![]() |
#1171 | |||
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Kasia,
![]() Dziękuję wszystkim za życzenia i kciuki ![]() Ciasto już w piekarniku. Pachnie super! Ale gdyby nie wyszło to i tak jeszcze muffinki zapodam ![]() Cytat:
![]() Tak jakoś. Ja nie słodyczowa i nie ciastowa. Wolę pikantne, słone i kwaśne smaki. W przeciwieństwie do TŻ, więc mam nadzieję, że się ucieszy, jak mu wreszcie żona ciasto upiekła ![]() Cytat:
![]() Szarlotka spod samiuśkich Tater ![]() Cytat:
Spotkałyście się z tym? Teraz kupiłam dynie i zrobię kilka świeżych do zjedzenia od razu, już nie będę mrozić. ![]() Fajnie ![]() No! Bo już się czułam jak jakiś...kosmita ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapraszam jeszcze o dziwo zostalo mi jakies 20sztuk :P ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i ![]() ja sama az sie boje BN kiedy to my Milusia bd chrzcili ![]() Cytat:
obecnie zaraz zmierzamy isc spac ... a Milus zrobil bardzo smierdzacy prezent, az boje sie otwierac tak cuchnie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze ciasto upiekłam ciasto dla TŻ w naszych początkach - wszak przez żołądek do serca ![]() Hehhe no właśnie nie o nich ![]() Zacna waga ![]()
![]() |
#1176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- a jeszcze zapomnialam o bubinkowo ![]() ![]() http://bubinkowo.blogspot.de/
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-20 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaale fajny spacer
![]() ![]() ![]() ![]() Krzyś pełza na maksa, ma chłopak speeda; co chwila złazi z maty i gdzieś "pędzi" ![]() ![]() ![]()
#1178 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ooo a to ci niespodziewajka .... ![]() ![]() Cytat:
![]() udalo nam sie spac prawie 2h ...!!! z jedna pobudka po 30min ale dalam mleko i poszedl spac dalej ![]() teraz cwiczy na macie choc jak mlodsza raz do niego ''Emilianku MNIEJ STEKANIA WIECEJ RUCHU ![]() ![]() i o dziwo moja starsza tez wpadnie w odwiedzinki .... uff zostalo mi 10 rogalikow, zebym ich nie jadla zebym ich nie zjadla ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziękuje wszystkim za miłe komentarze i gratulacje (także na FB). Wesele jak już wspominałam udało się, wybawiłam się za wszystkie czasy ![]() ![]() ![]() Ogólnie było super, choć się denerwowałam czy będzie się ludziom podobało, ale staraliśmy się jak mogliśmy. Ciągle TŻ do tańca porywałam, żeby nie zamulać i zabawa trwała ![]() Wrzucam jeszcze foteczkę sprzed urzędu i z poprawin. A co do Kubusia to dziś byliśmy na szczepieniu i lekarka powiedziała, że malo przybrał. Ma 4,5 miesiąca i wazy 7480g, kazała nie dawać kaszek, słoiczki można no i zwiększyć ilość mm, dawać czasami Bebiko 2, na noc też mm. Być może nie najada się z moich cyców ![]() Troche to dla mnie dziwne, bo na siatkach jest ledwo poniżej 50 ![]() A po szczepieniu Kubuś mega marudny, musiałam go nosić i śpiewać mu, teraz padł i zobaczymy ile pośpi, temp. jest ok bo sprawdzamy ![]() ![]() Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-09-23 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
hej Laski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() qwerto-ja wypozyzczalam za 40zł przy Armii Krajowej w garażach tam jest komis, ale osttanio była kartka, ze likwidacja, jesli nie zamkneli jeszcze (chyba miał byc do końca wrzesnia) to moze by dało sie i kupic za grosze ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas szpital na peryferiach cz. 2. tż wziął 1 antybiotyk, poprawy było 3 dni a teraz jedzie na drugim, gardło zawalone i temp. 38+.... Moja mama przez to ma kacperka jak jestem w pracy, a od niego zero pomocy, bo wyniosl sie do drugiej komnaty, co by nie zarazac...do tego dziecko, albo z tesknoty za mna albo z powodu idących górnych jedynek, budZI sie w nocy po 5 razy...chodze jak ZOmbi....Ale co nas nie zabije... ![]() Poza tym w końcu mieścimy sie w siatce centylowej ![]() ![]() A i nie łudzcie sie nie nadrobiłam Was;p tylko 2 stroy dałam rade;p Do miłego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Demeter
![]() A to rzeczywiście dziwne z tą wagą, bo przecież prawie 7,5 kilo dla 4,5-miesięcznego dziecka to jest ok i centyle też to pokazują. A może jakoś drastycznie przystopował z przybieraniem i dlatego kazała dokarmiać ![]()
![]() |
#1183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wagi, biorac pod uwage jaka mial jak sie urodzil, to ladnie przybiera Milus ma 6m i wazy 7650 !! haha. wiec sie nie boj ![]() Cytat:
![]() ![]() '' szczeliwa mama to szczeliwe dziecko '' Cytat:
![]() ![]() ![]() coscie malusio napisaly ![]() lece sie plumkac i do spania aaa i pochwale sie jutro mam Wychodne, ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj zjadłabym.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuje wszystkim za wskazówki dotyczące komisów i sklepów z dziecięcymi ciuszkami na chrzciny ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
![]() a czemu tu tak pusto? wszystkie juz weekend maja?
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jakie przyrosty miał wcześniej, jaka była poprzednia waga ale chyba nie dokarmiałabym dziecka na 50 centylu. chyba, że do tej pory zawsze był na dużo wyższych centylach i nagle spadł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
Hejooo witam się z Wami po długiej przerwie. Niby Mikołaj nie jest jakoś specjalnie absorbujący ale jakoś brak mi czasu na wizaż
![]() Przede wszystkim witam nowe mamusie ![]() I nowe ząbki ![]() ![]() ![]() I wesele się odbyło, wszystkiego naj naj Demeter ![]() I za ochrzczone dzieciaczki i za przyszłe chrzty ![]() I co tam jeszcze. ogólnie jestem na 13 stronie tego wątku ![]() Mikołaj chowa się zdrowo (odpukać) i od jakiegoś czasu strasznie się wyrywał jak widział, że coś jemy. Więc zaczęłam mu podawać jabłuszko, a tu czytam, że jednak od warzywek trzeba zacząć? Ja się strasznie boję tej marchewki i tych zaparć ![]() ![]() A Wy jak podajecie pierwsze jedzonko? Tzn od czego zaczynałyście, przez ile dni dane warzywo i owoc i w jakich ilościach przede wszystkim? Te schematy dla mnie mało zrozumiałe i nie wiadomo którego się trzymać. I jeszcze temat leżaczków .... jakiś fajne macie? Ja mam póki co bright stars ale Mikołaj już z niego wyrasta powoli no i zaczyna mi siadać w tym bujaczku więc czas na jakiś większy. A ile kg ma to nie wiem ale coś koło 7 ![]() No to tyle, specjalnie nie szłam spać żeby nadrobić chociaż 4 ostatnie strony i coś do Was napisać. Muszę się wziąć w garść i czytać Was regularnie bo piszecie same ciekawe rzeczy, a mnie to omija ![]() A co się stało z Nestelle? Jakiś kwas znów był czy brak czasu? I widzę, że OC ani Ptaszek jeszcze nie wróciły. Pozdrawiam Was cieplutko i już chyba spać nie pójdę (nie śpię od 4, musiałam nadrobić wątek no i uśpić Mikołaja ![]() Do potem .... ![]() Ahaaa i co z glutenem? Jak wprowadzać i kiedy? Karmię cyckiem. Podawać kaszkę? Czy jakieś danie z glutenem? Czy po prostu, jak tu któraś pisała, chlebek do "pomemłania"? A jak kaszkę na mleku to na jakim? MM? Bo swojego to nie mam z czego już ściągnąć. Nadwyżki brak ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-09-21 o 05:13 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Hej
jestem daleeeko w tyle. do tego poucinało mi cytaty z wtorku ![]() niewiele pamiętam ale : ![]() ![]() a! Despa ja uwielbiam olejki do kominków ![]() ![]() my powoli wracamy do żywych. Karol we wtorek wieczorem dostał gorączki. pierwszy raz budził się w nocy i to jeszcze z płaczem. dałam paracetamol ale niewiele pomogło. w środę poszliśmy do lekarza (specjalnie o takiej godzinie żeby tego naszego głąba nie było i żeby kto inny przyjął) no i osłuchowo czysty, dostaliśmy nasivin, jakieś czopki i paracetamol co 6 godz. (ew. nurofen pomiędzy dawkami jeśli gorączka by się utrzymywała) no i wczoraj w końcu gorączka odpuściła ![]() Lekarka twierdzi, że to od zębów bo ma okropnie opuchnięte górne jedynki ale sama nie wiem, bo akurat tż był chory i ja...może się nałożyły te dwie sprawy... ale jak wychodziły dolne jedynki to nic oprócz pisków się nie działo
#1189 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Filip dzisiaj kończy pół roczku ![]() Cytat:
Dynię pomroziłam też pokrojoną w kostkę i gotuję na parze z innymi warzywami, tyle, że wyciągam ją wcześniej bo szybko jest miękka. Cytat:
![]() ![]() Piekna waga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Miśkę jak bym mieszkała bliżej to bym Ci popilnowała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
w czym teraz kąpiesz Hanię i czym smarujesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas akurat się nie sprawdziło bo Karol w wieku 5,5 miesiąca miał 2 zęby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() miałam podobne myśli odnośnie tej silikonowej końcówki, bo mój nie smoczkowy i zastanawiałam się czy będzie chciał z tego jeść i czy właśnie nie działa to jak smoczek. w końcu wzięłam siateczkę i teraz klnę na czym świat stoi bo po banananie tego po prostu nie da się odmyć Dziewczyny jak i czym Wy czyścicie te siateczki?
![]() |
#1191 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Kwiatuszku, moja też niesmoczkowa ale z tego gryzaka kidsme ładnie zajada ![]() Cieszę się, że po gorączce już ani śladu ![]() U nas 2 dolnej jedynki pojawiły sięprzed 5 misc także nie ma na to reguły ![]() Demeter jeszcze raz najlpeszości ![]() ![]() Co do wagi to macie jakiś spadek na siatce centylowej??Roszpunka na 5 msc ważyła 7060 i było ok ![]() Maria i jak ciacho? ![]() Liwka fajnie, że się tak poukładalo z pracą i Misią ![]() ![]() Klementyna ![]() ![]() ![]() Achna, omaj gad ile pytań ![]() leżaczek też mamy z bright starts ale taki do 18 kg ![]() gluten przy kp to chyba najlepiej przy karmieniu wprowadzać pod osłoną matczynego mleka-chyba po 6msc jeśli mnie pamięć nie myli. Ale co lekarz to inaczej. Może Dziewczyny kp Ci doradzą. Z wprowadzaniem owoców i warzyw też różne szkoły są. Ja zaczęłam od jabłka, potem marchewka i reszta i nie było problemów ![]() ![]() kaszki są mleczne i bezmleczne np z holle. Skórki od chlebka nie daję bo się boję zakrztuszenia-gluten podaję jako najwzwyklejszą kaszkę mannę ![]() Kasia i jak tam?rogalików starczyło? Tasiu ![]() ![]() Roszpunka ma nową pozycje do spania czym przyprawia mnie o zawał serca: na brzuszku ale tak jakby klęczała-jak muzułmanin na modlitwach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on dotąd tylko na piersi?! mój przybierał ok. 120 tygodniowo (jak miał 4 miesiące i ważył 6160) i wtedy lekarka kazała wystartować ze słoiczkami. ale o mm nie wspomniała... z resztą nie było gadki, że mało przybiera, tylko, że mógłby więcej, bo jest w dole siatki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe foty! foty!
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze 2 strony
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
MBZ♥
|
Pani, w fotoklubie
![]() Maria bo wczoraj zapomniałam, dynię pokroiłam w kostkę i pomroziłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do drugiego- co za ludzie ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1379701591 Cytat:
![]() a co do wagi to na pewno nie jest mało... nie wiem czemu ta lekarka tak powiedziała. mój jak miał 5 miesięcy ważył 7800 i to jest 50 centyl Cytat:
![]() ![]() zdrówka dla tż Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ufff nadrobiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- to jeszcze pochwalę się nową umiejętnością Karola. leżąc na brzuchu zamaszyście macha głową w górę i w dół (czasem dodaje stukanie pięścią). przekomicznie to wygląda, brakuje tylko jakiejś rockowej muzyki ![]() a i zauważyłam, że ma przy górnej dwójce sine dziąsełko, jakby siniak... miał ktoś tak? ![]()
![]() |
#1196 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Florek chory! ![]() ![]() jedziemy dzis do lekarza osłuchać się i zbadac
![]() |
#1197 | |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że ja też w szoku, że za mało waży
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Rozeznanie
|
Dzięki laseczki za odpowiedzi już nieco jaśniej mi w głowie. Pokopiowałam odpowiedzi bo potem ich nie znajdę.
Panowie zakładają mi rolety, zamiatają podłogi, a ja na kompie :P Szkoda, że okien nie chcą pomyć ![]() Kasia narobiłaś mi ochoty na te rogaliki. Muszę wyszperać gdzieś ten przepis już raz robiłam i są przepyszne ![]() Florku zdrowiej szybciutko ![]()
#1199 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja tylko na chwilę bo idę szykować się na parapetówkę do szwagierki ![]() Demeter chyba twojej lekarce coś się pomyliło, że niby za mało? Tomek 2 tyg temu na szczepieniu ważył 6800 i pediatra (bardzo dobry, sprawdzony przez wiele mam z mojego miasta) stwierdził że Tomek "chłop jak dąb ![]() DO MAMUŚ Z KIELC (pisałam też na wątku kieleckich mam ![]() Poszukuję dla kuzynki która właśnie przeprowadziła się do CK (30tc) pielęgniarki/położnej środowiskowej. Sprawdzonej i rzetelnej która już teraz może ją odwiedzić i po porodzie oczywiście. Wiadomości priv poproszę ![]() Z góry dziękuję ![]()
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
ja daję. nie ciumka do końca (też zależy jaki gatunek jabłka, ja mam aktualnie dość twarde) - radochę ma i sok po buzi cieknie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ma bardzo dobrą wagę. karmisz tylko piersią?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.