Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 14:58   #2941
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

macie jakiś sposób na zlikwidowanie zaschniętego kleju superglu z blatu mebli? cholera, kleiłam szczotkę do butelek i mi nakapało

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Młody mi dziś przespał całą noc od 20 do 6:20 bez pobudek po 6 zjadł i spał jeszcze do 7:30
no to nieźle mój od 04:30 uskuteczniał śpiewy i tak się tłukł po łóżeczku, że w końcu go do siebie wzięłam, ale śwpiewał dalej; nie wiem kiedy zasnąl, bo padłam wczesniej

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
kurde, mój Filip miałby tam raj normalnie, bo uwielbia wszystko targać w strzępy; teraz katalog ikei kończy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Laski ja się wykończę! Dzisiaj Spalam zawrotne dwie godziny.
może w weekend odpoczniesz

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[
wystarczy, że jest coś mokrego, niekoniecznie jedzenie; u mnie obsiadły gąbkę do mycia naczyń; a ostatnio coraz częściej w łazience je widzę

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakis sposob na stare plamy?? niestety kiedys nie zapieralam mydelkiem plam od razu i niektore body z okresu niemowlecego mam w plamach po kupie ... pomoze wymoczenie w wybielaczu???
, bo zawsze na bieżąco

nie pomogę, bo zawsze na bieżąco zapierałam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
czasem podsłuchuje- opowiada mu jak był malutki albo coś mu śpiewa

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niektore Bobofruty nie maja cukru (jest taki bodajze z marchewka, dynia i czyms jeszcze; inny z winogronem tez nie ma).
chyba wszystkie przed 6 miesiącem są bez cukru

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle powiem Wam, że moje dziecie w ogóle nie czaji kosi kosi, albo papa, albo gdzie jest lampa, uczę ją już miesiąc i nic i nie wiem czy się martwić ? robią Wasze dzieci już takie rzeczy??
u nas kosi kosi też sam nie robi, papa czasem, ale to takie zginanie paluszków, a nie machanie;
za to ogarnia już gdzie jest lampa, bozia, tik tak, mucha i pająk; w ogóle lampa jest lekiem na całe zło, jak włączam światło, to młody w siódmym niebie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:58   #2942
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
ale teraz już nie?....

hje! miej sięna baczności !

tzn zależy jaki wąż

hope, no ja rozumiem, wczoraj np było u nas 14 st niby a piździało jak trza, ale dzisiaj naprawdę było cieplutko. Bąbel też miał dzisiaj bodziaki, długi rękaw i kurteczkę no ale na gruby śpiwór zimowy to chyba jednak za wcześnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:00   #2943
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
tzn zależy jaki wąż

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chociaż, żeby nie było, mój mąż teraz bardzo ładnie je sztućcami

Stary 2013-09-20, 15:03   #2944
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój reaguje na "gdzie jest kotek" i "chodź do kotka" zawsze pomaga jak gdzieś wyrżnie albo coś

No i miał dzień, że parę razy zrobił papa, ale mu się odwidziało :p

i na "nie", reaguje płaczem

Stary 2013-09-20, 15:04   #2945
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem jak Bąka ubrać do samochodu... dzisiaj jedziemy, na pewno klima będzie włączona...
no wlasnie mam ten sam problem.;/
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

hope, no ja rozumiem, wczoraj np było u nas 14 st niby a piździało jak trza, ale dzisiaj naprawdę było cieplutko. Bąbel też miał dzisiaj bodziaki, długi rękaw i kurteczkę no ale na gruby śpiwór zimowy to chyba jednak za wcześnie
ja dostalam kombinezon taki fajny cieplutki, myslalam zeby go malej dzis zalozyc, ale jest cieplej niz wczoraj wiec odpada na pewno.

A w reserved kids widzialam piękną czapeczke i szaliczek aaaa <3 chyba kupie ale kolor taki w biel wpadający.

A w ogóle, dwa laata temu chcialam sobie kupić strój na narty ale w koncu kupilam osobno spodnie a w tym roku chce kupić jakiś fajny i tak se pomyslalam ze kupie w jakims sklepie dzieciecym bo tam rozmiarówki są duze czasem np w reserved kids przymierzalam i byl dobry

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:05   #2946
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh, fajne te buty
widzę, że te, ktore ja mam, kosztują teraz zawrotne 57zł tylko ja mam z różowymi dodatkami

Stary 2013-09-20, 15:05   #2947
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
mój reaguje na "gdzie jest kotek" i "chodź do kotka" zawsze pomaga jak gdzieś wyrżnie albo coś

moja umie papa jak ma dobry humor, jak mówie jej 'chodz do mamy' to przychodzi, jak mowie 'nie' to nie robi tego czego nie wolno ale to czasem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-20, 15:06   #2948
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu "gdzie jest kotek" akurat?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:07   #2949
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

charlizz w kubusiu jest mega dużo cukru take ja będę sporadycznie dawała. chociaż moje Dziecko i tak pić nie lubi

Lady brawa za wagę
kiedy ja do takiej dojdę

marsi brawa dla Męża a usypianie mój niestety sobie już z tym nie radzi:/

Debrah współczuję nocki

szaja też współczuję biedne się namęczycie

aśka pytałaś o te zajęcia na basenie?

Deli ale z Ciebie dobra żonka a barszczyku bym zjadła

cała co do nadmanganianu to mi lekarka powiedziała że jedno ziarenko na wanne, tyk najpierw rozpuścić w ciepłej wodzie.

bokeh moja Hania wręcz nienawidzi kosi kosi jak chcę Ją za ręce złapać żeby uczyć to się wyrywa;p jedyne co Jej się podoba jak ja klaszczę;p
papa robi i cacy czy muzia;p a i jak się spytam gdzie cyk cyk to szuka zegarka na ścianie

elllmi u nas to odparzenie jest z przodu, takie pręgi jakby ktoś Ją wieszał dosłownie

pstryczku nawet im Hani nie dałam na ręce. bezmózgi to mało powiedziane

wybierałam się Hanią na spacer, wkładam do wózka a ta oczy zamyka i śpi;p więc zostawiłam na tarasie i się relaksuję
Mąż miał dzisiaj do nas dojechać a musi pracować jutro:/ a jutro mieliśmy razem wrócić do domu.
eh więc pewnie przyjedzie jutro wieczorem a do dom pojedziemy w niedzielę:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:19   #2950
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, omamuniu, ale bym zjadła krokiety masz jakiś przepis???

"gdzie jest kotek" bo mamy kota, naszą biedną Lunkę, a Bąbel ją ubostwia wręcz
i jak ją widzi to piszczy i szaleje, goni i chce tarmosić i w ogóle, dlatego jak płacze bo się uderzył, bierzemy na ręce, idziemy do kotka, pytamy "gdzie jest kotek" i zapomina, że się uderzył
ale ciemno się na dworze zrobiło

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-09-20 o 15:20
Stary 2013-09-20, 15:23   #2951
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:27   #2952
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, omamuniu, ale bym zjadła krokiety masz jakiś przepis???

"gdzie jest kotek" bo mamy kota, naszą biedną Lunkę, a Bąbel ją ubostwia wręcz
i jak ją widzi to piszczy i szaleje, goni i chce tarmosić i w ogóle, dlatego jak płacze bo się uderzył, bierzemy na ręce, idziemy do kotka, pytamy "gdzie jest kotek" i zapomina, że się uderzył
ale ciemno się na dworze zrobiło
U mnie piękna pogoda;.
a co do krotkietów, moja t. robie najlepsze mmmmmmmmm..
Ja to takie ostatnio zrobiłam: mieso mielone podsmazylam z cebulką i pieczarkami plus dużo przypraw-pieprz,sol, papryka, oregano, bazylia i oczywiscie moj ukochany czosnek. no i ser starlam na tarce i pycha;p
no i wszystko razem wymieszalam, dodałam jajko i bulke tarta, znowu wymieszalam i zrobilam krokiety;p

teraz zrobilabym z grzybkami i kapuchą. Może zrobie ;> ale jak my kp to chyba grzybów nie wolno co nie. WOle unikać.

A dzis to takie ala krokiety;p nalesnik, musztarda, ser szynka papryka, zawinelam jak keorkiety i obtoczylam w jajku i bulce

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-20, 15:33   #2953
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
hje snilo mi sie, ze u Ciebie w pokoju, za szafka, na ktorej stal telewizor schowal sie waz

PYTONG

Cytat:

Oj, u nas podobnie Jak wołamy "kici kici" albo robimy "miał", to Pola takie duże oczka na nas i też robi "mia" i patrzy w okno, bo najczęściej kota tak wpuszczamy

A jak my mówimy "nie", to Pola kręci głową i się śmieje

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

I u nas też dziś pięknie, nie wiem czy pisałam
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:42   #2954
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

PYTONG

Oj, u nas podobnie Jak wołamy "kici kici" albo robimy "miał", to Pola takie duże oczka na nas i też robi "mia" i patrzy w okno, bo najczęściej kota tak wpuszczamy

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

oplułam monitor

Lady a to jasne, że na zimowy za wczesno
nancy ale ja nie powiedziałam nic w kontekście że masz się gorsza czuć każdy dzieciak inaczej się rozwija, Dawid umie to, Amelki to czy to, Kubusie tamto

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

ja dziś robię zupę ryżowa, przed doprawieniem młodemu odleję i troszkę przeblenduję

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
elllmi u nas to odparzenie jest z przodu, takie pręgi jakby ktoś Ją wieszał dosłownie
potwierdzam bo widziałam. Strasznie to biedulkę musi piec

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:47   #2955
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a czym odciągacie? Widziałam, że dziewczyny bardzo polecają katarka chyba, że Blanka boi się odkurzacza
)
oj tak, katarek, tyko i wylacznie!
nad jak dziecko boi sie odkurzacza to i tak warto, i tak bedzie plakac i tak ale przynajmniej nosek bedzie czysty...

[QUOTE=Kija80;42899745]Uff nadrobiłam wreszcie ale zrobiło się za późno na cytowanie. Tylko jedno - Debrah spróbuj podać mm łyżeczką. Ja od trzech dni testuję nutramigen. Oczywiście cały czas się karmimy ale w związku z problemami z rozszerzaniem diety i naszym azs uznałam że musimy spróbować nutrę pod kątem kaszek, na czymś je muszę robić a swojego nie jestem w stanie odciągnąć. U nas generalnie do tej pory była próba z marchewką miesiąc temu (potworny odruch wymiotny, zjadła góra pół łyżeczki), próba z sinlakiem (odstawiony bo są podejrzenia że mógł mieć wpływ na te wymioty przez które byłyśmy w szpitalu, wtedy z włosem ) i od poniedziałku próba z brokułem - chyba przeszedł ale szału nie ma, zje mi może ze dwie łyżeczki. Coś musiałam wymyślić bo od paru dni mam wrażenie że mi się młoda niezbyt najada, pewnie uboga dieta albo stres szpitalny zrobiły swoje. No i padło na nutramigen. Przygotowałam, podaję - szczękościsk i ryk. Zmieniam smoczki, jeszcze gorzej. Ja załamana, jak już przez przypadek ze smoka coś się wylało do buzi to od razu odruch wymiotny i ksztuszenie tą kropelką. W końcu w desperacji chwyciłam łyżeczkę i moje dziecię chłepcząc jak kotek wypiło 60 A dziś to nawet 130 się udało. Cholernie niewygodna metoda ale u nas zadziałała. Każde dokarmianie zaczynam od butli- bez rezultatu, po czym wyjmuję łyżeczkę i dziecko aż mi się do niej wyrywa, musiałam znaleźć taką głęboką bo płytką za wolno jej się wlewało i się złościła. No i już wiem czemu nawet na największych upałach nie chciała nic pić... U nas to jest na razie tylko takie dokarmianie (przed lub po zawsze jest cyc) ale widzę że ona po prostu jest łyżeczkowa a nie butelkowa.[/QUOTE]

hej!!!
u nas identyko - lyzeczka cacy, butelka beeee

Cytat:
Lady czytalam ze pisalas o fajkach ... nie wiem czy pamietacie moj debiut na tym watku, pidalam ze popalam w ciazy, zjechalyscie mnie rowno ...
Przed ciaza palilam 1,5-2 paki dziennie, zaczelam majac 16 lat wiec 13 lat jarania. jak mloda sie urodzila nie moglam sobie darowac ze zdazalo mi sie zapalic w ciazy. dziekowalam bogu za zdrowa coreczke. obiecalan sobie ze bede karmic jak najdluzej. na poczatku zylam mysla ze jak skoncze kp to od razu zaczne jarac ... ale kurde taka owedzona matka ... moja przyjaciola pali i jak wraca taka smierdzaca do malej .. nie chcialaby. tak ... poza tym patrzac realbue ... nie stac mnie na palenie .. wychodzi ponad 400 zl miesiecznie. wole kupic cos za to malej ... teraz zyje mysla ze juz nigdy nie zapale ...
obys wytrwala w swoim postanowieniu
papierochy to paskudny nalog!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:50   #2956
hje
Zakorzenienie

http://www.tatawpracy.pl/dlaczego-w-...l-nieporzadek/

Zayebiste
Stary 2013-09-20, 15:51   #2957
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
oplułam monitor

Lady a to jasne, że na zimowy za wczesno
nancy ale ja nie powiedziałam nic w kontekście że masz się gorsza czuć każdy dzieciak inaczej się rozwija, Dawid umie to, Amelki to czy to, Kubusie tamto

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

ja dziś robię zupę ryżowa, przed doprawieniem młodemu odleję i troszkę przeblenduję

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

potwierdzam bo widziałam. Strasznie to biedulkę musi piec
Jak to widziałaś ?
Stary 2013-09-20, 16:02   #2958
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to widziałaś ?
Na jakimś innym forum

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

W ogóle, to Wam nie napisałam, jakiego zawalosa dostałam w aptece
Poprosiłam o ten alantan, babka mi daje, i mówi "PIĘĆDZIESIĄT złotych i ... groszy"
Wyciągam 50, zesrana patrzę na ten ekranik na kasie, co się cena wyświetla i jest: 50, 16
Ojacierpiędolę!
Dałam jeszcze 1 zł, babka zobaczyła, że na to popatrzyłam, to ona pyk w klawiszek i z uśmiechem powtarza "5, 80" i na ekraniku się zmieniło.

Myślałam, że mi pikawa siądzie, a ona chyba się skapnęła, bo dziwnie się patrzyła

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:06
Stary 2013-09-20, 16:03   #2959
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co Kochana u nas też kilkanaście stopni, ale ja Młodemu też osłonke i budkę dalam. Ubrany w body z długim, polarek, czapke, pod szyją oslonkę i spodnie na polarku. w razie wu miałam jeszcze wiatrówkę dla niego. I w sumie doszłam do wniosku że jemu w tym wózku jest zimniej niż mi bo ja się przecież ruszam a on siedzi jak ciele.
no u nas Dawid papa, kosi-kosi, cześć daje. I np jak zapytam gdzie ptaszek to patrzy za okno, bo gołębie często na parapecie są jak młody je
ech no u nas też podobne akcje sie dzieją a tak niedawno leżał bezradnie na pleckach

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ooo, właśnie szafkę otworzył i mi pościel z niej wypieprza
Dadi rozrabiaka

Cytat:
chociaż, żeby nie było, mój mąż teraz bardzo ładnie je sztućcami

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

tylko nie wiem czy to upodobanie do danego typu pokarmu czy po prostu opakowania
Cala wypowiedz mnie rozwalila hahah ... szczegolnie ta o opakowaniu

Cytat:

moja umie papa jak ma dobry humor, jak mówie jej 'chodz do mamy' to przychodzi, jak mowie 'nie' to nie robi tego czego nie wolno ale to czasem.
Ja jak mowie do mlodej nie, to sie odwraca, patrzy na mnie po czym wali mega usmiech i bezczelnie zaczyna robic to czego jej bronie

Cytat:

PYTONG

Pytong to mi sie kojarzy z 1 tylko

MIsiael bylam, pytalam, wiec sprawa wyglada tak, ze mozna isc na 1 zajecia, ale najpierw wchodza osoby, ktore maja karnety wykupione i jesli jest jakies wolne miejsce w grupie to wtedy mozna wejsc ... troche lipa jest, bo jakby sie okazalo ze bedzie duzo ludzi moze zabraknac miejsca ... zajecia sie odbywaja w tym basenie metrowym, wiec na czas ich trwania pewnie nie moga tam wchodzic osoby z poza grupy .. a chyba na basen w kt jest 29 st to mala jest za mala

Laska jak ci sie mieszka u tego dewelopera, duza macie chalupe ... oplaty sa niskie. moj tata sie dowiadywal to za mieszkanie takie jak nasze 65 m, mamy placic niecale 400 zl i w tym podobno sa juz jakies zadatki na wode i energie ... przy zameldowanych 2 osobach
Stary 2013-09-20, 16:05   #2960
hje
Zakorzenienie

No i jeszcze się u nas dzisiaj paliła chyba malarnia w "Megamocie", co to się tam auta naprawia/na złom daje. Taaaaaaaaaaaakie dymy szły

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Pytong to mi sie kojarzy z 1 tylko
Zboczur, a kysz!
Stary 2013-09-20, 16:07   #2961
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
No i jeszcze się u nas dzisiaj paliła chyba malarnia w "Megamocie", co to się tam auta naprawia/na złom daje. Taaaaaaaaaaaakie dymy szły

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Zboczur, a kysz!
Z duzym pytonem I kto tu jest zboczurem
Stary 2013-09-20, 16:07   #2962
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Zboczur, a kysz!
Ja tez mam z pytongiem takie skojarzenie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-20, 16:09   #2963
hje
Zakorzenienie

Wiem, wiem, ja właśnie też, dlatego o nim napisałam Aniu, jeśli to było TO, nie boję się
Stary 2013-09-20, 16:11   #2964
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem, ja właśnie też, dlatego o nim napisałam Aniu, jeśli to było TO, nie boję się
Ech mój tzt wlasnie jedzie i jego pyton razem z nim:hahah a:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:34
Stary 2013-09-20, 16:18   #2965
aska27adopcje
Zadomowienie

Znalezione w sieci;

Jaki jest szczyt meskiej odwagi ???

Wrócic zalanym w trupa do domu, koniecznie pokryty na calym ciele szminkami roznych kolorow, pachnacy damskimi perfumami, podejsc do zony, dac jej siarczystego klapsa w tylek i powiedziec:
Jestes nastepna grubasku
Stary 2013-09-20, 16:29   #2966
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[
widzialam w sklepie jakis specyfik na te male paskudztwa, moze to by podzialalo...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziewczyny chciałam się pochwalić a właściwie kogoś pochwalić
pamiętacie jak pisałam,że TZ usypia małego?
no to idzie mu pięknie a Leo załapał o co chodzi bo po kąpieli jest buziak dla mamy, papa, idą chłopaki grzecznie do sypialni, Leo od razu się kładzie jakby kumał że pora spania- wczoraj trwało to może ze 3 minuty
tyle,że w naszym łóżku a nie swoimale i tak jestem dumna z tatuśka\wychodzi dumny jak paw,że mały lubi jak tatuś go usypia
czasem podsłuchuje- opowiada mu jak był malutki albo coś mu śpiewa

czekam na mezula i jak wroci to lecimy do lekarza...

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
współczuje jaj z karmieniem

Marsi why w łep? od zawsze się powtarza że im wcześniej tym lepiej. ospa,odra, różyczka no i najgorsze u chłopców - mums.

Idę na spaciren i Deli idę na poczte
jejku - a co to?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tz wczoraj uspał Młodą zostawiłam ich bo ola szalała, wiec poszłam sie wykąpać, ale pare min pozniej płacze, ryki, ze hej, troszke to trwało, az ucichło, patrze młoda spi na ramieniu tatki. Tż mówił, ze dopiero kołysanie z podskakiwaniem pomogło:hahaha: Niestety nie dało sie jej poprostu odłożyć, w poziomie bez płaczu tylko z mama i cycem

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
dziewczyny, czy Wasze dzieciątka przygotowując się do kolejnego etapu rozwoju przemieszczały się w bok tzn, leży sobie Kubuś na brzuchu, nagle rączkami i nóżkami się odbija i jest już kawalątek dalej... robiły tak Wasze bąble?
w bok to nie, kilka razy zdarzylo sie mlodemu do przodu skozyc jak zabka

Stary 2013-09-20, 16:32   #2967
iffonka7
Zadomowienie

A ja jestem obrażona na pytona mojego TŻ wczoraj mnie nie chciał, to dzisiaj ja go nie będe chciał
Stary 2013-09-20, 16:35   #2968
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ojezusie

mój jedynie co potrafi bez problemu zindentyfikować to cyc, żadne kosi kosi, nic nie umie :/
padłam!

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:

tzn zależy jaki wąż

Stary 2013-09-20, 16:40   #2969
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A ja jestem obrażona na pytona mojego TŻ wczoraj mnie nie chciał, to dzisiaj ja go nie będe chciał
Dzis widze pytony, pytongi, weze na tapecie
Stary 2013-09-20, 16:41   #2970
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
se pomyslalam ze kupie w jakims sklepie dzieciecym bo tam rozmiarówki są duze czasem np w reserved kids przymierzalam i byl dobry
moja szwagierka (w moim wieku, ale kilka rozmiarów mniejsza) kupuje czasem ciuchy na dziecięcym dziale w HM

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min
następna kurde, te przeziębienia zaczynają coraz poważniej szalec

Cytat:

W ogóle, to Wam nie napisałam, jakiego zawalosa dostałam w aptece
i zapłaciłabyś tyle jakby się babka nie poprawiła? no nie gadaj

Cytat:
Ja jak mowie do mlodej nie, to sie odwraca, patrzy na mnie po czym wali mega usmiech i bezczelnie zaczyna robic to czego jej bronie
u nas jest identycznie

Cytat:
Ech mój tzt wlasnie jedzie i jego pyton razem z nim:hahah a:

Cytat:
Znalezione w sieci;

Jaki jest szczyt meskiej odwagi ???

Wrócic zalanym w trupa do domu, koniecznie pokryty na calym ciele szminkami roznych kolorow, pachnacy damskimi perfumami, podejsc do zony, dac jej siarczystego klapsa w tylek i powiedziec:
Jestes nastepna grubasku
pokaż mi takiego odważnego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości