|
|
#1171 | |||
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Kasia,
Dziękuję wszystkim za życzenia i kciuki ![]() Ciasto już w piekarniku. Pachnie super! Ale gdyby nie wyszło to i tak jeszcze muffinki zapodam ![]() Cytat:
![]() Tak jakoś. Ja nie słodyczowa i nie ciastowa. Wolę pikantne, słone i kwaśne smaki. W przeciwieństwie do TŻ, więc mam nadzieję, że się ucieszy, jak mu wreszcie żona ciasto upiekła ![]() Cytat:
Szarlotka spod samiuśkich Tater ![]() Cytat:
Spotkałyście się z tym? Teraz kupiłam dynie i zrobię kilka świeżych do zjedzenia od razu, już nie będę mrozić. ![]() Fajnie ![]() No! Bo już się czułam jak jakiś...kosmita
|
|||
|
|
|
#1172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za gadule.zapraszam jeszcze o dziwo zostalo mi jakies 20sztuk :P o ja ci Pierduuuuuuuuuuuuuu ... ![]() ![]() Cytat:
no i na pewno wszytsko pojdzie jak po masle,ja sama az sie boje BN kiedy to my Milusia bd chrzcili ![]() Cytat:
obecnie zaraz zmierzamy isc spac ... a Milus zrobil bardzo smierdzacy prezent, az boje sie otwierac tak cuchnie |
|||
|
|
|
#1173 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za pół roczku Milusia
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze ciasto upiekłam ciasto dla TŻ w naszych początkach - wszak przez żołądek do serca ![]() Hehhe no właśnie nie o nich ![]() Zacna waga
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno sie uda ![]() Cytat:
![]() ale rosnie, chce nadrobic kolegow ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- a jeszcze zapomnialam o bubinkowo swietne wpisy http://bubinkowo.blogspot.de/
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-20 o 15:53 |
||
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaale fajny spacer
Z moją koleżanką i narzeczoną Krzysia Piękna pogoda, słońce, bezchmurne niebo... Dziś naprawdę cudna jesień ![]() Krzyś pełza na maksa, ma chłopak speeda; co chwila złazi z maty i gdzieś "pędzi" Muszę ciągle na Niego patrzeć I interesuje Go dosłownie WSZYSTKO
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
zacna waga ![]() ooo a to ci niespodziewajka .... tak czy siak za pokrzyzowane plany ![]() Cytat:
udalo nam sie spac prawie 2h ...!!! z jedna pobudka po 30min ale dalam mleko i poszedl spac dalej ![]() teraz cwiczy na macie choc jak mlodsza raz do niego ''Emilianku MNIEJ STEKANIA WIECEJ RUCHU i o dziwo moja starsza tez wpadnie w odwiedzinki .... uff zostalo mi 10 rogalikow, zebym ich nie jadla zebym ich nie zjadla - no ale odmrazam sobie BIGOS ktory przywiozlam w Grudniu |
|
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziękuje wszystkim za miłe komentarze i gratulacje (także na FB). Wesele jak już wspominałam udało się, wybawiłam się za wszystkie czasy W sobotę była bieganina, bo u fryzjera i kosmetyczki się przeciągło, zapomnieliśmy kwiatków z domu i bukietu, także spóźniliśmy się do Urzędu 15 minut Mały był z nami w urzędzie, siedział w foteliku i śmiał się na głos hehe. Porobiliśmy kilka fotek a potem wyjechaliśmy do Zajazdu, w którym odbyło się wesele. Pierwszy taniec - mega stres, bo nie mieliśmy czasu a TŻ nie chciał się uczyć, więc wyszło lipnie, ale co tam Ogólnie było super, choć się denerwowałam czy będzie się ludziom podobało, ale staraliśmy się jak mogliśmy. Ciągle TŻ do tańca porywałam, żeby nie zamulać i zabawa trwała ![]() Wrzucam jeszcze foteczkę sprzed urzędu i z poprawin. A co do Kubusia to dziś byliśmy na szczepieniu i lekarka powiedziała, że malo przybrał. Ma 4,5 miesiąca i wazy 7480g, kazała nie dawać kaszek, słoiczki można no i zwiększyć ilość mm, dawać czasami Bebiko 2, na noc też mm. Być może nie najada się z moich cyców Troche to dla mnie dziwne, bo na siatkach jest ledwo poniżej 50 Kontrola za miesiąc i być może zleci badanie krwi.A po szczepieniu Kubuś mega marudny, musiałam go nosić i śpiewać mu, teraz padł i zobaczymy ile pośpi, temp. jest ok bo sprawdzamy ![]()
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-09-23 o 12:16 |
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Laski
witamy sie po pierwszym tygodniu pracy. Uffffff. Nie jest źle ale mam duuuuuuuuuużo roboty a będe miała jeszcze wiecej takze na wizaż to już raczej czasu nie będzie eh...będę podczytywać ale rzadko kiedy będę się udzielać. Babcia radzi sobie bardzo dobrze, chwali Misie, że jest bardzo grzeczna i nie płacze w ogóle. Także jestem o nią spokojna. Problem będę miała w październiku bo babcia jedzie do sanatorium i nie mam z kim małej zostawić ale będę cos kombinowac dla półroczniaków
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszytskiego naj na nowej drodze, bo nie składałam \qwerto-ja wypozyzczalam za 40zł przy Armii Krajowej w garażach tam jest komis, ale osttanio była kartka, ze likwidacja, jesli nie zamkneli jeszcze (chyba miał byc do końca wrzesnia) to moze by dało sie i kupic za grosze GAjerek pierwsza klasa- nie uzywany jeszcze z metką![]() Cytat:
![]() U nas szpital na peryferiach cz. 2. tż wziął 1 antybiotyk, poprawy było 3 dni a teraz jedzie na drugim, gardło zawalone i temp. 38+.... Moja mama przez to ma kacperka jak jestem w pracy, a od niego zero pomocy, bo wyniosl sie do drugiej komnaty, co by nie zarazac...do tego dziecko, albo z tesknoty za mna albo z powodu idących górnych jedynek, budZI sie w nocy po 5 razy...chodze jak ZOmbi....Ale co nas nie zabije... ![]() Poza tym w końcu mieścimy sie w siatce centylowej ledwo, ledwo, ale zawsze;p KAcper waży 10,3kg;D a zmierzyła go chyba zle, bo znow wyszło73,a ja widze, po łaszkach,ze urósł od osttaniej wizyty![]() A i nie łudzcie sie nie nadrobiłam Was;p tylko 2 stroy dałam rade;p Do miłego
|
||
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Demeter
za weselichoA to rzeczywiście dziwne z tą wagą, bo przecież prawie 7,5 kilo dla 4,5-miesięcznego dziecka to jest ok i centyle też to pokazują. A może jakoś drastycznie przystopował z przybieraniem i dlatego kazała dokarmiać Mój w tym samym czasie ważył 8 kg i lekarka mówiła na szczepieniu, że jest dorodny, więc jakby miał te pół kilo mniej, to myślę, że byłoby ok.
|
|
#1183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowo ze sie udalo co do wagi, biorac pod uwage jaka mial jak sie urodzil, to ladnie przybiera Milus ma 6m i wazy 7650 !! haha. wiec sie nie boj sa - i na pewno bedzie dobrze.Cytat:
'' szczeliwa mama to szczeliwe dziecko '' Cytat:
coscie malusio napisaly ![]() lece sie plumkac i do spania aaa i pochwale sie jutro mam Wychodne, |
|||
|
|
|
#1184 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja będę się stresować za tydzień.Oj zjadłabym.... ![]() za wagęCytat:
Dziękuje wszystkim za wskazówki dotyczące komisów i sklepów z dziecięcymi ciuszkami na chrzciny . Ostatecznie udało nam się kupić sukieneczkę, czapeczkę i buciki w komisie przy kompozytorów polskich- w "leosiu", polecam. Wogóle mieliśmy dzisiaj zaganiany dzień, ja jeszcze wcześniej poleciałam do pracy złożyć podanie o urlop rodzicielski a moje Dziecię po całym dniu atrakcji padło o 20, ciekawe o której wstanie na pierwsze jedzonko nocne... także czas na łóczeczko...
|
|||
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a czemu tu tak pusto? wszystkie juz weekend maja?
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jakie przyrosty miał wcześniej, jaka była poprzednia waga ale chyba nie dokarmiałabym dziecka na 50 centylu. chyba, że do tej pory zawsze był na dużo wyższych centylach i nagle spadł póki co ma bardzo dobrą wagę |
|
|
|
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
Hejooo witam się z Wami po długiej przerwie. Niby Mikołaj nie jest jakoś specjalnie absorbujący ale jakoś brak mi czasu na wizaż
Jakaś niezorganizowana widocznie jestem.Przede wszystkim witam nowe mamusie I nowe ząbki i raczkujące dzieciaczki ... a Karolek to już w ogóle mistrz szok I wesele się odbyło, wszystkiego naj naj Demeter ![]() I za ochrzczone dzieciaczki i za przyszłe chrzty i za piękną pogodę.I co tam jeszcze. ogólnie jestem na 13 stronie tego wątku i na 40-ej starego więc pewnie tamtego już nie nadrobię.Mikołaj chowa się zdrowo (odpukać) i od jakiegoś czasu strasznie się wyrywał jak widział, że coś jemy. Więc zaczęłam mu podawać jabłuszko, a tu czytam, że jednak od warzywek trzeba zacząć? Ja się strasznie boję tej marchewki i tych zaparć a co z kalafiorem i brokułami jak to wzdymające ehhh ) no nic jakoś to przetrwam. I Mikołaj mam nadzieję też :PA Wy jak podajecie pierwsze jedzonko? Tzn od czego zaczynałyście, przez ile dni dane warzywo i owoc i w jakich ilościach przede wszystkim? Te schematy dla mnie mało zrozumiałe i nie wiadomo którego się trzymać. I jeszcze temat leżaczków .... jakiś fajne macie? Ja mam póki co bright stars ale Mikołaj już z niego wyrasta powoli no i zaczyna mi siadać w tym bujaczku więc czas na jakiś większy. A ile kg ma to nie wiem ale coś koło 7 ![]() No to tyle, specjalnie nie szłam spać żeby nadrobić chociaż 4 ostatnie strony i coś do Was napisać. Muszę się wziąć w garść i czytać Was regularnie bo piszecie same ciekawe rzeczy, a mnie to omija ![]() A co się stało z Nestelle? Jakiś kwas znów był czy brak czasu? I widzę, że OC ani Ptaszek jeszcze nie wróciły. Pozdrawiam Was cieplutko i już chyba spać nie pójdę (nie śpię od 4, musiałam nadrobić wątek no i uśpić Mikołaja ). Przed 9 przyjedzie pan założyć nam rolety więc zabiorę się za uprzątanie parapetów.Do potem .... ![]() Ahaaa i co z glutenem? Jak wprowadzać i kiedy? Karmię cyckiem. Podawać kaszkę? Czy jakieś danie z glutenem? Czy po prostu, jak tu któraś pisała, chlebek do "pomemłania"? A jak kaszkę na mleku to na jakim? MM? Bo swojego to nie mam z czego już ściągnąć. Nadwyżki brak Ze 4 woreczki się mrożą ale to za mało. hmmm
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-09-21 o 06:13 Powód: skleroza |
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Hej
jestem daleeeko w tyle. do tego poucinało mi cytaty z wtorku niewiele pamiętam ale : dla Roszpunki za pełzanie do tyłu dla despowej Emilki za żółtkoa! Despa ja uwielbiam olejki do kominków a teraz nie ruszam, bo wydaje mi się, że na ulotce było, że nie można przy małych dzieciach. no ale ja miałam jakieś zwykłe za 5złmy powoli wracamy do żywych. Karol we wtorek wieczorem dostał gorączki. pierwszy raz budził się w nocy i to jeszcze z płaczem. dałam paracetamol ale niewiele pomogło. w środę poszliśmy do lekarza (specjalnie o takiej godzinie żeby tego naszego głąba nie było i żeby kto inny przyjął) no i osłuchowo czysty, dostaliśmy nasivin, jakieś czopki i paracetamol co 6 godz. (ew. nurofen pomiędzy dawkami jeśli gorączka by się utrzymywała) no i wczoraj w końcu gorączka odpuściła Lekarka twierdzi, że to od zębów bo ma okropnie opuchnięte górne jedynki ale sama nie wiem, bo akurat tż był chory i ja...może się nałożyły te dwie sprawy... ale jak wychodziły dolne jedynki to nic oprócz pisków się nie działo
|
#1189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Filip dzisiaj kończy pół roczku ![]() Cytat:
Dynię pomroziłam też pokrojoną w kostkę i gotuję na parze z innymi warzywami, tyle, że wyciągam ją wcześniej bo szybko jest miękka. Cytat:
za prezentPiekna waga ![]() Cytat:
Mój ma 6 m-cy i waży jakieś 7,7kgCytat:
za pierwszy tydzień pracya Miśkę jak bym mieszkała bliżej to bym Ci popilnowała ale do Ciebie mam chyba najdalej![]() Cytat:
za wagę. 10 pękło |
|||||
|
|
|
#1190 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w czym teraz kąpiesz Hanię i czym smarujesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas akurat się nie sprawdziło bo Karol w wieku 5,5 miesiąca miał 2 zęby ![]() Cytat:
Cytat:
miałam podobne myśli odnośnie tej silikonowej końcówki, bo mój nie smoczkowy i zastanawiałam się czy będzie chciał z tego jeść i czy właśnie nie działa to jak smoczek. w końcu wzięłam siateczkę i teraz klnę na czym świat stoi bo po banananie tego po prostu nie da się odmyć Dziewczyny jak i czym Wy czyścicie te siateczki?
|
|
#1191 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
Kwiatuszku, moja też niesmoczkowa ale z tego gryzaka kidsme ładnie zajada Cieszę się, że po gorączce już ani śladu U nas 2 dolnej jedynki pojawiły sięprzed 5 misc także nie ma na to reguły ![]() Demeter jeszcze raz najlpeszości ![]() Co do wagi to macie jakiś spadek na siatce centylowej??Roszpunka na 5 msc ważyła 7060 i było ok ![]() Maria i jak ciacho? ![]() Liwka fajnie, że się tak poukładalo z pracą i Misią ale brak Cię tu![]() Klementyna za wagę mam nadzieję, że nocki się uspokoją![]() Achna, omaj gad ile pytań ![]() leżaczek też mamy z bright starts ale taki do 18 kg ![]() gluten przy kp to chyba najlepiej przy karmieniu wprowadzać pod osłoną matczynego mleka-chyba po 6msc jeśli mnie pamięć nie myli. Ale co lekarz to inaczej. Może Dziewczyny kp Ci doradzą. Z wprowadzaniem owoców i warzyw też różne szkoły są. Ja zaczęłam od jabłka, potem marchewka i reszta i nie było problemów zacznij od 3 łyżeczek i obserwuj. Słoiczek otwarty maks 48 godzin. najpierw jednoskładnikowe potem dwu i reszta![]() kaszki są mleczne i bezmleczne np z holle. Skórki od chlebka nie daję bo się boję zakrztuszenia-gluten podaję jako najwzwyklejszą kaszkę mannę ![]() Kasia i jak tam?rogalików starczyło? Tasiu za pełzakowanie![]() Roszpunka ma nową pozycje do spania czym przyprawia mnie o zawał serca: na brzuszku ale tak jakby klęczała-jak muzułmanin na modlitwach że Jej tak wygodnie
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). on dotąd tylko na piersi?! mój przybierał ok. 120 tygodniowo (jak miał 4 miesiące i ważył 6160) i wtedy lekarka kazała wystartować ze słoiczkami. ale o mm nie wspomniała... z resztą nie było gadki, że mało przybiera, tylko, że mógłby więcej, bo jest w dole siatki ![]() Cytat:
ale cały czas duży chłopak ![]() hehe foty! foty!
|
|
|
#1193 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas się sprawdza, bo materiałowe sliniaki idą od razu do buzi a i plus za łatwe czyszczenieCytat:
![]() Cytat:
to teraz się nasłuchasz mój wczoraj tak piszczał, że aż zachrypł jak zaczyna piszczeć to my z tż siebie nie słyszymy no ale u nas to oznaka nadchodzących zębówCytat:
![]() jeszcze 2 strony
|
|
#1195 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego! polej mleczka Milusiowi Cytat:
![]() co do drugiego- co za ludzie ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1379701591 Cytat:
pięknie wyglądaliściea co do wagi to na pewno nie jest mało... nie wiem czemu ta lekarka tak powiedziała. mój jak miał 5 miesięcy ważył 7800 i to jest 50 centyl Cytat:
za wagę i mieszczenie się w siatce ![]() zdrówka dla tż Cytat:
![]() Cytat:
ufff nadrobiłam jestem szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- to jeszcze pochwalę się nową umiejętnością Karola. leżąc na brzuchu zamaszyście macha głową w górę i w dół (czasem dodaje stukanie pięścią). przekomicznie to wygląda, brakuje tylko jakiejś rockowej muzyki chyba odnalazł by się na koncercie metalowyma i zauważyłam, że ma przy górnej dwójce sine dziąsełko, jakby siniak... miał ktoś tak?
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Florek chory! ma katar, zaraziłam go jedziemy dzis do lekarza osłuchać się i zbadac
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że ja też w szoku, że za mało waży
nie wiem co robić szczerze powiedziawszy. Poszłam do niej pierwszy raz - ona stwierdziła, że od 6 miesiąca dziecko powinno przystopowac a teraz przyrost powinien wynosić 800-900g a jest 600g. Mnie się wydawało, ze od 3 miesiąca powinien trochę przystopować. Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki laseczki za odpowiedzi już nieco jaśniej mi w głowie. Pokopiowałam odpowiedzi bo potem ich nie znajdę.
Panowie zakładają mi rolety, zamiatają podłogi, a ja na kompie :P Szkoda, że okien nie chcą pomyć ))Kasia narobiłaś mi ochoty na te rogaliki. Muszę wyszperać gdzieś ten przepis już raz robiłam i są przepyszne ![]() Florku zdrowiej szybciutko
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja tylko na chwilę bo idę szykować się na parapetówkę do szwagierki ![]() Demeter chyba twojej lekarce coś się pomyliło, że niby za mało? Tomek 2 tyg temu na szczepieniu ważył 6800 i pediatra (bardzo dobry, sprawdzony przez wiele mam z mojego miasta) stwierdził że Tomek "chłop jak dąb ". Nic a nic do wagi się nie czepiał. DO MAMUŚ Z KIELC (pisałam też na wątku kieleckich mam )Poszukuję dla kuzynki która właśnie przeprowadziła się do CK (30tc) pielęgniarki/położnej środowiskowej. Sprawdzonej i rzetelnej która już teraz może ją odwiedzić i po porodzie oczywiście. Wiadomości priv poproszę żeby nie było reklamyZ góry dziękuję
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja daję. nie ciumka do końca (też zależy jaki gatunek jabłka, ja mam aktualnie dość twarde) - radochę ma i sok po buzi cieknie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ma bardzo dobrą wagę. karmisz tylko piersią?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

za gadule.
Zrobiłabym w sierpniu, odpadł by problem cieplejszego ubierania, złej pogody, a przede wszystkim miałabym to już za sobą...
na pewno sie uda 

. Ostatecznie udało nam się kupić sukieneczkę, czapeczkę i buciki w komisie przy kompozytorów polskich- w "leosiu", polecam. Wogóle mieliśmy dzisiaj zaganiany dzień, ja jeszcze wcześniej poleciałam do pracy złożyć podanie o urlop rodzicielski a moje Dziecię po całym dniu atrakcji padło o 20, ciekawe o której wstanie na pierwsze jedzonko nocne...

Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały
leje kazdej po COLI
ma katar, zaraziłam go