|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
no, z działu "tylko w uk" to zdecydowanie angielski ocet powoduje u mnie cierpnięcie skóry... fuuuuuuu. to smierdzi mi potem i czymś starym, a w ciąży ten zapach to aż mnie zabija
![]() a oni jeszcze z frytkami ten ocet wcinają. ble! ale sos worcester jest dla mnie pycha. lubie też pikle, ale wielką fanką nie jestem. chutney z czerwonej cebuli, zwłaszcza ten z marks and spencer zdobył moje serce. jak ktoś zapyta co to chutney, to już mówie. dżem z czerwonej cebuli zamiast masła na bułke, na to ser żółty, pomidorek, świeża czerwona cebula, zarabista i szokująca kompozycja za mną obiad numer dwa i zderzenie dwóch kuchni tym razem. ziemniaki tłuczone z sosem + kielbaski angielskie, do tego polska surówka z kiszonej kapusty, którą tż uwielbia (tak samo jak wszystkie kluski i pierogi) no i nie obeszło się bez kapki sosu worcester na moje ziemniaczki. ![]() tż obiecal mnie zabrać na kulinarną podróż na północ anglii i do kornwalii. hm, ja zawsze lubie odkrywać nowe smaki. ja do Polski go zabiore na nasze śląskie dania
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-20 o 23:20 |
|
|
|
#1442 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo miłe ze strony szwagierki, właśnie zanim weszłam na forum pomyślałam o niej i o Was czy zadzwoniła i takie tam. Magalska zazdroszczę takiej sesji!! ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Uciekam kochane do spania jakoś mi się ciężko siedzi.Buziole |
||||||||||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tyle będziesz zdrowsza i chudsza ![]() No nie gadaj że u mnie dziewczyna Bo dzisiaj widziałam na własne oczy chłop pełną gębą,raczej dupcią.dobranoc tez już pora spanka Ale jutro sobie pokupuję rzeczy do kuchni Muszę mieć na czym gotować łobiadziki
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Ja u rodziców jestem więc króciutka relacja z wizyty:
Młoda w porządeczku, ułożona główką w dół, waży 1260 gr, więc raczej wychodzi że trochę mniejsza. Lekarz powiedział, że jeśli będzie rosła w takim tempie to powinna dojść do wagi ok.3,5 kg. Ja za to przytyłam 3 kg (od początku ciąży było +3kg a teraz to samo przytyłam w ciągu 4 tyg!).Szyjka ładna, nic tam się nie skraca, nie rozwiera. Morfologia słaba, więc dostałam żelazo. Za miesiąc kolejna wizyta, to lekarz powiedział, że będziemy myśleć o tym, kiedy fenka odstawiać. Także bardzo pozytywnie Odebrałam kombinezon, ale tutaj to w ogóle nie mam jak zdjęcia zrobić i wrzucić więc będzie dopiero jak wrócę do domku. A teraz już idę spać. Dobranoc
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
a co to za kolezanka? Pewnie znam/kojarze
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj Gabriel tak mi "ciąży" i uciska, że aż czuję pozostałości po zrostach i bliznach (endometrioza) znów wieczór jak szlachtanie mnie nożami od wewnątrz.
|
|
#1447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dobranoc mamusiom...ja pewnie jeszcze troche posiedze w poblizu swoja droga meble z ikei sklada sie duzo szybciej niz te z agaty
|
||
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Ide się ponacierać oliwą i nyny niedługo... wylazły mi rozstępy ... mam kilka drobniutkich linii wokół pępka po prawej stronie.
Nie chciało mi się smarować niczym, od samego poczatku, to i tak bez sensu. Jak ma pęknąć to i tak pęknie. Teraz swędzi mnie jak jasna cholera
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-21 o 00:14 |
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Nic się nie przejęłyście pleśnią, którą zjadłam
A ja aż przytuliłam się do kibelka. Zero współczucia z Waszej strony. Ale tym razem nie obrażę się bardzo Słucham właśnie kołysanek, bo chce sobie taką płytkę skomponować dla mojego dziecia. Ponieważ moje wokalne umiejętności nie są na wysokim poziomie, stwierdziłam, ze lepiej będą brzmiały razem z jakimś fachowym głosem w tle. I tak sobie słucham i wspominam jak babcia mi śpiewała do snu. Mamy jakoś nie pamiętam, żeby mi śpiewała, co zamierzam jej wypomnieć przy najbliższej okazji ![]() Macie i Wy do poduszki ode mnie, choć nie zasłużyłyście ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EIDrJtoVz3A http://www.youtube.com/watch?v=LTNrG_gzeqI Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-09-21 o 00:25 |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
|
|
#1452 | |
|
Rozeznanie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
to chyba jednak za kare co? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
TŻ i ja mamy kołysanki takie jak np. slipknot, marylin manson, type o negative, younger brother, shpongle
![]() wszystko co rockowe, kawalki psycho ambientu ![]() Mały pewnie lubi, bo się uspokaja zawsze. Wszystko, ale nie Turnau i na ten styl, nie lubie ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dobra, koniec dobrego na dzisiaj :ziewa: brzuch mnie boli dobranoc brzuchatki
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
tak troszke nadrobiłam....ogolnie nerwa mam...jutro mammiec to całe Babyshower i co? i mi się TŻ pochorował jak na zlość. rozumiecie...tylko gromnice przyniesc, spi juzod 18, naszprycowałam go czym tam miałam i zastanwiam sie co zrobic...miał isc do pracy potem do rodziców...a w takim stanie go nie wygonie...a znów co ma z nami siedziec a raczej leżec...wiem ze tonie jego wina....ale jestem zła,miał mi pomoc posprzatac....a kolezanek juz nie odmówie...
Mały chyba wyczuwa mój podły nastroj bo nawet grzeczny.....albo cos kombinuje bo jakos dziwniesię czuje ostatnio... Przepraszam ze nie cytuje.....czasem boje sie wejsc na forum...że cos zlego bedzie... |
|
|
|
#1455 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() Tak jutro na weselicho, pojutrze poprawiny, w poniedziałek urodziny przyjaciółki. Tak się bawi ciężarna. A co ![]() No teraz już lepiej Chrupki jakieś spleśniałe chyba zjadłam, ale nie widzę tam pleśni, tylko ją czuję. No nic już pozbyłam się ich z mojego żołądka, więc może przeżyje ![]() Cytat:
Takie ze mnie zazdrosne dziecko było ![]() Cytat:
W ogóle to może bym poszła spać
|
|||
|
|
|
#1456 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
no i Domi...uwielbiam czytać Twoje posty...
napawają dobra energią,![]() za co dziękuje i całuje Was (Jaska najmocniej )Dzidzia, Małemu i Tobie dużo zdrowia i sił...i więcej pozytywnych zdarzen i energii zwłaszcza teraz....ja wierze w pozytywne myslenie i dobrą energię
|
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Nadrobilam, a teraz ide spac
Dobranoc mamuski
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam, skutecznie uśpiły mnie te kołysanki. |
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niestety jeszcze się jej nie pozbylam narazie jest zaleczona i mam nadzieję że do porodu się nie odnowi a po porodzie zabieg aż się boję Domi aż się serce raduje jak się czyta twoje wpisy ![]() Synus jak teraz szalał jak podczytywalam Dobrej nocy
|
||
|
|
|
#1460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lepiej Cytat:
![]() Cytat:
udanej wizyty3,5 to jak dla mnie świetna waga do rodzenia ![]() Super, że tak pozytywnie ![]() Cytat:
Antibia - zdrówka dla Tż-ta i oby babyshower się pięknie udał Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Fuuuuj Cytat:
? Nazwiska nawet nie znam , bo to taka kolezanka poznana w sklepie przypadkowo , I tak sie skumalysmy. , jakos nigdy nie wnikalam jak ma na nazwisko. Ale moge zapytac Cytat:
Duzo bedziesz miala gosci? Koniecznie Đaj znac jak juz bedzie po .. Ale jestem ciekawa czym Cie obdarujA Cytat:
Ide spac . Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Na poczatku gratuluje wizyt i wag maluszkow
![]() Obudzilam sie po 6 kawalek bo mi mala sie w brzuchu tak przewraca i tym mnie obudzila, w ogole strasznoe ostatnio rozrabia w brzuchu ^^ Domii, dzieki Tobie jestem tak pozytywnie do porodu i po porodzie nastawiona ze nawet nie zdajesz sobie sprawy! ![]() A dzisiaj mi sie snilo ze bylam znowu ogladac szpital znaczy nawet nie porodowke tylko oddzial noworodkowy i byly poustawiane gabloty z probkami podkladow do buzi dla ciezarnych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1379739599.014354.jpg
Zastanawiam sie czy zwierZeta (Psy,koty) wyczuwaja obecnosc malego czlowieczka w brzuchu ja od 4:30 wlasciwie nie spie...juz mi sie znudzilo w lozku,wiec wstaje. Dobrego dnia mamusie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-21 o 07:04 |
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziendobry... 3h spania za mna, chyba sie zdrzemne. Ta pelnia to mega bezsennosc, jak nigdy
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień sobotnio
moje kochane dziecko wstało o 5.30 podrzemała jednym okiem do 6 i koniec dobrego,mama mlećko, mama bajki podczytałąm troszke i takie najwazniejsze co zapamiętałam: aaby - co do szczepionek, to natalke szczepiłam normalnymi. Na skojarzone po 1. nie bardzo miałam kase, a po 2. pani doktor nie podała mi żadnego konkretnego argumentu dlaczego te skojarzone miałyby być lepsze dla dziecka. Powiedziała tylko "no teraz to luz bo popłacze i przestanie, ale przyjdzie szczepienie na 1,5 roczku i trzy wkłucia to już do przychodni nie będzie chciała wejść" dla mnie to żaden argument. Bo właśnie - wszystkie byłyśmy tak szczepione i dało się przeżyć.Do teog natalka nigdy mocno nie płakała na szczepieniach, a od jakiegośczasu reaguje tylko słowem "ała" ale patrzy tylko z aciekawieniem co tam jej pani wkłuwa ![]() co do dodatkowych - wybrałam pneumokoki, bo planowałam że natalcia w wieku ok. 2 lat pójdzie do klubiku a wiadomo że od dzieci różności szybko się łapie. A wszelkie choroby płucne są wg mnie bardzo groźnie i teznie od razu rozpoznawalne z tego co zauwazyłam niestety. Nie wiem czy nasza lekarka do bani cyz jak ale no masakra. Rotawirusy darowałam bo po 1 sąbardzo drogie, po drugie to szczepionka do połknięcia a wtedy kiedy się to podaje (przed 6 miesiącem) natalka często wypluwała mi wszelkie witaminki, albo ulewało jej się. Jakby mi na ziemie poszła taka szczepionka to normalnie nie wiem, chyba bym ją sama zlizała Z dodatkowych natalka niedawno jeszcze na ospe była szczepiona - ale tylko dlatego że miała ją za darmo ze względu na to, że chodzi do tego klubiku/żłobka ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() mój tż urodził się 24.12, do tego jest Adamem także ma 3w1. Na śląsku się imienim nie obchodzi, przynajmniej ja nie obchodzę. Dla tż szykuję dwa prezenty jeden dostaje rano na urodziny a drugi pod choinke ![]() już znowu się powoli zastanawiam co mu kupić w tym roku z jendym prezentem mam problem a dwa to w ogóle masakra ![]() ja mam urodziny 1.01, mój brat w sylwestra same "piękne" daty
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-09-21 o 08:25 |
|
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wczorajszych wizyt i dobrych wiadomości, widać że dzieciaczki nam ładnie rosną ![]() Gratuluję też zakupów wózków i wyprawki
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ze strony megastore.pl
![]() Maja niskie ceny, bo ja na tych dwóch lampach zaoszczędziłam 250zł, bo w sklepie, w którym je upatrzyłam kosztowały 550zł ![]() Witam się sobotnie ![]() Wpadłam zyczyc tylko miłego dnia ![]() Dzis mamy zjazd rodzinny, od rana wsio się gotuje, ciasto zaraz będę robic, a jeszcze chaupe musze ogarnąć :/ Czuje, ze wieczorem padne jak zabita ![]() Nie piszcie za wiele :P |
|
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek mamusie, ja już też na nogach, chociaż miałam przebudzenie o 4 bo mąż wtedy wrócił z pracy, byłam taka głodna, ale wytrzymałam i nie wstałam bo stwierdziłam że obżeranie się w nocy napewno dobre nie jest i właśnie za chwilę muszę zmykać robić śniadanko bo się córa upomina o jedzonko
![]() Kociak za wizytęNemosek udanych zakupów życzę, naciesz się, nakupuj wszystko co potrzebne Antibia zdrowia dla TŻ i najwyżej go gdzieś zamknij jezzka za wybór imienia no i za wagę
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana z kawą i bułką
![]() W końcu się chyba wyspałam, pomijając to że wstawałam do wc 5 razy. Przy którymś tam razie po powrocie do łóżka (po schodach oczywiście) rozbolał mnie brzuch jak na okres i brzuch miałam strasznie twardy. Nie miałam siły złazić po tych okropnych schodach do kuchni po Nospę, położyłam się na boczku i jakoś zaczęło przechodzić. Na szczęście . Cytat:
Zdjęcie boskie. Też miałam takiego psiaka, był kochany, ale niestety został z moim byłym mężem. |
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Umrę...całą noc mi tz lazil kaszlal smarkal.aż nerwowo ni wytrzymałam i sue poplakalm...wstał teraz i upiera się ze pójdzie sobie.mam wyrzuty ale niech idzie.to głupie ale mam nerwy na niego bo od początku muszę radzić sobie sama ze wszystkim też bym chciała żeby się ktoś mną zajął:-(ech to chyba z niewyspania...jeszcze nocny pociąg z mięsem wczoraj do pozna oglądałam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

a już nie mówię o cytowaniu 
aż mi się płakać chce, mam nadzieję że zdążę, ale piszę chaotycznie ale coś skupić się nie mogę, ogólnie pozdrawiam i całuję was wszystkie
zwariować można. Na początku stosowałam ściśle dietę i cukry miałam idealne ale z czasem zaczęłam eksperymentować i powoli zaczęłam gotować tak normalnie tylko zamiast śmietany do zupy -jogurt. Cukry też były ok więc mogę jeść nawet rybę panierowaną i smażoną na odrobinie oleju do tego 1 kulka ziemniaków i fura surówki z kiszonej kapuch i cukier dalej ok. Leczo z podsmażaną kiełbachą też mogę jeść tonami i cukry ok. Najwięcej jak miałam to 137 ale to definitywnie moja wina bo byłam na mieście i mrąc z głodu zjadłam kebaba niby samo mięso i surówkę bez pity ale podejrzewam że sosy były z cukrem. U mnie sprawdza się jedzenie co 2 godziny małych porcji zwłaszcza śniadanie dzielę na 3 bo rano po obfitym śniadaniu miałam cukry od 90-116. po południu mogę pozwolić sobie na więcej owoców niż jest w założeniach diety bo np. mój ulubiony zestaw to 1 szkl. malin +3/4 borówek+ 4 łyżki płatków owsianych i 3-4 łyżki jogurtu i cukry ok nawet do 100 nie dochodzą. Marsa to bym się nie odważyła ale np tak z 8-10 herbatników Petitki bez czekolady lub biszkopty wrocławskie bez cukru nie robią mi miszmaszu w wynikach pozwalam sobie na nie codziennie. 

mam dużo pić i polegiwać bo płyn owodniowy mi się zmnieszył. Ginka kazała skontrolować za 3 tygodnie( 9 października) i w razie wu zgłosić się do niej bo trzeba będzie małemu pomóc.Ale zapomniałam zapytać o co chodzi.Domyslam się pewnie że jakieś kroplówy.
O tyle będziesz zdrowsza i chudsza
(od początku ciąży było +3kg a teraz to samo przytyłam w ciągu 4 tyg!).

KCIUKI DLA ANI