|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pani jak tylko sie uda te 3 mce... Oby. A czemu musialas ? Przecież Torres jest na piersi tylko, nie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888767]A czemu musialas ? Przecież Torres jest na piersi tylko, nie?
[/QUOTE]w zasadzie to nie wiem dlaczego "musiałam". teraz bym była mądrzejsza... ale trzeba kogoś słuchać, a ja mam 99,5% zaufanie do lekarki. Akurat wtedy zaczął mniej przybierać (ale wciąż w normie). Ale fakt cyc + jarzynówka --> waga strzeliła (jak dla mnie to dlatego, że często dostawiałam w upały). Nadal jest cyckoholikiem, a te słoiki to jakby dodatek i smakowanie
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pani A próbujesz coś dawać do rączki do jedzenia
![]() Będziecie próbować kubka niekapka? Monika Stasio też się tak sam nakrywa Ale wierzę, że serce miałaś w gardle. Macie jakiś plan leczenia tych kamieni![]() Iza Nie przejmuj się gadaniem innych. Jednemu będzie szkoda na krem za 200 zł, a drugiemu na igły. Znam taką osobę która oszczędza na zapałkach Kubek Piękna waga Dziś byliśmy znowu na ćwiczeniach. Czasem mam dość chodzić tam i ciągać tak Małego |
|
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
witajcie
wczoraj mielismy 3 zajecia z masarzu dziecka. pokazala nam babeczka jak masowac brzuszek jak jest kolka jelitowa. czemu ja tego nie wiedzialam wczesniej jak Marysia je miala Kubek Iza tesciami sie nie stresuj oni zawsze sa madrzejsi od nas i tego nie zmienisz (przepraszam, ze jezli zabrzmialo to niegrzecznie) a z radosnych rzeczy, pranie mi sie suszy na zewnatrz a wlasnie zaczelo lac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubek też jeszcze nie nie wiem co miałabym mu w nim dawać czasem sobie popija wodę z butelki, ale raczej traktuje ją jak gryzak ![]() Jak często chodzicie na ćwiczenia? Staś lubi?
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczenia mamy zalecone dwa razy w tygoniu, ale teraz jeździmy raz. Dlatego, że jedziemy rano z TŻtem, a potem muszę wrócić z nim autobusem 25 km Więc pół dnia nas nie ma. Nie chcę go więcej męczyć.A co do ćwiczeń to lubi, przyzwyczaił się. Uwielbia kontakt z innymi dziecmi, ciągnie go strasznie do nich. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-09-19 o 15:48 |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
Lekarz się w ogóle nie przejął, powiedział, żebym się nie martwiła, że to nie ma znaczenia dla bezpieczeństwa dziecka. Znowu dużo pogadaliśmy i zaproponował, że pożyczy mi detektor tętna, żebym sprawdzała 1-2 razy dziennie. Na następnej wizycie mam dostać. USG nie robił, sprawdził tylko akcję serca i tętno. Brzuch miękki, macica rośnie prawidłowo. Następna wizyta standardowo za 3 tyg.
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Nie dziwi mnie to
Fajnie, ze wizyta udana ![]() Wika, wlasnie, wlasnie. Twoje dwie kreseczki sa oczekiwane, bardzo, bardzo Iza, dzisiaj na pierwsza (bezchlebowa ) kolacje "wymyślilam" kolejna sałatkę. Ziemniak (gotowany w 'mundurku'), burak pieczony, sledz, cebula, jogurt naturalny, ciut majonezu kieleckiego do smaku, pieprz, koper. Wyszło pycha. Teraz czekam na cukier Kolacja o 16
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-19 o 16:24 |
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja przed chwilą zjadłam na kolacje makaron razowy z kiełbasą,cebulką,cukinią podsmażonymi na oliwie.Całość zalana jajkiem i podgrzana na patelni, i na koniec dodany pomidor.Aż się boje cukru o 18:00
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2441 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Lojezu ale mi slinka cieknie na te obiady/kolację, ja albo nie mam czasu na takie cuda albo nie mogę przy kp. Jedzcie na zdrowie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej babeczki.
ale pogaduchy interesujace - zbieram wiedze na przyszlosc ![]() anitaxasczemu cie tak ciagnelo do szpitala w 1 trymestrze? Cytat:
Agatko wyjasnilo sie na drugi raz nie spinaj sie tak bo znow ci sie przesunie![]() Woooow Hosenko nie wiedzialam ze juz taka duza dzidzie masz!-cudownie! juz niebawem bedziecie razem obok siebie! )) Cytat:
szkoda tylko ze straty i strach AM tak skutecznie sciagaja na ziemie;(Iza jak czytam to slinka mi cieknie... ![]() kubek wlosy? jej, no to pieknie! bedziesz czesala od poczatku ))) moje na bank beda lyse po matce...milego wieczorka dziewczyny! |
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
izano ja tak po cichu wierzę, ale mam akie glupie watpliwosci... wszystko mnie zastanawia, nawet to czy moge lezec na boku. jestem pozchizowana matka na punkcie zapobiegania.
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Hope:
Jutro zaczynam 22 tydzień, więc jeszcze trochę. Poprzednią ciążę straciłam w 32 tygodniu, więc im bliżej tym bardziej się boję.
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
myślę, że jesteś pod dobrą opieką Hosenko, i ze wszystko bedzie dobrze. Wiem ze strachu nie da sie wyeliminowac ale jestem spokojna o Ciebie.
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
czy u was też ciągle pada? ja mam już dość, bierze mnie jakieś przeziębienie
|
#2449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
#2450 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale faktem jest, że z jednej robotniczej pensji wychowała 5 dzieci, postawiła dom i rozbudowała gospodarstwo rolne ![]() Cytat:
Cytat:
berbie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
ja wczoraj ataku astmy dostałam, pierwszy raz od czasu ciąży, dobrze, że ventolin pod ręką miałam
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dam się, nie - mam dziś tylko owoce i jogurty w domu
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat dla Roszpunki!!!!!! Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42884617]Kurka wodna, już drugi czy trzeci raz zasnelam przy Artku spiacym na brzuszku.... Ale mam potem schizy i jestem wściekła na siebie....[/QUOTE]PERSE! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108]Odciagam.. Już 3 miesiąc tylko na moim mleku. Miałam już tysiąc momentów załamania, ale teraz np jak znowu mniej leci jestem bardzo zdeterminowana, zeby karmić jak najdluzej. Kiedy wprowadzalyscie stale pokarmy? Zwłaszcza mnie interesuje kp lub mieszane. I co ns pierwszy ogień? Marchewka, jabłko, kaszka? [/QUOTE]Ja nie umiem odciągac. . A Artus z piersi je czy odciągasz i butla dajesz? a co do posiłkow to jak Pani pisał powinno się pól roku kp. ja zaczęłam od warzyw- marchewka (śrredni0), marchew z ziemniakami lepiej, potem hitem był szpinak z ziemniakami. Po ok 1-1,5 miesiąca doszło mięsko lub żółtko. a raz chyba dałam wcześniej przed warzywakami kaszke - rzadziutka i oczywiście z mniejsze porcji niż na opakowaniu pisze bo ponad pól dnia nie jadałam, potem się jeszcze wkurzyłam i mleka nie było ale Zzy to z czasem osia zjadła troszkę kaszki, uspokoiła się ja zjadłam i uspokoiłam się i mleczko wróciło. a i jak zaczęła jesc nowe rzeczy to z czasem dawałam jej tak odrobinke próbować innych rzeczy - tak mi lekarka doradziła.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42892420]Lojezu ale mi slinka cieknie na te obiady/kolację, ja albo nie mam czasu na takie cuda albo nie mogę przy kp. Jedzcie na zdrowie .[/QUOTE]PERSE! Arturek ma jaies problemy z brzuszkiem ze tak diete trzymasz? ja chyba tylk z miesiąc tak bardzo uważałam a potem obserwowałam i po trochu wprowadzałam. Dziewczyny powiedziły ze mogę!!![]() HOPE! to lezysz!!! a my trzymamy kciuki! miałas usg? kiedy następna wizyta? |
|||||
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
super waga
Korepetycje z matematyki. A Olek już tak często nie krzyczy, w porównaniu do tego, co było wcześniej ![]() Cytat:
oczywiście nie na raz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108] Kiedy wprowadzalyscie stale pokarmy? Zwłaszcza mnie interesuje kp lub mieszane. I co ns pierwszy ogień? Marchewka, jabłko, kaszka?[/QUOTE] My zaczęliśmy chwilę przed 6 miesiącem od marchewki, ale szybko z niej zrezygnowaliśmy ze względu na brak kup :/ podawałam jabłka, śliwki i groszek. I kaszkę jaglaną na wodzie. Fajnie, że Arturek śpi na brzuszku, Olek jeszcze tak nigdy nie spał Cytat:
Fiol kiedy Stać zaczął siadać? Bo Oluś skończył 8 miesięcy, ale nic się nie bierze, raczkować też nie próbuję
|
|
#2456 |
|
MBZ♥
|
Kubku, Iza jak tam cukry po Waszych kolacjach?
![]() Hosenko cieszę się, że lekarz kazał się nie przejmować ![]() Wika Maga to "szapoba" za matematykę ![]() Rzeczywiście Oluś nudy nie lubi ![]() Esesko wysłałam Ci zaproszenie, w profilu jest album zdjęciowy
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Spodziewałam sie jednego.
A to stado toporkow sprawiło, ze parsknelam śmiechem ![]() Cytat:
Odpoczywaj, relaksuj sie i badz dobrej msko. Dbaj o siebie i maluszka ![]() Kiedy masz następna wizytę? Owoce... Mów mi jeszcze Dziewczyny, jak ja lubię o waszych zupkach, brzuszkach i maluszkach czytać. A ten moj dzidziuch wagę ma solidna, fakt ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- BYou- moj 92 Troche sie balam ze i burak i ziemniak, ale widocznie sledz dał im radę
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
wymiękłam!!!!!!!!! piekna jest i zdjęcia sliczne!!!!!!!!!!!!!:love :
|
|
|
|
#2459 |
|
MBZ♥
|
Kubku o to chwała śledziowi
![]() Esesko dziękuję w imieniu Roszpunki![]() Pokaż Twoją Panienkę
|
|
|
|
#2460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108]Kiedy wprowadzalyscie stale pokarmy? Zwłaszcza mnie interesuje kp lub mieszane. I co ns pierwszy ogień? Marchewka, jabłko, kaszka?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] na mieszanym wprowadza się tak samo jak na samym mm. Jakub 3 m-ce był tylko na piersi, potem 2 m-ce mieszany i mniej więcej na 5 m-cy nagle został tylko na mm. rozszerzam schematem na mm, zaczęłam po 4 m-cu. na pierwszy ogień jabłuszko za radą pediatry (choć jest też teoria, że lepiej zacząć od warzyw a nie owoców, żeby nie przyzwyczaić dziecka do słodkiego, u nas ta teoria nie sprawdziła się), potem marchewka, marchew z ziemniakiem, kalafior, brokuł, dynia z ziemniakiem, szpinak z ziemniakiem, zupa jarzynowa i co tam jeszcze jest po 4 m-cu. pierwsze 2-3 słoiczki dawałam po 3 dni każdy, najpierw ok 3 łyżeczek, kolejne po 2 dni na słoiczek, jak nie posmakowało to kolejna próba następnego dnia. po kilku słoiczkach dawałam w południe warzywa a po południu owoce, wszystko po ok. pół słoiczka, potem słoiczki po 5 m-cu, teraz po całym większym na obiadek, koniecznie z mięsem, Jakub to typ padlinożercy po mamusi, a na podwieczorek pół słoiczka owocowego, bo nie przepada za owocami. Od 2 dni daję kaszkę (nie widziałam sensu dawania jej wcześniej, jak dziecko dopiero poznawało jedzenie łyżeczką i zjadało na prawdę niewiele), dodaję pół słoiczka owocowego żeby przemycić owoce. Cytat:
Mamy jakieś leki, za niecałe 2 m-ce powtórka badań z krwi, z usg i wizyta u gastrologa. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio w te deszcze po pracy tż bierzemy Jakuba na zakupy. jak uśnie w samochodzie, a najczęściej usypia to tż z nim zostaje a ja idę, jak nie to idziemy wszyscy, przynajmniej trochę mniej marudzi niż w domu i choć chwilę pośpi w samochodzie. swoją drogą przypomniało mi się jak któraś z Was pisała, że żal jej niemowlaków w hipermarketach, centrach handlowych, cóż, czasem to siła wyższa i jakieś mniejsze zło.. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

i smakowanie 

Lekarz się w ogóle nie przejął, powiedział, żebym się nie martwiła, że to nie ma znaczenia dla bezpieczeństwa dziecka. 

dziękuję w imieniu Roszpunki