|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Dobra,czas spac do jutra dziewczynki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
![]() moj poprzedni post sie calw noc wysylal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki i jedtem myslami z Wami super ze taka fajna pigula sie Wam trafila ![]() Cytat:
ja marimer psikam i frida ciagne ale ciezko idzie slysze ze cos tam charczy dalej chyba katarek zakupie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Z takim wrzaskiem to podpowiem ci, że jak u nas wieczorami tak było to trzeba było małą uspokoić, ale tak do końca i dopiero przystawiać do cyca. Czasami mąż mi ją dawał od góry na cyca i dopiero jak zassała to ją obracałam na boczek, ale na butli nie masz jak tego wykombinować. Możliwe, że była zbyt zmęczona i płakała bo chciała spać,a nie mogła zasnać bo głodna, takie błedne koło.Clo
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glupawke mam chyba. w transie chodze. no dobra, lepiej sie spakuje tutaj, mlody potem na intensywnej bedzie, a ja sprobuje dostac apartament u mcdonalda jak za pierwszym razem.
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
co podaje się niemowlętom na zatwardzenie?
Przemek zrobił kupę po 3 dniach, normalnie są co dwa dni wielkie na cały pampers, a teraz wycisnął jakąś małą, zbitą kulkę ... ale nie płakał przy tym jakoś, obudził mnie dopiero gadaniem po obudzeniu się. wystarczy że mu podam trochę śliwek ze słoiczka? ![]() no i zastanawiam się z czego to, żadnych nowych rzeczy ostatnio nie dostawał, chyba że kaszka morelowa? Cloche mam nadzieję że szybciutko będziecie po. buziaczki dla naszego dzielnego maluszka
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:47 |
|
|
|
#1866 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Taaak, te bez wysiłku uwielbiam! Ostatnie trzy Słowa są najlepsze! Gibac mi się tam lekarze I Flo naprawiać serduszko! Migiem! Cytat:
Nuna, nie pospal, booo... Jeszcze śpi! no a męża nie ma, pewnie poszedl biedny po to mleko na miasto.Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Clo jeszcze miałam pisać, że ronald to dobry chłop, na pewno coś dla Ciebie znajdzie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Vil, ratuj! W poniedziałek mam odwiedziny z pracy i jedna koleżanka ma celiakie. co słodkiego polecasz, czym mogłabym ja poczęstować?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxe widzę u ciebie owijanie działa, u mnie
Marudziła mi, że nie może zasnąć więc ją owinęłam w kocyk nie elastyczny. Oczywiście dziecko się rozbudziło, uznając zawijanie za świetną zabawę z mamusią i strzelając usmiechami. W łożeczku kombinowała co z tym fantem zrobić i tak boksowała rączkami aż w końcu wydostała jedną, co oczywiście spowodowało uśmiech na ustach. Wyciągnęłam ją z tego koca, bo i tak się rozkopała i po 5 minutach płaczu marudka poddałam się i śpi na brzuchu i chrapie do pieluchy
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justi- babcia pierwsza klasa... Mój Mąż posmyrał wczoraj Małemu Twixem usteczka, ale ten ewidentnie nie był zainteresowany A Mężu i tak job.ów nadostawał ode mnie ![]() ---- My chyba skokujemy. Nie jest najgorszy ten mój Kubuś, ale ma większe humorki niż do tej pory. Ululanie Go to jakaś masakra- jest zmęczony, chce spać, oczy czerwone, ale nie... Lepiej poszamotać się w ramionach mamy i pokrzyczeć na nią ![]() Do tego chyba dochodzi kryzys laktacyjny. Młody od wczoraj chce jeść co ok 2h i jak ciągnie to mnie okrutnie cyce bolą (nie wspominając o sutkach)... Jutro jedziemy na wesele, więc będzie nie lada wyzwaniem jeździć do Niego co 2h na cyckowanie... Dobra, uciekam, bo już Mu się znudziło w leżaczku... aaa... Diabli- super, że jesteś już w domku! clo- Trzymam za operację!!! I życzę Tobie duuuużo siły (chociaż i tak masz jej całą masę!)nuna- ja też Cię znalazłam na fb, wysłałam zaproszenie i du.pa gosiulka- gratuluję obrony! i to na szybko tyle
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz ptasie mleczko, czekoladę, żelki, pianki, batoniki (Pawełki, Snickersy, Bounty), marcepany, lody .... tylko popatrz na skład na wszelki wypadek, czy nie ma mąki pszennej, słodu jęczmiennego, skrobii modyfikowanej z pszenicy, błonnika pszennego. czyli np. zwykłą milkę, jogurtową czy coś tego typu możesz kupić, ale z biszkoptami odpada.no chyba że koleżanka nie uznaje produktów które "mogą zawierać śladowe ilości glutenu" - to wtedy milki odpadają ja tam aż tak rygorystycznie nie podchodzę do sprawy. najważniejsze - sprawdzić skład ![]() jak chce Ci się pichcić, możesz zrobić sernik (bez maki pszennej, chociaż nie wiem czy normalnie się daje pszenną? chyba nie) Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-20 o 09:17 |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i jak naprawdę się rzuca, to go biorę na ręce, lulam i zasypia w 2 minuty. Ale on raczej nie ma problemu z zasypianiem, bo najczęściej zasypia sam w łóżeczku. Nie wiem co jeszcze mogłabym Ci poradzić... Najlepsze jest jak się budzi,rozwijam go,a on się 5 minut przeciąga. Ps. On nadal śpi. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Kurcze tam wyszło, że czasem po zawinięciu on się rozpłacze, a miało być rozplącze. Aj ten słownik. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dzięki vil!!! <3
|
|
|
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obkupkal hee Cytat:
Ja dzieki mcdonaldowi zrobilam usg jader tarczycy i brzycha i gdyby nie to nie wiedzialabym do dzisiaj ze ma hipoplastyczne jadro ![]() Ale wiem i teraz moge kobtrolowac jego rozwuj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam zawijać, żeby spała na boczku albo pleckach bo w dzień to śpi na brzuszku.
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja też je kocham ![]() _____ A my się pakujemy i zaraz wyjeżdżamy. Rety ile tego trzeba zabrać z małym dzieckiem Dobrze, że mamy kombi |
||
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja Chłopaki odprowadzeni do szkoły, ja po powrocie ogarnęłam mieszkanko.. tzn tyle o ile bo jeszcze musze przemyć podłogi i pranie wywiesić.. Tymek strzelił drzemke,ale już mi marudzi:/ Idę jeszcze coś porobić póki w miare grzecznie leży ![]() AAAAAA mam nową motywację do ćwiczeń ![]() Dostałam 2 pary prze super jeansów typu rurki... aleeeee kutwa ledwo na tyłek idzie to naciągnąć.. a jak już się cudem wbije to za uja nie zapne ![]() Tak więc od dzisiaj ćwiczę ze zdwojoną siłą bo mam zamiar w nie wejść!!!
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1879 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek też już nie chce smoka Cytat:
Czy Twój syn w końcu się obudził? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
=== Dzień dobry Moje dziecko kochane obudziło się dziś o 3:00, 5:00 i po 8:00 wyspałam się nawet ![]() za chwilę Bartek będzie miał drzemkę (mam nadzieję) a ja szybko poogarniam, ogarnę siebie, przygotuję obiad i o 13:00 idziemy na kawkę do mojej koleżanki i jej córeczki
|
||||||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, byla spiaca. Oczka czerwone jak szpareczki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka Ty to M. S?? bo widzę,,osoby które możesz znać" i tam są dwie dziewczyny z forum??
Dziewczyny... jadę po południu do osrodka bo z rana nie ma tej fajnej pediatry... Ale pomóżcie, co to może być: -mała od 3 dni co po chwila płacze, nie może spać przez dzień śpi po 15 minut -jak jadła przed wczoraj, tak wczoraj mniej a dziś od 5 rano nie chce cycka. Napiła się parę łyków po czym się rozwyła -jak jej wkładam palec do buzi, bo sprawdzałam dziąsełka, to się uspokoiła bo jej pojeździłam a jak chciałam wyciągnać zaczeła mocno ssac i potem się rozplakała -ślini się wkłada piąstki. czy to zęby mogą iść?? Na brzuś mi to nie wygląda, uszy-dotykałam ją koło nich i nie reaguje, a chyba akby bolały, to coś by było?? Tak strasznie płącze co po chwilkę.... -
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym obstawiała ząbki albo skok.
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas o Was myślę, niech już będzie dobrze ![]() A po operacji kiedy Flo będzie mógł dostawiony do piersi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mogą wyłazić nawet parę miesięcy
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() : *
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
nuna u nas tak było przy skoku, też myślalam że zęby bo np uspokajał się jak dawałam mu zel na ząbkowanie, lub je masowałam ale po kilku dniach przeszło
Motylku ja też obstawiam przemęczenie i głód, u nas tak kilka razy było, był zbyt zmęczony by zasnąć i jeść, więc płakał strasznie, i tylko noszenie pomagało cloche wielkie kciuki za Was, cały czas myślę o Florku, wierzę że wszystko sie uda i szybko zapomnicie o tych złych chwilach Ash u nas z tym ciumkaniem przez sen jest tak samo, ale na szczęście tylko podczas drzemek dziennych, wtedy co chwilę latam do niego, bo płacze i chce possać, possie kilka sekund i odpływa, próbowalam smoczków ale tylko sie wybudzał i trzeba było od nowa usypiać u nas dziś pięknie! jak mały się obudzi to idziemy na spacer, chciałam jutro jechać na wieś ale wszyscy się tam rozchorowali, w ogóle chyba jakiś sezon chorobowy się zaczął, muszę małemu wylicytować jakiś polar bo jak wychodzimy po południu to już jest strasznie zimno. Wasze maluchy też są tak zainteresowane jedzeniem dorosłym?? mi aż głupio przy malym jeść bo cały czas się patrzy, memla językiem, ślina leci i jak zaczarowany ogląda co kto je jęcząc przy tym |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, wiedziałam! Zacytowałam a mi wsiąknęło!
![]() Cloche trzymam ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
a Twój szybko zaczyna
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie mało oczami w talerz nie wejdzie, wierci się, mlaska itp
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam zeby lub skok Cytat:
Cloche jestes mega silna i tej sily wciaz Ci zycze, Tobie i Flo! ![]() Jade dzis z Z na shopping, 30min same w busie. Strasznie schizuje oby nie plakala ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja miałam ciężką noc. Pal licho o mnie ale moje maleństwo się męczyło tym katarem. Spała po pół godziny i wrzask bo oddychać się nie da noskiem a smoczek chce mieć w buzi. W końcu po pół nocy zauważyłam że jej lepie na brzuszku wiec zabrałam ją do łóżka i spała do 4 a ja czujnie co 15 minut sie budziłam. Rano wstałam i stwierdziłam że trzeba ją osłuchać bo weekend i c ja będe z nią robić. Lekarz powiedział, że gardełko czyste, osłuchowo też ale bardzo jest zaflegmiona i mam jej sól fizjologiczną dawać 10 razy dzienne. Oby pomogło.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

do jutra dziewczynki!

Z takim wrzaskiem to podpowiem ci, że jak u nas wieczorami tak było to trzeba było małą uspokoić, ale tak do końca i dopiero przystawiać do cyca. Czasami mąż mi ją dawał od góry na cyca i dopiero jak zassała to ją obracałam na boczek, ale na butli nie masz jak tego wykombinować. Możliwe, że była zbyt zmęczona i płakała bo chciała spać,a nie mogła zasnać bo głodna, takie błedne koło.
Przemek zrobił kupę po 3 dniach, normalnie są co dwa dni wielkie na cały pampers, a teraz wycisnął jakąś małą, zbitą kulkę ... ale nie płakał przy tym jakoś, obudził mnie dopiero gadaniem po obudzeniu się. wystarczy że mu podam trochę śliwek ze słoiczka?

co słodkiego polecasz, czym mogłabym ja poczęstować?

No i jak naprawdę się rzuca, to go biorę na ręce, lulam i zasypia w 2 minuty. Ale on raczej nie ma problemu z zasypianiem, bo najczęściej zasypia sam w łóżeczku. Nie wiem co jeszcze mogłabym Ci poradzić... Najlepsze jest jak się budzi,rozwijam go,a on się 5 minut przeciąga. 

Dobrze, że mamy kombi 

Ślub 27. X. 2012