|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
nie no ja chyba mam uczulenie na potrawy z pomidorów i na same pomidory, bo zawsze po tym mam wysypkę, ale tak jak mówię, lekką i na dodatek dopiero po 2-3 dniach sie ujawnia a nie że następnego i to w takim stopniu. Zawsze miałam tylko na brodzie, szło zatuszować a teraz mam na policzkach wokół ust.. no wszędzie oprócz czoła. wiec chyba nici ze spaghetti i innych pysznych potraw..
ale moge jesc wszystko co pomidorowe jeżeli jest 'swojskie' . po pomidorach mojej siostry nic mi ni jest, a już te sklepowe to .. i mi to dopiero w tym roku wyskoczyło tak że zauważyłam. zwłaszcza ze ja w ciąży ani jednego pryszcza nie mam, ani jednej krostki- nic.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-21 o 13:51 |
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Rybko, jak radzi Beatka, wypij wapno
A, ze tak zapytam: zapodasz przepisem na to burrito?
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy która pierwsza
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze po ciązy zrób testy alergiczne, bo jednak dużo potraw zawieta pomidory. A może bardziej cie uczuliło bo masz teraz słabszy organizm? Kacper wyciąga to co potrzebuje od ciebie i jeszcze same leki też maja diałanie jakie maja. O albo leki w połączeniu z tą chemią z pomidorów daja taka wysypkę |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Ale mało nadrabiania dzisiaj
weekend, i pewnie dlatego.właśnie wstałam. troche długa ta drzemka była.
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi pomidorami - to ja podejrzewam że pierwsza wysypka natalki to też jakieś pryskane warzywa, bo nic nowego nie jadla wtedy i jedynie jakas chemia mogła ją uczulić. Cytat:
![]() Ja sie też planowałam położyc ale zadzwoniła przyjaciółka że wsiadają z mężem w auto i jada na kawe do mnie, że jej mąż ma dla mnie nalesnika bo ostatnio zachwalała że Daniel robi takie pyszne zażartowałam że musi mi kiedys zrobić kurde fajnego ma tego męża prawie tak fajny jak mój |
||
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wapno już mąż skoczył do apteki Nasturcja- co do burrito- robiłam z tego przepisu : http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html z tym że nie na plackach razowych bo mąż nie lubi tylko na zwykłych pszennych i nie miałam puszki pomidorów wiec zrobiłam 'sama' cos a'la te puszkowe ;D a no i z mięska mielonego robiłam, nie z cyca ;d ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
bo też mam ochote a ja mam też dzisiaj gości i musze obiad robić bo za 30 minut bedą ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- a i ja żadnego dipu z avocado nie robiłam bo nie znaazlam avocado . moze kiedyś zrobie z nim
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Rybko
Ja zrobiłam na obiad schab w sosie serowym, puree ziemniaczane i buraczki zasmażane Jeszcze mam w planach szralotkę zrobić na jutro i ciasteczka maślane ![]() Mąż dalej z malowaniem się męczy
|
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie książki lepsze od serialu. Ale on się rządzi swoimi prawami. Teraz czekam na następną część książki, ale nie zapowiada się szybko.
|
#1541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja zrobilam z mezem rajd po sklepach,pokupowalam troche drobiazgow (mini kosmetyki do torby do szpitala),mam zamiar dzis chociaz w polowie spakowac ta torbe,bo jakos tak lekko sobie podeszlam do tego tematu-a 3tyg,zostaly z haczkiem ![]() dostalam zaproszenie na te warsztaty o ktorych pisalyscie-bezpieczny maluch,no i mam dylemat,z jednej strony bym sie przeszla,ale kurcze,2,5h wysiedziec-sporo. Nie pamietam co pisalyscie niestety (nie bijcie ),ale generalnie warto czy tak sobie?pomijajac juz szanse wygrania fotelika, bo ja nie mam szczescia nigdy w takich rzeczach,wiec raczej o tym nie mysle. jak z wiedza wyniesiana z tamtad,jak z gratisami?
|
||
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robilam raz z mięsem mielonym i to bardziej się opłaca, więcej się idzie najeść, ale mięso nie wołowe, a ze świnki, lepiej nam smakuje i ogólnie nie jest suche Dzisiaj misja kuchenna... od prawie 3 lat nie jadłam gołąbków ![]() ide wyciągnąć tate z pokoju i idziemy gotować. Musze mieć męską ręke na wykrojenie głąba, ach, ślina mi leci aż na łóżko
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
chłopaki mu pomagali choć starszy oczywiście dyskutował ostro jak to go wykorzystujemy i jaki to on nieszczęśliwy.
Ale normalnie pierwszy raz w życiu okna umył - fakt smugi są ale wybaczam. Teraz poszli na dwór bo ładna pogoda i trzeba korzystać.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a mały latał ze szmatą i kafelki pucował i później podłogi - biedny aż mi go szkoda było ale on jest bardzo chętny do pomocy |
|
|
|
#1544 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Czuje sie nie bardzo bylam na zakupach, pozalatwiac sprawy, posprzatalam i padam w sklepie tak mi sie slabo zrobilo, ze myslalam, ze zejde :banghead:Kupilam w rossmanie chusteczki pampers z aloesem, prawie 400 sztuk zapas na pol roku A dnia chlopaka nie obchodze raczej dzien mezczyzny ![]() I zauwazylam, ze jak napije sie czegos slodkiego i gazowanego (typu pepsi, 7up) to robi mi sie automatycznie niesamowicie slabo co to moze znaczyc??
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
Rybko mój mały alergik ma uczulenie na pomidory ale surowe , po gotowanych nic mu nie jest. po surowych wygląda jak oparzony i do tego puchnie
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Jejciu jaki zamulony dzień
![]() Chciałam się kimnąć ale nie umiem spać w dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam i witam się sobotnio.
Mąż właśnie wierci dziury i przyczepia listwy do sufitu. Strasznie głośno, ale wytrzymam. Zaraz chyba zacznę remanent w szafie bo już zeżarłam całe pudełko ciastek. Do później.
|
#1548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak mam uczyła nas jak się podłogę myje Są obowiązki i przyjemności. Ty musisz odpoczywać żeby mała rosła ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie za dużo mi się udało nadgonić. Jeden dzień i wypada człeczyna z obiegu
Rybko współczuję uczulenia Polałam się z rymowanego maratonu ![]() Nasturacja relację z porodu też nam zrymujesz? ![]() Wczoraj myślałam, że rodzę :mdeje: najpierw leciutki okresowy ból pleców, za jakiś czas pleców i brzycha, odpoczynek nie pomógł, no-spa też nie, skurcze były coraz silniejsze, ale bez regularności. Już chciałam na ktg gnać, ale się uspokoiło jakoś. Na wszelki wypadek mężul został jednak poinstruowany z którymi ubrankami ma po nas przyjechać
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja się ciesze że sama jak palec dzisiaj nie będę siedzieć już mi na łeb pada powoli od tego wszystkiego....nawet na wieczór mam zajęcie i towrzstwo, to balsam dla mojej psychiki
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My już w Zawoi, na chwilkę się dorwałam do laptopa. A jutro jedziemy odwiedzić koleżankę ze studiów która urodziła chłopaczka pod koniec czerwca Może mi sie uda jeszcze dzisiaj odezwać ale nie obiecuję, Miłego weekendu mamusie. Babku, Lineczka udanej zabawy, wytańczcie się jeszcze póki można. Ja ostatnio na dwóch weselach pod rząd dałam radę. A ile się komplementów nasłuchałam
|
|
#1553 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mężu podsłuchał jak puściłam i teraz mówi, że mu po głowie chodzi xD\Cytat:
ciekawe czy mi wyjdą
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie, tż kończy dzisiaj o 14 bo o 6 zaczynał.
jego zmiany od 11 do 7, czasem do 9 mnie dobijają ![]() obiad dla naszej 4 tylko - ja, mały, tż i tata ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- na pewno, trudne nie są do zrobienia, mmm też bym powcinała, z cebulką i boczkiem :ślina:
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,wpadłam się przywitać i uciekam
Magalska,świetne zdjęcia! ![]() gratuluję udanych wizyt i super,że maluszki przybierają.![]() A propo snów mi też się śnił poród..i jakoś tak się przestraszyłam,że to już niedługo... W ogóle w nocy się kręciłam,rano skurcz łydek,dłonie mi drętwieją wrrr Dziś u Nas słoneczko i 19 stopni więc pojechaliśmy z Tż na cmenatrz trochę ogarnąć..., wróciłam i nogi mam jak z waty więc sobie odpoczywam..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi to nawet smakowało, taki nowy, ciekawy smak. Jadłam też na wyspach chipsy z octem, normalnie się nimi zajadałam ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny Byliśmy na mieście poodbierać zakupki dla Helenki i jeden zonk ![]() Kupiłam na ebay kombinezon, o taki: http://www.c-and-a.com/be/nl/shop/pr...Jacks/106299/1 Od prywatnej osoby, ale nieużywany, z metką. No i otwieram paczkę a tam na rękawie w takim widocznym miejscu wielka plama, ale to nie taka plama, że ktoś w sklepie, w domu pobrudził i da się sprać itp., ale taka brązowa, kwadratowa, widać że to wada fabryczna. ![]() ![]() ![]() Podejrzewam że kobieta kupiła to gdzieś za bezcen jako uszkodzony i teraz szuka frajera, żeby to komuś wcisnąć. No nic, TŻ napisał oburzonego maila i czekamy, odsyłanie też bez sensu, bo koszty przesyłki to wyjdzie tyle samo co cena kombinezonu
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-09-21 o 15:16 |
||
|
|
|
#1557 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
Taszanta - wg mnie jeśli ta wada bardzo rzuca się w oczy a nie było nic o tym wspomniane na aukcji to powinna Ci zwrócić i za kombinezon i za przesyłkę. Skąd się tacy ludzie biorą?
Edytowane przez jezzka Czas edycji: 2013-09-21 o 15:28 |
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Taszanta, prawy jajnik i lewy jajnik. Ile teraz mają mm nie wiem, ostatni raz 42 lewy i 36mm prawy, ale polożna mówiła po "macaniu na oko" że teraz są o wiele większe, po skanowaniu dowiem się ile dokładnie mm i co z SN....
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze-pytałaś/ będziesz pytać czy ewentualnie jak by było cc to nie będą ci ich przy okazji usuwać? Która się bawiła kupionym wózkiem? Ja dziś kupiłam karuzelę do łóżeczka, nie mam jeszcze łóżeczka, ale przywiesiłam na koszu z praniem- i tak muszę przeprać, bo używana- no w każdym razie jak przechodzę obok to sobie włączam muzykę, na szczęście jestem sama w domu, wiec nikt nie widzi co robię
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!
Cytat:
slabo mi do tego .. dobrze, ze juz zrobilam co mialam zrobic moge bezkarnie lezec i czekac na tz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

),ale generalnie warto czy tak sobie?pomijajac juz szanse wygrania fotelika, bo ja nie mam szczescia nigdy w takich rzeczach,wiec raczej o tym nie mysle. jak z wiedza wyniesiana z tamtad,jak z gratisami?

Teraz poszli na dwór bo ładna pogoda i trzeba korzystać.
za wizytujące dzisiaj!
bylam na zakupach, pozalatwiac sprawy, posprzatalam i padam
raczej dzien mezczyzny 
ciekawe czy mi wyjdą