Czarna Lista PLOTKI cz. II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 22:31   #1501
Pechele
Wtajemniczenie

Przekupka: 70 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna Lista PLOTKI cz. II

Gdzie widzisz że podane były ceny gabarytu B ???
Były podane A i są prawdziwe., więc uprzejmie proszę zanim zaczniesz obrażać i mędrkować przeczytaj uważnie co jest napisane.
Gabaryt B jest droższy o 2 złote. Suma tak zawrotna ze doprawdy faktycznie jest o czym dyskutować....

możecie o tym dyskutować dalej, ale ja nie mam zamiaru się groszami zajmować a dyskusje o złotówce czy dwóch mi po prostu uwłaczają. Jak ktoś chce liczyć grosze niech liczy, to wolny kraj, ja wolę liczyć grube.
Moim celem jest znaleźć sposób na to by nie dopadła mnie poważniejsza strata i jak się przed nią zabezpieczyć. A dokładnie przed pazernością co niektórych na 2 zeta, za które w przypadku wpadki ja mogę ponieść konsekwencje kilkuset złotych.
Na bank nie będe się wymieniać z osobami którym 2 złote przesłaniają zdrowy rozsądek i uniemożliwiają trzeźwe myślenie. O odpowiedzialnym i uczciwym podejściu do wymiany nie wspominając.

PERFUMY I BIŻUTERIA nowy!!!
CIUSZKI I BUTYnowa sukienka na wesele rozm 46

Edytowane przez Pechele
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:24
Pechele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:11   #1502
_Kari_
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 98% pozyt.

A ja bym proponowała poprostu w regulaminie zawrzeć iż wysyłka paczką lub poleconym wartościowym...i problem rozwiązany nie bedzie domniemywania czy się ktoś godzi czy nie godzi na polecony i kto się jak dzieli jeśli zagubi się owy list... itd, bla, bla, bla...

Nie rozumiem, po co te wszystkie domniemywania - zostawić bezpieczne formy wysyłki i tyle, zlikwidować polecony i bedzie git. Tylko wtedy ten wartościowy niech ma odpowiednią kwotę wpisaną bo niejedne Diory czy Chanele to nie 50zł...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:37   #1503
Pechele
Wtajemniczenie

No i właśnie dokładnie o to chodzi.
Poleconym - książki jak mniejsza ilość (sztuka dwie, trzy wiadomo że do 2 kg) oraz za porozumieniem wyraźnym stron ze względu na znikomą wartość przesyłki. Np gdy dziewczyny się próbkami czy rajstopami
Reszta przesyłek wartościowym, paczka, multipaczka, e-przesyłka jeśli ktoś ma możliwość i kurier.

A przy okazji mam jeszcze taką poradę, bo zapewne nie wszyscy o tym wiedzą.
Jeśli macie dziewczyny duże gabarytowo lub ciężkie paczki ( czasem zdarza się wysyłać kilkanaście książek, sprzet do domu do kuchni, albo po prostu jest to duża wymiana) polecam Wam korzystać z firmy sendit.pl
To kurierierska firma, którą podpowiedziała mi jedna wizażanka. Super sprawa. Zamawiacie odbiór przez net, zero stresu o jakieś specjalne pakowanie, odbierają paczki z domu i dostarczaja do adresata, a 50 gr (o ile mnie pamięć nie myli) kosztuje dodatkowo powiadamianie adresata a w praktyce kontakt telefoniczny z kurierem, Można się umówić wtedy kiedy będzie się w domu lub żeby zostawił u sąsiadów. Oczywiście odpowiadają za paczki. Korzystałam kilka razy i jestem mega zadowolona. Dla porównania. Kiedyś wysyłałam ciężka paczkę ok 11 kg pocztą i zapłaciłam 32 zł. Paczka przyszła uszkodzona. Zapewne komuś spadła. Niedługo potem senditem i za 12 kg pakę zapłaciłam 16,50 zł. Gabaryty były podobne. Zauważcie że zapłaciłam połowę tego co na poczcie. No i nie taszczyłam się z taką paką na pocztę i nie musiałam odstać regularnych 40 min w kolejce. Ani odbiorca nie musiał też z poczty taszczyć. Przy ciężkich przesyłkach jest to super rozwiązanie. A teraz sobie przemyślałam że skoro paczka na poczcie taka normalna kosztuje ok 15 zł i jeśli wysyłać wartościowsze rzeczy to chyba tym senditem też jest lepiej. W każdym razie polecam.

Stary 2013-09-21, 16:09   #1504
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Przekupka: 176 pkt / 100% pozyt.

Siarko, listonosz chodził wczoraj i paczki nie ma
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:22   #1505
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Witajcie
Ostatnio pisałam tutaj i dostało mi się za nieodpisywanie niektórym wizażankom na ich propozycje z wymianą. Oczywiście wzięłam to do siebie i każdej wizażance regularnie odpisywałam
Chciałam tylko napisać, że śmieszy mnie coś. Dostało mi się od jednej z was za olewacki stosunek i brak kultury, przyszło co do czego wpisałam się w wątku owej wizażanki, że zainteresował mnie jeden produkt. Wizażanka odpisała to ja dalej z propozycją. Cisza. Ok myślę, pewnie już się wymieniła z kimś innym albo może nie jest zainteresowana. Piszę więc drugi raz bo zainteresowała mnie jedna flaszka perfum z jej wątku. Odpisała mi, że sprawdzi zapach i do tej pory cisza Drogie kobietki jeśli z jakiś powodów nie interesuje was wymiana ze mną lub macie uraz, że komuś kiedyś nie odpisałam napiszcie mi to prosto z mostu. Pewnie niektóre z was powiedzą ok robiła to samo to teraz niech ma pretensje tylko do siebie- w porządku, ale niech taka osoba mnie ani innych dziewczyn nie poucza bo to zabawne się robi.

To tyle

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 21:15   #1506
pin3ska
Zakorzenienie

Przekupka: 36 pkt / 100% pozyt.

ebie
Cytat:
Napisane przez Pechele Pokaż wiadomość
Gdzie widzisz że podane były ceny gabarytu B ???
Były podane A i są prawdziwe., więc uprzejmie proszę zanim zaczniesz obrażać i mędrkować przeczytaj uważnie co jest napisane.
Gabaryt B jest droższy o 2 złote. Suma tak zawrotna ze doprawdy faktycznie jest o czym dyskutować....

możecie o tym dyskutować dalej, ale ja nie mam zamiaru się groszami zajmować a dyskusje o złotówce czy dwóch mi po prostu uwłaczają. Jak ktoś chce liczyć grosze niech liczy, to wolny kraj, ja wolę liczyć grube.
Moim celem jest znaleźć sposób na to by nie dopadła mnie poważniejsza strata i jak się przed nią zabezpieczyć. A dokładnie przed pazernością co niektórych na 2 zeta, za które w przypadku wpadki ja mogę ponieść konsekwencje kilkuset złotych.
Na bank nie będe się wymieniać z osobami którym 2 złote przesłaniają zdrowy rozsądek i uniemożliwiają trzeźwe myślenie. O odpowiedzialnym i uczciwym podejściu do wymiany nie wspominając.

Jezeli chodzi o A to nadal pleciesz głupoty

Cennik na stronie poczty:
list polecony do 1 kg gab A eko kosztuje 5,90 zł (prio 6,70)
list z zad wart do 1 kg gab A eko na 50zł - 6,95 zł (prio 7,70)
list z zad wart do 1 kg gab A eko na 100zł - 7,95 zł (prio 8,70)

Ceny jakos nie są identyczne. Niektorym 2 zł robią róznice, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd

I nie chodzi o uwlaczające Ci podobno dyskusje o złotówce czy dwóch, ale o to, ze nie masz racji, nie potrafisz sie przyznac do błędu i jeszcze przy zwróceniu Ci uwagi zaczynasz plesc o uwłaczaniu i obrazaniu (przypominam, ze słowa o pleceniu głupot pierwszy raz zostały uzyte przez Ciebie i skierowane do innej wizazanki, wiec zatem jezeli one Cię obrażają, to znaczy, że Ty wczesniej obraziłas tamtą wizazankę) Więc proponuję sie tak nie unosić

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)

Edytowane przez pin3ska
Czas edycji: 2013-09-21 o 21:23
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:06   #1507
Pechele
Wtajemniczenie

Ty nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć?

Od początku pisałam że różnice są tak małe że bezpieczeństwo przesyłki, eliminacja nerwów w razie wpadki a przede wszystkim nie obarczanie finansowo czy materialnie drugiej strony wymiany w razie wpadki przy tak małych różnicach nie podlega dyskusji.
Ciekawe czy jeśli przy większej wymiance zaginie przesyłka do Ciebie z taką radością i zapałem jak tutaj prezentujesz pokryjesz straty w połowie.
Nie zajmuję się duperelami, bzdetami i rzeczami nieistotnymi. Ineresuje mnie całość problemu, jego konsekwencje w przyszłości i jej przewidywanie. Oczywiście rozumiem że większość umysłów tego nie potrafi i musi znajdować zaczepienie na czymś co jest im bliskie np złotówce.
Ja należę do ludzi którzy widząc wypadek samochodowy i słyszać- "potrzebuję pomocy do rannej kobiety w czerwonym płaszczu" pobiegne pierwsza i zrobię wszystko zeby jej pomóc, i zrobić wszystko co w tej sytuacji jest możliwe by ogarnąc jak najwięcej i zadziałać jak najskuteczniej. Od Ciebie obawiam się zamiast sensownej reakcji w takim przypadku usłyszelibyśmy komentarz - "ale przeciez to nie płaszcz tylko trencz, no i gdzie on jest czerwony?! przecież to koral, no czysta desperacja jak można tak kolory mylić..."
Dokładnie tak zachowujesz się teraz. I co z tego że płaszcz jest koralowy a nie czerwony, skoro w generalnym rozrachunku Twoje podejście wypada...hm..smutno.

Stary 2013-09-21, 22:13   #1508
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Czy tylko ja odnosze wrazenie, ze wizazanka Pechele to jakies nowe wcielenie zbanowanej wizazanki Krusiak?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:30   #1509
Pechele
Wtajemniczenie

Twoje wrażenia James to Twój problem. Jak widać duuuuuży.

Stary 2013-09-21, 22:33   #1510
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Przekupka: 30 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ostatnio pisałam tutaj i dostało mi się za nieodpisywanie niektórym wizażankom na ich propozycje z wymianą. Oczywiście wzięłam to do siebie i każdej wizażance regularnie odpisywałam
Chciałam tylko napisać, że śmieszy mnie coś. Dostało mi się od jednej z was za olewacki stosunek i brak kultury, przyszło co do czego wpisałam się w wątku owej wizażanki, że zainteresował mnie jeden produkt. Wizażanka odpisała to ja dalej z propozycją. Cisza. Ok myślę, pewnie już się wymieniła z kimś innym albo może nie jest zainteresowana. Piszę więc drugi raz bo zainteresowała mnie jedna flaszka perfum z jej wątku. Odpisała mi, że sprawdzi zapach i do tej pory cisza Drogie kobietki jeśli z jakiś powodów nie interesuje was wymiana ze mną lub macie uraz, że komuś kiedyś nie odpisałam napiszcie mi to prosto z mostu. Pewnie niektóre z was powiedzą ok robiła to samo to teraz niech ma pretensje tylko do siebie- w porządku, ale niech taka osoba mnie ani innych dziewczyn nie poucza bo to zabawne się robi.

To tyle

Wypowiem się bo to o mnie chodzi
Otóż najzwyczajniej w świecie nie mam teraz czasu chodzić po Douglasach i Sephorach ponieważ mam sesję poprawkową i szukanie mieszkania/przeprowadzkę na głowie. Ja nie tworzę sobie żadnych "czarnych list" ani nie jestem mściwa "ona mi nie odpisała, to teraz ja jej nie odpiszę", bez przesady.
Napisałam że odezwę się jak sprawdzę zapach, a ponieważ zapachu nie sprawdziłam to się nie odzywam. Nie czuję się winna z tego powodu. Natomiast widzę że Ty masz satysfakcję że mogłaś wypowiedzieć się w tym wątku i odpłacić mi pięknym za nadobne. Faktycznie, wymiany i sprawdzania tego zapachu już mi się odechciało

Edytowane przez Gwiazdeczka223
Czas edycji: 2013-09-21 o 22:37
Gwiazdeczka223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:43   #1511
ragutka
Zakorzenienie

Przekupka: 255 pkt / 100% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42929874]Czy tylko ja odnosze wrazenie, ze wizazanka Pechele to jakies nowe wcielenie zbanowanej wizazanki Krusiak?[/QUOTE]

Nie jesteś sama...może tylko ja mam jeszcze inną osobę na myśli.

Edytowane przez ragutka
Czas edycji: 2013-09-21 o 22:47
ragutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:02   #1512
Pechele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Phiii...jakie to eleganckie i na "poziomie" rzucać publicznie takie myśli. Od razu poznać z kim przyjemność...
Nie łatwiej zwrócić się z prośbą do moderatora?
Rozumiem że wygodniej szkalować....

Stary 2013-09-21, 23:37   #1513
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:

Od początku pisałam że różnice są tak małe że bezpieczeństwo przesyłki, eliminacja nerwów w razie wpadki a przede wszystkim nie obarczanie finansowo czy materialnie drugiej strony wymiany w razie wpadki przy tak małych różnicach nie podlega dyskusji.
Ciekawe czy jeśli przy większej wymiance zaginie przesyłka do Ciebie z taką radością i zapałem jak tutaj prezentujesz pokryjesz straty w połowie.
Nie zajmuję się duperelami, bzdetami i rzeczami nieistotnymi. Ineresuje mnie całość problemu, jego konsekwencje w przyszłości i jej przewidywanie. Oczywiście rozumiem że większość umysłów tego nie potrafi i musi znajdować zaczepienie na czymś co jest im bliskie np złotówce.
Ja należę do ludzi którzy widząc wypadek samochodowy i słyszać- "potrzebuję pomocy do rannej kobiety w czerwonym płaszczu" pobiegne pierwsza i zrobię wszystko zeby jej pomóc, i zrobić wszystko co w tej sytuacji jest możliwe by ogarnąc jak najwięcej i zadziałać jak najskuteczniej. Od Ciebie obawiam się zamiast sensownej reakcji w takim przypadku usłyszelibyśmy komentarz - "ale przeciez to nie płaszcz tylko trencz, no i gdzie on jest czerwony?! przecież to koral, no czysta desperacja jak można tak kolory mylić..."
Dokładnie tak zachowujesz się teraz. I co z tego że płaszcz jest koralowy a nie czerwony, skoro w generalnym rozrachunku Twoje podejście wypada...hm..smutno.

Ty naprawde chyba masz jakis problem. Gdzie ja napisalam, ze chce wysyłac listem poleconym zamiast wartościowym bo mi szkoda 1 zł? Zwrociłam Ci tylko uwagę, kiedy BŁĘDNIE podałaś ceny przesyłek. Po co je podajesz co do złotówki i znizasz sie do poziomu innych?

Zamiast powiedziec "Rzeczywiscie, pomyliłam się" Twoja reakcja wygląda tak mniej więcej : "Ale co mnie obchodzi jakies nic niewarte 2 zł, po co to wyliczać, a w ogole to mnie obrazasz powtarzając moje słowa i nie zawracaj mi głowy, bo jestem lepsza od Ciebie bo ja bym pomogła rannym w wypadku a Ty nie"

Sama siebie poczytaj. Rozbawiłaś mnie

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Phiii...jakie to eleganckie i na "poziomie" rzucać publicznie takie myśli. Od razu poznać z kim przyjemność...
Nie łatwiej zwrócić się z prośbą do moderatora?
Rozumiem że wygodniej szkalować....
Seriously?

Pełna kulturka Pechele, gratulacje

Prowadzisz może szkołę wdzięku i elegancji? Nam, chamom, przydałoby się kilka lekcji

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)

Edytowane przez pin3ska
Czas edycji: 2013-09-21 o 23:43
Stary 2013-09-21, 23:40   #1514
Pechele
Wtajemniczenie

Pin3ezko czytanie ze zrozumieniem nie jest obowiązkowe. Ale przydatne...

Cytat:
Napisane przez pin3ska Pokaż wiadomość
Prowadzisz może szkołę wdzięku i elegancji? Nam, chamom, przydałoby się kilka lekcji
przez grzeczność nie zaprzeczę, skoro sama znasz swoje słabości to nie jest jeszcze tak źle...

Edytowane przez Pechele
Czas edycji: 2013-09-21 o 23:44
Stary 2013-09-21, 23:51   #1515
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Pin3ezko czytanie ze zrozumieniem nie jest obowiązkowe. Ale przydatne...

przez grzeczność nie zaprzeczę, skoro sama znasz swoje słabości to nie jest jeszcze tak źle...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (18,4 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez pin3ska
Czas edycji: 2013-09-21 o 23:53
Stary 2013-09-21, 23:57   #1516
Fenris
Czekam na Ragnarok

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Nie przeginasz trochę, Pechele? Pomyliłaś się i zamiast przyznać się do błędu próbujesz wmówić rozmówcom, że jesteś ponad to. Tutaj wychodzą akurat Twoje kompleksy i próba zamydlenia oczu... Porównałaś wcześniej błędnie ceny poleconego z gabarytem B i wartościowego z gabarytem A, po czym po zwróceniu uwagi obrażasz i niepotrzebnie się unosisz.
Wypadałoby przeprosić. To ponad Twoje siły? Lepiej wydrapać wszystkim oczy, ale nie przyznać się?

Jakie te wizażanki są czepialskie i chamskie, że śmiały zwrócić CI uwagę.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2013-09-22 o 00:00
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 00:02   #1517
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Ja akurat z Krusiak tylko skojarzenie mialam. Jak czytam o tych klotniach Pechele z kazdym naokolo, o tym, ze sie wszyscy na nia uwzieli, szkaluja ja, pietnuja i co tam jeszcze, to tylko Krusiak mi sie przypomina.

Poza tym pisanie do Pin3ski, ze nie pomoglaby umierajacej w wypadku kobiecie przypomnialo mi, jak Krusiak mi napisala, gdy wsparlam druga strone w jej sporze, ze jestem jak ten ojciec, co wini zgwalcona corke za to, ze krotka spodnice miala. Podobny klimat retoryki, prawda?

4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 00:36   #1518
Pechele
Wtajemniczenie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42930617]Ja akurat z Krusiak tylko skojarzenie mialam. Jak czytam o tych klotniach Pechele z kazdym naokolo, o tym, ze sie wszyscy na nia uwzieli, szkaluja ja, pietnuja i co tam jeszcze, to tylko Krusiak mi sie przypomina.[/QUOTE]

No jak tak patrzę na to teraz z boku to z uprzejmości (abyś miała więcej skojarzeń) mogę Ci podpowiedzieć że kiedyś była tu taka jedna awanturnica - Vilandra. Ale ją to chyba znasz...?
I na przyszłość James, gdy próbujesz się posłużyc sowizmatem pamietaj, że bład logiczny w tym przypadku manipulacja i nie powinna byc tak widoczna. To sztuka a niewprawne posługiwanie sie nią kaleczy bardziej autora niż adresata.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Nie przeginasz trochę, Pechele? Pomyliłaś się i zamiast przyznać się do błędu próbujesz wmówić rozmówcom, że jesteś ponad to. Tutaj wychodzą akurat Twoje kompleksy i próba zamydlenia oczu... Porównałaś wcześniej błędnie ceny poleconego z gabarytem B i wartościowego z gabarytem A, po czym po zwróceniu uwagi obrażasz i niepotrzebnie się unosisz.
Wypadałoby przeprosić. To ponad Twoje siły? Lepiej wydrapać wszystkim oczy, ale nie przyznać się?

Jakie te wizażanki są czepialskie i chamskie, że śmiały zwrócić CI uwagę.
Gdzie ja nazwałam kogoś chamem...? możesz wyraźnie wskazać to miejsce/post? wizażanka sama się tak określiła. To też moja wina? to dopiero retoryka, że klękajcie narody...

Droga Fen na poprzedniej stronie było wyraźnie i to w dwóch postach, o tym że spojrzałam na nieaktualną stronę sprzed podwyżek. Błąd wziął się właśnie stąd i wymieszania informacji w ferworze dyskusji. I gdyby kwota nie była tak znikoma byłby to istotny argument w dyskusji o regulaminie. A tak jest to tylko i wyłącznie czepialstwo i małostkowość która nie wnosi kompletnie nic do tematu dyskusji o regulaminie. Udowadnia tylko tyle że średnia wizażowa woli się zajmować złotówką i docinkami niż poważnie podejść do tematu czegoś tak istotnego jak regulamin który wszystkich obowiązuje i którego zapisy mogą mieć przykre konsekwencje.

Życze owocnego rozprawiania o złotówce.
Mnie ten temat nie interesuje, wolę się zając owocnymi wymianami za setki złotych.

Edytowane przez Pechele
Czas edycji: 2013-09-22 o 01:11
Stary 2013-09-22, 07:55   #1519
siarka40
Szef ds. Wymianek

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42930617]Ja akurat z Krusiak tylko skojarzenie mialam. Jak czytam o tych klotniach Pechele z kazdym naokolo, o tym, ze sie wszyscy na nia uwzieli, szkaluja ja, pietnuja i co tam jeszcze, to tylko Krusiak mi sie przypomina.[/QUOTE]
Może ujmijmy to tak - nick Pechele pojawia się w tym wątku najczęściej, jeśli chodzi o sytuacje konfliktowe.

Cytat:
Droga Fen na poprzedniej stronie było wyraźnie i to w dwóch postach, o tym że spojrzałam na nieaktualną stronę sprzed podwyżek. Błąd wziął się właśnie stąd i wymieszania informacji w ferworze dyskusji. I gdyby kwota nie była tak znikoma byłby to istotny argument w dyskusji o regulaminie. A tak jest to tylko i wyłącznie czepialstwo i małostkowość która nie wnosi kompletnie nic do tematu dyskusji o regulaminie. Udowadnia tylko tyle że średnia wizażowa woli się zajmować złotówką i docinkami niż poważnie podejść do tematu czegoś tak istotnego jak regulamin który wszystkich obowiązuje i którego zapisy mogą mieć przykre konsekwencje.

Życze owocnego rozprawiania o złotówce.
Mnie ten temat nie interesuje, wolę się zając owocnymi wymianami za setki złotych.
Wytłuszczone - i tego proszę się trzymać, inaczej sięgnę po punkty karne.

Dyskusję na temat cen wywołałaś sama, żywo się w niej następnie udzielając. Nie umiesz się przyznać do błędu i jesteś konfliktowa, nie będę tego na dłuższą metę tolerować.
Stary 2013-09-22, 09:07   #1520
Mellamina
Zadomowienie

Przekupka: 42 pkt / 100% pozyt.

A przy okazji za co Krusiak dostała bana - wiecie??
Mellamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:24   #1521
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Mellamina Pokaż wiadomość
A przy okazji za co Krusiak dostała bana - wiecie??
za całokształt

a poważnie, dokąd ban czy karniaki nie dotyczą spamu/trollingu/oszustw nie są ujawniane ich przyczyny - nie na darmo zakładka Ostrzeżenia jest widoczna tylko dla moderacji i adminów i oczywiście własciciela konta

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2013-09-22 o 09:26
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:47   #1522
Mellamina
Zadomowienie

Przekupka: 42 pkt / 100% pozyt.

OK... to już nie dopytuję
Ale dzięki Krusiakowi mam jedne ze swoich ukochanych perfum - dlatego Ją pamietam i zdziwiłam się, że została zbanowana.
Mellamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 10:29   #1523
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.

A ja lubiłam Krusiak. O.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:18   #1524
_Kari_
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 98% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42929874]Czy tylko ja odnosze wrazenie, ze wizazanka Pechele to jakies nowe wcielenie zbanowanej wizazanki Krusiak?[/QUOTE]

Kobieto... wypluj te słowa... nie przywołuj jej tu spowrotem!! Toć to pieniacz jakich mało był, swięta krowa która uważa że ma rację absolutną zawsze i wszędzie... ;/
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:07   #1525
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Siarko, umknęła moja wiadomość z zapytaniem odnośnie nowego regulaminu

" (w razie zaginięcia/zniszczenia przesyłki i nieprzyznania odszkodowania z tego tytułu jednej ze stron, wówczas obie strony dzielą się stratą po połowie).

jak w praktyce "po połowie" podzielić stratę po zaginionej/zniszczonej przesyłce? "
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:28   #1526
Marigold19
🦄

Przekupka: 108 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Wiecie, ja tu nie zaglądałam, ale jak można w ogóle dać takie porównanie do wymianek na targowisku? Czy tylko mnie wydaje się to niesmaczne i jakoś tak nie na miejscu?

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:55   #1527
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Siarko, umknęła moja wiadomość z zapytaniem odnośnie nowego regulaminu

" (w razie zaginięcia/zniszczenia przesyłki i nieprzyznania odszkodowania z tego tytułu jednej ze stron, wówczas obie strony dzielą się stratą po połowie).

jak w praktyce "po połowie" podzielić stratę po zaginionej/zniszczonej przesyłce? "
Doroto, nic nie umknęło, napisałam wszak w piątek, że zaproponuję niebawem zmodyfikowane rozwiązanie, nadto przed Tobą ktoś o to już, zdaje się, pytał, i udzieliłam odpowiedzi.
Stary 2013-09-23, 13:02   #1528
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Wiecie, ja tu nie zaglądałam, ale jak można w ogóle dać takie porównanie do wymianek na targowisku? Czy tylko mnie wydaje się to niesmaczne i jakoś tak nie na miejscu?
Nie tylko Tobie, ale ja ... hmmm, nie dyskutuję z niektórymi ... personami

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:29   #1529
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

dzięki Siarko za info
dopytuję ponieważ przy jednej z ostatnich wymian zaginęła przesyłka do mnie nadana
winną raczej nie nazwałabym wizażanki, która wprawdzie wysłała perfumy listem poleconym, ale według mnie list nie dotarł z winy poczty
( jakkolwiek zmieniły się zasady gry w regulaminie pp, więc odszkodowania niet )
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:12   #1530
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
( jakkolwiek zmieniły się zasady gry w regulaminie pp, więc odszkodowania niet )
A Wizażanka składała reklamację? Znam przypadek innej Wizażanki, która skutecznie zareklamowała zaginięcie przesyłki poleconej (ale nie listu wartościowego) z kosmetykami - dostała maksymalne odszkodowanie (czyli coś około 110 - 120 zł, nie pamiętam ile to wychodzi dokładnie).

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości