|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
W Jysk popatrz [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]biedna Dorcia ![]() A co z tą ospą? To nie to? Bo bym Dawida zaraziła od niej, żeby spokój później był. |
|
|
|
|
#2672 | |||||||
|
Zadomowienie
|
a moja zjadła cały mały słoiczek łososia z gerbera
. Co skłania mnie do przemyśleń: albo taki wyjątek/albo tak smakował, i chyba muszę moje obiadki robić rzadsze, spróbuje przynajmniej, zobaczymy czy się powtórzy.Ale się cieszę![]() Cytat:
Obiad zje pare łyżeczek, ale jak zmęczona to na tym się konczy, płacz i tylko cycek zje. Gdzieś na forum czytałam, że matka niejadka jak szła do pracy, to jej mama karmiła dzieciaczka co pół godz/ godz/ po parę łyżeczek, w czasie zabawy, noszenia na rękach itp., ale nie mogła go sadzać w fotelu do jedzenia bo nie zjadł ani łyżeczki Cytat:
Cytat:
Wtedy dziecko się tylko zapamiętuje w płaczu, w ogóle np mojej muszę zacząć dawać obiadek jak jeszcze nie woła o jedzenie, o jak woła to za pozno, tylko cycek ją zadowalaCytat:
potwierdzam, da sie...choc karmienie sprawiło, ze awansowały na 'garścióweczki' Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba ze mnie przebijesz ![]() mlody zasnal to nadrabiam dalej
|
|||
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazuje się, że muszę jechać JUTRO na uczelnię, od 16 do 21:10 - same ćwiczenia i cóż? Moja ma zostanie, ale już się boi co to będzie...i że muszę ją uczyć mleko z butelki pić - ale uczyć to ja sobie mogę, a ona może nie chcieć ![]() Doła mam, nie wiem co zrobić ![]() Mam w domu mm, dostałam 2jkę przy wypisie ze szpitala, mam NAN. Może tak z głupa zrobię wieczorem żeby zobaczyć czy pociągnie cokolwiek ze smoczka butelkowego....może się coś zmieniło.. |
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki laski, w abrze znalazłam coś podobnego ale jednak za duże - a ten wielgachny stół doprowadza nas do szewskiej pasji - i tak z niego prawie nie korzystamy, od mega wielkiego dzwonu, a zawala pół kuchni i się przejść nie da (zwłaszcza, że tam suszymy pranie cały czas
bąbel zasnął!!! Szajuś, zdróweczka dla Dorci, biedna mała ![]() a jak w ogóle u was z karmieniem, odkąd poszłaś do pracy??? Bo pisałaś, że też problemy z niejedzeniem u Dorci były?
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Oliwii Iwfki
wiedzialam ze nie przejdzie to bez echa |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
jest!!! jest!!! w jysku!!!
promocja! ![]() bo na fusion z ikei to nas dłuuuugo nie będzie stać
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotka chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE]
o jejku, bidulka kochana. przeziebienie? zdrowka!!!!!! Cytat:
ja robie wieczorkiem i mam na 2 dni |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć
piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]O bidusia, oby szybko antybiotyk zadziałał. Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
debrah - cos z anty na stopkach - rajstopki, skarpety, lekkie buciki
szajka- o cholibka, juz doczytalam ze to moze byc ospa... ale ponoc takie ponoc maluszki lagodniej przechodza ospe od doroslych ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
evel przytulam Ja tez ostatnio doly lapie
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-09-19 o 17:36 |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie Ci wspolczuje nadrobilam
|
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, a herbatki/soczki z butelki? też niet? powiem Wam, ze moja Amelka uwielbia soczki i herbatki.
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, powoli nadrabiam, jak mały pozwala. Natknęłam się na post Debrah
Wieczorem się powinnam odezwać Cytat:
No helloł u nas też jest tragedia. Ja to nawet na 2 godz sie nie mogę ruszyć, bo jest płacz. Co z tego, że w domu pełna butla mleka, jak Piotrek nie umie z niej pić, trochę pogryzie smoka, te mleko co mu wtedy wleci do buziaka to wypluwa Przy obiadkach, deserkach i wszystkim inneym podawanym łyżeczką jest szczękościsk . I to wcale nie chodzi o to, że mu nie smakuje, bo on nawet tego nie próbuje, zobaczy łyżkę i buzia zamknięta ( może kiedy nagram) Mi to wygląda na to, że on po prostu nie toleruje jak ktoś coś mu wkłada do ust, bo to samą rzecz sam sobie włoży i ciamka. Nawet żeby zęby mu posmarować to muszę mu mojego palca pokazać, on weźmie go w łapki i dopiero do buzi wpakuje inaczej nie da rady . Ja to jestem bardzo za tym BLW, ale prawie wszyscy łącznie z mężem mi trują, że się zakrztusi i będę miała go na sumieniu ![]() P.S Próbuję młodego usypać w bujaku, bo dziś w dzień spał tylko godz. i właśnie sobie ściągnął skarpetę, kręci nia przed oczami i się zacisza w głos
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-09-19 o 17:48 |
|
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja zdrówka dla Dorotki !
Sto lat dla Ifkowej Oliwki !!! Kurczę tak czytam o Waszych problemach z niejadkami i w głowie mi się to nie mieści z moim obżarciuchem, ona by dosłownie zjadła wszystko .Do jedzenie rączki wyciąga i nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic. Ale zapewne musi to być bardzo frustrujące ![]() Oby w końcu maluchy odkryły pociąg do jedzonka ![]() Kurczę chyba zaraziłam Blankę
|
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Silver, bardzo mi przykro
Kurcze, u nas też delikatny problem z jedzeniem. był czas, ze zjadała duży deser, duży obiadek i kaszke na 150, nagle, z dnia na dzień (!) na widok łyżeczki jest szczekościsk. Nie wiem kurde. ostatnio barszcz czerwony jej dałam z niekapka,wypiła. Łyżeczką nie. Wczoraj odlałam trochę krupniku dla niej przed doprawieniem,moja mama jej dawała i takie rozgniecione, niezblendowane. Zjadła dwie wazówki i kurde nie wiem czy dlatego ze coś "dorosłego" ,nie papka jednolita czy może mnie nie było to zjadła? Dzisiaj też zjadła pół takiej porcji jak wczoraj, ale ja siedziałam obok i może dlatego gorzej jadła? Może wie, ze jak ja jestem a ona zupy niet to dam jej mleko a tak przecież łatwiej? Hm hm jutro powiem mamie by jej dała a ja się w tym czasie nie pokaże, zobaczymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-09-19 o 19:09 |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i w kazdej ilosciStrasznie wspolczuje mamusiom niejadkow, to naprawde musi byc meczace jak dziecko nie chce nic zjesc ![]() Zdrowka dla chorowitkow silver, wytrzymaj jeszcze troszke! ![]() Ifwka, buziaki dla Oliwki ![]() My dzis sie szczepilismy - placzu nie bylo, ledwo podkowka i jekniecie dumna jestem z mojego duzego synka!I szalona waga - 7200 :/ wciaz malo... I mamy inny problem - Kubuś nie ma jeszcze zebow, a tak mnie sciska dziaslami, ze szok (boli nawet przez nakladki, az krew sie pojawia) :/ I to wlasciwie przy kazdym karmieniu, jak juz nie chce jesc :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-19 o 19:27 |
|
|
|
|
#2688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś nie umiem nic ogarnąć.... nie jadłam nic orrócz śniadania....tzn w sumie nie ejstem głodna ale przydało by się, a jakoś nic mi dziś nie idzie. Ale kupiłam sobie fajne rzeczy do włosów
|
|
#2689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ide zaraz piec muffiny (znowu) a mialam zaczac sie wreszcie odchudzac ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znac jak sie kosmetyki sprawdza
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie prawie to samo, tylko ze nie ma krwi. Ale jak sciska, to tak podnosi wzrok na mnie i ucieszona. Dobra ide kąpać bo juz marud. Jutro tzt wraca, wreszcie................. .....
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
debrah - ja na awanti zamawiam sobie co jakiś czas
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ikea?
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takie samo szaja zdrowka dla Dorci my dzis z sis i psem na spacerku bylislysmy bo ladna pogoda w koncu
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Jedyne co pije to woda z niekapka, troszkę. Dola mam jak rów mariański... Mama jutro z małą zostaje, ale też cala wydygana i zmartwiona co będzie z jedzeniem.. I tylko się osluchalam że powinnam wcześniej uczyć z butelki, karmić mieszanie, bo teraz problem jest... Że karmienie piersią to właśnie na zmianę bo potem problemy są bo sie dziecko przyzwyczaja.. i że jeśli karmić to NA PEWNO NIE wiecej niż rok ( mama sie radzi koleżanek z pracy) - no ja planowałam karmić rok, ale ogólnie wiecie o co chodzi - tak sie poczułam jakby to moja wina była. Bo sie uparłam na wyłączne kp i teraz inni będą mieć z tego tytułu kłopot. Zrobiłam butle. Wyla, kopala, plula, krzyczała aż sie zakrztusila własną śliną... ![]() Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja, ania - zdrówka dla dziewczynek
Debrah - pokaż co sobie kupiłaś, zwłaszcza kurtki jestem ciekawa. I jeszacze odnośnie pytania to Iguś ma na stópkach albo skarpetki z ABSem albo ze skórzaną podeszwą. No ale i to i to się ściąga i trzeba na okrągło poprawiać ![]() jaka-pokaż się w nowej fryzurze Co do niejadków to Iguś też wybredny bardzo i ilości raczej małe zjada na raz. Jak mu smakuje jakaś zupka to max pół dużego słoiczka na raz, jak niezbyt smakuje to taki słoiczek na 3 razy Kaszka na 100 ml to maksymalnie. Deserek też pół słoiczka max. No ale jakoś daje radę jak jestem w pracy.Dzisiaj przykładowo: ostatni raz go karmiłam w nocy o 4:20, zawsze jest cyc przed 7 przed moim wyjściem do pracy, dzisiaj nie chciał! o 7:30 teściowa mówiła że zjadł kaszkę (na około 100 ml mleka), później około 10 pół jogurciku takiego dla dzieci (kupiłam właśnie w razie takich awarii gdyby kasza i obiadek to było za mało pod moją nieobecność), i o 13 pół słoiczka dużego obiadku, o 15:30 cyc, o 17 trochę musu z jabłek, o 19:30 cyc przed spaniem. W nocy zwykle 2-3 karmienia, na szczęście coraz częściej 2.
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Hej Kochane!
Lenova,E_vel tulę Was mocno! Silver mam nadzieję że szybko wyjeździecie i Wy i Twoja mama ![]() Szaja Zdrówka dla Dorki! Debrah tak strasznie mi Was szkoda,u mnie jak u Nawijki i Lenovy. Blanka je właściwie wszystko. Tylko małe porcję,sama jej gotuje i widzę że to bardziej smakuje. Kochana dużo sił Ci życzę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
matki inne pracują i kp i to nie jest jakies Twoje widzimisie zobaczysz,że Mała zacznie jeść jak Ciebie nie będzie, potrzebny jest po prostu czas. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja
w środy i w soboty.[/QUOTE]

z tym, że obiadek to niechętnie wcina :/
. Co skłania mnie do przemyśleń: albo taki wyjątek/albo tak smakował, i chyba muszę moje obiadki robić rzadsze, spróbuje przynajmniej, zobaczymy czy się powtórzy.Ale się cieszę
, bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon
), zostało mi coś ale niewiele. No, ale zbierałam tyle miechów no to trudno :P
Obiad zje pare łyżeczek, ale jak zmęczona to na tym się konczy, płacz i tylko cycek zje.
wszystko na mojej głowie, tż się stara i pomaga ale i tak go całymi dniami i wieczorami nie ma bo chce dorobić