Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 11:23   #1921
agniecha_17
Zadomowienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mój tel jest zbuntowany na MMSy dlatego pokazuje tu

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
słodziak!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

wszyscy mowia ze pieknie po porodzie wygladam, powiem.wam ze podobam sie sobie gdyby nie to ze nadal mam olbrzymie problemy z poruszaniem sie
a te cycki powinny sprawiac ze czuje sie bardziej kobieco, ale dziwnie mi z tym uczuciem
tz zakochany po uszy we mnie w cyckach i w ogole
ma takie piekkne ocy przepelnione miloscia ze nie wiem na kogo patrzec na niego czy na maluszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam nadzieje że mój tż pójdzie w ślady twojego

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Ponieważ nie jestem w klubie wiec tutaj zamieszczam foto Stasika jutro miesięcznego Ojej jak on się zmienił przez ten miesiąc przede wszystkim zrobił się bardziej "papuśny" Lecę kończyć przygotowania do chrztu.
ach nie moge sie napatrzeć na te wasze dzieciaczki
czyżby chrzciny już w ten weekend?

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

No ja do porodu to stanę się mistrzem ciętej riposty, bo tez co chcwilę takie teksty słyszę.
Wczoraj do przyjaciółki pisałam i odpisała mi, ze miała pisać z pyt czy coś tam się zaczyna, ale wie jak takie pytania wkurzają, więc się powstrzymała. No i takie coś to git, ale sąsiedzi mnie rozwalają: "Ty jeszcze chodzisz?", no nie... poleżę sobie do sklepu, a w drodze powrotnej będę siedzieć skoro to, ze chodzę jest dziwne
a mnie wkurzają teksty typu o grubasek przyszedł tż kuzynka przyjechała z 2letnią córeczką i co chwile do dziecka patrz na ciocie jaki grubasek ja sie patrze na nią nawet sie nie usmiecham zeby widziała że mi sie takie żarty nie podobają a ta wkółko to samo, kurcze jeszcze jakbym przytyła nie wiadomo jak a mi wszystko w brzuszek poszło
strasznie mnie wk.....ją takie teksty

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ogarnęłam kolejną partię ciuszków. poukładałam trochę i aż mi się micha cieszy
ja wczoraj oddałam prace do dziekanatu i dziś od rana zabrałam sie za porządki, jeszcze piore ciuszki, prasuje itp td
mam pytanko czy wózek jakoś prałyście? czuć go taką "nowością" więc wystawiłam na zewnątrz i go wietrze...
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:25   #1922
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja miałam to samo - od początku męczarnia, płacz mój i dziecka, bóle brzuszka itp itd. już swoje przepłakałam jaka to jestem "wyrodna matka" a teraz moje dziecko jest szczęśliwe, matkę ma szczęśliwą i chyba to jest dla mnie ważniejsze.
Dokładnie!

Każda z nas chce jak najlepiej dla swojej kruszynki,ale czasem po prostu nie idzie po naszej myśli. Zdarza się. Moja Maja ładnie rozwija się na mm i niczego jej nie brakuje
Teraz z pewnością będzie podobnie. Jeśli mała powtórzy historię Mai,to zapewne sięgne po mm,które już stoi w szafce

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:26   #1923
misia332
Zakorzenienie

poli skoro masz mało mleka, ona się nie najada i się męczy, to lepiej podać MM.

Tak jak ladanek napisał, szczęsliwe dziecko, szczęsliwa mama

Ja wiem, że ja też się będę drzeć na porodówce

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:28   #1924
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Też tak mam i mnie to irytuje. W poprzedniej ciązy tak mokro miewałam, że byłam pewna, że mi wody się sączą, ale nie...

Ogarnęłam kolejną partię ciuszków. poukładałam trochę i aż mi się micha cieszy
Jeszcze muszę gdzieś dorwać fajne obrazki. Chciałabym jakieś pastelowe zwierzątka, ale nie mam pomysłu gdzie szukać. Widziałyście może gdzieś takie małe obrazeczki z jakimiś słodkimi zwierzaczkami?
Pocieszyłaś mnie Cotka, bo właśnie zmieniłam wkładkę i myślałam przy tym czy to czasem nie wody, bo czop to raczej nie jest - gęstego nie przypomina. Żebym się na koniec jakieś infekcji nie nabawiła, ale nic w środę do gina idę, więc sprawdzi.

A co do zwierzątek, szukasz obrazków w ramkach czy naklejek? Bo naklejki zwykle mają w Biedronce i niedrogie są.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:28   #1925
87czarna
Zakorzenienie

misia ja przy pierwszym porodzie trochę pokrzykiwałam przy 8,9 cm rozwarcia,ale jakoś strasznie nie darłam japy
Pamiętam,że Tż opowiadał mi jakieś historie,a mnie to tak irytowało,że poprosiłam go o wyciszenie się i nie wkurzanie mnie jeszcze bardziej

Stary 2013-09-21, 11:40   #1926
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam to samo - od początku męczarnia, płacz mój i dziecka, bóle brzuszka itp itd. już swoje przepłakałam jaka to jestem "wyrodna matka" a teraz moje dziecko jest szczęśliwe, matkę ma szczęśliwą i chyba to jest dla mnie ważniejsze.
czyli teraz już tylko mm? jakie wybrałaś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:43   #1927
gorgulek
Zakorzenienie

Głowa mi pęka a ja sama z dwójką dzieci
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:52   #1928
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
misia ja przy pierwszym porodzie trochę pokrzykiwałam przy 8,9 cm rozwarcia,ale jakoś strasznie nie darłam japy
Pamiętam,że Tż opowiadał mi jakieś historie,a mnie to tak irytowało,że poprosiłam go o wyciszenie się i nie wkurzanie mnie jeszcze bardziej
Mi TŻ powiedział, że włączy dyktafon, bo potem się wyprę, że darłam ryło.

ogarnęłam chatę, idę myć włosy.

Stary 2013-09-21, 11:56   #1929
ladanseuse14
Zakorzenienie

nowe fotki, zapraszam

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czyli teraz już tylko mm? jakie wybrałaś?
Bebilon 1 z pronutra
Stary 2013-09-21, 11:58   #1930
policzanka
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za dobre słowo!
A powiedzcie mi czy ja moge podac jej mleko jakie chce ,czy to lekarz musi wybrac?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:00   #1931
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie Cotka, bo właśnie zmieniłam wkładkę i myślałam przy tym czy to czasem nie wody, bo czop to raczej nie jest - gęstego nie przypomina. Żebym się na koniec jakieś infekcji nie nabawiła, ale nic w środę do gina idę, więc sprawdzi.
a ile razy zmieniasz ta wkladke? bo mi sie w poprzedniej ciazy saczyly, myslalam, ze mi sie tylek poci, ale w ciagu godziny musialam wkladke wymieniac i tak chyba caly dzien albo i dluzej,jak siadlam na kibelek, to bylo tak, ze co sekunde kropelka spadala, az pojechalam sprawdzic, chociaz nie wierzylam i na ip chlusnely juz porzadnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:03   #1932
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:

Milosz sliczny-wcale nie wyglada na wymeczonego. A Ty bylas bardzo dzielna.
Moj porod to pikus mi sie teraz wydaje
U mnie polozna obslugiwala mnie i jeszcze jedna laske-ktora tak jeczala, ze masakra i mnie to okropnie stresowalo

Stary 2013-09-21, 12:14   #1933
angelikada
Wtajemniczenie

ogarnęłam praktycznie dom została jeszcze łazienka wiec mykam za niedługo ją wymyć porządnie później na imieniny więc pewnie nie będę miała kiedy tu wpaść więc miłego dnia życze no i jeśli jakiś poród się szykuje to trzymam i oczywiście za Sambe co by w końcu Cię kobietko ruszyło
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:20   #1934
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy ja dobrze zrobilam kupujac mleko nie konsultujac sie z lekarzem?
a co bys miala skonsultowac? ile? jakie? czy wogole? ty jestes matka i wiesz czy drze sie bo glodne - skoro uspokoilo sie po 50tce mleka MM to znaczy ze tego bylo trzeba. inaczej powod bylby inny i darloby sie dalej...
pamietam jak pytalam mojej pediatry jakie mleko - to mi powiedziala ze sama musze sobie wybrac bo kazde dziecko inaczej znosi. ew jak problemy to takie i takie jest (np. bebilon comfort na brzuszek, sa z obnizona zawartoscia laktozy te z HA, sa wogole bez..., AR dla ulewających)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-21 o 12:22
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:21   #1935
ewacia85
Wtajemniczenie

witam;0 pamietacie jeszcze mnie
jakos nie mam czasu się udzielać coć staram sie was podczytywać. adi zaczyna walczyć o uwage a ja staram się o nie zaniedbywać .
bastek praktycznie cały czas śpi...je, wali kupke i spi, noce mamy różne , pierwsze spanie po kąpieli to tak ok 5g odz potem juz śpi po 2 lub 3 godz więc pókli co nie jest źle. oczywiście zdarza się i nocka kiedy wstaje co godz na karmienie ale nie am co narzekać. karmimy się moim mleczkiem raz z cyca raz z butli , jesli cce żeby dobrze sobie pojadł to najpierw daje mu tak 30-40 ml z butli a potem cyca bo przy nim zasypia, a czasem samą butle, lub najpierw cyc a jak sie obudzi po 20 min to butla i wtedy ma dłuższe spanie.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mi TŻ powiedział, że włączy dyktafon, bo potem się wyprę, że darłam ryło.

ogarnęłam chatę, idę myć włosy.
nie pisałam wam ale mi mama komórka narała akcje porodowai wszystko widać jak już mały wyciągniety połączony pepowina ze mną fajna pamiątka ale nie cce zeby to ktokolwiek oglądał tż oczywiście widziął pierwszy i słycac na partyc jak miałcze/piszcze jak kotek
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:24   #1936
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a ile razy zmieniasz ta wkladke? bo mi sie w poprzedniej ciazy saczyly, myslalam, ze mi sie tylek poci, ale w ciagu godziny musialam wkladke wymieniac i tak chyba caly dzien albo i dluzej,jak siadlam na kibelek, to bylo tak, ze co sekunde kropelka spadala, az pojechalam sprawdzic, chociaz nie wierzylam i na ip chlusnely juz porzadnie
Nie tak często to nie, no i czop mi wcześniej nie odszedł, a Tobie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:41   #1937
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Nadrabiam.

Matal
jak będziesz mieć czas to mam pytanie- a to pismo z nr konta do przelewów adresowałaś na ZUS? I pisałaś coś w stylu "proszę o przelew wynagrodzenia na moje konto o nr... "? Bo zupełnie nie wiem jak ma to wyglądać.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja dziś też banana jadłam, ciekawe co będzie

Można te kaszki, ale może jak chcesz coś na mleku a boisz się normalnego to kup sobie mm i rób na nim owsiankę, kaszę mannę, nawet budyń można. Bo w tych kaszkach dziecięcych to dużo cukru jest.
Dzięki za super pomysł!!!!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny-zwlaszcza po cc-czy zdarza sie Wam, ze Was dusi w klatce piersiowej? Bo ja tak mam od porodu co jakis czas...jak pochodze dluzej. Dzis zlapalo mnie podczas zakupow w markecie i potem na spacerze. Do tego dochodzi bol plecow...wybieram sie jutro do internisty. Zdazylam sie juz roznych glupot w necie naczytac :banghead:

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Papalinka, Inwersja - gratuluje!
Inwersja - no i sie doczekalas

Byłam raz na zakupach to krzyż mnie pobolewał, a poza tym jest ok

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chciały szybko w zamian za relacje, to mają:

Opis porodu

Jak wiecie, od kilku dni gnebily mnie bolesne skurcze po nocach, spać nie mogłam i rozpaczalam, ze się zaczyna i nie może rozkręcić. W dzień zaś dostawalam motorka w i gotowalam, sprzatalam, wilam gniazdo

Wczoraj wieczorem zgodnie z planem dorwalam tz potem zlapalo mnie kilka skurczy, ale bez szału. O 2 obudził się Edi z płaczem "mama", a mnie zaraz znów skurcze lapaly, więc byłam zła jak osa. Tz smacznie spał.

O 6 wstalismy, tz zebrał się do pracy, ja strzelilam sobie z rana herbatke z liści malin skurcze były, ale nieregularne. Tz pojechał do pracy, ja z fochem, ze w nocy nie pomógł z Edim. Zjedlismy śniadanie, Edi oglądał bajkę, a ja się Wam skarżyłam, że znowu nie rodze, a mnie męczy. Zaaplikowalam wiesiolka, położyłam się, żeby nie wypłynął i nagle słyszę "PYK". Godzina 7:30. Myślę "odgłos jakby kość poszła, co jest". Wstaje, a wszystko mokre, leje się ze mnie niemiłosiernie, a Edi do mnie: "mama niegrzeczna, do kąta, sikala kanapę!!" na szczescie kat mnie ominął

Ja od razu po podpache, za telefon i do tz, żeby wracał do domu. Śmiałam się i ryczalam na zmianę potem do mamy, żeby ktoś do młodego przyjechał. Oczywiście relacja na wizazu

Przyjechał mój tata, tz zaraz za nim, zebraliśmy sie i pojechaliśmy. Skurcze co 6 minut. Ja oczywiście herbatę z liści malin wzięłam jeszcze w kubku termicznym na drogę.

Na ip przyjął mnie bardzo sympatyczny doktor (9:00), zbadał, wszystko mówił od razu - 4 cm, ktg, wywiad, papierologia i na porodowke. A tam ameryka, sale SUPER, wanna, prysznic, łazienka, piłka, drabinki, łóżko na pilota zadomowilismy się, troche pochodzilam i znów ktg, a tam skurcze na 110%. Potem lewatywka i jak mnie po niej sieklo, to aż zgieta w pół chodziłam. Tz poszedł płacić za parking, a ja pisałam do Was ostatnią wiadomośc (11:09). Potem i tak bym nie była w stanie. Na skurczach opierałam się o łóżko lub tz i głęboko oddychalam, bo to przynosiło ulgę. Kolysalam się na boki i w przód i tyl. Już myślałam, ze będę prosić o znieczulenie (1 myśl), więc poszłam pod prysznic. Zanim się wykapalam, przyszlo kilka cięższych skurczy. Tz mi pomagał cały czas. Weszlam pod prysznic i przyszedł taki skurcz, ze mówię do tz: "ja będę przec, idź po polozna". Ten jak dostał powera! Polozna przybiegła i mówi, żeby szybko na łóżko, zbadamy. Ja jak Quasimodo, zgieta w pół. Badanie - no to myślę, pewnie z 7cm, a ja panikuje. Ona bada, wielkie oczy i mówi: "9 cm, rodzimy, na kolejnym skurczu próbujemy poprzeć". Ja na nią oslupiala, tz wielkie oczy. Mówię: "ale to za szybko!". No, ale co robić mała nie chciała schodzić, więc hop na prawy bok, trochę sobie pokrzyczalam, bo to dawało ulgę i mała się wstawila. Potem były ze dwa parte, trochę postekalam. Pytam, czy dużo jeszcze, a polozna do mnie: JUŻ! Okazało się, ze właśnie młoda wyszła godzina 11:40.
Dali mi ja od razu na brzuch, malusia i śliczna ma mnóstwo wloskow! Po chwili zabrali ja na 5 minut na czyszczenie, ja w tym czasie urodziłam łożysko. Malutka wróciła do mnie golutka, w samym pampersie i czapeczce i tak sobie się przytulałyśmy 2 godziny
W międzyczasie lekarka mnie zszywala - nie mam nacięcia, ale za to peklam. Nic strasznego niby, bo na głównym mam 1 szew, ale za to ponadrywalo mnie dookoła, więc mam też tysiąc malutkich. I tak dokładna lekarka szyla mnie jakieś 45 minut. A potem przystawilismy się do mleczarni i było zajadanie ssak pięknie ssie, a siara leci.

Podsumowując: szybko, sprawnie, w superwarunkach i z miła obsługa
Aha i bez tz - po raz kolejny - nie wyobrazam sobie tego przejść.

Ty to jesteś niesamowita

Moja T. mnie wczoraj rozłożyła na łopatki. Pyta mnie ile ml daję małej zjeść za jednym razem. To jej mówię zdziwiona,że nie wiem,bo mała przecież je z cyca. A ona na to " A to na tych osłonkach nie ma żadnych podziałek?"

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Angelika prawda jest taka Ze lekarz sprawdzi a za godzine dziecko mozr sie obkrecic. Kazda z nas sie martwi i tak do porodu... Pozniej do 18stki itd.

Oj tak, a ja to już w ogóle panika...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czemu ja spać nie mogę??
Ekscytacja

Cytat:

Ale fajny Broda podobna do Tuśkowej

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Jeszcze mi zostało kilka opisów porodów, ciekawa jestem kiedy sama się za to zabiorę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
joł
czekam aż małż wstanie bo po nocce jest i idę szukać kurtki i butów oby były jakieś kurtały dłuższe niż do pępka- ja nie wiem kto taką modę wymyśla, że nery na wierzchu są
Zostawiacie komuś Mikiego czy jedziecie z nim?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:41   #1938
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za dobre słowo!
A powiedzcie mi czy ja moge podac jej mleko jakie chce ,czy to lekarz musi wybrac?
Sama wybierz sobie. Nie musisz lekarza o takie rzeczy pytać. Musisz tylko pamiętać, że jak podajesz mm to powinnaś wyeliminować wit.K bo w mm już ona jest.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzięki za super pomysł!!!!
Tylko pamiętaj, że najpierw gotujesz na wodzie a po ugotowaniu dodajesz proszek Bo gotując wygotujesz wszystkie wartości odżywcze.

Wzięłam paracetamol, zjadłam ciepły posiłek i już mi lepiej
Stary 2013-09-21, 12:53   #1939
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

śliczny i duży chłopczyk. A chrzest dziś czy jutro?
Dziś konkretnie

Cytat:

U Nas kryzys.Lilka calymi dniami marudzi i nie wiem jaki jest tego powod..Mozliwe ze boli ja brzuszek(podajemy regularnie BoBOTIC,CZYZBY NIE POMAGAŁ?),mozliwe tez ze doskwiera jej ten ząbek(nie wiem jak jej pomoc jesli o niego chodzi),no i mozliwe ze cos nie tak z moim pokarmem.Co chwila jest głodna,a ja juz nie mam co odciagac-w piersiach pusto.Odwazylismy sie podac dzis pierwszy raz MM.zjadła 50 i zasneła..Straszne mam wyrzuty sumienia jesli chodzi o podanie jej mleka w proszku..strasznie mnie to gryzie..powiedzcie mi czy ja dobrze zrobilam kupujac mleko nie konsultujac sie z lekarzem?
Wogole to wczoraj zaliczylismy pierwsza wizyte u okulisty.Dostalismy antybiotyk i zalecenie plukania oczek.Boze ale jak te oczy mamy pukac to paranoja..nie wiem czy dam rade..
A może przechodzi skok rozwojowy? Dzieciaczki wtedy są bardziej marudne i więcej jedzą

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
ach nie moge sie napatrzeć na te wasze dzieciaczki
czyżby chrzciny już w ten weekend?
Dziś o 17

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:54   #1940
ladanseuse14
Zakorzenienie

dobra wiem, że zapodam takim newsem, że z pewnością "zmieni wasze życie" ale muszę to napisać - KOCHAM SWOJĄ CÓRKĘ NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE!
Stary 2013-09-21, 12:56   #1941
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

motyl jaks ie czujesz po cc?
doszlas do siebie?
ja bardzo slabo ale dzis juz daje rade
wstawilam pranie, zrobilam sobie sniadanie
tz wyslalam na silownie bo chce zeby mial.troche czasu dla siebie, caly czas skacze kolo nas, pomaga, zmienia pampersy, tuli, chusta, i nawet walczy z kolka zebym ja mogla pospac

mysle ze w poniedzialek zalicze wieksza aktywnosc
a jutro jak bedzie ladnie i nie bedzie wialo to mlody zaliczy " spacer w oknie"
tz tak to nazywa bo zapomina werandowanie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:00   #1942
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
dobra wiem, że zapodam takim newsem, że z pewnością "zmieni wasze życie" ale muszę to napisać - KOCHAM SWOJĄ CÓRKĘ NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE!
zmienił

Stary 2013-09-21, 13:19   #1943
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
ja wczoraj oddałam prace do dziekanatu i dziś od rana zabrałam sie za porządki, jeszcze piore ciuszki, prasuje itp td
mam pytanko czy wózek jakoś prałyście? czuć go taką "nowością" więc wystawiłam na zewnątrz i go wietrze...
super że udało ci się skończyć pracę

a wózek zamierzam przeprać te ochraniacze z gondoli i z fotelika chyba tą wkładkę niemowlęcą

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam;0 pamietacie jeszcze mnie
jakos nie mam czasu się udzielać coć staram sie was podczytywać. adi zaczyna walczyć o uwage a ja staram się o nie zaniedbywać .
bastek praktycznie cały czas śpi...je, wali kupke i spi, noce mamy różne , pierwsze spanie po kąpieli to tak ok 5g odz potem juz śpi po 2 lub 3 godz więc pókli co nie jest źle. oczywiście zdarza się i nocka kiedy wstaje co godz na karmienie ale nie am co narzekać. karmimy się moim mleczkiem raz z cyca raz z butli , jesli cce żeby dobrze sobie pojadł to najpierw daje mu tak 30-40 ml z butli a potem cyca bo przy nim zasypia, a czasem samą butle, lub najpierw cyc a jak sie obudzi po 20 min to butla i wtedy ma dłuższe spanie.
oczywiście że pamiętamy
wiemy że mamusie mają póki co mniej czasu
Super że mały grzeczny

Cytat:
ja tam lubię takie newsy

Garderoba przejrzana i uprzątnięta
ciekawa jestem kiedy się zmieszczę w moje ulubione spodnie i sukienki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:23   #1944
logoasia
Zakorzenienie

Hejj dziewuszki: melduje sie tylko ze jeszcze nie rodze choc pol nocy skurcze co 5-7min mialam.sa u nas tesciowie wiec nie mam kiedy was nadrabiac.życzę wszystkim spokojnej soboty
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:26   #1945
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem i to podwójne
Poryczalam się rozmawiajac z Eda przez telefon

MOTYL jeszcze nie wiem, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Będę to ogarniac na dniach, to napiszę. Wiem tylko, ze zgłosić trzeba samemu.

Zjadlam, teraz młoda wcina i czekamy na tz. Moja mama zabiera Ede na kulki i zjeżdżalnie
Starszy brat podobno wszystkim chce się dzielić z Elenka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:37   #1946
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty to potrafisz sprawić żeby uśmiech się pojawił na twarzy już też chce moja malutką tulić i jej mówić to po tysiąc razy dziennie
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:40   #1947
gorgulek
Zakorzenienie

Ale tu spokojnie Nadrabiać nie trzeba

Miłosz śpi, Zuzi się bawi a ja siedzę. Na obiad idziemy do mojej mamy, także trochę mam luzu.
No i pogoda mogłaby się w końcu poprawić bo chciałabym na spacerki codziennie chodzić Czuję się na tyle dobrze, że można by ze 2 godz pospacerować.
Stary 2013-09-21, 13:50   #1948
87czarna
Zakorzenienie

Opadł, co??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1579.jpg (39,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1574.jpg (114,6 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-09-21 o 13:54
Stary 2013-09-21, 13:51   #1949
87czarna
Zakorzenienie

ladan widać,ze szczęsliwa jesteś

Stary 2013-09-21, 13:52   #1950
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Opadł co??

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości