Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 16:06   #4981
blekitnams
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Ja chodzę na zlecenia jako TK z dwóch agencji i nawet sobie chwalę. Szkoda tylko, że dostaję tak mało zleceń, widać, ze mają parę osób stałych, bo do mnie dzwonią głównie w okresie wakacji. Zarobki od 20 do ok. 100 zł, ale zawsze byłam na krótkich i łatwych audytach, więc i za taką stawkę się opłacało. Wypełnij kwestionariusz na jakiś stronach, gdzie szukają nic nie tracisz, nie zdarzyło mi się, zeby mnie ktoś oszukał i nie wypłacił pieniędzy.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:22   #4982
kakabisu
Raczkowanie

dostałam zaproszenie na 2 rozmowy, 1 w Szczecinie, jedna w Gdansku
kurcze musze jechac taki kawal drogi, wydam ze 150 zł na bilety.. ech

ale probowac trzeba

dziewczyny , jak słucham waszych powiedzi to włos się jeży,
te zarobki.. 1600, 1800 zł, co to ma byc?

Jak żyć za to?

problem ze znalezieniem pracy jest jeden: za dużo konkurencji, wiele osób wysyła "na pałę" CV mimo, że nie spełnia wymagań.. to powoduje że ciężko jest się przebić u pracodawcy ze swoim CV.. zapraszają nielicznych i zazwyczaj tych którzy odpowiadają ich profilowi w 120%.
jak sie wyroznic jak dostają po 100 CV na pocztę?

Inny problem. to brak konkretnych zawodów. jest praca dla informatyków, inżnierów, ale ilu z nas ma takie doświadczenie?

trzeci problem to niedopasowanie
Znam mase ludzi ktorzy pragna zmienic prace a mają 5lat doswiadczeniua.. chodzą na rozmowy ale co z tego.. nic z nich nie wynika. Albo pracodawcy ami nie wiedza czego chcą, albo za duże wymagania finansowe , mnóstwo jest też ogłoszeń ściem, czyli szukają przedstawicieli a publikują 1500 ogloszen z innymi podobnymi nazwami,

Edytowane przez kakabisu
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:27
kakabisu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:26   #4983
DsC
Zakorzenienie

Jeść szczaw i będzie ok.
Stary 2013-09-20, 16:32   #4984
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

niestety - nie masz doświadczenia to źle. masz to tez nie znaczy, że dobrze bo może za duże... płace 1300 - 1500 to norma w naszym boskim kraju

zaraz ogłaszam weekend!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:36   #4985
Myszka_83
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj wysyp ofert Wysłałam już chyba z 10 CV. Sukces

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:43   #4986
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Moja znajoma pracuje na stoisku z e-papierosami i zarabia 1600zł na reke. Ale wiadomo, im wiecej godzin poświęcisz tym więcej zarobisz.

Byłam dziś na rozmowie, ale nie przekonała mnie kobita.
We wtorek mam rozmowe w SKOKU. Ktoś pracował?
Nie,ale chciałabym. Jak się dostałaś? (jak znalazłaś ofertę?)

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszka_83 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj wysyp ofert Wysłałam już chyba z 10 CV. Sukces

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kakabisu Pokaż wiadomość

ale probowac trzeba

Jak żyć za to?

problem ze znalezieniem pracy jest jeden: za dużo konkurencji, wiele osób wysyła "na pałę" CV mimo, że nie spełnia wymagań.. to powoduje że ciężko jest się przebić u pracodawcy ze swoim CV.. zapraszają nielicznych i zazwyczaj tych którzy odpowiadają ich profilowi w 120%.

Inny problem. to brak konkretnych zawodów. jest praca dla informatyków, inżnierów, ale ilu z nas ma takie doświadczenie?

Znam mase ludzi ktorzy pragna zmienic prace a mają 5lat doswiadczeniua.. chodzą na rozmowy ale co z tego.. nic z nich nie wynika. Albo pracodawcy ami nie wiedza czego chcą, albo za duże wymagania finansowe , mnóstwo jest też ogłoszeń ściem, czyli szukają przedstawicieli a publikują 1500 ogloszen z innymi podobnymi nazwami,
Dla mnie to szczyt marzeń, gdzie dają tyle? Biere!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42909494]niestety - nie masz doświadczenia to źle. masz to tez nie znaczy, że dobrze bo może za duże... płace 1300 - 1500 to norma w naszym boskim kraju

zaraz ogłaszam weekend! [/QUOTE]

klask i:
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:45   #4987
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że akurat Ci którzy wysyłają "na pałę" nie stanowią konkurencji. Rozmawiałam z różnymi osobami zajmującymi się rekrutacją, twierdzą, że otwierają każdego maila, a 70% po prostu jest od razu do skasowania. Ciężko się wyróżnić, ale można zrobić dobre wrażenie podstawowymi rzeczami takimi jak: tytuł maila, sensowna treść wiadomości, dokumenty zapisane z imieniem i nazwiskiem w nazwie. Niby to oczywista oczywistość, ale jednak nie dla wszystkich.

Nie ma się doświadczenia to źle, ale przynajmniej można takiej osobie mało zapłacić. Spore doświadczenie, oczywiście duży plus dopóki nie zacznie się rozmowa o wynagrodzeniu. Niestety teraz pracodawcy (oczywiście nie wszyscy, ale znaczna większość), szukają osoby po studiach, z 3 letnim doświadczeniem, znajomością 2 języków, który zgodzi się pracować za najniższą krajową. A no i najlepiej na umowę zlecenie.
Jak już tu nie raz pisałyśmy czekamy na ogłoszenia w których będą szukać pracownika z własną pensją
Stary 2013-09-20, 16:45   #4988
niv_
Zakorzenienie

Cytat:

ale probowac trzeba

Jak żyć za to?

Tak jest. Niestety

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Nie,ale chciałabym. Jak się dostałaś? (jak znalazłaś ofertę?)

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Dla mnie to szczyt marzeń, gdzie dają tyle? Biere!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

klask i:
Tak Ci wydaje, jak mieszkasz sama i musisz się utrzymać to już nie jest tak wesoło. Nie mówiąc już jak się ma rodzinę. Ale na początek nie powiem może być.
Stary 2013-09-20, 16:46   #4989
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Przecież nie chodzi o to, że ten student ma siedzieć po 12h codziennie, są podane ogólne godziny pracy, ja pracuję w takim trybie właśnie i mam rodzinę, przyjaciół i życie towarzyskie
ale mi nie chodzi o zadne godziny pracy czy zarobki, nie wiem co sie tak tego uczepilyscie. to akurat mi sie wydaje normalne.
wyroznilam na czerwono LM. no co mozna w lm napisac... bez kitu. tak moje marzenie to praca na wyspie. nie ujmujac nikomu kto tak pracuje, ale bez przesady z tym lm.

Edytowane przez cyanide sun
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:49
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 17:00   #4990
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Tak jest. Niestety

Tak Ci wydaje, jak mieszkasz sama i musisz się utrzymać to już nie jest tak wesoło. Nie mówiąc już jak się ma rodzinę. Ale na początek nie powiem może być.
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale mi 1600-1800 zł by starczyło na życie i jeszcze bym odłożyła. Mieszkanie jakieś a'la studenckie + jedzenie + ubranie i bilety. Mnie by spokojnie starczyło. Jeśli jesteś z Warszawy lub większego miasta, to Twoją frustrację rozumiem - wtedy 1600 to na prawdę jest mało na 1-dną osobę.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
ale mi nie chodzi o zadne godziny pracy czy zarobki, nie wiem co sie tak tego uczepilyscie. to akurat mi sie wydaje normalne.
wyroznilam na czerwono LM. no co mozna w lm napisac... bez kitu. tak moje marzenie to praca na wyspie. nie ujmujac nikomu kto tak pracuje, ale bez przesady z tym lm.
'' od dziecka marzyłam o pracy na wyspie, sprzedając e-papierosy''
Stary 2013-09-20, 17:04   #4991
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale mi 1600-1800 zł by starczyło na życie i jeszcze bym odłożyła. Mieszkanie jakieś a'la studenckie + jedzenie + ubranie i bilety. Mnie by spokojnie starczyło. Jeśli jesteś z Warszawy lub większego miasta, to Twoją frustrację rozumiem - wtedy 1600 to na prawdę jest mało na 1-dną osobę.[COLOR="Silver"]
Jakbyś chciała wynająć tylko pokój to może by Ci wystarczyło, tylko, że jak skończysz np 25 lat to już nie będziesz miała ochoty na takie studenckie życie i zapewne chciałabyś wynająć chociażby kawalerke.

Ja w swojej pierwszej pracy zarabiałam 2000 netto na umowę o pracę. Mieszkałam z rodzicami i dzięki temu mogłam ten 1000 miesięcznie odłożyć, inaczej byłoby ciężko. Rozważałam wtedy wynajęcie stancji, ale stwierdziłam, że mieszkając sama nie mogłabym prawie nic odłożyć. Jak się wyprowadziłam to zdecydowanie odczułam ile wszystko kosztuje

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-20 o 17:10
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 17:06   #4992
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale mi 1600-1800 zł by starczyło na życie i jeszcze bym odłożyła. Mieszkanie jakieś a'la studenckie + jedzenie + ubranie i bilety. Mnie by spokojnie starczyło. Jeśli jesteś z Warszawy lub większego miasta, to Twoją frustrację rozumiem - wtedy 1600 to na prawdę jest mało na 1-dną osobę.
Mnie samo wynajęcie pokoju kosztuje 700zł, a i tak nie mam powodów do narzekania, bo znam osoby, które za gorszy standard płacą więcej. Do tego bilety, jedzenie i inne opłaty. Ale nie jest źle, a może kiedyś będzie lepiej. Z tym, że ceny ciągle idą do góry, a zarobki jakoś stoją w miejscu, a nawet "dołują'.

Przy zarobkach 1600-1800 o wynajęciu mieszkania to można pomarzyć. ehhh...

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2013-09-20 o 17:07
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 17:19   #4993
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
Niczego się nie uczepiłam, bo w ogóle nie odniosłam się do Twojej wiadomości.

http://demotywatory.pl/4209347/O-zro...-chetnie-mowia

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2013-09-20 o 17:23
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 17:36   #4994
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,ale chciałabym. Jak się dostałaś? (jak znalazłaś ofertę?)[COLOR="Silver"]
Znalazłam na stronie jakiejś, wysłałam CV (bez LM, chociaż był wymagany, ale za to napisałam kilka słów w wiadomości) i dziś dostałam odpowiedź z zaproszeniem na rozmowę.
Jakbyś chciała to wejdź na ich stronę i może jest zakładka: kariera/praca na Twój rejon? Zobacz
Stary 2013-09-20, 18:16   #4995
Deborah100
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42909494]niestety - nie masz doświadczenia to źle. masz to tez nie znaczy, że dobrze bo może za duże... płace 1300 - 1500 to norma w naszym boskim kraju

zaraz ogłaszam weekend! [/QUOTE]

No ja właśnie pracuje na 3-msc okresie próbnym za 1300zł ale co mam płakać? Jest praca, nawet fajna, może jak wyrobie cel sprzedażowy to zostanę na dłużej z lepszą umową- kto wie.....w międzyczasie nadal szukam czegoś nie związanego ze sprzedażą ale już ogłoszenia wybieram selektywnie.

A co do Twojej rozmowy- to ludzie nie mają szacunku do drugiego człowieka. Ja bym tej babce nie oszczędziła dosadnych słów. Kiedyś jechałam zimą 100km specjalnie na jedną rozmowę i też zostałam dziwnie potraktowana. Od tej pory mówię pracodawcom wprost. Strata mojego czasu i pieniążków.

Z doświadczeniem bywało tak, że często coś tam pomijałam, żeby mieć mniejsze Niektórzy rekrutujący mają krótsze doświadczenie i automatycznie jesteś dla nich konkurencją.
Cytat:
Rozmawiałam z różnymi osobami zajmującymi się rekrutacją, twierdzą, że otwierają każdego maila, a 70% po prostu jest od razu do skasowania. Ciężko się wyróżnić, ale można zrobić dobre wrażenie podstawowymi rzeczami takimi jak: tytuł maila, sensowna treść wiadomości, dokumenty zapisane z imieniem i nazwiskiem w nazwie. Niby to oczywista oczywistość, ale jednak nie dla wszystkich.
Zgadzam się z tym. Byłam odpowiedzialna za selekcję aplikacji. Z doświadczenia wiem, że ludzie często nie czytają ogłoszeń, wysyłają aby wysłać. Już nie wspominając o tym co pisałaś - odpowiednio podpisany plik, kilka zdań w mailu, schludnie wyglądające CV, w którym tekst jest przejrzyście rozłożony.

Cytat:
Ja z 1600-1800zł byłabym zadowolona. Na czysto zostałoby mi 1000-900 zł. Po opłaceniu opłat, paliwa, jedzenia. Miałabym kasę na swoje zachcianki czy odłożenie. Tylko, że jestem na swoim, więc to co innego....i dzielę wydatki z Tż.

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2013-09-20 o 18:21
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 18:27   #4996
_nouvelle_
Rozeznanie

powiem wam co mi się dziś przytrafiło.
ok. 12 wysłałam CV na kelnerkę do cafe.
ok. 17 dostałam SMS z zaproszeniem na rozmowę z adresem, że odbędzie się o 20.30
ale trzeba przybyć już o 19.

casting 1.5 h, jeszcze wiadomość "za pięć dwunasta",powariowali!
brak szacunku, czegokolwiek.

i w ogłoszeniu 6 zł/h, idzie się powiesić za takie traktowanie na rynku pracy.
Stary 2013-09-20, 18:49   #4997
LoieFuller
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
powiem wam co mi się dziś przytrafiło.
ok. 12 wysłałam CV na kelnerkę do cafe.
ok. 17 dostałam SMS z zaproszeniem na rozmowę z adresem, że odbędzie się o 20.30
ale trzeba przybyć już o 19.

casting 1.5 h, jeszcze wiadomość "za pięć dwunasta",powariowali!
brak szacunku, czegokolwiek.

i w ogłoszeniu 6 zł/h, idzie się powiesić za takie traktowanie na rynku pracy.
Wtf? Masakra
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 18:56   #4998
201704240951
Konto usunięte

Widzę, że nieźle się dzieje.

Ja dziś z rana wysłałam swoją aplikację, facet po 2h ze mną się kontaktuje smsowo!
Że mam zadzwonić do niego, ze rozmowa jest we wtorek.... w dodatku w godzinach już poza czasem pracy zakładu.
Na mój zdrowy rozum, chłop by zadzwonił a nie smsował!. Śmierdzi mi to jakimś układem z jego strony.
Chyba go oleję.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 19:00   #4999
20160901857
Konto usunięte

Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Sms z zaproszeniem na rozmowe to juz wedlug mnie chamstwo totalne. Mail jeszcze zrozumiem.

Za rok chcialabym wynajac sama kawalerke w Warszawie (na kredyt nie bedzie mnie jeszcze stac) no to tak licze, ze z 1200 zl pewnie pojdzie plus oplaty, bilety, jedzenie i przyjemnosci, do tego chcialabym odkladac 500 zl miesiecznie na aplikacje, czyli tak ze 2500 netto mi potrzeba
Jejku, samemu jest chyba o wiele gorzej niz jak sie ma pare;/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 19:17   #5000
201701191353
Konto usunięte

Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Sms z zaproszeniem na rozmowe to juz wedlug mnie chamstwo totalne. Mail jeszcze zrozumiem.

Za rok chcialabym wynajac sama kawalerke w Warszawie (na kredyt nie bedzie mnie jeszcze stac) no to tak licze, ze z 1200 zl pewnie pojdzie plus oplaty, bilety, jedzenie i przyjemnosci, do tego chcialabym odkladac 500 zl miesiecznie na aplikacje, czyli tak ze 2500 netto mi potrzeba
Jejku, samemu jest chyba o wiele gorzej niz jak sie ma pare;/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja już pisałam, że Polska to kraj dla par/małżeństw, bo samotni sobie nie poradzą, no chyba, że mają naprawdę tyle samozaparcia i szczęścia (np. brak opłat, czy jedzenie w firmie etc)

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Znalazłam na stronie jakiejś, wysłałam CV (bez LM, chociaż był wymagany, ale za to napisałam kilka słów w wiadomości) i dziś dostałam odpowiedź z zaproszeniem na rozmowę.
Jakbyś chciała to wejdź na ich stronę i może jest zakładka: kariera/praca na Twój rejon? Zobacz
weszłam. Lublin to jest chyba totalnie zadupie.
Nawet nie ma wśród miast w wyszukiwarce ofert pracy

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Widzę, że nieźle się dzieje.

Ja dziś z rana wysłałam swoją aplikację, facet po 2h ze mną się kontaktuje smsowo!
Że mam zadzwonić do niego, ze rozmowa jest we wtorek.... w dodatku w godzinach już poza czasem pracy zakładu.
Na mój zdrowy rozum, chłop by zadzwonił a nie smsował!. Śmierdzi mi to jakimś układem z jego strony.
Chyba go oleję.
A ja właśnie widziałam takie ogłoszenie - wszystko ładnie, opis pracy i na końcu numer z dopiskiem "można kontaktować się przez sms".
Stary 2013-09-20, 19:30   #5001
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Ja już pisałam, że Polska to kraj dla par/małżeństw, bo samotni sobie nie poradzą, no chyba, że mają naprawdę tyle samozaparcia i szczęścia (np. brak opłat, czy jedzenie w firmie etc)
też to zauważyłam, wokół pary i wspólnie nie żyją, a wspólnie walczą o przetrwanie.

Cytat:
A ja właśnie widziałam takie ogłoszenie - wszystko ładnie, opis pracy i na końcu numer z dopiskiem "można kontaktować się przez sms".
to już standard na gumtree.pl
Stary 2013-09-20, 19:32   #5002
201701191353
Konto usunięte

a nie nie na anonsach widziałam.

Kurczę, kolejne ogłoszenie Lublin- Bershka... yyyy Ale chyba nie ma Bershki w Lublinie, albo jest, a ja nic nie wiem?

Już całkiem mam depresję. Cały dzień z domu nie wychodzę, nawet do sklepu mi się nie chce, nie mówiąc już o pójściu na ciuchy, czy wyjściu na spacer. Kapcanieje... Nic mi się nie chce, jakoś jestem wypluta z życia....

Ale zrobiłam jeden krok do przodu - wysyłam CV i poprosiłam koleżankę, która ma fajnego gościa wynajmującego dom, czy może zapytać czy drugi pokój jest wolny, bo z chęcią wezmę. Dzisiejsza sytuacja w domu po prostu mnie już dobiła, wiem, że MUSZĘ się wyprowadzić, bo nie dam tu dłużej rady...

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:35
Stary 2013-09-20, 19:33   #5003
sideritis
Zakorzenienie

Ja sms-em dostałam info, ze przyjęli mnie na praktyki i mam zaczynać od poniedziałku

Mam doła, telefon milczy

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 19:47   #5004
201704240951
Konto usunięte

Cytat:

Dla mnie to dziwna sytuacja. Nigdzie w ogłoszeniu nie ma informacji na temat kontaktu przez sms. W dodatku ów Pan wysłał mi tych sms ok. 10.
Moze trochę wyolbrzymiam, ale mógł normalnie zadzwonić. Nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją by potencjalny pracodawca kontaktował się przez sms.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 20:02   #5005
LoieFuller
Raczkowanie

Ja też mam doła, zwłaszcza, że wokół znajomi dostają prace, a u mnie telefon milczy. Spada mi motywacja do samokształcenia w domu, myślę sobie "what is f...ing wrong with me?!", "po co?", skoro i tak nie mam szczęścia .

A zaproszenie na rozmowę przez smsa to dla mnie lekki kanał.

Co do "kosmicznych stawek" pobiję Was. Jakiś czas temu miałam telefon ws. PŁATNEGO stażu na poważnie, odpowiedzialne stanowisko (tak wynikało z oferty). Stawka za cały etat 400zł

Edytowane przez LoieFuller
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:04
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 20:32   #5006
DsC
Zakorzenienie

Cytat:

weszłam. Lublin to jest chyba totalnie zadupie.
Nawet nie ma wśród miast w wyszukiwarce ofert pracy
Albo dla osób, które mają w sobie zero współczucia i serca dla ludzi, którym się "coś" wciska, a oni w to wierzą i kupują. Bo z tego da się nieźle wyżyć...ale ja nie miałabym serca

A na którym SKOKU byłaś? Bo są różne: Stefczyka, Chmielewskiego, Kopernik Ja mam rozmowę w Koperniku, ale nie w moim mieście.
Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
to już standard na gumtree.pl
Nigdy nie szukałam na tej stronie ogłoszeń. Denerwuje mnie ich szata graficzna strony.
Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Co do "kosmicznych stawek" pobiję Was. Jakiś czas temu miałam telefon ws. PŁATNEGO stażu na poważnie, odpowiedzialne stanowisko (tak wynikało z oferty). Stawka za cały etat 400zł
Szaleją...jest coraz lepiej. Nie ma co dziewczyny. Świetlana przyszłość nas czeka
Stary 2013-09-20, 20:33   #5007
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Ja też mam doła, zwłaszcza, że wokół znajomi dostają prace, a u mnie telefon milczy. Spada mi motywacja do samokształcenia w domu, myślę sobie "what is f...ing wrong with me?!", "po co?", skoro i tak nie mam szczęścia .
możemy sobie podać rękę. wszyscy wokół, dosłownie, mają pracę za którą dostają godną kasę i jeszcze lubią co robią...zazdroszczę, po ludzku...
Stary 2013-09-20, 20:58   #5008
Malinowa_dziewczynka
Zakorzenienie

GG do Malinowa_dziewczynka

Dziewczyny co sądzicie o zapisaniu się do szkoly policealnej po studiach.
Tak się właśnie nad tym zastanawiam tzn.juz sie zapisałam jut zajęcia ale teraz mam wątpliwości czy to był dobry pomysł.
Skończyłam turystykę i rekreację a policealna to technik administracji
??zastanawiałam się też nad higienistką ale szkoły medyczne są dosyc daleko ode mnie.
Najgorsze,że sama nie wiem gdzie chciałabym tak naprawdę pracować.

Wymiana (nowy depilator Philips ! )
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1173491
Malinowa_dziewczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 21:09   #5009
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowa_dziewczynka Pokaż wiadomość
Najgorsze,że sama nie wiem gdzie chciałabym tak naprawdę pracować.
Też do niedawna tak miałam. Ale chyba znalazłam już to, co chcę robić. Dlatego też zdecydowałam się na pójście na magisterkę na zupełnie co innego. I uważam, że nasz system szkolnictwa zawodzi, jeśli nie potrafimy określić kim chcemy być, co nas interesuje i w czym jesteśmy dobrzy. Nie potrafimy wykorzystać swojej osobowości i zainteresowań na etapie szkoły licealnej. Po liceum wybrałam złe studia i dopiero teraz w wieku 24 lat doszłam do tego, że powinnam pójść na co innego.

Rozumiem, że ciężko Ci znaleźć pracę po turystyce, że chcesz się przekwalifikować? Zastanów się czy taka praca będzie Ci odpowiadała. Czy to, co oferuje policealna szkoła o takim profilu przyniesie Ci w przyszłości pracę i satysfakcję.
Stary 2013-09-20, 21:22   #5010
Malinowa_dziewczynka
Zakorzenienie

GG do Malinowa_dziewczynka

Ja dokładnie tak samo,wybrałam złe studia i wgl nie chce pracowac w turystyce.
Każdego dnia mam inny pomysł na siebie a jestem 2lata starsza od Cb więc wypadało by juz obrac prawidłową ścieżkę kariery.
Chciałabym żeby ktoś mnie kopnął porządnie w tyłek i żebym na tej ścieżce wylądowała:/

Wymiana (nowy depilator Philips ! )
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1173491
Malinowa_dziewczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości