ruchów, ale byłam badana wiec w sumie ok, a dziiaj to moze ze 2 razy plus czkawka ;D

Dziewczyny, w biedronce są przepyszne winogrona. Ludzie kilogramami wynosili za 3 zł z groszem/kg

w realu pampersy 3 150szt za niecałe 80 zł, ale od przyszłej gazetki te mniejsze pampersy te premium care beda w promocji, 1 i 2. Jutro jak bede jechała to sprawdze cene, bo jak wracałam to mi migło z bilbordu.
a teraz w netto pampersy MIDI 112 szt za 57,89
natomiast jest jeszcze w netto : SILAN 2l do płukania- 9,99
emulsja do higieny intymnj Lactacyd Femina200ml+Lactacyd Femina hydro balance 200ml za 14,99 gdyby któraś była zaineresowana :P

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

nemosek- głowa do góry teraz będzie coraz lepiej

Informacja promocyjna

Kurcze fajnie macie tam u Was to sklep na sklepie i można sobie wybierać
Cytat:
wiecie co zbiłam kubek który dostałam w prezencie- dostaliśmy 2 takie wieksze 500l, na ciepłe herbatki zimową porą itd. I kurde rozryczłam sie jak głupia. ale uwielbiałam ten kubek.. No nic, bede musiała sobie taki kupić..
Poza tym włąsnie chciałam zrobić puree i mi cały garnek na podłoge spadł oczywiście wiadomo którą stroną dlatego dzisiaj mam na obiad kotlety mielone z bułką. Bo już sie wkurzać nie bede. Nic mi dzisiaj nie idzie.. Pewnie jak wsadze fasole na jutro do wody to też sie z nią cośstanie :/
ja też sie przywiązuję do rzeczy,a zwłaszcza prezentów.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie ze średnimi wiadomościami
na USG synek pozostał 100% synkiem, widziałam jego cudowne narządy tylko że ma zastój w nereczkach i żylaka żyły pępkowej podobno na tym etapie ciąży ten żylak nie niesie żadnych niebezpieczeństw, a zastój po porodzie może zniknąć. Mały waży 1611g
A co do mnie to szyjka się co prawda bardziej nie rozwiera, ale się skróciła w 25 tyg miała 35mm, a teraz ma 27mm, więc gin stwierdził że 1.10 zakładamy pessar ;/ no i to tyle, miała któraś doświadczenie z pessarem, czy po założeniu mozna normalnie funkcjonować czy trzeba leżeć.

Rybko proszę wpisz wagę w 31t1d - 1611g
No i wizytę 1.10 g. 8.00

A co to?
Z pessarem nie wiem :/

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
a ja bym zjadła frytki... a najlepiej to jeszcze coś fastfoodowego na dodatek... :x
O ja też np pizzę
Mam 2 grupery do wykorzystania więc pójda w ruch juz niedługo

Cytat:
na pocieszenie

ślicznie wygląda

Lilith dobrze, ze ze 100% synkiem ok

Babku miesiąc to nawet trochę wczesnie na karuzelkę, chociaż znając mojego meżula to naszą zawiesi już przy rozkładaniu łóżeczka A lóżeczko hmm- szczerze to też bym się wkurzyła

Jutro gin, ,yślałam że nigdy nie wyjdę z łazienki, ale rzeź byłą, a jak się wycierałam tam to mało zawału nie dostałam, jak tyle krwi zobaczyłąm, zanim zakumałam że się pochlastałam jak prosiak
Dzięki Ci dobra kobieto,zawróciłam tż z drogi bo zapomniałam wziąć Veet z domu,a sama maszynka to ja juz niewiele zdziałam i nie wykosze sie porządnie.
Cytat:
okna są szczelne jak z ociepleniem to nie wiem, ale teść opowiada że ogólnie u nich ten gaz jest do bani, raz leci normalnie raz ledwo co ostatnio opowiadał ze wstawił wodę na jajka ledwo co się zapalił a jak już się zapalił to w przeciągu dosłownie chwili zanim zdążył włożyć jajka do garnka to już wody nie było... podejrzewa że coś kantują na tym gazie

za wagę
nie wiem jak to jest z tym pessarem

w Rossmannie jest promocja na rajstopy ciążowe po 14,99 z kartą Rossnę zapłąciłam 14,55 :P

superancka

nie zgadzaj się na nie ono jest z tych zwykłych najzwyklejszych i wcale nie jest ładne

niee :P

wzięłam się za sprzątanie żeby jutro panowie mieli łatwy dostęp do okien i mama wpadła i kazała mi co chwile odpoczywać a jak usiądę to mi się póxniej ruszyć nie chce :P

ehh mojego ukochanego jeszcze nie ma ale zaraz powinien być
Ja zauwazyłam że pod koniec roku gaz jest zawsze gorszej jakości :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 18:58   #968
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Zła jestem oczywiście już zdązyłam się popłakać, oczywiście o wyprawkę, mój maż twierdzi ze jest czas.Mowiłam mu że będzie ździwiony jak coś się stanie i za kilka dni trafie do szpitala, to sam ze wszystkim zostanie bo nawet nie wie czego nie mamy. I jest mi przykro. Mowiłąm mu to, jak na razie pojechał do mamy fugować płytki.
Wiem że reaguje emocjonalnie na wszystko ale ja już chce mieć wszystko, czasu niewiele zostało, a ty jakieś problemy.
eh.. skąd ja to znam.. Cokolwiek kupowałam to wszyscy twierdzili ze za wczesnie, maż też. ale w końcu zrozumiał.
Oby Twój też zrozumiał bo u Ciebie też już blisko
Stary 2013-09-19, 19:02   #969
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja właśnie pojechałam do sklepu i kupiłam sobie fryteczki i upiekłam w piekarniku, zapraszam
podaj tylko adres bo ja żeby mieć frytki to bym się musiała wziąść za obieranie ziemniaków, później krojenie o smażeniu nie wspomnę nie chce mi się

Cytat:
oj współczuje może weź po prostu zrób sama listę tego co brakuje, zamówi i przedstaw mu rachunek?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:06   #970
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Moje też mało urosły ostatnio. Właściwie tylko na początku rosły i żadna siara też mi nie leci.
mi może duż nie urosły, ale w nocy mam takie wycieki że masakra...
Cytat:

A co to?
ten żylak to powiększenie nadmierne żyły

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:07   #971
nemosek
Zakorzenienie

Ołowek Widać cudną górkę

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie na szczęście, ale czuję, że zaczną niedługo. Nawet siara mniej leci ostatnio... odkąd mam stanik do karmienia
Czyli trzeba kupic stanik żeby nie leciało

Cytat:
Rybka, ale jesteś niezdecydowana

wiecie, stwierdzam że moje cycki są jakieś niedorozwinięte :P nie dośc że nic nie urosły to nawet siara z nich nie chce lecieć
Tak też si pewnie zdarza
przynajmniej nie musiałaś staników zmieniać

Cytat:
wiecie co, dostałam próbki z NESTLE, na miescie dzisiaj rozdawali, tak przeglądam co to , a tam kaszki i inne. Schowałam i terraz tak patrze na date czy zdąże to zużyć a tu przeterminowane . i 2 dni
Ups

Cytat:
To opowiedz mu o przypadkach dziewczyn,może zmądrzeje

Paulina Ciebie też dopadła wstrętna chandra.Może ksiązka Ci ja wyciszy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 19:09   #972
Anoula
Zakorzenienie

ciekawe co z Trele... w razie akcji miała pisać do Pauliny...
Stary 2013-09-19, 19:12   #973
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
mi może duż nie urosły, ale w nocy mam takie wycieki że masakra...

ten żylak to powiększenie nadmierne żyły
Ale na brzuchu,koło pępka.

Pytam tak dociekliwie bo mam na brzuchu po prawej stronie taka wyraźnę żyłę.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Podejrzanie milczy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 19:13   #974
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Podejrzanie milczy
a dzisiaj ta pełnia nastawiała się na poród hehe
Stary 2013-09-19, 19:13   #975
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

-
tak na brzuszku, ale to u maleństwa jest ten żylaczek

Daniel
Stary 2013-09-19, 19:18   #976
kyte
Wtajemniczenie

Wróciłam
Ogłaszam że wyprawka dla niuńki praktycznie dobiega końca, jeszcze tylko pare kosmetycznych rzeczy w aptece i koniec Mamy wózek,łożeczko mam nawet rogal do spaniaWszystko później obfoce pochwale się a teraz ide zjeść troszkę się ogarnąć jestem wykończona.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:24   #977
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryba ma ciężki dzień dzisiaj, ale ja np. doskonale zrozumiałam o co jej chodzi i nawet się nie kapnęłam, że zrozumieć nie powinnam

Moje też mało urosły ostatnio. Właściwie tylko na początku rosły i żadna siara też mi nie leci. Nic mnie nie boli. Ogólnie nic. A w domu dwa laktatory, pojemniczki na mleko, wkładki laktacyjne na dzien i na noc, staniki do karmienia, kremy na brodawki, woreczki do mrożenia pokarmu... Jednym słowem wkurzę się jak nie będę mogła karmić piersią. Choć podobno bardzo rzadko się to zdarza i raczej kobiety same rezygnują z braku cierpliwości.
Karmienie wcale nie jest takie latwe- nie zawsze sie ma pokarm-kiedys tez tak bylo-byly mamki karmiace. U nas byl problem, ze maly mial zoltaczke na poczatku i zasypial przy cycu. Odciagalam mu moje mleko i karmilam cycem.Wolal butle, bo latwiej lecialo, po 4 miesiacach sam sie odstawil. Przy karmieniu piersia dzieci budza sie w nocy czesciej-nie co 4-6 godzin ale co 2-3 godziny. Wiele kobiet tego nie wytrzymuje.

Nemosek- to ty do tej pory mieszkalas z rodzicami? Ale przynajmniej fajna mialas wyprowadzke. Mi poprostu wyrzucono reklamowke na klatke schodowa.

Cos mi sie wydaje, ze Trele rodzi

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:25   #978
aaby
Zakorzenienie

Lilith - na pewno wszystko będzie ok Najważniejsze, że Maluch ładnie rośnie Żylak - jak lekarz mówi - zniknie po porodzie Z pessarem niestety nie pomogę...
maomami - naklejka śliczna Tylko... czy "oto" nie powinno być razem?

Dziękuję za kciuki!
Jesteśmy po wizycie! Mała ma ok. 2450g Mój mały olbrzym
Niestety wciąż ułożona pośladkowo. Lekarz mówi, że w jego 30letniej karierze dopiero ostatnio po raz pierwszy miał przypadek, że pierwsze dziecko (w sensie pierwsza ciąża) obróciło się po 34tc (laska już była przygotowana do cesarki i na ostatnim usg tuż przed cc wyszło, że dziecko obrócone ), a tak raczej się nie zdarza. No ale czekamy, i tak nie mamy wyjścia. Następna wizyta w 37t0d. Jeśli wtedy będzie pośladkowo - umawiamy się na cc. I jakoś po dzisiejszej wizycie lżej mi to przyjąć. Chyba dlatego, że z małą wszystko ok A jak będzie cc - trudno. Ważne, żeby Ninka była zdrowa
No i gin mówił, że wtedy raczej nie czekamy do terminu, tylko cc parę dni przed terminem z OM. Powiedział, że zobaczymy, jak on będzie miał dyżur. Fajnie, że chce się zająć mną do samego końca

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:26   #979
anulka2205
Wtajemniczenie

Lilith a ja też zrozumiałam, że u Ciebie

Cytat:
O Bogu dzięki że nie duzo nadrabiania
Bylismy w domku na obiadku,potem popakowalismy jeszcze ciuchy i pudła.Nie chciało mi sie wychodzić,fajnie sie tak siedziało i gadało.
Na koniec rozryczałam się jak wychodziłam,bo takie to wymowne było.
Normalnie zamknęłam drzwi do pokoju i jakby stary rozdział poszedł w zapomnienie.

Dzisiaj spimy juz na nowej chacie ale wcale wesoło mi nie jest.
Ale mam dzisiaj emocjonalny,rozwalony dzień.Eh.....
I tak jest ze wszystkim musze sie jakoś zebrać w sobie bo nie wyobrażam byc taka wrazliwa przy dziecku :/ bo zgłupieję.
Truję Wam tutaj cały dzień,obiecuję sie poprawić

Tz pojechał odwieźc ojca bo pomagał nam wnosic i mam chwilke dla Was

Maomami ale ładny cytacik

Ogólnie to nie wymieniałbym,ale czasem mam ochotę go zabić normalnie w afekcie

Kurcze z tymi infekcjami to rzeczywiście kiepsko nam się trafiło bo sezon jesienny i tak jak piszesz dzieciaki będą znosić jakieś choróbska.Ale może akurat jakos łatwiej przetrwamy

Oj zrobilas mi ochotę na herbatkę taką z imbryczka i do tego słodkie ciacho z cukierni

Pogoda tez na pewno się do tego przyczyniła ale tylko w 10 % reszta to JA

A ja głupia 3o letnia plakałam dzisiaj jak dziecko zamykając drzwi do pokoju.Az mnie mama musiała przytulić i pocieszyć.
Poczułam się jak mała,nieporadna dziewczynka

Na łóżeczko się nie zgadzaj jest całkiem inne.
Rajstopy ciązowe kupiłam ostatnio w Rossmanie.
e tam w afekcie się nie liczy

też jestem taka sentymentalna, a jeszcze hormony- wcale się nie dziwię ale zobaczysz, że będzie cudnie

Cytat:
Akurat wizaż otwarty w osobnej zakładce ^^
no!

Cytat:

Informacja promocyjna

Kurcze fajnie macie tam u Was to sklep na sklepie i można sobie wybierać

ja też sie przywiązuję do rzeczy,a zwłaszcza prezentów.

A co to?

O ja też np pizzę
Mam 2 grupery do wykorzystania więc pójda w ruch juz niedługo

Dzięki Ci dobra kobieto,zawróciłam tż z drogi bo zapomniałam wziąć Veet z domu,a sama maszynka to ja juz niewiele zdziałam i nie wykosze sie porządnie.

a ja mam na mazidła uczulenie i musze się zarzynać

no Trele milczy tak całkiem obiecująco

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 19:27   #980
acelinka
Zakorzenienie

my po wizycie

mam leżeć do góry brzuchem, brac fenoterol i całą reszte tabsów. Szyjka skrócona i rozwarcie

najlepiej jakbyśmy z Lenka wytrzymały w dwuaku jeszcze 4 tygodnie

eh... wykrakałam sobie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:30   #981
89Beatka
Wtajemniczenie

\Trele rano mówiła że na zakupy się wybiera może stoi jeszcze przed jakimiś regałami i szuka tych butelek.
A nie miał do niej dziś zajrzeć właściciel mieszkania?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:30   #982
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wróciłam
Ogłaszam że wyprawka dla niuńki praktycznie dobiega końca, jeszcze tylko pare kosmetycznych rzeczy w aptece i koniec Mamy wózek,łożeczko mam nawet rogal do spaniaWszystko później obfoce pochwale się a teraz ide zjeść troszkę się ogarnąć jestem wykończona.
Czekamy na foty!

ryba, proszę o dopisanie:
aaby - 34t0d - 2450g
Następna wizyta: 10.10. - godz. 18.00 - wizyta z usg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:31   #983
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
podaj tylko adres bo ja żeby mieć frytki to bym się musiała wziąść za obieranie ziemniaków, później krojenie o smażeniu nie wspomnę nie chce mi się

oj współczuje może weź po prostu zrób sama listę tego co brakuje, zamówi i przedstaw mu rachunek?
Ja poszłam na łatwizne i podjechałam do sklepu, nie chciało mi się babrać z ziemniakami i smażeniem, a jeszcze nie mam frytkownicy tylko w takim rondlu muszę smażyć i dłuuugo się czeka, a tak w piekarniczku 15 minut i gotowe
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wróciłam
za wyprawkę

Stary 2013-09-19, 19:33   #984
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to Trele się jakoś nie odzywa,..czyżby coś?
Cytat:
No właśnie, gdzie Trele? Może z Majką już albo Majkiem
może jej wywróżyłyśmy :P albo to przez te czary Nasturcji wczorajsze
Cytat:
Pewnie zaraz wpadnie i powie, że świeciła w drugą dziurkę bo może Maja sie zgubiła albo coś
w sensie że w pępek?
Cytat:
powiedz mu o Domii to może się zastanowi :P
Cytat:
tam przez cały rok jest podobno gorszy
Cytat:
a tu ani Trele ani Pauliny :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:35   #985
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Lilith - na pewno wszystko będzie ok Najważniejsze, że Maluch ładnie rośnie Żylak - jak lekarz mówi - zniknie po porodzie Z pessarem niestety nie pomogę...

Dziękuję za kciuki!
Niestety wciąż ułożona pośladkowo. Lekarz mówi, że w jego 30letniej karierze dopiero ostatnio po raz pierwszy miał przypadek, że pierwsze dziecko (w sensie pierwsza ciąża) obróciło się po 34tc (laska już była przygotowana do cesarki i na ostatnim usg tuż przed cc wyszło, że dziecko obrócone ), a tak raczej się nie zdarza. No ale czekamy, i tak nie mamy wyjścia. Następna wizyta w 37t0d. Jeśli wtedy będzie pośladkowo - umawiamy się na cc. I jakoś po dzisiejszej wizycie lżej mi to przyjąć. Chyba dlatego, że z małą wszystko ok A jak będzie cc - trudno. Ważne, żeby Ninka była zdrowa
No i gin mówił, że wtedy raczej nie czekamy do terminu, tylko cc parę dni przed terminem z OM. Powiedział, że zobaczymy, jak on będzie miał dyżur. Fajnie, że chce się zająć mną do samego końca

bardzo ładnie już waży mój na szczęście główką w dół oby się już nie odwrócił
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
my po wizycie

mam leżeć do góry brzuchem, brac fenoterol i całą reszte tabsów. Szyjka skrócona i rozwarcie

eh... wykrakałam sobie
łooo a rozwarcie duże??
to sobie razem poleżymy póki co

Daniel
Stary 2013-09-19, 19:36   #986
maomami
Wtajemniczenie

Oj abby czepiasz się, powiem Ci że nie zauważyłam jak naklejałam a dało się w sumie każdą literkę jak coś przekleić no ale teraz już dość mocno przykleiłam. Zresztą nie wiem jak ma być poprawnie

No Trele faktycznie milczy dość obiecująca cisza, czyżby czyżyk??

Stary 2013-09-19, 19:36   #987
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

[/FONT]
jaka duża
Cytat:
my po wizycie

eh... wykrakałam sobie
uuu zaciskaj nogi jeszcze!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:37   #988
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję za kciuki!

No to ładna już pannica, waga robi wrażenie urosły nam te dzieciaczki

Cytat:
my po wizycie

eh... wykrakałam sobie
No to leżeć, leżeć i leżeć, a Lenka zważona???

Stary 2013-09-19, 19:38   #989
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
melduję się po wizycie ze średnimi wiadomościami
na USG synek pozostał 100% synkiem, widziałam jego cudowne narządy tylko że ma zastój w nereczkach i żylaka żyły pępkowej podobno na tym etapie ciąży ten żylak nie niesie żadnych niebezpieczeństw, a zastój po porodzie może zniknąć. Mały waży 1611g
A co do mnie to szyjka się co prawda bardziej nie rozwiera, ale się skróciła w 25 tyg miała 35mm, a teraz ma 27mm, więc gin stwierdził że 1.10 zakładamy pessar ;/ no i to tyle, miała któraś doświadczenie z pessarem, czy po założeniu mozna normalnie funkcjonować czy trzeba leżeć.

Rybko proszę wpisz wagę w 31t1d - 1611g
No i wizytę 1.10 g. 8.00
Super, że synuś się potwierdził i ładnie rośnie
To oby ten zastój zniknął

Cytat:
uświadom mu jak było w przypadku Domi to od razu poleci do sklepu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-19, 19:39   #990
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja poszłam na łatwizne i podjechałam do sklepu, nie chciało mi się babrać z ziemniakami i smażeniem, a jeszcze nie mam frytkownicy tylko w takim rondlu muszę smażyć i dłuuugo się czeka, a tak w piekarniczku 15 minut i gotowe
mnie mąż by nie puścił samej o takiej porze do sklepu zresztą w ogóle nie chce mi pozwolić jeździć samej po Rabce bo cytuję: "tutaj ludzie nie umieją jeździć"

Cytat:
może jej wywróżyłyśmy :P albo to przez te czary Nasturcji wczorajsze
a tu ani Trele ani Pauliny :P
chociaż w sumie już parę razy myślałyśmy że rodzi a tu nic...

Ale te Wasze dzieciaczki już duże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości