|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- A. Właśnie. Byłam w rossmanie i kupiłam pieluszki newborn pampers za 24 z czymś, 42 szt, to się chyba opłaca? I przy zakupie dowolnego produktu z perfecta mama otrzymujecie krem albo przeciw złej pogodzie albo na odparzenia. AAA i dla serialowych maniaczek -zaczął się nowy sezon "New girl"
|
||||||
|
|
|
#1322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
A co to za tło takie fajne, co to jest z tymi łapkami i stópkami?Cytat:
My w ogóle załapaliśmy się na jakąś mega promocję bo daliśmy za niego 580 zł (3w1) i tylko materacyk muszę dokupić Mamy nawet parasolkę w komplecie no i babka dała w prezencie ten przewijak na łóżeczko nowy.Dzastin a mogłabym Cię o coś prosić? Zmierzysz mi materacyk z godoli? Sam wkład, bo gondolkę to sobie wymierzyłam i wiem, ale ciekawa jestem jakiej wielkości jest ten oryginalny materacyk. To jeszcze puścisz dwie pralki prania i możesz rodzić Ja jeszcze nie zaczęłam
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Kimnęłam się i czuję się jak kogut po zawodach...
Dzidziu- jak już mówiłam- Kraków Was chętnie przyjmie! Jak Mały podrośnie to koniecznie musicie wbić!! Mąż mi robi tarte jabłuszko z marchewką |
|
|
|
#1324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przeczytałam 19 bo później tak mi się życie zawaliło obowiązkami, że nie dałam roday "doczytać", teraz mam chrapkę poczytać od początku, jeszcze raz, ale tym razem do końca. Kocham, po prostu kocham te książki Później Grzech śmiertelny i wątek zawarty w tej książce zjadłam to w jedną noc dosłownie
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=3535271605
zakupilam ten..i nie wiem czy dobrze zrobilam
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie szukam czegoś ciekawego...---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż już wraca z pracy więc go wyślę tym bardziej że on też słodki pamper to poleci jak na skrzydłach ![]() Cytat:
![]() Materacyk ma 75cm ![]() Jeszcze nie mogę rodzić bo kilku pierdół do wyprawki brakuje ![]() Malinka, mam też ten kocyk, jest świetny także dobry wybór;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-20 o 18:24 |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na studiach z koleżanką jeszcze raz czytałyśmy od początku, chodziłyśmy do antykwariatu i kupowałyśmy, choć nie wszystkie części znalazłyśmy. Ja swoje oddałam koleżance nie miałam gdzie ich trzymać. Na pewno dobiłam do 15 części ale chciałabym dorwać całą resztę.Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Weź weź, szczerze?Często wypożyczam książki ale od dawna na żadną tak wciagającą nie trafiłam..może polecicie jakieś tytuły? |
||
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki kochane
naprawde mi ulzylo! jakos decyduje sie na zielenie tak jak z lenka mam zielony wozek,rozek przescieradlo i nawet kolor scian![]() kyte wydawalo mi sie ze jest za maly i cienki...
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam Cytat:
coś się za to prasowanie zabrać nie moge.... ugotowałam ziemniaczka, polałam sosem, jakoś mnie w głowie ćmi, normalnie baty na mnie
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Nie wiem czy mi się tu pokaże na telefonie taki duży email, jutro sprawdzę ![]() To chociaż jak mała zaśnie porządnie się wygrzej ![]() Cytat:
Ktosiula - to super okazja się Wam trafiła z tym wózkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka Margit Sandemo, 47 tomów, pierwszy z nich, otwierający tą "przygode" to "Zauroczenie"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Saga_o_Ludziach_Lodu
|
#1337 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje jelitówki, ale dobrze że lekarz ogarnięty! Cytat:
za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jutro wesele :P Cytat:
Boże jak ja zazdroszcze Wam tych piekarników. Bez kitu musze sobie jakoś ten piekarnik kupić. Zaoszczędze i kupie. A teraz tyle wydatków Cytat:
nie wszyscy faceci się na kuchni znają Dzisiaj mówie do mojego: zrobie takie podrabiane Burrito ok? a on dobra. pytam sie ile zje a ten mi tyle co zawsze, troche ziemniaków, to mięso i surówka jak jest do tego dopiero jak mu przyniosłam zrobione to sie zdziwił Cytat:
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż po obiedzie sie zdrzemnął i tak jakoś po godzinie przez sen : "kochanie, Kacper dalej na cycku, bo chciałem sie przytulić " 4latka walczy o życie po grzybowej- z muchomora co to sie dzieje... jak sie nie zna to sie dziecku nie daje..
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale najabrdziej pochlonela mnie Raja ze snieznej krainy - przez ta sage o malo matury nie przegapilam ![]() A tetry akurat takie trafilam i to za grosze .. nie wiedzialam ze takie sa . Mam 12 szt bialych ale i tak mialam kupic wiecej bo jak zobaczylam ze Domi ma 80 szt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja czytam , mam slinotok i nie moge sie nadziwic ze ja sama na to nie wpadlam ![]() Pisalam juz ze Twoj krem z marchewki zrobil furore ? Ja jem tylko pieczarki a i tak sie boje , jak wygladaja podejrzanie to czasem i wywale
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
sorento i nasturcja
za wierszyki. Pośmiałam się ![]() abby ja do wózka kupiłam prześcieradełko za 7 zł i taki komplecik http://allegro.pl/sliczny-kocyk-pola...520468894.html. Pewnie jakąś flanelkę też będę podkładać. A ogólnie to mam mnóstwo kocyków, śpiworków, kombinezonów i w sumie nie mam pojęcia czego ostatecznie będę używać do wózka. Dzidzia wampirze, trochę świeżej krwi i jak nowa ![]() Anka leżaczek fajny, ale zastanawiam się jak ty na nim siadłaś? Trele fajne te pieluszki kolorowe. U nas takich nigdzie nie widziałam. Malinka kocyk mam podobny, jest milutki i ogólnie fajny, także dobrze zrobiłaś. Wróciłam. Rodzice z moimi torbami już w drodze. Będę Wam teraz pewnie codziennie jęczeć, że ich nie ma ![]() Spotkanie z dziewczynami udane, aczkolwiek krótkie. Specjalnie żeby mnie zgaga nie złapała nie piłam kawy, tylko świeżo wyciskany sok z grejpfruta i pomarańczy. Zgagę mam chyba większą niż jakbym 3 kawy wypiła ![]() Nadrobiłam, najem się i może zrobię coś pożytecznego ![]() Zostało mi jeszcze trochę prasowania, ale jakoś nie mogę się zebrać. Jak już prasuję, to super mi to idzie i wzruszam się nad każdymi śpioszkami, ale zebrać jest mi się ciężko. Muszę też poprasować nasze rzeczy na jutrzejsze weselicho. Dobrze, że się trochę ociepliło. Teraz tak pomyślałam, że chyba będzie, to dla nas pierwsze wesele, gdzie oboje będziemy bezalkoholowi. Nieźle
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teściowej też nie działał dobrze, cały czas max temperatura była, ale jej Piotrek naprawił ![]()
|
||
|
|
|
#1345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do grzybów - ja jako dziecko miałam zakaz, bo mama zawsze się bała, że gdzies się trujak zaplącze... Cytat:
ale ta Sandemo chyba najbardziej znana |
||
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie powiem Ci że sprzedawca powiedział że nadaje się na każdą drogę, a i na internecie w opiniach i koleżanka z Kołobrzegu też go zachwalała.Sądzę że lepiej się wózka nie sprawdzi jak na własnych doświadczeniach.
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Taki żarcik właśnie na fejsie znalazłam.
A ponieważ mam ostatnio nerwa na teściówkę, to bardzo mi się spodobał ![]() Synowa dzwoni do teściowej i pyta: - Mamusiu, jak się dziecko zesra to przebiera ojciec, czy matka? Teściowa odpowiada: - Oczywiście, że matka! Na to synowa: - No to Mamunia się zbiera i przyjeżdża, bo synuś tak się napie*dolił, że do kibla nie trafił. |
|
|
|
#1349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak go czytałam to Kajtek w brzuchu zaczął mi podskakiwać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Położne zobaczyły moje wyniki i powiedziały że prawdopodobnie żadnej cukrzycy nie miałam a lekarz stwierdził że jest ok dietę mam trzymać nadal ale mierzyć cukry co drugi dzień . Zgłupiałam już bo po "niecukrzycowych" daniach cukry też mam ok więc sobie czasem pozwalam na małe grzechy i jakoś leci.

A co to za tło takie fajne, co to jest z tymi łapkami i stópkami?
, piorę obicia itd,też go mam zamiar wyczyścic na cycuś glancuś
Ja jeszcze nie zaczęłam 

Na studiach z koleżanką jeszcze raz czytałyśmy od początku, chodziłyśmy do antykwariatu i kupowałyśmy, choć nie wszystkie części znalazłyśmy. Ja swoje oddałam koleżance nie miałam gdzie ich trzymać. Na pewno dobiłam do 15 części ale chciałabym dorwać całą resztę.

dużo zdrówka dla niego i Ciebie