|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
Wszystkiego najlepszego dla Giuli,samych radosnych przepełnionych uśmiechem dni U nas od rana lało,na szczęście teraz się trochę wypogodziło. Mąż pojechał teraz po dywan a ja na wizażu. Zuzia ma drzemkę. Wstała o 6 dzisiaj,dziwne bo w lecie spała do 8 a teraz jak jest tak ponuro i ciemno rano to wstaje wcześniej. Kurcze widzę że wszystkie coś podajecie dzieciaczkom a ja jak się pytałam na ostatniej wizycie pediatry czy mam podawać jakieś witaminki Zuzi to powiedziała że u takich maluchów jeszcze się nie podaje,więc sama nie wiem.
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
W tym samym miescie ![]() U nas nocki straszne ![]() Trójki zęby u góry idą i musi go boleć ![]() Ślini sie, w nocy co 15 minut sie budzi, płacze mocno, siada, wstaje... Trwa to już około tygodnia. Ja sypiam po 2,3 godziny z przerwami. Ciężko jest w nocy tylko bo w dzień nie ma tak źle. Katar sie kończy za to pokaszluje. Tż chory, więc mnie na 100% rozłoży na dniach ![]() Nienawidze takiej pogody no i tych wychodzących zębów ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np z tuńczykiem - podsmażasz drobno posiekaną cebulkę, dodajesz porządnie odsączonego tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym), obrane pokrojone pomidory ( w wersji fast pomidory z puszki), trochę czosnku i chwilę razem dusisz Na koniec można dodać trochę śmietany lub jogurtu naturalnego i wymieszać, nie pamietam jak u Was z nabiałem? Można też użyć mascarpone - pod koniec dodać pół opakowania i wmieszać aż zrobi się jednolite, wtedy sos jest fajnie kremowy.Albo najzwyklejszy pomidorowy - miksuję puszkę pomidorów z bazylia, oregano i czosnkiem (dużo!), wlewam do rondelka i gotuję aż woda z pomidorów trochę odparuje i sos zgęstnieje. Jeśli musi być mięcho to powyższym sosem pomidorowym proponuję zalać dobrej jakości podsmazone mięso wieprzowe i dusić razem. A jeśli nie dajesz malej wieprzowiny to można tak samo przygotować zmieloną pierś z kurczaka albo z indyka, ewentualnie filet z kurczaka pokroić drobniutko, lekko podsmazyc i dalej dusić do miękkości w tym sosie Jak lubicie ostro przyprawione to dla małej odłóż porcję a Wam przypraw na końcu Możesz zrobić teżz kurczakiem i szpinakiem, ale tu z przepisem nie pomogę bo nie lubię szpinaku A najprostszy - na patelnię daję trochę masła i trochę oliwy, wrzucam na to ze 3-4 posiekane ząbki czosnku i duży posiekany pęczek pietruszki, chwilę duszę i mieszam z ugotowanym makaronem Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-09-21 o 12:04 |
|
|
|
|
#2794 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Giulia sto lat sto lat niech żyje żyje nam!!!
Cytat:
Aga ton nam ortopeda kazał przyjść jak małe będą już dobrze chodzić Cytat:
Brawo że się obyło bez cyca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja za tydzień chyba sama pójdę na wesele
|
||||
|
|
|
#2795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wesela to nie widać żebyś mocno tym zmartwiona była
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-21 o 13:22 |
||
|
|
|
#2796 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wytrwam. Pierwsze koty za płoty.Cytat:
Z wciskaniem butelki na śpiocha kiedyś próbowałam, nie zdało egzaminu. On dziś w nocy po prostu całkiem się wybudził, uspokoiłam go bo ryczał i wtedy wypił trochę. Cytat:
Cytat:
Misiek ostatnio bawił się nakrętką od butelki mleka, taką większą, ale włożył ja do buzi i nie umiał wyjąć i miał już odruch wymiotny. Cytat:
![]() Cytat:
Ale przez tą kłótnię to się zawzięłam trochę i mam większą mobilizację Choć w nocy tak usiadłam z małym na łóżku i już nie wiedziałam co mam robić, o mało się nie poddałam. Agaton, dobrze że masz choć te weekendy kiedy Lena jest u dziadków. Regeneruj siły. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() A'propos wesela... Dziewczynki poradźcie mi co mogę sprezentować swojemu bratu? Chodzi o drobiazg, bo tak to kasę dostanie, bo bardziej mu potrzebna, ale żeby też coś miał na pamiątkę od siostry
|
|||||||
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już uczesana na wesele, jestem zachwycona. Zawsze chodzę do takiego Łukasza i zawsze jestem bardzo zadowolona. Wrzucę Wam foto później. Yyyyy, mam nadzieję, że się zmieszczę w sukienkę
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
ja też daję ten bioaron baby i to chyba tran jest
agaton - ja rozwaloną wargę u Kubusia przeżyłam kilka razy, u Izy już raz miałam Cię pytać już kiedyś, kupujesz jakiś inny wózek na zimę, czy zostajesz przy tej parasolce BD??ja nadal trzymam ją w bagażniku w aucie, na szybkie wypady, a jeżdżę tą z 3 funkcyjnego wózka - no nie mogę się rozstać z tym wózkiem a teraz tym bardziej mam wymówkę, że BD sobie zimą na śniegu nie może kiepsko radzić![]() Jak Jasiu po upadku??też jestem ciekawa jak on wypadł?od góry przechylił się? jeśli tak to siłą upadku już duża wg mnie, a jeśli np. miał wyjęte szczebelki to malutka wysokość daj znać koniecznie, mam nadzieję, że nic się nie dzieje ![]() Zaraz tż wróci z pracy i lecę do rosmanna bo kaszki się kończą, mleko też, a i prezent na roczek odbiorę
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero teraz jestem na normalnym kompie i zobaczyłam linki, Tamlin bardzo fajne te kozaczki, zainteresowały mnie i dużo jest fajnych tej marki http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-25957 też takich typowo chłopięcych i dziewczęcych. Może też się skuszę, bo dostałam od teściowej 150 zł na buty dla Kingi, jedne będzie miała te co Wam pokazywałam i mi w sumie jeszcze 50 zł zostanie to może kupię i takie typowe śniegowce
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Może Wy mi pomożecie bo ja kumata nie jestem w takich obliczeniach.
Chcę wysłać dywan kurierem,jest długi na 200 cm,zwinięty w rulon,muszę podać szerokość i wysokość jak to zmierzyć?
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam marzenia. Cytat:
|
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak myślę, długość i średnicę rulonu ![]() Lewek, a z prezentem nie pomogę, ja lubię praktycznie prezenty :P ale wiesz co, kuzynce zamówiłam coś takiego: https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...11778275_n.jpg To czekolada oczywiście, można zjeść można zostawić na pamiątkę :P
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
ja tak na szybko w trakcie szykowania na jutrzejsze przyjęcie
Jaś ma lozeczko oczywiście na samym dole ale jest taki sprytny że nogami wspial sie najprawdopodobniej , wychylil i wypadl na podloge mówię wam co przeżyłam masakra, tak bardzo się bałam położyć go na podloge żeby sprawdzić czy czasem nic z kręgosłupem się nie stało...na chwilę obecna nie widzę żadnych niepokojących objawów ... zachowuje się tak jak wcześniej ja nadal jestem przestraszona , Boże przecież mogło to się skończyć tragedia![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- aa i upadl na szczęście w pozycje na czworaka . Placz byl przez max 2 minuty potem już było dobrze . Biedny mój czemu on tak musi wszędzie się wspinac... teraz będę długo bala się zostawic go samego w lozeczku
|
#2804 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() daje mleko,myje ząbki,daje smoka,buziak i dobranoc Cytat:
Cytat:
dzien dobry mąż pojechał do Polski i wróci za pare dni zaraz wybieram sie z dziećmi na spacer bo mnie nuda ogarnia
|
|
#2805 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nie jestem zmartwiona.Wesele z moim chłopem wygląda tak że siedzi przy stole i pije,nie tańczy wogole,jak ja chcę z kims zatańczyć to zaraz pretensje że z cudzymi chlopami bla bla bla ![]() Cytat:
Nie mam pomysłu,ja ide na łatwiznę daję kase,wiem że im sie przyda bo chcą kupić dom Cytat:
Udanej imprezy Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też nie. |
||
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika jak dobrze, że z Jasiem ok.
Jasiu strasznie broi, już nie mam momentami siły. Dzisiaj idziemy na 18 kuzyna TŻ, troche się rozerwiemy
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz daję przez kilka dni, bo tak lekarka kazała w związku z gorączką i wirusem. Normalnie na co dzień nie daję nic, prócz witaminy D.
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie jak fryzjerka ostatnio na to wesele wyczesała to się załamałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Teraz podaje bo Fabi przeziebiony był. Lewek ja mam normalne podejście zlosc nic nie daje więc spokojnie przez te humorki przechodzę Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do swojego męża też masz takie podejście?
|
|||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
My wróciliśmy z wesela przed 3, moja mama została z Mają, ale miała na rano do pracy, zresztą wybawiliśmy się i później już nam się nie chciało. Teraz próbujemy nie usnąć, chociaż zaraz Maja zje kaszę i ją położę.
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mąż gotuje obiadek a ja zrobie przekładanego wafelka i karpatkę ![]() Tak mnie coś wzięło ![]() Słoneczko się przebija,może będzie ładniejszy dzień ![]() Lewek jak noc? |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Ania co to za wafelek??? Piję kawkę i idę do lumpka bo potrzebuję bodziaków na długi rękaw i spodni dresowych. Dla Pauli też bym spodni musiała zakupić bo urosła ostatnio i ma po kostki co druga parę
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzucam foto ![]() https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...21337391_n.jpg ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
A jak mówicie, body na krótki czy bluzeczki z krótkim rękawem to będą dobre na przyszłe lato, czy mam schować?
|
|
#2820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała śpi, ja strzeliłam kawkę i czekam na moich rodziców bo mają przyjechać na chwilę ![]() Cytat:
U mnie też się okazało nagle, że wszystkie body na długi rękaw za małe też muszę pokupić ![]() Cytat:
Ja od zawsze marzyłam o lokach a mam takie druty proste |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

podrzuć jeśli masz w zanadrzu jakiś przepis na sos do makaronu, żeby mała mogła z nami spałaszować 
Na koniec można dodać trochę śmietany lub jogurtu naturalnego i wymieszać, nie pamietam jak u Was z nabiałem? Można też użyć mascarpone - pod koniec dodać pół opakowania i wmieszać aż zrobi się jednolite, wtedy sos jest fajnie kremowy.
Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje
. Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą 
a ginek ma rację bo karmienie może powodować skórcze macicy co może być niebezpieczne więc nie słuchaj męża tylko rób swoje 

W jaki niby sposób się znęcasz nad dzieckiem? Jeśli podjęłaś decyzję o odstawieniu, powinien Cię w tej decyzji wpierać i pomóc zwłaszcza teraz.