|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Nemosku pytalas czy mam duzo pokarmu, no nie ukrywam jest go dosc sporo :/ dobrze ze mam wkladki laktacyjne bo bym miala ciagle mokra koszule
.Ale mi sie dluuuuzy dopiero przed 12 a mialam wrazenie ze juz kolo 15 |
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dlatego napisalam ze tak jest w moim przypadku i zapewne nie zawsze tak być musi
![]() Cytat:
To jest nas już trzy, niestety też muszę leżeć. |
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() Ktosiula co za surprise?? Ja i tak fot nie widzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie robią od 28 ale tak że lekarz zaleca to jak sie nie mylę to 32 z tym że jak masz problemy to wczesniej pisze :P zalezy chyba od lekarza.
|
#1175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńMój katar mnie na razie trzyma ale biorę rutinoscorbin więc mam nadzieje że mnie nie rozłoży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak odwołując się jeszcze do poprzedniego postu to Ty w szpitalu pół domu niedługo zgromadzisz.Bagażówkę trzeba będzie wynajmować Cytat:
![]() Ale macie tam przegląd ras ![]() Nie nudzi Ci się? Kyte Czemu nie lubisz rogala? Ja go kocham i uwielbiam się do niego przytulać |
||||
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że skracająca się szyjka nie odpuszcza w naszym gronie
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadaaaaam! Mamy wózek! Tako Laret
A ja chyba jestem od wczoraj najszcześliwszą ciężarną na świecie ![]() Miał być nowy a wyszło, że jest używka, za to w świetnym stanie! Zobaczyłam ogłoszenie na tablicy i pojechaliśmy obejrzeć czy faktycznie tak jak piszą stan idealny no i jest niemal idealny. Kupię tylko nowy materacyk do gondoli i adaptery do Maxi Cosi. Odświeżę też lekko tapicerkę, ale właściwie nie ma tam co odświeżać. W zestawie jest też fotelik ten Tako ale nie będziemy używać. Do tego folia przecideszczowa na fotelik, folia na wózek, moskitiera i parasolka ![]() Utargowaliśmy troszkę cenę i jeszcze nam babka dorzuciła nowy przewijak! Maxi Cosi kupowałam osobno już wcześniej. Wrzucam foty
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
A wiem się mi przypomniało
![]() Acelinka Ja chyba wezmę normalny wymiar kosmetyków chyba że się nie zmieszczą .W sumie tż najwyżej doniesie.Muszę to rozpatrzyć ![]() Ryba Super wieści ,serducho ok Cytat:
Cytat:
![]() Może w końcu coś mi się przyśni ![]() O wrzucaj ciekawość mnie żżera
|
||
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jade po swój w sobote
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne są te larety!! i jeszcze zaoszczędziliście!! klas ki:
|
|
#1183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Udanej zabawy! Cytat:
W nocy jest z Tobą Jasiu?Tż przebrał już pieluchę? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale trzeba walczyć o swoje pieniądze z tym Zusem.Masakra Z dwojga złego może lepiej że nie mam z nimi do czynienia bo bym powybijała tam połowę w afekcie ![]() Cytat:
![]() Ale przy Twoich świetnych snach jakbyś była na moim miejscu wyobrażam sobie że miałabyś na bank sen snów
|
||||||
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko tylko.
acelinko ja chyba też wezmę w małych buteleczkach, bo mi się to nie pomieści. Mąż w razie czego będzie dowoził. Pampersów też wezmę trochę. Ogólnie podobnie ja Ty, nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu ![]() A rogala nie będę zwracać, drogi nie był, a kupiłam go też do karmienia. Kabriela śliczne te literki Mąż też Ci się udał Domi super, że już masz Jaska na stałe. A kapturków mam w nadmiarze, bo dostałam w spadku od koleżanek. Myślałam, że się nie przydadzą, a tu może jednak. Jasiek jest cudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Kasiula super łupy Mam jedną czapę identyczną ![]() Kyte to mnie nie pocieszyłaś z tym rogalem. Trudno mam nadzieje, że chociaż do karmienia się przyda. Ola_k11 pomyślałam od razu, ze to może czop ![]() Trele ty po prostu czekasz, żeby razem ze mną rodzić A pogoda i u mnie dzisiaj super. Od razu samopoczucie inne.De28 dobrze, że w końcu się wyspałaś. Dwójka dzieci w zupełności Ci wystarczy ![]() A pokarm odciągałaś i podawałaś małemu czy kazali Ci wylewać? Chodzi mi w szpitalu, bo u mnie podobno koleżance kazali wylewać ![]() Nemosek za wizytę. I kciuki żeby Tymek się obrócił.A jak majty rozrzucałaś w przypływie namiętności, podczas dziewiczej nocy, to nie dziw się, że rano szukałaś ![]() Dzidzia jak się czujesz dzisiaj? Fajnie, że są wieści od Angie i że nadal w dwupaku. zaciśnięte.Ja nie mogłam coś spać w nocy, rano pojechałam na badania, zaraz lecę na kawkę z koleżankami, później zakupy z mężem i odprawić rodziców na lotnisko. Jak ja bez nich wytrzymam tydzień ![]() Wieczorkiem znów będę prasować i pisać z Wami ba bieżąco. Aaa i rozmawiałam z tym gościem od łóżeczka. Odmówiłam tej zamiany. Ma mi wysłać pościel, rogala, ogólnie wszystko, tylko łóżeczko przyjdzie później. Oczywiście na ich koszt. Był tak miły, że nawet nie potrafiłam być zła. Chyba ma to już wyuczone
|
|
|
|
#1185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz rację, dla Majeczki to nawet z nogami w górzeCytat:
Cytat:
Dziewczyny, w ogóle zauważyłam, że nasz wątek to jakiś taki pechowy. Dużo mamy aniołkowych mam z początku ciąży, teraz Dzidzia urodziła tak szybko, dużo dziewczyn w okolicach 30-34 tc ma już rozwarcia. Ja nie wiem co się dzieje
|
|||
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
ktosiula wózek cudny. Jakby mi ktoś powiedział wcześniej, że szary, to pomyślałabym, że brzydki. Ten bardzo mi się podoba. A jak jeszcze po okazyjnej cenie to już w ogóle rewelacja.
Uciekam, bo się chyba spóźnię przez Was
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem od czego one zależą. Praktycznie 80% snów są beznadziejne, smutne i dołujące.
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Nie wiem...mam tu być i koniec podobno pytali mojej lekarki i nie wyraziła zgody ![]() Jak tu mam korzenie zapuścić to trochę rzeczy potrzebne...ale wymianka idzie, coś przywozi coś zabiera ![]() Do koloru do wyboru Najbardziej mnie wkurza, że jest tu tylko mały sklepik, w którym można kupić angielskie gazety, kanapki albo batona Zero wyboru, dosłownie 5 rzeczy na krzyż wrr... żadnej kawiarni, nawet nie ma gdzie pójść bo szpital mały ![]() Cytat:
super, że okazja się trafiłaPodobają mi się Larety Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko właśnie stąd się bierze ![]() Cytat:
Musisz sobie zrobić zapasy słodyczy
|
|||
|
|
|
#1190 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jaaaki cuudny
Cytat:
![]() Cytat:
Angie trzymam mocno kciuki kochana za Was!! ![]() Cytat:
za udaną wizytę![]() Cytat:
Dziś robię podejście numer dwa.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!
Cytat:
jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu ![]() Znajomi nas na jutro zaprosili, bo kolega miał w tygodniu urodziny. Małż miał pójść się odstresować ale napisał, że nie idzie bo głupio się będzie czuł jak ja tu w szpitalu taka sama. Poza tym nikomu nie mówiliśmy, że tu jestem i nie chce się tłumaczyć i rozwodzić na ten temat. Biedny też czasu wogóle nie ma, bo cały dzień pracuje, musi sobie coś ugotować na wieczór i następny dzień do pracy, chatę ogarnąć, poprać mi piżamy itp. Już dlatego nie wymagam, żeby przyjeżdżał codziennie na te pół godziny po nocy...a swoją drogą tęsknie bardzo i smutno mi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku, innych wątków nie czytam, to może i na innych też tak się dzieje
![]() Wymieniają u mnie znów rurę, bo jednak trzeba całą zaraz się okaże, że cały pion na 4 piętrach będą wymieniać... |
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
Przyszła pościel i leżaczek, wszystko piękne ahhh
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ
Cytat:
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ
http://allegro.pl/kocyk-microfibra-z...489764167.html
dziewczny doradzcie czy fajny bo mam kupic.... paulinko trzymaj sie ja pamietam jak z lenka lezalam czekajac na porod mialam to samo...ale nie jest zle pomysl ze maz da rade gorzej jakbys miala dzieciatko jeszcze w domu tak jak ja gdy mialam operacje na torbiel...wtedy dopiero bylo...
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Ja tez mam dzis dzien raczej z tych depresyjnych ;(
Ide na laptopa poogladac wozek ktosiuli , literki kabrieli no I malenkiego Jasia a potem spac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bo do donoszenia jeszcze 6 tyg mam wrażenie że to cała wieczność leżenia
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzucam parę zakupów.Później wrzucę kocyki nie chcę ich narazie wyjmować z pudełeczek muszą poczekać na swoją kolej prania
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Czy którejś wpisać płec albo Imię?
Malinka123108 Miss Triss Grulla Lusesita23 Niunia32 Te osoby idą na liste zagnionych, ok? czy któras sie udziela ale ja przegapiłam ? rusalka12 Koala19 Slimaczek19 Agaczilla21 asieq85 Kathrin von Hexe gabrysiaczek19 Gleniusia-
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

.

mój na szczęście główką w dół oby się już nie odwrócił 

Kociak jakbys z nia pisala to pozdrow ja ode mnie 

a kiedy to będzie to nie wiadomo...dla dobra Majeczki oby jak najdłużej - niech ładnie rośnie 
klask i:

jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu