|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No Tż to mi wrócił po 17, na 19 piłka tak średnio 4 razy w tygodniu ta piłka Dobrze że Oliś już lulu ![]() A Tżta kiedyś wezmę na usg, jak dzidź będzie większy. Chyba nigdy nie zapomnę jego miny na jego pierwszym usg z Olafem gdy lekarka pokazała pitusia i mówi chłopak (chociaż już od 3-4 tyg wiedzieliśmy że facet a Tż udawał głupka - przepraszam, co?
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności. Dwa tygodnie zwolnienia zleciały jak z bicza strzelił, wynudziłam się i nic produktywnego nie zrobiłam co strasznie mnie denerwuje. Ciągle leżenie, spanie.. Jestem zła na siebie bo zbliza mi się ważny egzamin a nie zabrałam się nawet za czytanie materiałów..
Z badań robie tylko morfologie, mocz kiłę i wzw. Nic innego mi lekarz nie zlecił.. Nie wiem czy trzeba coś jeszcze?? Cytat:
Monika7903 bardzo mi przykro bądź silna!
|
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Jeśli chodzi o imiona, to TŻ dla dziewczyniki wybrał imię Amelka, a chłopca to łaskawie ja będę mogła nazwać... ale i tak mam przeczucie, że to będzie chłopak, więc niech mu będzie
chociaż i tak nie mam pomysłu... podoba mi się np Damian, Kacper... ale muszę jeszcze przejrzeć jakiś wykaz z imionami...---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Co do usg, to TŻ pójdzie ze mną jak już będę miała robione przez brzuszek... bo jak to powiedział "nie będzię się patrzył jak się goła rozkraczę przed obcym facetem, który jeszcze będzie mi coś wsadzał" ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Paciarotta, ja teraz też tak tylko leżę bezproduktywnie i też mnie to wkurza, chociaż nie muszę nic robić... ale obiecałam sobie, że wrócę do nauki angielskiego, nauczę się czegoś nowego... mam nadzieję, że wkrótce dam radę realizować te plany...
|
|
|
#1534 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama tylko troszeczkę pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Dla was moja perełka 4t4d
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja też zaczynam ostatni rok studiów magisterskich.... mam nadzieje ze dam rade.. a można na ITN przejść w trakcie studiów> na zdrowy rozum chyba powinno dać rade..? u nas będzie piotr a w przypadku dziewczynki wielkie namyślanie się. może alicja, magdalena albo tż chce agatę... ![]() a kiedy wiadomo że ciąża nie jest bliźniacza? ( albo jest...?)
|
#1537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale daleko mieszkasz![]() Cytat:
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Kochane nie moge za wami nadazyc przez ta przeprowadzke, grono mamus widze rosnie w szalonym tempie,za wszystkie zaciskam
![]() ...my czasu nie tracimy i wolnej chwili dzialamy zobaczymy czy okres jakis sie pojawi? Narazie mam cos mega bialo-sluzowo jak w ciazy,sie smieje sama do siebie ale i tak nataki objaw by bylo za szybko, wracam do pakowania
|
#1539 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale pozytywnie oczywiście Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam,kolejny ciężki dzień za mną ![]() ![]() madziuuula piękny okruszek !!
Edytowane przez kandulska Czas edycji: 2013-09-19 o 21:26 |
|||||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
miminek w pierwszej ciąży tż był na pierwszym i praktycznie każdym następnym usg, teraz będzie trudniej, bo będzie zostawał z młodym w domu, może później jak będzie już przez brzuch to wezmiemy małego i pójdziemy razem
sylwia witaj, do końca ciąży będziesz miała takie upały? serio współczuje (nienawidze temperatur powyżej 25 st )
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
co do imion to z synkiem nawet nie wymyślałam dla dziewczynki bo od zrobienia testu po prostu WIEDZIAŁAM, że będzie chłopiec, a imie dla chłopca miałam od kilku lat "na oku", teraz będzie masakra, bo moje i tżta gusta się delikatnie mówiąc rozmijają
dziewczynka chyba będzie Ania, tak po prostu, dla chłopca żadnych wspólnych typów, mi się podoba Mateusz albo Pawełek, ale tżta przyjaciel to Paweł, więc nie będziemy mieszać---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Selenti z reguły dopochwowo, bo dużo dokładniej widać, jakoś na przełomie I i II trymestru robią przez brzuch |
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie że nie, nie spotkałam się z tym w każdym razie, w końcu to wasze wspólne dziecko, więc czemu nie miałby tż też go zobaczyć.
Na moim pierwsze usg zrobiło ogromne wrażenie, mimo że oprócz kropki i bijącego serduszka nie było nic więcej widać, ale widziałam po nim, że bardzo to przeżył |
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny przepraszam Was, ale przez pewien czas nie będę się udzielała. Cieszę się z Waszego szczęścia, życzę bezproblemowych ciąż. Cieszę się jeśli u Was wszystko OK się rozwija itp, ale z drugiej strony dla mnie jest to jak cios. Bardziej mnie to dołuję, i nachodzi pytanie "dlaczego ja?? " Mam nadzieję że mnie rozumiecie. Odezwę się do Was za tydzień jak będę po USG. A Wy trzymajcie kciuki aby do tego czasu nie pojawiło się krwawienie. Potrzebuję trochę czasu i "samotności" Mam cichą nadzieję że wszystko będzie OK i wmawiam sobie że dzidzia jest silna i będzie walczyć, ale za jakiś czas nadchodzą czarne myśli i wielka rozpacz |
||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii nie masz za co przepraszać, myśle, że każda z nas to zrozumie, będe o Was myśleć, wierze, że będzie dobrze!!!
Mój tż za godz będzie, nie widzieliśmy się od miesiąca, matko jak ja się stęskniłam! |
|
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(nie)dziekuje za kciuki! Mam testy które niby wykrywają 6dni przed spodziewana @. No nic cos to będę powtarzac test w weekend. Ja pierwsze ush miała dopochwowo dopiero kolejne przez brzuszek.
|
|
|
#1550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam
U mnie na razie (puk puk w niemalowane) nie ma mdłości. W mieszkaniu mam cieplo Niki daj znać jak tylko minie zagrożenie i pamiętaj, dzidzia to wytrzyma! Musi! Cytat:
na ITN można przejść w każdym momencie, jak tylko będzie potrzebny. Co do bliźniaków, to moja bratowa na pierwszych 2! USG miała jeden pęcheżyk... dopiero później pokazal się drugi... nie pamiętam w którym tygodniu, ale jak będzie okazja, to się spytam... no i na tym 3 USG było widać jeszcze więcej pęcherzyków, w sumie co najmniej 3 ale rozwijały się tylko 2 i teraz mają 2 śliczne bliźniaczki Cytat:
:niee: Zawsze na początku jest dopochwowo.
|
|
|
#1551 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam chyba zbliża się lato Gratuluję i witam! Cytat:
Cytat:
Ja mam Jakuba, a Jakubów, jak....![]() Cytat:
Dbaj o siebie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do badania USG to pierwsze zawsze jest dopochwowe Co do witamin to biorę kwas foliowy i pije olej lniany. Poprzednio witaminy brałam od 12 tygodnia Moje typy imion (tak, jak już napisałam) to Antonina i Antek/Franek - zastępczo dla dziewczynki jeszcze Michalina Ja łapię się na tym, że myślę o dziecku, jak o dziewczynce Pewnie dlatego, że bardzo bym chciał teraz córeczkę...No i mnie dopadły silniejsze mdłości. Kiepsko się dziś czuję. Do tego Kuba coś pokasłuje i kicha - oby się nic nie rozwinęło Dziś od nowa w ruch pójdzie inhalator ![]() Jak dobrze, że dziś piątek |
||||||||
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Magdi555 - a w którym jesteś tygodniu? Lekarz zalecił Ci olej lniany? Na co to jest? Ja przed ciążą piłam olej ale na poprawę śluzu. Własnie się zastanawiam czy brac te witaminy czy sam kwas foliowy. Bo w lipcu robilam morfologie i wyniki miałam idealne. Od ponad pół roku pije kiszone buraki. Wczesniej walczyłam z anemia ale odkąd pije buraczki wyniki sa super
Polecam gorąco jesli ktos ma tego typu problemy.Moja Pani Doktor chce mi dać skierowanie miedzy 11 a 13 tygodniem na badania genetyczne. Czy ktoras z Was tez bedzie robila tego typu badania lub miala juz robione? Wszystkim życze milego
|
|
|
|
#1553 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek dwakolory, masz dużo gorzej kochana i nie zazdroszczę Nic fajnego być tyle czasu samemu ze wszystkim na głowie. Ja mam problem jak np. ma wyjechać na 2 dni a co dopiero 2 tygodnie! Silna babka z Ciebie musi być Cytat:
Cytat:
Zdrówka Ci życzę!Vampirka Co do usg - Widzę, że jednak większość z Was idzie sama na to pierwsze... Ja wpierwszej ciąży też poszłam sama a teraz to nie wiem. No bo jednak to pierwsze moim zdaniem jest najbardziej wzruszające Cytat:
hehehe ja przyznam szczerze, że też mam trochę obawy (dosyć wysokie bhcg).Co do studiów to dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna będę się użerać ![]() Niki - nie wiem co czujesz, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale będę za Was trzymać kciuki! Kasha -co do imion jeszcze - tym masz Wojtusia prawda? Wczoraj jak już sobie leżałam grzecznie w łóżeczku to tak mi przyszło do głowy to śliczne imię! Być może nasz drugi synuś (o ile to jest synuś) będzie miał na imię właśnie Wojtek ![]() A ja cały czas siedzę i myślę o tym pustym jaju płodowym. Im więcej mam czasu (chyba za szybko posprzątałam w domu ) tym więcej siedzę i przeglądam internet i odchodzę od zmysłów. Nie wiem jak ja do wizyty wytrzymam Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-20 o 11:01 |
|||||
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
ab_cd - jstem w 6 tygodniu
http://www.oleje-cameleon.pl/?5,pl_lniany - tu jest opis Jak będę na wizycie to oczywiscie powiem, choć nie liczę na entuzjazm lekarza Zakwas z buraków też piłam po cc, jak miałam anemię ![]() Badanie genetyczne, czyli USG prenatalne? Teraz to standard Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-20 o 11:06 |
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Ale to na usg genetyczne czy na jakieś badania z krwi??
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Moja cora ma na imie Amelka, teraz drugie jesli chlopczyk to Ignas, Franus a Amelka chce Adasia. Jesli bedzie dziewczynka to Helenka. Oczywiscie moze sie jeszcze zmienic ![]() Ja bede miala robione specjalne USG w 12 tyg na przeziernosc karkowa i w 16tyg badanie krwi. Totyle odnosnie badan prenatalnych. Badania genetyczne sa bardzo skomplikowane i wymagaja specjalnego skierowania. Np mojemu kuzynowi urodzila sie corka z zespolem Downa i oni mieli robione badania genetyczne ale to juz po urodzeniu dziecka.
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o to badania to na początku mnie nim wystraszyła ale teraz faktycznie czytam ze to standard. Widze ze mamy podobny wiek ciazy bo u mnie z usg 6-7 tydzien. A kiedy masz wizyte? Mi termin porodu wyznaczyła na około 12 maja. |
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam 2x dopochwowo i jak czytałam, to jest normalne. Cytat:
Cytat:
A tak poza tym to ja od wczoraj mam trochę stresa, bo cały ten czas czułąm jakby rozpieranie w dole brzucha- czułam że coś tam rośnie A od wczoraj ten "ból" trochę zmalał...jakby wszystko było normalnie...Objawów ciąży nie miałam jak do tej pory (6tc) i dalej nie mam, oprócz bólu piersi, plamień też na szczęście nie mam, ale i tak się stresują. Mam więc pytanie do dziewczyn, które nie mają typowych objawów ciąży: czy Wy też praktycznie nic nie czujecie, że jesteście w ciąży??
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokladnie tak sie czuje jak ty, oprocz tego rozciagania nie czulam nic. No moze czasami jak gwaltownie wstawalam to mnie zaklulo i musialam na to uwazac, tak teraz nic kompletnie (oprocz wrazliwych piersi)
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

i mam nadzieje ze to bedzie dziewczynka bo na imie dla chlopca nie mamy pomyslu... i jak nic sie nie zmieni to starszy brat zadecyduje... a Wojtek chce Filipka 

). Zdecydowanie nie żałujemy, że tak właśnie młody ma na imię
).
tak średnio 4 razy w tygodniu ta piłka
Dobrze że Oliś już lulu
i Rysiu 
bądź silna!

ale pozytywnie oczywiście 

Pewnie dlatego, że bardzo bym chciał teraz córeczkę...
Nic fajnego być tyle czasu samemu ze wszystkim na głowie. Ja mam problem jak np. ma wyjechać na 2 dni a co dopiero 2 tygodnie!
Silna babka z Ciebie musi być