W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 10:40   #2731
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Brac jest po prostu rewelacyjny ja dla mojej starszej miałam dwa rodzaje właśnie jeden dwu częściowy i drugi w całości obydwa sie rewelacyjnie sprawdzały
Ooo dzięki chyba się skuszę bo za nowy na all trzeba dać ok 100-120 zł z przesyłką więco to chyba nie tak dużo nie? Bo to chyba zeszłoroczna kolekcja
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:42   #2732
marta1986222
Zakorzenienie

Trening z Tomkiem zaliczony,teraz czas na kawkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:48   #2733
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Monarika - cena bardzo akceptowalna a przy dobrych wiatrach moze posluzyc ze dwa lata. Tak bylo w naszym przypadku, bo fajnie zawijały sie nogawki i rekawy. Tutaj chyba znów regulujesz wysokosc szelkami

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:51
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:01   #2734
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Monarika - cena bardzo akceptowalna a przy dobrych wiatrach moze posluzyc ze dwa lata. Tak bylo w naszym przypadku, bo fajnie zawijały sie nogawki i rekawy. Tutaj chyba znów regulujesz wysokosc szelkami
Dzięki wielkie a więc zdecydowałam się i zaraz po wypłacie zamawiam

Dziewczyny, które nie mają a chcą kupić, od poniedziałku w Lidlu będą inhalatory za 99 zł
Fajne są mam taki z lidla i super się sprawdza

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=45442
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:22   #2735
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
My odstawiamy jutro. TŻ się zobowiązał, że będzie z nim spał, ja przenoszę się na kanapę. Boję się jak to będzie.

A w ogóle to się wzruszyłam
Powodzenia z odstawianiem. Pewnie nie będzie łatwo.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mam problem. Może pomóżecie
Otóż chce oduczyc Jasia spania u nas w łóżku. Zasypia u nas i ja go przenosze do jego łóżeczka. Po czym budzi sie z krzykiem po 2 godzinach czasem juz po godzinie i dopóki nie wróci do bas sie nie uspokoi ledwo go położe w naszym łóżku cisza i śpi. U nas to sie ani razu nie obudzi. Próbowałam juz usypianua od razy w łóżeczku ale metoda siedź i cicho mów i trzymaj za rączke odpada bo ledwo zrobię ruch ze wkładam go do łóżeczka to w połowie drogi jest juz ryk. Do tego próbowałam drastycznej metody. Nie działa moje dziecko mogłoby wrzeszczec dzien i noc i tak nie zasnie! Więc to rownież odpada. Nie mamy pojęcia z mężem jak oduczyc. A chcielibyśmy juz sypialnie dzielić tylko miedzy sobą a nie dziećmi. Pomóżcie wy zawsze jesteście niezawodne liczę na was :p
To chyba nie ma innego wyjścia jak dalej próbować tej drastycznej metody. U nas to nauczyło małą sypiać w łóżeczku. W nocy się budziła żeby ją wziąć to nie wyjmowałam jej z łóżeczka, tylko dawałam jej łyk wody, smoczek i kładłam z powrotem. I tak kilka razy aż przestała wstawać. Od tego czasu przesypia całą noc, a jak się czasem obudzi to daję pić, smoczek i idzie spać dalej.
No ale to trzeba duuużo cierpliwości i samozaparcia.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Mam już dość pracy...jestem po prostu przeładowana wszystkim półtorej etatu mnie wykańcza, nie wyrabiam nie ma szans, żebym mogła sobie przygotowywać bajeranckie lekcje dla klas 1-3 czego ode mnie się oczekuje i co chciałabym, ale nie mam kiedy...kończę po 14ej po 7 godzinach, a za kolejną godzinę jak nie rada to zebranie oszaleję normalnie! wczoraj wróciłam do domu po 19ej - 12 godzin mnie nie było, zdążyłam tylko Kubusia od taty odebrać i podrzucić do domu i z powrotem do szkoły dzisiaj z rana idę na indywidulane do 7 latka z autyzmem...bez jakiejkolwiek wiedzy, przygotowania i wykształcenia w kierunku pracy z tego typu dziećmi potem mam dosłownie 5 minut - bo tyle trwa pierwsza przerwa, żeby dotrzeć do szkoły na lekcję W poniedziałek po 7 godzinach - skończę o 14.25, na 16 mamy radę które minimum2,5 godziny trwają...a o 15ej mam zebranie w przedszkolu nie wiem jak ja to zrobięsorki, ze wam marudzę z rana jakoś mi tak strasznie źle, ze cały tydzień nie mam czasu dla dzieci strasznie tęsknię za nimi...Kubuś wczoraj jak wróciłam wieczorem był tak zapłakany, śpik po pas, nie nie zjadł, bo tak za mną płakał
Bieda, zarobisz się. Czy sytuacja Cię do tego zmusza? Nie możesz zmniejszyć etatu albo nawet zrezygnować z pacy?

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tu o kombinezonach a ja mam na oku cały czas taki z tchibo

http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-...554373957.html

3w1 można podobno spiąć kurtkę ze spodniami i robi się kombinezon
Macie o nim jakieś opinie??
Fajnie wygląda.
Ja jeszcze szukam kombinezonu dla małej.

Obudził się mój szkrabek
Stary 2013-09-20, 11:32   #2736
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Powodzenia z odstawianiem. Pewnie nie będzie łatwo.

To chyba nie ma innego wyjścia jak dalej próbować tej drastycznej metody. U nas to nauczyło małą sypiać w łóżeczku. W nocy się budziła żeby ją wziąć to nie wyjmowałam jej z łóżeczka, tylko dawałam jej łyk wody, smoczek i kładłam z powrotem. I tak kilka razy aż przestała wstawać. Od tego czasu przesypia całą noc, a jak się czasem obudzi to daję pić, smoczek i idzie spać dalej.
No ale to trzeba duuużo cierpliwości i samozaparcia.

Bieda, zarobisz się. Czy sytuacja Cię do tego zmusza? Nie możesz zmniejszyć etatu albo nawet zrezygnować z pacy?

Fajnie wygląda.
Ja jeszcze szukam kombinezonu dla małej.

Obudził się mój szkrabek
Agnus święte słowa, mówi się że najgorsze sa pierwsze trzy dni - konsekwencja daje dobre rezultaty a mały nie jest aż duży więc powinno się udać. Im starsze dziecko tym gorzej.

Starszą tak przyzwyczajałam jak miała koło 4 mcy, pierwszego dnia pospała do 12 w nocy, drugiego dnia do 3 a trzeciego dnia do rana.

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-09-20, 11:35   #2737
Asiuulka89
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Ale my byliśmy konsekwentni tydzień! Bo dłużej krzykow znieść nie potrafilam. Mój egzemplarz jest wyjątkowo uparty
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:04   #2738
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Ale my byliśmy konsekwentni tydzień! Bo dłużej krzykow znieść nie potrafilam. Mój egzemplarz jest wyjątkowo uparty
Uparciuszek
Z moją małą też długo musiała próbować. Nie były to 3 dni
Stary 2013-09-20, 12:23   #2739
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego dla Kamilki!

Dzień z terrorystą rozpoczęty... Wszystkie zabawki są be, trzeba się uczepić mamy najlepiej

Cytat:
Cześć z rana...jakoś mi tak głupio czytać o tych waszych akcjach...też chciałabym brać w nich udział, a nikt nawet na priv mi nie dał znać pomyślcie następnym razem i o mnie co? z chęcią bym dołączyła

Mam już dość pracy...jestem po prostu przeładowana wszystkim półtorej etatu mnie wykańcza, nie wyrabiam nie ma szans, żebym mogła sobie przygotowywać bajeranckie lekcje dla klas 1-3 czego ode mnie się oczekuje i co chciałabym, ale nie mam kiedy...kończę po 14ej po 7 godzinach, a za kolejną godzinę jak nie rada to zebranie oszaleję normalnie! wczoraj wróciłam do domu po 19ej - 12 godzin mnie nie było, zdążyłam tylko Kubusia od taty odebrać i podrzucić do domu i z powrotem do szkoły dzisiaj z rana idę na indywidulane do 7 latka z autyzmem...bez jakiejkolwiek wiedzy, przygotowania i wykształcenia w kierunku pracy z tego typu dziećmi potem mam dosłownie 5 minut - bo tyle trwa pierwsza przerwa, żeby dotrzeć do szkoły na lekcję W poniedziałek po 7 godzinach - skończę o 14.25, na 16 mamy radę które minimum2,5 godziny trwają...a o 15ej mam zebranie w przedszkolu nie wiem jak ja to zrobięsorki, ze wam marudzę z rana jakoś mi tak strasznie źle, ze cały tydzień nie mam czasu dla dzieci strasznie tęsknię za nimi...Kubuś wczoraj jak wróciłam wieczorem był tak zapłakany, śpik po pas, nie nie zjadł, bo tak za mną płakał
Ojej Kochana współczuję, nie ma wyjścia z tej sytuacji?

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witam po przerwie, ale to i tak tylko chwilowo bo pracy dużo.

Życzę wszystkiego co najlepsze dla roczniaków po 6 września bo wcześniej jeszcze zdążyłam złożyć życzonka

Życzę zdrówka dla chorowitków wszystkich, a także dla ich mam.
U nas też choróbsko sie wdarło 3 dni temu.
Mały ma katar na maksa a także gorączka była. Gorączka minęła a z nosa już małemu woda nie leci tylko już gestrza wydzielina, którą odciągam.

My po przeprowadzce, wszystko na miejscu
Impreza urodzinowa dla mojego roczniaczka też udana więc jestem zadowolona

Co do szczepienia to u nas jest MMR i trzęse sie ze strachu po tych opiniach co wyczytałam.
Mieliśmy isc teraz po niedzieli a że mały chory to przesunę.

Co do kombinezonu i butów na zimę.
Kombinezon mam w rozmiarze z metki 74cm a jest baaaardzo duży. Ubranka nosi 80,86 a tu 74 a na niego za duży. Może do czasu zimowego bedzie dobry
A butów narazie nie kupuje.

Co do spania w łóżeczku to odkąd skończył 3,5 m-ca śpi sam co jest bardzo wygodne i ciesze sie że tak łatwo poszło im później tym byłoby gorzej.

Idą mu zęby - górne trójki bo coś białe widze te dziąsła i coś widze przy dolnych dwójkach jakby napuchnięte więc marudny baaaaardzo jest
Jeszcze ten katar to jest ciężko troche.

Właśnie wstał więc ruszamy z nowym dniem

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
A co za przeprowadzka? Nic nie wspominałaś że zmieniacie mieszkanie.

Boziu Dziewczyny trzymajcie dziś kciuki bo wielkie odstawianie u nas

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trening z Tomkiem zaliczony,teraz czas na kawkę
Martuś brawa za wytrwałość i konsekwencję Twarda babka z Ciebie

Moje dziecko samo się bawi, cóż za rzadki widok Mimo tego, że mnie ma w zasięgu wzroku!

Ja nie mam żadnego kombinezonu na oku, ani butków... Chyba muszę coś szukać, dawno nic nie kupowałam Miśkowi.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:32   #2740
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Ja właśnie oduczam Jasia spania w naszym łóżku. I robię to tak - Jaś leży ze mną w łóżku przytulony, jak uśnie to przekładam go do niego i przytulam do Niego taką maskotkę z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30195746/
On się w nią wtula i jest ok.
Czasem obudzi się w nocy z wrzaskiem wtedy Go biorę do siebie. I jak troche przyśnie to siup do łózeczka i brokuła przytulam. Na razie działa, chociaż codziennie są pobudki w nocy. A jak przyjdzie do nas do łóżka to śpi ładnie

Lewek u mnie ostatnio to samo. Nigdzir nir mogę się ruszyć bez Jasia.

Baobabek ale dlaczego 1,5 etatu?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:33
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:00   #2741
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć Dziołchy
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Asiu jesteśmy, a nie jesteście

Zamówiłam dziś Pauli takie buty, bo North Face nie znalazłam w jej rozmiarze: http://www.sklep- presto.pl/product-pol-32837-Buty-zimowe-dzieciece-Jukon-Junior-Martes.html
Świetne butki! Dla siebie chciałam takie z nieprzemakalnego materiału kupić na wyprzedaży w zeszłym roku ale nie było już rozmiaru.
Masz jakieś ulubione sklepy internetowe z butami?

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

Mała dzisiaj już zdrowiutka za to ja jestem jak błoto

Kamilko 100 lat z okazji urodzin

Dziewczyny Wy tu o kombinezonach a ja mam na oku cały czas taki z tchibo

http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-...554373957.html

3w1 można podobno spiąć kurtkę ze spodniami i robi się kombinezon
Macie o nim jakieś opinie??

Baoabek strasznie Ci współczuję bidulko może po pierwszym półroczu coś się zmieni
Fajna opcja z tym kombinezonem i wizualnie też super. Ja bym brała.

Baobabku łzy stają w oczach jak się czyta o Twoim Kubusiu. Możesz zrezygnować z części etatu?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Ja właśnie oduczam Jasia spania w naszym łóżku. I robię to tak - Jaś leży ze mną w łóżku przytulony, jak uśnie to przekładam go do niego i przytulam do Niego taką maskotkę z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30195746/
On się w nią wtula i jest ok.
Czasem obudzi się w nocy z wrzaskiem wtedy Go biorę do siebie. I jak troche przyśnie to siup do łózeczka i brokuła przytulam. Na razie działa, chociaż codziennie są pobudki w nocy. A jak przyjdzie do nas do łóżka to śpi ładnie

Lewek u mnie ostatnio to samo. Nigdzir nir mogę się ruszyć bez Jasia.

Baobabek ale dlaczego 1,5 etatu?
Brokuł zamiast mamy no ładnie Oby szybko się przyzwyczaił do swojego łóżeczka!

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2013-09-20 o 13:03
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:17   #2742
angel166
Zakorzenienie

Kasiam Kubuś puchatek rządzi u nas był motyw myszki mickey,bo cukiernik nie umiał zrobić Kubusia

Musiałam rozładować nerwy i zrobiłam 100pierogow za ok.2zl

Bafi Tak, tak Baobabka miałam na mysli, a sie na Twój awatar zapatrzylam

Bafi nie bioręale staram sie jejsc to jakiś owoc, to warzywo,to nabiał tylko coś ostatnio apetytu nie mam a teraz przez ta chore gardło to już całkiem żyje głównie plynami,bo nic przełknąć nie mogę. Wiesz kochana Ja samo kp lubię ale oprócz jedzenia to Jagody smok i chyba bardziej smok niż jedzenie ona uwieeeeelbia ssac cyca i jakby mogła robiłaby to 24h na dobę, takie mam wrażenie. W dodatku czym starsza to bardziej to okazuje. W towarzystwie nie moge jej wsiąść na ręce,bo szarpie i dobiera sie do cyca

Monarika fajny ten kombinezon

Lewek Jagoda dziś też od rana we mnie wklejona. Jak robiłam pierogi to stała godzinę i trzymała sie moich kolan teraz siedzi w zamrazalce
No i za odstawienie!

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

No zwariuje nauczyła sie otwierać zamrazalnik i pół dnia go otwiera zamyka i zaglada do drzwi od lodówki nie sięga to uwziela sie tego zamrazalnika. Tylko patrzeć jak szlak trafi lodowke

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:47   #2743
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Już wyjaśniam, nie cytuję, tylko hurtem odpowiem - wybaczcie
Ja zawsze miałam jakieś nadgodziny ale to było niewiele, 2, max 3 w tyg. a teraz dowalił mi 9 ponadwymiarowych, w tym mam 2 indywidualne z tymi chłopcami chorymi - nauczanie domowe, nikt mnie nie pytał o zdanie czy chcę nadliczbowe ja liczyłam na goły etat, a tu się tyle godzin narobiło z języka a co do zajęć z tymi chłopcami, to też mnie nikt nie pytał, a jak poszłam powiedzieć, że nie czuję się na miejscu, nie umiem pracować z dziećmi o takich zaburzeniach i, ze boję się, że więcej krzywdy niż pożytku może z tych zajęć być, to mi dyrektor drzwi wskazał później na radzie są komentarze, że jak się komuś pracować nie chce to jest wiele innych pięknych zawodów, że podań o prace ma całe stosy itd. itp. więc albo wóz albo przewóz, muszę mieć te półtorej etatuna całkowitą rezygnacje z pracy nie mogę sobie pozwolić mamy kredyt na mieszkanie, same wiecie ile kosztuje też utrzymanie dzieci - nie byłoby nas stać z jednej wypłaty a jak napisze pismo o zmniejszenie etatu to mnie po prostu zwolni "albo chcesz pracować, albo nie blokuj miejsca innym" Ja chcę pracować, ale na swoim jednym etacie ale chcieć to ja sobie mogę
I podejrzewam, ze tak już zostanie, bo dyr. nie zamierza zatrudniać kolejnej osoby (jesteśmy 2 z koleżanką od ang. obie mamy tyle samo godzin, z tym, ze ona ma wszystkie w klasach, nie ma indywidualnego nauczania).
Kubuś rano poszedł do przedszkola - szybka zmiana planów, zadzwonili z przedszkola jak się czuje, bo dzisiaj bal pożegnanie lata i zdjęcia i że fajnie byłoby jakby był. Więc go zaprowadziłam, jest już zdrowy, gardło czyste, antybiotyk skończył wczoraj. Mam nadzieję, ze nic nie podłapał od nowa Wrócił zadowolony i teraz oboje poszli spać tyle się nabyłam z nimi - dosłownie 10 minut dobrze, ze weekend teraz

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:10   #2744
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Bafi Tak, tak Baobabka miałam na mysli, a sie na Twój awatar zapatrzylam
o mrrr zahipontyzowały cię moje myszy

Cytat:
Bafi nie bioręale staram sie jejsc to jakiś owoc, to warzywo,to nabiał tylko coś ostatnio apetytu nie mam a teraz przez ta chore gardło to już całkiem żyje głównie plynami,bo nic przełknąć nie mogę.
To powiem ci, zgodnie z tym co mówi moja lekarka, suplementować się trzeba nawet jeśli starasz się mieć odpowiednią dietę - więc

Cytat:
Wiesz kochana Ja samo kp lubię ale oprócz jedzenia to Jagody smok i chyba bardziej smok niż jedzenie ona uwieeeeelbia ssac cyca i jakby mogła robiłaby to 24h na dobę, takie mam wrażenie. W dodatku czym starsza to bardziej to okazuje. W towarzystwie nie moge jej wsiąść na ręce,bo szarpie i dobiera sie do cyca
A to Jagódka mała cwaniara wie co dobre a tak na serio, to ci się nie dziwię że chcesz ją oduczyć

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-09-20, 15:48   #2745
ula2689
Wtajemniczenie

Sto lat Kamilko

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ide zaraz robic muffiny bananowo miodowe z pszczółkami jutro Giulii urodziny robimy i motywem jest kubus puchatek miod i pszczoły musza byc
Z czym?

Lewek trzymam kciuki

Cytat:
No zwariuje nauczyła sie otwierać zamrazalnik i pół dnia go otwiera zamyka i zaglada do drzwi od lodówki nie sięga to uwziela sie tego zamrazalnika. Tylko patrzeć jak szlak trafi lodowke
Taśmą zaklej

Cytat:
Ja zawsze miałam jakieś nadgodziny ale to było niewiele, 2, max 3 w tyg. a teraz dowalił mi 9 ponadwymiarowych, w tym mam 2 indywidualne z tymi chłopcami chorymi - nauczanie domowe, nikt mnie nie pytał o zdanie czy chcę nadliczbowe ja liczyłam na goły etat, a tu się tyle godzin narobiło z języka a co do zajęć z tymi chłopcami, to też mnie nikt nie pytał, a jak poszłam powiedzieć, że nie czuję się na miejscu, nie umiem pracować z dziećmi o takich zaburzeniach i, ze boję się, że więcej krzywdy niż pożytku może z tych zajęć być, to mi dyrektor drzwi wskazał później na radzie są komentarze, że jak się komuś pracować nie chce to jest wiele innych pięknych zawodów, że podań o prace ma całe stosy itd. itp. więc albo wóz albo przewóz, muszę mieć te półtorej etatuna całkowitą rezygnacje z pracy nie mogę sobie pozwolić mamy kredyt na mieszkanie, same wiecie ile kosztuje też utrzymanie dzieci - nie byłoby nas stać z jednej wypłaty a jak napisze pismo o zmniejszenie etatu to mnie po prostu zwolni "albo chcesz pracować, albo nie blokuj miejsca innym" Ja chcę pracować, ale na swoim jednym etacie ale chcieć to ja sobie mogę
I podejrzewam, ze tak już zostanie, bo dyr. nie zamierza zatrudniać kolejnej osoby (jesteśmy 2 z koleżanką od ang. obie mamy tyle samo godzin, z tym, ze ona ma wszystkie w klasach, nie ma indywidualnego nauczania).
Kubuś rano poszedł do przedszkola - szybka zmiana planów, zadzwonili z przedszkola jak się czuje, bo dzisiaj bal pożegnanie lata i zdjęcia i że fajnie byłoby jakby był. Więc go zaprowadziłam, jest już zdrowy, gardło czyste, antybiotyk skończył wczoraj. Mam nadzieję, ze nic nie podłapał od nowa Wrócił zadowolony i teraz oboje poszli spać tyle się nabyłam z nimi - dosłownie 10 minut dobrze, ze weekend teraz
Ale jak to dowalił???To on tak może bez pytania dopierdzielić Ci 9 godzin?I te aluzje na zebraniach...dla mnie to jednak jest mobbing
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:59   #2746
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Świetne butki! Dla siebie chciałam takie z nieprzemakalnego materiału kupić na wyprzedaży w zeszłym roku ale nie było już rozmiaru.
Masz jakieś ulubione sklepy internetowe z butami?
Pierwszy raz zamawiałam z internetu buty

Cytat:
Tragedia. Jak to jest z ochroną kobiet po macierzyńskim? Jest coś o nadgodzinach z tego co pamiętam. No i jak zmniejszysz etat to też jesteś chroniona.
Stary 2013-09-20, 16:37   #2747
angel166
Zakorzenienie

Baoabek masakra! Ja nie wiem w ogóle teraz sie ludzi nie szanuje co za sku#r z tego dyr. Rodziny nie ma czy co?:/ a nie masz szansy sie przyjąć do innej szkoły? Choć wiem, z praca w szkolnictwie ciężko, koleżanka jest na stażu po polonostyce w podstawowce i już zapowiedzieli, ze na etat nie ma szans. Przerabane masz kochana jednym słowem. Pozostaje albo tak sie męczyć albo znaleść inna pracę. No albo założyć mu sprawę o mobbing,choć mój sie z byłym kierownikiem sądził i po 3latach wygrał odszkodowanie w wys. mc wynagrodzenia

Jagódka
Stary 2013-09-20, 16:49   #2748
lilka00
Wtajemniczenie

Baobabek- no cóż, nieciekawie... Mojego tż siostra uczyła angielskiego i miała bardzo podobnie jak u Ciebie, więc w końcu wyjechała za granicę, sprząta i jest zadowolona. Taka "super" jest praca nauczyciela.....
Bafi- mi już dwóch lekarzy powiedziało, że witaminy w kapsułkach to strata pieniędzy i lepiej zjeść owoc jakiś i ogólnie starać się dobrze odżywiać, bo takie naturalne witaminy i składniki mineralne o wiele lepiej się przyswajają.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:53   #2749
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Ale jak to dowalił???To on tak może bez pytania dopierdzielić Ci 9 godzin?I te aluzje na zebraniach...dla mnie to jednak jest mobbing
no może....wszystko jest do obejścia niestety
Cytat:
Pierwszy raz zamawiałam z internetu buty

Tragedia. Jak to jest z ochroną kobiet po macierzyńskim? Jest coś o nadgodzinach z tego co pamiętam. No i jak zmniejszysz etat to też jesteś chroniona.
hehehe ochrona kobiet po macierzyńskim?w tym kraju to obowiązuje w ogóle?a na poważnie musimy siedzieć cicho, bo jak nie to bye bye, przyjdzie inny co nie będzie marudził

Cytat:
Baoabek masakra! Ja nie wiem w ogóle teraz sie ludzi nie szanuje co za sku#r z tego dyr. Rodziny nie ma czy co?:/ a nie masz szansy sie przyjąć do innej szkoły? Choć wiem, z praca w szkolnictwie ciężko, koleżanka jest na stażu po polonostyce w podstawowce i już zapowiedzieli, ze na etat nie ma szans. Przerabane masz kochana jednym słowem. Pozostaje albo tak sie męczyć albo znaleść inna pracę. No albo założyć mu sprawę o mobbing,choć mój sie z byłym kierownikiem sądził i po 3latach wygrał odszkodowanie w wys. mc wynagrodzenia
wiesz co, inna szkoła odpada, wszystko obstawione, zresztą to małe miasto, wszyscy dyr. się znają, nie miałabym życia nawet gdybym zmieniła szkołę, już by mi umilił nowe miejsceJa liczę naiwnie, że czasy się kiedyś zmienią i będę mogła zmienić pracę na zupełnie inną niż szkoła

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:17   #2750
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A co za przeprowadzka? Nic nie wspominałaś że zmieniacie mieszkanie.
Wspominałam, tylko jakiś czas temu to było bardzo ekspresowe tempo więc nawet można powiedzieć że tego nie zauważyłam
Zamieniliśmy mieszkanie na trzypokojowe. O niebo lepiej no i kuchnia z oknem wreszcie

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:34   #2751
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

My byliśmy dzisiaj na kontroli i niestety gardło nadal zawalone. Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony. Wiedziałam, że te problemy z wczorajszym zaśnięciem to zły znak.

Baobabek włos się na głowie jeży. Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji.
Stary 2013-09-20, 17:53   #2752
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć z rana...jakoś mi tak głupio czytać o tych waszych akcjach...też chciałabym brać w nich udział, a nikt nawet na priv mi nie dał znać pomyślcie następnym razem i o mnie co? z chęcią bym dołączyła
Podpisuję się pod tym też mi głupio czytać o waszych akcjach. Jakoś tak się wtedy czuję niepotrzebna tutaj
Cytat:

Mam problem. Może pomóżecie
Otóż chce oduczyc Jasia spania u nas w łóżku. Zasypia u nas i ja go przenosze do jego łóżeczka. Po czym budzi sie z krzykiem po 2 godzinach czasem juz po godzinie i dopóki nie wróci do bas sie nie uspokoi ledwo go położe w naszym łóżku cisza i śpi. U nas to sie ani razu nie obudzi. Próbowałam juz usypianua od razy w łóżeczku ale metoda siedź i cicho mów i trzymaj za rączke odpada bo ledwo zrobię ruch ze wkładam go do łóżeczka to w połowie drogi jest juz ryk. Do tego próbowałam drastycznej metody. Nie działa moje dziecko mogłoby wrzeszczec dzien i noc i tak nie zasnie! Więc to rownież odpada. Nie mamy pojęcia z mężem jak oduczyc. A chcielibyśmy juz sypialnie dzielić tylko miedzy sobą a nie dziećmi. Pomóżcie wy zawsze jesteście niezawodne liczę na was :p
Mamy ten sam problem, więc nie pomogę. Jak zaśnie u nas to próbuję odkładać, ale wtedy nagle otwiera oczy i jest ryk

Cytat:
Baobabek, to jest straszne co piszesz tak mi Ciebie szkoda. A mówi się, że nauczyciele mają mało godzin. A najgorsze jest to, że nic nie możesz z tym zrobić. A z korepetycji, nie udałoby Ci się zarobić odpowiedniej kwotY??
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.

My byliśmy dzisiaj na kontroli i niestety gardło nadal zawalone. Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony. Wiedziałam, że te problemy z wczorajszym zaśnięciem to zły znak.
Zdrówka dla Antka bidulek

Mamy już kombinezon, moja mamusia za 12 zł kupiła w lumpku więc jestem prze szczęśliwa, teraz tylko butki, ale z zimowym też nie będę szaleć i akcesoria, no i moze uda się dostać jeszcze spodnie i kurtkę w lumpku. Kocham ten lumpeks po prostu szkoda, że w Gdyni takich nie ma. Taki, tylko inny kolor zamków i na polarze
http://www.polarnopyretusa.com/index...UIT+%28BABY%29
Stary 2013-09-20, 18:00   #2753
angel166
Zakorzenienie

Dearlie oj biedny Antos, oby teraz antybiotyk pomógł dużo zdrowka dla niunka!

Jagoda spi już 2h. Biedna tak płakała przed zasnieciem, ze szok,bo czyscilam jej nosek. Aż sie rozpkalalam ale musiałam,bo strasznie jej furgotalo i nie mogła zasnąć jakby ktoś stał za drzwiami to by pomyślał, ze dziecię morduje taki był krzyk musiałam mieć jej główkę miedzy kolanami,bo inaczej nie dalabym rady jej utrzymać w miejscu. Dobrze, ze na wieczór mąż sie tym zajmie, mu to wychodzi lepiej.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Katiaska bardzo fajny kombinezon!

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Aaaaa zasne zaraz:ziewa:

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-09-20 o 17:56
Stary 2013-09-20, 18:14   #2754
tamlin111
Zakorzenienie

Zdrówka dla Anciorka.
Biedna Jagódka, no ale trzeba czyścić, nic na to nie zaradzimy.

Katiaskaa super kombinezon

Wynalazłam fajne buciki: http://allegro.pl/sniegowce-welna-de...542297914.html
tyle że dla chłopca to chyba nie bardzo, nie?
Stary 2013-09-20, 18:43   #2755
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka dla Anciorka.
Biedna Jagódka, no ale trzeba czyścić, nic na to nie zaradzimy.

Katiaskaa super kombinezon

Wynalazłam fajne buciki: http://allegro.pl/sniegowce-welna-de...542297914.html
tyle że dla chłopca to chyba nie bardzo, nie?
Mi się wizualnie nie podobają, ale to kwestia gustu, na pewno są za to ciepłe. Te brazowe dla chłopca ok

Czy ktoś mi może wytłumaczyc dlaczego moje dziecko w żłobku robi 4-6 luźnych kup a w domu po południu już żadnej???
Stary 2013-09-20, 19:18   #2756
marta1986222
Zakorzenienie

Katiaska jesteś potrzebna tutaj,nawet tak nie pisz

Baobabek faktycznie sytuacja bez wyjścia.

Dearlie biedny Antek,zdrówka dla niego

Angel 100 pierogów
Podziwiam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:42   #2757
angel166
Zakorzenienie

Mezowi opadła kopara jak mu pokazalam paczkę od Was, złapał sie za głowę i zaniemowil na dobre kilka minut hehe. Jak wypakowywal,to aż szklany miał w oczach ale udawał twardego hehe. Kazał Wam baaaaardzo, bardzo,bardzo podziękować ale dalej nie może uwierzyć, ze to od Was dla Jagodki dziękujemy baaaardzo. No i obiecal mi dac z wypłaty 100zl, a może i więcej zależy czy mu nadgodz. dolicza

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Marta no coś Ty 100 pierogow to mało, mój rekord to 300 chociaż to i tak nic w porównaniu z mama chrzestnego Jagody ona na święta robi po 1000, a czasem i więcej jak ma duzi zamówień. Ale jej pierogi

Jagódka
Stary 2013-09-20, 20:10   #2758
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Mamy już kombinezon, moja mamusia za 12 zł kupiła w lumpku więc jestem prze szczęśliwa, teraz tylko butki, ale z zimowym też nie będę szaleć i akcesoria, no i moze uda się dostać jeszcze spodnie i kurtkę w lumpku. Kocham ten lumpeks po prostu szkoda, że w Gdyni takich nie ma. Taki, tylko inny kolor zamków i na polarze
http://www.polarnopyretusa.com/index...UIT+%28BABY%29
zarąbisty Wam się trafił. U mnie w lumpku nie ma szans.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ide zaraz robic muffiny bananowo miodowe z pszczółkami jutro Giulii urodziny robimy i motywem jest kubus puchatek miod i pszczoły musza byc
Wstawisz zdjęcia?
Stary 2013-09-20, 20:17   #2759
lourose
Wtajemniczenie

Angel

Baobabku, do diabła za takim gościem. To zwykłe zastraszanie z drugiej strony - co robić...

Dearlie - uściskaj Anciorka, mam nadzieję że antybiotyk w odpowiedniej dawce pomoże
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:25   #2760
angel166
Zakorzenienie

Ale mnie gardło boli nic, a nic lepiej po tych lekach grrrrr. Najwazniejsze,że z Jagoda lepiej. Gorączki brak, katar i delikatny kaszelek no i dwie górne dwójki idą naraz i jutro już chyba się przebija. Ciekawe jaką dziś czeka nas nocka. Oby spokojna

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości