|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Silver, biedactwo.
Zdróweczka dla Was wszystkich! ![]() Iffonka, my ostatnio kupiliśmy takie - http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ieciece-kapcie Trochę za duże, ale zmieści się cieplejsza skarpetka, no i fajne, same w sobie ciepłe, wygodnie się zakłada. Porządna, gumowa podeszwa. No i tanie, tak mi się wydaje. ![]() Ubrałam się już, moje bąble śpią, a ja zaraz wybywam.
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
babel przeszedl dzis samego siebie
![]() pochwale sie jadlospisem ![]() 6 - cyc 9 - cyc 11 - pol kromki z lurpakiem ![]() 14 - cyc 16 - obiadek (ziemniaczek, pietruszka, marchew) plus - uwaga!!! woda z kubeczka!!!!!!!!!! wiecie, takiego mormalnego, jak hope'owy Dadus ostatnio normalnie jestem w szoku i pije jak szalony malz nie nadaza mu dawac jest nadzieja dla nas ![]() Debrah, a jakbys sprobowala z normalnego kubka podawac? bo nasze dzieciaki podobne, wiec moze by to cos dalo? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- plus pare borowek na deserek ![]() nadrobie wieczorkiem
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() poczekala do wieczora, co by wszystkie grzecznie wrocily do domku i wtedy spsiukala im chawirke sprejem. jak juz zadna nie latala to zrzucila to gniazdo na ziemie i dokonczyla swoje dzielo zniszczenia ale wiesz, my mieszkamy na wsi i jakbysmy zadzwonili na straz ze mamy osy pod parapetem to dyzurny chybaby umarl na zawal ze smiechu u nas takie rzeczy to sie samemu załatwia ![]() ale w miescie mysle ze mozesz spokojnie dzwonic. w razie czego powiesz ze maz w delegacji a pod reka zadnego faceta akurat nie masz ![]() Cytat:
![]() ------- bosz, musze jeszcze sprawdzic kartkowki... zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- udanej imprezki! poka jak sie wystroilas? ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evel tort wypas!!! masz ekstra talent !!!!!!!!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Aska, jak pisalam o obiadku z cyca to mialam w glowie Twoje karmienie z obu cycow bez przekladania malej :P
Ewik, o 20 ![]() Jestesmy juz u t. Probowala uspic Kube, ale sie nie dalo... Boje sie jak to bedzie pozniej. Troszke mam styki, bo Kubeczek nigdy nie zasypial beze mnie na noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3186 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale duży kawaler Cytat:
![]() Ale cudnie!!!! U nas leje codziennie więc nawet nie ma mowy o jesiennym spacerze ![]() Cytat:
No i napiszę że kocham Was Pośmiałam się w czasie nadrabiania i zapomniałam że głowa mnie boli ![]() Buziaki U nas wsio ok, młody już praktycznie zdrowy. Ja dziś byłam u kosmetyczki na peelingu kawitacyjnym, później sobie maseczkę zrobiłam i wylegiwałam się w wannie a mąż młodym się zajął i gulasz ugotował pyszny. I powiedział że jutro rano weźmie młodego a ja będę mogła pospać. Tylko ta pogoda do
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Was Ciocie również pozdrawiają ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Julka zazdroszczę jesieni, a u nas deszcz deszc deszc z |
|
|
|
|
#3188 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piękni i młodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Buziaki od cioci Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj przydało, w zapasie mamy jeszcze jedno, większe na razie w nim zabawki trzymamy
|
||||||
|
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
I smakowało ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak strasznie Wam współczuję !!!!![]() Kurde no niech już się te choróbska odczepią !!!! ![]() Cytat:
Oby jutro już go nie było na amen! U mnie Haneczek już śpi, ciekawe o której się obudzi, pewnie będzie zabawa o 3 w nocy ![]() Ciekawe jak Ellmi?
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że Igi już się dobrze czuje ![]() Cała, Juleczka jest śliczna, jakie ma piękne liście, Misiek by je od razu pożarł
|
||
|
|
|
#3191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nadrabiam
![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko minie,dużo Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
Przywiozłam sobie od siostry taka ich przyprawę do karkówki,nie wiem czy u nas jest-Karbonara. Jak ja nie przepadam za smażonym,tak ta karkówka jest pycha! Cytat:
Ciekawe jak Nawijka na meczu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
dla Piotrusia. Miejmy nadzieję, że teraz coś ruszy ![]() Ill super, że Iguś już zdrowieje ![]() Pstryniu już karktówkę robiłaś? Ojacie, ale wredota z Ciebie No i mecz się zaczął- musimy wygrać Ale zazdroszczę Nawijce
|
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hej! za "tata" ![]() Cytat:
super że noc lepsza. ![]() Ja uwielbiam jak jest ciepło,dla małej tylko trzymam temperaturę około 20-23 stopni. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Buziaki dla Niego! Cytat:
Biedactwo,dużo zdrowia! Cytat:
Blanka uwielbia pralkę,inaczej bym się za Chiny nie Wykapała ![]() Cytat:
ja tak robię krupnik,bo nie lubie z kasza. Cytat:
masakra! Cytat:
||||||
|
|
|
#3195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale super! Wreszcie dobre wieści! Cytat:
to po co robiłaś? Cytat:
![]() I mega oklaski dla męża! Nawijko mocniej kibicuj! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3196 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja dopiero raz gotowałam razem i chyba też przestanę wydziwiać i zacznę już normalnie wsio na raz ![]() dziękuję ![]() ![]() moja nie robi nic z tych rzeczy, ani papa ani brawo ani po Waszemu kosi kosi, u mnie się mówi koci koci łapci ![]() i mama tez nie mówi czekam ![]() Cytat:
no... a jak zmoknę na spacerze to jestem calawdeszczu Cytat:
Cytat:
wszystko co weźmie do ręki to musi organoleptycznie zbadać ![]() pstryku, dzieciaki dobrze miejsca w ławce nie zagrzały, a Ty już im sru kartkówe? ależ Ty jest.. ![]() aha Ill, byłam w jednej aptece i oczywiście nie mają. Ale mogę sobie zamówić przez neta i bedzie darmowa dostawa do apteki we wro :P cena 3,99. Jutro zamówię, bo coś się boję, że szpachlowanie ziemniaczanką nam nie pomoże...
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-09-21 o 20:37 |
|||||
|
|
|
#3197 | |||
|
Konto usunięte
|
cudny!
łał Cytat:
a hasło - cudne ![]() Cytat:
Cytat:
2 raz w życiu, wyszedł pyszny! a pierwszy przypaliłam |
|||
|
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak Wt walczyliście z odparzeniem, to smarowałaś i często zmieniałaś Igiemu pampki po prostu, przy okazji wietrząc, czy też tak specjalnie wietrzyłaś? I my też mamy taki bilans, ale się wybierzemy wcześniej z racji tego odparzenia ![]() Kochany mąż |
|||
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem, ze pomysl byl blondynkowy, ale nic innego mi do glowy nie przyszlo ... a ja chyba zle opisalam, bo na szybko, ale to gniazdo, nie jest pod parapetem, ono jest w scianie
Kolezanka mi powiedziala co mam kupic i tz juz z tym jedzie i bedziemy to spikac .... Trzeba wyjac patyka i jazda ... Tz sra w gacie tak samo jak ja to bedzie akcja wieczoru
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym mega srała w gacie !!!
|
|
#3201 |
|
Konto usunięte
|
Aśka wy młodą gdzieś ewakuujcie, bo jakby co, jakby one się wkurzyły... :/
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka w ciągu dnia zawsze mi śpi tak od 3-4 h.
Dziś spała tylko 1h ..... Zasnęła ok 17:45, obudziła się o 18:20, płacze, bawić się nie chce, to dałam cyca i zasnęła i takim sposobem o 19 już spała. Obstawiamy zakłady o której wstanie ??????????? Bo aż się boję bać ![]()
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Fewciu dali radę, moja siostra przyjechała to się bawiła z młodym
![]() ja sb kupiłam sweterek, młodemu szlafroczek, maskotkę i czapusie ![]() Aśka masakra u moich rodziców szerszenie na strychu |
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny akcji nie bezie bo moj TZ kupil nie to co trzeba, kupil duren muchozol jakis w spreyu, nie srodek do zwalczania os
Jutro bedziemy musieli pojechac i kupic z tesciem i on ma to zrobic ... zestem zalamana, slychac to chrobotanie dalej, zeby cholery do jutra nowej jakiejs dziory nie wygryzly ![]() Aha bo nie pisalam, teraz ta promo w realu jest na dzieciece rzeczy, kupil mi dzis tata kubek lovi 360 st, a w gratisie jest niekapek lovi 150 ml, calosc za 36 zl, wiec sie oplaca ... w rosie 360 kosztuje 35 zl ![]() Szajka to jest oddzielnie zamykany pokoj, wiec mala bedzie bezpiecznie siedziec w 2
|
|
#3205 |
|
Lurker ;)
|
Witam
Wrocilam z pracy dzis o 2 rano Przelecialam, ale delikatnie Co do opiekowania sie malcem, moja rodzina nie ma problemu. Moja mama zostala z mala juz jak miala miesiac, chyba z 4 h a my z TZ pojechalismy na zakupy. Zeszly tydzien mama siedziala z mala po pracy, tez bez problemu. Mama pracuje na 3 zmiany, w weekendy u faceta ale dla malej zawsze ma czas. Zakochani w niej wszyscy. A z t. no to wiadomo, wczesniej bylo ok posiedziala z 2 razy a jak doszlo co do czego to wnuczka od nas gorsza Ale coz, jej strata, ze malej juz nie zobaczy. Evel boski tort!! Chcialabym taki dostac! Bylismy dzis na zakupach, kupilam malej w carreofurze 2 pack bluzeczek za 12 zl! Super sa. Chcialam zobaczyc kombinezony zimowe bo jakas promocja i juz nie bylo jednoczesciowych ;/ Jechalismy autobusem, tz z mala w nosidle i kolejny raz ktos chcial mu ustapic miejsca, dlaczego mi w ciazy tak nie ustepowali? ![]() Charlizz ja jadlam malo 2 tygodnie, jak zeszlo ze mnie troche stresu to bym jadla znowu! Dzis na kolacje mielismy kebsy Raz w miesiacu pozwalamy sobie na fast foody.Aska szok, jakies mutanty robia dziury w scianach TZ kupil mi spodnie chyba w ramach prezentu urodzinowego no coz liczylam na cos innego ale poczekam te 4 dni jeszcze zeby sie upewnic....Laski, co mozna dodac do kuskusu? Kupilam pierwszy raz i nie wiem z czym podac.
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko czy na meczu masz kapelusz? Tzn taki cylinder?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
No niestety to nie jest zamiennik, zawiera czteroboran sodu
Stosuj ostrożnie.Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Ja tak na szybko, wpadlam sie tylko pozegnac ![]() Dziekuje za komplementy w klubie i na blogu (e_vel) Kochane jestescie. Pozdrawiam Was goraco i nie zapomnijcie o nas
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Blanka dopiero( ! )zasnęła aczkolwiek czuje że to jeszcze nie koniec pobudek. ehhhDziś w ciągu dnia spała jakieś 4 godz także nastawiam się na najgorsze. Dziewczyny jeszcze chciałam wrócić do tej sprawy z tą lekarką. To nie jest tak , że ja jestem histeryczną mamusią co to się nie da do dziecka dotknąć. Nie o to mi chodziło. Nie nie. Ja wiem , że muszę jej te gile wyciągać i jeśli jest taka konieczna koniecznośc to ja to robię mimo, wszystko. Boli mnie jej płacz ale muszę. Ja po prostu mam taki dziwny aspirator że są dwie rurki i tą jedną rurkę muszę jej włożyć w nos i dlatego jest tak ciężko, bo ja się boje że jej zrobię krzywdę że wsadzę jej to do oczka czy ust czy coś. Owszem jestem za tym by ograniczyć Blance stres do minimum ale rzeczy konieczne wiem że muszę, tak samo jak szczepionki. Ale macie racje musze się opancerzyć bo Blanka może zachorować mocniej niż katar i wtedy będę musiała jej gorsze rzeczy robić ;/ także tyle gwoli ścisłości. Silver- mam nadzieję że limit nieszczęść wyczerpany u Was i będzie już tylko lepiej ![]() Charlizz- my chyba mamy naprawdę tę samą mamę ![]() Pstryczku- przystojny 9miesięczny Kubuś ! Buziaki dla niego Hope- Dawid to rozbójnik nr 1 ! szok ![]() Evel-tort cudowny !!! aaa i ja też dzisiaj byłam perfekcyjną panią Fewcią
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu, ale nie gniewasz się, co? Ja tak pieszczotliwie raczej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Zdróweczka dla Was wszystkich! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

TZ w pracy a t. ma w du*ie ze ja mam miec jutro 19 ludzi na imprezie. Jak sąsiadka robi imieniny to leci do niej i jej pomaga placki piec, sałatki kroić, a ja? ja sobie muszę poradzić... Przykro mi strasznie... Ale ja się jutro odgryzę i powiem ze jestem z siebie dumna ze z dzieckiem na ręce potrafiłam torta upiec 
Raz w miesiacu pozwalamy sobie na fast foody.
Kochane jestescie. Pozdrawiam Was goraco i nie zapomnijcie o nas