|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
|
|
|
#4952 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny praca przy redakcji nie jest usłana różami. Może i interesująca (ja redagowałam i powiastki zmierzchopodobne, artykuły o kuchni azjatyckiej i historie III Rzeszy
), ale żmudna i zazwyczaj kiepsko płatna (na umowę o dzieło) . Ja lubię sobie dłubać w tekstach , ale przyznaję, że to często ciężko chleb.
|
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś o tym marzyłam. W gimnazjum i liceum byłam w klasie o profilu prawno-dziennikarskim. Byliśmy w wielu wydawnictwach i w studio telewizyjnym, było fajnie, ale jakoś mi przeszło.
Ja to bym chciała w Trójce pracować, jeśli już miałabym wiązać przyszłość z mediami.
|
|
#4954 |
|
Konto usunięte
|
powiem tylko tyle...zawieszam szukanie i zostaje w mojej obecnej pracy do konca roku... dzisiejsza rozmowa to smiech na sali...
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42894835]powiem tylko tyle...zawieszam szukanie i zostaje w mojej obecnej pracy do konca roku... dzisiejsza rozmowa to smiech na sali...[/QUOTE]
A co się stało?
|
|
|
#4956 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
2.no może i..jeśli twoje marzenie to praca w sklepie. roznoszenie to średnia opcja ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- poszlam na te rozmowe. po 15 minutach ktos sie mna zajal. rozmowa trwa, ja o sobie cos tam mowie, a babka 'czemu sie pani wyslala na to stanowisko, bo nie ma pani zadnego doswiadczenia w pracy z agnecja reklamowa i raczej pani nie zatrudnimy" ja na to "czemu panstwo zadzwonili" to ona, "no bo czasem w rozmowie mozna wywnioskowac czy ktos sie nadaje czy nie, ale zostawie pani cv, bo jedna z naszych marek jest agencja xxxx i..." a ja na to "ale w ogłoszeniu było, że to właśnie ta agencja szuka, więc dlatego się wysłałam" a babka "oj nie, musiałam się pomylić... nie tą spółkę podałam w ogłoszeniu"
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-09-19 o 20:38 |
||||
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42895012]poszlam na te rozmowe. po 15 minutach ktos sie mna zajal. rozmowa trwa, ja o sobie cos tam mowie, a babka 'czemu sie pani wyslala na to stanowisko, bo nie ma pani zadnego doswiadczenia w pracy z agnecja reklamowa i raczej pani nie zatrudnimy" ja na to "czemu panstwo zadzwonili" to ona, "no bo czasem w rozmowie mozna wywnioskowac czy ktos sie nadaje czy nie, ale zostawie pani cv, bo jedna z naszych marek jest agencja xxxx i..." a ja na to "ale w ogłoszeniu było, że to właśnie ta agencja szuka, więc dlatego się wysłałam" a babka "oj nie, musiałam się pomylić... nie tą spółkę podałam w ogłoszeniu" [/QUOTE]Tuż to bezczelny brak szacunku do drugiego człowieka, zapraszać i z góry mówić, że nie zatrudnią Poza tym "wysłałam się"? Pierwszy raz słuszę taki zwrot
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42895012]
poszlam na te rozmowe. po 15 minutach ktos sie mna zajal. [COLOR=White]rozmowa trwa, ja o sobie cos tam mowie, a babka 'czemu sie pani wyslala na to stanowisko, bo nie ma pani zadnego doswiadczenia w pracy z agnecja reklamowa i raczej pani nie zatrudnimy" ja na to "czemu panstwo zadzwonili" to ona, "no bo czasem w rozmowie mozna wywnioskowac czy ktos sie nadaje czy nie, ale zostawie pani cv, bo jedna z naszych marek jest agencja xxxx i..." a ja na to "ale w ogłoszeniu było, że to właśnie ta agencja szuka, więc dlatego się wysłałam" a babka "oj nie, musiałam się pomylić... nie tą spółkę podałam w ogłoszeniu" [/QUOTE]Mistrzostwo świata
|
|
#4959 |
|
Konto usunięte
|
straciłam tylko czas. zwątpiłam. autentycznie...
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mam pytanie? Możesz zdradzić jak rozpoczęłać taką pracę? Z tego co wiem, to bez doświadczenia, z zewnątrz trudno jest się załapać nawet na jakieś zlecenia. Tusia brak słów na tę rozmowę |
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym to zrobiła tak: napisałabym jakiś artykuł dotyczący bieżących wydarzeń, np. o Syrii (mój konik ostatnio, bo pisałam o tym pracę licencjacką
) i wysyłała do różnych wydawnictw, gazet lub portali z zapytaniem czy byliby zainteresowani współpracą. Napisałabym, że szukam pracy, stażu lub praktyki (whatever) i w załączniku dołączyła art. Albo odpiszą, albo nie. Nie zaszkodziłoby wysłać
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42895012]
poszlam na te rozmowe. po 15 minutach ktos sie mna zajal. rozmowa trwa, ja o sobie cos tam mowie, a babka 'czemu sie pani wyslala na to stanowisko, bo nie ma pani zadnego doswiadczenia w pracy z agnecja reklamowa i raczej pani nie zatrudnimy" ja na to "czemu panstwo zadzwonili" to ona, "no bo czasem w rozmowie mozna wywnioskowac czy ktos sie nadaje czy nie, ale zostawie pani cv, bo jedna z naszych marek jest agencja xxxx i..." a ja na to "ale w ogłoszeniu było, że to właśnie ta agencja szuka, więc dlatego się wysłałam" a babka "oj nie, musiałam się pomylić... nie tą spółkę podałam w ogłoszeniu" [/QUOTE]super ogarnięta :P
|
|
|
#4963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4964 |
|
Konto usunięte
|
weszlam do lozka ju. autentycznie biust mi opadl i ide spac...
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
A to już inna kwestia
na to stanowisko pewnie ciężko się dostać.
|
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tusia - współczuję niemiłego doświadczenia, pani od rekrutacji - żal.pl |
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Konto usunięte
|
Dziś nie było nic ciekawego w ogłoszeniach...idę spać
Jutro was poczytam
|
|
|
|
|
#4968 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jestem wredotą, ale Twoim miejscu tusia po tekście z pomyloną nazwą klienta (chyba tak to mogę ująć?) w ogłoszeniu poprosiłabym o kontakt z przełożonym i spytała co taka osoba robi na takim stanowisku, bo może "wysłała się" przez pomyłkę
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia - to się kobieta popisała. Wkurza mnie to, że najczęściej osoby odpowiedzialne za rekrutację mają wszystko w nosie, niczym się nie przejmują i często są nieprofesjonalne.
Zaczęłam przeglądać ogłoszenia,ale chyba dam sobie spokój....bo szlag mnie chce trafić.
|
|
|
#4970 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i tak jak przemyślałam, nie szukam pracy:/ tzn będę się rozglądać, czytać ogłoszenia ale nic na siłę. jak się da, posiedzę to do końca roku. mam trzy zlecenia na grudzień w swojej firmie, to coś tam się zarobi, mały koncert w listopadzie. od czegoś trzeba zacząć... muszę tylko zacisnąć zęby i powychylać się w obecnej pracy z jakimiś pomysłami... |
||
|
|
|
|
#4971 |
|
Wtajemniczenie
|
"Zatrudnimy dyspozycyjnych studentów na stanowisko: Sprzedawca.
Stoisko handlowe tzw. wyspa. Praca zmianowa w godzinach prac galerii od 9 do 21, 7 dni w tygodniu. Osoba będzie odpowiedzialna za: - sprzedaż e-papierosów Wymagania: - brak nałogów, - wysoka kultura osobista, - dyspozycyjność, - odpowiedzialność, - punktualność, - komunikatywność i umiejętność prezentacji oferty, - zaangażowanie i chęć do pracy, - łatwość w nawiązywaniu kontaktów. Osoba zatrudniona będzie odpowiedzialna za sprzedaż, sporządzanie zamówień, dobre relacje z klientami. Mile widziana obsługa kasy fiskalnej i terminala płatniczego. Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o przesłanie CV ze zdjęciem i listem motywacyjnym na adres podany w ogłoszeniu lub aplikować przez serwic" brak mi słów. a poza tym dzis same oferty dla osob z orzeczeniem. jakis czas temu wyslalam tyle aplikacji na fajne stanowiska i nic... pochlastac sie mozna. |
|
|
|
|
#4972 |
|
BAN stały
|
A tajemniczy klient? Ktoś już próbował???
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Konto usunięte
|
ja. nic nie zarobiłam,bo się okazało, że nie zwróciłam uwagi na jedną rzecz i mi nie wypłacili. co lepsze - nawet nie miałam żadnej umowy, dostałam tam po prostu zlecenie na maila. nie polecam. lepiej już ankiety robić.
|
|
|
|
|
#4974 |
|
BAN stały
|
Ankiety? O tym nie słyszałam
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Co nie co może słyszałam, ale nie zagłębiałam się. A mojej znajomej kuzynka chwali pracę TK
|
|
|
|
|
#4975 |
|
Konto usunięte
|
Moja koleżanka też sobie chwali TK, chociaz oczywiście wiadomo, że to jest raczej sposób na dorobienie niż na zarobienie.
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Konto usunięte
|
1.mozesz chodzic i brac udzial w badaniach rynku
2. mozesz sama dzwonic z ramienia jakies firmy i prosic o wypelnienie ankiet albo chodzic po ulicach ect. ja za zlecenie TK mialam dostac 50 zl... i zlecenie dostalam 3 tyg po zarejestrowaniu sie w ich bazie. |
|
|
|
|
#4977 |
|
Konto usunięte
|
DsC - bo facet zawsze jakoś prędzej znajduje pracę i klimatyzuje w danym mieście. Inną sytuacją jest, gdy ludzie się poznają w pracy, w jednym mieście, to wtedy nie jest trudno o bycie razem, bo każdy ma pracę którą lubi (powiedźmy
tusiamar - nie wiem co powiedzieć. Tacy ludzie chyba mają nie po kolei w głowie. Jeszcze Cię sprowadzała na rozmowę ha ha, żeby powiedzieć takie słowa. Omg. Ja też przestałam "szukać na gwałt" pracy, ale jeśli dostanę się na dzienne to złożę te papiery, będę mieć status studenta, ale jeśli ktoś zadzwoni z ofertą to rzucę te studia. Jakoś bardziej mi zależy na pracy niż nauce ![]() cyanide sun - może w LM ma napisać "Nie mam nic do roboty, nie mam życia, dzieci, przyjaciół i rodziny, mogę zapier...... 24/h 7 dni w tygodniu?? nouvelle90 - co to jest TK? Możecie mnie oświecić? Dziś mam jakiś dziwny dzień, nie ma ogłoszeń,aj tam... W sumie znalazłam jedną ofertę - w sklepie z zdrową żywnością, ale warunek jest taki,że TYLKO OSOBY, KTÓRE CHCĄ NA STAŁE pracować, a ja nie jestem pewna, czy chcę spędzić w sklepie całe życie, chociaż 1300 podstawa + premie... Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-20 o 15:07 |
|
|
|
|
#4978 |
|
Konto usunięte
|
Tajemniczy Klient.
|
|
|
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma pracuje na stoisku z e-papierosami i zarabia 1600zł na reke. Ale wiadomo, im wiecej godzin poświęcisz tym więcej zarobisz.
Byłam dziś na rozmowie, ale nie przekonała mnie kobita. We wtorek mam rozmowe w SKOKU. Ktoś pracował?
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

), ale żmudna i zazwyczaj kiepsko płatna (na umowę o dzieło)
. Ja lubię sobie dłubać w tekstach
, ale przyznaję, że to często ciężko chleb.

.