Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 22:57   #3211
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No niestety to nie jest zamiennik, zawiera czteroboran sodu Stosuj ostrożnie.

Jesiuuu niecierpię os. Wiem, że podobno beznyna je zabija, czy tam ropa? No ale nie wlejesz sobie tam w ścianę tego. Współczuję.

My mieliśmy osy w pustaku, co koło domu leży ich jeszcze kilka po budowie naszej, i kiedyś tż z moim szwagrem nalali tam benzyny i zapalili

--------------------

Dla spokoju ducha pojechałam na ip z młodą w sprawie tej jesieni średniowiecza pod pampem. I mogę śmiało powiedzieć, że pojechałam chyba tylko po receptę Wizyta trwała szalone 5 minut, kazał pokazać pupencję, to rozebrałam Polę, on jej nogi do góry: "o, no faktycznie spore", koniec inspekcji
Ale jednej ciekawej rzeczy się dowiedziałam: na odparzenia powinno się stosować TYLKO rzeczy nawilżające, ABSOLUTNIE wysuszających. Szczególnie mąki ziemniaczanej

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Aha, i zapomniałam napisać, że Pola dzisiaj prawie usiadła z leżenia na brzuszku. Brakuje już tylko tego podniesienia się z oparcia na rękach do pozycji prostej
No i klęczenie na czworaka też już co raz lepiej, nawet na płytkach i panelach, czasem się tylko rozjedzie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:14   #3212
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aaaa wczoraj moher mnie zaczepil i pado, ojezusmarijo, pani, polowa wrzesnia jest a pani dziecko bez czapeczki woziiiiiiiiii??????? usmiechnelam sie i poszlam se:P
nie cierpie takich bab

Cytat:
Bokeh, tylko ja dalej po porodzie okresu nie dostałam
ja tez jeszcze nie dostalam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, wpadam tylko pokazać tort
Skończyłam go w nocy i nieskromnie ale jestem z siebie dumna Myślę, że Karince się spodoba Tylko prawie nic oprócz torta mi się nie mieści do lodówki
jaaaaaki piekny, cudowny, wprost poezja, jestes wspaniala Mama

i masz racje koniecznie przy gosciach powiedz ze wszystko zrobilas sam,a z dzieciem na rekach

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
9 miesieczniak pozdrawia ciocie!
noooo

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Moich przygód ze szpitalem ciąg dalszy.......
Zaraziłam się od Darii. Całą noc wymiotowałam i miałam biegunke. Rano jechałam do szpitala, dali mi kroplówkę. Jestem teraz w domu. Tż z Darią w szpitalu. I co tu dużo pisać...płakać mi się chce. Daria ma dalej biegunke. Ale już zaczyna lepiej jeść.
Życie.......
biedne Wy
wspolczuje i tuulam

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
.

Neti wiesz tak naprawde to ja tez juz zapomnialam jak to sie jest calowac ... nie wiem dlaczego zrobilam sie taka oschla ... kiedys obslinialam sie z tz ciagle i wszedzie a teraz ... 2 buiziaki i koniec .. i to ja nie chce, on nadal strasznie jest calusny
z calowaniem mam podobnie niestety

:

E]

dziewczyny gdzie kupujecie miecho i rybke dla dzidziolków???
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:30   #3213
Debrah
Zakorzenienie

Nie mam czasu się odnosić więc się tylko pochwalę : RACZKUJEMY! - młoda wczoraj zaczęła ale nie widziałam a tż zapomniał mi powiedzieć - moja dzielna !!

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-09-21 o 23:38
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 00:13   #3214
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie mam czasu się odnosić więc się tylko pochwalę : RACZKUJEMY! - młoda wczoraj zaczęła ale nie widziałam a tż zapomniał mi powiedzieć - moja dzielna !!
dla Amelci

Dobranoc dziewczynki
Stary 2013-09-22, 00:36   #3215
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
nooo dla Amelki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 06:47   #3216
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka laseczki. mloda dzis wstala przed 6. jak kawe robilysmy to bylo ciemno jak w dupie .... jakas taka jeczydlowata jest. na 13 jade z nia do tesciow ...
Stary 2013-09-22, 06:51   #3217
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Fewciu, ale nie gniewasz się, co? Ja tak pieszczotliwie raczej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gniewam się na amen

Cytat:
Brawo! Dzielna dziewczynka!

Aniu szczęśliwej podróży!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 07:12   #3218
aska27adopcje
Zadomowienie

Fewciu jak nocka?? lepiej sie juz czujesz ??

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

ale tu dzis pusto :p patrze na ta dziure gdzie osy lataly ale narazie nie sa aktywne .. pewnie za zimno dziadom i siedza w grupie ... zaraz ide zobacze czy nie sforsowaly patyczka w 2 pokoju ...

straszna zimnica ... a mloda jojczy i jojczy ... zjadla wafelka jagodowego jak zawsze z ranca ...
Stary 2013-09-22, 07:18   #3219
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
My tez mamy newsa: jest pierwszy zabek.
Milej niedzieli!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 07:33   #3220
ezzo
Zadomowienie

Dzien (nie) dobry

Mielismy jutro na miesiac miodowy wylatywac, a mlody chory

Z nosa mu cieknie, charczy i do tego pokasluje, w nocy do apteki jezdzilam po nasivin i masc majerankowa, ale juz przestalam sie ludzic, ze gdziekolwiek polecimy
Mam nadzieje, ze bedziemy mogli za jakas oplata przeozyc wylot, ze nie przepadnie nam cala kasa ech...

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Silver ja tu panikuje, ze mlody katar, ale was tp totalnie dorwala plaga chorobsk, zdrowka i duzo sil dla Was!

Brawa dla Amelci za raczkowanie my nadal na etapie udoskonalania ruchów Dżejkoba

Gratulujemy zabka meneq

Dziewczyny czy przy katarze i kaszlu powinnam podac cos przeciwzapalnego? Kurna, ze tez przy niedzieli musialo go tak rozlozyc

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-09-22 o 07:34
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 07:33   #3221
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Fewciu jak nocka?? lepiej sie juz czujesz ??

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

ale tu dzis pusto :p patrze na ta dziure gdzie osy lataly ale narazie nie sa aktywne .. pewnie za zimno dziadom i siedza w grupie ... zaraz ide zobacze czy nie sforsowaly patyczka w 2 pokoju ...

straszna zimnica ... a mloda jojczy i jojczy ... zjadla wafelka jagodowego jak zawsze z ranca ...
Dziękuje,ból zęba troszkę minął,ale boli gardło,leci z nosa,łzy
płyną Jednym słowem grypa. Więc znowu gorszą noc

Mam nadzieję że te osy szybko się wyniosą!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
Milej niedzieli!

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien (nie) dobry

Z nosa mu cieknie, charczy i do tego pokasluje, w nocy do apteki jezdzilam po nasivin i masc majerankowa, ale juz przestalam sie ludzic, ze gdziekolwiek polecimy
Mam nadzieje, ze bedziemy mogli za jakas oplata przeozyc wylot, ze nie przepadnie nam cala kasa ech...
Biedactwo Nasza gwiazda też chora,okropna pogoda!
Mam nadzieję że uda się przełożyć wyjazd. Dużo zdrowia!

Stary 2013-09-22, 07:52   #3222
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq brawa za zabka

Ezzo strasznie mi przykro z powoddu choroby malenstwa. trzymam kciuki zeby sie udalo.przebukowac bilety ...

A moja mloda usnela. mam nadzieje ze obudzi sie wepszym humorze ... poloze sie chyba z nia, bo oczy mi sie kleja mimo wypitej kawki ...

wlaczylam na youtube muzyczke grana na pianinie, rewelacja moze to ona tak.na mnie dziala ...
Stary 2013-09-22, 07:59   #3223
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

To ja Ci sprzedam njusa: mąki nie powinno się stosować na odparzenia, bo, zacytuję pana doktora: "ona nie jest od tego"

hmmm.. a ponoć to stary sprawdzony sposób- nie rozumiem.
mnie sie wydaje,ze tormentiol tez jest wysuszajacy, tak jak sudocrem ?
nie wiem, ale u nas sie po mące nie pogorszyło.
No to co w krochmalu też kąpać nie można, bo sie z mąki robi i też nie jest od tego?

co w takim razie doktorek Wam zalecił?

ja od lat slysze, ze ludzie leczą odparzenia ziemniaczanką, przedstawił jakies argumety? ciekawam ja

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 08:01   #3224
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej hej widzialam, ze pytalyscie o mnie.

Powiem Wam, ze mimo wyniku warto bylo!! Bylam juz na tej hali, ale cala w barwach bialo-czerwonych robi piorunujace wrazenie!!
Zdarlam gardlo, ledwo co dzis gadam, a dlonie cale czerwone od klaskania! W koncowce rzucalam miechem jak rasowy kibol! TZ stwierdzil, ze nie przypuszczal, ze taki dzikus ze mnie
Szkoda, ze wynik taki, a nie inny, ale co zobaczylam to moje
FEWCIU, nie mialam czapki, ale czerwona bluzke, flage na plecach i czasem w wuwuzele zatrabilam

A po meczu wbilismy sie jeszcze na domowke do znajomych

A teraz mniej przyjemne rzeczy....
Kubus zostal z t. I przed spaniem urzadzil jej niezla szkole.
T.mowi, ze wyl 15min bez przerwy, moge przypuszczac tylko, ze czas ten powinnam podwoic...
W czasie meczu oczywiscie sie nie przyznala, zeby mnie nie stresowac, ale jak wrocilismy to wyszlo...

Tak sie bidulek zmeczyl, ze spal do 5 bez cyca ale jak sie przytulal w nocy!! Caly czas lapki mial na mnie!

Jestesmy nadal u t., takze jak beda nudzic przy stole to Was nadrobie :P
Narazie mignal mi zabek YAE-gratulacje!!
I tule biedna FEWCIE!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-22 o 08:02
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 08:03   #3225
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
klask i:

Cytat:
Dzien (nie) dobry

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Silver ja tu panikuje, ze mlody katar, ale was tp totalnie dorwala plaga chorobsk, zdrowka i duzo sil dla Was!

Brawa dla Amelci za raczkowanie my nadal na etapie udoskonalania ruchów Dżejkoba

Gratulujemy zabka meneq

Dziewczyny czy przy katarze i kaszlu powinnam podac cos przeciwzapalnego? Kurna, ze tez przy niedzieli musialo go tak rozlozyc

zeby kasa nie przepadła i udało sie leciec w innym terminie. zdrówka

Stary 2013-09-22, 08:03   #3226
meneq
Zakorzenienie

ezzo strasznie przykra wiadomosc; mam nadzieje, ze cos uda sie zrobic z tym.
aska powodzenia w walce przeciwko osom!
My dzis na spacerze przed modliszka uciekalysmy
Stary 2013-09-22, 08:42   #3227
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko to miałaś sobowtóra na meczu

Stary 2013-09-22, 09:15   #3228
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane

Powiem wam - szooooook!!!
Mlody zasnal o 20, do polnocy budzil sie co godzine, wiec se mysle tiiaaaaa.... Kolejna wspaniala noc. Po czym.....obudzil sie o 3, a o 6 juz wstal czyli jedna pobudka w nocy!!! Ale i tak sie nie wyspalam hahaha. O 8 standardowa drzemka ale tylko godzinka

Wczoraj nam tak mega szybko dzien zlecial, ze mimo, ze mielismy w planach mega sprzatanie nic z tego nie wyszlo, w domu bylismy o 17, szybki obiad, mecz, spanie i dalej syfens dzisiaj tez, jedziemy do Abry, potem do znajomej, potem do mamy mojej (pogodzilysmy sie )

Nadrobie wieczoreksemmmmm!!!!!! Obiecuje!

Aaaaaa i w ogole masakra bo mam takie zakwasy po bieganiu ze chodze jak paralityk

Buziaki kochane!!! Milej niedzieli, smacznych rosolow i drugich dan

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:17   #3229
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Ja tak na szybko, wpadlam sie tylko pozegnac Jutro o 4:30 wyjezdzamy na lotnisko. Ide sie kapac i spac, zebym rano byla w stanie wszystko ogarnac. Bedac w Polsce na pewno czasem zajrze ale predzej chyba poczytac co u Was. Juz tesknie...

Dziekuje za komplementy w klubie i na blogu (e_vel) Kochane jestescie. Pozdrawiam Was goraco i nie zapomnijcie o nas
Spokojnego lotu i wypocznij kochana!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Siemka

Blanka dopiero( ! )zasnęła aczkolwiek czuje że to jeszcze nie koniec pobudek. ehhh
Dziś w ciągu dnia spała jakieś 4 godz także nastawiam się na najgorsze.

Dziewczyny jeszcze chciałam wrócić do tej sprawy z tą lekarką. To nie jest tak , że ja jestem histeryczną mamusią co to się nie da do dziecka dotknąć. Nie o to mi chodziło. Nie nie. Ja wiem , że muszę jej te gile wyciągać i jeśli jest taka konieczna koniecznośc to ja to robię mimo, wszystko. Boli mnie jej płacz ale muszę. Ja po prostu mam taki dziwny aspirator że są dwie rurki i tą jedną rurkę muszę jej włożyć w nos i dlatego jest tak ciężko, bo ja się boje że jej zrobię krzywdę że wsadzę jej to do oczka czy ust czy coś.
Owszem jestem za tym by ograniczyć Blance stres do minimum ale rzeczy konieczne wiem że muszę, tak samo jak szczepionki.
Ale macie racje musze się opancerzyć bo Blanka może zachorować mocniej niż katar i wtedy będę musiała jej gorsze rzeczy robić ;/
także tyle gwoli ścisłości.
Kochana, mam nadzieję że nie sprawiłam Ci przykrości? Wcale nie myślę że jesteś histeryczną mamą! Ja też cierpię jak mój syn płacze i go boli. Kurczę ja bym chyba zmieniła ten aspirator.

Cytat:

Dla spokoju ducha pojechałam na ip z młodą w sprawie tej jesieni średniowiecza pod pampem. I mogę śmiało powiedzieć, że pojechałam chyba tylko po receptę Wizyta trwała szalone 5 minut, kazał pokazać pupencję, to rozebrałam Polę, on jej nogi do góry: "o, no faktycznie spore", koniec inspekcji
Ale jednej ciekawej rzeczy się dowiedziałam: na odparzenia powinno się stosować TYLKO rzeczy nawilżające, ABSOLUTNIE wysuszających. Szczególnie mąki ziemniaczanej

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Aha, i zapomniałam napisać, że Pola dzisiaj prawie usiadła z leżenia na brzuszku. Brakuje już tylko tego podniesienia się z oparcia na rękach do pozycji prostej
No i klęczenie na czworaka też już co raz lepiej, nawet na płytkach i panelach, czasem się tylko rozjedzie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dobranoc
Brawa dla Polci! A na jakiej podstawie tak twierdzi? Czy tylko tak powiedział co wiedział czy miał jakieś argumenty?

Cytat:

Cytat:
Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
Milej niedzieli!

Cytat:
Dzien (nie) dobry

Gratulujemy zabka meneq

Oj, współczuję, oby się dało przełożyć. Ja bym zastosowała ibuoprofen 3x dziennie przez 3 dni.

My wstaliśmy po 8 No ale pobudka o 5 była, na szczęście udało się jeszcze zasnąć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:28   #3230
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
u nas nocka srednia, mlody wiercil sie czesto, czesto przy cycu, czesto zmienial pozycje takze dzis znow spalam przez chwile w nogach
teraz pierwsza drzemka....
giluny dalej sa
Cytat:

[/COLOR]Aha, i zapomniałam napisać, że Pola dzisiaj prawie usiadła z leżenia na brzuszku. Brakuje już tylko tego podniesienia się z oparcia na rękach do pozycji prostej
No i klęczenie na czworaka też już co raz lepiej, nawet na płytkach i panelach, czasem się tylko rozjedzie [COLOR="Silver"]

Cytat:

Cytat:
Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
Milej niedzieli!

ale njusy

Cytat:
Dzien (nie) dobry

Mam nadzieje, ze bedziemy mogli za jakas oplata przeozyc wylot, ze nie przepadnie nam cala kasa ech...[COLOR="Silver"]

o kurcze
mam nadzieje ze uda sie zalatwic sprawe z biletami
ja podawalam 3 dni Ibum

Cytat:
Hej kochane

Powiem wam - szooooook!!!
Mlody zasnal o 20, do polnocy budzil sie co godzine, wiec se mysle tiiaaaaa.... Kolejna wspaniala noc. Po czym.....obudzil sie o 3, a o 6 juz wstal czyli jedna pobudka w nocy!!! Ale i tak sie nie wyspalam hahaha. O 8 standardowa drzemka ale tylko godzinka

Wczoraj nam tak mega szybko dzien zlecial, ze mimo, ze mielismy w planach mega sprzatanie nic z tego nie wyszlo, w domu bylismy o 17, szybki obiad, mecz, spanie i dalej syfens dzisiaj tez, jedziemy do Abry, potem do znajomej, potem do mamy mojej (pogodzilysmy sie )
brawa dla mlodego!
super ze z mama juz ok

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wiesz co? ja nie używałam maseczki, Michał nie dał by sobie założyć. Ten ustnik mu pod usta i nosek podkładałam, on sobie tym oddychał, memłał dziąsełkami. Puszczałam mu kaczuszki na youtube, bo by inaczej nie usiedział
o , super pomysl dzieki! sadze ze u nas mlody tez raczej nie wysiedzialby w tej maseczce

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:39   #3231
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja nie robi nic z tych rzeczy, ani papa ani brawo ani po Waszemu kosi kosi, u mnie się mówi koci koci łapci i mama tez nie mówi czekam
u nas podobnie, pare razy mlody zrobil papa ale to raczej chyba skurcz reki byl a koci-koci (u nas tez tak sie mowi ) to robi sam kiedy chce, bez ladu i skladu, najczesciej jak jest spiacy

Cytat:
Dziewczyny wiem, ze pomysl byl blondynkowy, ale nic innego mi do glowy nie przyszlo ... a ja chyba zle opisalam, bo na szybko, ale to gniazdo, nie jest pod parapetem, ono jest w scianie ja mieszkam w 100 letniej kamienicy i te osy wlatuja w dziurkę kolo parapetu jakby w sciane ... a wyfruwaly u mnie w pokoju w szczelinie ktorej nie bylo jeszcze kilka dni temu, szczelina kolo okna ... i teraz najlpesze, bo chodze tam kukac i nasluchiwac, slychac jak one chrobocza tam pod tynkiem tam gdzie zatkalam ... bo bylam sprytna i patyczek owinelam foilia taka szeleszczaca .. I slychac jak tam laza france jedne ....
Kolezanka mi powiedziala co mam kupic i tz juz z tym jedzie i bedziemy to spikac .... Trzeba wyjac patyka i jazda ... Tz sra w gacie tak samo jak ja to bedzie akcja wieczoru chyba go ubiore w stroj narciarski dla bezpieczenstwa
o w mordens! to jakies mutanty sa!
doczytalam ze akcji stulecia nie bylo, szkoda u nas mama zatrula je wlasnie muchozolem

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Ja tak na szybko, wpadlam sie tylko pozegnac Jutro o 4:30 wyjezdzamy na lotnisko. Ide sie kapac i spac, zebym rano byla w stanie wszystko ogarnac. Bedac w Polsce na pewno czasem zajrze ale predzej chyba poczytac co u Was. Juz tesknie...

Dziekuje za komplementy w klubie i na blogu (e_vel) Kochane jestescie. Pozdrawiam Was goraco i nie zapomnijcie o nas

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas wsio ok, młody już praktycznie zdrowy.

zazdroszcze
po ilu dniach przeszlo wam chorobsko?

-------------
dziekujemy za zyczenia!!!!!!!!
co do kartkowki - to bedzie juz ich druga ocena
i jeszcze w temacie kartkowkowym....
chcecie sie troszke posmiac?
polecenie brzmialo:przetłumacz (typowa kartkowka ze słowek)
snake-wąsz
papuga-papug's
shirt-spodnie, koszula
(moze akurat trafie )
garden-ogrut
pierwszy-łan

i hje na torcie
ferry-płyn :

Stary 2013-09-22, 09:43   #3232
ezzo
Zadomowienie

laurko pstryczku a ten ibum bo mam to akurat w domu to mozna laczyc z w apnem i wit c bo to rano podalam? Zasnelo to moje biedaczysko, charczy tak brzydko
Dowiedzialam sie dokad mielismy leciec, na Ibize niby imprezowa wyspa,ale mielismy zakwaterowanie w rodzinnym hotelu gdzies w zatoczce.
Swoja droga jakby byl ktos zainteresowany wakacjami to mamy do oddania za nie duza kase, wylot z warszawy w nocy z pon na wt, wiecej info na pw.
Stary 2013-09-22, 09:48   #3233
meneq
Zakorzenienie

laurko bialy ryz tez powinien sie ok. godziny gotowac...
Stary 2013-09-22, 09:52   #3234
pstryczek84
Zakorzenienie

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...ym,1950905,219

mam nadzieje ze "osoba" ktora to zrobila bedzie gnic po wsze czasy w wiezieniu..... tfu!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
laurko pstryczku a ten ibum bo mam to akurat w domu to mozna laczyc z w apnem i wit c bo to rano podalam? Zasnelo to moje biedaczysko, charczy tak brzydko
Dowiedzialam sie dokad mielismy leciec, na Ibize niby imprezowa wyspa,ale mielismy zakwaterowanie w rodzinnym hotelu gdzies w zatoczce.
Swoja droga jakby byl ktos zainteresowany wakacjami to mamy do oddania za nie duza kase, wylot z warszawy w nocy z pon na wt, wiecej info na pw.
ja tak robilam...
teraz podaje wapno, wit c i syropek Prospan

Stary 2013-09-22, 09:53   #3235
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
u nas podobnie, pare razy mlody zrobil papa ale to raczej chyba skurcz reki byl a koci-koci (u nas tez tak sie mowi ) to robi sam kiedy chce, bez ladu i skladu, najczesciej jak jest spiacy

o w mordens! to jakies mutanty sa!
doczytalam ze akcji stulecia nie bylo, szkoda u nas mama zatrula je wlasnie muchozolem

zazdroszcze
po ilu dniach przeszlo wam chorobsko?

-------------
dziekujemy za zyczenia!!!!!!!!
co do kartkowki - to bedzie juz ich druga ocena
chcecie sie troszke posmiac?
snake-wąsz
papuga-papug's
shirt-spodnie, koszula
(moze akurat trafie )
garden-ogrut
pierwszy-łan

i hje na torcie
ferry-płyn :
Nie wiem czy sie smiac czy plakac
Stary 2013-09-22, 10:02   #3236
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84;42931555
dziekujemy za zyczenia!!!!!!!! :cmok:
co do kartkowki - to bedzie juz ich druga ocena :> :admin:
[B
chcecie sie troszke posmiac? [/B]
snake-wąsz
papuga-papug's
shirt-spodnie, koszula
(moze akurat trafie )
garden-ogrut
pierwszy-łan

i hje na torcie
ferry-płyn :
Cytat:

ja tak robilam...
Dziekuje za podpowiedzi, jak sie obudzi podam ibum.

Co do kartkowki, to przypomnialo mi sie, ze mi sie czesto zdarzalo na słońce pisalam "slonice" i po jednym takim opowiadaniu musialam 100 razy napisac slońce a i tak do dzisiaj mi rodzice wypominaja slonice.

Swoja droga robie tragedie z kataru i odwolanych wczasow, a tz dostal wlasnie telefon, ze naszego pracownika syn zginal w wypadku motocyklowym
Stary 2013-09-22, 10:12   #3237
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane
za nockę
Cytat:

o jak miło może ja bliżej Twoich stron z pochodzenia i dlatego

ale tutaj we wro np. t. mówi kosi kosi, wkurza mnie to, bo po mojemu jest koci koci

Cytat:

mam nadzieje ze "osoba" ktora to zrobila bedzie gnic po wsze czasy w wiezieniu..... tfu!!!!!!!!

co za gnida

a płyn farry mnie rozwalił widać jaki wpływ reklamy mają na życie dziecka..

Stary 2013-09-22, 10:13   #3238
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Swoja droga robie tragedie z kataru i odwolanych wczasow, a tz dostal wlasnie telefon, ze naszego pracownika syn zginal w wypadku motocyklowym
o matko

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
za nockę

o jak miło może ja bliżej Twoich stron z pochodzenia i dlatego

ale tutaj we wro np. t. mówi kosi kosi, wkurza mnie to, bo po mojemu jest koci koci

co za gnida

a płyn farry mnie rozwalił widać jaki wpływ reklamy mają na życie dziecka..
czyli? bo mnie zaciekawilas

Stary 2013-09-22, 10:19   #3239
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

ajjjjj

Cytat:
o matko

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

czyli? bo mnie zaciekawilas
słodka tajemnica

coś Wam pokażę
a w ogóle to dzisiaj zobaczyłam, że idą obie górne dwójki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3694.jpg (51,0 KB, 28 załadowań)

Stary 2013-09-22, 10:20   #3240
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
wielkie brawa

Cytat:
Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
Milej niedzieli!
Cytat:
Dzien (nie) dobry

Gratulujemy zabka meneq

o kurczaki,ale się fatalnie złożyło przeciwzapalnie jak najbardziej: 3 razy dziennie (co 8h) ibum, nurofen dla dzieci (coś na ibuprofenie), wapno raz dziennie, wit c 2x 5 kropli.

Cytat:
hmmm.. a ponoć to stary sprawdzony sposób- nie rozumiem.
mnie sie wydaje,ze tormentiol tez jest wysuszajacy, tak jak sudocrem ?
nie wiem, ale u nas sie po mące nie pogorszyło.
No to co w krochmalu też kąpać nie można, bo sie z mąki robi i też nie jest od tego?

co w takim razie doktorek Wam zalecił?

ja od lat slysze, ze ludzie leczą odparzenia ziemniaczanką, przedstawił jakies argumety? ciekawam ja
to samo pomyślałam

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

ja tak robilam...
co za dziadówa!

Kartkówka super
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości