|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() babku- hahaha ![]()
![]() |
#1352 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
ja tu kupowałam po 3zł http://www.fabryka.pl/ksiazki/saga-o...sandemo-89215/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam się na nowym wątku, tak jak pisałam jestem na bierząco ale mało się odzywam bo czytam z tel a ciężko się z niego odpisuje ![]() ![]() Domi nie zdążyłam pogratulować więc gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzidzia ![]() ![]() Angie ![]() ![]() ![]() ![]() Nemosku mi też było ciężko się wyprowadzić i pierwszy wieczór płakałam za mamą ![]() ![]() U nas wszystko ok, no może prócz bóli kręgosłupa ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1356 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mialam dzis spotkanie z polozna co to wybralam ja sobie do porodu czy ew. CC...tak chcialam pogadac co i jak sie zalatwia,co i jak sie wyglada i pani sie tak rozgadala,ze z godzine z nia siedzielismy,normalnie jak SR w wersji ekspresowaje,pokazala przy okazji oddzial (no to naprawde nic atrakcyjnego,ale wiedzialam o tym),pospisywala mi na karteczkach rozne ☠☠☠☠☠☠☠y i powiedziala,ze w ramach jej "opieki" przychodzi tez pozniej do domu jesli sie chce,zeby pomoc z kapiela czy generalnie jakas opieka jesli potrzebujemy,no i dyzur pod tel.24h/dobe-oczywsice tak jak wczesniej juz wspominalam kiedys taka opieka nie jest za darmo.moj maz niestety elegancji i wyczucia czasem nie ma i walil takie teksty,ze az mi wstyd bylo,ale trudno,najwazniejsze,ze dogadani... wiadomo ile poloznych tyle teorii,ile mamus tyle opinii,ale tak w skrocie z tego co mi dzis powiedziala-moze siekomus przyda: -do kapieli i generalnie pielegnacji poleca HIPPa, jesli nie bylo jakis wielkich alergii w rodzinie to mozna emolienty odpuscic,no chyba,ze cos by sie dzialo -do noska poleca sterimar baby -na brodwaki Medela Purelan ( i mi np.mowila,zebym smarowala juz z 2tyg.wczesniej 2xdziennie-zeby ponoc przygotowac je ladnie) - co do majtek lepsze siateczkowe niz fizelinowe z canpolu,bo tylka nie odparzaja (u mnie juz zakupione te z canpolu i nie mam zamiaru zmieniac) -myjki frotte-a nie zadne gabki,gabek podkladow do wanienki tez nie -rozek podobno jeden wystarcza-nie szalec z tym -zamiast octeniseptu ona jest zwolenniczka LEKO wacikow (takie nasaczane spirytusem)- tlumaczyla czemu-ale szczerze mowiac juz nei pamietam ![]() ale to tak tylko przekazuje,czesc rzeczy w ogole olalam,bo wiadomo,kazdy jednak ma swoje w glowie-wanienki polecala jak najzwyklejsze..no i kazala sie nie martwic CC-bo ja sie martwilam jak z ta laktacja-zaznaczalam,ze chcilabym karmic piersia i zalezy mi na czestym przynoszeniu malucha generalnie wrazenia pozytywne-moze mnie nei oleja w tym szpitalu tak calkiem ![]() lece z psem teraz na spacer,a srednio lubie po ciemku lazic z nim-tz znowu ominela kolejka,bo pojechal kolejne meble skrecac do tesciow (srednio sie z tego ciesze,no ale coz...) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam w końcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Ci dobra kobieto. A ja jak mierzyłam po dnie dokładnie od końca do końca to wyszło 80 cm. Pewnie ma mieć trochę luzu ten materacyk.
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że z torbielą już spokój, oby sie nie odnowiła. A ja dzisiaj pierwszy raz miałam zgagę, ale taką dosyć lekką. Na wszelki wypadek kazałam mężowi zakupić Rennie ![]() ![]()
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() często się czekało, aż ludzie oddadzą brakujące tomy u mnie w mieście ![]() coś na pewno znajdziesz ![]() no przecież pisałam, że miałam ochote bo taki fajny ale nie zrobiłam tego, bo zrobiłabym miazge z tego leżaczka w mniej niż 1 sekunde ![]() Cholera, dzisiaj z 5 razy dzwonił do mnie bank, juz tak 2 tygodnie telefon trąbi, nosz jasna cholera, wiem że zalgam z płatnością, ale to już podchodzi pod nękanie, 8:20 telefon i dalej to już 3 razy dzwonili. Chyba ich pozwie i wywalcze jakieś odszkodowanie żeby ten rachunek zapłacić ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-20 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Wtajemniczenie
|
Jem ptasie mleczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Ja!
![]() ja obiad robie, doprasowałam ostatnią partie prania i jutro trzeba wstawić nowe... siły mi znów odeszły ![]()
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic sie nie martw ![]()
![]() |
#1363 |
Wtajemniczenie
|
Boli mnie kręgosłup i krocze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magalska nie wiem jak to się stało, ale zupełnie przegapiłam Twoje zdjęcia. Teraz jakoś przypadkiem zobaczyłam w awatarze, weszłam na Twój profil, a tam takie cuda. Własnie takie zdjęcia ciążowe podobają mi się najbardziej. Czekam na moje i mam nadzieje, że będę równie zachwycona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Wtajemniczenie
|
Jak tam mamusie wieczorową porą??
Ryba mąż się wczuł już w rolę tatusia ![]() Babku żarcik cudowny ![]()
![]() |
#1366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z mężem i kupimy po prostu jakiś kocyk z mikrofibry. Bo w sumie kocyki mam, ale nie z myślą o wózku. Cytat:
![]() Czytam trochę o szczepionkach ![]()
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Siemka!
![]() Okna mam wstawione leze teraz odpoczywam bo jakas tym nic robieniem dzisiaj jestem zmeczona :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
ej wiecie co , tak sobie myślę ze 27 dni przede mną ,ale chcuałabym małego już miec przy sobie, ale strasznie zaczęłam bać się oprodu ...
#1369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A napisz mi jeszcze te ziemniaczki z sosem to jak? Bo akurat mam w domu ten sos i skoro takie pyszne, to bym spróbowała. Ziemniaki lubię w każdym wydaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
To od razu Cie uprzedzę - zgłupiejesz zupełnie.
Nie wiadomo w co i komu wierzyć ![]() Ogólnie podjęłam decyzję, że będę szczepić moje dziecię, ale niestety nie zrobię tego z przekonaniem, że robię dobrze. Odnośnie szczepionek skojarzonych to samo. Wybiorę je, żeby oszczędzić maluszkowi kłucia, ale też przekonania do nich nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby wiem że w każdej chwili może się coś zacząć dziać, ale tak jakby trochę to nie dotyczyło mnie, nie wiem jak to opisać. W sumie ja się cały czas boję przeterminowania bo i łożysko ostatnio miałam dopiero I stopnia i w sumie z USG wychodził termin na 23 października
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie my do skojarzonych totalnie przekonania nie mamy i raczej będziemy szczepić refundowanymi (przynajmniej na dzień dzisiejszy) - my też mieliśmy tyle kłuć i żyjemy. Ale z tych dodatkowych to już czarna magia. A jak czytam, co te bakterie mogą spowodować, to to szczepienie całe to trochę jak wywoływanie wilka z lasu ![]() Cytat:
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1376 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u mnie znów przerwy w internecie, denerwuje mnie to..
![]() Mały dzisiaj cały dzień w ruchu, czuję go bardzo intensywnie, mam nadzieję że się chyba przekręcił cały dzień kopał mnie w żołądek. Poza tym postanowiliśmy że nadamy mu na imię Mikołaj. A od poniedziałku zaczynam pakowanie, już bym chciała mieć to za sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.