|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
U mnie buraczki nie zadziałały
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na warzywach i owocach były suszone śliwki, morele, żurawina. Tak 5 takich śliwek dziennie jadłam ale wprowadzaj pomału i sprawdź czy nie zaszkodzą. Położna na sam początek kazała utrzeć mi jednego buraka, jedno jabłko i ze 3 marchewki (3 bo miałam swoje z działki takie mniejsze) i soczek z tego wypić. Codziennie jadłam jeszcze jabłko starte na tarce i do tego marchewkę tarłam. Całkiem smaczne ![]() A te powidła dla dzieci śliwkowe z gerbera też smaczne. Jadłam aż mi się uszy trzęsły ![]() Teraz możesz też spróbować zjeść normalną śliwkę. Sezon na nie to wszędzie dostaniesz
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-21 o 16:00 |
|
|
|
|
#2043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Zmiescilam
a zabralismy wózek, 2 torby podróżne, wanienke, lezaczek i mate + kilka mniejszych toreb np.z pampersami ![]() Dzięki było całkiem ok, mimo że na prom musieliśmy czekać godzinę to Młoda dala radę Pogoda super, więc spacerujemy. Teraz L.śpi a potem idziemy na spacer w chuscie ![]() Dzięki ![]() Cytat:
już doczytalam co mu jest i z całych sił trzymam kciuki!!!Cytat:
![]() Cytat:
a mm dla własnego spokoju lepiej weź, chociażby właśnie w tych jednorazowych saszetkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cloche trzymam kciuki by Florus jak najszybciej doszedł do siebie żebyście mogli się karmić ![]() Diabli witaj w domu i żeby jak najmniej gardło Cię bolało.
|
|||||
|
|
|
#2044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buraczki też jadłam, sok z jabłek piłam (o właśnie, skończył się to otworzę zaraz następny). Powiedziałam mężowi, że jak się skończą kwalifikacje F1 to idziemy na spacer do biedronki po sliwki, na co on, że po kwalifikacjach kończy oglądać mecz siatkówki a do biedronki jutro, bo ma być cieplej ... a samej mi się nie chce bo tam zimno ![]() A te śliwki to na wagę czy pakowane? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Nie jadłam do tej pory bo to "pestkowe". Poszperam w lodówce może coś znajdę.---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak robicie mm na wodzie mineralnej (Motylku z tego co pamiętam Ty robisz na Żywcu) to taka butelkę trzeba zużyć w 24h? I trzymacie ją w temp.pokojowej czy w lodówce jak już jest otwarta?
Pytam, bo w domu robię na przegotowanej wodzie ale na wyjeździe to mi wygodniej na Żywcu właśnie. |
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Jak ty sie pomiescilas z tyloma rzeczami heee niezle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
No dobra sklamalam
lezaczek jechał już z nam w środku, ale reszta w bagażniku Mamy passata. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() O a czemu dałam go do 16 a nie do 48 czy 51? Z czystej ciekawości pytam
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku trzymamy bardzo mocno kciuki za Adasia, całe szczęście że wada wykryta i wyleczą Maleństwo
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku trzymamy kciuki z Macią! Jakby ktoś był zainteresowany żyrafą sophie za 47 zł to niech pisze to podeślę linka.
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
rzegotowana.. Ta z butli moze byc? Bylysmy w zoo pogoda super to trzeba korzystac Z zainteresowala sie tylko sloniami i malpami skaczacymi po drzewach. Zawsze cos :p Popojutrze rozprawa nr 1. Boje sie ![]() Poza tym to mi lepiej, do tego wygralam stowke w zdrapce ![]() Mlode w koncu zasnęło wiec moge cos zjesc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo trochę ja podgrzewal i wtedy mleko. dopiero później go oswiecilam, ze wypadaloby ja jeszcze przegotować...wiec jedna butelke wzial i przegotował, ale stwierdził, ze to bez sensu hehe. cyce roznie raz trochę mala ciagnie i zasypia, innym razem nic jej nie leci albo odciągam 20-30ml. walczymy ![]() gardlo boli z dnia na dzień coraz bardziej, szyja tez, ale jeszcze trochę i powinno być lepiej. goraczka już odpuscila. poszłabym na jakiś spacer, ale wszyscy w kolo trabia, ze nie mogę masakra.Motylku - zyrafka już z przesylka? jeśli tak chcemy ![]() u Nelusi był dzisiaj Szymek i przyniosl jej superowego stwoera-pluszaka musimy mu uszyc sweterek w paski i będzie freddie kruger hehe. a siostra upolowala młodej na ciuchach piekna kamizelke z minnie - czerwona w biale kropeczki, z uszkami...cudna! już się umawiamy na ciuchy w przyszłym tyg. podobno dziecięcych tyyyle (w końcu zimowe), ze dla Neli trzeba isc osobno bo ona szukala rzeczy dla siebie i młodego.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-21 o 16:57 |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze o sokach mówiła, że to sama chemia. Więcej w tych sokach jest konserwantów niż jabłka i żeby przez sokowirówkę jabłka przepuszczać. Ona taka trochę staroświecka ale chyba rację miała. Po tych sokach z kartonu mała mi ulewała strasznie. Szkoda, że już nie karmię piersią
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-21 o 18:00 |
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drogę powrotną mąż wytargał z piwnicy kratę (poprzedni właściciel miał jako ciężarówkę )Cytat:
![]() Moje dziewczę przed chwilą zrzuciło prawą skarpetkę a teraz lewą i to te co się najdłużej jej na nóżkach trzymają z HM. Tatuś ją nastraszył, że jeszcze raz i założy niespadajki
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Chwalimy sie :p
Mama kupila Przemkowi swietny cieply kombinezon misiowy, bardzo gruby, na zime, z FF, przeceniony na 27 zl wywijane lapki i stopki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Xal ulewała ale tak jakby chlustała mlekiem. Raz była jak w sam raz położna i się pytała co jadłam i co piłam. Wymieniałam jej i mówię, że piłam sok jabłkowy rozcieńczony wodą a ona, że te soki kupne to samo zło. Raz też przy mnie zadzwoniła do niej jakaś świeżo upieczona mamusia i też, że dziecko jej tak chlusło i prawdopodobnie przez multiwitaminę. Nie wiem czy to prawda. Ja tam się jej słuchałam a mała i tak kolki miała. Ale wiadomo, że kolki są czasem niezależnie od tego co się je i pije. Hmm, nie chcę zapeszać ale chyba mi się dziecko naprawiło Dziś znowu sama zasypia w łóżeczku. Przez kilka dni było mega darcie i usypiałam ją albo w bujaczku albo z suszarką. Zjadła mi dziś już 4 razy po 120 ml żeby nie zapeszyć
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-21 o 19:29 |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Vil super
![]() Dziewczyny, szukałam łyżeczki dla małej i pytam męża o opinię a on "zapytaj dziewczyn na forum, mają też starsze dzieci to pewnie wiedzą co się lepiej sprawdza, ja się nie znam" Tak więc, zgodnie z zaleceniem męża zapytuję o łyżeczki. Mam 2 zwykłe plastikowe, ale wydają mi się twarde. Zastanawiam się nad silikonowymi, że jak się wkłada do buzi to się "zgniecie" no i jedzonko zostanie w buzi bez mojego kombinowania. troszkę mnie to kombinowanie męczy podając dicoflor więc szukam czegoś innego. Co polecacie? Zwykłe, silikonowe, miękkie ... jakieś konkretne firmy?
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Wojtus akrobata zrobil manewr... z pozycji półleżacej na rogalu, podniósł się sam do siadu przechylił głowe na prawo i upadł na brzuch.. Czy można to zaliczyc jako obrót z pleców na brzuch ?
|
||
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Dziewczyny czy lista karmiacych piersia zamieszczona ns 1 stronie jest aktualna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dziewczyny mi pediatra mówiła że dzieciom nie można podawać Żywca (w sensie wody Żywiec Zdrój a nie piwa
) Każda mineralną można oby nie Żywiec. Ale nie dopytalam dlaczego.My dziś po pierwszym basenie. Zdjęć nie ma i nie będzie bo nie ma komu robić |
|
|
|
#2061 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny. Generalnie zuzywamy butle w 24h, także nie przegotowuje jej już. Ale żadna z Was mi nie napisała czy jak tą wodę otworze to mam ją przez te 24h trzymać w lodówce czy nie muszę? ![]() Cytat:
Moja h&m'owych jeszcze nie skopala ani razu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Axela będę trzymać kciuki za rozprawę. |
|||||||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
znów nie mam czasu na nadrabianie ![]() jestem już u rodziców więc może będę miała trochę więcej czasu |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak u Was nie ma kto zdjęć zrobić ale fajnie, że się dziewczynom podobało
|
|
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za was.Cytat:
![]() Ząb mnie boli a termin u dentysty mam na listopad...task na 3 miesiące przed wizytą trzeba się zapisać. Masakra. I to prywatnie a każda plomba minimum 100zł.
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy silikonowe z tt i póki co się sprawdzają, młoda sama wsadza do miski i do buzi, czasami do oka, ale chociaż go sobie nie wybije.
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
vil widzę że Przemuś ma apetyt.
Moja Karolcia musi wcinać jedną łyżkę za drugą, jak się ociągam z nakładaniem to jęczy. Dziś ją miała nakarmić moja mama, została sama z Karolą i nie wiedziała czemu mała co chwilę zaczyna płakać. A babcia za wolno karmiła ![]() No i obcięłam włosy z tyłu mam po kark a z przodu dłuższe. Bardzo mi się podoba. Diabli witaj kochana cloche kciuki dla was loney i gdzie była kasa? cynamonowo mocno trzymam kciuki! |
|
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamonowa- super, ze mogliście wyjsc na spacerek.
3mam kciuki za Adasia !! ![]() ![]() antoinette- ciekawe z tym ulewaniem po sokach mój chlusta codziennie nawet jak nie piję żadnego soku, także u nas to się nie sprawdza;p zresztą u nas na kupę (tzn jej brak) nie zadziałały ani śliwki, ani jabłka, ani buraki, ani rumianek... problemy brzuszkowe W występują niezależnie od tego co zjem... a jem praktycznie wszystko vil- super kombinezon ![]() Aas- yyy przecież woda żywiec zdrój jest jedną z najlepszych dla dzieci, bo w sumie składników mineralnych ma 230mg/l, a inne mają więcej więc nie wiem o co chodzi tej lekarce ![]() Wojtuś śpi od godziny, po kąpieli strasznie mi się rozryczał,ale to przez to ,ze był zmęczony i śpiący aaa i dzisiaj na spacerze kilka razy zaśmiał się na głos ![]() płakał w wózku, wzięłam go na ręce i w dalszym ciągu płakał, więc zrobiłam mu samolocik- a ten w śmiech;D, potem znowu płacz, więc zaczęłam z nim skakać (trochę to było niebezpieczne;p) , i podczas każdego mojego skoku- Wojtuś się śmiał- krótko bo krótko,ale zawsze ![]() |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Mały już śpi w łóżeczku- biorę się za nadrabianie żeby znowu zaległości mi się nie porobiły ![]() |
|
|
|
#2069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://kotlet.tv/ucierane-ciasto-z-rabarbarem jest extra i super proste, właśnie się piecze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam nową koleżankę Cloche kciuki za florka ![]() Cynamonowa bardzo współczuję Ci chorego małego serduszka i trzymam kciuki za zdrówko ![]() Diabli, super, że się lepiej czujesz Zaraz będę dalej czytać. Wczoraj nakarmiłąm młodego o 12 i dzisiaj dopiero o 11, w międzyczasie zjadł 650 ml mojego, to dużo czy mało? Wyjazd integracyjny był suuuper a hotel bania przecudny
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko tak na starcie zatruwać? Aspartam to ZŁOCytat:
U nas H&Mowe trzymają się wiele dłużej, ale dzisiaj to jej chciałam już gumki recepturki zakładać ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Na warzywach i owocach były suszone śliwki, morele, żurawina. Tak 5 takich śliwek dziennie jadłam ale wprowadzaj pomału i sprawdź czy nie zaszkodzą. Położna na sam początek kazała utrzeć mi jednego buraka, jedno jabłko i ze 3 marchewki (3 bo miałam swoje z działki takie mniejsze) i soczek z tego wypić. Codziennie jadłam jeszcze jabłko starte na tarce i do tego marchewkę tarłam. Całkiem smaczne 
a zabralismy wózek, 2 torby podróżne, wanienke, lezaczek i mate + kilka mniejszych toreb np.z pampersami 
muszę być co 5 minut przy maleństwie jak Jej się znudzi brzuchowanie.
Nie jadłam do tej pory bo to "pestkowe". Poszperam w lodówce może coś znajdę.

Dziś znowu sama zasypia w łóżeczku. Przez kilka dni było mega darcie i usypiałam ją albo w bujaczku albo z suszarką. Zjadła mi dziś już 4 razy po 120 ml
żeby nie zapeszyć
za was.
Ślub 27. X. 2012