|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
ale dzisiajj porodow
tyyyyyle emocji chyba rzeczywiscie ta pełnia...![]() Cytat:
jednak ta herbatka i wiesiolek robia swoje![]() Cytat:
ja tez planuje prosic o ZZO nie uwazam to za bycie mieczakiem dlaczego sobie nie pomoc jak mozna...?![]() Cytat:
ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczyloCytat:
![]() Cytat:
super opis porodu tylko jak przeczytalam o smierci tego dziecka to od razu lzy mi naplynely do oczu...masakra
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Nie będziesz żałować ![]() Cytat:
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
o kurczaki jaki wysyp! Gratulacje dziewczyny!
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Taki emocjonujący dzień, a ja miałam wizytację teściów
i jestem w tyły, muszę sobie ponadrabiać i przeżyć to jeszcze raz
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis wypilam jedna, jutro zwieksze ilosc
|
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Papalinka i Inwersja ogromne graty! ![]() A mnie coś swędzi tam na dole To chyba od tego antybiotyku, który dostałam ze szpitala Mimo iż jem te jogurty, to chyba mnie grzyb dopadł Fuck! Jak się zacznie poród, to się chyba zadrapię!
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem zbyt odległa data
![]() ale mnie Emilka napiera na szyjkę, normalnie jakby mi ją rozrywało
|
#1808 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratualcje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje Cytat:
za udaną wizytę
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Chciały szybko w zamian za relacje, to mają:
Opis porodu Jak wiecie, od kilku dni gnebily mnie bolesne skurcze po nocach, spać nie mogłam i rozpaczalam, ze się zaczyna i nie może rozkręcić. W dzień zaś dostawalam motorka w ![]() Wczoraj wieczorem zgodnie z planem dorwalam tz potem zlapalo mnie kilka skurczy, ale bez szału. O 2 obudził się Edi z płaczem "mama", a mnie zaraz znów skurcze lapaly, więc byłam zła jak osa. Tz smacznie spał.O 6 wstalismy, tz zebrał się do pracy, ja strzelilam sobie z rana herbatke z liści malin skurcze były, ale nieregularne. Tz pojechał do pracy, ja z fochem, ze w nocy nie pomógł z Edim. Zjedlismy śniadanie, Edi oglądał bajkę, a ja się Wam skarżyłam, że znowu nie rodze, a mnie męczy. Zaaplikowalam wiesiolka, położyłam się, żeby nie wypłynął i nagle słyszę "PYK". Godzina 7:30. Myślę "odgłos jakby kość poszła, co jest". Wstaje, a wszystko mokre, leje się ze mnie niemiłosiernie, a Edi do mnie: "mama niegrzeczna, do kąta, sikala kanapę!!" ![]() Ja od razu po podpache, za telefon i do tz, żeby wracał do domu. Śmiałam się i ryczalam na zmianę potem do mamy, żeby ktoś do młodego przyjechał. Oczywiście relacja na wizazu ![]() Przyjechał mój tata, tz zaraz za nim, zebraliśmy sie i pojechaliśmy. Skurcze co 6 minut. Ja oczywiście herbatę z liści malin wzięłam jeszcze w kubku termicznym na drogę. Na ip przyjął mnie bardzo sympatyczny doktor (9:00), zbadał, wszystko mówił od razu - 4 cm, ktg, wywiad, papierologia i na porodowke. A tam ameryka, sale SUPER, wanna, prysznic, łazienka, piłka, drabinki, łóżko na pilota mała nie chciała schodzić, więc hop na prawy bok, trochę sobie pokrzyczalam, bo to dawało ulgę i mała się wstawila. Potem były ze dwa parte, trochę postekalam. Pytam, czy dużo jeszcze, a polozna do mnie: JUŻ! Okazało się, ze właśnie młoda wyszła godzina 11:40.Dali mi ja od razu na brzuch, malusia i śliczna W międzyczasie lekarka mnie zszywala - nie mam nacięcia, ale za to peklam. Nic strasznego niby, bo na głównym mam 1 szew, ale za to ponadrywalo mnie dookoła, więc mam też tysiąc malutkich. I tak dokładna lekarka szyla mnie jakieś 45 minut. A potem przystawilismy się do mleczarni i było zajadanie ssak pięknie ssie, a siara leci.Podsumowując: szybko, sprawnie, w superwarunkach i z miła obsługa ![]() Aha i bez tz - po raz kolejny - nie wyobrazam sobie tego przejść.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-20 o 21:57 |
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta u gina też pozytywnie, choć dziś krótka
miałam ktg małego, tętno ok, przepływy też Ponoć brzuch mi trochę opadł (ja nie zauważyłam ) sprawdził po wysokości miednicy. Mam zwracać uwagę na ruchy małego, bo jak wspomniałam wielokrotnie jest bardzo leniwy.Następna wizyta 7 października i ostatnie USG z oceną wagi młodego, a także pomiary mojej miednicy i zdolności do porodu ![]() No i dostałam do powtórki cały zestaw badań ![]() Po wizycie byliśmy w aptece i Rossmanie, zostawiliśmy tak ok. 250 zł , ale mam już większość rzeczy
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cieszę się bardzo, że tak sprawnie poszło i zazdroszczę zarazem hihi ![]() Tekst Edzika mnie rozwalił |
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mimo porodu nie opuścisz podium w ilości postów ![]() Opis bardzo pozytywny i czuć w nim że bardzo dobrze to zniosłaś, miałaś świetną opiekę ![]() Przy herbacie w kubku termicznym roześmiałam się A Elenka jest cudna Dopisałam póki co wszystko i stwierdzam, że masz dużo pracy tutaj na wątku
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później może ze dwa razy złapało mnie ale lekko. Teraz już nic nie odczuwam. Bólu pleców nie mam w ogóle. Matal super szybko Ci poszło Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Tak na szybciocha grzecznie meldujemy ze z nami wszystko w porzadeczku Wiktoria slodka i grzeczna jak aniolek - jedyny "problem" mamy przy karmieniu bo trwa to czasami ponad godzine ale co tam nie bede narzekac byle corcia jadla cyca ![]() Wszystkim nowym mamom i ich dzieciaczkom gratulujemy i zyczymy samych slonecznych dni - przepraszam ze tak bezosobowo, ale narazie nie mam szans was nadrobic Pozdrawiamy poczekalnie i trzymamy mocno kciuki I oczywiscie buziaki dla Was wszystkich . |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam.
Dziewczyny, Wasze dzieciaki ciągają smoka? Widziałam u Ladan, u Motylka gdzieś na zdjęciach leżał. Mój ma taki odruch wymiotny, że strach mu dawać Z cycka za to robi sobie czasem smoka, bo łapie płytko i tak ciumka śmiesznie ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
U nas też czasem to tyle trwa |
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Matal jestes niemozliwa
tekst Edzika rozbawil mnie do lez hahakurna tez chce miec to juz za soba bo coraz bardziej sie stresuje wrrrrr |
|
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE DLA OBU MAM !!! ![]() |
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
matal wymarzony poród
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
I ja przecztałam cała roześmiana dla tż tekst Edzika
![]() Jeju weźcie bo i ja chcę rodzić powoli a jeszczem niedonosza
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po tylu dzisiejszych porodach i ja stwierdziłam, że mogłabym rodzić i tulić naszego skarba |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Dziękuję :dziękuje:
Edzik to mistrz cietej riposty A ja się nudzilam, bo młoda spala, tz pojechał, a ja nie moglam spać z emocji ![]() Ale idę w kime, bo kiedyś trzeba odespac
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam focha na tz... mial byc o 16 a dopiero wrocil do domu
pracus nie ma co
|
|
|
|
#1824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karuzelke też niedługo będę kupować, może trafi się taka okazja za 50zł ! ![]() hahaha Edi najlepszy ! mama do kata super poród! ![]() ja też bez tż sobie nie wyobrażam porodu Cytat:
dobrze że wszystko pozytywnie ja dzisiaj w rossmannie 50zł a też tylko pampersy i jakieś drobiazgi :/ niby wyprawka kosztuje, ale po porodzie też mnóstwo kasy idzie na pierdołki dla dziecka Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edzik widzisz mądry chłopczyk i do kąta mama miała isć za kare:P
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślam się że to dopiero początek wydatków i wszystko dopiero się zacznie
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
Matko jaki dziś wysyp!!!
Matal. papalinka, inwersja i pszczoua! (mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam). ![]() Wielkie gratulacje mamuśki! ![]() M.a.r.t.a piękny opis porodu! Matal ty chyba faktycznie czarownica jesteś! Poród express - cudny opis!
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
A mnie poniosło i upiekłam dwa ciasta
właśnie drugie z piekarnika wyciągnęłam. Oczywiście TŻ nie wytrzymał i dobrał się do pierwszego, które zdążyło lekko przestygnąćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i za zakupy ![]() Matal, opis extra. Poszło ekspresowo Ciesze się, że tym razem to nie był fałszywy alram
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tekst młodego mnie rozwalił - doczekałaś się ![]() I widzę, że nowe dzieciaczki pojawiły się na świecie - GRATULACJE dla świeżo upieczonych mamuś
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2013-09-20 o 22:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

tyyyyyle emocji
chyba rzeczywiscie ta pełnia...

ja tez planuje prosic o ZZO nie uwazam to za bycie mieczakiem

potem zlapalo mnie kilka skurczy, ale bez szału. O 2 obudził się Edi z płaczem "mama", a mnie zaraz znów skurcze lapaly, więc byłam zła jak osa. Tz smacznie spał.

pracus nie ma co