Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 15:38   #2041
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja bym też jeszcze poczekała chwilkę na tą kupkę. Spróbuj zjeść suszonych śliwek albo te powidła śliwkowe dla dzieci i napij się soku z buraka. Ja jeszcze jak karmiłam to tak robiłam i mała robiła kupkę. Czopek też nie zaszkodzi. Bynajmiej ta zapieczonka kupka pójdzie i będzie mu lżej się wypróżnić.
Chyba poszukam po sklepach suszonych śliwek, kalifornijskie mogą być, bo innych dawno nie widziałam?
U mnie buraczki nie zadziałały

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:47   #2042
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba poszukam po sklepach suszonych śliwek, kalifornijskie mogą być, bo innych dawno nie widziałam?
U mnie buraczki nie zadziałały
Hmm, jadłam te z biedronki. Nie wiem jakie to są Na warzywach i owocach były suszone śliwki, morele, żurawina. Tak 5 takich śliwek dziennie jadłam ale wprowadzaj pomału i sprawdź czy nie zaszkodzą. Położna na sam początek kazała utrzeć mi jednego buraka, jedno jabłko i ze 3 marchewki (3 bo miałam swoje z działki takie mniejsze) i soczek z tego wypić. Codziennie jadłam jeszcze jabłko starte na tarce i do tego marchewkę tarłam. Całkiem smaczne

A te powidła dla dzieci śliwkowe z gerbera też smaczne. Jadłam aż mi się uszy trzęsły

Teraz możesz też spróbować zjeść normalną śliwkę. Sezon na nie to wszędzie dostaniesz

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-09-21 o 16:00
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:56   #2043
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Zmieściłaś się w kombi? Nam było ciężko
Zmiescilam a zabralismy wózek, 2 torby podróżne, wanienke, lezaczek i mate + kilka mniejszych toreb np.z pampersami

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Spokojnej podróży
Dzięki było całkiem ok, mimo że na prom musieliśmy czekać godzinę to Młoda dala radę
Pogoda super, więc spacerujemy. Teraz L.śpi a potem idziemy na spacer w chuscie
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Miłego wyjazdu .
Dzięki

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Juz wiemy co jest przyczyną dlaczego Adaś nie przybiera na wadze- ma poważna wadę serca.
Jesteśmy w szpitalu a do mnie wciąż to nie dociera. Jak sie otrzasne to wpadne na dłużej. Prosimy o kciuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedny Adaś już doczytalam co mu jest i z całych sił trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzisij tez byla u mnie kolezanki kolezanka rehabilitantka ktora pracuje z dziecmi i wszystko na spokojnie mi wytlumaczyla, pokazala jak nosic jak ukladac na brzuszku i jak rece zbierac , jak podnosci - koncu umiem, i pare cwiczen , troche pomeczylam M. i byl niezadowolony caly dzien heheh..
O to fajnie, pokazesz mi potem?
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Nie mam czasu nadrabiać. Z rana pobiegłam do kosmetyczki na pedicure, masaż pleców i kawkę, do tego henna na brwi i rzęsy, teraz mąż pobiegł do fryzjera, zaraz zabieram się za prasowanie, jeszcze nas czeka wyprawa do galerii po ramki na zdjęcia i inne gifty, ogólnie trochę w lesie jesteśmy a jutro już nie chcę mieć nic na głowie oprócz pakowania.....Nie mogę się doczekać poniedziałkowej sałatki greckiej!

Helenka daje mi popalić (cztery pobudki w nocy plus zero zainteresowania czymkolwiek, ewentualnie noszenie, ale tez bez szału...położona na plecki od razu śmiga na brzuch i po pięciu minutach rebelia, bo nie może wrócić na plecki, gotuję w nerwach i wszytsko robię w nerwach i akmopaniamencie jęczybułki ), ale i tak ją kocham

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

kupować to mm na pobyt tam czy nie? chcielibyśmy wyjść na jakiś nocny spacer z przyjaciółmi, a z moim odciąganiem nie wiem jak będzie........... co robić, co robić!
Udanego wyjazdu a mm dla własnego spokoju lepiej weź, chociażby właśnie w tych jednorazowych saszetkach
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

przyjdzie czas na przekręcanie. mi to trochę przeszkadza muszę być co 5 minut przy maleństwie jak Jej się znudzi brzuchowanie.
)
Moja się nie przekreca i trochę mnie to martwi i też muszę być przy niej co 5min właśnie żeby ją przekrecic bo steka
Cytat:
My wrocilismy z festynu maly sajgon w.domu zaraz goscir masakra lece robic porzadki pozniej sie odezwe
O jakiś osiedlowy festyn?

Cloche trzymam kciuki by Florus jak najszybciej doszedł do siebie żebyście mogli się karmić
Diabli witaj w domu za Was też kciuki żeby Nelka szybko laktacje Ci poprawiła i żeby jak najmniej gardło Cię bolało.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:03   #2044
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, jadłam te z biedronki. Nie wiem jakie to są Na warzywach i owocach były suszone śliwki, morele, żurawina. Tak 5 takich śliwek dziennie jadłam ale wprowadzaj pomału i sprawdź czy nie zaszkodzą. Położna na sam początek kazała utrzeć mi jednego buraka, jedno jabłko i ze 3 marchewki (3 bo miałam swoje z działki takie mniejsze) i soczek z tego wypić. Codziennie jadłam jeszcze jabłko starte na tarce i do tego marchewkę tarłam. Całkiem smaczne

A te powidła dla dzieci śliwkowe z gerbera też smaczne. Jadłam aż mi się uszy trzęsły
Codziennie jem jabłko, całe, nie tarte Buraczki też jadłam, sok z jabłek piłam (o właśnie, skończył się to otworzę zaraz następny). Powiedziałam mężowi, że jak się skończą kwalifikacje F1 to idziemy na spacer do biedronki po sliwki, na co on, że po kwalifikacjach kończy oglądać mecz siatkówki a do biedronki jutro, bo ma być cieplej ... a samej mi się nie chce bo tam zimno
A te śliwki to na wagę czy pakowane?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Teraz możesz też spróbować zjeść normalną śliwkę. Sezon na nie to wszędzie dostaniesz
A surowa śliwka też działa Nie jadłam do tej pory bo to "pestkowe". Poszperam w lodówce może coś znajdę.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Zmiescilam a zabralismy wózek, 2 torby podróżne, wanienke, lezaczek i mate + kilka mniejszych toreb np.z pampersami
I to wszystko w bagażniku? Co ty masz za kombi?

Stary 2013-09-21, 16:33   #2045
puchatkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak robicie mm na wodzie mineralnej (Motylku z tego co pamiętam Ty robisz na Żywcu) to taka butelkę trzeba zużyć w 24h? I trzymacie ją w temp.pokojowej czy w lodówce jak już jest otwarta?
Pytam, bo w domu robię na przegotowanej wodzie ale na wyjeździe to mi wygodniej na Żywcu właśnie.

Ząbki
Stary 2013-09-21, 16:33   #2046
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Dzięki było całkiem ok, mimo że na prom musieliśmy czekać godzinę to Młoda dala radę
Pogoda super, więc spacerujemy. Teraz L.śpi a potem idziemy na spacer w chuscie

Dzięki

Biedny Adaś już doczytalam co mu jest i z całych sił trzymam kciuki!!!

O to fajnie, pokazesz mi potem?

Udanego wyjazdu a mm dla własnego spokoju lepiej weź, chociażby właśnie w tych jednorazowych saszetkach

Moja się nie przekreca i trochę mnie to martwi i też muszę być przy niej co 5min właśnie żeby ją przekrecic bo steka

O jakiś osiedlowy festyn?

Cloche trzymam kciuki by Florus jak najszybciej doszedł do siebie żebyście mogli się karmić
Diabli witaj w domu za Was też kciuki żeby Nelka szybko laktacje Ci poprawiła i żeby jak najmniej gardło Cię bolało.
W szkole byl festyn D chodzi do 16 na chobolanskiej
Jak ty sie pomiescilas z tyloma rzeczami heee niezle

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:38   #2047
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra sklamalam lezaczek jechał już z nam w środku, ale reszta w bagażniku
Mamy passata.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
W szkole byl festyn D chodzi do 16 na chobolanskiej
Jak ty sie pomiescilas z tyloma rzeczami heee niezle

Aaa myślałam, że w parku coś może
O a czemu dałam go do 16 a nie do 48 czy 51? Z czystej ciekawości pytam

Ząbki
Stary 2013-09-21, 16:40   #2048
vil84
Wtajemniczenie

Cynamonku trzymamy bardzo mocno kciuki za Adasia, całe szczęście że wada wykryta i wyleczą Maleństwo

Cytat:
Dziewczyny jak robicie mm na wodzie mineralnej (Motylku z tego co pamiętam Ty robisz na Żywcu) to taka butelkę trzeba zużyć w 24h? I trzymacie ją w temp.pokojowej czy w lodówce jak już jest otwarta?
Pytam, bo w domu robię na przegotowanej wodzie ale na wyjeździe to mi wygodniej na Żywcu właśnie.
ja czasami robię, głównie u mamy (ma tak twardą wodę w kranie że osad pływa) i zużywamy w 2-3 dni.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:47   #2049
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak my cay czas robimy na żywcu, Generalnie wlewam do czajnika elektro i zagotowywuje a późniejj tylko sekudnę podgrzewam i już. Jak jest gorąca to dolewam prosto z butelki. Albo podgrzewam. nie gotuje wody prosto z butelki, także różnie. Nie ma potrzeby gotowania do 24 h wody źródlanej. Jak mija 24 to gotuje już na pewno.

Cynamonku trzymamy kciuki z Macią!

Jakby ktoś był zainteresowany żyrafą sophie za 47 zł to niech pisze to podeślę linka.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:51   #2050
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
To tak mozna? Ja na wyjscia biore y
rzegotowana.. Ta z butli moze byc?

Bylysmy w zoo pogoda super to trzeba korzystac
Z zainteresowala sie tylko sloniami i malpami skaczacymi po drzewach. Zawsze cos :p

Popojutrze rozprawa nr 1. Boje sie
Poza tym to mi lepiej, do tego wygralam stowke w zdrapce

Mlode w koncu zasnęło wiec moge cos zjesc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:54   #2051
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
my robimy na zywcu albo mama i ja. tylko pamiętaj, ze to musi być woda ZRODLANA, nie mineralna. tz bral wode prosto z butelki, wsypywal do niej mleko i do podgrzewacza albo trochę ja podgrzewal i wtedy mleko. dopiero później go oswiecilam, ze wypadaloby ja jeszcze przegotować...wiec jedna butelke wzial i przegotował, ale stwierdził, ze to bez sensu hehe.

cyce roznie raz trochę mala ciagnie i zasypia, innym razem nic jej nie leci albo odciągam 20-30ml. walczymy
gardlo boli z dnia na dzień coraz bardziej, szyja tez, ale jeszcze trochę i powinno być lepiej. goraczka już odpuscila. poszłabym na jakiś spacer, ale wszyscy w kolo trabia, ze nie mogę masakra.

Motylku - zyrafka już z przesylka? jeśli tak chcemy

u Nelusi był dzisiaj Szymek i przyniosl jej superowego stwoera-pluszaka musimy mu uszyc sweterek w paski i będzie freddie kruger hehe. a siostra upolowala młodej na ciuchach piekna kamizelke z minnie - czerwona w biale kropeczki, z uszkami...cudna! już się umawiamy na ciuchy w przyszłym tyg. podobno dziecięcych tyyyle (w końcu zimowe), ze dla Neli trzeba isc osobno bo ona szukala rzeczy dla siebie i młodego.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-09-21 o 16:57
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:56   #2052
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Codziennie jem jabłko, całe, nie tarte Buraczki też jadłam, sok z jabłek piłam (o właśnie, skończył się to otworzę zaraz następny). Powiedziałam mężowi, że jak się skończą kwalifikacje F1 to idziemy na spacer do biedronki po sliwki, na co on, że po kwalifikacjach kończy oglądać mecz siatkówki a do biedronki jutro, bo ma być cieplej ... a samej mi się nie chce bo tam zimno
A te śliwki to na wagę czy pakowane?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

A surowa śliwka też działa Nie jadłam do tej pory bo to "pestkowe". Poszperam w lodówce może coś znajdę.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Mi położna mówiła, żeby jeść owoce sezonowe i nie patrzeć czy pestkowe czy bez. Spróbowałam i małej nie zaszkodziły to jadłam po 2-3 dziennie. Te śliwki o których pisałam są na wagę ale wiem, że są i w paczce.

A jeszcze o sokach mówiła, że to sama chemia. Więcej w tych sokach jest konserwantów niż jabłka i żeby przez sokowirówkę jabłka przepuszczać. Ona taka trochę staroświecka ale chyba rację miała. Po tych sokach z kartonu mała mi ulewała strasznie.

Szkoda, że już nie karmię piersią

Czas edycji: 2013-09-21 o 18:00
Stary 2013-09-21, 18:05   #2053
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra sklamalam lezaczek jechał już z nam w środku, ale reszta w bagażniku
Mamy passata.
Mąż mówi, że zależnie od numeru to faktycznie możecie mieć troszkę większy bagażnik. No chyba, że ja tyle rzeczy nabrałam do rodziców, teraz bym wzięła o wiele mniej.
Na drogę powrotną mąż wytargał z piwnicy kratę (poprzedni właściciel miał jako ciężarówkę )
Cytat:
Mi położna mówiła, żeby jeść owoce sezonowe i nie patrzeć czy pestkowe czy bez. Spróbowałam i małej nie zaszkodziły to jadłam po 2-3 dziennie. Te śliwki o których pisałam są na wagę ale wiem, że są i w paczce.

A jeszcze o sokach mówiła, że to sama chemia. Więcej w tych sokach jest konserwantów niż jabłka i żeby przez sokowirówkę jabłka przepuszczać. Ona taka trochę staroświecka ale chyba rację miała. Po tych sokach z kartonu mała mi ulewała strasznie.

O, mówisz, że po sokach ulewała? Ja tego nie powiązałam, ale przypatrzę się. Mam sprawdzone soki, że faktycznie niby 100% i mało chemii ... ale co domowe to domowe, tylko jak widzę jabłka ponad 3zł/kg to

Moje dziewczę przed chwilą zrzuciło prawą skarpetkę a teraz lewą i to te co się najdłużej jej na nóżkach trzymają z HM. Tatuś ją nastraszył, że jeszcze raz i założy niespadajki

Stary 2013-09-21, 18:22   #2054
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Chwalimy sie :p
Mama kupila Przemkowi swietny cieply kombinezon misiowy, bardzo gruby, na zime, z FF, przeceniony na 27 zl wywijane lapki i stopki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379780410515.jpg (55,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379780424416.jpg (56,0 KB, 34 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:17   #2055
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mama kupila Przemkowi swietny cieply kombinezon misiowy, bardzo gruby, na zime, z FF, przeceniony na 27 zl wywijane lapki i stopki

Fajny, wygląda na cieplusi

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Xal ulewała ale tak jakby chlustała mlekiem. Raz była jak w sam raz położna i się pytała co jadłam i co piłam. Wymieniałam jej i mówię, że piłam sok jabłkowy rozcieńczony wodą a ona, że te soki kupne to samo zło.
Raz też przy mnie zadzwoniła do niej jakaś świeżo upieczona mamusia i też, że dziecko jej tak chlusło i prawdopodobnie przez multiwitaminę.

Nie wiem czy to prawda. Ja tam się jej słuchałam a mała i tak kolki miała. Ale wiadomo, że kolki są czasem niezależnie od tego co się je i pije.

Hmm, nie chcę zapeszać ale chyba mi się dziecko naprawiło Dziś znowu sama zasypia w łóżeczku. Przez kilka dni było mega darcie i usypiałam ją albo w bujaczku albo z suszarką. Zjadła mi dziś już 4 razy po 120 ml 3 razy nie musiałam w nią nawet wmuszać. Ale odpukuję żeby nie zapeszyć

Czas edycji: 2013-09-21 o 19:29
Stary 2013-09-21, 19:27   #2056
xal
Zakorzenienie

Vil super

Dziewczyny, szukałam łyżeczki dla małej i pytam męża o opinię a on "zapytaj dziewczyn na forum, mają też starsze dzieci to pewnie wiedzą co się lepiej sprawdza, ja się nie znam" Tak więc, zgodnie z zaleceniem męża zapytuję o łyżeczki. Mam 2 zwykłe plastikowe, ale wydają mi się twarde. Zastanawiam się nad silikonowymi, że jak się wkłada do buzi to się "zgniecie" no i jedzonko zostanie w buzi bez mojego kombinowania. troszkę mnie to kombinowanie męczy podając dicoflor więc szukam czegoś innego. Co polecacie? Zwykłe, silikonowe, miękkie ... jakieś konkretne firmy?

Stary 2013-09-21, 19:58   #2057
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil super

Dziewczyny, szukałam łyżeczki dla małej i pytam męża o opinię a on "zapytaj dziewczyn na forum, mają też starsze dzieci to pewnie wiedzą co się lepiej sprawdza, ja się nie znam" Tak więc, zgodnie z zaleceniem męża zapytuję o łyżeczki. Mam 2 zwykłe plastikowe, ale wydają mi się twarde. Zastanawiam się nad silikonowymi, że jak się wkłada do buzi to się "zgniecie" no i jedzonko zostanie w buzi bez mojego kombinowania. troszkę mnie to kombinowanie męczy podając dicoflor więc szukam czegoś innego. Co polecacie? Zwykłe, silikonowe, miękkie ... jakieś konkretne firmy?
Wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie gotoee fo jedzenia to poradzi sobie z plastikowa, wazne zeby nie byla duza i nie gleboka

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:04   #2058
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Cza Wasze dzieci tez Was szczypia? Niki lapie mnie za skore i ciagnie z calej sily

oo mój wojtuś to sobie czasami lubi złapać za pypek w brodawce i go ścisnąć z całej siły... ałć..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzien dobry, my juz na spacerku, siadlam na ławce żeby troszke odpocząć.
Ale wczoraj mieliśmy akcje Mały poszedł spać jak zazwyczaj: po 20.
Jakoś po 22 przez sen zaczął strasznie płakać.. Glaskanie, smok.. Nic nie pomagało, to go szybko do cyca- tez nic chyba pierwszy raz tak strasznie i żałośnie płakał aż mi sie chciało tyczce razem z nim.. Ale zachowalam zimna krew... Nosilam go brzuszkiem do dołu, potem na ramieniu.. Zrobiłam mu masaż brzuszka... W końcu przed 24 wykapalismy go w gorącej wodzie...
Jakoś przeszło.. Nie wiem skąd taki nagły silny atak..
może zęby? u nas tak bylo..

Ale Wojtus akrobata zrobil manewr... z pozycji półleżacej na rogalu, podniósł się sam do siadu przechylił głowe na prawo i upadł na brzuch.. Czy można to zaliczyc jako obrót z pleców na brzuch?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:06   #2059
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Stosujecie jeszcze diete przy kp? Ja zajadam wszystko pije Pepsi light, jem grzyby, nawet groszek i fasolke

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Dziewczyny czy lista karmiacych piersia zamieszczona ns 1 stronie jest aktualna?

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:13   #2060
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Dziewczyny mi pediatra mówiła że dzieciom nie można podawać Żywca (w sensie wody Żywiec Zdrój a nie piwa ) Każda mineralną można oby nie Żywiec. Ale nie dopytalam dlaczego.

My dziś po pierwszym basenie. Zdjęć nie ma i nie będzie bo nie ma komu robić Ja z A mąż z M. Dziewczyny były bardziej sobą zainteresowane, panią prowadzącą i innymi dziećmi niż wodą ;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:14   #2061
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasami robię, głównie u mamy (ma tak twardą wodę w kranie że osad pływa) i zużywamy w 2-3 dni.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tak tak my cay czas robimy na żywcu, Generalnie wlewam do czajnika elektro i zagotowywuje a późniejj tylko sekudnę podgrzewam i już. Jak jest gorąca to dolewam prosto z butelki. Albo podgrzewam. nie gotuje wody prosto z butelki, także różnie. Nie ma potrzeby gotowania do 24 h wody źródlanej. Jak mija 24 to gotuje już na pewno.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
To tak mozna? Ja na wyjscia biore y
rzegotowana.. Ta z butli moze byc?.
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
my robimy na zywcu albo mama i ja. tylko pamiętaj, ze to musi być woda ZRODLANA, nie mineralna. tz bral wode prosto z butelki, wsypywal do niej mleko i do podgrzewacza albo trochę ja podgrzewal i wtedy mleko. dopiero później go oswiecilam, ze wypadaloby ja jeszcze przegotować...wiec jedna butelke wzial i przegotował, ale stwierdził, ze to bez sensu hehe.
Axela można tylko to musi być woda zrodlana tak jak pisze Diabli

Dzięki dziewczyny. Generalnie zuzywamy butle w 24h, także nie przegotowuje jej już. Ale żadna z Was mi nie napisała czy jak tą wodę otworze to mam ją przez te 24h trzymać w lodówce czy nie muszę?

Cytat:
Mąż mówi, że zależnie od numeru to faktycznie możecie mieć troszkę większy bagażnik. No chyba, że ja tyle rzeczy nabrałam do rodziców, teraz bym wzięła o wiele mniej.
Na drogę powrotną mąż wytargał z piwnicy kratę (poprzedni właściciel miał jako ciężarówkę )

Moje dziewczę przed chwilą zrzuciło prawą skarpetkę a teraz lewą i to te co się najdłużej jej na nóżkach trzymają z HM. Tatuś ją nastraszył, że jeszcze raz i założy niespadajki
Mój mąż odpowiada, że b6 cokolwiek to znaczy

Moja h&m'owych jeszcze nie skopala ani razu
Cytat:

Sliczny!

Cytat:
Ja mam silikonowe z tt takie co są dwie w zestawie rozowa i niebieska no ale jeszcze ich nie używałam, ale mam nadzieję, że się sprawdzą

Axela będę trzymać kciuki za rozprawę.

Ząbki
Stary 2013-09-21, 20:18   #2062
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
znów nie mam czasu na nadrabianie
jestem już u rodziców więc może będę miała trochę więcej czasu
Stary 2013-09-21, 20:19   #2063
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi pediatra mówiła że dzieciom nie można podawać Żywca (w sensie wody Żywiec Zdrój a nie piwa ) Każda mineralną można oby nie Żywiec. Ale nie dopytalam dlaczego.

My dziś po pierwszym basenie. Zdjęć nie ma i nie będzie bo nie ma komu robić Ja z A mąż z M. Dziewczyny były bardziej sobą zainteresowane, panią prowadzącą i innymi dziećmi niż wodą ;-)
Eee to już teraz zglupialam. Szkoda, że nie powiedziała czemu. No nic na noc mam już i tak żywca kupionego i już mi się nie chce do sklepu poginac.

No tak u Was nie ma kto zdjęć zrobić ale fajnie, że się dziewczynom podobało

Ząbki
Stary 2013-09-21, 20:36   #2064
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj magnez

Też mam wielki na wodę i jak była potrzeba to stał sobie bliżej łóżeczka. Dasz radę kilka dni.
Tutaj cię troszkę podłamię, u nas katar trwał wiele dłużej ...
Może nie będzie potrzebny ten katarek bo małej trochę przechodzi. Znaczy jeszcze trochę charczy ale już dużo mniej niż wczoraj.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Widomosc od cynamonka:

Przede wszystkim bardzo dziękuję Wam za wsparcie- dobrze, ze Was mam :thumbup:

Tak na szybko- nie mamy dostępu do wyników badań więc nie skonsultujemy tego gdzie indziej. Ale jakoś mam zaufanie do lekarza który będzie operował Adaska.

Wada, która ma Adaś jest bardzo niespotykana. 10% dzieci umiera w pierwszych 4tygodniach, 80% przed ukończeniem 1roku życia. Dlatego trzeba operować. Świetna wiadomością jest to, ze przy tej wadzie saturacja jest poniżej 75% a u Adasia jest na poziomie 96-98% czyli jak u zdrowego dziecka :thumbup:

Odnośnie tego czy można było zobaczyć to na usg- nie. Poza tym miałam też robione w PL usg i też nic nie wyszło. Powiem więcej- bez specjalistycznych badań ta wada pozostaje w ukryciu do 4-5 tygodnia. Dopiero później słychać szmery. Ale my mieliśmy wizytę u lekarza w 6 tygodniu i osluchiwali serduszko i nic nie zauważyli! Nie zostawimy tak tego bo straciliśmy 5 tygodni przez niekompetencję lekarza. 5 tygodni meczarni fizycznej Adasia

A z dobrych wieści - idziemy dzisiaj na spacer
Mąż właśnie pojechał po wózek i idziemy przewietrzyc Adasia na pół godzinki- Mały dostał porcję mleka i leki więc pozwolili nam iść. To będzie najcudowniejszy spacer w życiu

Mam prośbę- mogłaby któraś z Was przekopiowac moje wiadomości do majowo- czerwcowych mam? Z góry dzieki
Pozdrawiamy
Mocno ściskam za was.

Cytat:

Sama bym taki kupiła

Ząb mnie boli a termin u dentysty mam na listopad...task na 3 miesiące przed wizytą trzeba się zapisać. Masakra. I to prywatnie a każda plomba minimum 100zł.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:36   #2065
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

O widzisz, a nam lekarze mówili (gdy mieliśmy problemy z kupą), że tylko Żywiec, ewentualnie mama i ja czy jakoś tak.

Cytat:
Vil super

my mamy silikonowe z tt i póki co się sprawdzają, młoda sama wsadza do miski i do buzi, czasami do oka, ale chociaż go sobie nie wybije.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:39   #2066
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil widzę że Przemuś ma apetyt.
Moja Karolcia musi wcinać jedną łyżkę za drugą, jak się ociągam z nakładaniem to jęczy.
Dziś ją miała nakarmić moja mama, została sama z Karolą i nie wiedziała czemu mała co chwilę zaczyna płakać. A babcia za wolno karmiła

No i obcięłam włosy z tyłu mam po kark a z przodu dłuższe. Bardzo mi się podoba.

Diabli witaj kochana

cloche kciuki dla was

loney i gdzie była kasa?

cynamonowo mocno trzymam kciuki!
Stary 2013-09-21, 20:44   #2067
Veronic
Wtajemniczenie

cynamonowa- super, ze mogliście wyjsc na spacerek.
3mam kciuki za Adasia !!

antoinette
- ciekawe z tym ulewaniem po sokach
mój chlusta codziennie nawet jak nie piję żadnego soku, także u nas to się nie sprawdza;p zresztą u nas na kupę (tzn jej brak) nie zadziałały ani śliwki, ani jabłka, ani buraki, ani rumianek... problemy brzuszkowe W występują niezależnie od tego co zjem... a jem praktycznie wszystko

vil- super kombinezon

Aas- yyy przecież woda żywiec zdrój jest jedną z najlepszych dla dzieci, bo w sumie składników mineralnych ma 230mg/l, a inne mają więcej
więc nie wiem o co chodzi tej lekarce

Wojtuś śpi od godziny, po kąpieli strasznie mi się rozryczał,ale to przez to ,ze był zmęczony i śpiący

aaa i dzisiaj na spacerze kilka razy zaśmiał się na głos w końcuuu
płakał w wózku, wzięłam go na ręce i w dalszym ciągu płakał, więc zrobiłam mu samolocik- a ten w śmiech;D, potem znowu płacz, więc zaczęłam z nim skakać (trochę to było niebezpieczne;p) , i podczas każdego mojego skoku- Wojtuś się śmiał- krótko bo krótko,ale zawsze
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:47   #2068
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej, hej
Mały już śpi w łóżeczku- biorę się za nadrabianie żeby znowu zaległości mi się nie porobiły

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:50   #2069
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wróciliśmy ze spaceru, była akcja syrena bo zmęczony synuś nie umiał zasnąć w wózku. tzn. zasnął na moment, po czym ktoś strzelił petardą, i ten się zerwał przestraszony, rozdarł się jeszcze głośniej i spać w wózku już nie chciał.. za to teraz grzecznie śpi w łóżeczku kiedy nic go nie rozprasza a mamusia ma czas na kawkę i ciasteczko

znacie jakieś szybkie i pyszne ciasta ze śliwkami? mąż ma mi przynieść dzisiaj siatkę śliwek, trochę przerobię na powidła, ale jeszcze bym sobie ciasto jakieś upiekła na weekend
właśnie zrobiłam ze śliwkami to

http://kotlet.tv/ucierane-ciasto-z-rabarbarem

jest extra i super proste, właśnie się piecze

Cytat:
Można z przodu, ale nie wiem co lepsze, czy z tyłu i jak sobie kwęka mniej słychać, czy z przodu i nic nie można zrobić ...
Z tyłu nie wiadomo co się dzieje, a z przodu rozprasza

ja mam lusterko zamontowane, że widzę młodego we wstecznym, ale muszę zamontować wyłącznik poduszki, bo z tyłu młody marudzi, a jak go TŻ wozi z przodu to nie narzeka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mysia a jak te dresiki z H&M, nie wiem czy pisałaś, nie doczytałam. Nie cisnął Piotrusia w kostkach ? bo my nosimy tylko bluzę, spodnie podłożyłam na dno szafy
zapomniałam Ci napisać, rozciągnęłam je i źle nie jest, ale faktycznie się odciskają

Witam nową koleżankę

Cloche kciuki za florka

Cynamonowa bardzo współczuję Ci chorego małego serduszka i trzymam kciuki za zdrówko

Diabli, super, że się lepiej czujesz

Zaraz będę dalej czytać.
Wczoraj nakarmiłąm młodego o 12 i dzisiaj dopiero o 11, w międzyczasie zjadł 650 ml mojego, to dużo czy mało?

Wyjazd integracyjny był suuuper strzelaliśmy z łuku, wiatrówek paintballa. Prowadziłam quada, jeepa i buggy wieczorem był nsuper grill i balowałam do 2 a hotel bania przecudny
Stary 2013-09-21, 21:02   #2070
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Stosujecie jeszcze diete przy kp? Ja zajadam wszystko pije Pepsi light, jem grzyby, nawet groszek i fasolke
Co do pogrubionego to chyba żartujesz Dziecko tak na starcie zatruwać? Aspartam to ZŁO
Cytat:
Mój mąż odpowiada, że b6 cokolwiek to znaczy

Moja h&m'owych jeszcze nie skopala ani razu
Odpowiedź mojego "a to takie fajne z tymi światełkami co mi się podobają, ale z silnika to już da się wyciągnąć więcej" i faktycznie macie większy bagażnik o jakieś 100l. My teraz szukamy autka, ale WW odpada, zbyt popularne w kradzieżach (tak orzekł mąż) i cieszy japkę na Astrę4.

U nas H&Mowe trzymają się wiele dłużej, ale dzisiaj to jej chciałam już gumki recepturki zakładać a ona zakłada jedną stopę na drugą i to spod spodu wyciąga i tak oto złazi po jakimś czasie ta skarpeta.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam lusterko zamontowane, że widzę młodego we wstecznym, ale muszę zamontować wyłącznik poduszki, bo z tyłu młody marudzi, a jak go TŻ wozi z przodu to nie narzeka
Moja ostatnio z tyłu była cicho, aż się dziwiłam co się stało, a tatuś zdjął z szyby plakietkę "dziecko w samochodzie" bo na przyssawki i mu spadało i włożył pod zagłówek za małą. A ona się wlepiała całą drogę w to kolorowe coś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości