|
|
#2701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
Fewciu, mam nadzieje, ze Ty czujesz sie juz lepiej?
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze się okazać tak jak Diewczyny pisały, ze jak Ciebie nie będzie, nie będzie Cię czuła, to wtedy zje od Mamy ładnie trzymam kciuki za to |
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niby już nie karmie ale Blanka jak mi palucha czasami ściśnie to mam gwiazdy w oczach także współczuje Brawa za szczepeienie.Dzielny chłopak! ![]() Cytat:
![]() Co do tego co Ci mama mówiła to mojej bratowej tak w anglii wszyscy lekarze pielęgniarki tak mówią.Nie to żeby z kp zrezygnować tylko żeby wcześniej pokazywać różne smaki, ile w tym prawdy to nie wiem Ja mam problem z Blanką bo ona ma katarek a w ogóle nie da sie zblizyc do twarzy i nie moge jej glutów wyciągnać
|
||
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę, wcale nie taką malutką co pediatra na taką wagę?u nas też kiedyś tak było, ale u nas minęło. I pamiętam, że kiedyś o tym pisałaś i szczerze powiedziawszy to myślałam, że u Ciebie też minęło... Bidulka jesteś ![]() Cytat:
a kubeczkiem próbowałaś karmić? tylko nie tym niekapkiem, takim czymśhttp://medela.strefamarek.allegro.pl...niemowlat.html ? |
||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, biedna malutka...
![]() Debrah, ciężka sytuacja, ale kiedyś w końcu MUSI minąć ![]() Ja z Polą problemu nie mam żadnego, ona by jadła cały czas i dużo. 5 minut wcześniej wtrąbi 220 ml kaszki, ale i tak jak tylko widzi, że ktoś je, to od razu otwiera buzię i mlaska ![]() Kochana, tu chyba niestety nie ma innego wyjścia, jak tylko na siłę. U nas jest tak, że biorę Polę na kolana, główkę daję na wysokości mojego ramienia, tak żeby się wtuliła, ręką otaczam główkę, a dłonią przytrzymuję brodę, blokując przy tym jej rączki. Nie robię tego mocno, tak żeby tylko opór stawić, no i jakoś dajemy radę. |
|
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
A od kilku ladnych dni znow to samo... |
||
|
|
|
#2707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W nocy spi ok. 9-10h, w ciagu dnia lacznie z 2-3h (ale tylko przy piersi, na spacerach lub w samochodzie; inaczej moglaby nie spac wcale...) Cytat:
Chocby Cie to nie interesowalo, to moze warto posiedziec razem z tz? Cytat:
Z przyjemnoscia rozwiaze spor z nancy ;-) Cytat:
Dopoki beda listonosze chodzic pieszo, to tak bedzie niestety. U nas wszyscy na skuterach lub niewielkimi samochodami. |
||||||
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Dziękuje że pytasz
Czuje się troszkę lepiej choć nadal boli jak cholera. Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać ![]() Debrah ja myślę że podawanie butelki też nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. My podawaliśmy butelkę z moim mlekiem,a to na zakupach byliśmy,a to coś tam,a to korepetycje i nie mogłam jej karmić i mąż podawaj moje mleko z butelki. I po pewnym czasie mała zupełnie odrzuciła piers ![]() Więc to też chyba moja wina ![]() ![]() Nie martw się. Liczę że wszystko się ułoży jak wrócisz do szkoły![]() Lenova ja też myślę że troszkę na siłę spróbuj. Bo chwilą płaczu Blanki a nosek czysty i Mała będzie lepiej spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Debrah trzymam kciuki za jutro. Może będzie tak jak dziewczyny piszą, jak Cie nie będzie to może zje od babci.
Silver zdrówka dla Darii i mamy ![]() Szaja dla dziewczynek również dużo zdrówka. Zdrówka dla wszystkich chorych mam i dzieciaczkow ![]() Zuzia była dziś taka grzeczna. Spędziłyśmy super dzień. A może to od mojego nastawienia zależy ? Bo zawsze jak wypada dzień gotowania obiadu to ona wtedy marudzi, bo muszę ja dać do łóżeczka lub krzesełka a ona nie lubi tam siedzieć. A dziś była prawie cały czas na podłodze i taka szczęśliwa. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-19 o 21:00 |
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nafiyqa;42895924]Taki etap, prawda?
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- QUOTE] oby. A, jeszcze nie spi;( a mam gore ciuchow do prasooooowania...;(
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a, pisałam Wam z jakiś miesiąc temu, że Pola ma odparzenie. Dziś w końcu doszłam do wniosku, że to raczej uczulenie
Bo nie ma żadnych ran, krewka nie leci, ani nic. Jest "tylko" zaczerwienienie i w dodatku mega suche. Czyli gdyby było odparzenie, to chyba by już dawno zeszło? Sypię mąką ziemniaczaną chyba 4 dzień i nic.Czyli musi być uczulenie. Tylko pytanie: na Dady, których używaliśmy od samiuśkiego początku, a potem zamieniliśmy na miesiąc na Pampersy i po powrocie na Dady się to zrobiło. Czy jednak na Pampersy mogło wyjść po takim czasie? ![]() No i co jest dobre na takie uczulenie? Do smarowania/sypania? |
|
|
|
#2712 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć
piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]biedna Mała ![]() oby antybiotyk pomógł Cytat:
Cytat:
a jak ja coś jem to tak się patrzy jakby też chciała;p żal mi Jej zawsze wtedy bo nie zawsze mogę Jej dać;p Cytat:
za wagę i szczepieniei wcale nie jest taki malutki Cytat:
![]() ja to czasem wolę sobie nakupować kosmetyki jak ciuchy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze bardziej trzymam za Was kciuki jutro [QUOTE=Delicjanka;42896090] Cytat:
oczywiście najwięcej ciuchów Hanulca;p teście dzisiaj przyjechali z ciotką, i teściu i ciotka chorzy, jak mi Hanie zarazili to zatłukę ![]() hje Hania ma uczulenie na szyjce od 3 czy 4 miesięcy i zniknąć nie chce:/ raz jest lepiej raz gorzej. mieliśmy nawet maść robioną na zamówienie, ale nie pomogła za bardzo. moim zdaniem najlepszy alantan w zasypce, mąka też dobra ale np u nas z szyi się zsypuję cała i tam nic nie zostaję. także ja polecam alantan
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-19 o 21:10 |
|||||||
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A probowalas karmic przez sam smoczek? Yae byla niesmoczkowa a musialam jej podawac witamine K w sporej ilosci, to wkladalam sam smoczek od butelki do buzi i niewielkie ilosci wlewalam do niego. Spisal sie tutaj smoczek taki, co to piers imituje. Pila, ze az milo. http://www.betta.co.jp/products/deta...product_id=336 |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, my przedwczoraj miałyśmy taki dzień, też pisałam, że Pola grzeczna jak nigdy ostatnio
Robiłam tylko takie rzeczy, przy których Pola też mogła być i obserwowała, przy okazji non stop mnie widziała. Na podłodze się bawiła, na łóżku, na łóżeczku. Co chwila się tuliłyśmy, wygłupiałyśmy. Non stop była okazja do śmiechu No i też pogoda ładna była, więc troszkę na polu pobyłyśmy. Nie zapłakała ani razu, marudziła troszkę tylko jak była głodna, śpiąca, albo znudzona.A tak dzień naprawdę piękny I też mi się właśnie wydaje, że to przez to, że nie zawracałam sobie niczym głowy i nie denerwowałam się, że muszę coś zrobić, a w tym czasie ją zostawić, czyli ona moich nerwów też nie odczuwała Ale cudne są takie dni, prawda?
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%...3p1324411.html (ja zapłaciłam 15% mniej - zniżka pracownicza, ale i tak w życiu tyle za kurtkę nie dałam, mam nadzieję, że mi posłuży...) I liczę, że będzie ciepła, skoro tam jest puch, patrzyłam pod kątem wypełnienia, co by nie marznąć, ma super futrzany kaptur. Na żywo wygląda zdecydowanie fajniej. Spodnie (też -15%) http://www.zara.com/pl/pl/trf/spodni...2p1410104.html (na zdjęciu wyglądają jakoś dziwnie, nie zbyt ładnie, na żywo lepiej - od kilku sezonów szukam spodni z nadrukiem kwiatowym, tych idealnych, albo nie było albo cena zabiła, teraz też zabiła, ale uciułane lżej jakoś wydać niż pieniądze z tych " na życie". Podobają mi się zwłaszcza te zamki u góry.) I sweter: http://www.zara.com/pl/pl/trf/spodni...2p1410104.html A teraz mam kompletny szlaban, zwykle rozsądnie planuję wydatki i nie wydaję tyle jednorazowo, bo mnie nie stać po prostu, teraz się opłacało odkładać i wyciągnąć zaskórniaka, dopiero kiedy spłaciłam szkołę. Tż kazał mi tego nie ruszać skoro odkladałam i daliśmy radę spłacić inaczej, nie powiem, kochany jest. Bo normalnie to wiadomo, że zapłaciłabym szkołę i inne pilne rzeczy zamiast ciuchów, bo są rzeczy ważne i wazniejsze. Cytat:
Więc próbowałam sposobów typu "niech jej da mleko ktoś inny" bo przecież kiedy byłam w szkole to ona zostawała z Tż lub którąś z babć - więc oni ją karmili. Jadła aż nagle przestała i koniec. Dziś też jak butelkę zrobiłam to dałam Amelcię mamie i tą butlę, bo u mnie by szukała cycusia - nie pomogło. Może czasu trzeba, może się przyzwyczai, wiem, Marsi - tylko jak to zrobić? No bo jak ma się przyzwyczaić to co, mam ją przetrzymać i nie dać piersi tylko butelkę? Nie da się (
|
||
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, na pewno będzie dobrze... Wydaje mi się, że parę dni się pomęczycie i mała załapie..... Trzymam za was serdecznie kciuki, bo wiem, co przechodzicie
![]() a ja myślę nad tą pracą miałabym niezłą wprawkę do opieki nad drugim swoim
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale chyba też wychodzi na to, że pampery trzeba zmienić? |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Wszelkie rady cenne... Ad pracy: znasz to dziecko? Jakby to dokładniej miało wyglądać? Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2720 | |||
|
Raczkowanie
|
No dobrnęłam do końca
Małego przeczołgałam do 19 a potem szybka kąpiel i przy cycu odleciał ufff Jutro jadę do teściów pomóc mężowi przy pracy i będziemy również oblewać szampanem kupno nowego busa . wszyscy się śmieją że trzeba będzie rozbić tego szampana o auto ale on to chyba będzie go oblewać jak na wyścigach sasasasa a ja będę robic dokumentację ![]() Powiem Wam pomysł trafiony w 10! jak wieść rozeszła się po naszej miejscowości to bus ma zapełniony grafik na co najmniej miesiąc ![]() Co do zdjęcia nowej fryzury to cierpliwości dziewczęta ! Ja może i mam dryg do kwiatków ale do kompa za cholere!! Tz (nota bene informatyk a ma tak tępą pod tym względem żonę ehhh)wyjechał juz do rodziców więc będę kombinować.... może mi sie uda A ja po urodzeniu Krzysia po raz pierwszy w życiu czuję się tak kobieco ( ah te piersi !) że zaczęłam bardziej dbać o siebie i dresy to już przeszlość [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotkra chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE] Zdrówka!!! Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42887518]Meneq, tak, może. No i też od brudu, pewnie. Ziemniak bardzo rzadko uczula jednak. Dziewczyny, ja się poważnie nad ospą zastanawiam o_O u nas to tak wygląda, tylko kropek może z 7 jest, + 3 na dłoni. http://i.pinger.pl/pgr441/d23b56ca00...01272-w602.jpg[/QUOTE] No nieciekawie to wygląda. ja się nie znam ale trzeba to szybko skonsultować Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, swietna kurtka.
Ja muszę oddać swój płaszczyk do pralni;] Ostatnio przymierzalam te sneakers'y w bershce, kurna fajne..ale smiesznie w nich wygladalam.
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
ja już z butli nie uczę - staram się podawać z lovi 360 - coś tam pochłepta - ale i tak zawsze potem pierś.
W tej chwili dzieckiem się opiekuje moja kumpela, ona chce zmienić pracę (do żłobka ma ofertę) a ja bym ją miała zastąpić. Po nowym roku. Opieka u mnie w domu, 7.40 - 15.40. Boję się, że jak mi przyniosą tego chłopczyka (wtedy będzie miał 2latka) to....nie ogarnę dwóch bąbli na raz, skompromituję się, skończę zamknięta w łazience wyjąc w niebogłosy ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Deli, czemu śmiesznie??? Debrah, za spodnie bym się dała pokroić
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia wstała dziś przed 6 Kilka tygodni wcześniej jadła ok 6 mleczko, odkładałam ją i spała do 7, a od kilku dni daję jej mleczko i nie da rady jej już odłożyć, bo albo się kręci i się budzi albo od razu się budzi. A poza tym dziś o tej 6 była głodna, ale jak jej próbowałam dać mleczko to płacz i nic nie zjadła Silver biedna Daria - jak nie uszka, to biegunka Ucałuj ją mocno ![]() Szaja buziaki też dla chorej Dorci ![]() Debrah kurczę, nie potrafię nic mądrego doradzić jakaja pochwal się nową fryzurą! A jutro idziemy z Domcią na bilans - ciekawe ile ta moja niedobrota waży
|
|
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Dziewczyny, już jestem, któraś tęskniła??
![]() Nadrobie jak sie położę, na razie karmie małego...znaczy właśnie usnął ![]() ![]() Bylam w realu..kupilam ten lovi 360 +niekapek za 34 zl..to drogo? No i bodziaki po 6zl jak na ta cenę jakość jest naprawdę niezła.., chusteczki pampersa 6szt za 25zl..i jeszcze inne promocje.... p.s. Antonio wszedl ciut w kadr ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-19 o 21:24 |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dresów, to ja ZAWSZE w domu chodzę w dresach, nienawidzę w dżinasach + jakieś bluzki typowo domowe. A Wy dziewczyny nie-dresowe ubieracie się tak normalnie w domu jak i na wyjścia?
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, też macie bilans 9cio miesięczniaka? ![]() Misiael, właśnie o to chodzi, że nie wiem, od których się zrobiło
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
tormentiolem bym nie smarowała, mi np lekarka nie pozwoliła go stosować.
hje no to ja już nie wiem spróbuj tego alantanu i zobacz czy są jakieś zmiany na lepsze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

) i w kazdej ilosci

Bo nie ma żadnych ran, krewka nie leci, ani nic. Jest "tylko" zaczerwienienie i w dodatku mega suche. Czyli gdyby było odparzenie, to chyba by już dawno zeszło? 

w środy i w soboty.[/QUOTE]
a jak ja coś jem to tak się patrzy jakby też chciała;p żal mi Jej zawsze wtedy bo nie zawsze mogę Jej dać;p 

. wszyscy się śmieją że trzeba będzie rozbić tego szampana o auto ale on to chyba będzie go oblewać jak na wyścigach sasasasa a ja będę robic dokumentację 
Kilka tygodni wcześniej jadła ok 6 mleczko, odkładałam ją i spała do 7, a od kilku dni daję jej mleczko i nie da rady jej już odłożyć, bo albo się kręci i się budzi albo od razu się budzi. A poza tym dziś o tej 6 była głodna, ale jak jej próbowałam dać mleczko to płacz i nic nie zjadła