|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Najważniejsze, że i Ty i Miłoszek jesteście cali i zdrowi! Cytat:
|
||
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Meldujemy się z domu!
Mila jest taka śliczna i ma długie czarne włoski, którymi się wszyscy zachwycają! Po tatusiu ![]() Wypisali nas wczoraj wieczorem i juz pierwszą kąpiel musieliśmy zaliczyć w domu, co było mega przezyciem, ale przeżylismy wszyscy troje ![]() Ja jestem na razie słaba i strasznie mnie boli podwozie, bo mi śluzówka popękała i troche też musiała mnie położna naciąć. No i trochę krwi poszło, więc mam małą anemię. Ale spoko. Trochę poród trwał, bo skurcze zaczęły mi się o 12 w nocy, a urodziłam o 17.15. Ale w zasadzie, to rozwarcie mi się robiło ekspresowo, tylko skurcze były takie sobie A po znieczuleniu, to prawie w ogóle się zminimalizowały i potem od razu parte przyszły.Te dwie doby, a w zasadzie 3 w szpitalu, to trochę mi się mieszają i jakoś nie pamiętam... I powiem Wam, że mój mąż jest wspaniały i wszystko ogarnia i czuje się przy nim tak bezpiecznie! A dodam, że on nie mówi po polsku, więc wszystko dla niego tu jest trudne ![]() Karmimy się ładnie od początku, powiedziałabym nawet, że Milka to niezły głodomorek, ale noce przesypia ładnie, więc wstajemy tylko do karmienia i potem spanko. Biust mnie już boli oczywiście i brodawki, ale po kilku pociagnieciach przestaje boleć, więc chyba jakoś dajemy radę. Pozdrawiamy Was ciepło! Nic jeszcze nie nadrobiłam, ale powolutku sie rozejrze co nawyprawiałyście! A opis porodu to jeszcze chwilkę! |
|
|
|
#1893 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak zwykle nie ma się co napalać...najgorsze jest to, że ani żadnej nospy wziąć ani nic bo przecież bezsensu... jak miałam okres to chociaż bolało 1 dzzień i po krzyku, a teraz... od początku września ćmiło na @, od zeszłej niedzieli bezbolesne skurcze a od wczoraj to i to na raz i mocniej ![]() ja plecy czuję tam gdzie mam najtwardszą kulkę na brzuchu, aktualnie koło pępka, to plecy/dupka. ej, dlaczego ludzie mnie tak muszą wkurzać ![]() telefon 'cześć urodziłaś już?' 'nie' 'a kiedy rodzisz?' ( najgłupsze pytanie świata)'no nie wiem' 'oj bidulo ty, tak się namęczysz, pewnie już byś chciała....'itp ![]() nie wiem czy na serio chcą mnie pocieszyć, czy poużalać się, albo samemu się podbudować, że inni mają gorzej? przestałam odbierać, chyba że tż dzwoni, a jak z nim wychodzę to w ogóle nie biorę tel.---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Sussana piękny i jaki duży już
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
ale miałam mega ból w nocy... spalam na prawym boku jakiś czas i jak się chciałam przekręcić na lewy to myślałam że zejdę, ból pachwiny niesamowity, ale jakoś mi samo minęło, od rana B-H mnie męczą łyknęłam nospa i chyba poleżakuję w wyrku... chce jeszcze żeby młody jakieś 2-3 tygodnie posiedział. Matall ale jesteś super pozytywnie najarana, Edi mnie bardzo rozbawił widmem stania w kącie a Elenka słodzinkaInwersja olej teksty położnych, każdy przeżywa poród inaczej i skoro krzyk przynosił Ci ulgę to miałaś do tego pełne prawo, dzielna jestes bardzo i dałas radę, masz ślicznego Miłoszka i to jest teraz najważniejsze Cotynato my na szarym końcu... ale też jak czytam opisy porodów to chciałabym mieć już małego przy sobie Susanna ale cudny Stasiulek |
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzieliśmy na próbę najtańszą jaka była, baby ono, działa bez zarzutu, Maja jest na II piętrze, w kuchni na I słychać a i w suterynie daje radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze
Krzykami się przejmuj, wg mnie to normalne. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miłosz wzywa
|
||||||
|
|
|
#1898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
susanna stasiulek cudowny
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
joł
![]() czekam aż małż wstanie bo po nocce jest i idę szukać kurtki i butów oby były jakieś kurtały dłuższe niż do pępka- ja nie wiem kto taką modę wymyśla, że nery na wierzchu są
|
#1901 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Inwersja dzięki za opis porodu. A to krzyk nie jest normalny? Położne na SR nawet mówiły, żeby krzyczeć a nie dusić w sobie, bo jak się dusi to też tak jakby wstrzymuje się poród. A Miłosz śliczny Cytat:
Ale w sumie to nie ma co narzekać, przynajmniej się nie ocierpimy miesiąc z tymi skurczami, tylko na czas porodu. trzeba myśleć pozytywnie Cytat:
żeby się zaczęło dziać.Jak dostaniesz koktajl, to musisz nam koniecznie napisać jak to cudo smakuje. Działanie możesz bez szczegółów opisywać ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj do przyjaciółki pisałam i odpisała mi, ze miała pisać z pyt czy coś tam się zaczyna, ale wie jak takie pytania wkurzają, więc się powstrzymała. No i takie coś to git, ale sąsiedzi mnie rozwalają: "Ty jeszcze chodzisz?", no nie... poleżę sobie do sklepu, a w drodze powrotnej będę siedzieć skoro to, ze chodzę jest dziwne ![]() Zastanawiałam się dziś w nocy czy nie zacząć spać w staniku, bo tak mi ostatnio siara leci, całą piżamkę już mam zalaną z lewej strony (najwięcej śpię na tym boku i chyba dlatego ta lewa tyle produkuje). Idę sprzątać, ale mi się chceeeeee
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
A PROPOS KRZYKU: mi polozna pozwoliła, ale prosiła ciszej, bo strasze rodzące
potem wzięłam tetre w zęby i sobie przez nią jeczalam zagryzajac, też się nieźle sprawdza
|
|
#1903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogarniesz, z kazdym dniem bedzie coraz lepiej ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
jak lezalamw szpitalu i odbieralam elefon, moje ulubione pytanie, co robisz |
||||
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny ten Twój synek Cytat:
![]() ale masz rację, że póki się go jakoś szczególnie nie domaga to nie ma sensu dawać. u nas by się przydał do zasypiania, bo młoda się wtedy wkurza że z piersi mleko leci a nie mam jak kurka zakręcić
|
||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
mam non stop mokro w gaciach.... takim śluzem.... nie ogarniam już pomału.
![]()
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
Ja już się zapisałam na nową pełniową listę 19.10
|
#1907 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() słodziak z twojego synka Cytat:
ale jesteś dzielna mamuśka i świetnie się spisałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiem, tylko po usg, że ułożony jest główką w dół ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!!!!!!! inwersja dziękuję ![]() ![]() a ja się chwalę (mam kiepskie zdjęcia przedpokoju więc nie wstawiam, łazienki zdj. nie posiadam
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam sie w 38 tc
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Lecę dziś mam sporo pracy w planach ![]() zaczynam od przeglądu garderoby, miłej soboty wszystkim
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi chyba czop odchodzi...strasznie dużo tego jest, ale bez krwi.
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
jejku ja patrze na aktualizacje na pierwszej stronie a tu nic a nic
i okazuje sie ze tyle Was urodzilo ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom i zycze duzo zdrowia dzidziusiom causki dla was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]() Rusalka dzielnie stoi na straży i info są w poscie z wagami i wizytami ![]() P.S. Nie udało sie dziś, ale Ty też dzień przed 17 rodzilas, to prawie jakbyśmy dotrzymaly naszego deala
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-21 o 11:06 |
|
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarnęłam kolejną partię ciuszków. poukładałam trochę i aż mi się micha cieszy ![]() Jeszcze muszę gdzieś dorwać fajne obrazki. Chciałabym jakieś pastelowe zwierzątka, ale nie mam pomysłu gdzie szukać. Widziałyście może gdzieś takie małe obrazeczki z jakimiś słodkimi zwierzaczkami? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
wszystko jest- bo wczoraj sama szukałam opisu porodu. I mam schiza po tym co suzana napisała
|
||
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju ile nowych maluszkow!!
ewuszkaaa (28 l.)tp - 02.10.2013 -Magda ur. 20.09.2013 matallewar (Ola, 26 l.) tp 28.09.2013 - Elena Hanna ur. 20.09.2013 (3540g, 55cm, SN) pszczoua (27 l.) tp 23.09.2013 - Juliusz ur. 20.09.2013 (2920g, 55cm, SN) papalinka83 (29 l.,tp 25.09.2013 - Aleksandra ur. 20.09.2013 (3100, 51 cm, SN) inwersja (Marika) tp 11.09.2013 - Miłosz Karol ur. 20.09.2013 (3450, 55 cm) Gratuluje Wam serdecznie!!!! U Nas kryzys.Lilka calymi dniami marudzi i nie wiem jaki jest tego powod..Mozliwe ze boli ja brzuszek(podajemy regularnie BoBOTIC,CZYZBY NIE POMAGAŁ?),mozliwe tez ze doskwiera jej ten ząbek(nie wiem jak jej pomoc jesli o niego chodzi),no i mozliwe ze cos nie tak z moim pokarmem.Co chwila jest głodna,a ja juz nie mam co odciagac-w piersiach pusto.Odwazylismy sie podac dzis pierwszy raz MM.zjadła 50 i zasneła..Straszne mam wyrzuty sumienia jesli chodzi o podanie jej mleka w proszku..strasznie mnie to gryzie..powiedzcie mi czy ja dobrze zrobilam kupujac mleko nie konsultujac sie z lekarzem? Wogole to wczoraj zaliczylismy pierwsza wizyte u okulisty.Dostalismy antybiotyk i zalecenie plukania oczek.Boze ale jak te oczy mamy pukac to paranoja..nie wiem czy dam rade.. |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Matal, Inwersja, m.a.r.t.a super opisy porodów
![]() ja się nie darłam na porodówce-małż tak mówił
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
policzanka ja też miałam wyrzuty sumienia,ale kiedy mała uspakajała się i ładnie spała-wiedziałam,że nie bylo innego wyjścia. Po prostu męczyłam malucha
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Znowu boli mnie brzuch jak na @ :/
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
deal zaliczony Gratulacje Cytat:
nie widze zeby to krzywda byla dla dziecka raczej wszystko jest ok dla mnie mm to zbawienie, traz staram sie caly czas o kp ale jak bedzie potrzeba to stoi w szafce i nie omieszkam uzyc Stracilam tylko 8kg ale mysle ze bardziej adekwatne wazenie bedzie po 2tygodniachWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Lecę kończyć przygotowania do chrztu.

żeby się zaczęło dziać.
potem wzięłam tetre w zęby i sobie przez nią jeczalam zagryzajac, też się nieźle sprawdza 

no ale o tym może w opisie..