Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 10:01   #1891
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mój tel jest zbuntowany na MMSy dlatego pokazuje tu

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
słodziak mały! Inwersja dzielna kobieto - dałaś radę!!!! A to, że pokrzyczałaś trochę - to przecież nic złego. Pewnie większości z nas się to zdarzyło/zdrarzy Najważniejsze, że i Ty i Miłoszek jesteście cali i zdrowi!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ponieważ nie jestem w klubie wiec tutaj zamieszczam foto Stasika jutro miesięcznego Ojej jak on się zmienił przez ten miesiąc przede wszystkim zrobił się bardziej "papuśny" Lecę kończyć przygotowania do chrztu.
ale fajny
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:01   #1892
kindo7
Raczkowanie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Meldujemy się z domu!
Mila jest taka śliczna i ma długie czarne włoski, którymi się wszyscy zachwycają! Po tatusiu
Wypisali nas wczoraj wieczorem i juz pierwszą kąpiel musieliśmy zaliczyć w domu, co było mega przezyciem, ale przeżylismy wszyscy troje

Ja jestem na razie słaba i strasznie mnie boli podwozie, bo mi śluzówka popękała i troche też musiała mnie położna naciąć. No i trochę krwi poszło, więc mam małą anemię. Ale spoko. Trochę poród trwał, bo skurcze zaczęły mi się o 12 w nocy, a urodziłam o 17.15. Ale w zasadzie, to rozwarcie mi się robiło ekspresowo, tylko skurcze były takie sobie A po znieczuleniu, to prawie w ogóle się zminimalizowały i potem od razu parte przyszły.

Te dwie doby, a w zasadzie 3 w szpitalu, to trochę mi się mieszają i jakoś nie pamiętam...
I powiem Wam, że mój mąż jest wspaniały i wszystko ogarnia i czuje się przy nim tak bezpiecznie! A dodam, że on nie mówi po polsku, więc wszystko dla niego tu jest trudne
Karmimy się ładnie od początku, powiedziałabym nawet, że Milka to niezły głodomorek, ale noce przesypia ładnie, więc wstajemy tylko do karmienia i potem spanko.
Biust mnie już boli oczywiście i brodawki, ale po kilku pociagnieciach przestaje boleć, więc chyba jakoś dajemy radę.

Pozdrawiamy Was ciepło!

Nic jeszcze nie nadrobiłam, ale powolutku sie rozejrze co nawyprawiałyście!
A opis porodu to jeszcze chwilkę!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:01   #1893
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie zadręczaj się. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, ale zamartwianie się nam nic nie pomoże. W majowych też taka dziewczyna była - supeł się zrobił na pępowinie. Mi też aż łzy poszły jak przeczytałam to w opisie porodu Susanny.. Niestety nie pozostaje nam nic innego jak być dobrej myśli.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Angelika prawda jest taka Ze lekarz sprawdzi a za godzine dziecko mozr sie obkrecic. Kazda z nas sie martwi i tak do porodu... Pozniej do 18stki itd.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
angelikada rozumiem ja się ciągle martwię ilością ruchów małego, ale tak jak pisze ja nie mamy innego wyjścia jak być dobrej myśli bo na wiele spraw nie mamy po prostu wpływu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

mi gin co wizytę sprawdzał, ale wiesz... to jest chwila, będzie dobrze
no więc właśnie wiem to wszystko ale wiecie jak coś się ubzdura to później po głowie chodzi :/ postaram się o tym nie myśleć i dotrwać do końca TP.. uciekam brac się za sprzątanie bo po południu mykamy na imieniny
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:10   #1894
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
matal chodziła parę dni i parę nocy się męczyła, aż w końcu urodziła [COLOR="Silver"]

ja nawet pleców nie czuję, albo on jest taki duży i dziwnie zawinięty.
no właśnie dlatego poród Matal zadziałał na mnie pocieszająco ale jak zwykle nie ma się co napalać...
najgorsze jest to, że ani żadnej nospy wziąć ani nic bo przecież bezsensu... jak miałam okres to chociaż bolało 1 dzzień i po krzyku, a teraz... od początku września ćmiło na @, od zeszłej niedzieli bezbolesne skurcze a od wczoraj to i to na raz i mocniej

ja plecy czuję tam gdzie mam najtwardszą kulkę na brzuchu, aktualnie koło pępka, to plecy/dupka.

ej, dlaczego ludzie mnie tak muszą wkurzać
telefon
'cześć urodziłaś już?'
'nie'
'a kiedy rodzisz?' ( najgłupsze pytanie świata)
'no nie wiem'
'oj bidulo ty, tak się namęczysz, pewnie już byś chciała....'itp

nie wiem czy na serio chcą mnie pocieszyć, czy poużalać się, albo samemu się podbudować, że inni mają gorzej? przestałam odbierać, chyba że tż dzwoni, a jak z nim wychodzę to w ogóle nie biorę tel.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Sussana piękny i jaki duży już
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:16   #1895
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

ale miałam mega ból w nocy... spalam na prawym boku jakiś czas i jak się chciałam przekręcić na lewy to myślałam że zejdę, ból pachwiny niesamowity, ale jakoś mi samo minęło, od rana B-H mnie męczą łyknęłam nospa i chyba poleżakuję w wyrku... chce jeszcze żeby młody jakieś 2-3 tygodnie posiedział.

Matall ale jesteś super pozytywnie najarana, Edi mnie bardzo rozbawił widmem stania w kącie a Elenka słodzinka

Inwersja olej teksty położnych, każdy przeżywa poród inaczej i skoro krzyk przynosił Ci ulgę to miałaś do tego pełne prawo, dzielna jestes bardzo i dałas radę, masz ślicznego Miłoszka i to jest teraz najważniejsze

Cotynato
my na szarym końcu... ale też jak czytam opisy porodów to chciałabym mieć już małego przy sobie

Susanna ale cudny Stasiulek
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:19   #1896
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurde ja czasem też śniadanie jem koło 12:00 :/ nie ogarniam po prostu, a to dlatego też że kuchnia na dole, a ja samej Oli u góry nie zostawie bo co jak się rozedrze a ja nie będę słyszała? dlatego polegam na tż i tym kiedy mi zrobi śniadanie i przyniesie... tak samo obiad i kolacja, ale ale za tydzień będziemy mieć już kuchnię u góry już się nie mogę doczekać
na tę okazję mam nianię elektroniczną
wzieliśmy na próbę najtańszą jaka była, baby ono, działa bez zarzutu, Maja jest na II piętrze, w kuchni na I słychać a i w suterynie daje radę
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
widac rownowaga w przyrodzie musi byc ja pierwszy mialam lajtowy pod wzgledem bolu to teraz bolalo bardziej ty mialas masakre za pierwszym wiec drugi luzik
a z Twojego opisu nie bolało

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też mam kuchnie na dole i ubolewam, że nie mam jej na górze
Ale u mnie świetnie spisuje się niania. Jest to jeden lepszy zakup jaki zrobiłam Często też schodzę z Małym na dół, on siedzi sobie w nosidełku a ja jem śniadanie

Kurde szkoda, że u mnie nie ma empiku i pozostał tylko internet.
otóz to
Stary 2013-09-21, 10:20   #1897
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuję opisu...
Najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze
Krzykami się przejmuj, wg mnie to normalne.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no u nas też odruch wymiotny... już bym jej w sumie chciała podać, bo ona jak chce się uspokoić to chce ssać (np przed zaśnięciem), ale jak zacyzna z piersi mleko lecieć to się wkurza...
Ja jeszcze poczekam w takim razie. Może załapie a jak nie to trudno. Choć muszę przyznać, że smoczek to dobry uspokajacz i czasem ratuje życie.

Cytat:

Śliczny

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Gorgulku, nam na warsztatach na Bezpiecznym Maluchu specjalista z Nuk tłumaczył, że smoczek to wcale nie jest jakaś super potrzebna rzecz i spokojnie można odpuścić jeśli dzieciaczek się nie "dopomina" - tzn jeśli jest spokojny i nie gryzie własnych paluszków. Mówił właśnie, że co prawda każdy smoczek będzie lepszy do gryzienia od własnych palców (pokazywał fajną animację jak to wygląda pod względem anatomicznym), ale używany często zaburza pewne naturalne procesy. Lepiej nie dawać na siłę ani nie przyzwyczajać
Pewnie racja z tym smokiem. Miłosz mało płacze, nawet w nocy jak się budzi na karmienie, to grzecznie czeka na zmianę pieluchy. Czasem postękuje. Jak juz mama przegina (czyt.leci jeszcze do wc) to wtedy troszkę popłakuje. Wolałabym dać smoka, niż jakby miał ssać paluszki.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wieczorami mamy problemy z wzdeciami maluszek placze po 4godz bez przerwy probowalam juz wszystkiego
dzis bylo lepiej troche ale najgorsza ta bezsilnosc jak dzidzius pacze i nie wiadomo jak mu pomoc
Biedny maluch

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Teraz nadziwić się nie możemy jaki to cud, że blisko 2 tygodnie nasz maluszek żyje dzięki mojemu pokarmowi w cycach. Tż twierdzi, że to tylko potwierdza jego zdanie o tym, że moje cycki są cudowne

Cytat:
Ponieważ nie jestem w klubie wiec tutaj zamieszczam foto Stasika jutro miesięcznego Ojej jak on się zmienił przez ten miesiąc przede wszystkim zrobił się bardziej "papuśny" Lecę kończyć przygotowania do chrztu.
Super kawaler

Miłosz wzywa
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:29   #1898
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm i wazy 2920 g. Porod ekspres - od pojawienia sie bolesnych skurczow niecala godzina. Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K jak wyjdziemy ze szpitala
teraz możesz odetchnąć gratulacje i zdrowia dla Was!

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

UWAGA!!
Wieści od Papalinki:
Ola jest na świecie od 11.10, waży 3100 i ma 51cm, dostała 10 pkt!

Papalinka pisze, że poród był ponoć ekspresowy jak na pierworódkę więc traumy nie ma, chociaż krocze nacięte. Pozdrawia wszystkich i gratuluje Matal))

I UWAGA nr2.
wieści od Inwersji
Urodziła o 17.20 Miłosz, Karol ( ?) waży 3450 , 55cm, 9pkt SN!

Miała bóle krzyżowe , wzięła znieczulenie. Przebijali pęcherz. Wygląda na to, że zdrowy .Jutro będzie mieć badanie jeszcze. Zaraz po porodzie wzięli go do inkubatora na godzinę

Mam foto zaraz zrzucam i dam do klubu

Ale się rozpakowały hurtowow w tę pełnię !!!
gratuluję dziewczyny i róneiż zdrowia

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mam nadzieje... nie wiem czy jutro zostawac w tym szpitalu i zuzywac ich papier toaletowy czy wrocic do domu i zuzywac swoj

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny-zwlaszcza po cc-czy zdarza sie Wam, ze Was dusi w klatce piersiowej? Bo ja tak mam od porodu co jakis czas...jak pochodze dluzej. Dzis zlapalo mnie podczas zakupow w markecie i potem na spacerze. Do tego dochodzi bol plecow...wybieram sie jutro do internisty. Zdazylam sie juz roznych glupot w necie naczytac :banghead:
mnie dusiło w szpitalu ale już przeszło
Stary 2013-09-21, 10:29   #1899
misia332
Zakorzenienie

susanna stasiulek cudowny

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:34   #1900
kaska87
Zakorzenienie

joł
czekam aż małż wstanie bo po nocce jest i idę szukać kurtki i butów oby były jakieś kurtały dłuższe niż do pępka- ja nie wiem kto taką modę wymyśla, że nery na wierzchu są

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:35   #1901
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cześć

Inwersja dzięki za opis porodu. A to krzyk nie jest normalny? Położne na SR nawet mówiły, żeby krzyczeć a nie dusić w sobie, bo jak się dusi to też tak jakby wstrzymuje się poród.
A Miłosz śliczny
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja to nie wiem, chyba jestem jakas dziwna
wiem ze kazda z nas przyzywa ciążę inaczej
ale ja jedynie co czuje to jak mi pod żebra wchodzi, a że nózkami to wiem po usg;p no i kopy czasami czy juz przesuwanie pod skórą czuje, ale jak czytam jakie wy macie objawy to czuje się jakaś gruboskórna
nawet jednego skurczyka nie miałam....
To tak jak ja (tp za tydzień), chyba, że tak jak położna Inwersji powiedziała, że to, co ona brała za wypinanie dupki to skurcze.
Ale w sumie to nie ma co narzekać, przynajmniej się nie ocierpimy miesiąc z tymi skurczami, tylko na czas porodu. trzeba myśleć pozytywnie
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

ale dzis sie nie wyspalam maly pol nocy naparzal na wrota az mi sie plakac chcialo ze moje kochanie chce do mamusi a pie.przona picza go nie chce wypuscic....na 13.30 idziemy do szpitala na ktg i badanko...jesli dalej nic sie nie bedzie dzialo to najprawdopodobniej wroce do domu z koktajlem... No chyba ze okaze sie ze cos tam powoli zaczyna sie dziac to pewnie mnie zostawia...

Na razie ide na luzaka bez toreb spacerkiem ale musze dopakowac kosmetyki bo jak cos to maz dowiezie :P ale zbytnio sie nie ludze chociaz zdaje mi sie ze brzuch wreszcie troche opadl i tak jakbym miala male skurcze...chyba ze to mlody znowu se jaja robi

Inwersja jestes dzielna babka i dalas rade, synus jest piekny i zdrowy a reszte olej sikiem prostym...jestem tylko w szoku ze za to zzo musialas zaplacic i to az tyle....masakra...u nas tez jest najczesciej 1 polozna na dyzurze i musi obskoczyc kilka sal....ew. Ma druga z dyzurem na telefon jakby juz na prawde nie dawala rady...to maly szpital ale mimo wszystko uwazam ze maja przerabane...

Mezus wlasnie podal jajeczniczke do lozeczka pojedlismy i teraz musimy sie ogarnac...maz chce zebym mu wlosy jeszcze obciela, mam male prasowanie, ogarnac troche trzeba, dopakowac torby...czy ja sie wyrobie
żeby się zaczęło dziać.
Jak dostaniesz koktajl, to musisz nam koniecznie napisać jak to cudo smakuje. Działanie możesz bez szczegółów opisywać
Cytat:
śliczny i duży chłopczyk. A chrzest dziś czy jutro?
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
telefon
'cześć urodziłaś już?'
'nie'
'no nie wiem'

nie wiem czy na serio chcą mnie pocieszyć, czy poużalać się, albo samemu się podbudować, że inni mają gorzej? przestałam odbierać, chyba że tż dzwoni, a jak z nim wychodzę to w ogóle nie biorę tel.
No ja do porodu to stanę się mistrzem ciętej riposty, bo tez co chcwilę takie teksty słyszę.
Wczoraj do przyjaciółki pisałam i odpisała mi, ze miała pisać z pyt czy coś tam się zaczyna, ale wie jak takie pytania wkurzają, więc się powstrzymała. No i takie coś to git, ale sąsiedzi mnie rozwalają: "Ty jeszcze chodzisz?", no nie... poleżę sobie do sklepu, a w drodze powrotnej będę siedzieć skoro to, ze chodzę jest dziwne

Zastanawiałam się dziś w nocy czy nie zacząć spać w staniku, bo tak mi ostatnio siara leci, całą piżamkę już mam zalaną z lewej strony (najwięcej śpię na tym boku i chyba dlatego ta lewa tyle produkuje).

Idę sprzątać, ale mi się chceeeeee
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:43   #1902
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

A PROPOS KRZYKU: mi polozna pozwoliła, ale prosiła ciszej, bo strasze rodzące ale jak mi to pomagało, jak się młoda wstawiala, to co ja mogłam potem wzięłam tetre w zęby i sobie przez nią jeczalam zagryzajac, też się nieźle sprawdza

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:52   #1903
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wasze dzieciaki ciągają smoka? Widziałam u Ladan, u Motylka gdzieś na zdjęciach leżał. Mój ma taki odruch wymiotny, że strach mu dawać Z cycka za to robi sobie czasem smoka, bo łapie płytko i tak ciumka śmiesznie
u nas szału nie robi, z 2 razy chwile miala

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale mam focha na tz... mial byc o 16 a dopiero wrocil do domu pracus nie ma co
i po obiedzie

Cytat:
Ehh... A mówiłam Ci, że sobie popiszemy...
Gratuluję Tobie i całej reszcie

SMSa do Cotki pisał tż więc nie wiem co on tam nabazgral, że znak zapytania postawiła.
W każdym razie maluch jest jest dwojga imion: Miłosz Karol

Jest grzeczniutki. Choć ja i tak spać nie mogę z wrażenia.
Ma mój nosek, ale zakola po tacie i nie nie ogarniam tego skąd się wziął i jak ja ogarne jego...

Piecze mnie w dole, bo pocieli i chyba dość mocno. Nie chciała mu powiedzieć ile no ale o tym może w opisie..

pieknie imie
ogarniesz, z kazdym dniem bedzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

telefon
'cześć urodziłaś już?'
'nie'
'no nie wiem'

jak lezalamw szpitalu i odbieralam elefon, moje ulubione pytanie, co robisz
Stary 2013-09-21, 10:53   #1904
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
NATALA
U Ciebie też tak położna wychodziła ciągle i kilka porodów na raz obslugiwala?
nie, ja chyba miałam szczęście bo w tym czasie tylko ja rodziłam
Cytat:
fajny ten Twój synek i plamki już schodzą

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze poczekam w takim razie. Może załapie a jak nie to trudno. Choć muszę przyznać, że smoczek to dobry uspokajacz i czasem ratuje życie.

Pewnie racja z tym smokiem. Miłosz mało płacze, nawet w nocy jak się budzi na karmienie, to grzecznie czeka na zmianę pieluchy. Czasem postękuje. Jak juz mama przegina (czyt.leci jeszcze do wc) to wtedy troszkę popłakuje. Wolałabym dać smoka, niż jakby miał ssać paluszki.
Marysia załapała smoczka jak miała 2,5 miesiąca
ale masz rację, że póki się go jakoś szczególnie nie domaga to nie ma sensu dawać. u nas by się przydał do zasypiania, bo młoda się wtedy wkurza że z piersi mleko leci a nie mam jak kurka zakręcić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:54   #1905
misia332
Zakorzenienie

mam non stop mokro w gaciach.... takim śluzem.... nie ogarniam już pomału.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:55   #1906
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mi też pasuje 19 najpóźniej może być kilka dni wcześniej

Ja już się zapisałam na nową pełniową listę 19.10

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:55   #1907
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Widzę, ze Ty znów na nocnej zmianie

Edi jest.kochany pytał tz, czy będzie.mógł jeździć z Elenka pociągami i oddał jej baldachim liscia z IKEA
spać już po nocach nie mogę

słodziak z twojego synka

Cytat:
Spróbuję opisu...

Pojechaliśmy tam rano, jak zwykle na ostatnią chwilę. Na 8:30 myśleliśmy być. Papierologia i na 3p. Przebralam się. Zajrzeli lekarze, powiedzieli, że będzie git, bo rozwarcie. Położna jeszcze też zbadali. Założyła wenflon. Morfologia była nieaktualna więc trzeba było pobrać, nową. Potem do samej dziury podłączyla oxy. Coś tam zaczęło boleć, ale jak poszłam po jakimś czasie do wc to tylko lekko kulo i highlife. Przyszła, zbadala i dupa. Nic się nie dzieje. Powiedziała, że ona by wody przebiła, bo mam warunki do tego z uwagi na rozwarcie. Ze gdyby nie to, to by mi odpuściła do jutra.
Pomyśleć, że wtedy tż chciał iść na obiad i ja chciałam go puścić.

Jak przebila to poszło trochę wód, ale normalnych. I właściwie od razu zaczęło boleć. Sęk w tym, że ja leżałam i nikt nam nie powiedział co robić. Jedynie jak widziała jak się krzywie to od razu zaproponowała zzo i poszła. (Za 500 zł warto zarobić... Teraz już wiem, że obrabiala kilka porodów na raz. Praktycznie ciągle nie było jej w sali. Tylko ja i tż, gdzie żadne z nas nie wiedziało co robić.)

Dretwialy mi i bolały całe plecy, pupa i nogi. Właściwie ciągle, bez przerwy, a że darłam się coraz mocniej to trochę też tż zdecydował za mnie. Przyszedł anestezjolog, jakaś babka musiała mnie trzymać do tego wklucia, wszystko dretwialo i bolało. No i w trakcie podłączenia poleciały całe wody i już zielone. Jak przyszła położna to stwierdziła, że teraz muszę być cały czas podpięta do KTG żeby monitorować tętno małego. Tak jakbym przy tej oxytocynie nie była. Swoją drogą wilam się z bólu, a na KTG skurczów brak cały poród.
Z tym KTG i kroplowa niestety nie było jak wstać. Nawet jak już jakiś czas po znieczuleniu przestały mi nogi latać, to nie dało rady, bo głowica się zsuwala, nie lapala tętna małego. Poza tym i tak nic bym zrobić nie mogła jak byłam na dwóch smyczach, to KTG i kroplowa.

Potem zaczęło boleć już mega, ale akurat jak przyszedł anestezjolog to musiałam w końcu siku. To poszedł sobie znieczulic CC. A ja w międzyczasie darłam się już w nieboglosy na tym wyze. W końcu wrócił po dłuższym czasie, i było dużo lżej. No z darcia japy przeszłam na jęki lekkie.

Rozwarcie zaczęło się robić, tylko potem pojawił się inny problem. Mały nie mógł wstawić się do kanału.
Potem już parlam na siłę żeby mu pomóc. Jak już w końcu kazali przec żeby wypchnąć to też robiłam to nie wiem ile razy. Położna jak wymacala wcześniej pochwe to stwierdziła, że będzie ciężko, bo jestem tam bardzo wąska i sztywna.
I było. Bo na końcu parlam już bez partych, a gin naciskał mi na brzuch żeby wypchnac Miłoszka. Nie miałam już potwierdza w płucach, nie miałam jak nabrać, bo ciągle ten gin uciskal mi brzuch. Więc parlam bez powietrza, tak, że miałam wrażenie, że wybuchne.

Miałam chyba jakaś maleńka namiastkę tego co Ladan, bo słyszałam jak gadali między sobą czy ja coś trenuje, bo takie tam wszystko scisniete i sztywne. Potem okazało się też, że mam w środku jakieś nietypowe zgrubienie. Ot taka uroda. To dodatkowo przeszkadzało przy wyjściu.
Oczywiście położna powiedziała że szkoda, że żelu nie wzięłam, bo bym się tyle nie nacierpiala.. teraz to już mam to w d. Nacięcia bym nie uniknęła i tak. Nawet nie wiem jakie jest duże, bo nie chciała powiedzieć.

Mały dostał 9ptk. 1 mniej za kolor skóry. Przez to, że tyle siedział w kanale.

Zabrali mi go od razu do badań. Przez te wody i to ciężkie wyjście. Nawet go mnie widziałam.

Niby krótko, ale jak dla mnie intensywnie. Szyjka dała radę przez niewydolność, inaczej bym tam chyba zeszła.
Teraz żeby mi było milej chyba gadają do mnie "nasza krzykaczka" a ja się z tym czuje tak strasznie. Jakbym zawiodła, w ogóle nie dała rady. Wstyd taki, że szkoda słów...

Po godzinie wrócił, ale już ubrany.
Nie karmiłam wciąż, twierdzą, że za wcześnie. Jak zobaczyli cyce to stwierdzili, że będzie problem, że nie złapie
Ma na buzi jakieś plamy czerwone, nie wiem czy to zejdzie. Skóra mu się też luszczy, ponoć dlatego, że przeterminowany. Ma mieć jeszcze badania przez te wody.

ja nic nie ogarniam,
Mały jest śliczny, tylko zupełnie nie wiem co i jak mam z nim robić.

widać kochana że momentami było ciężko
ale jesteś dzielna mamuśka i świetnie się spisałaś

Cytat:

przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja to nie wiem, chyba jestem jakas dziwna
wiem ze kazda z nas przyzywa ciążę inaczej
ale ja jedynie co czuje to jak mi pod żebra wchodzi, a że nózkami to wiem po usg;p no i kopy czasami czy juz przesuwanie pod skórą czuje, ale jak czytam jakie wy macie objawy to czuje się jakaś gruboskórna
nawet jednego skurczyka nie miałam....
ja też nie ogarniam czym się moje dziecko wypina
wiem, tylko po usg, że ułożony jest główką w dół

Cytat:
Cudny

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Meldujemy się z domu!
Mila jest taka śliczna i ma długie czarne włoski, którymi się wszyscy zachwycają! Po tatusiu
Wypisali nas wczoraj wieczorem i juz pierwszą kąpiel musieliśmy zaliczyć w domu, co było mega przezyciem, ale przeżylismy wszyscy troje

Ja jestem na razie słaba i strasznie mnie boli podwozie, bo mi śluzówka popękała i troche też musiała mnie położna naciąć. No i trochę krwi poszło, więc mam małą anemię. Ale spoko. Trochę poród trwał, bo skurcze zaczęły mi się o 12 w nocy, a urodziłam o 17.15. Ale w zasadzie, to rozwarcie mi się robiło ekspresowo, tylko skurcze były takie sobie A po znieczuleniu, to prawie w ogóle się zminimalizowały i potem od razu parte przyszły.

Te dwie doby, a w zasadzie 3 w szpitalu, to trochę mi się mieszają i jakoś nie pamiętam...
I powiem Wam, że mój mąż jest wspaniały i wszystko ogarnia i czuje się przy nim tak bezpiecznie! A dodam, że on nie mówi po polsku, więc wszystko dla niego tu jest trudne
Karmimy się ładnie od początku, powiedziałabym nawet, że Milka to niezły głodomorek, ale noce przesypia ładnie, więc wstajemy tylko do karmienia i potem spanko.
Biust mnie już boli oczywiście i brodawki, ale po kilku pociagnieciach przestaje boleć, więc chyba jakoś dajemy radę.

Pozdrawiamy Was ciepło!

Nic jeszcze nie nadrobiłam, ale powolutku sie rozejrze co nawyprawiałyście!
A opis porodu to jeszcze chwilkę!
cześć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:55   #1908
ladanseuse14
Zakorzenienie

gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!!!!!!!

inwersja dziękuję

a ja się chwalę (mam kiepskie zdjęcia przedpokoju więc nie wstawiam, łazienki zdj. nie posiadam ):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-20 21.40.06.jpg (70,4 KB, 70 załadowań)
Stary 2013-09-21, 10:57   #1909
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
to pewnie czop, mi juz minelo, do tej pory nei wiem czy to byl czop, czy jakies uplawy

witam sie w 38 tc
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:57   #1910
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja już się zapisałam na nową pełniową listę 19.10

Lecę dziś mam sporo pracy w planach
zaczynam od przeglądu garderoby, miłej soboty wszystkim

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:01   #1911
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi chyba czop odchodzi...strasznie dużo tego jest, ale bez krwi.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:01   #1912
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

jejku ja patrze na aktualizacje na pierwszej stronie a tu nic a nic
i okazuje sie ze tyle Was urodzilo

Gratuluje wszystkim mamusiom i zycze duzo zdrowia dzidziusiom

causki dla was

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:04   #1913
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:

causki dla was

Hihi, bo ja urodziłam
Rusalka dzielnie stoi na straży i info są w poscie z wagami i wizytami

P.S. Nie udało sie dziś, ale Ty też dzień przed 17 rodzilas, to prawie jakbyśmy dotrzymaly naszego deala

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:06
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:09   #1914
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Też tak mam i mnie to irytuje. W poprzedniej ciązy tak mokro miewałam, że byłam pewna, że mi wody się sączą, ale nie...

Ogarnęłam kolejną partię ciuszków. poukładałam trochę i aż mi się micha cieszy
Jeszcze muszę gdzieś dorwać fajne obrazki. Chciałabym jakieś pastelowe zwierzątka, ale nie mam pomysłu gdzie szukać. Widziałyście może gdzieś takie małe obrazeczki z jakimiś słodkimi zwierzaczkami?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

causki dla was

Chwilowo trzeba PaCzać niżej wszystko jest- bo wczoraj sama szukałam opisu porodu. I mam schiza po tym co suzana napisała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:10   #1915
policzanka
Wtajemniczenie

Jeju ile nowych maluszkow!!
ewuszkaaa (28 l.)tp - 02.10.2013 -Magda ur. 20.09.2013
matallewar (Ola, 26 l.) tp 28.09.2013 - Elena Hanna ur. 20.09.2013 (3540g, 55cm, SN)
pszczoua (27 l.) tp 23.09.2013 - Juliusz ur. 20.09.2013 (2920g, 55cm, SN)
papalinka83 (29 l.,tp 25.09.2013 - Aleksandra ur. 20.09.2013 (3100, 51 cm, SN)
inwersja (Marika) tp 11.09.2013 - Miłosz Karol ur. 20.09.2013 (3450, 55 cm)
Gratuluje Wam serdecznie!!!!

U Nas kryzys.Lilka calymi dniami marudzi i nie wiem jaki jest tego powod..Mozliwe ze boli ja brzuszek(podajemy regularnie BoBOTIC,CZYZBY NIE POMAGAŁ?),mozliwe tez ze doskwiera jej ten ząbek(nie wiem jak jej pomoc jesli o niego chodzi),no i mozliwe ze cos nie tak z moim pokarmem.Co chwila jest głodna,a ja juz nie mam co odciagac-w piersiach pusto.Odwazylismy sie podac dzis pierwszy raz MM.zjadła 50 i zasneła..Straszne mam wyrzuty sumienia jesli chodzi o podanie jej mleka w proszku..strasznie mnie to gryzie..powiedzcie mi czy ja dobrze zrobilam kupujac mleko nie konsultujac sie z lekarzem?
Wogole to wczoraj zaliczylismy pierwsza wizyte u okulisty.Dostalismy antybiotyk i zalecenie plukania oczek.Boze ale jak te oczy mamy pukac to paranoja..nie wiem czy dam rade..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:12   #1916
kaska87
Zakorzenienie

Matal, Inwersja, m.a.r.t.a super opisy porodów

ja się nie darłam na porodówce-małż tak mówił tylko tak jęczałam cicho

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:15   #1917
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja się nie darłam na porodówce-małż tak mówił tylko tak jęczałam cicho
ja się darłam wniebogłosy
Stary 2013-09-21, 11:19   #1918
87czarna
Zakorzenienie

policzanka ja też miałam wyrzuty sumienia,ale kiedy mała uspakajała się i ładnie spała-wiedziałam,że nie bylo innego wyjścia. Po prostu męczyłam malucha

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Znowu boli mnie brzuch jak na @ :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:19   #1919
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
policzanka ja też miałam wyrzuty sumienia,ale kiedy mała uspakajała się i ładnie spała-wiedziałam,że nie bylo innego wyjścia. Po prostu męczyłam malucha
ja miałam to samo - od początku męczarnia, płacz mój i dziecka, bóle brzuszka itp itd. już swoje przepłakałam jaka to jestem "wyrodna matka" a teraz moje dziecko jest szczęśliwe, matkę ma szczęśliwą i chyba to jest dla mnie ważniejsze.
Stary 2013-09-21, 11:21   #1920
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hihi, bo ja urodziłam
Rusalka dzielnie stoi na straży i info są w poscie z wagami i wizytami

P.S. Nie udało sie dziś, ale Ty też dzień przed 17 rodzilas, to prawie jakbyśmy dotrzymaly naszego deala
no tak
deal zaliczony
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jeju ile nowych maluszkow!!
ewuszkaaa (28 l.)tp - 02.10.2013 -Magda ur. 20.09.2013
matallewar (Ola, 26 l.) tp 28.09.2013 - Elena Hanna ur. 20.09.2013 (3540g, 55cm, SN)
pszczoua (27 l.) tp 23.09.2013 - Juliusz ur. 20.09.2013 (2920g, 55cm, SN)
papalinka83 (29 l.,tp 25.09.2013 - Aleksandra ur. 20.09.2013 (3100, 51 cm, SN)
inwersja (Marika) tp 11.09.2013 - Miłosz Karol ur. 20.09.2013 (3450, 55 cm)
Gratuluje Wam serdecznie!!!!

U Nas kryzys.Lilka calymi dniami marudzi i nie wiem jaki jest tego powod..Mozliwe ze boli ja brzuszek(podajemy regularnie BoBOTIC,CZYZBY NIE POMAGAŁ?),mozliwe tez ze doskwiera jej ten ząbek(nie wiem jak jej pomoc jesli o niego chodzi),no i mozliwe ze cos nie tak z moim pokarmem.Co chwila jest głodna,a ja juz nie mam co odciagac-w piersiach pusto.Odwazylismy sie podac dzis pierwszy raz MM.zjadła 50 i zasneła..Straszne mam wyrzuty sumienia jesli chodzi o podanie jej mleka w proszku..strasznie mnie to gryzie..powiedzcie mi czy ja dobrze zrobilam kupujac mleko nie konsultujac sie z lekarzem?
Wogole to wczoraj zaliczylismy pierwsza wizyte u okulisty.Dostalismy antybiotyk i zalecenie plukania oczek.Boze ale jak te oczy mamy pukac to paranoja..nie wiem czy dam rade..
ja do wczoraj podawalam mm ze wzgledu na brak pokarmu
nie widze zeby to krzywda byla dla dziecka
raczej wszystko jest ok
dla mnie mm to zbawienie, traz staram sie caly czas o kp ale jak bedzie potrzeba to stoi w szafce i nie omieszkam uzyc

Stracilam tylko 8kg ale mysle ze bardziej adekwatne wazenie bedzie po 2tygodniach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości