|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Wg mnie jak do sali jet 300m to jasne, żeby przejść pieszo, więcej kłopotu będzie z zapakowaniem gości do autokaru i przewiezieniem na tym śmiesznym odcinku
![]() Co do obliczeń alkoholowych nie pomogę, bo sama się na tym ani trochę nie znam i jeszcze nie planuję zakupu alko... ![]() Cytat:
My wybraliśmy Srebrną Górę, wesele na 60-70 osób. A jeśli można spytać, ile płacicie za talerzyk i czy mieliście jakieś minimum co do ilości osób? Ja wczoraj miałam koszmar ślubny, śnił mi się sam ślub, ale był jakiś dziwny, ciemny, na szybko, cała organizacja się posypała, a ja miałam jakąś okropną suknię a'la diva operowa, czerwono-czarną... :P I nadal przeżywam metamorfozę TŻta... ekscytacja miesza się z żalem :P ---edit--- Okej, wiem, czemu nie wybrałam Szafrantu, dopiero teraz skojarzyłam, że to Niepołomice, a nie Kraków A u mnie niestety to zdecydowanie za daleko, jeszcze przy przyjezdnych gościach... Szkoda, bo ta sala mnie naprawdę zachwyciła na zdjęciach
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-09-20 o 11:09 |
|
|
|
|
#2492 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
dlatego mnie cena 6zł za babeczkę nie urządza i jak nie znajdę czegoś taniej to rezygnuję z pomysłu...Cytat:
będę miała barmana z drinkami i wino i pewnie jeszcze piwo. Myślę że wiele osób będzie sięgało po inne alkohole niż wódka, a nie chcę zostać z hektolitrami tego później, bo nie wiem co z tym zrobię Co do baru, to koniecznie likiery barmańskie. Nie wiem czy są alkoholowe (?) ale na pewno się takie bez alkoholu kolorowe likiery smakowe. Super też dla np. kierowców, bo mogą sobie zrobić ciekawego drinka bezalkoholowego Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że będzie tak jak pisze namisek1990, ale na ten moment jestem zawiedziona, a dodatkowo mocno zażenowana salonem w którym byłam ![]() No to opowiadam. Chciałam wczoraj przejść się po salonach zobaczyć co jest, pomacać na żywo itd. Pierwsze wyruszenie, po pracy więc mało czasu, nie umawiałam się w żadnym z salonów. Ot tak, dla rozeznania chciałam pooglądać. W jednym z salonów pani od razu wzięła mnie w obroty, była jakaś taka nie wiem, niesympatyczna. Spytała się co chcę, a że nie chciałam nic konkretnego, bo chciałam zobaczyć jak w różnych wyglądam to tylko powiedziałam, że na pewno z ramiączkami, zabudowana góra. Co dostałam? Górę niezabudowaną ale przymierzyłam. Sukienka o linii A. Może wyjdę na nieskromną, ale jeżeli chodzi o figurę to nie mogę narzekać, jestem wysoka, proporcjonalna, mam długie nogi, nieduży biust – nie oszukujmy się, większość sukienek będzie na mnie wyglądać dobrze. W tej też wyglądałam ładnie, ale przez niezabudowaną górę i opięcie na tej części bioder, która jeszcze jest wąskawa (jak to dziwnie brzmi) wyglądało jakbym miała bary jak pudzian ![]() Drugą poprosiłam o taką co się rozszerza od pasa i w tej najlepiej się czułam. Była ładna, skromna, nie za dużo wszystkiego, ale znów – góra bez ramiączek, bez niczego. Kolejne to już były niewypały bo były sztywne na dole mimo, że mówiłam że podoba mi się jak jest taka zwiewna ale mieły fajne tyły. Podoba mi się jak tył jest tylko zakoronkowany, albo w ogóle odkryty I tu zaczyna się najlepsze. Powiedziałam tej pani, że wolałabym jakby dół był tylko z takiego fruwającego materiału jak ten na wierzchu (tu się okazało ze to muślin). Miałam na myśli zwiewność, co podkreślałam w trakcie wizyty, a nie jego „prześwitowność”. A ta pani na mnie prawie z rykiem, że co ja sobie wymyślam, ze to przecież by mi całe majtki było widać i czy ja chcę żeby ksiądz miał wzwód? No nie wiedziałam co mam powiedzieć, zrobić i w ogóle. Zwiałam stamtąd tak szybko jak mogłam i więcej nie wrócę. Serio, odechciało mi się
|
|
|
#2493 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() 2. nie bierz, miała je moja kuzynka, ta okładka jest z mega cienkiego papieru 3. są bardzo proste, ładne 4. nie mogę zobaczyć, bo mi wyskakuje, że złośliwe oprogramowanie ![]() 5. nie lubię takich rysunków, chociaż to z serduszkiem fajne ![]() 6. nie wiem, takie trochę biedne Zamów próbki, jeśli Ci się podobaj, ale od razu 2 Ci odradzam. Za to te pierwsze są mega Grace Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-20 o 11:02 |
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was robi dodatkowo podziękowania dla rodziców w formie teledysku? Teledysk taki jest dołączany do filmu ślubnego/weselnego i można go również wyświetlić w trakcie podziękowań dla rodziców na sali.
Czy robicie taki teledysk? jeżeli tak to macie jakieś inspiracje? Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-09-20 o 11:00 |
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z poprawinami... Moja mama jest strasznie przeciwna piciu, taki sam problem miałam na swojej 18. (najchętniej zrobiłaby mi bezalkoholową, gdyby nie tata to bym miała ze 2 butelki wódki), wesele też wspominała, że można by bez alko zrobić... Nie jest abstynentką oczywiście, ale nie chce, żeby się ludzie spili.. Ja też nie chcę, bo co to za impreza, jak wszyscy idą spać, rzygają albo robią jakieś problemy, bo są pijani.. No ale z drugiej strony trzeba wierzyć, że obecność kamerzysty, fotografa i rodziców gości jakoś powstrzyma, a wstyd, jak na weselu wódki brakuje...
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zaproszenia wyglądają przyzwoicie - myślę że warto im się przyjrzeć na żywo |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam gdzieś inspirację, nie wiem, czy nie na forum... jak znajdę to prześlę albo tu wstawię
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
1 i 2
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze starczy
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o twoje podejście.. ja stawiam wódkę na stół i nie myślę o takich rzeczach bo wiem że moi goście umieją zachować się z kulturą na takie imprezie... na prawdę masz takie zdanie o swoich gościach? każdy ma własny rozum każdy nad sobą panuje - nie jesteś tam od zbawiania świata i pilnowania swoich gości
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grace mało się kawą ze śmiechu nie udławiłam Wybacz, ale nie dam rady nic więcej napisać, padłam
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2 - dla mnie za "bogato" 3 - bardzo ładne, mnie się ten styl bardzo podoba ![]() 4 - nie chcą mi wejść... 5, 6, 7 - ja dla mnie bez szału |
|
|
|
|
#2503 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
), a tak to wszystko było naprawdę ok, więc nie martwcie się z mamą (ale rozumiem ja trochę, bo miałam taki okres w życiu kiedy przez dwa lata nawet szampana nie dotknęłam i wtedy strasznie mnie wszyscy wkurzali nawet jednym kieliszkiem wódki i zarzekałam się, że nigdy nie zrobię wesela, bo tam piją ludzie).![]() A na weselu alkohol musi być, może zamiast wódki weźcie tylko barmana, ludzie nie będą tyle pili? |
||
|
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaproszenie numer 3 mogę polecić tą firmę, bo od nich mam swoje zaproszenia tylko inny model i jakoś druku świetna a miałam zamawiane różne próbki z allegro i wszystkie się chowały jakością. Pozatym frima rzetelna, świetnie zapakowana przesyłka nawet próbka zapakowana solidnie, żeby nie pogniotła się, inne firmy nawet się nie postarały i dotarły pogniecione. Ogólnie zadowolona jestem z obsługi, można z nimi się dogadać, zmodyfikowałam troszke zaprosznia po swojemu. |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a muślin faktycznie pięknie się układa - na pewno znajdziesz idealną |
|
|
|
|
#2506 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boję się tylko o pogodę. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
anka1897
1 ładne są 2 te jak dla mnie nie, trochę dużo się na nich dzieje 3 b. ładne 4 nie wchodzą 5 podobnie jak nr 3, z tym, że 3 wygrywa 6,7 nie podobają mi się Grace co za kobieta! mówią, że głodnemu chleb na myśli
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2013-09-20 o 11:19 |
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po prostu mamy z TŻ znajomych, którzy piją dotąd, aż alko zabraknie albo aż padną
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeglądam cały net w poszukiwaniu inspiracji, bo w najbliższym czasie musielibyśmy to nagrać. |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- napisałam to żebyś się nie martwiła i nie czuła odpowiedzialności za kogoś. Nie mówiłaś nic że macie podstawy się martwić (choroba alkoholowa czy znajomych którzy nie znają umiaru). To trochę tak jakbyś położyła przed kimś ciasto i potem obwiniała się że jest gruby bo nie powinien jeść tego. Na prawdę nie miałam nic złego na myśli..Znam przypadek gdzie właśnie na weselu w takiej rodzinie z problemami alkoholowymi młodzi stawiali tylko wino. I wszystko było ok zabawa udana nie było żadnych problemów czy pretensji Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-09-20 o 11:30 |
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Do każdego zawodu potrzebne jest powołanie..do pani z salonu sukien ślubnych też.. współczuję Grace, że natrafiłaś na taką babkę
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na dodatek nie dostaniemy tego filmiku..dla mnei to lekka przesada, jak już ktoś chce, to sam może coś takiego nagrać
|
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja jestem zdołowana swoją fryzurą na wesele... DZIEWCZYNY CZY UWAŻACIE, ŻE UPIĘCIE Z LOKAMI "NA BOK" TO ZA DUŻO DO PRINCESSY? A JEŚLI TAK TO JAKĄ FRYZURĘ MOGŁABYM ZROBIĆ SOBIE? Mam długie blond włosy do połowy pleców. Upięcia do tyłu oraz gładkie koki w ogóle nie wchodzą w grę, bo mój TŻ nienawidzi takich upięć, a ja się czuję staro... I jeszcze jedno, mam wysokie czoło
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale z tego co się orientuję to dość drogi koszt jest takiego teledysku. No ale jeszcze się zastanowimy.
|
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym dla mnie to nie argument, że "wszyscy ją kupują" To chyba właśnie świadczy o tym, że jest to dobra wódka Cytat:
Nie mogę się doczekać efektu końcowego Będzie to coś takiego jak tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=jeutcMDaSq4, http://www.youtube.com/watch?v=qZpM5JEoGIc ![]() Ale mam zapisane dwie inspiracje filmików z podziękowaniami Może Tobie też wpadną w oko: http://www.youtube.com/watch?v=EGEFyeEcKus http://www.youtube.com/watch?v=luunhNN3v9o |
||
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skoro nie lubisz, to nic na siłę ![]() A niskie upięcie z loków ? Myślałaś o czymś takim?
|
|
#2517 |
|
Przyczajenie
|
http://www.pinterest.com/pin/420171840205846660/
A taka fryzurka? ![]() Ja uwielbiam takie luźne upięcia. Na pewno się na takie zdecyduję.
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do jednego salonu też na pewno więcej nie pójdę- właśnie przez taką babę. Zjechała mnie, ze nie wiem jaką chcę konkretnie suknię, że już powinnam wiedzieć to idąc na pierwszą przymiarkę.
|
|
|
|
#2519 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=anka1897;42902924]
Co sądzicie o tych zaproszeniach (chyba zamówię próbki )1. http://allegro.pl/kolorowe-zaproszen...556150778.html 2. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...534907885.html[QUOTE] dla mnie te najładniejsze 1i2.
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

A jaka salę wybraliście?

dlatego mnie cena 6zł za babeczkę nie urządza i jak nie znajdę czegoś taniej to rezygnuję z pomysłu...
Jakie mierzyłaś?
Mam nadzieję że będzie tak jak pisze namisek1990, ale na ten moment jestem zawiedziona, a dodatkowo mocno zażenowana salonem w którym byłam