Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 09:06   #1141
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

[QUOTE=qwerto;42901095]
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ale ja zastanawiam się nad zakupem wagi, żeby nie złapać jakiś wirusów, no i perspektywa rozbierania w zimie dziecka z kilku warstw na ważenie mi się nie uśmiecha.... My się ważymy co 2-3 tygodnie bo takie mamy zalecenie więc waga by się przydała

.
Mialam już dawno Wam to zaproponować bo temat wagi jest ciągle walkowany... ja kupiłam wage na all zaraz po wyjściu ze szpitala (mieliśmy nakaz kontroli wagi) i jestem baaardzo zadowolona, zawsze kiedy chce to sobie dziecko zważe, najcześciej co kilka dni przed kąpaniem. Nie chodze po przychodniach i nie żyje w niewiedzy ile waży czy ile przez tydzien przybrał .... bo sama sprawdzam.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:18   #1142
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ale mi się skojarzenie nasunęło
haha takie mysli pod wieczor

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

A nie słyszałam o tym zwyczaju, to ja powinnam mieć już 2 sukienki
tez nie slyszalam o tym zwyczaju
bede se musiala Sama kupic jakas kiecuszke

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i raz tez (patologicznie gdzies tez byc musi, a co!) dostal kawalek chleba i to byl hit dla niego, latwo sie chwyta, miekkie w buzi, przyjemnie sie ssie
ja ost na Fb dodalam filma, jak -milus memla skorke z bulki na lotnisku
cala radosc byal, gorzej jak wypadlo z buzi haha

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
U nas się żaden śliniaczek nie sprawdza, czy to z kieszonką czy bez. Moje dziecko uważa, że każdy śliniaczek trzeba wsadzać do buzi, a jak już wsadzi do buzi pełnej np. marchewki, to wiadomo, że marchewka jest na śliniaczku, pod śliniaczkiem, na ubraniu, na całej twarzy i na leżaczku również
Matka nakupiła 3 śliniaczki, jeden jeszcze dostała w jakimś tam gratisie i wszystkie leżą w szafie. Śliniaczki są chyba dla dzieci, które jedzą nieruchomo

Byłam właśnie na spacerze całe dłuuuugie 10 minut... Dłużej mi zajęło szykowanie siebie i młodego i znoszenie wózka, poszłam naokoło bloku, a tu deszcz
za bardzo dlugi spacer
co do sliniaczkow - mam chyba ze 10 ... haha, jak na razie sie sprawdzaja, ale czasami Milus tak macha rekami ze wszedzie to jedzonko jest, a ost nauczyl sie robic * pfffffffy * i jedzenie wszedzie an buzi i na okolo

cdn

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

nadrobilam. dziecko na spacerze z ciocią a ja ide spac bom chora
zdrUFka, a co to sie do Ciebie przypaletalo ...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Filip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła

Dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki a jutro przychodzi Pani zrobić mi paznokcie
za nowa umiejetnosc
no i :pzaurki: zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
u nas na ważenie nie trzeba się rejestrowac i zahaczać o lekarzatylko umówić się z położną czy pielęgniarkąale pewnie co przychodnia to inaczej:/
u mnie w przychodni, moge wejsc sobie o ktorej chce byle w godzinach otwarcia i w pokoju ''jadalnym'' gdzie jest mikro krzeselka dla wiekszych dzieci i 2 przewijaki - stoi waga, wiec mozna bez problemu zwarzyc

w pon na 14 ide z Milusiem na wizyte z lekarzem, wiec na pewno tez mi go zwarza, wiec sobie zobacze ile przybral przez 11dni

Milus ma juz pol roczku - leje kazdej po COLI

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:18   #1143
Moderna
Zakorzenienie

Kasia dla Milusia NAJ
Stary 2013-09-20, 09:22   #1144
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez qwerto Pokaż wiadomość
Mamusie z Lublina mam pytanie- gdzie można zaopatrzyć się w strój na chrzest dla dziecka? Chrzciny mamy w przyszłą niedzielę i muszę w ten weekend coś kupić dla Małej.
ja szukałam w komisach używanego. jak chcesz mogę ci podać namiary na komisy w których na pewno są jakieś bo byłam wczoraj w 3.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

100 lat dla Milusia z okazji pół roczku!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:24   #1145
BYou
MBZ♥

Kasia, najlepszości dla Milusia

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:30   #1146
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
w dwoch ale powinnam mowic glownie po polsku - najgorsze, ze ja juz dzikus jestem i juz nawet nie tylko w niemieckim ale i w polskim robie bledy a maz Niemiec mowi po niemiecku
mam nadzieje, ze pojdzie nam dobrze z mowieniem - podobno sporo dzieci dwujezycznych korzysta z uslug logopedy
mi dobre koleżanki mówią, żebym tylko do Milusia po polsku mówiła, bo norweskiego się w przedszkolu nauczy, taaa gorzej będzie jak on zacznie mi mówić po norwesku a ja go nie zrozumiem

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Aaa, Kasia wszystkiego najlepszego dla półroczniaka Emilianka

Muszę się pochwalić. Tomek właśnie wpakował stopę do buźki, haha ale to śmieszne
dziękujemy

no i za piękną umiejętność

Cytat:
U Was też tak zimno?
ok 18 stopni i slonce, ale wczoraj tez z rana bylo slonce, a pozniej ok 15-16 napierdzielao gradem

Cytat:
Kasia dla Milusia NAJ
dziękujemy

hurrra udało mi się nadrobić ... Milus miał iść spać tak yhmm położyłam go w wózku w salonie bo usnol mi w bujaku haha, zdarzyłam se zrobić kromkę a ten już śpiewa z wózka, alem cichutko jak myszka, nic nie robię niech leży i bawi się zabawka, no zjeść muszę a nie plącze wiec chyba wsio OK - no i tym sposobem miałam aż cale 20 min na doczytanie i odpisanie. idę zaraz z koleżanką dotrzymać jej towarzystwa bo idzie do biura swego o coś się kłócić :P a później przychodzi na chwilkę .. - dobrze ze te rogaliki zrobiłam wczoraj haha, to mam czym ugościć

do pozniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:35   #1147
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziś TŻa urodziny, więc dzień mojej klęski lub zwycięstwa, w zależności, czy wyjdzie mi moje pierwsze w życiu ciasto
Kciuki za ciacho!
Cytat:
Muszę się pochwalić. Tomek właśnie wpakował stopę do buźki, haha ale to śmieszne
Mój to chyba nigdy nie wpakuje stópki do buzi, ciągnie ją, tarmosi, a stęka przy tym jakby nie powiem co robił Jemu to chyba brzuchol przeszkadza
Cytat:
U Was też tak zimno?
Zimno to za mało powiedziane. Lodowato

Kasia - moc uścisków i buziaków dla Milusia i drugie tyle cierpliwości dla Ciebie

A no i moja klucha obrotna może i za bardzo nie jest ale za to nadrabia gadaniem, ciągle jest dadadada, bababa, bububu i moje ulubione mamamamam, choć mamamamm jest w chwilach rozpaczy

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 09:48   #1148
BYou
MBZ♥

Kasia, dawaj rogaliki
Heh, jeszcze co do tego mówienia to ta koleżanka i opowiadała, że jak Mała poszła do przedszkol to paru dniach mówiła do Niej: nie mów tak szybko bo mama nie rozumie

Oldzinx za stópkowanie)

OTJ, Mamamama dobra na smutki

Stary 2013-09-20, 09:51   #1149
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Bez dopłaty. 20zł za przesyłkę tylko ta podstawowa książka w twardej oprawie 26stron.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
o tym myslałąm ze w ciągu dnia puściłam dziś muzykę Karolowi jak się bawił w salonie to zabrał się i poraczkował na korytarz

heh no wstawać wstaje ale jak pisze poszedł mam na myśli poraczkował będę pisać już prawidłowo
chociaż dzisiaj stanął przy kanapie i trzymając się jej przemaszerował wzdłuż kanapy kroczek po kroczku
no ten to ma dobrze nie podoba mu się to wychodzi

Ja to myślę że on się tak spieszy żeby zdążyć ze wszystkim zanim pójdziesz do pracy

Cytat:

Filip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła

Dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki a jutro przychodzi Pani zrobić mi paznokcie
za piski to może i mój jeszcze będzie piszczał
za fryzjera i pazurki

Cytat:
Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi.

Hehe Mam i jak już trzeba coś prasować, to na stole/kanapie. Ale w najbliższym czasie zaopatrzymy się w deskę, bo TŻ zmienił pracę na taką, gdzie jakiś tam dress code obowiązuje
No chciała spędzić z wami pierwszą wspólną rocznicę

no to pomalutku powolutku to i mixer kupisz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
za bioderka!!
i za pochwały )

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
że z bioderkami wszystko ok.

Cytat:

U nas jest tak samo. Ale ja zastanawiam się nad zakupem wagi, żeby nie złapać jakiś wirusów, no i perspektywa rozbierania w zimie dziecka z kilku warstw na ważenie mi się nie uśmiecha.... My się ważymy co 2-3 tygodnie bo takie mamy zalecenie więc waga by się przydała
.
polecam zakupić, nawet mało używaną

Cytat:
Witam

Dziś TŻa urodziny, więc dzień mojej klęski lub zwycięstwa, w zależności, czy wyjdzie mi moje pierwsze w życiu ciasto
no to kochana by nie było plamy
no i najlepszego za wczorajszą rocznicę i dla Tż

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Mialam już dawno Wam to zaproponować bo temat wagi jest ciągle walkowany... ja kupiłam wage na all zaraz po wyjściu ze szpitala (mieliśmy nakaz kontroli wagi) i jestem baaardzo zadowolona, zawsze kiedy chce to sobie dziecko zważe, najcześciej co kilka dni przed kąpaniem. Nie chodze po przychodniach i nie żyje w niewiedzy ile waży czy ile przez tydzien przybrał .... bo sama sprawdzam.
ja również kupiłam mało używaną, wyszło taniej a jestem spokojniejsza i kiedy chcę to ważę, i też zwykle przed kąpielą

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Moc buziaków i uścisków dl Milusia:cm ok:

A w ogóle dzień dobry przy kawce u mnie słoneczko piękne świeci za oknem ale zimno
idę pranie rozwiesić i małe porządki co by jutro było mniej pracy
Stary 2013-09-20, 10:00   #1150
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
]a ty masz plastikowy czy jest on moze gumowy (silikonowy)?
nie mam pojęcia jakby plastikowy bardziej ale nie jest jakoś mocno sztywny , przyjedź to dam ci pomacac ale już go używamy

Cytat:

Malpko za kroczki przy kanapie
)
zastanawiam sie czy ortopeda za to nas nie ochrzani za 2 tyg kontrole mamy

Cytat:
Kilka słów o nas.... Moja córeczka skończyła wczoraj 5 miesięcy. Kiedy się urodziła, miała 56 cm długości i ważyła 3290, poród naturalny. Od początku karmimy się tylko mleczkiem z piersi- i chyba bardziej jest uzależniona od cysia niż mleczka bo próby karmienia odciągniętym mlekiem z piersi nie udają się. Marysia jest bardzo radosnym dzieckiem. Ostatnio nawet więcej się śmieje niż gaworzy A od dzisiaj zaczęła piszczeć i robiła to z taką fascynacją, że w pewnej chwili zaczęła boleć mnie głowa hehe.
Tak jak wiele z Was, ja także mam wrażenie, że moja córeczka nudzi się już ze mną, chociaż ciągle staram wymyślać się coś nowego. Za to jak wraca Tż to wystarczy, że cokolwiek do niej powie a ona śmieje się do rozpuku... Dzisiaj byłyśmy cały dzień u dziadków i była zupełnie innym dzieckiem. Widać, że mamusia już jej nie wystarcza pod względem rozrywki
Na razie tylko jesteśmy przy piersi, za jakieś niecałe 3 tygodnie zamierzam zacząć wprowadzać powoli stałe posiłki- liczę tu na Wasze wsparcie jako bardziej doświadczonych w temacie ale to w swoim czasie. No to się rozpisałam... Miłego wieczorku
witajcie i zapraszamy do pogaduch

Cytat:
malpka - powiedz kosmitom by oddali Kacperka, tosz to nie pojete az czasami zazdroszcze
yyy jakiego Kacperka

Cytat:
Mamusie z Lublina mam pytanie- gdzie można zaopatrzyć się w strój na chrzest dla dziecka? Chrzciny mamy w przyszłą niedzielę i muszę w ten weekend coś kupić dla Małej.
jak chcesz nowy to albo baby fant albo moze w smyku? tylko tam na pewno drogie albo w komisach popatrzeć

Cytat:

gratualacje rocznicy i najlepszego dla męza, A na jakie ciasto się w końcu zdecydowałaś?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:03   #1151
BYou
MBZ♥

Malpko wydaje mi się, ze nie powinien Karolek sam z siebie to robia nie, że Go na siłę sadzałaś podpierając poduchami czy stawiałaś przy kanapiebo ale nie jestem ortopedą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:05   #1152
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wyjdzie

Cytat:
A cukienie na parze da się? W piwnicy dynia leżakuje, chyba ja przerobie na słoiczki.

Dla Filipka
Fiu fiu, to Mama będzie odstrzelona (fryzjer, trzeba pomyśleć bo 2 lata jak nie byłam )
Ja robiłam dynie na parze więc i cukinie się da.

Co do drugiego to w niedzielę mamy chrzciny, będę Chrzestną i dlatego trzeba się doprowadzić do jakiego takiego stanu

Cytat:

a i jeszcze niedawno czytalam o takim triku - gotujemy danie dla maluszka, miksujemy i mrozimy w pojemnikach na kostki do lodu! i te kostki pozniej dzielimy do woreczka - mozna pozniej robic rozne miksy - bierzesz kostke marchewki, kostke dyni itd.
Fajny pomysł ale chyba dla niejadka, ja bym musiała chyba z 10 takich kostek na lód wrzucić
Robiłam tak dynie i marchewkę , jednak mroziłam w foremce na babeczki i jak już była prawie zamrożona to powyjmowałam do woreczków takie kulki. Jednak marchewki nie polecam bo jakoś dziwnie sie oddziela po rozmrożeniu

Cytat:
Dużo zdrówka i moc buziaków

Cytat:
mi dobre koleżanki mówią, żebym tylko do Milusia po polsku mówiła, bo norweskiego się w przedszkolu nauczy, taaa gorzej będzie jak on zacznie mi mówić po norwesku a ja go nie zrozumiem
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:11   #1153
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

U Was też tak zimno?
oj zimno zimno masakra, ale dziś przynjamniej nie pada więc się później wybierzemy na spacer jak nas nie zwieje bo widze ze wieje mocno:/

Cytat:

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A no i moja klucha obrotna może i za bardzo nie jest ale za to nadrabia gadaniem, ciągle jest dadadada, bababa, bububu i moje ulubione mamamamam, choć mamamamm jest w chwilach rozpaczy
ja czekam na takie gadanie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Ja to myślę że on się tak spieszy żeby zdążyć ze wszystkim zanim pójdziesz do pracy
pewnie tak ale to dobrze babci będzie lżej

Cytat:
Malpko wydaje mi się, ze nie powinien Karolek sam z siebie to robia nie, że Go na siłę sadzałaś podpierając poduchami czy stawiałaś przy kanapiebo ale nie jestem ortopedą
no mam nadzieje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:20   #1154
BYou
MBZ♥

Tutaj są fajne pomysły na jedzonko dla maluszków, blog prowadzi Wizażanka:
http://kuchniatygryska.blogspot.com/

i jeszcze:
http://babyknowsbetter.blogspot.fr/s...&max-results=5

http://smakoterapia.blogspot.fr/

http://www.kuchnianaturalna.blogspot...&max-results=8

http://ammniam.pl/page/3/

Stary 2013-09-20, 10:39   #1155
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

i dobrze kolezanki radza
Cytat:

Zimno to za mało powiedziane. Lodowato
u nas tez ziiimno brrrr... lata to juz z tego nie bedzie
Cytat:
Heh, jeszcze co do tego mówienia to ta koleżanka i opowiadała, że jak Mała poszła do przedszkol to paru dniach mówiła do Niej: nie mów tak szybko bo mama nie rozumie

Cytat:
Fajny pomysł ale chyba dla niejadka, ja bym musiała chyba z 10 takich kostek na lód wrzucić
Robiłam tak dynie i marchewkę , jednak mroziłam w foremce na babeczki i jak już była prawie zamrożona to powyjmowałam do woreczków takie kulki. Jednak marchewki nie polecam bo jakoś dziwnie sie oddziela po rozmrożeniu
o super! z formy muffinkowej wyjda wieksze porcje
Cytat:
Tutaj są fajne pomysły na jedzonko dla maluszków, blog prowadzi Wizażanka:
http://kuchniatygryska.blogspot.com/
znamy na FB mozna tez polubic

kiedys pozapisywalam sobie kilka blogow, szukajac BLW

http://zonazadhd.blogspot.de/p/rozsz...-na-dania.html (przepisy na papkowe jedzonko)

BLW
http://ugotujmimamoblw.blogspot.de/
http://przygodazblw.blogspot.de/
http://bobaslubiwybor.blogspot.de/
http://ekoj.pl/blw-czyli-bobas-lubi-...dstawy,24.html

o odzywianiu i o niczym
http://projekt-mama-nie-idealna.blogspot.de/
http://amomablog.blogspot.de/
http://olafowyswiat.blogspot.de/

rewelacyjny blog o ksiazkach dla dzieci
http://hu--hu.blogspot.de/

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

najlepszy dziekowac
Stary 2013-09-20, 10:42   #1156
BYou
MBZ♥

Moderna nie ma za co
wieczorem przejrzę Twoje propozycje

Stary 2013-09-20, 10:46   #1157
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi jak tż nie zniesie wózka to fotelik biorę i znoszę po pół piętra, żeby praktycznie cały czas widzieć dziecko. zaraz wyjdzie że przewrażliwiona jestem
Przewrażliwiona może nie, ale przezorna na pewno.
Ja zostawiam sama dziecko jak muszę przypiąć/odpiąć wózek. Ostatnio muszę też znosić wózek po schodach, bo remontują zjazd i też go zostawiam samego.

Cytat:

To kciuki za ciacho! I sto lat dla TŻ!

Cytat:
Mam zamrożoną bestię od dziadziusia (hodowany na samej naturze ) i zastanawiam sie jak go przyrządzać dla synka. Trzeba przepisów poszukać.

Cytat:
wlasnie widzialam na stronie - ale one sa naprawde paskudne chociaz pewnie po pierwszych dniach, jak bede miec sajgon w kuchni to dokupie jeszcze te ikeowskie - na razie mam ten z playshoes z rekawkami - ladniutki jest
Najpiękniejsze nie są, fakt, ale za to funkcjonalne

Cytat:
Nie chodze po przychodniach i nie żyje w niewiedzy ile waży czy ile przez tydzien przybrał .... bo sama sprawdzam.
Co tydzień to nie za często? Dzieci w jednym tygodniu mogą nie przybrać nic, w kolejnym ponad miarę. Ja bym się cotygodniowym ważeniem stresowała, jeśli okazałoby się, że nie przybrał w którymś tygodniu. Raz na miesiąc dla mnie jest ok.

Cytat:

Cytat:

ufff przynajmniej w gadaniu nie przoduje

My jutro chrzcimy i mam stresa. Trzymajcie kciuki.
Zła jestem, bo pierwszy termin ustalony był na połowę sierpnia, ale kilku osobom nie pasował, bo miały jechać na wakacje. Pierwszy dogodny dla nich termin to właśnie jutro, tak też ustaliliśmy z księdzem. Specjalnie pod nich. A oni nigdzie na wakacje nie pojechali Zrobiłabym w sierpniu, odpadł by problem cieplejszego ubierania, złej pogody, a przede wszystkim miałabym to już za sobą...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:50   #1158
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż dzisiaj stanął przy kanapie i trzymając się jej przemaszerował wzdłuż kanapy kroczek po kroczku

Cytat:
zdrówka. Coś poważnego czy przeziębienie?
katar

Cytat:

Cytat:

florek narazie mama i od wczoraj baba

nadrobiłam. kuzynka pojechała. będę na bieżąco

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:53   #1159
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Najpiękniejsze nie są, fakt, ale za to funkcjonalne

Co tydzień to nie za często? Dzieci w jednym tygodniu mogą nie przybrać nic, w kolejnym ponad miarę. Ja bym się cotygodniowym ważeniem stresowała, jeśli okazałoby się, że nie przybrał w którymś tygodniu. Raz na miesiąc dla mnie jest ok.

Zła jestem, bo pierwszy termin ustalony był na połowę sierpnia, ale kilku osobom nie pasował, bo miały jechać na wakacje. Pierwszy dogodny dla nich termin to właśnie jutro, tak też ustaliliśmy z księdzem. Specjalnie pod nich. A oni nigdzie na wakacje nie pojechali Zrobiłabym w sierpniu, odpadł by problem cieplejszego ubierania, złej pogody, a przede wszystkim miałabym to już za sobą...
1.no funkcjonalne na pewno, i pewnym sensie o to tez chodzi i niedrogie

2.no ja tez mysle, ze raz na miesiac wystarczy wazenie - czesto sie wazy tylko w pierwszych tygodniach zycia dziecka. Ale Tomus od Ewy urodzil sie tez wczesnie, moze dlatego tak czesto sie konrtroluje wage?

3.ale Cie zrobili... nosz kurcze, tez bym sie wkurzyla

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
przyjedź to dam ci pomacac ale już go używamy
a jakie ciasto masz dzisiaj? moze sie skusze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:57   #1160
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Robie to z przyzwyczajenia po szpitalu.
I licze sie juz z tym ze przez tydzien moze przybrac malo a potem wyrownac, juz tak bylo. Wiec kieruje mna czysta ciekawosc zawsze robimy tak ze jak maly przekroczy rowne 7 czy 8 kg to wszystkim mowimy ''pękło 8 kg" - a nie ile waży? 7.350 czy 7,680. czekamy do pełnej liczby zawsze to jakas radocha

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

2.no ja tez mysle, ze raz na miesiac wystarczy wazenie - czesto sie wazy tylko w pierwszych tygodniach zycia dziecka. Ale Tomus od Ewy urodzil sie tez wczesnie, moze dlatego tak czesto sie konrtroluje wage?
Juz tak jak w pierwszych 2 miesiacach nie musimy kontrolowac. Sprawdzam bo lubie wiedziec ile wazy a skoro waga stoi to czemu nie.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:03   #1161
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasia możesz wrzucić porównanie pampków. Będę wdzięczna
Marchewkę mam działkową ale też mam z Bobovity te darmowe słoiki. Mogą być na pierwszy raz.

A cukienie na parze da się? W piwnicy dynia leżakuje, chyba ja przerobie na słoiczki.
Dzięki A cukinię się da, jak najbardziej
Fotkę cyknę w ciągu dnia i wrzucę, teraz spieszymy się do parku

Cytat:

a co sobie na dobranoc zazyczyl ?
Nie sprecyzował Zaśpiewałam więc "My jesteśmy kotki dwa", całe 5 zwrotek

Cytat:
Oooo, gratulacje!!!

Cytat:
ale jak to, pierwsze?
to zaciskam kciuki
He he, ja swoje pierwsze piekłam w zeszłym roku na Wielkanoc bodajże

Cytat:

Milusiu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Cytat:
yyy jakiego Kacperka

Może kosmici zabierają jednej i dają drugiej?
(ja Krzysia nie oddaję! )

Cytat:
Też tak myślę!

Witam się w słoneczny, jesienny dzień!
Krzyś ma drzemkę, jak się obudzi to skaczemy do Łazienek, trzeba korzystać

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Leżę i kwiczę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:12   #1162
qwerto
Przyczajenie

[QUOTE=moni_ka.g;42902415]ja szukałam w komisach używanego. jak chcesz mogę ci podać namiary na komisy w których na pewno są jakieś bo byłam wczoraj w 3.

Slicznie proszę
qwerto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:17   #1163
Tasia34
Wtajemniczenie

Wszystkie pododawałam sobie do zakładek Te od BYou też

Cytat:

Zgadza się My między szczepieniami dodatkowo raz chodzimy, żeby właśnie było co ok. 3-4 tyg Z czystej ciekawości
I oczywiście za chrzest, oby była ładna pogoda!!! (a chyba ma być )

Miałam Wam napisać - Krzyś rewelacyjnie śpi przy: http://www.youtube.com/watch?v=44yTD...57QmEcgsHnIqi2
wczoraj któraś dała linka
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 11:34   #1164
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Juz tak jak w pierwszych 2 miesiacach nie musimy kontrolowac. Sprawdzam bo lubie wiedziec ile wazy a skoro waga stoi to czemu nie.
aha a pękło Wam juz 8 ?
Stary 2013-09-20, 11:38   #1165
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Slicznie proszę
na pewno ciuszki do chrztu są w komisie na romera 47 (komis twój dzidziuś), spory wybór, drugi komis jest dosłownie kilka domów wcześniej (jadąc od diamentowej), przy aptece, więc za jednym razem można obskoczyć. byłam jeszcze w urwisku na nadbystrzyckiej (jadąc od centrum za politechniką w uliczce równoległej do nadbystrzyckiej, widać z ulicy). to są 3 moje ulubione komisy, choć we wszystkich lubelskich nie byłam. jeśli interesują Cię używane ciuszki to na diamentowej, między miodami a stacją-lidlem-biedronką jest ciuchland. ubranek do chrztu tam nie kupisz, ale czasem można inne dziecięce tanio upolować.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:39   #1166
mamaNastuni
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Co do mieszkania ja uwielbiam miasto im większe tym lepiej mogę mieszkać mi nic nie przeszkadza, choć obecnie mieszkam na wsi obecnie bardzo trudno mi było się przyzwyczaić do tego i do tej pory od czasu do czasu dostaję depresji z tego powodu i jestem w siódmym niebie kiedy jadę do domu rodzinnego (pochodzę z miasteczka ponad 20 tysięcznego) ale studiowałam w Poznaniu a wychowywałam się w każdej wolnej chwili w Berlinie i uwielbiałam mieszkanie taty które było spacerkiem 15 minut od Alexanderplatz ani ubahn a sbahn mi nie przeszkadzały ani samoloty ani ruch początkowo po dłuższej przerwie ciężko pierwszą noc było zasnąć ale później to nawet człowiek nic nie słyszał. ahh to były piękne czasy
Ja jestem ze wsi, ale mieszkałam prawie rok w mieście i znowu wróciłam do swojej rodzinnej wioski. Wiadomo na wsi spokojnie, czyste powietrze ale w mieście jest więcej atracji np. sklepy, kino. Trochę to dobija bo nie mam prawa jazdy( muszę w końcu zrobić) i tak na prawdę jestem trochę uwięziona bo nie mam tu za bardzo znajomych. Jeszcze ta pogoda... Chyba łapie mnie jakaś jesienna chandra.

Cytat:
NIGDY nie prasuję pieluszek
Ja tylko parsuje pieluszki i ciuszki małej na wyjście, zresztą nasze też tak

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Tak.... i teraz musze się przyznać że malowałam paznokcie siedząc na kiblu (jeszcze książeczka do tego i zdażyły wyschnąć)

za pomysłowość

Cytat:
Marcelek ma juz 5 miesiecy
z tej okazji foto
dla Marcelka za skonczone 5 miesięcy i dla Roszpunki za pól roczku

Cytat:

za nową umiejętność

Cytat:
Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi.
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:

I u nas jest taki zwyczaj, że jak się znajdzie ząbka to dostaje się sukienkę. Ale to tylko przy pierwszym. U Julki Tż znalazł i dostał ode mnie koszule.

Ja dzisiaj mam dzień zalatany. Jutro mam imprezkę i trzeba było dom posprzątać i coś przygotować do jedzenia. Padam dzisiaj.
A i Mati już tak często dzisiaj (w porównaniu do ostatnich dni) nie wisiał na cycku i jedna zrobiła mi się twarda. Już tak dawno nie miałam.
Fajny zwyczaj, chyba go podkradnę

za udaną imprezę

czytam dalej...
Stary 2013-09-20, 11:46   #1167
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakie ciasto masz dzisiaj? moze sie skusze

Cytat:
Robie to z przyzwyczajenia po szpitalu.
I licze sie juz z tym ze przez tydzien moze przybrac malo a potem wyrownac, juz tak bylo. Wiec kieruje mna czysta ciekawosc zawsze robimy tak ze jak maly przekroczy rowne 7 czy 8 kg to wszystkim mowimy ''pękło 8 kg" - a nie ile waży? 7.350 czy 7,680. czekamy do pełnej liczby zawsze to jakas radocha
Rozumiem

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:00   #1168
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:

Oby ciasto się udało

Cytat:
za nową umiejętność
Moja odkąd nauczyła się pakować stopy do buzi to muszę jej często zmieniać skarpetki bo całe wymemłane i obślinione są
Cytat:

Brawa dla Milusia za pół roczku

Cytat:
A w ogóle dzień dobry przy kawce u mnie słoneczko piękne świeci za oknem ale zimno
idę pranie rozwiesić i małe porządki co by jutro było mniej pracy
Ja też chcę słoneczka. podziel się u mnie dzisiaj tak szaro buro i nic się nie chce.
Stary 2013-09-20, 12:19   #1169
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie tak ale to dobrze babci będzie lżej
To Karol prędki ale nie w mowie ale coś tam mruczy chyba
no właśnie ulży babci i to też ważne

Cytat:

kiedys pozapisywalam sobie kilka blogow, szukajac BLW

http://zonazadhd.blogspot.de/p/rozsz...-na-dania.html (przepisy na papkowe jedzonko)

BLW
http://ugotujmimamoblw.blogspot.de/
http://przygodazblw.blogspot.de/
http://bobaslubiwybor.blogspot.de/
http://ekoj.pl/blw-czyli-bobas-lubi-...dstawy,24.html

o odzywianiu i o niczym
http://projekt-mama-nie-idealna.blogspot.de/
http://amomablog.blogspot.de/
http://olafowyswiat.blogspot.de/

rewelacyjny blog o ksiazkach dla dzieci
http://hu--hu.blogspot.de/

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

najlepszy dziekowac
Dziewczyny a może by tak na pierwszą stronę wrzucić, bo sporo tego a przydatne

Cytat:
Hejka!

za chrzest i pogodę

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość

Ja też chcę słoneczka. podziel się u mnie dzisiaj tak szaro buro i nic się nie chce.
Chętnie ale już powychodziły chmury i już nie jest tak pięknie

Dziewczyny, nie wiecie czy chusteczki Fitti w Biedronce to tylko teraz w tej promocji dostępne? Bo kupiłam i jak dla mnie super miękkie pachnące, jest napisane że bez parabenów, alkoholu i PEG-ów .
No i w tej promocji za 3 opakowania 10 zł a w paczce jest po 72 sztuki także super opłacalne.
Stary 2013-09-20, 12:40   #1170
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, nie wiecie czy chusteczki Fitti w Biedronce to tylko teraz w tej promocji dostępne? Bo kupiłam i jak dla mnie super miękkie pachnące, jest napisane że bez parabenów, alkoholu i PEG-ów .
No i w tej promocji za 3 opakowania 10 zł a w paczce jest po 72 sztuki także super opłacalne.
U mnie w biedronce są cały czas po tej cenie, ale mi jakoś one nie przypasowały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości