Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 12:18   #3031
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wystarczy, że ja to robię. Jak wyemigrujesz, to będziesz miała do tego prawo hahahaha . Tylko do jakiegoś oryginalnego kraju bez dostępu do morza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Holandii nie chcę, tam chyba się kariery nie doczekam
Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
No ale pewne rzeczy SĄ oczywiste I mnie też dziwi jak ktoś, kto skończył szkołę nie wie podstawowych, naprawdę podstawowych rzeczy o świecie. A zwłaszcza o swoim kraju.
Nawet nie wiesz o czym piszę. Dla kogoś coś jest oczywiste, a inny 3 lata po zakończeniu szkoły połowy rzeczy pewnie nie pamięta. Piszę teraz ogólnie, a nie o o sobie. I nie myślę o tej nieszczęsnej Lubelszczyźnie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:19   #3032
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

http://www.ceo.org.pl/sites/default/...ez_legendy.jpg

boże mam dosyć, odpadam.
kaszuby są wszędzie wszędzie nawet malbork jest na kaszubach.
masakra.
TRÓJMIASTO TO NIE ŻADNE KASZUBY, aż mi smutno :[
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:22   #3033
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Planuję w niedługim czasie, ale niestety nic oryginalnego Może kiedyś.
Ja też muszę zmienić kraj. "Mój" jest zbyt mainstreamowy :-( .

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Niestety podziałów geograficznych jest cała masa i co badacz, to inaczej je dzieli.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:22   #3034
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jeśli to tak odczułaś, to przepraszam. Nie zamierzałam nikomu chamsko pojechać. Zawsze myślałam, że są jakieś podstawy, o których się wie, typu, że Polska ma dostęp do Bałtyku ;-) , stąd moje zdziwienie, jak ktoś się mnie pyta, czy mówię gwarą śląską będąc z Dolnego Śląska z repatrianckiej rodziny. Jak ktoś nie wie, to mu mówię i nie traktuje go jak idioty. Rzucanie tekstami o emigracji wg mnie jest śmieszne. Jeśli Ci to pomoże to też wyemigruj .

Teraz ja nie wiem o czym Ty piszesz Nie to mnie zdziwiło, ale luzik, na drugi raz czytaj uważniej

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-09-22, 12:23   #3035
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Teraz ja nie wiem o czym Ty piszesz Nie to mnie zdziwiło, ale luzik, na drugi raz czytaj uważniej
Nie chce mi się dociekać, co siedzi w Twojej głowie . Miłej niedzieli.

Stary 2013-09-22, 12:25   #3036
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

ale nie mam pojęcia skąd pomysł że to wszystko to kaszubi.
jezu, ja już nawet nie wspomnę o języku kaszubskim - nikt z trójmiasta kogo znam się nim nie posługuje, naw;et go nie zna, 90% na;wet nie slyszało nigdy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

tak jak na śląsku spotykacie pew;nie jakąś g;warę czy naleciałości, tak tutaj po prostu nie :p
Stary 2013-09-22, 12:25   #3037
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

No ja się domyslam, że o dostęp do morza zapytał ktos z Holandii, a nie z Polski Więc mnie to wcale aż tak nie dziwi, że jakiś tam Holender tego nie wie.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:29   #3038
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4293320 6]

Swoją drogą szczycić się tym, że np. nie rozróżnia się Kanady i USA to tylko na Wizażu chyba[/QUOTE]

A kto się tym szczyci? Bo chyba czytamy inny wątek

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
No ja się domyslam, że o dostęp do morza zapytał ktos z Holandii, a nie z Polski Więc mnie to wcale aż tak nie dziwi, że jakiś tam Holender tego nie wie.
Matko, w końcu ktoś pojął o co biega Bo tu chyba wiekszość uznała, że pochwalam fakt, że Polak nie wie czy jego kraj ma dostęp do morza

Stary 2013-09-22, 12:29   #3039
201604181004
Konto usunięte

też mnie nie dziw;i że holender tego nie w;ie, znam mnostw;o przykładó;w gdy super inteligentni polacy czujący się jak pępek ś;wiata i mów;iący np o amerykanach, że są debilami, nie ;wiedzą bardziej banalnych rzeczy. no ży-cie
Stary 2013-09-22, 12:32   #3040
invisible_01
Zakorzeniona

Najbardziej mnie bawi, jak Polacy się oburzają, że Boże jak można nie słyszeć o Gdańsku czy Krakowie, przecież to duże miasta, a spytaj ich, czy wymienią jakieś słowackie/czeskie/bułgarskie miasto inne niż stolica to w większości zonk Albo że Kanadyjczyk nie wiedział, czy Polska ma dostęp do morza albo jaka jest nasza stolica - a czy każdy Polak zna stolicę Togo albo Gruzji? Oburzamy się, że Boże jacy idioci, ale sami w większości nie mamy wiedzy o krajach z innego kontynentu I mnie to jakoś nie dziwi ani nie oburza, że ktoś zza granicy takie fo pa popełnił i nie wiedział, gdzie taka potęga jak Polska leży
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:33   #3041
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
jezu, ja już nawet nie wspomnę o języku kaszubskim - nikt z trójmiasta kogo znam się nim nie posługuje, naw;et go nie zna, 90% na;wet nie slyszało nigdy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

tak jak na śląsku spotykacie pew;nie jakąś g;warę czy naleciałości, tak tutaj po prostu nie :p
To tak samo, jak z granicami Dolnego Śląska...województwa lubuskie i opolskie, jak widać wchodzą w jego skład ;-). Wiesz co... U siebie nie mogę mówić o naleciałościach, bo to były Niemcy od wielu stuleci. Tutaj raczej jest podział ze względu na hydrografię. No nie ważne z resztą ;-). Nikogo to obecnie nie obchodzi i tak. W sumie szkoda, że nie utrzymano granic sprzed wojny, bo okolice, skąd moja rodzina pochodzi, były całkiem ładne, z tego co widziałam na zdjęciach, szczególnie Grodno. No i wielu ludzi nie doznałoby zagubienia tożsamości kulturowej. Z tego, co czytałam w DE, bardzo niemiło traktowano Mazurów. Natomiast ludzie zza Buga przez prawie całe życie wierzyli, że wrócą do siebie.

O rany, ale offf-top.

Stary 2013-09-22, 12:34   #3042
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mieszkałam w Krakowie na studiach, to dla nich wszyscy mówiący "Jo" to są Kaszubi. Czyli moje okolice, toruńczanie, gdańszczanie i faktyczni Kaszubi.
Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale Polska zniknęła z mapy Europy w osiemnastym wieku, a teraz nie jest jakimś niewidzialnym tworem, tylko dużym państwem, aby sąsiad sąsiada nie wiedział, gdzie leży Polska.
Tak, to mnie dziwi.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:35   #3043
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
też mnie nie dziw;i że holender tego nie w;ie, znam mnostw;o przykładó;w gdy super inteligentni polacy czujący się jak pępek ś;wiata i mów;iący np o amerykanach, że są debilami, nie ;wiedzą bardziej banalnych rzeczy. no ży-cie
Dlatego mnie też nie dziwi, że spytasz polaka o topografię kraju i się człowiek zamota
Mnie sporo rzeczy z głowy wyleciało, ja mogę kogoś zagiąć z biologii czy fizyki, bo z tym związany jest mój zawód, a ktoś mnie zagnie z geografii- oczywiście wykluczam pytania typu gdzie Bieszczady, a gdzie Tatry. Bo padają tu takie skrajne przykłady.

Stary 2013-09-22, 12:38   #3044
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie bawi, jak Polacy się oburzają, że Boże jak można nie słyszeć o Gdańsku czy Krakowie, przecież to duże miasta, a spytaj ich, czy wymienią jakieś słowackie/czeskie/bułgarskie miasto inne niż stolica to w większości zonk Albo że Kanadyjczyk nie wiedział, czy Polska ma dostęp do morza albo jaka jest nasza stolica - a czy każdy Polak zna stolicę Togo albo Gruzji? Oburzamy się, że Boże jacy idioci, ale sami w większości nie mamy wiedzy o krajach z innego kontynentu I mnie to jakoś nie dziwi ani nie oburza, że ktoś zza granicy takie fo pa popełnił i nie wiedział, gdzie taka potęga jak Polska leży
no ja się zgadzam. najprostszy przykład to dla mnie stolica stanó;w zjednoczonych. pisałam o szoku ludzi gdy ;widzą ;waszyngton i dystrykt kolumbia i w;tedy głupieją - a tacy mądrzy
Stary 2013-09-22, 12:39   #3045
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Nie uważam, że Polska jest pępkiem wszechświata. Nikomu z zagranicy nie każe,żeby wiedział o niej nie wiadomo ile. A ten ktoś nie pamiętam, skąd był. Spytał się, gdzie jest Bałtyk, skoro mój kraj leży już nad jakimś morzem... Na wiadomość, że to obok Północnego, się wielce zdziwił. Bywa i tak.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-09-22 o 12:40
Stary 2013-09-22, 12:40   #3046
201604181004
Konto usunięte

Przepraszam, ale Polska zniknęła z mapy Europy w osiemnastym wieku, a teraz nie jest jakimś niewidzialnym tworem, tylko dużym państwem, aby sąsiad sąsiada nie wiedział, gdzie leży Polska.
Tak, to mnie dziwi.

no bo z holandii taki sąsiad, prawie jak księstwo lichtenstein.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

faustyna a ja naprawdę widzę u ciebie coś takiego; wyjechałaś za granicę do kraju gdzie ludzie mają w nosie polskę i mają prawo i pukasz się w głowę słysząc pytania które dla nich wcale takie oczywiste nie są i jesteś przewrażliwiona na tym punkcie i naprawdę fakt że jesteśmy w europie o niczym nie świadczy, dawna jugosławia też jest a ludzie nie mają o tym zielonego pojęcia, jezu, nawet tych krajów nie wymienią i co z tego.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-09-22 o 12:41
Stary 2013-09-22, 12:41   #3047
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
no ja się zgadzam. najprostszy przykład to dla mnie stolica stanó;w zjednoczonych. pisałam o szoku ludzi gdy ;widzą ;waszyngton i dystrykt kolumbia i w;tedy głupieją - a tacy mądrzy
Od dziś 15 min będę poświęcać na przypomnienie sobie geografii, bo mnie się zawsze wydawało, że Holandia nie jest sąsiadem Polski

Stary 2013-09-22, 12:42   #3048
chwast
Zakorzenienie

Co za różnica znam ludzi, którzy z geografii są mistrzami - ale tak poza to debile. No i co im to daje. Polska na skalę światową to naprawdę zadupie i ciężko wymagać od np meksykańca wiedzy na ten temat. Nic w tym dziwnego.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:43   #3049
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Tak, to mnie dziwi.

no bo z holandii taki sąsiad, pra;wie jak księstw;o lichtenstein.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

faustyna a ja napra;wdę ;widzę u ciebie coś takiego; w;yjechałaś za granicę do kraju gdzie ludzie mają w nosie polskę i mają prawo i pukasz się w; głow;ę słysząc pytania które dla nich wcale takie oczy;wiste nie są i jesteś prze;wrażli;wiona na tym punk ciei napraw;dę fakt że jesteśmy w europie o niczym nie świadczy, dawna jugosławia też jest a ludzie nie mają o tym zielonego pojęcia, jezu, na;wet tych krajów; nie ;wymienią i co z tego.
Nic z tego. Nie wiem, czy w nosie, bo sporo ludzi stąd lata np. do Krakowa i się zachwyca.

Stary 2013-09-22, 12:46   #3050
201604181004
Konto usunięte

albo: poproś polaka żeby wymienił po pięć miast czech, rumunii, czy austrii.
jak powiedzą praga, bukareszt czy wiedeń to już pół sukcesu bo dalej nie powiedzą nic, ewentualnie cieszyn

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no i co z tego że lata? ja w chorwacji wiem że jest zagrzeb, pula i split, też latałam i się zachwycałam ale na;wet nie wiem kto jest głową państwa.
a jeśli ktoś na wątku wie to gratuluję ja nie.
Stary 2013-09-22, 12:48   #3051
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:

no bo z holandii taki sąsiad, prawie jak księstwo lichtenstein.
A może przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem? Napisałam sąsiad sąsiada. I to jeszcze prosto jak od linijki.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Od dziś 15 min będę poświęcać na przypomnienie sobie geografii, bo mnie się zawsze wydawało, że Holandia nie jest sąsiadem Polski
A kto coś takiego napisał?
Stary 2013-09-22, 12:48   #3052
201607231707
Konto usunięte

Toc napisała, że sąsiad sąsiada :P

Polska powierzchnię może ma zacną, ale tak poza tym, to raczej w organizmie Europy jesteśmy trochę takim wyrostkiem robaczkowym - nikt nie wie gdzie po co i dlaczego
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:49   #3053
201604181004
Konto usunięte

odkąd jesteś modem inaczej się z tobą dyskutuje ;- )

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

no, meksyk to też sąsiad sąsiada sąsiada i przy sąsiedzie do sąsiada niedaleko innego sąsiada. taką bzdurną logiką to i do madagaskaru możemy dojść.
Stary 2013-09-22, 12:49   #3054
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
jak powiedzą praga, bukareszt czy wiedeń to już pół sukcesu bo dalej nie powiedzą nic, ewentualnie cieszyn

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no i co z tego że lata? ja w chorwacji wiem że jest zagrzeb, pula i split, też latałam i się zachwycałam ale na;wet nie wiem kto jest głową państwa.
a jeśli ktoś na wątku wie to gratuluję ja nie.
Skoro się interesują, to raczej nie mają w nosie, o to mi chodzi . Mam wrażenie, że myli się tu podstawowe ogarnianie świata z olimpiadą geograficzną.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-09-22 o 12:52
Stary 2013-09-22, 12:50   #3055
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Tak się przyglądam temu wątkowi i jako pierwsza dałaś mi nadzieję, że miałabym szansę zdać na 3 egzamin na geograficznego niedebila, bo w sumie to chyba bym wymieniła po 5 miast Rumunii i Czech Ale czytając resztę postów czuję się jak debil Jestem geograficznym przygłupem, bo to jest po prostu przedmiot, który od początku mi nie potrafił wleźć do głowy A na dodatek u mnie nieużywana wiedza zanika w kilka dni

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:51   #3056
201604181004
Konto usunięte

eee ale jakie interesują?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Ruby: bo w sumie to chyba bym wymieniła po 5 miast Rumunii i Czech

a Austria? taka piękna austria, ohohohoh, wiedeń jak kraków, jak to nie wiesz, to sąsiad sąsiada
Stary 2013-09-22, 12:52   #3057
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Dokładnie. Co więcej - poproś Polaka o wymienienie innego miasta meksykańskiego/bułgarskiego/greckiego/kanadyjskiego/marokańskiego niż stolica? Niektórzy są przekonani, że stolicą Hiszpanii jest Barcelona, a USA Nowy Jork Ja wiem, że niektórzy Polacy naprawdę myślą, że jesteśmy potęgą, ale jakoś ich nie dziwi, że nie wiedzą nic o Jugosławii czy Macedonii. Ograniczmy się do naszych sąsiadów - wymieńcie po 4 miasta każdego sąsiada. Ja przyznaję, że udałoby mi się tylko z Niemcami i Rosją.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:52   #3058
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Ruby: bo w sumie to chyba bym wymieniła po 5 miast Rumunii i Czech

a Austria? taka piękna austria, ohohohoh, wiedeń jak kraków, jak to nie wiesz, to sąsiad sąsiada
Dlatego mówię, że na 3

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:53   #3059
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
A kto coś takiego napisał?
Z Twojej odpowiedzi tak zrozumiałam, że Holender powinien znać nasz kraj, bo jest naszym sąsiadem. Jak chodziło o coś iinego to spoko, ale napisałaś trochę niejasno.
No ale ja z modem w wieksze dyskusje się nie wdaję

Stary 2013-09-22, 12:53   #3060
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
odkąd jesteś modem inaczej się z tobą dyskutuje ;- )

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

no, meksyk to też sąsiad sąsiada sąsiada i przy sąsiedzie do sąsiada niedaleko innego sąsiada. taką bzdurną logiką to i do madagaskaru możemy dojść.
Logika nie jest bzdurna.
Rany, drabina, nie rób problemu tam gdzie go nie ma. Jeśli nie widzisz różnicy między Madagaskarem i Polską, a Polską i Holandią, które dzieli jedno tylko państwo, to serio, nie ja jestem tą, która nielogiczne przykłady rzuca.

PS A pierwsze zdanie pominę w komentarzu, bo nijak to się ma do dyskusji i jest trochę nieteges
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości