Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 18:11   #1381
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Właśnie - kobietki kochane, pytanie do Was! Jutro lecę po nowy krem przeciw rozstępom bo właśnie skończył się mój z Ziaja Mamma Mia przeciw rozstępom od 4 miesiąca ciąży. Czy polecacie jeszcze jakieś które się wam sprawdzają? Z Ziaji wybrałam z tego powodu, że reklamował się w gazecie dla przyszłych mam i cena była całkiem przystępna, póki co jestem bardzo zadowolona, ale zawsze warto wiedzieć jakich wy macie ulubieńców

Uzywam Bio-Oil. Nieregularnie. Ale ja nie mam sklonnosci do rozstepow.
W poprzedniej ciazy mialam palmersa poczatkowo,ale zapach mi nie pasowal.
Stary 2013-09-19, 18:13   #1382
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wczoraj do Was nie zajrzałam wcale bo miałam kiepski dzień. Nie dość, że ledwo chodzę to mnie we wtorek wieczorem pogięło w kręgosłupie. I już wczoraj było ciężko. Szczególnie w nocy. Akurat mnie maluchy kopały przez prawie cały czas - chyba uciskały na pęcherz i co godzinę musiałam wstawać do łazienki. Dobrze, że miałam parasolkę przy łóżku to mi posłużyła za laseczkę. Ale prawie cała noc nie przespana. No i najgorzej w pracy. Musiałam iść do zakładu w rynku, gdzie jest dużo większy ruch niż mam standardowo u siebie. I na dodatek byłam sama, bo wszyscy wyjechali. A tu klienci nie zawsze niestety rozumieją, że każde schylanie się, kucnięcie trwa dłużej niż u zdrowej osoby. Ale w nosie mam
Chyba zaczynam rozumieć moją lekarkę, że chciała mi dać już teraz to zwolnienie
Dzisiaj już jestem w "swoim" zakładzie i trochę spokojniejszy dzień mam. Mogę więcej posiedzieć.
No to się wyżaliłam. Biorę się za obieranie orzechów
Z ciekawości - kiedy planujesz dać zwolnienie? Chyba im szybciej tym lepiej jeżeli Twoja praca wymaga takiego wysiłku

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Uzywam Bio-Oil. Nieregularnie. Ale ja nie mam sklonnosci do rozstepow.
W poprzedniej ciazy mialam palmersa poczatkowo,ale zapach mi nie pasowal.
Zazdroszczę Ci Twoich skłonności Sama nie wiem czy mam tendencje czy nie dlatego wolę dmuchać na zimne.. I smaruję się jak szalona
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:16   #1383
senira666
Zakorzenienie

zastanawiam się nad sesją foto ciążową ale jak widzę ceny to mi się odechciewa zwłaszcza że sama trochę się bawie w fotografie ... i krew mnie zalewa jak czytam że sesja 10 zdjęć 400 zł .... i teraz zastanawiam się jak sama mogłabym takie zdjęcia zrobić
Stary 2013-09-19, 18:17   #1384
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio trafiłam i sobie kupiłam... Tylko że na stronce z używanymi rzeczami www.vintage.pl Do tego polecam Ci zajrzeć przed zakupami do gazety InStyle bo na 5-6 są wielkie promocje w bardzo dużej ilości sklepów i sama zakupiłam sobie tą gazetkę a teraz przeglądam strony żeby juz zaplanować gdzie ruszę po zniżkę
Dżizas, jaka ze mnie jest łajza czasami, aż sama muszę siebie cytować Jakby co nie vintage tylko www.vinted.pl
Stary 2013-09-19, 18:17   #1385
senira666
Zakorzenienie

co do rozstępów a raczej im zapobieganiu to ja smaruje jak mi się przypomni
Stary 2013-09-19, 18:19   #1386
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad sesją foto ciążową ale jak widzę ceny to mi się odechciewa zwłaszcza że sama trochę się bawie w fotografie ... i krew mnie zalewa jak czytam że sesja 10 zdjęć 400 zł .... i teraz zastanawiam się jak sama mogłabym takie zdjęcia zrobić
Jakby co zajmuję się grafiką komputerową, więc gdybyś chciała możesz sama (ktoś Tobie) porobić zdjęcia ciążowe na ładnym tle (lub czystym, zalezy w jakim stylu byś chciała), możesz mi podesłać surowe a ja już resztą się zajmę, itak robię to co chwilę znajomym

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

A, no i zaraz idę na L4, pewnie będe się nudziła więc polecam się wszystkim dziewczynom - jezeli porobicie sobie surowe zdjęcia ciążowe mogę je wam fajnie poprzerabiać, wg waszego gustu jeżeli podeślecie mi jakieś porównanie w jakim stylu dokładnie się wam podobają
Stary 2013-09-19, 18:19   #1387
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
MÓJ BORYS (LUB LEOŚ) TAŃCZY MI SALSĘ W BRZUSZKU, a przy najmniej makarenę (już sami nie wiemy co z tym imieniem).
Mojej Lence też się chyba na tańce zebrało i to już od paru dni baluje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 18:20   #1388
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Jadę na leniwe
Ale mi smaka narobiłaś jutro na obiad zarobię
Stary 2013-09-19, 18:22   #1389
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jak poskarzylam się mojej gin, ze strasznie duzo przytylam (wlasnie 3 kg w miesiac) to stwierdziła, ze zupełnie w normie. Zresztą tu co druga pisze, ze nagle w drugim trymestrze w miesiac przytyla wlasnie 3-4 kg.
A ile macie łącznie na plusie? Chyba to jest najwaźniejsze, tak mi się zdaje u mnie 9 kg, z tego chyba 5 czy 6 to było już do 14tc. (Rzucanie palenia + tarczyca). Przeraża mnie to jak tyję. Do tego niestety nie potrafię sobie odmówić słodkiego...mogłabym nie jeść obiadu, nie jeść nic tylko babeczki śmietankowe, pawełki i chałkę z masłem i miodem i chocapic na mleku. Chcę się przywołać do porządku i pilnować, ale TO jest silniejsze

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:24   #1390
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem w trakcie kuracji z globulkami, z tego powodu nie mogłam zrobić badań moczu co mnie trochę martwi bo wolałabym żeby wyniki były wtedy kiedy mój gin chce, ale trudno, w każdym razie wspieram
Jak byłam w szpitalu to miałam globulki na noc i miałam mieć rano badanie moczu, zapytałam, czy mam na noc nie użyć globulki, a lekarka powiedziała że użyć, że to nie ma znaczenia, a podmyć się rano.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:30   #1391
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
A ile macie łącznie na plusie? Chyba to jest najwaźniejsze, tak mi się zdaje u mnie 9 kg, z tego chyba 5 czy 6 to było już do 14tc. (Rzucanie palenia + tarczyca). Przeraża mnie to jak tyję. Do tego niestety nie potrafię sobie odmówić słodkiego...mogłabym nie jeść obiadu, nie jeść nic tylko babeczki śmietankowe, pawełki i chałkę z masłem i miodem i chocapic na mleku. Chcę się przywołać do porządku i pilnować, ale TO jest silniejsze

Wlasnie nie wiem ile mam na plus,bo waga mi padla. Jak bede kolo przychodni przechodzic to sie zwaze. Jakies 3 tyg temu mialam + 4,5 kg.

A ty to jest rozgrzeszona,na samo rzucenie fajek mozesz smialo odjac sobie 5 kg. Z papierosow zrezygnowalas to jakas przyjemnosc musisz miec chocby w postaci babeczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 18:30   #1392
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co zajmuję się grafiką komputerową, więc gdybyś chciała możesz sama (ktoś Tobie) porobić zdjęcia ciążowe na ładnym tle (lub czystym, zalezy w jakim stylu byś chciała), możesz mi podesłać surowe a ja już resztą się zajmę, itak robię to co chwilę znajomym

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

A, no i zaraz idę na L4, pewnie będe się nudziła więc polecam się wszystkim dziewczynom - jezeli porobicie sobie surowe zdjęcia ciążowe mogę je wam fajnie poprzerabiać, wg waszego gustu jeżeli podeślecie mi jakieś porównanie w jakim stylu dokładnie się wam podobają
uuu super bo mi obróbka zdjęć to tak jeszcze średnio wychodzi ... chyba że chce zrobić takie "fantastyczne" zdjęcia to wtedy mi wychodzi zrobienie np. niebieskich drzew
Mój TŻ jak ma wene to mu całkiem fajne fotki wychodzą (co prawda technicznie to leży ale ładnie wygląda) więc może go namówie jak brzuszek się bardziej zaokrągli bo z tego co wiem to najlepiej takie sesje w 7-8 miesiącu robić

Pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie prośbę o zaprzyjaźnienie co by potem nie szukać Cie w gąszczu postów

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-09-19 o 18:31
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:33   #1393
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
uuu super bo mi obróbka zdjęć to tak jeszcze średnio wychodzi ... chyba że chce zrobić takie "fantastyczne" zdjęcia to wtedy mi wychodzi zrobienie np. niebieskich drzew
Mój TŻ jak ma wene to mu całkiem fajne fotki wychodzą (co prawda technicznie to leży ale ładnie wygląda) więc może go namówie jak brzuszek się bardziej zaokrągli bo z tego co wiem to najlepiej takie sesje w 7-8 miesiącu robić

Pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie prośbę o zaprzyjaźnienie co by potem nie szukać Cie w gąszczu postów
Cholercia, a ja właśnie wysłałam Ci linki (nie chciałam tu wrzucać swojego pyska) o co dokładnie mi chodzi, a Ty sama jesteś w temacie Ale gdybyś chciała kiedyś mnie mimo to wykorzystać to dawaj

Bardzo chętnie przyjmę zaproszenie
Stary 2013-09-19, 18:36   #1394
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie nie wiem ile mam na plus,bo waga mi padla. Jak bede kolo przychodni przechodzic to sie zwaze. Jakies 3 tyg temu mialam + 4,5 kg.

A ty to jest rozgrzeszona,na samo rzucenie fajek mozesz smialo odjac sobie 5 kg. Z papierosow zrezygnowalas to jakas przyjemnosc musisz miec chocby w postaci babeczki
no i ma znaczenie ogólna budowa i tendencje organizmu, nie ma co ukrywać
Ty Gosiu ogólnie drobniutka jesteś

Widzę, że ładnie się wyrównjją nam proporcje między płciami

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:39   #1395
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak byłam w szpitalu to miałam globulki na noc i miałam mieć rano badanie moczu, zapytałam, czy mam na noc nie użyć globulki, a lekarka powiedziała że użyć, że to nie ma znaczenia, a podmyć się rano.
Cholera, to teraz zgłupiałam Dobrze że mi napisałaś, tak mi poleciły kobietki w miejscu gdzie się oddaje (wyleciała mi z głowy nazwa ), ale najwidoczniej zwyczajnie zadzwonię do swojego gina (choć trochę się go boję ) i zapytam wprost co on na to. Dzięki za info

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Droga Klusko, nie przejmuj się, ja miałam to samo po rzucaniu - nie dośc że przytyłam już dużo przez samo rzucenie to jeszcez teraz potrzebuję więcej jedzenia bo brak mi fajek i takie błędne koło. Ale zdrowsze na pewno będzie więcej kilogramów niż papierosy
Stary 2013-09-19, 18:39   #1396
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
U mnie co najmniej +8 kg, znaczy tyle było tydzien temu. Potem siadla bateria w wadze, a ja nie mam motywacji, zeby kupić nowa
Stary 2013-09-19, 18:40   #1397
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
to niestety prawda, kupiłam kilka ubranek na 68 (w pepco) i po przyłożeniu okazało się, że pepcowe 68=standardowe 62. Więc w sumie mam wszystko na 62, i 2 x półśpiochy na 56.

Rajtki polecam z pepco, bylam mile zaskoczona ich jakością. 120 DEN, 12 zł. Nie są ciążowe, tylko takie zwykłe, kupiłam rozmiar większe, niż zazwyczaj noszę (zazwyczaj mam 4, te wziełam 5) i są rewelacyjne!

.
A ja bym powiedziała , że w pepco tez mają duze te rozmiary chociaż u mnie są giganty i te 52 są naprawdę duże nie wspominając już o innych rozmiarach .

A co do rajtek nie wiedziałam , że mają 5 ostatanio szukałam i kupiłam 4 niestety trochę za krótkie teraz są dla mnie
Stary 2013-09-19, 18:40   #1398
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Widzę, ze dziś dobre wiadomosci

My po USG. Moje przeczucie się potwierdziło i chlopak:-D zdrowy, prawie pol kilo...
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:42   #1399
Hosenka*
Zakorzenienie

Zrobiliśmy z TŻ blok czekoladowy - chłodzi się w lodówce a TŻ wylizuje resztki z gara

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Cholera, to teraz zgłupiałam Dobrze że mi napisałaś, tak mi poleciły kobietki w miejscu gdzie się oddaje (wyleciała mi z głowy nazwa ), ale najwidoczniej zwyczajnie zadzwonię do swojego gina (choć trochę się go boję ) i zapytam wprost co on na to. Dzięki za info
Tak mi powiedzieli i tak zrobiłam, pewnie po globulce wyszedł mi opalizujący mocz

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-19 o 18:43
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 18:43   #1400
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak mi powiedzieli i tak zrobiłam, pewnie po globulce wyszedł mi opalizujący mocz
Stary 2013-09-19, 18:44   #1401
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości - kiedy planujesz dać zwolnienie? Chyba im szybciej tym lepiej jeżeli Twoja praca wymaga takiego wysiłku.
No właśnie nie wymaga nie wiem jakiego wysiłku. Praca polega na obslugiwaniu klientów, pokazywaniu im oprawek, wydawaniu gotowych okularów, robieniu drobnych napraw. Jak wydaję okulary albo wkladam szkła do prac to muszę często się schylić do niskich szuflad czy gabloty. No i to wymaga największego wysiłku. W moim zakładzie nie ma aż takiego dużego ruchu więc myślałam, że wytrzymam spokojnie do połowy listopada. No ale chodzić już prawie nie mogę a do tego jeszcze to pogiecie oni już coraz częściej myślę o tym, że będę musiała przeleżeć resztę ciąży:-(. Na poprzedniej wizycie udało mi się uprosić lekarkę o chodzenie do pracy ale już na kolejnej się nie wymigam. Więc od 7 października idę
a zwolnienie.
Stary 2013-09-19, 18:45   #1402
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co napiszę jedynie że miałam dziś pobieranie krwi, dostałam wyniki i dosyć zabawną historię przy tym miałam <zabawna jak zabawna, serce mi na moment stanęło>. Miałam morfologię krwi, HBs antygen i VDRL cokolwiek to wszystko znaczy. Wizyta dopiero w poniedziałek po miesiącu przerwy więc dopadłam od razu biedną pielęgniarkę zanim odeszła z prośbą żeby powiedziała mi czy mam dobre wyniki. Ona z uśmiechem, że nie ma problemu, zagląda do karty... I mina ewidentnie jej bardzo zrzedła i widziałam że nie wie co powiedzieć. Serce po prostu mi stanęło, nogi miękkie i już bliska stanu histerii pytam "Ja w ciąży jestem, czy to coś zmienia?" a ona wybuch śmiechu z tekstem "Taaak, jak pani w ciąży jest to wszystko jak najbardziej w porządku" Nieźle, najwidoczniej gdybym nie miała Gucia w środku ale dalej takie wyniki to już bym świat pożegnała, mój mały to niezły pasożyt Ale co najważniejsze zapewniła że wszystko w porządku i tym się chwalę haha
O matko, też bym się lekko przeraziła

Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka Pokaż wiadomość
kochana ja kupiłam dla swojego księcia jakieś 2 tygodnie temu misia z pozytywką i przykładam często do brzucha żeby grało i żeby zapamiętał tą melodię bo jak przyjdzie na świat to będzie miał tego misia w łóżeczku i muszę z przykrością stwierdzić, że według mnie on w ogóle nie reaguje na tą melodię... ani nie zaczyna się ruszać jak ją słyszy ani nic... nie wiem może to za wcześnie... nie wiem sama co o tym myśleć ale jak będę u lekarza 25 (huraaa! za tydzień) to zapytam czy można jakoś zbadać słuch dzidziusia...
Z tego co wiem to dziecko słyszy w brzuchu szum podobny do dźwięku jaki wydaje suszarka, odkurzacz lub np. okap I to się chyba sprawdza. Moja przyjaciółka w pierwszych tygodniach włączała okap kuchenny i chodziła z córeczką obok, by ta przestała płakać. Często też włączała suszarkę

Cytat:
O, to nie wiedziałam, ze tak tez się robi. Dobrze wiedzieć

U nas po usg genetycznym wyszło prawdopodobieństwo trisomii 13 rzędu 1:170. Po Pappie spadło do 1:1200, wiec nie zdecydowaliśmy się na amnio, bo ryzyko poronienia było co najmniej 5-6 razy większe niz urodzenia chorego dziecka.
Chociaż nie ukrywam, ze gdyby takie było prawdopodobieństwo zespołu Downa to miałabym większy zgryz co zrobic.
No i niestety nawet idealne wyniki amniopunkcji nie dają pewności, ze dziecko bedzie zdrowe, bo przeciez jest mnóstwo poważnych chorób niezbędnych trisomiami
Tak Amniopunkacja wyklucza (albo potwierdza) tylko największe wady genetyczne (nieprawidłowe kariotypy płodu) i wady cewy nerwowej.
Jest mnóstwo innych mniejszych wad + jeszcze ryzyko niedotlenienia podczas porodu + na pewno wiele innych nieszczęść... Takie życie, ale tego już nie da się zbadać ani przewidzieć
Choć wiadomo, że np. USG genetyczne w okolicach 20 i poźniejszego t.c. może wykryć nieprawidłowości w sercu, płucach itd. ale wtedy jest wiedza i możliwość podjęcia natychmiastowego leczenia po porodzie.
Ja trafiłam na fajnego lekarza od USG genetycznego i rzetelną panią genetyk, którzy nie straszyli, ale podali mi konkretne informacje. Akurat lubię takie konkretne podejście do pacjenta i zdrowia (ale bez starszenia i paniki), może dlatego, że sama spędziłam w dzieciństwie wiele lat w szpitalach i wolę konkrety niż takie pitu pitu. Już nie wspominając o panice...

Cytat:
Właśnie - kobietki kochane, pytanie do Was! Jutro lecę po nowy krem przeciw rozstępom bo właśnie skończył się mój z Ziaja Mamma Mia przeciw rozstępom od 4 miesiąca ciąży. Czy polecacie jeszcze jakieś które się wam sprawdzają? Z Ziaji wybrałam z tego powodu, że reklamował się w gazecie dla przyszłych mam i cena była całkiem przystępna, póki co jestem bardzo zadowolona, ale zawsze warto wiedzieć jakich wy macie ulubieńców
Godną polecenia jest oliwka z Rossmanna Babydream fur Mama fioletowa (ma świetny skład) klik
Teraz ma trochę inne opakowanie - góra/"nakrętka" jest fioletowa, a butelka biała z nalepką z kobietą w ciąży.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:52   #1403
Shizu48
Raczkowanie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
U mnie co najmniej +8 kg, znaczy tyle było tydzien temu. Potem siadla bateria w wadze, a ja nie mam motywacji, zeby kupić nowa
Ja tak samo nie mam motywacji ale żeby w pole kupić wagę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No właśnie nie wymaga nie wiem jakiego wysiłku. Praca polega na obslugiwaniu klientów, pokazywaniu im oprawek, wydawaniu gotowych okularów, robieniu drobnych napraw. Jak wydaję okulary albo wkladam szkła do prac to muszę często się schylić do niskich szuflad czy gabloty. No i to wymaga największego wysiłku. W moim zakładzie nie ma aż takiego dużego ruchu więc myślałam, że wytrzymam spokojnie do połowy listopada. No ale chodzić już prawie nie mogę a do tego jeszcze to pogiecie oni już coraz częściej myślę o tym, że będę musiała przeleżeć resztę ciąży:-(. Na poprzedniej wizycie udało mi się uprosić lekarkę o chodzenie do pracy ale już na kolejnej się nie wymigam. Więc od 7 października idę
a zwolnienie.
O, to dobrze! Ja sama też idę już z ostatnim dniem września, nie dlatego, że bym chciała (trochę mnie przeraża czy się nie rozleniwię całkowicie jeżeli nie będę chodziła do pracy, do tego ogólnie lubię pracować), ale mój lekarz już robi spore oczy jak mu mówię że jeszcze nie, więc doszłam do wniosku, że nie będę przeginać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 18:52   #1404
senira666
Zakorzenienie

Shizu48 wyslalam ci PW
Stary 2013-09-19, 18:53   #1405
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczynki pyszna zupka-krem dla każdej z Nas i dla niemowlaczków, mojego wykonania. Zapraszam

http://blogowymiszmasz.blogspot.co.uk/
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:54   #1406
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Godną polecenia jest oliwka z Rossmanna Babydream fur Mama fioletowa (ma świetny skład) klik
Teraz ma trochę inne opakowanie - góra/"nakrętka" jest fioletowa, a butelka biała z nalepką z kobietą w ciąży.
O! I droga też nie jest (te za 40 złoty nie dla mnie już bo takich sporo widziałam), w takim razie jutro zaczynam z nim przygodę Dzięki wielkie!
Stary 2013-09-19, 18:54   #1407
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny pomysł Na pewno przyjemniej (i ekonomiczniej) byłoby gdyby sesję zrobił ktoś znajomy labo TZ.
Też się nad tym zastanawiałam, chyba obfocimy się z koleżanką na wzajem Ona potem (jest graficzką) zrobi dobra obróbkę i będzie fajna pamiątka.

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42894476]Widzę, ze dziś dobre wiadomosci

My po USG. Moje przeczucie się potwierdziło i chlopak:-D zdrowy, prawie pol kilo...[/QUOTE]
Super, gratulacje Bedzie synek
Stary 2013-09-19, 18:58   #1408
gosia261282
Gang Iren

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42894476]

My po USG. Moje przeczucie się potwierdziło i chlopak:-D zdrowy, prawie pol kilo...[/QUOTE]

Gratulacje!! Super!
Stary 2013-09-19, 19:00   #1409
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki pyszna zupka-krem dla każdej z Nas i dla niemowlaczków, mojego wykonania. Zapraszam

http://blogowymiszmasz.blogspot.co.uk/
Wow, jestem pod wrażeniem! Pierwsze co zacznę robić po wzięciu L4 (zaczynam się uczyć gotować) i dam znać jak mi poszło Dzięki wielkie
Stary 2013-09-19, 19:01   #1410
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
O! I droga też nie jest (te za 40 złoty nie dla mnie już bo takich sporo widziałam), w takim razie jutro zaczynam z nim przygodę Dzięki wielkie!
O tym olejku pisze na swoim blogu i Shiloh klik

Jak będziesz w Rossmannie to zapytaj o kartę rossne.pl. Dostaje się ja za free. Ja się zarejestrowałam (podałam jakieś lewe dane, no bo dziecka jeszcze nie ma ) - można kupować z rabatem kosmetyki dla dzieci i kobiet w ciąży.
Z rossmanna godne polecenia (mają dobre składy) są kosmetyki z serii Babydream (takie niebieskie).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości