|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Esko Ja próbowałam różnych rzeczy. Zaczęło się jak Stasio posmakował zwykłą herbatę z cytryną, teraz dostaje sok z malin eko domowy i to jest hit. Niedługo pewnie będzie winogronowy. Musisz często przystawiać i sama w końcu załapie.
Maga Stasio zaczął sam siedzieć jak miał 9.5 Udało mu się to jak zaczął szybko raczkować. A Oli próbuje się sam przemieszczać
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
w sumie też wolałabym jeździć na rehabilitację. zawsze się boję, że coś mu uszkodzę ale my mamy tylko instruktaże...Cytat:
![]() jaja brakuje i byłaby moja ukochana szuba ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42892420] albo nie mogę przy kp. [/QUOTE] dlaczego? coś szkodzi Młodemu?jak dla mnie dieta matki karmiącej to mit - jak dziecko nie ma problemów z brzuszkiem, to po co się katować....Cytat:
aplikujesz sobie cos profilaktycznie (czosnek, malina, cytryna, miód)? ja też nie. z resztą nie miałabym kiedy i z czego, bo mój Czort je co 2 godziny... ![]() ![]() mój też jeszcze nigdy nie zasnął na brzuszku. choć ostatnio dość często spi na boczku. no wiesz nasz środek perswazji ikonograficznej napawa Cię śmiechem? toż on lęk ma budzić? i pionizować toporkowanego ![]() heh. słowa klucz, których nie może pojąć moja t. mój się wtula w misia.
|
|
|
#2463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Leże, leżę, tylko na boku raz jednym raz drugi bo inaczej ciezko.. chyba ze cos mnie zakłuje to plackowanie uskuteczniam. mialam usg, bije serduszko rowno dal posluchac nie widzialam go dokladnie, w szpitalu lepiej bylo widac, jasniejsze cienie. nastepna u tego speca za miesiac, ale jeszcze za tydzien pojde do tego miejscowego, bo jeszcze nie podjelam decyzji u ktorego zostane. do speca mam 60 km... no i troche mnie przytloczyl liczba badan, nie ukrywam ze koszta tez piekne, a raczka rączke myje, nic na fundusz, tylko na to idz do tego, na to do tej. to mnie troszke rozczarowalo bo opinie gosc ma bardzo dobre.-myslicie ze usg co tydzien nie zaszkodzi? ![]() Cytat:
fiolusiek Moni Esko Maga pani22ka BYou perse mmm ale sie milo czyta o tych Waszych dzieciaczkach ech...![]() MILEGO DNIA! Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-20 o 09:01 |
|||
|
|
|
#2464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się nie spinam...miałam chwilę zachwiania emocjonalnego Hosenka widzisz? mówiły dziewczynki żebyś się nie przejmowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Było ok -105 ![]() Kubku nie odpowiedziałaś mi na pytanie czy twój lekarz za każdym usg sprawdza wszystkie narządy? Mój sprawdzał tylko na połówkowym i to też tak szczegółowo nie mówił.Ja nie miałam tego połówkowego genetycznego tylko zwykłe.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-20 o 09:27 |
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42884617]Kurka wodna, już drugi czy trzeci raz zasnelam przy Artku spiacym na brzuszku.... Ale mam potem schizy i jestem wściekła na siebie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
u mnie dziecko długo zasypiało z pieluchą na oczach, którą sama nakładałam bo widziałam, że łatwiej zasypia teraz już raczej nie praktykuję tego bo Kasia śpi z d.upką wypiętą do góry i podwiniętymi kolanami pod brzuch (pani - ja też walczyłam o pozycję na brzuszku- potem tak ją polubiła, że tylko tak chciała leżeć i tak jej zostało )Perse- bo znikniesz nam, dieta matki karmiącej tylko miesiąc ![]() ja mam w notatkach ze szkoły rodzenia napisane,że po dwóch tygodniach neleży mężowi ugryźć kotleta, a jeżeli dziecko nie będzie płakać następnego dnia można zjeść cały ![]() jadłam wszysko przy kp w myśl rad położnej "jak nie bedziesz wszystkiego jeść niejadka sobi wychowasz" - niestety u mnie się to nie sprawdziło
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-09-20 o 09:34 |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Jak leżałam pierwszy raz w szpitalu z odklejoną kosmówką w 7 tyg to pytałam lekarza jak najlepiej leżeć, że na tym etapie nie ma znaczenia jak leżę.
Co więcej mój gin mówił, żeby zmieniać pozycję, żeby się mięśnie nie zastały. Dopiero po ok 2,5 miesiąca zaczęłam więcej chodzić, a tak to tylko do WC i pod prysznic, no i żeby przejść z sypialni do salonu, choć to też nie codziennie. Wczoraj tak mi ulżyło po wizycie, że apetyt dopisywał mi jak nigdy Zrobiliśmy też z TŻ blok czekoladowy
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PERSE czy to nie TY byłaś??---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną tak łaził od jakiegoś czasu, kiedyś robiłam dosyć często. Może nie jest zbyt tani (liczyliśmy właśnie wczoraj ile kosztuje zakładając, że nie ma się w domu akurat żadnych składników i wyszło nam ok 50 zł), ale za to "wydajny".
|
#2471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio na punkcie buraków mam jakis odpał Smakują mi strasznie.A jak sobie jeszcze wmowilam, ze to przez nie taka piekna morfologia, to juz w ogole nie moge przestac. Jem prawie codziennie nie ma glupich pytań Cytat:
Izus, sorki. Odpowiadalam korzystajac z ipada, nienawdze tam cytowac i mi duzo odpowiedzi tym sposobem ucieka. Nie Gin co 4 tygodnie robi mi w miare dokladne USG- z pomiarem obwodu brzucha, glowy, kosci udowej, dokladnym badaniem [budowy] serducha i przeplywow. Oglada tez kregoslup, warge i zoladek- sie uczepil i co 4 tyg o nich gada ; ) Co druga wizyte (czyli ta szyjkowa) mam mega szybka, wlasciwie tylko co slychac i pomiar szyjki usg przezpochwowym i usg przez brzuch, zeby bicie serca 'zobaczyc'.1sze genetyczne robilam u jego zony, bo ona wlasciwie glownie usg i wadami sie zajmuje, polowkowe robil mi juz tylko On a teraz robil znow bardziej szczegolowe, bo to akurat wychodzil termin tego 'badania przesiewowego trzeciego trymestru'. Sprawdzal wszystko po kolei. Nerki chyba pominal... albo nie zdazyl powiedziec a ja zobaczyc. dlatego tak po glowie mi to chodzi... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-20 o 10:43 |
||
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Roztapia się 250g masła, dodaje nie całą szklankę cukru, pół szklanki wody, 3-4 łyżki ciemnego kakao i chwilę gotuje.
Jak masa przestygnie, dodaje się 400g mleka w proszku, herbatniki i przeróżne bakalie (ja dodaję żurawinę, morele suszone, migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, orzechy) - herbatników i bakalii to tak na "oko", żeby masa była gęsta. Masę przekłada się potem do keksówki wyłożonej folią aluminiową i siup do lodówki Najlepiej na całą noc, żeby porządnie stężało. Jeden kawałek wystarcza na dłuuugo
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie,jeżeli nic nie mówił to na pewno z nerkami jest wszystko ok Widać że twój gin jest bardzo dokładny. My nie robiliśmy tego drugiego genetycznego bo połówkowe wyszło ok.Teraz troche żałuje że nie poszłam.Czasem myśle że trzeba było iść bo co jakby coś wyszło. Mój gin nigdy tak nie wymienia szczegółowo co bada,tylko na połówkowym ,wiem że warge też sprawdzał.Co miesiąc mierzy i waży synka sprawdza serduszko ale nie wiem czy patrzy na inne narządy.Troche się tym teraz zmartwiłam ![]() Jak wygląda to przesiewowe badanie 3 trymestru?Czy ma je każda ciężarna?Czy jest dodatkowo płatne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ten blok czekoladowy od razu się z Perse skojarzył
|
|
|
|
#2477 | |||
|
Zadomowienie
|
Mi na szczescie nie, choc sie balam bo maja wysoki IG
Tylko ja ich nie gotuje, ale pieke dosyc krotko w lupinkach i foli, one sa takie w sumie polsurowe, niezbyt miekkie. Cytat:
Nic sobie nie wkrecaj, bo Berbie z toporkiem przyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html To wlasnie na tych USG dokladnie sie sprawdza wszystko. Nie musi Ci na kazdym USG sprawdzac dziecka 'z gory na dol'. To jest to jedno z tych trzech USG 'obowiazkowych'w ciazy. Co do odplatnosci nie mam pojecia. Zapytaj sie swojego ginekologa. |
|||
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek dziękuje za wyczerpująca odpowiedz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby miał dobrą moc, jak u Perse
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze trochę i Ty też tak będziesz pisać Ja dietowałam porządnie 6,5 miesiąca. Teraz już tylko nabiał ograniczam, no i tych wzdymających nie jem. Dziewczyny, wy pijecie karmi przy kp? Bo czasem mam ochotę, ale się boję
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do remontów to dopiero zaczęli więc na razie końca nie widać. cytryna, miód i czosnek u mnie na porządku dziennym.
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hahaha Dziewczyny jak tylko przeczytałam wpis Hosenki, to to samo pomyślałam
Prawie rok temu zrobiłam pierwszy raz blok czekoladowy i strasznie mnie po nim mulilo i bolał brzuch. Następnego dnia zobaczyłam prawdziwy powód bólu brzucha, II Dzięki za odpowiedzi w sprawie rozszerzania diety. Esko, odciagam i daje butle. Co do diety - jem smażone, jem słodycze, ale boje sie jeść wielu warzyw i owoców (wzdymajace, pestkowe). Mały miał problemy brzuszkowe, jesteśmy wciąż na Debridacie i Espumisanie... Maga ja pije Karmi, najczęściej odgazowane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
oby, oby, oby!!!!!
![]() Cytat:
czego się boisz?piję. tylko po tym jak usypia na noc, by mieć czas na "wytrzeźwienie" do pierwszego karmienia ![]() aaaaaa!!!!! leeeeccęęęęę!!!!! serio, jak jutro znajdę dobre śledzie, to robię
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42910816]Hahaha Dziewczyny jak tylko przeczytałam wpis Hosenki, to to samo pomyślałam
Prawie rok temu zrobiłam pierwszy raz blok czekoladowy i strasznie mnie po nim mulilo i bolał brzuch. Następnego dnia zobaczyłam prawdziwy powód bólu brzucha, II [/QUOTE]no własnie jak czytałam wpis Hosenki to mi się gęba śmiała bo sobie Ciebie przypomniałam jak to Cię brzuch bolał
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
A ja dzisiaj za slodkie dałabym sie pokroic. Taka mam ochote.
Tak bym zjadła jakies dobre ciacho! Jeszcze ten Wasz blok. Aaa!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-20 o 19:49 |
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłam kremu z dyni- bo chodził za mną od Kiedy Pani o Nim pisała...
Idę poćwiczyć i spać...moje dziecko ma skok rozwojowy i od 36 h nie spałam (no nad ranem z 40 minut)
|
|
|
|
#2488 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja Karmi pije rano, na raty, bo chce mi sie po nim spać i sie boję, ze nie uslysze Malucha w nocy...
A ja tradycyjnie życzę Staraczkom takiego bloku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Że coś małemu zaszkodzi, a jego krzyku mi nie brakuje. Poza tym nie mam takiej nocnej przerwy, Olek budzi się co chwilę na cycusia więc w sumie nie wiem, kiedy bym miała wypić
|
#2490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
BYOU! postaram sie cos zrobic i wrzucic!
Cytat:
WIKA! trzymam kciuki!!! oby oby!!!!!!! Cytat:
.BERBIE! zdrówka!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42910816] Esko, odciagam i daje butle. [/QUOTE]PERSE! to szacun wielki!!!!!!!!!!!!!Podziw iam naprawde!!! Cytat:
Cytat:
ja wlasnie ide poczytac czy w tym wieku nie ma jakiegos skoku bo moja albo robi cyrki z jedzeniem albo ze spaniem... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

ale my mamy tylko instruktaże...

nasz środek perswazji ikonograficznej napawa Cię śmiechem? toż on lęk ma budzić? i pionizować toporkowanego 

Leże, leżę, tylko na boku raz jednym raz drugi bo inaczej ciezko.. chyba ze cos mnie zakłuje to plackowanie uskuteczniam. mialam usg, bije serduszko rowno
nie widzialam go dokladnie, w szpitalu lepiej bylo widac, jasniejsze cienie. nastepna u tego speca za miesiac, ale jeszcze za tydzien pojde do tego miejscowego, bo jeszcze nie podjelam decyzji u ktorego zostane. do speca mam 60 km... no i troche mnie przytloczyl liczba badan, nie ukrywam ze koszta tez piekne, a raczka rączke myje, nic na fundusz, tylko na to idz do tego, na to do tej. to mnie troszke rozczarowalo bo opinie gosc ma bardzo dobre.
Zrobiliśmy też z TŻ blok czekoladowy