|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pomagasz ![]() Cytat:
Sam ja bym nie wyrzucała, najwyżej jak będzie potrzeba to Młody zje trochę więcej A zawsze lepiej mieć coś na czarną godzinę Ewentualnie później możesz na tym mleku też robić zupki/kaszki etc.Cytat:
Zdecydowanie poczekać ![]() Chyba, że masz za mało zmartwień to wtedy rób co chcesz Lachryma to nie mgła... to Duch Św
|
|
#3512 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Heloł!
Cytat:
u mnie 1 dziennie a potrafi też nie robić 2 dni. Po takiej przerwie usrywa się od skarpet po czapkę ![]() Cytat:
Ptyś o 8 zaczął kwękać podchodzę do łóżeczka a ten się szczerzy całą swoją bezzębną gębą. No jak tu nie kochać tych słodziaków. CYNAMONKU myślałam o Was cały wieczór. Moim zdaniem nie powinnaś tracić nadziei że to jednak zła diagnoza. Moja koleżanka w UK urodziła córeczkę wg lekarzy zupełnie głuchą. Powiedzieli że nie ma szans na wyleczenie i ma się uczyć języka migowego. Przyleciała szybko do PL i co się okazało? Że to jakaś mała wada i szybko się jej pozbyli. Poszukaj dobrego kardiologa i przyjeżdżajcie na konsultacje. Może niepotrzebnie Was nastraszyli. Trzymam kciuki żeby tak właśnie było Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągałyście już wkładkę z fotelików?
Nie wyobrażam sobie mojego Dziecka w tym foteliku w grubym, zimowym kombinezonie
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choroba jeszcze sie nie rozwinęła, nadal tylko i aż boli gardło. Chociaż myśle że bardziej cierpię z bólu zębów. Mam tak obolałą prawą stronę góra i dół że nawet jeść i pić nie mogę kupię dziś maść dla dzieci na ząbkowanie (chyba Agrafka polecała )Cytat:
Wstalam po tabletkę przeciwbólową i zaraz wracam do łóżka bo zostawiłam tam męża i córeczkę Noc była fajna. Maja jadła o 2:15 a potem o 6:30, mąż nakarmil i zmienił pieluszkę (kupa była Dobra idę sie tulić do moich misiaków
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
U nas pierwsza drzemka poranna Baloniki: najlepszego dla Gabi! Z kompa popatrzę na te tabelki ze skokami Ita ładny ma spust twoje.dziecko ![]() Fiazo: wspolczuje deszczowej pogody,chyba po prostu do was w końcu doszło.. Dotka: u nas leci 11 tydzień i mały też sam w rękę nic nie chwyci świadomie, główki na brzuchu za dużo nie podnosi ale czekam bo każde dziecko rozwija się inaczej i w swoim tempie Lachryma: udanego chrztu! Margosia: jeszcze nie ale Galganek powoli i tak ma główkę wyżej wiec w najbliższym czasie nas to czeka U nas pneumo 280zl Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Margos-my juz wkladki nie mamy od ponad 2 tygodni
![]() Melduje ze po basenie super jak sie ogarne to wrzuce filmiki do klubu dziecko tak padniete ze w trakcie ubierania zasneloWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała czarna u mnie około 3 na dobę kupek. Miał dni, że nie było wcale.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Niestety sie nie pomylili. Sama widziałam m.in. prześwietlenie. Serduszko jest duże, źle odprowadza krew, która magazynuje sie w pluchach. Wątroba przy tym wszystkim jest trzykrotnie powiększona. Adaś karmiony jest moim mlekiem ale przez sonde bo zbyt dużym wysiłkiem jest samodzielne jedzenie Płuca i wątroba uciskaja żołądek stąd te jego straszne wymioty i ostatnio kaszel. Jest średnio. Muszą Małego podtuczyc do operacji bo teraz jest za mały i za słaby. Potrzebują na to 2-3 miesięcy, które możemy spędzić w szpitalu chyba, ze wyniki będą super to puszcza nas do domu i tam będziemy czekać. Ja siedzę cały czas na laktatorze i odciągam pokarm, który zanika przez ten cały stres.Adaś jest dzielny chociaż nie rozumie dlaczego musi leżeć podpiety pod monitory, z iglami w główce, sonda w nosku To jest jakiś koszmar.Mały denerwuje sie bo czuje kiedy pokarm wpływa do brzuszka ale nie może ssac- co sprawiało mu ogromną radoche i go wyciszalo- to były takie ''nasze" chwile we dwoje... A ja odciągając pokarm rycze bo straciłam coś wyjątkowego mimo bolacych piersi, zmasakrowanych brodawek... Smoczek Młodemu nie pomaga, czasem mój palec w buzi go uspokaja ale na krótką chwile.Nie mogę brać go za często na ręce bo monitory wariuja :banghead: Tyle dobrego, ze mamy swój pokój dla siebie i cały czas jestem z Adasiem. Jeszcze dwa dni temu byliśmy szczęśliwa rodzina, której jedynymi problemami były kolki Małego. Teraz jesteśmy przerażeni stanem zdrowia Adasia, operacja na otwartym sercu, rekonstrukcja tego czego brakuje w tym serduszku i czy Adaś przeżyje ![]() Więcej juz nie mogę pisać bo łzy same ciekna mi bez przerwy. Trzeba cieszyć sie tym co sie ma bo niewiadomo co przyniesie jutro. Zbędne kilogramy, obwisly brzuch po ciąży, skok rozwojowy i marudny maluch, problemy ze spaniem, brak czasu dla siebie to nic... To wszystko staje sie marzeniem w sytuacji, w której sie znaleźlismy. Fuck ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku trzymam za Was ogromne mocne kciuki i wierze w to, że wszystko będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Cytat:
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU- jestesmy z Wami
|
#3523 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ale to bardzo jest mi przykro ze zdiagnozowali u Adaska wade.. .. Z drugiej strony dobrze ze to sie stalo, teraz beda mogli go monitorowac i leczyc. |
||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
Tak to napisałaś, że serce się kraje ![]() Najgorsze to czekanie tyle czasu na operację Boże jak mi Was szkoda ![]() --------- Hej dziewczynki Nadrobiłam wszystko, ale odechciało mi się cytować ![]() Mój Mały kończy dziś 2 miesiące i z tej okazji narzygał mi rano do szuflady
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt, że mała wydłużła nocne godziny bo wczoraj po kąpieli (19) zdoiła z obu piersi, popchnęła 90!!! mm, potem z jednej piersi o 22,30, z drugiej piersi ok 2, i znów z jednej piersi o 6 - więc prawa pierś mi rano chciała eksplodować, bo była użyta o 22,30 i potem o tej 6 dopiero... Myślałam, że już damy radę na samej piersi, ale jednak wieczorem to zapotrzebowanie jest u Weroniki inne i musi dojeść ![]() Cytat:
![]() Mój syn dziś idzie do koleżanki z przedszkola na urodziny do kina... a jeszcze nie mamy prezentu, bo nie było kiedy Trzeba ruszyć zadek.
|
||
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Konsultowalo go juz 6 lekarzy. W poniedziałek przyjadą konsultanci ze szpitala w innym mieście.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
to nam pozostaje trzymanie za Was kciuków, tulę mocno Kochana!
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż strach pomyśleć, co mogłoby się stać, gdybyś odpuściła... No nie mogę. Siedzę i ryczę |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- matko jak mi jest przykro
Bardzo. To jest niesprawiedliwe. To jakis koszmar jest. Przytulam Was mocno i niech Adas wyzdrowieje i wraca do nas Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Teraz wyszło słońce, więc kto tym razem? Bóg?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki i wysyłam myśli w waszym kierunku
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonowa, przerazajacy jest opis pobytu w szpitalu. Nie sadzilam, ze wada jest na tyle powazna, ze wymaga operacji
Tak bardzo mi przykro!! Mysle, ze kazda z nas bedzie sie modlic o Adasia i wysylac Mu pozytywne wibracje! Trzymajcie sie cieplo ![]() Utwierdzilam sie poraz kolejny w przekonaniu, ze lekarze tu sa matolami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku i ja cię sciskam.
Nie wiem co napisać, jak pomóc, jak ukoic ból. Nie trać nadziei, wierz że bedzie dobrze. Diagnoza to pierwszy krok to wyleczenia. Nawet jeśli dojdzie do operacji to przecież po to, aby pomoc, ulżyć, uleczyc. Przed wami ciężki okres, ale pomyśl, że musicie być silni i przetrwać. Pomysl, że dominiczek od kalisto tez czeka ciężki czas z serduszkiem Trzymam kciuki i mocno wierzę że wszystko sie z czasem ułoży dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, tak mi Was szkoda. Siedzę i płacze. Nie wyobrażam sobie co teraz czujesz. Bądź silna dla Adasia. Ściskam Was mocno.
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma powodzenia na chrzcinach
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- przeszły mnie ciarki jak czytałam co czujesz, co dzieje się z Adasiem i co was jeszcze czeka.
Będę się za was modlić, trzymać kciuki najmocniej jak potrafię. Nie poddawaj się, nie załamuj. Jesteś potrzebna silna Adasiowi. Będzie dobrze. MUSI BYĆ DOBRZE!!Jesteśmy z wami sercem, myślami i modlitwą. |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Samanta odnośnie mleka w zamrazarce.
Pomysl o bankach mleka, przecież tam nikt nie sortuje mleka z piersi że względu na 'wiek'. Nawet mleko od matki noworodka czy miesięcznego dziecka podaje sie starszym dzieciom. Jest ono nadal lepiej przyswajalne niż mm. Moze mniej tłuste, ale nadal wartościowe. Tak jak koleżanki piszą, lepiej mieć na czarną godzinę, bedziesz robić z nich kaszki za pół roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa: ojej strasznie to brzmi co piszesz. Bardzo mocno trzymam za was kciuki. Jestem pewna ze operacja się uda i będziecie znowu szczęśliwa rodzinka! Jesteście silni! Baaardzo mocno was przytulam.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Tylko dumam jak je dobrze w sensie bezpiecznie rozmrozic ? Bo raz zostawilam na noc worek w lodowce i rano byl jeszcze zamarzniety wiec wrzucilam worek do wrzatku i jak sprobowalam mleko to mialo dziwny smak. Tak jakby sie zepsulo :/ Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 03:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- Jak wejsc do klubu uzywajac tego tapatalka bo widze ze tez to masz??? Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Samantha- http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html tu sobie poczytaj
![]() Mleko moze miec potem dziwny smak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

A zawsze lepiej mieć coś na czarną godzinę 

kupię dziś maść dla dzieci na ząbkowanie (chyba Agrafka polecała

Płuca i wątroba uciskaja żołądek stąd te jego straszne wymioty i ostatnio kaszel. Jest średnio. Muszą Małego podtuczyc do operacji bo teraz jest za mały i za słaby. Potrzebują na to 2-3 miesięcy, które możemy spędzić w szpitalu chyba, ze wyniki będą super to puszcza nas do domu i tam będziemy czekać. Ja siedzę cały czas na laktatorze i odciągam pokarm, który zanika przez ten cały stres.