|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Hej!
Co się naczytałam to moje ![]() Domii Jasiek jest śliczny, a jakie minki stroi! Trzymam kciuki za karmienie, napewno Wam się uda! Tylko często próbuj, to bardzo ważne! Dzidzia musisz być dobrej myśli, wszystko z małym będzie ok. A jak Ty się czujesz? Aliskę widziałaś? Wczoraj pytałam o to ale pewnie Ci umknęło. Iskra Twoje materiały z SR o laktacji i karmieni to istna skarbnica wiedzy, chyba się tego tematu nauczę na pamięć! Ryba pytałaś Dzidzi czy mały przybrał. Wszystkie dzieci po porodzie tracą na wadze, jeśli spadek nie przekracza 10% masy ciała to wszystko jest dobrze i dzieciaczek szybko nadrobi. A jak Ty się czujesz w ogóle dzisiaj? Próbowałaś się gdzieś umówić do tego kardio? Mam prośbę, żebyś zmieniła mi wizytę z 2.10.2013 na 7.10.2013 godz. 11.30. Moja ginka poszła sobie niespodziewanie na urlop ![]() Paulinaizabela nie dziwię się, że chandra Cię dopadła. Oby szybko przeszło. I tak dobrze, że masz z tego szpitala kontakt ze światem (znaczy się z nami ![]() Mój synek dzisiaj jakiś mało ruchliwy, mam nadzieję, że wieczorem skopie mnie porządnie i uspokoi. Zbieram się na SR, miłej reszty dnia!
#902 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Fakt, że ja dostanę taką od siostry, więc łatwiej mi mówić, bo kasy nie muszę na nią wydawać... Ale wydaje mi się, że na początku też jest dobrze włączyć tą muzykę z niej, to później dzieć będzie przyzwyczajony i może będzie sam przy niej zasypiał ![]() ![]() nemosek, uszy do góry! Remont i przeprowadzka to nic fajnego, ale za to później będzie Ci o wiele lepiej ![]() ![]() Ja zaraz zmykam na miasto, umówiłam się z koleżankami ze studiów do herbaciarni na ciasto i kawę/herbatę (a takie różne tam są, że będę na pewno miała problem z wyborem). I w ogóle się okazało, że za tydzień na czwartek i piątek jedziemy z mężem do Krakowa ![]() Aha! I zapomniałam. Z tymi moimi wynikami moczu to się okazało, że jakaś pomyłka w laboratorium była i dlatego były niedostępne on-line. Generalnie wyniki moczowe piękne. No więc tylko ta morfo... No nic, zbieram się. Pewnie wrócę i będę miała milion stron nadrabiania znowu ![]()
![]() |
#903 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie muszę się tego oduczyć jeszcze przed porodem, bo już widzę jak przeżywam do męża "dlaczego Fifi jeszcze nie siedzi, Oli syn to już zaczyna raczkować, słyszysz, słyszysz?? Ciebie to nic nie interesuje i nic nie wiesz o swoim dziecku!!! ![]() Cytat:
![]() Fajnie macie na tej SR. U mnie temat pielęgnacji, to była porażka i oczywiście żadnej praktyki nie było. Kociak bo mi się oczywiście nie zacytowało i teraz mi się przypomniało. Odnośnie tego prezentu, to własnie o taki punkt widzenia, jak Twój też mi chodziło. Choć to raczej nie ma być wyznanie od naszego synka, bo wiadomo, że nie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogoda też mnie dobija, nienawidzę takiej szarówy. Zaraz łapie mnie deprecha. A jeszcze w sobotę wesele, a ja nie mam żadnego płaszczyka cieplejszego, w który bym weszła ![]() A zdjęcia rewelacyjne, wyglądałaś pięknie. Jedno (chyba wiesz które), powaliło mnie na kolana. Uwielbiam takie zdjęcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za wizytę kciuki są, choć pewnie za późno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym ostatnio jak byłam z mężem u dentysty to EWUS wykazał ze jest nieubezpieczony i musieiśmy dowieźć ksero RMUA, mąż pojechał tez do ZUS wyjaśnić i sie okazało ze niby ubezpieczony jest a w ewusiu go nie ma. Jak to sie stało, nie wiem.. dzisiaj wszystko było ok. Cytat:
![]() ![]() ![]() Coraz bliżej koniec!! :P Cytat:
Jasne ze zmienię ![]() Cytat:
![]() i jak te skurcze? przeszły?
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Widać, ze TŻci zaczynają wracać z pracy, bo na wątku cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
no tez zauważyłam taką prawidłowość
![]() a za ogrzewanie to i nas nieźle skoszą przez całą zimkę niestety ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | ||
Zadomowienie
|
Jaki dziubek słodki. Tak bym go cmoknęła sobie w ten dziubeczek
![]() Napiszę coś, a jak przeczytam za chwilę, to mi się wydaję, że jestem nienormalna. 30-letnia baba "cmoknęła by sobie w ten dziubeczek" No ale cóż, tak już chyba się durnieje delikatnie w ciąży ![]() Cytat:
Ale w październiku zaczynam kurs dosyć ważny, bez którego właściwie nie powinnam wrócić na swoje stanowisko pracy. Będę pewnie nieźle Wam tu jęczeć. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() paulinaizabela bo mi się też wcześniej nie zacytowało. Wkurza mnie to strasznie, ale mniejsza z tym. Chciałam tylko napisać, że super, że przepływy ok ![]() Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-09-19 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie lubie tych podrabianych pryncypałek :/ są beznadziejne, a czasem opakowanie niemal identyczne i człowiek sie pomyli.. :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm.. no ale w końcu chyba przybiera nie? po jakim czasie? Mój od wczoraj jakiś obrażony:/ wczoraj naliczyłam 8 ruchów, ale byłam badana wiec w sumie ok, a dziiaj to moze ze 2 razy plus czkawka ;D Dziewczyny, w biedronce są przepyszne winogrona. Ludzie kilogramami wynosili za 3 zł z groszem/kg w realu pampersy 3 150szt za niecałe 80 zł, ale od przyszłej gazetki te mniejsze pampersy te premium care beda w promocji, 1 i 2. Jutro jak bede jechała to sprawdze cene, bo jak wracałam to mi migło z bilbordu. a teraz w netto pampersy MIDI 112 szt za 57,89 natomiast jest jeszcze w netto : SILAN 2l do płukania- 9,99 emulsja do higieny intymnj Lactacyd Femina200ml+Lactacyd Femina hydro balance 200ml za 14,99 gdyby któraś była zaineresowana :P ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- nemosek- głowa do góry teraz będzie coraz lepiej ![]() ![]()
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw się też mam wesele w sobotę i tez nie mam płaszczyka:P założę żakiet chustkę na szyję i tyle ![]() mam chipsy solone! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
A mój dzisiaj nie wraca, bo w delegacji
![]()
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój za jakąś godzinę będzie dopiero :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
wiecie co
![]() ![]() Poza tym włąsnie chciałam zrobić puree i mi cały garnek na podłoge spadł oczywiście wiadomo którą stroną ![]() ![]()
#914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Wtajemniczenie
|
ryba- a nie da sie kupic takiego samego?
Cytat:
Przyszla do mnie znajoma, ponarzekala na meza i na dwuletnie dziecko majace teraz apogeum buntu i czuje sie jeszcze bardziej wypompowana z sil niz wczesniej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-19 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
melduję się po wizycie ze średnimi wiadomościami
na USG synek pozostał 100% synkiem, widziałam jego cudowne narządy ![]() ![]() A co do mnie to szyjka się co prawda bardziej nie rozwiera, ale się skróciła w 25 tyg miała 35mm, a teraz ma 27mm, więc gin stwierdził że 1.10 zakładamy pessar ;/ no i to tyle, miała któraś doświadczenie z pessarem, czy po założeniu mozna normalnie funkcjonować czy trzeba leżeć. Rybko proszę wpisz wagę w 31t1d - 1611g No i wizytę 1.10 g. 8.00 |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Olenka_24 bo chyba Ty też u nich zamawiałaś. Ciekawe jak będzie u Ciebie? ![]() I jeszcze niech mi ktoś chociaż raz powie, że coś za wcześnie robię. Teraz wkurzam się ot tak po prostu, bo chce je mieć, ale gdybym była przed terminem, to bym ich chyba zabiła. Odnośnie wesela, to plan taki sam. Żakiet, chusteczka jakaś, ale czy nie umarzniemy, to nie byłabym przekonana. A rajstopy masz? Muszę kupić jutro, a nie wiem czy łatwo dostać takie ciążowe. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Zjadłabym coś, ale nie wiem co.. Najlepiej coś mięsnego i z sosem czosnkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pessara to nie mam pojęcia.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- De- mogę odkupić, ale jakoś mi sie przykro zrobiło ze zbiłam prezent. Wiem gluipe, ale co na to poradzę. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogliśmy się powstrzymac z mężem, znaczy ja oczywiście bardziej
![]() ![]() ![]()
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Rybko, od początku ciąży nie tknęłam kurczaka. Jak o nim myślę to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przysłali mi tego maila ze zdjęciem łóżeczka ![]() Pierwsze dwa zdjęcia to łóżeczko, które wybrałam, ostatnie zdjęcie, to łóżeczko, które mi proponują w zamian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
a ja bym zjadła frytki... a najlepiej to jeszcze coś fastfoodowego na dodatek... :x
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ej bolą Was tak cycki? kurde ja mam tak jak na początku, masakra strasznie mnie bolą, a sutki to już w ogóle.
![]() |
#928 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilith dobrze, ze ze 100% synkiem ok ![]() Babku miesiąc to nawet trochę wczesnie na karuzelkę, chociaż znając mojego meżula to naszą zawiesi już przy rozkładaniu łóżeczka ![]() Jutro gin, ,yślałam że nigdy nie wyjdę z łazienki, ale rzeź byłą, a jak się wycierałam tam to mało zawału nie dostałam, jak tyle krwi zobaczyłąm, zanim zakumałam że się pochlastałam jak prosiak ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-19 o 18:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi duża różnica cenowa?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.