Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 11:43   #2521
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was robi dodatkowo podziękowania dla rodziców w formie teledysku? Teledysk taki jest dołączany do filmu ślubnego/weselnego i można go również wyświetlić w trakcie podziękowań dla rodziców na sali.

Czy robicie taki teledysk? jeżeli tak to macie jakieś inspiracje?

My będziemy robić
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:48   #2522
_tajemniczy_
Przyczajenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Z tym kupowaniem to z jednej strony właśnie się zastanawiamy nad tym.. ale też wstrzymuje mnie to że jak kupować bliżej ślubu to można w hurtowni z możliwością oddania a jak kupimy teraz to nikt za rok nie weźmie tego od nas. A jak nie zejdzie to będziemy kisić?
Zawsze możesz napisać na lokalnym forum, że masz do sprzedania wódkę w promocyjnej cenie. Nawet dobrze się składa, że od stycznia akcyza idzie w górę - sprzedasz po obecnej cenie (bo w sklepach będzie już drożej) i wyjdziesz na zero.
_tajemniczy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:51   #2523
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Uważam, że na bok z lokami będzie pasować, choć po Twoim opisie widzę Cię właśnie w gładkim koczku Ale skoro nie lubisz, to nic na siłę
A niskie upięcie z loków ? Myślałaś o czymś takim?
No właśnie dla gładkiego koka tż mówi kategoryczne nie, a dziewczyny, które mają mnie na fejsie też twierdzą, że nie będzie mi pasował... Ostatnio miałam upięcie do tyłu (ale nie gładkie) i czułam się staro w porównaniu do fryzur na bok...

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
http://www.pinterest.com/pin/420171840205846660/
A taka fryzurka?

Ja uwielbiam takie luźne upięcia. Na pewno się na takie zdecyduję.
Taka TŻtowi się nie podoba... A chcę mu się podobać... Normalnie robię różne fryzury i nie patrzę na to co on myśli, ale tego dnia stroję się dla niego

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
chodzi o coś takiego czy bardziej w tym stylu?
Coś jak te rozpuszczone, ale to upięcie na bok też jest fajne...

Kurcze, obskoczyłam już wszystkie wesela i nie mam okazji na zrobienie fryzury a teraz pomyślałam o takim upięciu na bok...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:53   #2524
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY CZY UWAŻACIE, ŻE UPIĘCIE Z LOKAMI "NA BOK" TO ZA DUŻO DO PRINCESSY? A JEŚLI TAK TO JAKĄ FRYZURĘ MOGŁABYM ZROBIĆ SOBIE? Mam długie blond włosy do połowy pleców. Upięcia do tyłu oraz gładkie koki w ogóle nie wchodzą w grę, bo mój TŻ nienawidzi takich upięć, a ja się czuję staro... I jeszcze jedno, mam wysokie czoło
Moje kuzynki w zeszłym roku miały właśnie sukienki typu princessa i fryzurę z loków na bok i moim zdaniem to pasowało ale one obie (i ja też - tak rodzinnie) jesteśmy posiadaczkami słabych, cienkich włosów i fryzura nie była duża objętościowo, a po oczepinach zaczęła wyglądać średnio (mimo wielkich ilości lakieru włosy zaczęły się rozprostowywać).

Google znalazł mi trochę podobnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1000x901c_suknia-slubna-princessa-brodway-13889052.jpg (73,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 94052503_4_1000x700_suknia-slubna-princessa-rozm-38-moda.jpg (28,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2013-09-20, 12:02   #2525
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
DZIEWCZYNY CZY UWAŻACIE, ŻE UPIĘCIE Z LOKAMI "NA BOK" TO ZA DUŻO DO PRINCESSY? A JEŚLI TAK TO JAKĄ FRYZURĘ MOGŁABYM ZROBIĆ SOBIE? Mam długie blond włosy do połowy pleców. Upięcia do tyłu oraz gładkie koki w ogóle nie wchodzą w grę, bo mój TŻ nienawidzi takich upięć, a ja się czuję staro... I jeszcze jedno, mam wysokie czoło
To wszystko zależy od tego, w jakim stylu jest to princessa, jaką masz urodę, włosy itp. Jeśli suknia jest mega obszerna, mocno zdobiona itp. to może to być za dużo, ale są też princessy o dość skromnym wyglądzie ogólnym. Wg mnie te dwie opcje się nie wykluczają, ale trzeba uważać
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:06   #2526
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My wczoraj liczyliśmy że na jakies 110 osób na weselu + poprawiny kupujemy około 200 butelek Uważam że to za dużo, ale wiadomo że lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć. No i na pewno minimum z 10-15 butelek pójdzie na bramy.
Będziemy jeszcze kupować na wesele piwo w butelkach i wino, ale nie mam pojęcia ile...
Szok ile kasy pójdzie na alkohol
Łał, to sporo moim zdaniem w szczególności że na poprawinach to raczej ludzie nie piją jak na weselu.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Z innej beczki coś napiszę
Jak podpisywaliśmy kilka dni temu umowę z zespołem, dziewczyna nam opowiadała jak to niedawno na weselu na którym grali, PMkę zabrała karetka. Zahaczyła obcasem o suknię i tak niefortunnie upadła że złamała rękę. Na weselę wróciła z gipsem do ramienia...
Więc dziewczyny uważajmy
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U mnie starsi się nie zgodzą na więcej niż 0,5l/parę... trzeba mi pogadać z teściami
Myślę, ze 0,5 na parę jest ok jeśli jest jeszcze inny alkohol do wyboru
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to wódka była na kartki.
Mi się wydaje, że bardziej też zmieniło się podejście do wesel. Kiedyś robiono w domu, jedzenie typowo polskiej kuchni, ogrom wódki. Teraz wesela są bardziej eleganckie, ze smakiem. Inaczej się do nich podchodzi.
Dokładnie, teraz ludzie nie piją tyle bo po prostu nie chcą się spijać i już.

Cytat:
Grace Przepraszam, wiem, że Ci nie jest do śmiechu, ale ostatnie zdanie wypowiedziane przez tą fredziarę mnie zabiło
No teraz też mam z tego niezłą polewkę. Ale ktoś przecież mógł się mocno urazić takim stwierdzeniem i ona w salonie ślubnym z takimi tekstami wali.

Cytat:
Ja mam z poprawinami... Moja mama jest strasznie przeciwna piciu, taki sam problem miałam na swojej 18. (najchętniej zrobiłaby mi bezalkoholową, gdyby nie tata to bym miała ze 2 butelki wódki), wesele też wspominała, że można by bez alko zrobić... Nie jest abstynentką oczywiście, ale nie chce, żeby się ludzie spili.. Ja też nie chcę, bo co to za impreza, jak wszyscy idą spać, rzygają albo robią jakieś problemy, bo są pijani.. No ale z drugiej strony trzeba wierzyć, że obecność kamerzysty, fotografa i rodziców gości jakoś powstrzyma, a wstyd, jak na weselu wódki brakuje...
Dokładnie, nie rozumiem takiej zabawy... ale też uważam że alkohol fajnie jak jest, żeby tylko goście znali umiar...
Stary 2013-09-20, 12:10   #2527
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież cię nie atakuję - napisałam to żebyś się nie martwiła i nie czuła odpowiedzialności za kogoś. Nie mówiłaś nic że macie podstawy się martwić (choroba alkoholowa czy znajomych którzy nie znają umiaru). To trochę tak jakbyś położyła przed kimś ciasto i potem obwiniała się że jest gruby bo nie powinien jeść tego. Na prawdę nie miałam nic złego na myśli..
Znam przypadek gdzie właśnie na weselu w takiej rodzinie z problemami alkoholowymi młodzi stawiali tylko wino. I wszystko było ok zabawa udana nie było żadnych problemów czy pretensji
Moja rodzina nie ma problemów alkoholowych, znajomi raczej też, i chętnie by się napili na weselu, normalnie, po ludzku, dlatego normalnie będzie wódka Pisałam wcześniej, że w rodzinie TŻ taka sytuacja jest (już dawno), myślałam, że to wiadome Nie ma co się kłócić, zrozumiałam to jako atak, ale jeśli nie jest to ok cofam
Po prostu muszę pogadać z teściową i z moim tatą, żeby wpłynęli na mamę, zobaczę też, ile alko pójdzie na weselu siostry TŻ i ile go kupili. Moja mama jest ciężka do ustalania i przegadania - to wszystko, co chciałam powiedzieć w poprzedniej wypowiedzi

Cytat:
Jak w cenie to aż żal by było nie robić! Mi się podobają te gdzie maluje się na kartkach i potem to pokazuje... Czy szukasz czegoś oryginalnego?

Ja jestem zdołowana swoją fryzurą na wesele...

jak dla mnie na bok będzie właśnie bardzo pasowało.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Teledysk nie, ale robimy filmik ze zdjęć jako podziękowania dla rodziców. Już zainstalowałam program i zaczęłam tworzyć Nie mogę się doczekać efektu końcowego Będzie to coś takiego jak tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=jeutcMDaSq4, http://www.youtube.com/watch?v=qZpM5JEoGIc

Ale mam zapisane dwie inspiracje filmików z podziękowaniami Może Tobie też wpadną w oko:
http://www.youtube.com/watch?v=EGEFyeEcKus
http://www.youtube.com/watch?v=luunhNN3v9o
Muszę je zapamiętać, wszystkie nie mam pojęcia, ile u mnie teledysk, nie szukałam jeszcze kamerzysty tak na serio... Macie może stronę typu welonik z kamerzystami?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:13   #2528
Kishlaczkowa
Zadomowienie

enzunio mi jakoś bardziej widzą fryzury nie aż z taką ilością loków, tylko kilkoma puszczonymi.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:13   #2529
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Myślę, ze 0,5 na parę jest ok jeśli jest jeszcze inny alkohol do wyboru

Dokładnie, nie rozumiem takiej zabawy... ale też uważam że alkohol fajnie jak jest, żeby tylko goście znali umiar...
Będzie jeszcze wino, i bimber do stołu wiejskiego. Tylko że 0,5l/parę może być mało, jeśli w grę wchodzą poprawiny (a będziemy je mieć). No nic, przegadam temat z rodzicami i teściową, mam nadzieję, że wszystko da radę zgodnie ustalić. A co do umiaru gości - mam nadzieję, że go będą znali

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:16   #2530
enzunio
BAN stały

te, które mogą, wejdźcie proszę do klubu, wrzuciłam swoją facjatę...
Stary 2013-09-20, 12:16   #2531
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Na wszystkich poprawinach na których byłam w ciągu dwóch lat bardzo mało wódki schodziło, jak już to raczej piwo... Nie wiem ile tego piwa kupić, nie chcę z dystrybutora brać, bo chcą za to 300 zł/30 l.

Ostatnio widziałam stało na oddzielnym stole schłodzone w butelkach, obok pokale, a jak już było mało to kelnerzy przynosili następne z chłodni.

Kiedyś wódka chyba na kartki była , moze dlatego tyle pili
bo na poprawinach mniej pija :d skoro sie napija na weselu, niektórzy aż zanadto, to na drugi dzien im sie nie chce ja nigdy na poprawinach jeszcze wodki nie piłam tylko na weselach

Cytat:
Chyba żartujesz chodzi mi o twoje podejście.. ja stawiam wódkę na stół i nie myślę o takich rzeczach bo wiem że moi goście umieją zachować się z kulturą na takie imprezie... na prawdę masz takie zdanie o swoich gościach? każdy ma własny rozum każdy nad sobą panuje - nie jesteś tam od zbawiania świata i pilnowania swoich gości
dokładnie też tak myśle, i w życiu bym nie zrobiła wesela bezalko.
chociaż ostatnio tż babcia sie pyta kiedy to wesele a ja mowie ze w sierpniu a ona " o jejku, u nas to w sierpniu sie nie robi" . lol. bo "sierpien miesiacem trzezwosci" kto nie chce to niech nie pije ( mysle ze takich nie bedzie)

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-20, 12:16   #2532
Ad rem
Zadomowienie

enzunio a coś takiego?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:20   #2533
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Moja rodzina nie ma problemów alkoholowych, znajomi raczej też, i chętnie by się napili na weselu, normalnie, po ludzku, dlatego normalnie będzie wódka Pisałam wcześniej, że w rodzinie TŻ taka sytuacja jest (już dawno), myślałam, że to wiadome Nie ma co się kłócić, zrozumiałam to jako atak, ale jeśli nie jest to ok cofam
Po prostu muszę pogadać z teściową i z moim tatą, żeby wpłynęli na mamę, zobaczę też, ile alko pójdzie na weselu siostry TŻ i ile go kupili. Moja mama jest ciężka do ustalania i przegadania - to wszystko, co chciałam powiedzieć w poprzedniej wypowiedzi
Jakoś nie pamiętałam tego że pisałaś kiedyś... no wiadome każdy chętnie wypije zdrowie młodej pary najlepiej jak zobaczysz teraz na weselu w rodzinie tż jak to wygląda i będziecie mieli sporo czasu zdecydować co i jak. A co do mam to z moich doświadczeń to większości trudno coś przegadać

U mnie mówią że jak z poprawinami to liczyć 0.7l/os wódki. Ale jak do tego liczyć inne alkohole nie mam bladego pojęcia

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:23   #2534
enzunio
BAN stały

Cytat:
enzunio a coś takiego?
Na wzór tego zdjęcia miałam ostatnio. I już w ogóle pomijając to, że wyszła średnio podobna (w ogóle) to przy takim upięciu do tyłu nie podobałam się nikomu A najbardziej sobie... Jak starsza pani...
Stary 2013-09-20, 12:24   #2535
anka1897
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za opinie

enzunio http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...539182868.html kwadrat jest jeszcze takie http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...559736579.html

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:39
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:25   #2536
czekooczekolada
Zakorzenienie

Byłam u księdza i zarezerwowałam termin

16 sierpnia 2014
godzina 14:00

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-20, 12:25   #2537
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dokładnie też tak myśle, i w życiu bym nie zrobiła wesela bezalko.
chociaż ostatnio tż babcia sie pyta kiedy to wesele a ja mowie ze w sierpniu a ona " o jejku, u nas to w sierpniu sie nie robi" . lol. bo "sierpien miesiacem trzezwosci" kto nie chce to niech nie pije ( mysle ze takich nie bedzie)
Uwielbiam myślenie babć W maju nie.. bo "w maju ślub, szybki grób", w sierpniu nie, bo miesiąc trzeźwości, a babcia TŻ'a ostatnio wymyśliła, że we wrześniu też nie bo.. za późno no to ja się pytam kiedy ? !

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:28   #2538
misia880
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

u mnie mowia sierpien miesiac cierpien haha ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:32   #2539
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Jak w cenie to aż żal by było nie robić! Mi się podobają te gdzie maluje się na kartkach i potem to pokazuje... Czy szukasz czegoś oryginalnego?

Ja jestem zdołowana swoją fryzurą na wesele...

No byłby żal

a co do fryzurki mam podobne włosy do Ciebie i też moim pierwszym pomysłęm było upięcie na bok z falowanymi włosami a sukienke też mam typu princeske bogato zdobioną i w konsekwencji zrezygnowałam z tego pomysłu bo byłoby tego wszystkiego za dużo i z racji, że ślub zimą to okrycie wierzchnie i ta fryzura to już byłby naprawde dużo za dużo

Tak samo jak Ty nie nawidze koczków ulizanych sztywno upiętych, bo to nie dla mnie czuję się też staro
I oto co wymyśliłam, troche tego jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38.jpg (36,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51dc0e8aa5ed07e407be37e3bfb3fb48.jpg (41,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-5.jpg (27,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury3.jpg (15,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-slubne-na-bok.jpg (23,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niski kok.jpg (55,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele-i-okazje.jpg (59,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_Slub-i-inne-wydarzenia_490465.jpg (14,1 KB, 13 załadowań)
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:34   #2540
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Na wzór tego zdjęcia miałam ostatnio. I już w ogóle pomijając to, że wyszła średnio podobna (w ogóle) to przy takim upięciu do tyłu nie podobałam się nikomu A najbardziej sobie... Jak starsza pani...
Rozumiem Wszystko zależy od typu urody

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Uwielbiam myślenie babć W maju nie.. bo "w maju ślub, szybki grób", w sierpniu nie, bo miesiąc trzeźwości, a babcia TŻ'a ostatnio wymyśliła, że we wrześniu też nie bo.. za późno no to ja się pytam kiedy ? !
oho, sierpień miesiąc trzeźwości - chyba tylko w teorii
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mnie mowia sierpien miesiac cierpien haha ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
haha miesiąc cierpień - to jest moje ulubione

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
No byłby żal

a co do fryzurki mam podobne włosy do Ciebie i też moim pierwszym pomysłęm było upięcie na bok z falowanymi włosami a sukienke też mam typu princeske bogato zdobioną i w konsekwencji zrezygnowałam z tego pomysłu bo byłoby tego wszystkiego za dużo i z racji, że ślub zimą to okrycie wierzchnie i ta fryzura to już byłby naprawde dużo za dużo

Tak samo jak Ty nie nawidze koczków ulizanych sztywno upiętych, bo to nie dla mnie czuję się też staro

jakie piękne! Chcę coś takiego!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:34   #2541
renergie
Przyczajenie

Cytat:
No byłby żal

Ooooooooo to są fryzury dokładnie w moim typie.
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:44   #2542
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
My chcieliśmy z TŻ zrobić, bo nie chcemy nic mówić za bardzo na sali - ani moi rodzice tego nie lubią, ani my z TŻ się do przemów nie nadajemy miałam gdzieś inspirację, nie wiem, czy nie na forum... jak znajdę to prześlę albo tu wstawię
Koniecznie prześlij mi swoje insiracje na priv, żebym nie przeoczyła

Cytat:
Ja też myślałam o takim teledysku. Podoba mi się taka forma podziękowań.

Ale z tego co się orientuję to dość drogi koszt jest takiego teledysku. No ale jeszcze się zastanowimy.
Jak masz jakieś inspiracje to oczywiście mile widziane my mamy coś takiego w cenie, chyba z pieć razy się pytałam przy podpisywaniu umowy czy aby napewno hehe

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
taka przyjemność u mojego kamerzysty kosztuje 1000zł i na dodatek nie dostaniemy tego filmiku..
dla mnei to lekka przesada, jak już ktoś chce, to sam może coś takiego nagrać
To naprawde przesadzają

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My będziemy robić
Koniecznie podaj jakieś inspiracje w najbliższym czasie musimy już nagrywać, żeby pogoda jako taka była

Cytat:
Rozumiem Wszystko zależy od typu urody

oho, sierpień miesiąc trzeźwości - chyba tylko w teorii

haha miesiąc cierpień - to jest moje ulubione

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

jakie piękne! Chcę coś takiego!

Cytat:
Ooooooooo to są fryzury dokładnie w moim typie.
Fajnie, że się podobają dla mnie te fryzurki są alternatywą koczków i fryzury na bok falowanej będzie na bok i falowana i upięta jak koczek hehe wszystko w jednym
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:45   #2543
anannke
Zakorzenienie

enzunio a chcesz puszczone włosy czy upięte?
może coś takiego jak w załączniku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 208892_548496121857368_1105238852_n.jpg (55,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 261738_204885586226386_117836578264621_517054_4276008_n.jpg (43,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikfcomplfotka335560.jpg (38,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_fryzura_fale_610.jpg (17,0 KB, 6 załadowań)

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:53   #2544
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
TŻtowi się nie podobają, już mu wczoraj je pokazywałam

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Byłam u księdza i zarezerwowałam termin

16 sierpnia 2014
godzina 14:00

Cytat:
No byłby żal

http://www.youtube.com/watch?v=-mCHs7AFoCA

To jest mega

TŻ mówi, że ewentualnie ta pierwsza bo ma warkoczyk...
Zaczynam mieć podejrzenia, że on ma problemy z tym ,że ja jestem starsza od niego Nie no żartuję...

Cytat:
enzunio a chcesz puszczone włosy czy upięte?
może coś takiego jak w załączniku?
Noo kilka właśnie mi się podoba... Najgorsze jest to jak zakryć choć częściowo to czoło ale nie zrobić krzywdy

Gdyby jeszcze jakieś wesele było... A tak szkoda mi kasy na próbną

Rany, zaspamowałam Was wiadomosciami, przepraszam, obiecuję poprawę

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:55
Stary 2013-09-20, 12:56   #2545
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
No byłby żal

Ha, wszystkie już od jakiegoś czasu mam zapisane w inspiracjach
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:58   #2546
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne te inspiracje, jedna z tych fryzur ze stroikiem z piór to mój ideał

Co do przesądów, to akurat z tymi dotyczącymi sierpnia się nigdy nie spotkałam, wydawało mi się, że to najlepszy miesiąc na ślub pod względem wszelkich tradycji i przesądów Ale, jak to mawia moja teściowa, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził

A co do kwestii picia na weselu - w ciągu 5 lat zaliczyłam blisko 10 wesel i na żadnym jeszcze nie było rzygania i spania na stołach, no może spanie zdarzyło się raz czy dwa, ale to pojedyncze przypadki... ludzie jednak wiedzą, że trzeba mniej-więcej zachować fason i nie zachowują się jak świnie, nawet na wiejskich weselach
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:59   #2547
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
No mi chęci też odeszły Mam nadzieję że będzie tak jak pisze namisek1990, ale na ten moment jestem zawiedziona, a dodatkowo mocno zażenowana salonem w którym byłam

No to opowiadam.

Chciałam wczoraj przejść się po salonach zobaczyć co jest, pomacać na żywo itd. Pierwsze wyruszenie, po pracy więc mało czasu, nie umawiałam się w żadnym z salonów. Ot tak, dla rozeznania chciałam pooglądać.
W jednym z salonów pani od razu wzięła mnie w obroty, była jakaś taka nie wiem, niesympatyczna. Spytała się co chcę, a że nie chciałam nic konkretnego, bo chciałam zobaczyć jak w różnych wyglądam to tylko powiedziałam, że na pewno z ramiączkami, zabudowana góra. Co dostałam? Górę niezabudowaną ale przymierzyłam. Sukienka o linii A. Może wyjdę na nieskromną, ale jeżeli chodzi o figurę to nie mogę narzekać, jestem wysoka, proporcjonalna, mam długie nogi, nieduży biust – nie oszukujmy się, większość sukienek będzie na mnie wyglądać dobrze. W tej też wyglądałam ładnie, ale przez niezabudowaną górę i opięcie na tej części bioder, która jeszcze jest wąskawa (jak to dziwnie brzmi) wyglądało jakbym miała bary jak pudzian
Drugą poprosiłam o taką co się rozszerza od pasa i w tej najlepiej się czułam. Była ładna, skromna, nie za dużo wszystkiego, ale znów – góra bez ramiączek, bez niczego.
Kolejne to już były niewypały bo były sztywne na dole mimo, że mówiłam że podoba mi się jak jest taka zwiewna ale mieły fajne tyły. Podoba mi się jak tył jest tylko zakoronkowany, albo w ogóle odkryty Z przodu wyglądały nieładnie. Jedna z nich miała wierzch spódnicy z muślinu, pięknie „fiuwał” na wszystkie strony. Niestety pod cienką warstewką muślinową była sztywna wąska kieca uniemożliwiająca poruszanie się.
I tu zaczyna się najlepsze.
Powiedziałam tej pani, że wolałabym jakby dół był tylko z takiego fruwającego materiału jak ten na wierzchu (tu się okazało ze to muślin). Miałam na myśli zwiewność, co podkreślałam w trakcie wizyty, a nie jego „prześwitowność”. A ta pani na mnie prawie z rykiem, że co ja sobie wymyślam, ze to przecież by mi całe majtki było widać i czy ja chcę żeby ksiądz miał wzwód?

No nie wiedziałam co mam powiedzieć, zrobić i w ogóle. Zwiałam stamtąd tak szybko jak mogłam i więcej nie wrócę.

Serio, odechciało mi się
O matko, koncówka "najlepsza"!!! Uśmiałam się, chociaż podejrzewam że Tobie nie było do śmiechu. Poszukaj w necie opinii nt. salonów u Ciebie w mieście. Na pewno w następnych będzie lepiej

1. Ładne, chociaż osobiście wolę kokardkę z boku.
3. Podobają mi się - są skromne i eleganckie - jeśli nie znajdę niczego WOW to prawdopodobnie będziemy mieć w tym stylu.
4. Mogą być, chociaż beż szału.
Reszta nie za bardzo mi się podoba.
Stary 2013-09-20, 13:18   #2548
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witam dopiero wstałam

cashmere
To się nazywa niefart... huhu...

Panna Izabela
Nie przejmuj się mamą. One to przeważnie mają jakieś swoje fanaberie. Moja chce pokoi dla całej rodziny, a ja nie widzę sensu jeśli ktoś mieszka 20minut samochodem od sali weselnej... moja mama teksty: 'dziecko mają przecież' - to dziecko może spać w pokoju w czasie wesela z innymi dziećmi a potem z rodzicami wrócić do domu. I tak nie będą pić właśnie ze względu na dziecko.
enzunio
Moja przyjaciółka miała princessę i loki na bok. Wyglądała bardzo ładnie nie wiem jak wyglądasz więc trudno mi powiedzieć co bym sugerowała. Zakładałam wątek z pytaniem o fryzurę w moim przypadku, no ale bez zdjęcia twarzy to wiadomo różne sugestie. Ja mam mało włosów, cienkie i do tego okrągła buzia a moim to doradzają mi loki.

Grace O Malley
U mnie wątpię czy znajdę za mniej niż 6zł babeczki :|, myślałam o zakupie kilkudziesięciu na candy bar.

Wybierz się w rajd po kilku salonach- oby z lepszą obsługą. Znajdziesz cos dla siebie spokojnie niedługo napiszesz: mam suknię!

Co do tamtej babki ... Ja mam suknię muślinową i faluję i co? tyłka jakoś mi widać nie będzie bo jest halka. Mam wrażenie, że ta kobieta nie zna się na sprawie... i podejścia do ludzi nie ma a powinna bo to w jej interesie. Nie przejmuj się głupią babą miej teraz z niej śmiech na całego

anka1897
nr 4

madziara889
Ciebie babka zjechała?;/ co za babska... nie powinny tam pracować! Moją przyjaciółkę olewały z tekstem: "to dopiero za rok pani przyjdzie w styczniu", były i takie, które były uprzejme i nawet mówiły żeby przyjść na jesień to będa wyprzedaże. Przykre. Zamiast dbać o klientów to o......

czekooczekolada
Gratulacje!!!

Soul89
To ja majowa pójdę do grobu a tak poważnie to głupie przesądy. Katolik nie powinien wierzyć w horoskopy a tym bardziej w przesądy. Maj piękny miesiąc i Maryjny o!

sierpień- znam całą rodzinkę, która wtedy nie pije, ale na weselu to tak!
Stary 2013-09-20, 13:23   #2549
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie ! im to nigdy nie dogodzi niczym , więc ja się już tym nie przejmuje
u mnie będa babcie jeszcze pewnie wzdychać i będa niezadowolone, bo jeśli udzielać ślubu będzie ten ksiądz którego poprosiłam o to, to one nie będa nic rozumieć ani słyszeć ze mszy, bo on mówi niewyraźnie i szybko tzn dla nich, bo ja go tam rozumiem. Jak ktoś przygłuchawy, to faktycznie może mu ciężko wyłapać

EDIT : thx

🤍

Stary 2013-09-20, 13:26   #2550
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jeydnie chyba w czerwcu, bo lipiec (bez R) też odpada, no a przed majem to za wcześnie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości