|
|
#2941 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
macie jakiś sposób na zlikwidowanie zaschniętego kleju superglu z blatu mebli? cholera, kleiłam szczotkę do butelek i mi nakapało
Cytat:
mój od 04:30 uskuteczniał śpiewy i tak się tłukł po łóżeczku, że w końcu go do siebie wzięłam, ale śwpiewał dalej; nie wiem kiedy zasnąl, bo padłam wczesniejCytat:
![]() może w weekend odpoczniesz Cytat:
![]() Cytat:
nie pomogę, bo zawsze na bieżąco zapierałam Cytat:
![]() Cytat:
za to ogarnia już gdzie jest lampa, bozia, tik tak, mucha i pająk ; w ogóle lampa jest lekiem na całe zło, jak włączam światło, to młody w siódmym niebie
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
hope, no ja rozumiem, wczoraj np było u nas 14 st niby a piździało jak trza, ale dzisiaj naprawdę było cieplutko. Bąbel też miał dzisiaj bodziaki, długi rękaw i kurteczkę no ale na gruby śpiwór zimowy to chyba jednak za wcześnie
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
mój reaguje na "gdzie jest kotek" i "chodź do kotka"
zawsze pomaga jak gdzieś wyrżnie albo coś No i miał dzień, że parę razy zrobił papa, ale mu się odwidziało :p i na "nie", reaguje płaczem
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w reserved kids widzialam piękną czapeczke i szaliczek aaaa <3 chyba kupie ale kolor taki w biel wpadający.A w ogóle, dwa laata temu chcialam sobie kupić strój na narty ale w koncu kupilam osobno spodnie a w tym roku chce kupić jakiś fajny i tak se pomyslalam ze kupie w jakims sklepie dzieciecym bo tam rozmiarówki są duze czasem np w reserved kids przymierzalam i byl dobry
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, fajne te buty
widzę, że te, ktore ja mam, kosztują teraz zawrotne 57zł tylko ja mam z różowymi dodatkami
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja umie papa jak ma dobry humor, jak mówie jej 'chodz do mamy' to przychodzi, jak mowie 'nie' to nie robi tego czego nie wolno ale to czasem.
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
charlizz w kubusiu jest mega dużo cukru
take ja będę sporadycznie dawała. chociaż moje Dziecko i tak pić nie lubi![]() Lady brawa za wagę ![]() kiedy ja do takiej dojdę ![]() marsi brawa dla Męża a usypianie mój niestety sobie już z tym nie radzi:/ Debrah współczuję nocki ![]() szaja też współczuję biedne się namęczycie![]() aśka pytałaś o te zajęcia na basenie? Deli ale z Ciebie dobra żonka a barszczyku bym zjadła![]() cała co do nadmanganianu to mi lekarka powiedziała że jedno ziarenko na wanne, tyk najpierw rozpuścić w ciepłej wodzie. bokeh moja Hania wręcz nienawidzi kosi kosi jak chcę Ją za ręce złapać żeby uczyć to się wyrywa;p jedyne co Jej się podoba jak ja klaszczę;ppapa robi i cacy czy muzia;p a i jak się spytam gdzie cyk cyk to szuka zegarka na ścianie ![]() elllmi u nas to odparzenie jest z przodu, takie pręgi jakby ktoś Ją wieszał dosłownie ![]() pstryczku nawet im Hani nie dałam na ręce. bezmózgi to mało powiedziane ![]() wybierałam się Hanią na spacer, wkładam do wózka a ta oczy zamyka i śpi;p więc zostawiłam na tarasie i się relaksuję ![]() Mąż miał dzisiaj do nas dojechać a musi pracować jutro:/ a jutro mieliśmy razem wrócić do domu. eh więc pewnie przyjedzie jutro wieczorem a do dom pojedziemy w niedzielę:/
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, omamuniu, ale bym zjadła krokiety
masz jakiś przepis??? ![]() "gdzie jest kotek" bo mamy kota, naszą biedną Lunkę, a Bąbel ją ubostwia wręcz ![]() i jak ją widzi to piszczy i szaleje, goni i chce tarmosić i w ogóle, dlatego jak płacze bo się uderzył, bierzemy na ręce, idziemy do kotka, pytamy "gdzie jest kotek" i zapomina, że się uderzył ![]() ale ciemno się na dworze zrobiło
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-09-20 o 15:20 |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do krotkietów, moja t. robie najlepsze mmmmmmmmm.. Ja to takie ostatnio zrobiłam: mieso mielone podsmazylam z cebulką i pieczarkami plus dużo przypraw-pieprz,sol, papryka, oregano, bazylia i oczywiscie moj ukochany czosnek. no i ser starlam na tarce i pycha;p no i wszystko razem wymieszalam, dodałam jajko i bulke tarta, znowu wymieszalam i zrobilam krokiety;p teraz zrobilabym z grzybkami i kapuchą. Może zrobie ;> ale jak my kp to chyba grzybów nie wolno co nie. WOle unikać. A dzis to takie ala krokiety;p nalesnik, musztarda, ser szynka papryka, zawinelam jak keorkiety i obtoczylam w jajku i bulce
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PYTONG ![]() Cytat:
![]() A jak my mówimy "nie", to Pola kręci głową i się śmieje ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- I u nas też dziś pięknie, nie wiem czy pisałam
|
||
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady a to jasne, że na zimowy za wczesno nancy ale ja nie powiedziałam nic w kontekście że masz się gorsza czuć każdy dzieciak inaczej się rozwija, Dawid umie to, Amelki to czy to, Kubusie tamto ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- ja dziś robię zupę ryżowa, przed doprawieniem młodemu odleję i troszkę przeblenduję ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad jak dziecko boi sie odkurzacza to i tak warto, i tak bedzie plakac i tak ale przynajmniej nosek bedzie czysty... [QUOTE=Kija80;42899745]Uff nadrobiłam wreszcie ale zrobiło się za późno na cytowanie. Tylko jedno - Debrah spróbuj podać mm łyżeczką. Ja od trzech dni testuję nutramigen. Oczywiście cały czas się karmimy ale w związku z problemami z rozszerzaniem diety i naszym azs uznałam że musimy spróbować nutrę pod kątem kaszek, na czymś je muszę robić a swojego nie jestem w stanie odciągnąć. U nas generalnie do tej pory była próba z marchewką miesiąc temu (potworny odruch wymiotny, zjadła góra pół łyżeczki), próba z sinlakiem (odstawiony bo są podejrzenia że mógł mieć wpływ na te wymioty przez które byłyśmy w szpitalu, wtedy z włosem ) i od poniedziałku próba z brokułem - chyba przeszedł ale szału nie ma, zje mi może ze dwie łyżeczki. Coś musiałam wymyślić bo od paru dni mam wrażenie że mi się młoda niezbyt najada, pewnie uboga dieta albo stres szpitalny zrobiły swoje. No i padło na nutramigen. Przygotowałam, podaję - szczękościsk i ryk. Zmieniam smoczki, jeszcze gorzej. Ja załamana, jak już przez przypadek ze smoka coś się wylało do buzi to od razu odruch wymiotny i ksztuszenie tą kropelką. W końcu w desperacji chwyciłam łyżeczkę i moje dziecię chłepcząc jak kotek wypiło 60 A dziś to nawet 130 się udało. Cholernie niewygodna metoda ale u nas zadziałała. Każde dokarmianie zaczynam od butli- bez rezultatu, po czym wyjmuję łyżeczkę i dziecko aż mi się do niej wyrywa, musiałam znaleźć taką głęboką bo płytką za wolno jej się wlewało i się złościła. No i już wiem czemu nawet na największych upałach nie chciała nic pić... U nas to jest na razie tylko takie dokarmianie (przed lub po zawsze jest cyc) ale widzę że ona po prostu jest łyżeczkowa a nie butelkowa.[/QUOTE]hej!!! u nas identyko - lyzeczka cacy, butelka beeee Cytat:
![]() papierochy to paskudny nalog!
|
||
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Na jakimś innym forum
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- W ogóle, to Wam nie napisałam, jakiego zawalosa dostałam w aptece ![]() Poprosiłam o ten alantan, babka mi daje, i mówi "PIĘĆDZIESIĄT złotych i ... groszy" Wyciągam 50, zesrana patrzę na ten ekranik na kasie, co się cena wyświetla i jest: 50, 16 Ojacierpiędolę! Dałam jeszcze 1 zł, babka zobaczyła, że na to popatrzyłam, to ona pyk w klawiszek i z uśmiechem powtarza "5, 80" i na ekraniku się zmieniło. ![]() Myślałam, że mi pikawa siądzie, a ona chyba się skapnęła, bo dziwnie się patrzyła
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-20 o 16:06 |
|
|
|
#2959 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
MIsiael bylam, pytalam, wiec sprawa wyglada tak, ze mozna isc na 1 zajecia, ale najpierw wchodza osoby, ktore maja karnety wykupione i jesli jest jakies wolne miejsce w grupie to wtedy mozna wejsc ... troche lipa jest, bo jakby sie okazalo ze bedzie duzo ludzi moze zabraknac miejsca ... zajecia sie odbywaja w tym basenie metrowym, wiec na czas ich trwania pewnie nie moga tam wchodzic osoby z poza grupy .. a chyba na basen w kt jest 29 st to mala jest za mala ![]() Laska jak ci sie mieszka u tego dewelopera, duza macie chalupe ... oplaty sa niskie. moj tata sie dowiadywal to za mieszkanie takie jak nasze 65 m, mamy placic niecale 400 zl i w tym podobno sa juz jakies zadatki na wode i energie ... przy zameldowanych 2 osobach
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze się u nas dzisiaj paliła chyba malarnia w "Megamocie", co to się tam auta naprawia/na złom daje. Taaaaaaaaaaaakie dymy szły
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Zboczur, a kysz!
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I kto tu jest zboczurem
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, ja właśnie też, dlatego o nim napisałam
Aniu, jeśli to było TO, nie boję się
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jego pyton razem z nim
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-20 o 16:34 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Znalezione w sieci;
Jaki jest szczyt meskiej odwagi ??? Wrócic zalanym w trupa do domu, koniecznie pokryty na calym ciele szminkami roznych kolorow, pachnacy damskimi perfumami, podejsc do zony, dac jej siarczystego klapsa w tylek i powiedziec: Jestes nastepna grubasku
|
|
#2966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czekam na mezula i jak wroci to lecimy do lekarza... ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- w bok to nie, kilka razy zdarzylo sie mlodemu do przodu skozyc jak zabka |
||||
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem obrażona na pytona mojego TŻ
wczoraj mnie nie chciał, to dzisiaj ja go nie będe chciał
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kupuje czasem ciuchy na dziecięcym dziale w HM![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

mój od 04:30 uskuteczniał śpiewy
i tak się tłukł po łóżeczku, że w końcu go do siebie wzięłam, ale śwpiewał dalej; nie wiem kiedy zasnąl, bo padłam wczesniej

; w ogóle lampa jest lekiem na całe zło, jak włączam światło, to młody w siódmym niebie

take ja będę sporadycznie dawała. chociaż moje Dziecko i tak pić nie lubi