|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
super ze juz po na pewno wszystko bedzie dobrze trzeba w to wierzyć i nieustanne kciuki Diabli ekstra ze juz jetses szybkiego powrotu do formy |
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na pierwszą stronę z nią Pod opisy porodów ![]() Fajnie, że już jesteś w domku. Szybkiej rekonwalescencji i wszystkiego dobrego ![]() --- Czytałam wczoraj opisy naszych porodów. Najgorszy miała chyba marchewka. Wzruszyłam się kilka razy czytając te nasze wspomnienia
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tyłu nie wiadomo co się dzieje, a z przodu rozprasza ![]() Cytat:
za najdzielniejsze dziecko na forum.Diabli dobrze, że już jesteś w domu. Raz dałaś radę z laktacją to teraz też ci się uda. A z tym gardłem ... ja co prawda miałam robione kolano, ale też była intubacja. Myślałam, że boli od tego, ale okazało się, ze mam zapalenie węzłów chłonnych. Jak to napisałam to skojarzyłam od czego cię boli, od nacinania węzłów. To teraz wypróbuj Nelkowe kaszki i grysiki, żebyś wiedziała co najsmaczniejsze dla niej będzie
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli, dobrze, że już jesteś ![]() Niespodzianka od Nelusi mnie wzruszyła A laktację na pewno rozkręcicie, skoro bawicie się głównie w łóżku
|
|
#1925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
brawo!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Diabli- super że jesteś , wyspij się tam kochana, żebyś miała dużo siły na rozmowy z Nelusią ![]() Cloche- kicuki za Florka cały czas zaciśnięte!! |
||||||
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przez podczytywanie Waszego wątku bardzo Was polubiłam i co dzień się loguję i czytam co naskrobałyście jak pewnie zauważyłyście na paseczku na dole Nie piszę jednak i nie cytuję bo nie chce żebyście wzięły mnie za jakiegoś napastora po prostu baaaaardzo Was polubiłam Wasz humor i serdeczność jestem z Wami od czasów poczekalni i jeśli mnie nie przegonicie to zostanę pozdrawiam Was kochane mamusie i 3mam kciuki za Twoją szyję i cyce Diabli, za maluśkiego Floreczka, za Zu żeby nie darciuchowała, za Jureczka i za wszystkie mamusie i ich maluszki żeby wszystko było w jak najlepszym porządeczku!!!
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz coś o sobie i zostań jeśli chcesz
|
|
|
#1931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
--- Macie może jakiś pomysł co zrobić, żeby J. nie piła 60 ml na raz tylko chociarz 90 ml. 120 to już super by było
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-20 o 16:45 |
||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Napisz cos o sobie i dziecku ![]() Diabli lezakuj z Nelcia jak najdluzej i pijj pijjj i jeszcze raz pijjj heee zeby mleczko plynelo moze ten sok z porzeczki pomoze ![]() Cloche buziaki calusy i kciukasy oby szybko Florus doszdl do siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Misio Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz potrzebę przy katarze to kupuj bez zastanowienia, ja moje używałam i u siebie i u rodziców a mamy zupełnie różne odkurzacze. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Zawsze tyle piła? Zasypia czy odwraca się? Możesz spróbować wziąć do odbicia i po chwili znowu spróbować nakarmić. Jak zasypia to podobno działa łaskotanie w policzek lub brodę.
|
|
#1934 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za niecały miesiąc będziemy obchodzić z TŻ 1 rocznicę ślubu Ja jestem na drugim roku studiów pielęgniarskich mieszkamy sobie w okolicy małej mieścinki w Wielkopolsce i powolutku żyjemy myślimy o dziecku, ja nawet bardzo często, chyba częściej niż powinnam stąd się wzięło moje zainteresowanie tym forum i trafiłam na takie extra babki jak majówki-czerwcówki 2013 mam siiiiiiilny instynkt macierzyński ale też silny móżdżek który zabrania dzidziulka przed skończeniem szkoły ale mam nadzieję, że ten drobny fakcik iż własnego bąbelka nie posiadam mnie w Waszych oczach nie skreśli? Chociaż rozumiem, że macie mnóóóóostwo wspólnych tematów związanych właśnie z posiadaniem malucha ale przecież nie tylko
|
|
#1935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Diabli jak to dobrze, że już jesteś w domku Nelcia Ci zrobiła świetną niespodziankę...Cloche- czytałam Twoje posty i ryczałam... dobrze, że już po tej operacji... Floruuuuś Nasz najdzielniejszy Maluszku tulę Cię mocnoooo Anoxe piękną Leon ma wagę ![]() Komiksowa współczuję skazy... u nas nadal jest i nie mogę nabiału Justi babcia wymiata z czekoladą Szprotka- mój Tż ostatnio też jadł coś słodkiego i słyszałam z drugiego pokoju jak pytał małego czy też chce... nie wiem czy to był żart czy na poważnie.. szybko zareagowałam i już na takie głupoty więcej go nie zbierze.. ![]() Mysia a jak te dresiki z H&M, nie wiem czy pisałaś, nie doczytałam. Nie cisnął Piotrusia w kostkach ? bo my nosimy tylko bluzę, spodnie podłożyłam na dno szafy ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj jechałam do dentysty, więc przed wyjazdem nakarmiłam W. jednym cycem, a z drugiego ręcznie odciągnęłam 80ml w 5 min ![]() już się nie dziwię, że W. nie ssie cyca dłużej niż 6 min ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby to się nie powtórzyło ja teraz mało się udzialam, ale kiedyś zawsze byłam w top gadułą, więc mojego głosa też masz ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- kuuuurdeee !!!!!!!!!! tyle się na cutowałam i doopa powcinało |
|||||
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Młody dzielny, ani razu nie zapłakał, aż w szoku byłam.idę się drzemnąć bo ledwie żyje, P. padł, potem dokończę nadrabianie
|
||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzięki Cytat:
przyda nam się fachowy rzut okiem przyszłej pielęgniarki na pewne kwestie
|
|
#1939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi właśnie Twój nick świta we łbie, ale wybacz .. zbudynienie mózgu w ciąży mi nie przeszło po niej ![]() Zostań...my się może czegoś dowiemy od Ciebie jako od przyszłej pielęgniarki, a Ty od nas
|
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz wachamy kupy i macamy dziasla ale ten czas leci ![]() Cytat:
studia robisz licencjackie czy magisterskie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W następnym tygodniu przyjdą te smoczki z większą dziurką i już będę kombinować żeby jadła jak należy. Chociaż dziś dawałam jej mleko z takiego smoczka, że więcej leci i raz zjadła 90 ml a po 4 godzinach już 60. Teraz śpi mi już 3 godzinę to głodna raczej nie jest. Jestem w szoku. Śpi mi 3 godzinę. WOW! Cytat:
Zostań z nami. Zawsze raźniej jak nas więcej
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-20 o 17:36 |
||
|
|
|
#1944 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co ma oczywiście wiele plusów mamy różne plany co po licencjacie, czy iść na mgr i nie pójść do pracy a opiekować się dzieckiem które urodzę czy może iść do pracy a w week mgr a z dzieckiem zaczekać kolejne 2 lata nie wiem jeszcze sama ![]() Cytat:
a właśnie wczoraj byłam u ginka na kontrolnej wizycie ( 1 raz u lekarza którym jestem zachwycona i przy nim już zostanę) i pytał kiedy chce rodzić a ja że za około 3 lata a on z pytaniem dlaczego TAK PÓŹNO? No kuuuurcze co tu zrobić
Edytowane przez kingsof Czas edycji: 2013-09-20 o 17:36 |
||
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i fajnie jest mieć umowę o pracę. Zawsze dodatkowy grosz wpada.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-20 o 17:47 |
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
kingsof - witaj
hehe jakbym czytała o sobie na studiach, też miałam ogromny instynkt macierzyński, dzień w dzien myślałam o dziecku, czytalam różne rzeczy z tym związane ale rozum był ważniejszy i najpierw skończyłam szkołę, znalazłam pracę, troszeczkę popracowalam - chciałam dłużej ale odrazu zaskoczylam z ciążą i tak teraz o to cieszę się macierzyństwem, teraz już myślę o drugim dziecku tj o staraniach w przyszlym roku
|
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć moja jak nie chce to nie zje i nie ma opcji. Czasami pomaga lezenbie na brzuchu, tak żeby się zmęczyła. Cytat:
![]() Diabli wariaaaatko witaj Tak opisałas wsio, że czułam się jakbym tam była A nelcia niech ciągnie i ciagnie. I co tam babcia mówiła o Matyldzie, że fajna pewnie? ![]() ![]() Cloche przykre to co piszesz o tym maluszku. To była jego pierwsza operacja czy trzecia bo nie zrozumiałam?! Trzymam kciuki za Florka by obdarzył Cię uśmiechem nawet nieświadomym ![]() Żeby nie było, że ciągle o dzieciach to zrobił mi sie taki pryszcz i tak go dusiłam, że wyżarło mi pół policzka. Wygląda jakbym miała parcha ![]() ![]()
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
trudno powiedziec. jesli nie bedzie zadnych komplikacji, to juz po 5 dniach czy tygodniu trafimy na stacje normalna do pokoju matki z dzieckiem i wtedy hulaj dusza - ale to tez zalezy od tego, czy mlodemu sie bedzie jeszcze chcialo...
tydzien temu byl operowany Manuel, i 5 dni pozniej, czyli w srode, byl juz z mamusia na normalnej stacji - i juz sie usmiechal do wszystkich, normalnie gaworzyl i sie rozgladal po swiecie podobno tydzien na tej stacji tez mu wystarczy i heja do domu. niesamowite, co te dzieci wytrzymuja...nie wiem juz, czy to tu pisalam, czy komus z rodziny... w pokoju obok jeden maluszek zmarl dzisiaj mial robiona ta operacje co Florek ponad 3 miesiace temu... ja wtedy nie dopuszczalam takiej mysli, ze cos mogloby pojsc nie tak. a ryzyko bylo wtedy dosc wysokie... ech, strasznie szokuja takie informacje jednak...--- wlasnie nadrabiam i widze, ze juz pisalam o tym maluszku. kurde, jednak potrzeba mi snu... napije sie i polece jeszcze do Florka, a potem odsypianie bedzie!
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-09-20 o 18:30 |
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dziewczyny nie wiem czy to jest normalne czy z moim dzieckiem jest coś nie tak. Macha rękami wręcz bije nimi o siebie, pociera stopami, ciągle marudzi nie ważne co bym robila, kręci głową na prawo na lewo. Zachowuje się jakby miał jakąś nerwice
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

dlatego musieli nas przesunac... normalnie od 7 rano do 21 operowali!
uswiadomilysmy sobie, jakie to niebezpieczne i jak duzo szczescia dotychczas mialysmy!

wmawiam sobie, ze chociaż trochę znieczula. mój M. zrobil mi wieeeelka niespodzianke i Nelusia czekala na mnie w samochodzie pod szpitalem (razem z babcia :P) gdybym wiedziała to ucieklabym stamtąd w piżamie. no i wylam cala droge jak bobr - chyba dopiero wtedy zeszly cale emocje. malutka najpierw dluuugo mi się przygladala, bo w takich wylezanych 4dniowych włosach jeszcze mnie nie widziala
w końcu zaczela się usmiechac i cala droge trzymala mnie za reke, nawet na moment nie chciała puscic. mam zakaz dźwigania, wiec na razie pomaga nam moja mama, jest tu od czasu kiedy M. wyszedl do pracy (niestety musial już dzisiaj isc). nasze zabawy ograniczają się tylko do lezenia w lozku. Nelusia rozpacza, bo cyce puste, odciagnelam dzisiaj tylko 30
no i było "haaaalo, ja do was mooooowie" "matkoooo umarlam czy jak? wezcie mi te maske" "nooo niech się pani tu popatrzy, haaaaalooo nie chce tej maski". w końcu ktoś zalapal i przyszedł i mi ja zabral, a wtedy już było fajne chlodne i takie rześkie powietrze 

A laktację na pewno rozkręcicie, skoro bawicie się głównie w łóżku 

Nelcia Ci zrobiła świetną niespodziankę...
mial robiona ta operacje co Florek ponad 3 miesiace temu... ja wtedy nie dopuszczalam takiej mysli, ze cos mogloby pojsc nie tak. a ryzyko bylo wtedy dosc wysokie... ech, strasznie szokuja takie informacje jednak...