|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Trening z Tomkiem zaliczony,teraz czas na kawkę
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Monarika - cena bardzo akceptowalna
a przy dobrych wiatrach moze posluzyc ze dwa lata. Tak bylo w naszym przypadku, bo fajnie zawijały sie nogawki i rekawy. Tutaj chyba znów regulujesz wysokosc szelkami
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-20 o 10:51 |
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a więc zdecydowałam się i zaraz po wypłacie zamawiam ![]() Dziewczyny, które nie mają a chcą kupić, od poniedziałku w Lidlu będą inhalatory za 99 zł ![]() Fajne są mam taki z lidla i super się sprawdza http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=45442 |
|
|
|
|
#2735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Cytat:
Cytat:
No ale to trzeba duuużo cierpliwości i samozaparcia. Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze szukam kombinezonu dla małej. Obudził się mój szkrabek
|
||||
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starszą tak przyzwyczajałam jak miała koło 4 mcy, pierwszego dnia pospała do 12 w nocy, drugiego dnia do 3 a trzeciego dnia do rana.
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Ale my byliśmy konsekwentni tydzień! Bo dłużej krzykow znieść nie potrafilam. Mój egzemplarz jest wyjątkowo uparty
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moją małą też długo musiała próbować. Nie były to 3 dni
|
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego dla Kamilki! Dzień z terrorystą rozpoczęty... Wszystkie zabawki są be, trzeba się uczepić mamy najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Boziu Dziewczyny trzymajcie dziś kciuki bo wielkie odstawianie u nas ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Martuś brawa za wytrwałość i konsekwencję Twarda babka z Ciebie ![]() Moje dziecko samo się bawi, cóż za rzadki widok Mimo tego, że mnie ma w zasięgu wzroku! Ja nie mam żadnego kombinezonu na oku, ani butków... Chyba muszę coś szukać, dawno nic nie kupowałam Miśkowi. |
||
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja właśnie oduczam Jasia spania w naszym łóżku. I robię to tak - Jaś leży ze mną w łóżku przytulony, jak uśnie to przekładam go do niego i przytulam do Niego taką maskotkę z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30195746/ On się w nią wtula i jest ok. Czasem obudzi się w nocy z wrzaskiem wtedy Go biorę do siebie. I jak troche przyśnie to siup do łózeczka i brokuła przytulam. Na razie działa, chociaż codziennie są pobudki w nocy. A jak przyjdzie do nas do łóżka to śpi ładnie ![]() Lewek u mnie ostatnio to samo. Nigdzir nir mogę się ruszyć bez Jasia. Baobabek ale dlaczego 1,5 etatu?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-09-20 o 12:33 |
|
|
|
#2741 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziołchy
![]() Cytat:
![]() Masz jakieś ulubione sklepy internetowe z butami? Cytat:
Baobabku Cytat:
no ładnie Oby szybko się przyzwyczaił do swojego łóżeczka!
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-09-20 o 13:03 |
|||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam Kubuś puchatek rządzi
u nas był motyw myszki mickey,bo cukiernik nie umiał zrobić KubusiaMusiałam rozładować nerwy i zrobiłam 100pierogow za ok.2zl ![]() Bafi Tak, tak Baobabka miałam na mysli, a sie na Twój awatar zapatrzylam ![]() Bafi nie biorę ale staram sie jejsc to jakiś owoc, to warzywo,to nabiał tylko coś ostatnio apetytu nie mam a teraz przez ta chore gardło to już całkiem żyje głównie plynami,bo nic przełknąć nie mogę. Wiesz kochana Ja samo kp lubię ale oprócz jedzenia to Jagody smok i chyba bardziej smok niż jedzenie ona uwieeeeelbia ssac cyca i jakby mogła robiłaby to 24h na dobę, takie mam wrażenie. W dodatku czym starsza to bardziej to okazuje. W towarzystwie nie moge jej wsiąść na ręce,bo szarpie i dobiera sie do cyca![]() Monarika fajny ten kombinezon ![]() Lewek Jagoda dziś też od rana we mnie wklejona. Jak robiłam pierogi to stała godzinę i trzymała sie moich kolan teraz siedzi w zamrazalceNo i za odstawienie!---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- No zwariuje nauczyła sie otwierać zamrazalnik i pół dnia go otwiera zamyka i zaglada do drzwi od lodówki nie sięga to uwziela sie tego zamrazalnika. Tylko patrzeć jak szlak trafi lodowke
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Już wyjaśniam, nie cytuję, tylko hurtem odpowiem - wybaczcie
Ja zawsze miałam jakieś nadgodziny ale to było niewiele, 2, max 3 w tyg. a teraz dowalił mi 9 ponadwymiarowych, w tym mam 2 indywidualne z tymi chłopcami chorymi - nauczanie domowe, nikt mnie nie pytał o zdanie czy chcę nadliczbowe później na radzie są komentarze, że jak się komuś pracować nie chce to jest wiele innych pięknych zawodów, że podań o prace ma całe stosy itd. itp.![]() I podejrzewam, ze tak już zostanie, bo dyr. nie zamierza zatrudniać kolejnej osoby (jesteśmy 2 z koleżanką od ang. obie mamy tyle samo godzin, z tym, ze ona ma wszystkie w klasach, nie ma indywidualnego nauczania). Kubuś rano poszedł do przedszkola - szybka zmiana planów, zadzwonili z przedszkola jak się czuje, bo dzisiaj bal pożegnanie lata i zdjęcia i że fajnie byłoby jakby był. Więc go zaprowadziłam, jest już zdrowy, gardło czyste, antybiotyk skończył wczoraj. Mam nadzieję, ze nic nie podłapał od nowa Wrócił zadowolony i teraz oboje poszli spać tyle się nabyłam z nimi - dosłownie 10 minut dobrze, ze weekend teraz
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zahipontyzowały cię moje myszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mała cwaniara wie co dobre a tak na serio, to ci się nie dziwię że chcesz ją oduczyć
|
|
#2745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat Kamilko
Cytat:
![]() Lewek trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Baoabek masakra! Ja nie wiem w ogóle teraz sie ludzi nie szanuje
co za sku#r z tego dyr. Rodziny nie ma czy co?:/ a nie masz szansy sie przyjąć do innej szkoły? Choć wiem, z praca w szkolnictwie ciężko, koleżanka jest na stażu po polonostyce w podstawowce i już zapowiedzieli, ze na etat nie ma szans. Przerabane masz kochana jednym słowem. Pozostaje albo tak sie męczyć albo znaleść inna pracę. No albo założyć mu sprawę o mobbing,choć mój sie z byłym kierownikiem sądził i po 3latach wygrał odszkodowanie w wys. mc wynagrodzenia
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek- no cóż, nieciekawie... Mojego tż siostra uczyła angielskiego i miała bardzo podobnie jak u Ciebie, więc w końcu wyjechała za granicę, sprząta i jest zadowolona
. Taka "super" jest praca nauczyciela.....Bafi- mi już dwóch lekarzy powiedziało, że witaminy w kapsułkach to strata pieniędzy i lepiej zjeść owoc jakiś i ogólnie starać się dobrze odżywiać, bo takie naturalne witaminy i składniki mineralne o wiele lepiej się przyswajają. |
|
|
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a na poważnie musimy siedzieć cicho, bo jak nie to bye bye, przyjdzie inny co nie będzie marudziłCytat:
Ja liczę naiwnie, że czasy się kiedyś zmienią i będę mogła zmienić pracę na zupełnie inną niż szkoła
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Wspominałam, tylko jakiś czas temu
to było bardzo ekspresowe tempo więc nawet można powiedzieć że tego nie zauważyłam ![]() Zamieniliśmy mieszkanie na trzypokojowe. O niebo lepiej no i kuchnia z oknem wreszcie ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My byliśmy dzisiaj na kontroli i niestety gardło nadal zawalone. Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony. Wiedziałam, że te problemy z wczorajszym zaśnięciem to zły znak. Baobabek włos się na głowie jeży. Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji.
|
#2752 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak mi Ciebie szkoda. A mówi się, że nauczyciele mają mało godzin. A najgorsze jest to, że nic nie możesz z tym zrobić. A z korepetycji, nie udałoby Ci się zarobić odpowiedniej kwotY??Cytat:
Mamy już kombinezon, moja mamusia za 12 zł kupiła w lumpku więc jestem prze szczęśliwa, teraz tylko butki, ale z zimowym też nie będę szaleć i akcesoria, no i moze uda się dostać jeszcze spodnie i kurtkę w lumpku. Kocham ten lumpeks po prostu szkoda, że w Gdyni takich nie ma. Taki, tylko inny kolor zamków i na polarzehttp://www.polarnopyretusa.com/index...UIT+%28BABY%29
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie oj biedny Antos, oby teraz antybiotyk pomógł
dużo zdrowka dla niunka!Jagoda spi już 2h. Biedna tak płakała przed zasnieciem, ze szok,bo czyscilam jej nosek. Aż sie rozpkalalam ale musiałam,bo strasznie jej furgotalo i nie mogła zasnąć jakby ktoś stał za drzwiami to by pomyślał, ze dziecię morduje taki był krzyk musiałam mieć jej główkę miedzy kolanami,bo inaczej nie dalabym rady jej utrzymać w miejscu. Dobrze, ze na wieczór mąż sie tym zajmie, mu to wychodzi lepiej.---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Katiaska bardzo fajny kombinezon! ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Aaaaa zasne zaraz:ziewa:
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-09-20 o 17:56 |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Anciorka.
Biedna Jagódka, no ale trzeba czyścić, nic na to nie zaradzimy. Katiaskaa super kombinezon Wynalazłam fajne buciki: http://allegro.pl/sniegowce-welna-de...542297914.html tyle że dla chłopca to chyba nie bardzo, nie? |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ktoś mi może wytłumaczyc dlaczego moje dziecko w żłobku robi 4-6 luźnych kup a w domu po południu już żadnej???
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Katiaska jesteś potrzebna tutaj,nawet tak nie pisz
Baobabek faktycznie sytuacja bez wyjścia. Dearlie biedny Antek,zdrówka dla niego Angel 100 pierogów ![]() Podziwiam
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Mezowi opadła kopara jak mu pokazalam paczkę od Was, złapał sie za głowę i zaniemowil na dobre kilka minut hehe. Jak wypakowywal,to aż szklany miał w oczach ale udawał twardego hehe. Kazał Wam baaaaardzo, bardzo,bardzo podziękować ale dalej nie może uwierzyć, ze to od Was dla Jagodki
dziękujemy baaaardzo. No i obiecal mi dac z wypłaty 100zl, a może i więcej zależy czy mu nadgodz. dolicza![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Marta no coś Ty 100 pierogow to mało, mój rekord to 300 chociaż to i tak nic w porównaniu z mama chrzestnego Jagody ona na święta robi po 1000, a czasem i więcej jak ma duzi zamówień. Ale jej pierogi
|
#2758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel
Baobabku, do diabła za takim gościem. To zwykłe zastraszanie z drugiej strony - co robić...Dearlie - uściskaj Anciorka, mam nadzieję że antybiotyk w odpowiedniej dawce pomoże |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie gardło boli
no i dwie górne dwójki idą naraz i jutro już chyba się przebija. Ciekawe jaką dziś czeka nas nocka. Oby spokojna
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

jest po prostu rewelacyjny ja dla mojej starszej miałam dwa rodzaje właśnie jeden dwu częściowy i drugi w całości obydwa sie rewelacyjnie sprawdzały

a przy dobrych wiatrach moze posluzyc ze dwa lata. Tak bylo w naszym przypadku, bo fajnie zawijały sie nogawki i rekawy. Tutaj chyba znów regulujesz wysokosc szelkami
a więc zdecydowałam się i zaraz po wypłacie zamawiam 
nie ma szans, żebym mogła sobie przygotowywać bajeranckie lekcje dla klas 1-3 czego ode mnie się oczekuje i co chciałabym, ale nie mam kiedy...kończę po 14ej po 7 godzinach, a za kolejną godzinę jak nie rada to zebranie
jakoś mi tak strasznie źle, ze cały tydzień nie mam czasu dla dzieci

Twarda babka z Ciebie 

ale staram sie jejsc to jakiś owoc, to warzywo,to nabiał tylko coś ostatnio apetytu nie mam
teraz siedzi w zamrazalce
za odstawienie!