Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 16:39   #2671
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, widziała gdzieś któraś takie coś w ostatnim czasie???
Parę lat temu było to mega popularne a teraz ni chuchu nigdzie znaleźć nie umiemy
Mam to. Tzn mamie dałam na sklep, bo mi nie potrzebne a do niej zawsze ktoś na kawe sie zwali.
W Jysk popatrz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.

Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]

biedna Dorcia
A co z tą ospą? To nie to? Bo bym Dawida zaraziła od niej, żeby spokój później był.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:44   #2672
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas identycznie z tym, że obiadek to niechętnie wcina :/
a moja zjadła cały mały słoiczek łososia z gerbera. Co skłania mnie do przemyśleń: albo taki wyjątek/albo tak smakował, i chyba muszę moje obiadki robić rzadsze, spróbuje przynajmniej, zobaczymy czy się powtórzy.Ale się cieszę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z CH, obkupiłam się i spłukałam strasznie z moich oszczędności (od porodu nic nie kupowałam ciuchowego więc heloł 8 miesięcy prawie - znaczy tak to sobie tłumaczę , bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon (Lenova: fajnie mi racjonalizacja wychodzi? ), zostało mi coś ale niewiele. No, ale zbierałam tyle miechów no to trudno :P

Tylko, że.... cholera kawę wypiłam w połowie i dzwoni t, że Mała zjadła parę łyżek jogurtu, ale już płacze, nie chce spać, bawić się , i trzeba ją nosić, ale to nie działa - oczywiście chodziło o jedzenie Mnie nie było trochę ponad 3 godziny, zostawiłam jedzenie, ale ona chciała pierś
Boże, chyba żadna z Was nie ma na taką skalę problemu z jedzeniem jak my, w ogóle nie mogę wyjść, nie wiem jak będzie ze szkołą, a mała ma prawie 8mcy Załamałam się wczoraj(

A jak przyjechałam to A. jakimś cudem spała (5minut), zasnęła zapłakana... (korki były, mimo, że wzięłam taxę żeby być szybciej), obudziła się jak przyszłam,z płaczem i taką mega smutną miną, przyssała się i nie chciała mnie puścić okropne mam wyrzuty sumienia, że ona płakała a ja kawę piłam ;( ale wróciłam natychmiast po telefonie, tylko chwilę to trwało bo korek

Pytanie: dzieci które zaczęły wstawać: co mają na nogach w domu? bo ja mam panele prawie wszędzie, lub śliskie płytki, ona się próbuje podciągać, na kolanach już stoi i rękami się trzyma, próbuje na nogi stanąć ale ślisko. Boję się, że wyrżnie na głowę. Co jej na nogi kupić? butki, skarpetki z absem?? Co macie, co polecacie?
Moja zje śniadanko, ale co z tego jak bez cyca nie uśnie? chyba że u tż na rękach, ale nie da się jej odłożyć, aż i tak nie dam cyca Obiad zje pare łyżeczek, ale jak zmęczona to na tym się konczy, płacz i tylko cycek zje.
Gdzieś na forum czytałam, że matka niejadka jak szła do pracy, to jej mama karmiła dzieciaczka co pół godz/ godz/ po parę łyżeczek, w czasie zabawy, noszenia na rękach itp., ale nie mogła go sadzać w fotelu do jedzenia bo nie zjadł ani łyżeczki
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Kochana, nie mozesz miec wyrzutow sumienia; czasami Tobie tez jest chwila pddechu potrzebna.
Yae jest boso, ale u nas jest cieplo jeszcze.
Moze na plytkach puzzle rozloz, zeby amortyzowac upadek?
Bez wzgledu na to, co Amelka bedzie miec na nozkach, to niestety wyrznie. Nie jestes w stanie tego uniknac. Asekurowalam Yae, ale chyba tylko na jej szkode dzialalam. Teraz jestem w poblizu, zeby utulic ewentualnie, ale Yae probuje swych sil, z dnia na dzien z lepszym rezultatem. Polecam rozlozyc zabawki w miejscu, gdzie staje. Yae zaczela po nie kucac i dzieki temu odkryla, ktoredy droga wiedzie na podloge.
ja też cały czas przy małej (chociaż parę razy i tak się uderzyła) i cały czas stawała przy mnie/na mnie no i teraz jakby nie miała wyczucia, że puszczenie oznacza upadek, no bo przeważnie ja łapałam, albo upadała na łóżku (mamy taki drabinkowy zagłówek) a więc miękko. Muszę teraz troszkę się odsunąć...
Cytat:
Jeszcze nie wstała - ale stoi na dwóch kolanach i rękami się chwyta czegoś u góry, próbuje się podciągnąć i postawić stopę. Tylko się rozjeżdża właśnie, dlatego zapytałam co na nogach mają dzieci.
tak, minie, tylko nie wiem co ja mam TERAZ zrobić
aktualnie mam ją na rękach, otwiera buzię i za koszulkę ciągnie..

Inni dają rady i sa madrzy, ale nie da sie malucha sila nakarmic albo odmowic glodnemu dziecku piersi dla "przetrzymania to zje..".
moja skarpetki antypoślizgi. Dokładnie a przetrzymanie to najgorsza możliwa rada Wtedy dziecko się tylko zapamiętuje w płaczu, w ogóle np mojej muszę zacząć dawać obiadek jak jeszcze nie woła o jedzenie, o jak woła to za pozno, tylko cycek ją zadowala

Cytat:
Debrah, alez u nas jest dokladnie tak samo.... Z tymze mnie czas nie goni, bo na uczelnie/do pracy nie wracam, prawdopodobnie jeszcze z 8miesiecy w domu bede z Malym, ale....no w dzien chociaz chcialabym odstawic kp....
Maly zje, ale zawsze, zawsze musi dopchac cyckiem.
Problem jest u nas tez taki, ze ostatnio mlody nie zasnie w dzien bez UU. No nie ma szans. Ewentualnie na spacerze. Ale juz sie zimno zaczyna robic wiec po 40min drzemki mlodego ja wymiekam i czmycham do domu:P

Co do stopek - my te skarpecioszki ze skorzana podeszwa lub skarpetki z absemjak cieplej to boso

Zlalo nas na spacerze ale ze Pietraszko nie spal w domu od prawie 4godz to wytrzymalam ta jego drzemke w ulewie:P ot takie poswiecenie dla dziecka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
identyko

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a a propo uu - ja mam 2 piegi od urodzenia. da sie z tym zyc
potwierdzam, da sie...choc karmienie sprawiło, ze awansowały na 'garścióweczki'

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Mogę sobie ponarzekać?

jest mi źle wszystko na mojej głowie, tż się stara i pomaga ale i tak go całymi dniami i wieczorami nie ma bo chce dorobić codziennie Karinka lub Maja się budzi o 5.30 i koniec spania + wstawanie w nocy do Karinki : "Mamusiu przytul mnie" albo "Mamusiu daj mi mojego misia" albo do Majusi zeby dać jej smoczek. Padam na pyszczek. Jeszcze nie mogę się wyleczyć i się męczę... Nawet mi się odniechciewa iść na ten panieński Tyle mam do zrobienia przed niedzielą, a normalnie spływa to dziś po mnie jak po kaczce

No to się wypisałam

Cytat:
co do tż to jakbyś Kochana pisała o moim... wraca z pracy, posiedzi chwilę z Małym, potem kąpiel Kubusiowa i po kąpieli, on idzie przed kompa a ja przed tv.
u mnie jest taka roznica, ze ja nie przed tv a spac
Cytat:
Parę lat temu było to mega popularne a teraz ni chuchu nigdzie znaleźć nie umiemy
widziałam w jakiejs gazetce w promocji.....ale zabij nie pamietam, w której
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:55   #2673
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.Sorki że tak mało się udzielam ale nie mam czasu i sił
Tż ma urlop i bardzo mi pomaga.Wczoraj on był w nocy z Darią w szpitalu,a ja się wreszcie wyspałam w domu. W wolnych chwilach jeżdżę do mamy do szpitala, wczoraj też byłam. Mama dalej bez zmian :/( oprócz tego że juz próbuje chodzić... U nas dziś poudka 6.00 na pobranie krwi. Nie wiem co się wczoraj działo Darii ale cały dzień nie chciała jeść. Nic, ani mleka ani kaszki jadła o 7 rano wczoraj, potem zwymiotowała i przez cały dzien nic dopiero dziś rano o 4.30 wypiła 130 ml mleczka. Powiedziałam to oczywiście pielęgniarce i Daria dostała w nocy kroplówke. Rano muszę powiedzieć lekarzowi że nie chciala jeść.... Ehhhh....Mam dosyć! Ciągle coś.....

Edit. Zapomniałam o najważniejszym! Byłyśmy wczoraj u laryngologa i zapalenie uszek minęło! antybiotyk pomógł ale będzie go jeszcze dostawać przez 3 dni.
najwazniejsze ze najgorsze za Wami. teraz bedzie juz tylko lepiej. Duzo sily dla mamy

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Powiem Wam coś intymnego i bardzo wstydliwego...
Za ciula jednego nie umiem wielocytować...próbowałam tyle razy i nic..i przez przeglądarkę i w aplikacji....ciemna masa ze mnie ...-nie śmiejta się ...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
spoko, ja zostalam wybrechtana za moje wielocytowanie pt kopiuj wklej wiec z Ciebie raczej dziolchy nie powinny lac no chyba ze mnie przebijesz

mlody zasnal to nadrabiam dalej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:57   #2674
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że to nie ospa, daj znać jak po lekarzu.

Kochana, u nas dokładnie TAK SAMO. Co do przytrzymania, to zje, większej bzdury nie ma. Skąd to dziecko ma niby wiedzieć, że czymś inym może zapełnić brzuch? Nie tylko mlekiem. To przychodzi z czasem, nie od razu niestety. A bardzo nie chcesz się ratować w sytuacji wyjścia na uczelnię mm? Jak bym wyjścia nie miała, to chyba bym dała...

Kochana, a ty nie za wcześnie chcesz go oduczyć uu w dzień? Do roku mleko to powinno być ok 2/3 posiłków, 1/3 inne stałe pokarmy. Nic się nie bój, przecież Piotruś Wam coś je. A dopych cycem, bo zwyczajnie jeszcze nie zdał sobie sprawy, że czym innym niż mleko można zapełnić brzuszek. Będzie dobrze.

Bidule dwie. Mam nadzieję że Cię to pocieszy, że rota to tylko parę dni i po krzyku. Trzymajcie się dzielnie.

Zdrówka dla Gabi!

Taaa, jasne

Aaaa nie wiedziałam. No widzisz, w końcu załapie.
Kochana, ja już bym nawet dała to nieszczęsne mm - ale ona nie wypije z butelki;(
Okazuje się, że muszę jechać JUTRO na uczelnię, od 16 do 21:10 - same ćwiczenia i cóż?
Moja ma zostanie, ale już się boi co to będzie...i że muszę ją uczyć mleko z butelki pić - ale uczyć to ja sobie mogę, a ona może nie chcieć
Doła mam, nie wiem co zrobić

Mam w domu mm, dostałam 2jkę przy wypisie ze szpitala, mam NAN. Może tak z głupa zrobię wieczorem żeby zobaczyć czy pociągnie cokolwiek ze smoczka butelkowego....może się coś zmieniło..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:59   #2675
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzięki laski, w abrze znalazłam coś podobnego ale jednak za duże - a ten wielgachny stół doprowadza nas do szewskiej pasji - i tak z niego prawie nie korzystamy, od mega wielkiego dzwonu, a zawala pół kuchni i się przejść nie da (zwłaszcza, że tam suszymy pranie cały czas )

bąbel zasnął!!! normalnie szok, dawno nie miał dwóch drzemek po południu. Fakt, przetrzymałam na cycku 20min, ale zasnął - padnięty już był

Szajuś, zdróweczka dla Dorci, biedna mała
a jak w ogóle u was z karmieniem, odkąd poszłaś do pracy??? Bo pisałaś, że też problemy z niejedzeniem u Dorci były?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:02   #2676
pstryczek84
Zakorzenienie

100 lat dla Oliwii Iwfki

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Zapytaj Pstryczkową ona umie wielocytować najlepiej ...
wiedzialam ze nie przejdzie to bez echa

Stary 2013-09-19, 17:02   #2677
LadyWhisper
Zakorzenienie

jest!!! jest!!! w jysku!!! promocja!

bo na fusion z ikei to nas dłuuuugo nie będzie stać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:08   #2678
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotka chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE]

o jejku, bidulka kochana. przeziebienie? zdrowka!!!!!!

Cytat:

co do pogrubionego to tak pstryczkowa jest miszczem wielocytowania

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Powtórze pytanie
Ile trzymacie zrobiony przez siebie obiadek w lodówce?
ja robie wieczorkiem i mam na 2 dni

Stary 2013-09-19, 17:12   #2679
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.

Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]

O bidusia, oby szybko antybiotyk zadziałał.

Cytat:
Kochana, ja już bym nawet dała to nieszczęsne mm - ale ona nie wypije z butelki;(
Okazuje się, że muszę jechać JUTRO na uczelnię, od 16 do 21:10 - same ćwiczenia i cóż?
Moja ma zostanie, ale już się boi co to będzie...i że muszę ją uczyć mleko z butelki pić - ale uczyć to ja sobie mogę, a ona może nie chcieć

Mam w domu mm, dostałam 2jkę przy wypisie ze szpitala, mam NAN. Może tak z głupa zrobię wieczorem żeby zobaczyć czy pociągnie cokolwiek ze smoczka butelkowego....może się coś zmieniło..
Oj, nie wiedziałam. Michałowi zawsze było wszystko jedno czy butla czy cyc, ale do zasypiania cyc obowiązkowo. Nikt poza mną nie uśpi go i to mnie martwi bardzo. Może z kubeczka po łyczku wypije? Albo z łyżeczki? Ja mam ochotę dziś odciągnąć mleko i dać małemu butlę przed snem. Mam dość wiszenia na uu wieczorami.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:32   #2680
pstryczek84
Zakorzenienie

debrah - cos z anty na stopkach - rajstopki, skarpety, lekkie buciki
szajka- o cholibka, juz doczytalam ze to moze byc ospa... ale ponoc takie ponoc maluszki lagodniej przechodza ospe od doroslych

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja tylko wpadam i narzekam...ale co poradzę że tak się wszystko wali
Jakby jeszcze było mało....Daria dostała biegunki. Lekarz powiedział że prawdopodobnie zaraziła się w szpitalu od jakiegoś dziecka.

Miała dziś pobieraną krew z paluszka żeby zbadać co jej jest. Nic dalej nie chce jeść ani pić. Wczoraj raz zwymiotowała a od dziś biegunka Dostaje kroplówki żeby się nie odwodniła.
Idź tu z dzieckiem do szpitala to zaraz złapie nowe choroby.....

Jedyne pocieszenie to to że z uszkami ok (tak jak Wam dziś pisałam) i wyniki z moczu wyszły też dobre więc bakterii już nie ma.

Gdyby nie to choróbsko to może byśmy już wyszły.
A lekarka powiedziała że do poniedziałku NAPEWNO będziemy w szpitalu a co dalej to zobaczymy. Zależy jak Daria będzie się czuć.

o kurcze

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

Teraz sytuacja, że Blanka ma te gorsze noce i do tego ma takie dziwne ruchy głowy takie coś jakby chciała podrapać ucho o ramię i tak często robi i do tego jak się do mnie przytula to szoruje twarzą o mnie. Mi się wydaje że coś ją swędzi mimo że nei ma krost albo coś z uszami. Już do 3 miesiecy mamy w domu skierowanie do alergologa w związku ze skazą ale do tej pory nei poszliśmy bo terminy są na za rok To mówię że chce pójść prywatnie a ten mnie nawrzeszczał, że chyba nie wiem że mamy mega debet na koncie i że jak chce to żebym sobie poszła do pracy i zarobiła wrrrr ale na jego grzałki srałki do elektronicznego papierosa co ma kasę! Skompidupiec.
W poniedziałek mamy wizytę u neurologa ( doczekaliśmy się 4 miesiące) to ten się już ze mnie śmieje że zawale tego lekarza pytaniami, no i dobra...
Przepraszam za wywody ale musiałam sobie ulżyć
oj, to juz jest przegiecie paly!

Cytat:
jest mi źle wszystko na mojej głowie, tż się stara i pomaga ale i tak go całymi dniami i wieczorami nie ma bo chce dorobić codziennie Karinka lub Maja się budzi o 5.30 i koniec spania + wstawanie w nocy do Karinki : "Mamusiu przytul mnie" albo "Mamusiu daj mi mojego misia" albo do Majusi zeby dać jej smoczek. Padam na pyszczek. Jeszcze nie mogę się wyleczyć i się męczę... Nawet mi się odniechciewa iść na ten panieński Tyle mam do zrobienia przed niedzielą, a normalnie spływa to dziś po mnie jak po kaczce
Nienawidzę takich dni, gdy człowiek czuje się beznadziejny i wszystko w około się wydaje beznadziejne... buuuu...

No to się wypisałam

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Jest power jest moc jest rudy Jak to tak nic w naturze nie ginie !!! Bokeh uciekła z rudego koloru a ja się na niego zafarbowałam hehehe
:
poka poka

Stary 2013-09-19, 17:34   #2681
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Gabi!

Cytat:
jest!!! jest!!! w jysku!!! promocja!

bo na fusion z ikei to nas dłuuuugo nie będzie stać
Tez sie do fusion przymierzalam ale kiepskie opinie mial ten zestaw na necie, ze koszmarnie niewygodny wiec sie wstrzymywalam. Pozniej dostalam poczta kupon na £10 off wiec sobie mysle OK, pojedziemy i kupimy. Szukam na stronie a tego juz nie ma, wycofali ze sprzedazy

evel przytulam Ja tez ostatnio doly lapie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-19 o 17:36
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:38   #2682
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a moja zjadła cały mały słoiczek łososia z gerbera. Co skłania mnie do przemyśleń: albo taki wyjątek/albo tak smakował, i chyba muszę moje obiadki robić rzadsze, spróbuje przynajmniej, zobaczymy czy się powtórzy.Ale się cieszę
u nas tak wlasnie jest. jak mlody byl jeszcze w poczatkowej fazie sloiczkowej to zauwazylam ze duzo gorzej jadl takie geste pyty a lepiej wodniste obiadki i teraz jak robie mu obiadki to przed zblenderowaniem dolewam duuuuuzo wody w korej gotowaly sie warzywka i jest gitez

Cytat:

o kurcze strasznie Ci wspolczuje wierze ze jakos dacie sobie rade

nadrobilam

Stary 2013-09-19, 17:42   #2683
Delicjanka
Zakorzenienie

Debrah, a herbatki/soczki z butelki? też niet? powiem Wam, ze moja Amelka uwielbia soczki i herbatki.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:46   #2684
insolito
Zadomowienie

Hej, powoli nadrabiam, jak mały pozwala. Natknęłam się na post Debrah

Wieczorem się powinnam odezwać

Cytat:
Nadrobiłam.

Silver: super, że z Darunią lepiej, kciuki za mamę.
Sylwia: Tulę, rozumiem ciężkie chwile, ale jestem pewna, że oboje z Bartusiem spotkacie kogoś dla kogo będziesz całym światem
Blogerko: a gdzie te dresy kupiłaś? Chciałam jakieś fajne spodnie dresowe, takie jakieś ładne, żeby się rozmemłana nie czuć:P
Ja np mimo tego, że większość czasu w domu to staram się w miarę ubrać (chociaż wiadomo wygodniej, dlatego myślę o spodniach dresowych), zrobić make up - bo inaczej chyba bym w depresje wpadła, skoro sama nawet na spacer z Małą nie mogę.
A jak się ubiorę itp to mnie mobilizuje jakoś.

Co do prawka : super się czyta Wasze przygody, siostra własnie będzie po raz 2gi zdawać, sra po gaciach.
Ja nie mam, bo...boję się! A przecież dużo by mi to ułatwiło..ale boję się, że będę taką sierotą na którą wszyscy trąbią, boję się tramwajów itepe, nie mogę się przełamac.
Ale Tż też nie ma jeszcze prawka, nawet samochodu nie mamy.

Black: super, że Wam idzie w biznesie, trzymam kciuki, wiem jak jest ciężko kiedy się startuje

Co do mycia włosów: myję codziennie rano. Na wieczór nie ma sensu - tzn lubię ale nie mogę iść z mokrymi spać przy mojej długości - bo rano albo bym prostować musiała albo myć jeszcze raz....;/ Więc przeważnie myję rano, wieczorem zbyt zmęczona jestem, żeby myć i od razu suszyć. Zresztą, wolę takie świeże rano a nie po nocy, szybko mi się tłuszczą bardzo.

Byłam wczoraj z CH, obkupiłam się i spłukałam strasznie z moich oszczędności (od porodu nic nie kupowałam ciuchowego więc heloł 8 miesięcy prawie - znaczy tak to sobie tłumaczę , bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon (Lenova: fajnie mi racjonalizacja wychodzi? ), zostało mi coś ale niewiele. No, ale zbierałam tyle miechów no to trudno :P

Tylko, że.... cholera kawę wypiłam w połowie i dzwoni t, że Mała zjadła parę łyżek jogurtu, ale już płacze, nie chce spać, bawić się , i trzeba ją nosić, ale to nie działa - oczywiście chodziło o jedzenie Mnie nie było trochę ponad 3 godziny, zostawiłam jedzenie, ale ona chciała pierś
Boże, chyba żadna z Was nie ma na taką skalę problemu z jedzeniem jak my, w ogóle nie mogę wyjść, nie wiem jak będzie ze szkołą, a mała ma prawie 8mcy Załamałam się wczoraj(

A jak przyjechałam to A. jakimś cudem spała (5minut), zasnęła zapłakana... (korki były, mimo, że wzięłam taxę żeby być szybciej), obudziła się jak przyszłam,z płaczem i taką mega smutną miną, przyssała się i nie chciała mnie puścić okropne mam wyrzuty sumienia, że ona płakała a ja kawę piłam ;( ale wróciłam natychmiast po telefonie, tylko chwilę to trwało bo korek

Pytanie: dzieci które zaczęły wstawać: co mają na nogach w domu? bo ja mam panele prawie wszędzie, lub śliskie płytki, ona się próbuje podciągać, na kolanach już stoi i rękami się trzyma, próbuje na nogi stanąć ale ślisko. Boję się, że wyrżnie na głowę. Co jej na nogi kupić? butki, skarpetki z absem?? Co macie, co polecacie?

No helloł u nas też jest tragedia. Ja to nawet na 2 godz sie nie mogę ruszyć, bo jest płacz. Co z tego, że w domu pełna butla mleka, jak Piotrek nie umie z niej pić, trochę pogryzie smoka, te mleko co mu wtedy wleci do buziaka to wypluwa Przy obiadkach, deserkach i wszystkim inneym podawanym łyżeczką jest szczękościsk . I to wcale nie chodzi o to, że mu nie smakuje, bo on nawet tego nie próbuje, zobaczy łyżkę i buzia zamknięta ( może kiedy nagram) Mi to wygląda na to, że on po prostu nie toleruje jak ktoś coś mu wkłada do ust, bo to samą rzecz sam sobie włoży i ciamka. Nawet żeby zęby mu posmarować to muszę mu mojego palca pokazać, on weźmie go w łapki i dopiero do buzi wpakuje inaczej nie da rady . Ja to jestem bardzo za tym BLW, ale prawie wszyscy łącznie z mężem mi trują, że się zakrztusi i będę miała go na sumieniu Nie wiem co z tym zrobić już nocami przez to spać nie mogę, bo myślę co zrobić, ale jakoś nic mi do głowy nie przychodzi. A ostatnio próbowała tak, że dawałam mu chrupkę i jak on chciał sobie włożyć ją do buzi to mu wpakowywałam łyżeczkę z jedzeniem ( wiem, nie powinno się tak) trochę zjadał, ale później odruch wymiotny

P.S Próbuję młodego usypać w bujaku, bo dziś w dzień spał tylko godz. i właśnie sobie ściągnął skarpetę, kręci nia przed oczami i się zacisza w głos

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-09-19 o 17:48
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 18:45   #2685
Lenova
Wtajemniczenie

Szaja zdrówka dla Dorotki !

Sto lat dla Ifkowej Oliwki !!!

Kurczę tak czytam o Waszych problemach z niejadkami i w głowie mi się to nie mieści z moim obżarciuchem, ona by dosłownie zjadła wszystko .Do jedzenie rączki wyciąga i nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic. Ale zapewne musi to być bardzo frustrujące
Oby w końcu maluchy odkryły pociąg do jedzonka

Kurczę chyba zaraziłam Blankę nosek ma wilgotny i kilka razy juz kaszlnęła
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:08   #2686
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Silver, bardzo mi przykro

Kurcze, u nas też delikatny problem z jedzeniem. był czas, ze zjadała duży deser, duży obiadek i kaszke na 150, nagle, z dnia na dzień (!) na widok łyżeczki jest szczekościsk. Nie wiem kurde. ostatnio barszcz czerwony jej dałam z niekapka,wypiła. Łyżeczką nie.
Wczoraj odlałam trochę krupniku dla niej przed doprawieniem,moja mama jej dawała i takie rozgniecione, niezblendowane. Zjadła dwie wazówki i kurde nie wiem czy dlatego ze coś "dorosłego" ,nie papka jednolita czy może mnie nie było to zjadła? Dzisiaj też zjadła pół takiej porcji jak wczoraj, ale ja siedziałam obok i może dlatego gorzej jadła? Może wie, ze jak ja jestem a ona zupy niet to dam jej mleko a tak przecież łatwiej? Hm hm jutro powiem mamie by jej dała a ja się w tym czasie nie pokaże, zobaczymy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-09-19 o 19:09
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:20   #2687
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę tak czytam o Waszych problemach z niejadkami i w głowie mi się to nie mieści z moim obżarciuchem, ona by dosłownie zjadła wszystko .Do jedzenie rączki wyciąga i nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic. Ale zapewne musi to być bardzo frustrujące
Oby w końcu maluchy odkryły pociąg do jedzonka
U nas to samo - wszystko (poza sławetnymi malinami z klubu ) i w kazdej ilosci
Strasznie wspolczuje mamusiom niejadkow, to naprawde musi byc meczace jak dziecko nie chce nic zjesc

Zdrowka dla chorowitkow

silver, wytrzymaj jeszcze troszke!

Ifwka, buziaki dla Oliwki

My dzis sie szczepilismy - placzu nie bylo, ledwo podkowka i jekniecie dumna jestem z mojego duzego synka!
I szalona waga - 7200 :/ wciaz malo...

I mamy inny problem - Kubuś nie ma jeszcze zebow, a tak mnie sciska dziaslami, ze szok (boli nawet przez nakladki, az krew sie pojawia) :/
I to wlasciwie przy kazdym karmieniu, jak juz nie chce jesc :/

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-19 o 19:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:23   #2688
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
kurde laski ale się wściekłam, pamiętacie pisałam wam o nawiedzonej listonoszce nie? I teraz owszsem, dzwoni ładnie dwoma krótkimi dzyngami (po tym jak jej zwróciłam uwagę) to jej otwieram i kurde, czekam na przesyłkę, dzisiaj jej otworzyłam a ta dup awizo do skrzynki!!! No wredne nawiedzone babsko!!!!!!!!!! i muszę zapitalać jutro z młodym na drugi koniec miasta na pocztę! A w domu byłam, klatkę jej otworzyłam, to chyba LOGICZNE, że w domu jestem?!

Silver, współczuję, ehhh, przytulam mocno!!!
hmm oni czasem nie noszą paczek jak są wiekszego gabarytu, ale też bym się wkurzyłą :P

Cytat:
Mogę sobie ponarzekać?

Nienawidzę takich dni, gdy człowiek czuje się beznadziejny i wszystko w około się wydaje beznadziejne... buuuu...

No to się wypisałam
ehh ja też czasem mam takie dni, że wszystko na mojej głowie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !!!
Nadrabiam troszeczkę. Krzysiowi chyba drugi ząbek powoli idzie i mega marud się włączył ehhh na dodatek spać malizna nie chce
Z nowości to pięknie idzie nam rozszerzanie diety. Wszystko prócz szpinaku jest ok
Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Jest power jest moc jest rudy Jak to tak nic w naturze nie ginie !!! Bokeh uciekła z rudego koloru a ja się na niego zafarbowałam hehehe
Mam pytanie ile wasze dzieci w ciągu całej doby średnio śpią? mój około 13 no w porywach 14 h ( meneg Twoja córcia chyba najmłodsza możesz się wypowiedzieć ?)
no a teraz lecimy z tym koksem sruuuuuuuuuu

Ale Słodzina no i widać ślady zbrodni na ścianie hehehe

Kochana nie smutaj się Znam tyle dziewcząt co mają dziecko z poprzedniego związku a teraz mają innego partnera że szok ! Wszystko siedzi w Twojej głowie! jak sama pogodzisz się ze sobą, z tą sytuacją i naprawde zapragniesz zmian to tak sie stanie !!! trzymam kciuki

Ło ty taka sama cwaniara jak ja jesteś. Ja wyznaję zasadę im mniej wszyscy wiedzą tym lepiej

Padłam
pokaż

Ja dziś nie umiem nic ogarnąć.... nie jadłam nic orrócz śniadania....tzn w sumie nie ejstem głodna ale przydało by się, a jakoś nic mi dziś nie idzie.
Ale kupiłam sobie fajne rzeczy do włosów
Stary 2013-09-19, 19:27   #2689
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
P.S Próbuję młodego usypać w bujaku, bo dziś w dzień spał tylko godz. i właśnie sobie ściągnął skarpetę, kręci nia przed oczami i się zacisza w głos

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Silver, bardzo mi przykro

Kurcze, u nas też delikatny problem z jedzeniem. był czas, ze zjadała duży deser, duży obiadek i kaszke na 150, nagle, z dnia na dzień (!) na widok łyżeczki jest szczekościsk. Nie wiem kurde. ostatnio barszcz czerwony jej dałam z niekapka,wypiła. Łyżeczką nie.
Wczoraj odlałam trochę krupniku dla niej przed doprawieniem,moja mama jej dawała i takie rozgniecione, niezblendowane. Zjadła dwie wazówki i kurde nie wiem czy dlatego ze coś "dorosłego" ,nie papka jednolita czy może mnie nie było to zjadła? Dzisiaj też zjadła pół takiej porcji jak wczoraj, ale ja siedziałam obok i może dlatego gorzej jadła? Może wie, ze jak ja jestem a ona zupy niet to dam jej mleko a tak przecież łatwiej? Hm hm jutro powiem mamie by jej dała a ja się w tym czasie nie pokaże, zobaczymy

Moja duuzo bardziej lubi zupy, ktore gotuje dla nas

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo - wszystko (poza sławetnymi malinami z klubu ) i w kazdej ilosci
Strasznie wspolczuje mamusiom niejadkow, to naprawde musi byc meczace jak dziecko nie chce nic zjesc

Zdrowka dla chorowitkow

silver, wytrzymaj jeszcze troszke!

Ifwka, buziaki dla Oliwki

My dzis sie szczepilismy - placzu nie bylo, ledwo podkowka i jekniecie dumna jestem z mojego duzego synka!
I szalona waga - 7200 :/ wciaz malo...

Ide zaraz piec muffiny (znowu) a mialam zaczac sie wreszcie odchudzac

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmm oni czasem nie noszą paczek jak są wiekszego gabarytu, ale też bym się wkurzyłą :P

ehh ja też czasem mam takie dni, że wszystko na mojej głowie

pokaż

Ja dziś nie umiem nic ogarnąć.... nie jadłam nic orrócz śniadania....tzn w sumie nie ejstem głodna ale przydało by się, a jakoś nic mi dziś nie idzie.
Ale kupiłam sobie fajne rzeczy do włosów
Poka

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-19, 19:31   #2690
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Moja duuzo bardziej lubi zupy, ktore gotuje dla nas

Ide zaraz piec muffiny (znowu) a mialam zaczac sie wreszcie odchudzac

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Poka
tzn kosmetyki włosowe bo otwarli u nas Hebe i kupiłam litrowy szampon arganowy z kallosa i litrowa odzywkę keratynową jeden za 7,99 jeszcze jedną maskę proteinową mleczną i plyn micelarny z tołpy i pastę do zębów i za wszystko zapłaciłam 39 zł
Stary 2013-09-19, 19:33   #2691
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn kosmetyki włosowe bo otwarli u nas Hebe i kupiłam litrowy szampon arganowy z kallosa i litrowa odzywkę keratynową jeden za 7,99 jeszcze jedną maskę proteinową mleczną i plyn micelarny z tołpy i pastę do zębów i za wszystko zapłaciłam 39 zł
Daj znac jak sie kosmetyki sprawdza Ciagle szukam szamponu idealnego i znalezc nie moge

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-19, 19:34   #2692
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

I mamy inny problem - Kubuś nie ma jeszcze zebow, a tak mnie sciska dziaslami, ze szok (boli nawet przez nakladki, az krew sie pojawia) :/
I to wlasciwie przy kazdym karmieniu, jak juz nie chce jesc :/
u mnie prawie to samo, tylko ze nie ma krwi. Ale jak sciska, to tak podnosi wzrok na mnie i ucieszona. Dobra ide kąpać bo juz marud. Jutro tzt wraca, wreszcie................. .....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 19:36   #2693
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
u mnie prawie to samo, tylko ze nie ma krwi. Ale jak sciska, to tak podnosi wzrok na mnie i ucieszona. Dobra ide kąpać bo juz marud. Jutro tzt wraca, wreszcie................. .....
Moja gryzie

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-19, 19:44   #2694
blogerka
Wtajemniczenie

debrah - ja na awanti zamawiam sobie co jakiś czas

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Ikea?
Stary 2013-09-19, 19:46   #2695
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
doczytalam ze juz znalazlas

ja mam takie samo

szaja
zdrowka dla Dorci

my dzis z sis i psem na spacerku bylislysmy bo ladna pogoda w koncu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:07   #2696
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Debrah, a herbatki/soczki z butelki? też niet? powiem Wam, ze moja Amelka uwielbia soczki i herbatki.
Nie lubi sokow ani herbat, krzywi sie i pluje..

Jedyne co pije to woda z niekapka, troszkę.

Dola mam jak rów mariański... Mama jutro z małą zostaje, ale też cala wydygana i zmartwiona co będzie z jedzeniem..
I tylko się osluchalam że powinnam wcześniej uczyć z butelki, karmić mieszanie, bo teraz problem jest... Że karmienie piersią to właśnie na zmianę bo potem problemy są bo sie dziecko przyzwyczaja.. i że jeśli karmić to NA PEWNO NIE wiecej niż rok ( mama sie radzi koleżanek z pracy) - no ja planowałam karmić rok, ale ogólnie wiecie o co chodzi - tak sie poczułam jakby to moja wina była. Bo sie uparłam na wyłączne kp i teraz inni będą mieć z tego tytułu kłopot.

Zrobiłam butle. Wyla, kopala, plula, krzyczała aż sie zakrztusila własną śliną...

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:11   #2697
ILLUSION
Wtajemniczenie

szaja, ania - zdrówka dla dziewczynek

Debrah - pokaż co sobie kupiłaś, zwłaszcza kurtki jestem ciekawa.
I jeszacze odnośnie pytania to Iguś ma na stópkach albo skarpetki z ABSem albo ze skórzaną podeszwą. No ale i to i to się ściąga i trzeba na okrągło poprawiać

jaka-pokaż się w nowej fryzurze

Co do niejadków to Iguś też wybredny bardzo i ilości raczej małe zjada na raz. Jak mu smakuje jakaś zupka to max pół dużego słoiczka na raz, jak niezbyt smakuje to taki słoiczek na 3 razy Kaszka na 100 ml to maksymalnie. Deserek też pół słoiczka max. No ale jakoś daje radę jak jestem w pracy.
Dzisiaj przykładowo:
ostatni raz go karmiłam w nocy o 4:20, zawsze jest cyc przed 7 przed moim wyjściem do pracy, dzisiaj nie chciał! o 7:30 teściowa mówiła że zjadł kaszkę (na około 100 ml mleka), później około 10 pół jogurciku takiego dla dzieci (kupiłam właśnie w razie takich awarii gdyby kasza i obiadek to było za mało pod moją nieobecność), i o 13 pół słoiczka dużego obiadku, o 15:30 cyc, o 17 trochę musu z jabłek, o 19:30 cyc przed spaniem. W nocy zwykle 2-3 karmienia, na szczęście coraz częściej 2.
Stary 2013-09-19, 20:14   #2698
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej Kochane!

Lenova,E_vel tulę Was mocno!

Silver mam nadzieję że szybko wyjeździecie i Wy i Twoja mama

Szaja Zdrówka dla Dorki!

Debrah tak strasznie mi Was szkoda,u mnie jak u Nawijki i Lenovy. Blanka je właściwie wszystko. Tylko małe porcję,sama jej gotuje i widzę że to bardziej smakuje. Kochana dużo sił Ci życzę!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:14   #2699
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Zrobiłam butle. Wyla, kopala, plula, krzyczała aż sie zakrztusila własną śliną...
Debrah....Iguś tak samo reaguje na mleko z butli więc wiem co czujesz. No ale on wodę z butelki pije bardzo chętnie więc chodzi o zawartość a nie samą butelkę/smoczek. Ani mojego odciągniętego ani mm nie wypije
Stary 2013-09-19, 20:14   #2700
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Nie lubi sokow ani herbat, krzywi sie i pluje..

Jedyne co pije to woda z niekapka, troszkę.

Dola mam jak rów mariański... Mama jutro z małą zostaje, ale też cala wydygana i zmartwiona co będzie z jedzeniem..
I tylko się osluchalam że powinnam wcześniej uczyć z butelki, karmić mieszanie, bo teraz problem jest... Że karmienie piersią to właśnie na zmianę bo potem problemy są bo sie dziecko przyzwyczaja.. i że jeśli karmić to NA PEWNO NIE wiecej niż rok ( mama sie radzi koleżanek z pracy) - no ja planowałam karmić rok, ale ogólnie wiecie o co chodzi - tak sie poczułam jakby to moja wina była. Bo sie uparłam na wyłączne kp i teraz inni będą mieć z tego tytułu kłopot.

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
nie opowiadaj głupot bo zaraz do tyłka nakopie
matki inne pracują i kp i to nie jest jakies Twoje widzimisie
zobaczysz,że Mała zacznie jeść jak Ciebie nie będzie, potrzebny jest po prostu czas.
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości