W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 11:52   #2791
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Hej

Wszystkiego najlepszego dla Giuli,samych radosnych przepełnionych uśmiechem dni

U nas od rana lało,na szczęście teraz się trochę wypogodziło.
Mąż pojechał teraz po dywan a ja na wizażu.
Zuzia ma drzemkę.

Wstała o 6 dzisiaj,dziwne bo w lecie spała do 8 a teraz jak jest tak ponuro i ciemno rano to wstaje wcześniej.

Kurcze widzę że wszystkie coś podajecie dzieciaczkom a ja jak się pytałam na ostatniej wizycie pediatry czy mam podawać jakieś witaminki Zuzi to powiedziała że u takich maluchów jeszcze się nie podaje,więc sama nie wiem.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:56   #2792
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwuś witaj - gdzie teraz mieszkacie ?
[/COLOR]
Hej
W tym samym miescie

U nas nocki straszne
Trójki zęby u góry idą i musi go boleć
Ślini sie, w nocy co 15 minut sie budzi, płacze mocno, siada, wstaje...
Trwa to już około tygodnia.
Ja sypiam po 2,3 godziny z przerwami.
Ciężko jest w nocy tylko bo w dzień nie ma tak źle.
Katar sie kończy za to pokaszluje. Tż chory, więc mnie na 100% rozłoży na dniach
Nienawidze takiej pogody no i tych wychodzących zębów

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:02   #2793
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Iwa Ty nasze góru kulinarne podrzuć jeśli masz w zanadrzu jakiś przepis na sos do makaronu, żeby mała mogła z nami spałaszować
Bo moje umiejętności robienia spadetti kończą się na wylaniu zawartości słoika kupczego na podsmażone mięso
Z góry wielkie dzięki
NO kupnego to bym dziecku nie dawała, ale kazdy inny domowy już tak.

Np z tuńczykiem - podsmażasz drobno posiekaną cebulkę, dodajesz porządnie odsączonego tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym), obrane pokrojone pomidory ( w wersji fast pomidory z puszki), trochę czosnku i chwilę razem dusisz Na koniec można dodać trochę śmietany lub jogurtu naturalnego i wymieszać, nie pamietam jak u Was z nabiałem? Można też użyć mascarpone - pod koniec dodać pół opakowania i wmieszać aż zrobi się jednolite, wtedy sos jest fajnie kremowy.

Albo najzwyklejszy pomidorowy - miksuję puszkę pomidorów z bazylia, oregano i czosnkiem (dużo!), wlewam do rondelka i gotuję aż woda z pomidorów trochę odparuje i sos zgęstnieje.

Jeśli musi być mięcho to powyższym sosem pomidorowym proponuję zalać dobrej jakości podsmazone mięso wieprzowe i dusić razem. A jeśli nie dajesz malej wieprzowiny to można tak samo przygotować zmieloną pierś z kurczaka albo z indyka, ewentualnie filet z kurczaka pokroić drobniutko, lekko podsmazyc i dalej dusić do miękkości w tym sosie
Jak lubicie ostro przyprawione to dla małej odłóż porcję a Wam przypraw na końcu

Możesz zrobić teżz kurczakiem i szpinakiem, ale tu z przepisem nie pomogę bo nie lubię szpinaku

A najprostszy - na patelnię daję trochę masła i trochę oliwy, wrzucam na to ze 3-4 posiekane ząbki czosnku i duży posiekany pęczek pietruszki, chwilę duszę i mieszam z ugotowanym makaronem

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-09-21 o 12:04
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:16   #2794
ula2689
Wtajemniczenie

Giulia sto lat sto lat niech żyje żyje nam!!!
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;(
Zależy jak Ci wypadł górą czy dołem??Jak górą ja bym pojechała.Daj znać co z Jasiem

Aga ton
nam ortopeda kazał przyjść jak małe będą już dobrze chodzić

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No więc noc bez cyca u nas Ale lekko nie było. TŻ się zobowiązał, ale niewiele z tego wyszło Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał
Zapytaj go jakim jest zwierzęciem osłem?????
Brawo że się obyło bez cyca

Cytat:
Napisane przez monarika;42919966
A co do uwag twojego tżta to powiedz mu, że zwierzęta robią [B
np kupę gdzie popadnie i ciekawe czy on by był szcęśliwy jakbyś ty też tak zaczęła robić [/B] a ginek ma rację bo karmienie może powodować skórcze macicy co może być niebezpieczne więc nie słuchaj męża tylko rób swoje
Szkoda tylko, ze nie dość, ze nie pomoże to jeszcze Cię zdenerwuje

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie czy ten Bioaron, który daję Oti to jest to samo co tran?? Bo już zgłupiałam

Bioaron w składzie ma napisane olej rybi i wit D
A ja myślałam że Ty dajesz taki Bioaron C z wit.C i syropem z aronii

A ja za tydzień chyba sama pójdę na wesele
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:20   #2795
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
NO kupnego to bym dziecku nie dawała, ale kazdy inny domowy już tak.

Np z tuńczykiem - podsmażasz drobno posiekaną cebulkę, dodajesz porządnie odsączonego tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym), obrane pokrojone pomidory ( w wersji fast pomidory z puszki), trochę czosnku i chwilę razem dusisz Na koniec można dodać trochę śmietany lub jogurtu naturalnego i wymieszać, nie pamietam jak u Was z nabiałem? Można też użyć mascarpone - pod koniec dodać pół opakowania i wmieszać aż zrobi się jednolite, wtedy sos jest fajnie kremowy.

Albo najzwyklejszy pomidorowy - miksuję puszkę pomidorów z bazylia, oregano i czosnkiem (dużo!), wlewam do rondelka i gotuję aż woda z pomidorów trochę odparuje i sos zgęstnieje.

Jeśli musi być mięcho to powyższym sosem pomidorowym proponuję zalać dobrej jakości podsmazone mięso wieprzowe i dusić razem. A jeśli nie dajesz malej wieprzowiny to można tak samo przygotować zmieloną pierś z kurczaka albo z indyka, ewentualnie filet z kurczaka pokroić drobniutko, lekko podsmazyc i dalej dusić do miękkości w tym sosie
Jak lubicie ostro przyprawione to dla małej odłóż porcję a Wam przypraw na końcu

Możesz zrobić teżz kurczakiem i szpinakiem, ale tu z przepisem nie pomogę bo nie lubię szpinaku

A najprostszy - na patelnię daję trochę masła i trochę oliwy, wrzucam na to ze 3-4 posiekane ząbki czosnku i duży posiekany pęczek pietruszki, chwilę duszę i mieszam z ugotowanym makaronem
Dzięki wielkie Jesteś wielka z ymi przepisami

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
[
A ja myślałam że Ty dajesz taki Bioaron C z wit.C i syropem z aronii

A ja za tydzień chyba sama pójdę na wesele
ja daję małej Bioaron Baby takie rybki do wyciskania z kwasami omega i wit d i nie wiem czy to to samo co tran

A co do wesela to nie widać żebyś mocno tym zmartwiona była

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-09-21 o 13:22
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:24   #2796
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Lewek super,że bez cycusia się udało!
Tż się nie popisał,ale może dzisiaj zrozumie co za głupoty gadał i się wezmie do pomocy
Raz się udało więc bądź dzielna
Dzięki Mam nadzieję, że wytrwam. Pierwsze koty za płoty.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Lewek ostatnio pisałaś, że nie podejrzewałaś, że będziesz jedną z najdłużej karmiących mam, pamiętam Twoje początku i raczej nic na to nie wskazywało Ale do rzeczy, może nie odpowiada mu smok w butelce? Ja Mai kupiłam specjalnie butelkę do kaszki ale ona za nic nie chcę z niego pić więc poszedł w odstawkę. A może byś spróbowała (ale nie wiem czy to dobry pomysł) dać Miśkowi jeść, np. mleko na śpiocha? W nocy wstać i wcisnąć mu butelkę?
Fakt, ja mam tylko jeden rodzaj butelek i nie bawiłam się w kupowanie różnych. Ale wg mnie jest postęp, bo on żadnego mleka czy rzadkiej kaszki do tej pory nie chciał pić, a skoro wypił w nocy trochę tej kaszy to na razie będę ciągnęła ten temat. Aby tylko odstawić, bo zauważyłam dziś, że on był autentycznie głodny i troszkę ta kaszka pomogła chyba.
Z wciskaniem butelki na śpiocha kiedyś próbowałam, nie zdało egzaminu. On dziś w nocy po prostu całkiem się wybudził, uspokoiłam go bo ryczał i wtedy wypił trochę.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Powiedz tżtowi że samce opiekują się samicami i młodymi a nie uciekają na kanapy W jaki niby sposób się znęcasz nad dzieckiem? Jeśli podjęłaś decyzję o odstawieniu, powinien Cię w tej decyzji wpierać i pomóc zwłaszcza teraz.
Brawo za wytrwałość

Zosi wychodzą dolne jedynki, ciekawa jestem co będzie ;-)
Znęcam się, bo on chce cyca a ja mu go nie daję. Po prostu powinnam karmić, aż dziecko samo się odstawi. Podobne "wsparcie" miałam w nim jak zaczynałam karmić a mały się buntował, bo nie umiał zassać i płakał, też wtedy znęcałam się nad dzieckiem, bo powinnam mu dać butelkę i byłby szczęśliwy, a tak męczyłam go tym cycem.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Lena ma szczeniaczka i dopiero od niedawna nim się bawi.
ale powiem szczerze, że bardziej interesuje ją wiaderko kasztanów, które niedawno jej przyniosłam niż ten pluszak
.
A nie bierze ich do buzi?
Misiek ostatnio bawił się nakrętką od butelki mleka, taką większą, ale włożył ja do buzi i nie umiał wyjąć i miał już odruch wymiotny.

Cytat:
Aga_ton to taki czas teraz .
Fabianek ostatnio potrzebuje 100 % uwagi,nie można przy Nim usiąść ani nic zrobić. Ale myśle,że z czasem będzie coraz lepiej .
Teraz gdy zaczał chodzić to całkowita masakra
Anusia, od dawna podziwiam Twój optymizm

Cytat:
Mój tżt też się szybko zniechęca. Wczoraj go wysłałam, żeby małą spróbował uśpić i po 5 minutach już przyszli bo nie chce spać

A co do uwag twojego tżta to powiedz mu, że zwierzęta robią np kupę gdzie popadnie i ciekawe czy on by był szcęśliwy jakbyś ty też tak zaczęła robić a ginek ma rację bo karmienie może powodować skórcze macicy co może być niebezpieczne więc nie słuchaj męża tylko rób swoje
Szkoda tylko, ze nie dość, ze nie pomoże to jeszcze Cię zdenerwuje

Życzę wytrwałości i oby się udało szybko małego odzwyczaić
No dokładnie to samo mi gin powiedział. Powiedziałam TŻtowi, żeby poszedł ze mną na następną wizytę i podyskutował z nim. On to zawsze najmądrzejszy, a od lekarzy to w szczególności. Mówię, żeby coś poczytał lub się kogoś poradził, a nie sam wymyśla takie bzdury.

Ale przez tą kłótnię to się zawzięłam trochę i mam większą mobilizację Choć w nocy tak usiadłam z małym na łóżku i już nie wiedziałam co mam robić, o mało się nie poddałam.

Agaton, dobrze że masz choć te weekendy kiedy Lena jest u dziadków. Regeneruj siły.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:

Zapytaj go jakim jest zwierzęciem osłem?????
Brawo że się obyło bez cyca
Coś o królikach wspominał..

A'propos wesela... Dziewczynki poradźcie mi co mogę sprezentować swojemu bratu? Chodzi o drobiazg, bo tak to kasę dostanie, bo bardziej mu potrzebna, ale żeby też coś miał na pamiątkę od siostry
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:39   #2797
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Fakt, ja mam tylko jeden rodzaj butelek i nie bawiłam się w kupowanie różnych. Ale wg mnie jest postęp, bo on żadnego mleka czy rzadkiej kaszki do tej pory nie chciał pić, a skoro wypił w nocy trochę tej kaszy to na razie będę ciągnęła ten temat. Aby tylko odstawić, bo zauważyłam dziś, że on był autentycznie głodny i troszkę ta kaszka pomogła chyba.
Z wciskaniem butelki na śpiocha kiedyś próbowałam, nie zdało egzaminu. On dziś w nocy po prostu całkiem się wybudził, uspokoiłam go bo ryczał i wtedy wypił trochę.
Wiesz, z moją Mają jest o tyle łatwiej, że w nocy jak się przebudza to ona tak na pół śpi i jak jej daję pić/jeść w nocy to pociumka i idzie dalej spać. Ale wiesz co, czasem na noc jak jej daję butlę to też nie chcę wtedy kładę się z nią i ona w końcu sama tę butelkę bierze i je. A może ta kaszka to dla niego za gęste, może spróbuj po prostu z mlekiem?

Ja już uczesana na wesele, jestem zachwycona. Zawsze chodzę do takiego Łukasza i zawsze jestem bardzo zadowolona. Wrzucę Wam foto później. Yyyyy, mam nadzieję, że się zmieszczę w sukienkę
Stary 2013-09-21, 13:40   #2798
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ja też daję ten bioaron baby i to chyba tran jest
agaton - ja rozwaloną wargę u Kubusia przeżyłam kilka razy, u Izy już raz krwi dużo, ale krótko, no i warga ma to do siebie, że błyskawicznie się goi biedna mała, pewnie ją nieźle wystraszył ten sierściuch miałam Cię pytać już kiedyś, kupujesz jakiś inny wózek na zimę, czy zostajesz przy tej parasolce BD??ja nadal trzymam ją w bagażniku w aucie, na szybkie wypady, a jeżdżę tą z 3 funkcyjnego wózka - no nie mogę się rozstać z tym wózkiem a teraz tym bardziej mam wymówkę, że BD sobie zimą na śniegu nie może kiepsko radzić

Jak Jasiu po upadku??też jestem ciekawa jak on wypadł?od góry przechylił się? jeśli tak to siłą upadku już duża wg mnie, a jeśli np. miał wyjęte szczebelki to malutka wysokość daj znać koniecznie, mam nadzieję, że nic się nie dzieje

Zaraz tż wróci z pracy i lecę do rosmanna bo kaszki się kończą, mleko też, a i prezent na roczek odbiorę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:11   #2799
lilka00
Wtajemniczenie

Dopiero teraz jestem na normalnym kompie i zobaczyłam linki, Tamlin bardzo fajne te kozaczki, zainteresowały mnie i dużo jest fajnych tej marki http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-25957 też takich typowo chłopięcych i dziewczęcych. Może też się skuszę, bo dostałam od teściowej 150 zł na buty dla Kingi, jedne będzie miała te co Wam pokazywałam i mi w sumie jeszcze 50 zł zostanie to może kupię i takie typowe śniegowce
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:11   #2800
marta1986222
Zakorzenienie

Może Wy mi pomożecie bo ja kumata nie jestem w takich obliczeniach.

Chcę wysłać dywan kurierem,jest długi na 200 cm,zwinięty w rulon,muszę podać szerokość i wysokość jak to zmierzyć?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:26   #2801
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, z moją Mają jest o tyle łatwiej, że w nocy jak się przebudza to ona tak na pół śpi i jak jej daję pić/jeść w nocy to pociumka i idzie dalej spać. Ale wiesz co, czasem na noc jak jej daję butlę to też nie chcę wtedy kładę się z nią i ona w końcu sama tę butelkę bierze i je. A może ta kaszka to dla niego za gęste, może spróbuj po prostu z mlekiem?

Ja już uczesana na wesele, jestem zachwycona. Zawsze chodzę do takiego Łukasza i zawsze jestem bardzo zadowolona. Wrzucę Wam foto później. Yyyyy, mam nadzieję, że się zmieszczę w sukienkę
Kaszka była rzadka, także leciało bez problemu, poza tym wiem ze kaszki to on lubi, a mleko niekoniecznie. No zobaczymy dzisiaj, mam nadzieje, że on po prostu będzie spał bez pobudki kiedyś w końcu Ale mam marzenia.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Chcę wysłać dywan kurierem,jest długi na 200 cm,zwinięty w rulon,muszę podać szerokość i wysokość jak to zmierzyć?
Podaj długość te 2m i średnicę rulonu i już, powinno wystarczyć wydaje mi się
Stary 2013-09-21, 14:48   #2802
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Kaszka była rzadka, także leciało bez problemu, poza tym wiem ze kaszki to on lubi, a mleko niekoniecznie. No zobaczymy dzisiaj, mam nadzieje, że on po prostu będzie spał bez pobudki kiedyś w końcu Ale mam marzenia.

Podaj długość te 2m i średnicę rulonu i już, powinno wystarczyć wydaje mi się
Szczerze... ja codziennie zasypiam z tym marzeniem, ale historie moich znajomych, którzy mają starsze dzieci wskazują na to, że nie prędko się ono ziści.

Ja też tak myślę, długość i średnicę rulonu

Lewek, a z prezentem nie pomogę, ja lubię praktycznie prezenty :P ale wiesz co, kuzynce zamówiłam coś takiego:
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...11778275_n.jpg
To czekolada oczywiście, można zjeść można zostawić na pamiątkę :P
Stary 2013-09-21, 15:51   #2803
weronika_91
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

ja tak na szybko w trakcie szykowania na jutrzejsze przyjęcie

Jaś ma lozeczko oczywiście na samym dole ale jest taki sprytny że nogami wspial sie najprawdopodobniej , wychylil i wypadl na podloge mówię wam co przeżyłam masakra, tak bardzo się bałam położyć go na podloge żeby sprawdzić czy czasem nic z kręgosłupem się nie stało...
na chwilę obecna nie widzę żadnych niepokojących objawów ... zachowuje się tak jak wcześniej ja nadal jestem przestraszona , Boże przecież mogło to się skończyć tragedia

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

aa i upadl na szczęście w pozycje na czworaka .
Placz byl przez max 2 minuty potem już było dobrze .
Biedny mój czemu on tak musi wszędzie się wspinac... teraz będę długo bala się zostawic go samego w lozeczku
Stary 2013-09-21, 15:52   #2804
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
No ja nie pomogę bo moje od początku śpią w łóżeczkach.Metoda zasypiania dość drastyczna-daję mleko i smoka i wychodzę.Wracam jak smok wypadnie i się drą wtykam smoka i znowu wychodzę.

O kurczaczki a czemu aż 1,5 etatu?
Nie myślałaś poszukać innej pracy?Wykończysz się kobieto
u mnie identycznie
daje mleko,myje ząbki,daje smoka,buziak i dobranoc

Cytat:
Hej

Wszystkiego najlepszego dla Giuli,samych radosnych przepełnionych uśmiechem dni

U nas od rana lało,na szczęście teraz się trochę wypogodziło.
Mąż pojechał teraz po dywan a ja na wizażu.
Zuzia ma drzemkę.

Wstała o 6 dzisiaj,dziwne bo w lecie spała do 8 a teraz jak jest tak ponuro i ciemno rano to wstaje wcześniej.

Kurcze widzę że wszystkie coś podajecie dzieciaczkom a ja jak się pytałam na ostatniej wizycie pediatry czy mam podawać jakieś witaminki Zuzi to powiedziała że u takich maluchów jeszcze się nie podaje,więc sama nie wiem.
marta ja też nic nie podaję oprocz wit.D

Cytat:

Jaś ma lozeczko oczywiście na samym dole ale jest taki sprytny że nogami wspial sie najprawdopodobniej , wychylil i wypadl na podloge mówię wam co przeżyłam masakra, tak bardzo się bałam położyć go na podloge żeby sprawdzić czy czasem nic z kręgosłupem się nie stało...
na chwilę obecna nie widzę żadnych niepokojących objawów ... zachowuje się tak jak wcześniej ja nadal jestem przestraszona , Boże przecież mogło to się skończyć tragedia
ojoj.biedny Jaśko.dobrze,ze nic poważnego mu sie nie stało

dzien dobry

mąż pojechał do Polski i wróci za pare dni
zaraz wybieram sie z dziećmi na spacer bo mnie nuda ogarnia

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:08   #2805
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
ja daję małej Bioaron Baby takie rybki do wyciskania z kwasami omega i wit d i nie wiem czy to to samo co tran

A co do wesela to nie widać żebyś mocno tym zmartwiona była
To pewnie tran
bo nie jestem zmartwiona.Wesele z moim chłopem wygląda tak że siedzi przy stole i pije,nie tańczy wogole,jak ja chcę z kims zatańczyć to zaraz pretensje że z cudzymi chlopami bla bla bla

Cytat:
A'propos wesela... Dziewczynki poradźcie mi co mogę sprezentować swojemu bratu? Chodzi o drobiazg, bo tak to kasę dostanie, bo bardziej mu potrzebna, ale żeby też coś miał na pamiątkę od siostry
Może jakąś biżuterię grawerowaną?Ręczniki,kiel iszki personalizowane?Wazon?
Nie mam pomysłu,ja ide na łatwiznę daję kase,wiem że im sie przyda bo chcą kupić dom

Cytat:
Zmieścisz się na pewno
Udanej imprezy

Cytat:

Tak jak dziewczyny pisały,na niektóryxh stronach np.DHL można obliczyc koszt paczki.

Cytat:

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Biedny mój czemu on tak musi wszędzie się wspinac... teraz będę długo bala się zostawic go samego w lozeczku
Tzn że nie uderzył się główką????Jak tak to uffffff
Stary 2013-09-21, 16:26   #2806
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Matko chyba bym na zawał zeszła. Całe szczęście że głową nie uderzył.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz jestem na normalnym kompie i zobaczyłam linki, Tamlin bardzo fajne te kozaczki, zainteresowały mnie i dużo jest fajnych tej marki http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-25957 też takich typowo chłopięcych i dziewczęcych. Może też się skuszę, bo dostałam od teściowej 150 zł na buty dla Kingi, jedne będzie miała te co Wam pokazywałam i mi w sumie jeszcze 50 zł zostanie to może kupię i takie typowe śniegowce
Ja właśnie takich szukam bo wiem jak ciężko dziecku ubrać normalne kozaki. Tragedia po prostu, także takie śniegowce będą ułatwieniem dużym. Jeszcze sie przejdę do sklepu i zobaczę.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

marta ja też nic nie podaję oprocz wit.D
Ja też nie.
Stary 2013-09-21, 16:30   #2807
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ja też nie.
A rano pisałaś że dajesz Matiemu Cebion
Stary 2013-09-21, 16:32   #2808
kraven
Zakorzenienie

Weronika jak dobrze, że z Jasiem ok.

Jasiu strasznie broi, już nie mam momentami siły.
Dzisiaj idziemy na 18 kuzyna TŻ, troche się rozerwiemy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:33   #2809
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A rano pisałaś że dajesz Matiemu Cebion
Teraz daję przez kilka dni, bo tak lekarka kazała w związku z gorączką i wirusem. Normalnie na co dzień nie daję nic, prócz witaminy D.
Stary 2013-09-21, 16:36   #2810
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz daję przez kilka dni, bo tak lekarka kazała w związku z gorączką i wirusem. Normalnie na co dzień nie daję nic, prócz witaminy D.
Aaaaa...
Stary 2013-09-21, 16:42   #2811
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Weronika jak dobrze, że z Jasiem ok.

Jasiu strasznie broi, już nie mam momentami siły.
Dzisiaj idziemy na 18 kuzyna TŻ, troche się rozerwiemy
He he z dzieciarnią imprezka
Ja mam na wt zaproszenie na roczek chrześniaka,też się rozerwę szczególnie że ide sama z 3 dzieci
Stary 2013-09-21, 17:41   #2812
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super, że fryzura dobrze wyszła pochwal się koniecznie
Mnie jak fryzjerka ostatnio na to wesele wyczesała to się załamałam okropnie...już miałam głowę myć po przyjściu do domu ale mnie zakrzyczeli i poszłam z tym czymś na głowie ale całe wesele źle się czułam

Cytat:

No to dobrze, że nie na główkę poleciał Mała mi dzisiaj ze schodka spadła też

Cytat:
To pewnie tran
bo nie jestem zmartwiona.Wesele z moim chłopem wygląda tak że siedzi przy stole i pije,nie tańczy wogole,jak ja chcę z kims zatańczyć to zaraz pretensje że z cudzymi chlopami bla bla bla
No to dobrze w takim razie, że sama idziesz a kiedy to wesele masz? Bo z tego co pamiętam to pisałaś że we wrześniu tak?
Stary 2013-09-21, 20:41   #2813
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Ja tak samo
Teraz podaje bo Fabi przeziebiony był.

Lewek ja mam normalne podejście zlosc nic nie daje więc spokojnie przez te humorki przechodzę

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:50   #2814
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze... ja codziennie zasypiam z tym marzeniem, ale historie moich znajomych, którzy mają starsze dzieci wskazują na to, że nie prędko się ono ziści.

Ja też tak myślę, długość i średnicę rulonu

Lewek, a z prezentem nie pomogę, ja lubię praktycznie prezenty :P ale wiesz co, kuzynce zamówiłam coś takiego:
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...11778275_n.jpg
To czekolada oczywiście, można zjeść można zostawić na pamiątkę :P
Cytat:

Może jakąś biżuterię grawerowaną?Ręczniki,kiel iszki personalizowane?Wazon?
Nie mam pomysłu,ja ide na łatwiznę daję kase,wiem że im sie przyda bo chcą kupić dom
Dzięki Dziewczynki za pomysły, no coś takiego może z grawerem właśnie.. hmm.. no dopiero zaczynam myśleć, oby tylko nie zostawić tego na ostatnią chwilę.

Cytat:
Ja tak samo
Teraz podaje bo Fabi przeziebiony był.

Lewek ja mam normalne podejście zlosc nic nie daje więc spokojnie przez te humorki przechodzę

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk
To zazdroszczę tego normalnego podejścia, złość nic nie daje a ja i tak się złoszczę Do swojego męża też masz takie podejście?
Stary 2013-09-21, 23:00   #2815
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dzięki Dziewczynki za pomysły, no coś takiego może z grawerem właśnie.. hmm.. no dopiero zaczynam myśleć, oby tylko nie zostawić tego na ostatnią chwilę.

To zazdroszczę tego normalnego podejścia, złość nic nie daje a ja i tak się złoszczę Do swojego męża też masz takie podejście?
Do męża jakoś nie bardzo

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-22, 09:06   #2816
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:

Weronika na szczęście wygląda na to, że nic mu się nie stało, ale tak jak piszesz, teraz strach Go zostawić w łóżeczku chociaż na chwilę.

My wróciliśmy z wesela przed 3, moja mama została z Mają, ale miała na rano do pracy, zresztą wybawiliśmy się i później już nam się nie chciało. Teraz próbujemy nie usnąć, chociaż zaraz Maja zje kaszę i ją położę.
Stary 2013-09-22, 09:07   #2817
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Mąż gotuje obiadek a ja zrobie przekładanego wafelka i karpatkę
Tak mnie coś wzięło

Słoneczko się przebija,może będzie ładniejszy dzień

Lewek jak noc?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-22, 09:42   #2818
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Ania co to za wafelek???

Piję kawkę i idę do lumpka bo potrzebuję bodziaków na długi rękaw i spodni dresowych. Dla Pauli też bym spodni musiała zakupić bo urosła ostatnio i ma po kostki co druga parę
Stary 2013-09-22, 10:54   #2819
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
No to super, że fryzura dobrze wyszła pochwal się koniecznie
Mnie jak fryzjerka ostatnio na to wesele wyczesała to się załamałam okropnie...już miałam głowę myć po przyjściu do domu ale mnie zakrzyczeli i poszłam z tym czymś na głowie ale całe wesele źle się czułam
Ja tak raz zrobiłam, ale poszłam wtedy do jakiejś kobity się obciąć i wymodelować, a szłam na imprezę firmową. Nie dość, że obcięła mnie dramatycznie to uczesana byłam strasznie!
Wrzucam foto
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...21337391_n.jpg

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Dobry.
Ania co to za wafelek???

Piję kawkę i idę do lumpka bo potrzebuję bodziaków na długi rękaw i spodni dresowych. Dla Pauli też bym spodni musiała zakupić bo urosła ostatnio i ma po kostki co druga parę
Mnie się wydawało, że mam mnóstwo ciuchów dla Mai a tu właśnie bieda z bodziakami na długi rękaw. I jakieś bluzeczki by jej się przydały na długi.
A jak mówicie, body na krótki czy bluzeczki z krótkim rękawem to będą dobre na przyszłe lato, czy mam schować?
Stary 2013-09-22, 11:17   #2820
monarika
Wtajemniczenie

Hej

Mała śpi, ja strzeliłam kawkę i czekam na moich rodziców bo mają przyjechać na chwilę

Cytat:
Dobry.
Ania co to za wafelek???

Lumpki macie w niedzielę czynne?
U mnie też się okazało nagle, że wszystkie body na długi rękaw za małe też muszę pokupić

Cytat:
Ja tak raz zrobiłam, ale poszłam wtedy do jakiejś kobity się obciąć i wymodelować, a szłam na imprezę firmową. Nie dość, że obcięła mnie dramatycznie to uczesana byłam strasznie!
Wrzucam foto
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...21337391_n.jpg
ależ jesteś śliczna a fryzurka super
Ja od zawsze marzyłam o lokach a mam takie druty proste
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości