|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
kobitki zazdroszczę wam niesamowicie - tym które mają już swoje skarby przy sobie, ja zaczynam panikować czy moje dziecko nie jest przypadkiem owinięte pępowiną
przeraziło mnie to jak Susanna napisała o tej dziewczynie i to w 38 tygodniu ciązy no masakra jakas za tydzień jak będę na wizycie to koniecznie się zapytam lekarza czy aby mała nie jest owinięta pępowiną spróbuje też sama to ogarnąć na USG chociaż chyba przy ostatnim razie jak mierzył malutką to nigdzie nie widziałam owiniętej pępowiny...oszaleć idzie :/...
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
matall - pewnie i kinia by mnie do kata wyslala jakbym osikala kanape
![]() ![]() brawo za przytomnosc - nawet na porodowke z kubkiem lisci malin pojechałaś ![]() zapodano mi ![]() ![]()
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Matall opis mega
jesteś niesamowita super że tak szybko poszło i że masz już maleńką przy sobie
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Heeeeeej
![]() Nie było mnie półtora dnia a tu takie wieści !!!! Inwersja, Papalinka, Pszczoua, Matall- wielkie, wielkie gratulacje !!! m.ar.t.a.; Susanna- przeczytałam wasze opisy porodów i jestem pod mega wrażeniem !!! Samba- trzymam kciuki za Ciebie !!! A ja od wczoraj większość czasu spędzam w marketach budowlanych- cały czas robimy remont naszego mieszkanka. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić w którymś...Ale widzę, że większość akcji zaczyna się dziać w nocy albo wcześnie rano... Mnie dzisiaj od tego łażenia coś brzucho zaczęło boleć- przyznam, że trochę się zaniepokoiłam bo jednak któraś z was mówiła, że pierwsze oznaki to ból jak na okres... No ale jestem cały czas w dwupaku. Od jutra 2 tygodnie do tp. ![]()
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Angelika prawda jest taka Ze lekarz sprawdzi a za godzine dziecko mozr sie obkrecic. Kazda z nas sie martwi i tak do porodu... Pozniej do 18stki itd.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Co do karmienia-u mnie normalnie trwa godzine co najmniej. A i tak czesto maly nadal glodny-przed chwila po godzinie przy cycu, musialam mu dac jeszcze 50 ml mleka. Chyba tego pokarmu mam jednak za malo, herbatke na laktacje pije, karmi tez probowalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zagoniłam męża do prasowania - jesteśmy na etapie ubranek rozm. 68 a jutro kolejne pranie i sprzątanie! Muszę się zabrać za moją garderobę: letnie rzeczy schować, zimowe wyjąć. Ciekawa jestem tylko kiedy się w nie pomieszczę?
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jak co, ale jak on ma coś nawet sobie uprasować tuż przed wyjściem to stweirdza, że ta rzecz wygląda nieźle i nie prasuje. I wtedy musze wkraczać do akcji..Ja ostatnio nawet polubiłam prasowanie. Choć i tak ciężko mi się regulanrie za to zabierać, więc czekam aż uziera się spora kupka i wtedy sobie macham do jakiegoś filmu Rusałka, spakowałaś już torbę ? Mamy terminy obok siebie i ja jeszcze w lesie, ale póki co czekam na wolne w pracy bo mi się nie chce tak na raty..I nie wiem kiedy wszystko dla dziecia przygotować. Łóżeczko mam rozłożone (turystyczne) i materacyk włożony, żeby się wywietrzyło i 'przeszło' domem. Ubranka mam wszystkie poprasowane i poskładane w takim sporym pudle, bo nie mam zamykanej komody tylko takie wiszące półki w garderobie i nie chce żeby się zakurzyło.. Nie wiem kiedy też prześcieradełko na przewijak, na materacyk w łóżeczku i wózku. Nie wiem kiedy poukładać pieluszki i kocyki na półeczkach na stoliku pod przewijak.. Damn, nic nie wiem Poczekałabym spokojnie na kilka dni przed TP, ale jak mnie wcześniej złapie to będe w czarnej d*pie ze wszystkim
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-09-21 o 00:24 |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć prasowanie dla małego jest i tak o niebo przyjemniejsze niż koszul dla męża ![]() Torbę chciałam spakować na miesiąc przed TP. W poniedziałek jedziemy oglądać porodówkę i dowiedzieć się co trzeba do szpitala dla małego i dla mnie. W przyszłym tygodniu chciałabym choć mniej więcej spakować rzeczy dla nas U nas ubranka dopiero w fazie prasowania. Resztę czyli m.in. pościele, prześcieradła, kocyki, części wózka i fotelika dopiero będę prać ![]() Materac w łóżeczku u mnie jeszcze w folii, ale go jutro chyba zacznę wietrzyć ![]() I ja też cały czas się zastanawiam czy za wcześnie czegoś nie robię tak było np. z praniem i prasowaniem i teraz żałuję że nie zabrałam się za to wcześniej, bo jest mi ciężko przy desce wystać
|
|
#1841 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ta sytuacja z dziewczyną musiała też na ciebie wpłynąć kurcze nie wiedziałabym jak sie zachować... Cytat:
Cytat:
gratuluje jeszcze raz i zazdroszcze mega szybkiego porodu ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Susanna
Cytat:
![]() Miałam coś jeszcze pisać, ale Tż pyta czy idziemy spać, więc idę w kimę. Dobranoc Ps Samba się trzymają
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ciężko wystać to fakt. Raz, że plecy, a dwa, że musze daleko od deski stać bo mi brzuch wadzi i nie chce się oparzyć ![]() Cytat:
Następna pełnia w nocy z 19 na 20 października. Mi TZ wywróżył 20stego, więc może akurat się sprawdzi Choć jakby Pola postanowiła wyjść ciut wcześniej to i tak nie miałabym nic przeciwko
|
||
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Czemu ja spać nie mogę??
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być kilka dni wcześniej![]() pewnie z emocji to tak jak ja, właśnie prasowałam całe podwozie mnie teraz boli.spróbuję zasnąć, dobranoc
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Mnie boli podwozie, chyba stąd pobudka. Ale już próbuje znów spać, kiedyś trzeba. Edi jest.kochany i oddał jej baldachim liscia z IKEA
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Emocje, adrenalina
Nic dziwnego, że Cię trzyma ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Edzik dobry tekst Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na spacerze i w aucie potrafi spać 2-3h
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Jaram się zapachem noworodka
|
|
#1850 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Gratuluję Tobie i całej reszcie ![]() SMSa do Cotki pisał tż więc nie wiem co on tam nabazgral, że znak zapytania postawiła. W każdym razie maluch jest jest dwojga imion: Miłosz Karol ![]() Jest grzeczniutki. Choć ja i tak spać nie mogę z wrażenia. Ma mój nosek, ale zakola po tacie Piecze mnie w dole, bo pocieli i chyba dość mocno. Nie chciała mu powiedzieć ile no ale o tym może w opisie..Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1851 |
|
dryfuję słowami
|
Spróbuję opisu...
Pojechaliśmy tam rano, jak zwykle na ostatnią chwilę. Na 8:30 myśleliśmy być. Papierologia i na 3p. Przebralam się. Zajrzeli lekarze, powiedzieli, że będzie git, bo rozwarcie. Położna jeszcze też zbadali. Założyła wenflon. Morfologia była nieaktualna więc trzeba było pobrać, nową. Potem do samej dziury podłączyla oxy. Coś tam zaczęło boleć, ale jak poszłam po jakimś czasie do wc to tylko lekko kulo i highlife. Przyszła, zbadala i dupa. Nic się nie dzieje. Powiedziała, że ona by wody przebiła, bo mam warunki do tego z uwagi na rozwarcie. Ze gdyby nie to, to by mi odpuściła do jutra. Pomyśleć, że wtedy tż chciał iść na obiad i ja chciałam go puścić. Jak przebila to poszło trochę wód, ale normalnych. I właściwie od razu zaczęło boleć. Sęk w tym, że ja leżałam i nikt nam nie powiedział co robić. Jedynie jak widziała jak się krzywie to od razu zaproponowała zzo i poszła. (Za 500 zł warto zarobić... Teraz już wiem, że obrabiala kilka porodów na raz. Praktycznie ciągle nie było jej w sali. Tylko ja i tż, gdzie żadne z nas nie wiedziało co robić.) Dretwialy mi i bolały całe plecy, pupa i nogi. Właściwie ciągle, bez przerwy, a że darłam się coraz mocniej to trochę też tż zdecydował za mnie. Przyszedł anestezjolog, jakaś babka musiała mnie trzymać do tego wklucia, wszystko dretwialo i bolało. No i w trakcie podłączenia poleciały całe wody i już zielone. Jak przyszła położna to stwierdziła, że teraz muszę być cały czas podpięta do KTG żeby monitorować tętno małego. Tak jakbym przy tej oxytocynie nie była. Swoją drogą wilam się z bólu, a na KTG skurczów brak cały poród. Z tym KTG i kroplowa niestety nie było jak wstać. Nawet jak już jakiś czas po znieczuleniu przestały mi nogi latać, to nie dało rady, bo głowica się zsuwala, nie lapala tętna małego. Poza tym i tak nic bym zrobić nie mogła jak byłam na dwóch smyczach, to KTG i kroplowa. Potem zaczęło boleć już mega, ale akurat jak przyszedł anestezjolog to musiałam w końcu siku. To poszedł sobie znieczulic CC. A ja w międzyczasie darłam się już w nieboglosy na tym wyze. W końcu wrócił po dłuższym czasie, i było dużo lżej. No z darcia japy przeszłam na jęki lekkie. Rozwarcie zaczęło się robić, tylko potem pojawił się inny problem. Mały nie mógł wstawić się do kanału. Potem już parlam na siłę żeby mu pomóc. Jak już w końcu kazali przec żeby wypchnąć to też robiłam to nie wiem ile razy. Położna jak wymacala wcześniej pochwe to stwierdziła, że będzie ciężko, bo jestem tam bardzo wąska i sztywna. I było. Bo na końcu parlam już bez partych, a gin naciskał mi na brzuch żeby wypchnac Miłoszka. Nie miałam już potwierdza w płucach, nie miałam jak nabrać, bo ciągle ten gin uciskal mi brzuch. Więc parlam bez powietrza, tak, że miałam wrażenie, że wybuchne. Miałam chyba jakaś maleńka namiastkę tego co Ladan, bo słyszałam jak gadali między sobą czy ja coś trenuje, bo takie tam wszystko scisniete i sztywne. Potem okazało się też, że mam w środku jakieś nietypowe zgrubienie. Ot taka uroda. To dodatkowo przeszkadzało przy wyjściu. Oczywiście położna powiedziała że szkoda, że żelu nie wzięłam, bo bym się tyle nie nacierpiala.. teraz to już mam to w d. Nacięcia bym nie uniknęła i tak. Nawet nie wiem jakie jest duże, bo nie chciała powiedzieć. Mały dostał 9ptk. 1 mniej za kolor skóry. Przez to, że tyle siedział w kanale. Zabrali mi go od razu do badań. Przez te wody i to ciężkie wyjście. Nawet go mnie widziałam. Niby krótko, ale jak dla mnie intensywnie. Szyjka dała radę przez niewydolność, inaczej bym tam chyba zeszła. Teraz żeby mi było milej chyba gadają do mnie "nasza krzykaczka" Po godzinie wrócił, ale już ubrany. Nie karmiłam wciąż, twierdzą, że za wcześnie. Jak zobaczyli cyce to stwierdzili, że będzie problem, że nie złapie ![]() Ma na buzi jakieś plamy czerwone, nie wiem czy to zejdzie. Skóra mu się też luszczy, ponoć dlatego, że przeterminowany. Ma mieć jeszcze badania przez te wody. ja nic nie ogarniam, Mały jest śliczny, tylko zupełnie nie wiem co i jak mam z nim robić. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
INWERSJA dzielna byłaś, nie miej wyrzutów, dalas radę!!
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inwersja - plamy zejdą |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, wszystkim mamusiom gratuluję.
Samba trzymam kciuki. Miałam dziś dziwny sen. Badałam się sama i zauważyłam (nie wiem po czym), że nie mam połowy czopa i wszystkich dookoła w domu pytałam gdzie jest moja połowa czopa, czy nie widzieli
|
#1855 |
|
dryfuję słowami
|
NATALA
U Ciebie też tak położna wychodziła ciągle i kilka porodów na raz obslugiwala? Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja faktycznie dość ciężki poród miałaś, ale dałaś rade to najważniejsze!
![]() a jakiego masz ślicznego synka teraz ![]()
|
#1857 |
|
dryfuję słowami
|
LADAN
Po tym wszystkim to jesteś dla mnie tym bardziej wielka. Nie wiem jak Ty to zniosłas kobieto.. ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1858 |
|
dryfuję słowami
|
Mój tel jest zbuntowany na MMSy dlatego pokazuje tu
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smok to mega uspakajacz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1860 |
|
czyli Endżi
|
Rodzicielki, ogromne gratulacje
![]() Matall, normalnie wymiatasz! A Edzik jest mistrzem - widać, że doskonale zna konsekwencje domowych przewinień ![]() Przy okazji dziękuję za przekonanie mnie, że tż przy porodzie to najprawdopodobniej strzał w 10. U nas były same plusy z tej sytuacji a ja byłam nieprzekonana niemal do końca Dobrze, że mnie skutecznie zachęciłaś Gorgulku, nam na warsztatach na Bezpiecznym Maluchu specjalista z Nuk tłumaczył, że smoczek to wcale nie jest jakaś super potrzebna rzecz i spokojnie można odpuścić jeśli dzieciaczek się nie "dopomina" - tzn jeśli jest spokojny i nie gryzie własnych paluszków. Mówił właśnie, że co prawda każdy smoczek będzie lepszy do gryzienia od własnych palców (pokazywał fajną animację jak to wygląda pod względem anatomicznym), ale używany często zaburza pewne naturalne procesy. Lepiej nie dawać na siłę ani nie przyzwyczajać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

przeraziło mnie to jak Susanna napisała o tej dziewczynie i to w 38 tygodniu ciązy no masakra jakas 

Z cycka za to robi sobie czasem smoka, bo łapie płytko i tak ciumka śmiesznie 

się trzymają

dobry tekst
na spacerze i w aucie potrafi spać 2-3h 
no ale o tym może w opisie..