|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Nie wiem co mam zrobić na obiad...myślałam o schabie pieczonym widziałam w zdrowie na widelcu ale nie wiem czy to faktycznie takie dobre..
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Ej wiecie ze u mnie w biedrze nie było tych lampek..? :/ bez sensu Cytat:
Wiadomo, że czesto sie nadrabia, ale czasem można coś skrobnąć, potem jak sie przegląda liste to wiadomo ze u tej i tej wszystko ok. ta na wakacjach inna zabiegana. A tak to nawet nie wiemy co U CIEBIE ??
|
|
#1233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc co do wegla- przecież są takie spray'e cos a'la lakier do włosów (a on sam tez chyba by sie nadał) i wtedy sie spryskuje i nie rozmazuje sie.. głównie chodzi o to czy do pokoju dziecka takie cos.. http://whispers-and-shout.flog.pl/wp...ykonany-weglem np dwie takie papużki albo dwa kotki siedzące i jakiś 'cytat" cos na podobie teej naklejki od maomami, albo taki wielki miś https://www.google.pl/search?q=rysunki+dzieci%C 4%99ce+w%C4%99glem&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl ffi cial&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=o g&sa=N&tab=wi&ei=7z08UqaP FuWc0AW1uoGgBQ#hl=pl&q=ry sunek+w%C4%99glem+mi%C5%9 B&rls=org.mozilla:pl%3Aof ficial&safe=off&tbm=isch& um=1&facrc=_&imgdii=_&img rc=bD4P_AWtRd0isM%3A%3BrR nXApnBKS7L9M%3Bhttp%253A% 252F%252Fwww.rysuj.pl%252 Findex.php%253Fview%253Di mage%2526format%253Draw%2 526type%253Dimg%2526id%25 3D22224%2526option%253Dco m_joomgallery%2526Itemid% 253D102%3Bhttp%253A%252F% 252Fwww.rysuj.pl%252Finde x.php%253Fview%253Ddetail %2526id%253D22224%2526opt ion%253Dcom_joomgallery%2 526Itemid%253D102%3B297%3 B389 z ale inny napis. Nie wiem, chyba musze to sobie jakoś z wizualizować Cytat:
jestem pod wrażeniem Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
moja siostra mi zaproponowała grzybobranie, ale już widzę jak zbieram grzyby z brzuchem Jednak stwierdzam ze te misie mi sie bardziej widzą. niz te papugi -są beznadziejne jednak nO to albo dwa jakieś misie z tego rodzaju co wkleiłam i jakiś napis, albo jednek wiekszy miś z napisem bo tych misi to pełno jest. :Phttps://www.google.pl/search?q=misie...&bih=611&dpr=1
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-20 o 14:35 |
||||
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybko mam głupie pytanie, bo nie pamietam ile ma Twoja szyjka i od którego tygodnia?
|
|
|
|
|
#1235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wgl to nie wiem po co dziewczyny nadrabiają skoro potem i tak nic nie piszą, albo nadrabiają półtora wątku Ja jeśli naprawdę mam dużo do nadrobienia to czytam ostatnie 10 stron i potem coś skrobnę, bo co za cel - nadrabiać skoro potem się nie pisze![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- I witam się z Lulą w 31 tygodniu, jeszcze 5 skończonych aby donosić Masakra! Jak sobie pomyślę, że za 5 tygodni mogę zostać mamą Jak mówię do Uli: "Nie kop mamusi" to aż mi przez gardło przejść słowo mamusia nie może, nie wyobrażam sobie, że ktoś może do mnie mówić MAMO. To jakaś abstrakcja dosłownie. Nie wiem jak to określić. Jak dziewczyny zaczęły rodzić to aż się zdziwiłam,że my piszące na wątku to naprawdę w ciaży jesteśmy i te dzieci zaczną się pojawiać |
|||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uważam ze jak ktoś ma do nadrobienia 40 stron to po co ma nadrabiać, przeciez nie odniesie sie do pytań sprzed 40 stron. Pytać można nawet po kilkanaście razy, bo nawet te co są na bieżąco-np.ja, to nie wszystko pamiętam i czesto ponawiam pytania. Poza tym wole słyszeć ze u każdej wsyzstko ok, ale mam mało czasu i nie bedzie nadrabiać niż zeby zastanawiać sie przez cały wątek co u danej osoby tak jak początkowo ja robiłam np. zastanawiając sie co z Azealią czy Peggy. bo pisały dużo a potem nagle CISZA. Poza tym jak mam do nadrobienia, to najierw czytam kilka stron wstecz a potem jak mam czas i ochote to moge nadrobić cały wątek
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! nadrobiłam większość, tylko wczorajsze popołudnie i poranek mi zostały do ogarnięcia. TŻ wczoraj miał wolne, więc cały dzień i wieczór zleciał ani się obejżałam.
mam nowy nałóg ziemniaczki z sosem worcester... juz widze następne kilogramy, hehe :P
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mi powiedział, że jemu moja ciąża leci ekspresowo, mi mniej
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie nic nowego oprócz tego ze jestem zakręcona. byłam ostatnio na wizycie u ginekologa (wizyta trwała 20 minut) i tak się rozgadaliśmy o pierdołach nie związanych z ciąża że nic nie wiem o swojej córeczce ile waży itp. wyszłam z gabinetu i dzwonie do męża że jestem po wizycie a on i co tam i ile dziecko waży a ja że nie wiem bo sie nie pytalam a lekarz gadal o innych rzeczach. no to mój mąż na to że musi ze mną chodzić na wizyty bo ja nigdy nic nie wiem ale zakręciłam tą opowieść a tak wogóle to nadal nie mamy imienia wybranego. a jestem w 32 tc a z usg wyskakuje 34 więc czas ucieka
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Konkurencji się nie boję,
niech rymują tu dziewoje! Byle Trele coś to dało, no i sens ogólny miało Wszak wierszyki dozwolone nic w nich nie jest zabronione! Byłam dzisiaj u lekarza i wynikła taka sprawa... Że biegaczkę nagłą miałam, w kiblu się ja nasiedziałam! I podobno mam wirusa! Co w jelitach sobie usiadł! Lekarstw cała reklamówka- a w aptece tygodniówka lekka ręką zostawiona, łzami niemal okraszona! Dzwonię zatem ja do męża- "Sprawa -mówię-to potężna Ktoś wirusem mnie zaraził, gdzieś się chłopcze Ty- zabawił?" A on na to pokorniutko, skromnie, grzecznie i cichutko, Że mnie nie chciał denerwować, lecz stoperan był kupować, wczoraj rano, tuż przed pracą.. Ja się pytam: "Za co, za co? Twa niewiara w własną żonę- ach ze złości ja już płonę!" Kłotnią niemal się skończyła ta historia kłopotliwa... A pan doktor tak kochany, że mi spojrzał też na rany Co w kącikach ust mych siedzą, skąd się wzięły- diabli wiedzą! I to nie są już zajady, lecz gronkowiec - częstej wady organizmu o ciężarnych- objaw przykry, trudny, marny... Mam na niego antybiotyk, śladu ma już nie być po tym! |
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś BOSKA!!!! |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
x21923983032 masakra ja to beztalencie, nic nie umiem
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś nie zakomunikowałam Wam - a na pewno baaardzo Was to interesuje - żem z Niną w 35 tydzień wkroczyła!
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Móc mogę, ale termin cc i tak będzie ustalony pewnie na ostatni tydzień ![]() Pędzi jak wariat! ![]()
|
#1251 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
On jest przesliczny , ale bym wycalowala ten pycholek
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Majeczce chyba tez si epodoba , bo szaleje ..Ide po jej ksiazeczke i wpisuje na okladkce Cytat:
Jaki on jest duzy ? bo te moje takie maciupkie , kwadratowe sa .. Cytat:
![]() A gronkowiec to nic fajnego , choc nie ma jakis objawow specjalnych .. Moja mama miala kilka lat temu , moze w ciazy jest jakis inny ![]() Antybiotykami bedziecie sie leczyc ?
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, początek ciąży i wieczne rzyganie, wieczne mdłości... myślałam że wykituje. koszmar. Już wiem, jak to męczą się ludzie na chemioterapiach
![]() 7 tydzień, 12, 16 i tutaj "luka czasowa" aż do 24 i nagle 32 ![]() Nasturcja, utalentowana jesteś. Mi to z tydzień by zajęło poukładanie takich wierszyków :P
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-20 o 15:24 |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Grzeja mi już
Idę do łóżka, bo na kanapie to mi odpadnie kręgosłup... A od 1.10 zaczynamy remont |
|
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Hehe, dzięki Dziewczyny, ale to nie jest nic trudnego
![]() Serio mam wirusa w jelitach i prawdopodobnie zakażenie gronkowcem w kącikach ust. Dobrze, że lekarz kumaty i mnie obejrzał. A my nadal wózka nie mamy za wózek i fotelik mamy się wziąć w październiku. Obyśmy zdążyli ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mi mama powiedziala ze znajoma nasza z terminem na koniec pazdziernika - ma termin CC na 26.09 Zarabiscie , wszyscy urodza a ja dalej bede walkowac ten temat i zanudzac wszystkich w kolo .. Wogole pomyslalam ze moze zaloze watek taki dla siebie ![]() bede prowadzila w nim monolog az do porodu
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Trele, jeszcze zatęsknisz za byciem w ciąży i będziesz sobie wyrzucała "co ja tak tego porodu chciałam!"
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama miala ogolnie we krwi , rany jej sie wogole nie goily , dlugo walczyla z roznymi antybiotykami az sobie poszlo
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój gin powiedział, że poza termin wykraczać nie będziemy, pewnie umówimy się jakoś na ostatni tydzień października Wątek tylko dla Ciebie mnie rozwalił Kochana, jeszcze zatęsknisz! Dobra, idę smażyć naleśniki. Któraś reflektuje?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

najczęsciej to muszę was nadrabiać i nawet nie mam co pisać. 
ta na wakacjach inna zabiegana. A tak to nawet nie wiemy co U CIEBIE ??

ffi cial&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=o g&sa=N&tab=wi&ei=7z08UqaP FuWc0AW1uoGgBQ#hl=pl&q=ry sunek+w%C4%99glem+mi%C5%9 B&rls=org.mozilla:pl%3Aof ficial&safe=off&tbm=isch& um=1&facrc=_&imgdii=_&img rc=bD4P_AWtRd0isM%3A%3BrR nXApnBKS7L9M%3Bhttp%253A% 252F%252Fwww.rysuj.pl%252 Findex.php%253Fview%253Di mage%2526format%253Draw%2 526type%253Dimg%2526id%25 3D22224%2526option%253Dco m_joomgallery%2526Itemid% 253D102%3Bhttp%253A%252F% 252Fwww.rysuj.pl%252Finde x.php%253Fview%253Ddetail %2526id%253D22224%2526opt ion%253Dcom_joomgallery%2 526Itemid%253D102%3B297%3 B389

Ja jeśli naprawdę mam dużo do nadrobienia to czytam ostatnie 10 stron i potem coś skrobnę, bo co za cel - nadrabiać skoro potem się nie pisze