Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 19:03   #2281
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
młody jak zasypia w dzień to na 5-10 minut, bez mojego cycka w pobliżu nie śpi- jedynie na spacerze/w aucie po prostu od 6-7 rano do 23:00 go karmię, siedzę albo na fotelu, albo leżę i go CAŁY czas karmię, ja nawet siku nie mam jak iść bez jego płakania nawet jak go odłożę żeby wyjąć kocyk czy pilota wziąć to ryk jak 150 pato matka ze mnie
miałam dokładnie to samo. plus 4 godziny ryku z bólu brzuszka w nocy. stres, nerwy, przemęczenie skończyło się u mnie zanikaniem pokarmu, w końcu przeszłam na MM i czuję się niemal jak "nowonarodzona"

ale trzymam kochana mocno mocno kciuki za was i wasze KP
Stary 2013-09-22, 19:03   #2282
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

no właśnie co z sambą... chyba już urodziła skoro cisza z jej strony

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:05   #2283
bajka1807
Zakorzenienie

moja za to od 16:30 co jakies 10 min zaczyna przzerazliwie wrzeszczec, prezyc sie i napinac jak struna niczym nie idzie jej uspokoic a kolki to to napewno nie sa, bo jak zassie smoka to i przysnie. a mi juz banka peka od tego wrzasku nie mowiac o Blance bo przyszla mnie ochrzanic ze mam amelke uciszyc bo ona chciala w spokoju zjesc zupe a my jej przeszkadzamy uzyla do tego oczywiscie swojego slodkiego pretensjonalnego tonu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:11   #2284
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Nie było mnie z dwa dni a tu taki wysyp!
MATAL, PSZCZOUA, INWERSJA,PAPALINKA,KAMA,E WUSZKA,AGABU GRATULACJE DLA WAS I MALUSZKÓW (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam)
Takie tempo zarzuciłyście że niebawem wylądujemy na odchowalni

Antoś pozdrawia wizazowe ciotki Dziś skończyliśmy 2 tygodnie
Slodziak ♡

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-22, 19:17   #2285
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no właśnie co z sambą... chyba już urodziła skoro cisza z jej strony
Mam nadzieję, bo biedna już się długo męczyła. A i przeterminowana była dość sporo.
Może się wkrótce napisze dobrą wiadomość
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:17   #2286
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja kotka ma totalnie w tylku raz podeszla ja powachac ale domaga sie mojej uwagi.

toz to nie twoja wina. Miki chce miec cie przy sobie i tyle, przetrwacie

my kapiemy codziennie. smaruje mleczkiem,ale na sucho to bym nie smarowala.
My kapiemy w oilatum, wiec po kapieli nie smarujemy. Ale za rada poloznej w ciagu dnia smarujemy miejsca, gdzie skora sie luszczy - oliwka lub mleczkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-22, 19:26   #2287
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
aaa i do dziewczyn ktore juz mają maluszki po swojej stronie -piszecie jakie są slodkie, kochane, jak jedzą itd to az mi sie lezka kreci w oku juz bym chciala miec Julke po drugiej stronie i strasznie jestem ciekawa jak wygląda
Czaszka dopiero teraz czuję, że kocham syna. Wcześniej przez 3 tygodnie nie było we mnie żadnych wzniosłych uczuć i nie czułam do niego miłości. Okropnie się z tym czułam, miałam deprechę i ciągle płakałam. Wyrodna matka. Zazdrościłam tym dziewczynom, które tuż po porodzie zakochiwały się w swoim dziecku. U mnie tak nie było. Mąż mówił, że to przyjdzie z czasem i przyszło - po 4 tygodniach Teraz nawet jak Staś ryczy to już się go nie boję. Boże jak dobrze, że to minęło.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ok,odstawiłam Linomag i zaobaczymy. A jak Bepanthen nie pomoże to spróbujemy z pampkami czy to coś zmieni.

DZięki
Spróbuj mąką ziemniaczaną pudrować pupę. Stasiowi wyskoczyły krostki pod koniec pobytu w szpitalu a używałam pieluszek Dada. Mama doradziła żeby spróbować stary sposób z mąką ziemniaczaną i krostki szybko zniknęły. Teraz używam Papersów 1 i też czasem pojawi się lekkie odparzenie to mąkę nakładam i szybko schodzi. A tak to też używam Linomagu A+E a pupę staram się myć zwykłą wodą. Chusteczek używam sporadycznie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:27   #2288
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Czaszka dopiero teraz czuję, że kocham syna. Wcześniej przez 3 tygodnie nie było we mnie żadnych wzniosłych uczuć i nie czułam do niego miłości. Okropnie się z tym czułam, miałam deprechę i ciągle płakałam. Wyrodna matka. Zazdrościłam tym dziewczynom, które tuż po porodzie zakochiwały się w swoim dziecku. U mnie tak nie było. Mąż mówił, że to przyjdzie z czasem i przyszło - po 4 tygodniach Teraz nawet jak Staś ryczy to już się go nie boję. Boże jak dobrze, że to minęło.[COLOR="Silver"]
Ja też się tego boję... że wpadnę w depresję poporodową czy coś.

Czekam na TŻ, mam ochotę się przytulić... Skurczy zero, będę jak Samba i Inwersja - ostro przeterminuje zapewne...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:39   #2289
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaaa
moje dziecko kończy dziś miesiąc
Susanna
karolson
Makrela w kapeluszu
buziaki dla Waszych dzieciaków z okazji ukończenia 1 miesiąca

Pszczoua,super obyście dziś wyszli
Natala moje też dziś skończyło miesiąc Zrobimy mu z mężem odcisk stopy na pamiątkę albo stopy i rączki
To nasze dzieciary awansowały z noworodków na NIEMOWLĘTA
Najeplszości dziewczyny dla Waszych pociech

M&M

Staś

Stary 2013-09-22, 19:41   #2290
your Angel
czyli Endżi

Ogromne graty dla świeżo upieczonych mamuś, jesteście wielkie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
to już drugi maluszek na wątku który wraz z rączką powitał świat
Mój Julek też wyszedł z rączką

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
on jest z jakimis kwasami omega, zastanawiam sie czy mozna go dopochwowo pakowac, chociaz juz to zrobilam:P
u angel chyba niezbyt pomogl?
Wiesioł ma podobno wpływ na sprawność rozwierania się szyjki w trakcie porodu. U mnie postęp porodu był bardzo sprawny, uniknęłam oksy - chociaż dwukrotnie informowano mnie, że może będzie potrzebna (na wywołanie porodu i pod koniec na powiększenie rozwarcia). A wszystko leciało sprawnie, skurcze atakowały jak szalone
Co prawda zostałam nacięta, ale to już kwestia związana z kroczem i tego, że mały wychodził z rączką.

Zjadłam pyszną sałatkę i stresuję się, że mały będzie miał problem z brzuszkiem
Stary 2013-09-22, 19:42   #2291
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja też się tego boję... że wpadnę w depresję poporodową czy coś.
Nie chcę krakać ale wpaść w deprechę może każdy. To jest taki szok jak przychodzisz ze szpitala gdzie była doświadczona pomoc do domu i musisz radzić sobie sama. I zaczynasz myśleć i myśleć i myśleć jak sobie poradzisz itd. i to przeraża. Ale na szczęście to mija.

M&M

Staś

Stary 2013-09-22, 19:43   #2292
your Angel
czyli Endżi

Susanna, dobrze, że już nastrój dużo lepszy A mój Julek jest bardzo podobny do Twojego Stasia

Ja właściwie nie sądziłam, że będę sobie radzić z noworodkiem. Nie mam pojęcia skąd znalazło się u mnie tyle siły, determinacji i cierpliwości - kompletnie nie moich cech W tym szpitalu czułam, że malutki ma tylko mnie i nie mogę dać doopy i się użalać. Przez tydzień nabrałam trochę wprawy i w domu już szło sprawnie.
Tylko energii trochę brak, bo jednak człowiek funkcjonuje cały czas w pełnej gotowości

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-09-22 o 19:46
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:46   #2293
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
chwale sie po raz kolejny
śliczne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wiem matal ze to marne pocieszenie apropos rwy ale ja dzis sie dwa razy wywrocilam przez ten pieprzony kregoslup

raz z Maciusiem na rekach
o tyle dobrze ze to najczesciej przy wstawaniu mam takie nie trzymanie rownowagi wiec wywrocilam sie na kanape

za drugim razem juz sama prawie na fotel ale niestety odbilam sie na podloge
no masakra

boje sie z nim chodzic, tz ma wolne jeszcze 8 dni
jak mi nie minie to chyba moja mama bedzie musiala urlop wziac
współczuje problemów z kręgosłupem
a co radzą lekarze, możesz z tym coś teraz robić w połogu? jakaś rehabilitacja?

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
aaa i do dziewczyn ktore juz mają maluszki po swojej stronie -piszecie jakie są slodkie, kochane, jak jedzą itd to az mi sie lezka kreci w oku juz bym chciala miec Julke po drugiej stronie i strasznie jestem ciekawa jak wygląda
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oj zobaczysz, tego się nawet nie da opisać słowami. Totalnie zwariowaliśmy na punkcie naszego dziecka, oczywiście jest najkochańsza, najmądrzejsza i najpiękniejsza na świecie-jak dla każdego rodzica jego dziecko. Tak już jest i nie ma co ściemniać,że jest inaczej
Dalej nie mogę uwierzyć,że była w moim brzuchu, to taki wielki cud te jej uszka, nosek, rączki, duże stópki Ach poryczałam się.Wszystko bym dla niej zrobiła.
mam podobnie jak czaszka, szczególnie jak o tym piszecie. tak bardzo nie mogę się doczekać
i ten ciągły strach o odpowiednią ilość ruchów małego....

Cytat:

Antoś pozdrawia wizazowe ciotki Dziś skończyliśmy 2 tygodnie
Antoś jak fajnie boksuje rączką

też jestem ciekawa co z sambą i co słychać u diorishy

tassia
mnie natchnęła, jutro będzie krupnik

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:50   #2294
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Susanna, dobrze, że już nastrój dużo lepszy A mój Julek jest bardzo podobny do Twojego Stasia
No to żółwik To śliczne chłopaki są

Cytat:
Ja właściwie nie sądziłam, że będę sobie radzić z noworodkiem. Nie mam pojęcia skąd znalazło się u mnie tyle siły, determinacji i cierpliwości - kompletnie nie moich cech W tym szpitalu czułam, że malutki ma tylko mnie i nie mogę dać doopy i się użalać. Przez tydzień nabrałam trochę wprawy i w domu już szło sprawnie.
Tylko energii trochę brak, bo jednak człowiek funkcjonuje cały czas w pełnej gotowości
Ja to straszny mięczak jestem. Taka doopa.
W szpitalu chciałam do domu a w domu do szpitala Koszmar

M&M

Staś

Stary 2013-09-22, 19:50   #2295
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Kocich Mam. Jak Wasze futerka przyjmują maluszki?
Moje futra są obojętne. Kilka razy obwąchały główkę małego, parę razy rzuciły na niego okiem, ale ogólnie Julek im nie robi
Stary 2013-09-22, 19:51   #2296
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę krakać ale wpaść w deprechę może każdy. To jest taki szok jak przychodzisz ze szpitala gdzie była doświadczona pomoc do domu i musisz radzić sobie sama. I zaczynasz myśleć i myśleć i myśleć jak sobie poradzisz itd. i to przeraża. Ale na szczęście to mija.
wiadomo, że takich rzeczy nie można zaplanować, one spadają na nas jak grom z jasnego nieba - niespodziewanie
dobrze, że już po wszystkim i czujesz się lepiej pewnie ważne było dla Ciebie wsparcie najbliższych.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:54   #2297
87czarna
Zakorzenienie

kaska Kochana,wiem co przeżywasz. U nas było to samo i po prostu sobie nie radziłam
Jeśli masz się meczyc Ty i dziecko,to zawsze możesz sięgnąć po mm... moze rzeczywiście się nie najada?
Mocne uściski

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Widzę,że nadal nie ma wiadomości od Samby... pewnie już jest po

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:11   #2298
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
miałam dokładnie to samo. plus 4 godziny ryku z bólu brzuszka w nocy. stres, nerwy, przemęczenie skończyło się u mnie zanikaniem pokarmu, w końcu przeszłam na MM i czuję się niemal jak "nowonarodzona"

ale trzymam kochana mocno mocno kciuki za was i wasze KP
Ladan jak wygląda zanik pokarmu ? tzn czy nagle po prostu przestaje lecieć czy stopniowo jest go coraz mniej?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:15   #2299
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan jak wygląda zanik pokarmu ? tzn czy nagle po prostu przestaje lecieć czy stopniowo jest go coraz mniej?
stopniowo jest go mniej mimo ciągłego przystawiania do piersi, masaży, herbatek laktacyjnych, ciepłych pryszniców i pobudzania laktatorem...
Stary 2013-09-22, 20:17   #2300
kaska87
Zakorzenienie

ja pokarm mam bo sika z cyców we wtorek wizyta u pediatry, ważenie jak będzie ok to od razu idę do doradcy laktacyjnego wizyta 60zł, ale piszą, że babeczka jest dobra i potrafi na pierwszej wizycie pomóc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:27   #2301
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszka dopiero teraz czuję, że kocham syna. Wcześniej przez 3 tygodnie nie było we mnie żadnych wzniosłych uczuć i nie czułam do niego miłości. Okropnie się z tym czułam, miałam deprechę i ciągle płakałam. Wyrodna matka. Zazdrościłam tym dziewczynom, które tuż po porodzie zakochiwały się w swoim dziecku. U mnie tak nie było. Mąż mówił, że to przyjdzie z czasem i przyszło - po 4 tygodniach Teraz nawet jak Staś ryczy to już się go nie boję. Boże jak dobrze, że to minęło.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Spróbuj mąką ziemniaczaną pudrować pupę. Stasiowi wyskoczyły krostki pod koniec pobytu w szpitalu a używałam pieluszek Dada. Mama doradziła żeby spróbować stary sposób z mąką ziemniaczaną i krostki szybko zniknęły. Teraz używam Papersów 1 i też czasem pojawi się lekkie odparzenie to mąkę nakładam i szybko schodzi. A tak to też używam Linomagu A+E a pupę staram się myć zwykłą wodą. Chusteczek używam sporadycznie
u nas mokre chusteczki odparzyły pupe jeszcze w szpitalu :/ gdy wrocilismy do domu myłam rumiankiem i smarowałam linomagiem, wygoiło się ładnie po 2 dniach teraz myjemy tylko woda. A co do pampersów dada to uwazam ze sa prawie tak dobre jak pampers

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
bedac jeszcze w szpitalu duży wpływ na stan psychiczny kobiety ma moim zdaniem pomoc położnych i pielęgniarek, jak wszystko ładnie wytłumaczą i beda pomocne to o wiele lepiej i pewniej sie człowiek czuje..
Ja nie miałam tego zaszczytu, na szczescie lezalam w sali z pania ktora urodziła juz trzecie dziecko i jej pomoc była bezcenna bez niej nie wiedzialabym nawet jak nakarmic dziecko butelka..

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
stopniowo jest go mniej mimo ciągłego przystawiania do piersi, masaży, herbatek laktacyjnych, ciepłych pryszniców i pobudzania laktatorem...
i moze byc to nastepstwem stresu i zmeczenia?

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

instynkt macierzyński wziął górę

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:30   #2302
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Na zajęciach z doradcą laktacyjnym, te 4 czynniki kobietka wymieniła jako mające wpływ na zatrzymywanie laktacji:
- stres
- zmecznie
- rozproszenie
- odwodnienie

Dlatego, podkreślała, że wiele kobiet jak wraca do pracy to ma problem z laktacją..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:31   #2303
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziękuję za wszelkie komentarze, odniosę się tylko do kilku
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a. byłaś bardzo dzielna, i mam nadzieje, że już nie masz takich mysli o sobie, tak było lepiej dla twojej córeczki a mąż na pewno zrozumiał widać jak bardzo ich kochasz....
Już mi przeszło, ale czuję pewien niedosyt.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a pięknie opisałaś poród nie było lekko, a z takim zawodem piszesz o decyzji o cc. najważniejsze, że wszystko skończyło się szczęśliwie
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Marta bardzo dzielna jesteś, najważniejszy jest finał porodu, masz malutką przy sobie i cała reszta nie powinna się liczyć
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

M.A.R.T.A hardcore nameczylas się biedna, ale zakończeniem cc to Ty się nie przejmuj, żadna w tym Twoja wina! Najważniejsze, ze obie jesteście zdrowe!
Teraz to doceniam i dziękuję Bogu, że lekarze o czasie zadecydowali o cc.
Stary 2013-09-22, 20:35   #2304
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
tak...
Stary 2013-09-22, 20:41   #2305
agravka
Wtajemniczenie

jestem ciekawa co u samby i u inwersji, bo dzis byla w takim podlym humorze, mam nadzieje, ze mleczko sie pojawilo, pewnie wyszla tez dzis do domku i nie ma czasu.

dziewczyny, czy mi sie dobrze kojarzy, ze po herbatce z lisci malim Was czyscilo? bo mnie dzis mega, a od wczoraj zwiekszylam dawke od 1 do 3 kubkow. ale nie mam pewnosci czy to to- siedzialam 2 razy po pol godziny w kibelku i czuje w brzuchu takie babelki, jakby powietrze uciekalo, zaczynam schizowac, czy zaraz mi wody nie pojda... ale moze to kiszki marsza graja przy tym czyszczeniu?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:58   #2306
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Na zajęciach z doradcą laktacyjnym, te 4 czynniki kobietka wymieniła jako mające wpływ na zatrzymywanie laktacji:
- stres
- zmecznie
- rozproszenie
- odwodnienie

Dlatego, podkreślała, że wiele kobiet jak wraca do pracy to ma problem z laktacją..
U mnie laktacja się nieco poprawiła, ale Mała tak mi pokąsała brodawki, że przez pierwsze sekundy zaciskam zęby z bólu.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
młody jak zasypia w dzień to na 5-10 minut, bez mojego cycka w pobliżu nie śpi- jedynie na spacerze/w aucie po prostu od 6-7 rano do 23:00 go karmię, siedzę albo na fotelu, albo leżę i go CAŁY czas karmię, ja nawet siku nie mam jak iść bez jego płakania nawet jak go odłożę żeby wyjąć kocyk czy pilota wziąć to ryk jak 150 pato matka ze mnie
Ja mam mało mleka, ale się nie poddaje. Karmię małą najpierw cycem około 20 minut, po czym podaje butelkę z mm, czas na odbicie i w sumie godzina mi zleci. Mała śpi spokojnie 3 h, w nocy nieraz nawet 5 h. W międzyczasie molestuje piersi laktatorem. Ostatnio leciało mi z cycuchów po 5-10 ml mleka, dzisiaj udało mi się ściągnąć 40 ml. Dla mnie to super wynik i zrobię wszystko, aby laktacja jeszcze bardziej się pobudziła. Podobno po cc jest troszkę ciężej.
Stary 2013-09-22, 21:01   #2307
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Ja mam mało mleka, ale się nie poddaje. Karmię małą najpierw cycem około 20 minut, po czym podaje butelkę z mm, czas na odbicie i w sumie godzina mi zleci. Mała śpi spokojnie 3 h, w nocy nieraz nawet 5 h. W międzyczasie molestuje piersi laktatorem. Ostatnio leciało mi z cycuchów po 5-10 ml mleka, dzisiaj udało mi się ściągnąć 40 ml. Dla mnie to super wynik i zrobię wszystko, aby laktacja jeszcze bardziej się pobudziła. Podobno po cc jest troszkę ciężej.
brawo !!! podziwiam bardzo!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:03   #2308
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
u mnie taka sinusoida dołek, płacz dziecka, mój za chwilę się uspokoję i karmię też walczę mimo, że jest ciężko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:08   #2309
angelikada
Wtajemniczenie

hej wam

właśnie odjechała ode mnie ciocia położna dostaliśmy łóżeczko turystyczne, fakt faktem że nie nowy , używany ale w ekstra stanie jutro będę sobie je prać ale jest ogólnie naprawdę ekstra strasznie nam się podoba szaro-żółte, dwa poprzywoziła mi mnóstwo witamin d+k i samą witaminę k wiec mam zapasów że ho ho przywiozła mi jeszcze próbki kremiku do pupki więc będę używać podobno dobre są, szalona ciocia chce kupić dla malutkiej krzesełko do karmienia ale nie wiem jakie wybrać bo coś mi wspominała o krzesełku ze stolikiem ale sama nie wiem czy mi się takie podoba czy bym wolała normalne które mi się z wyglądu bardziej podoba a krzesełko i stolik mogę kupić w ikei...hmm no muszę pomyśleć do tego kupi nam kombinezonik na zimę więc kolejny wydatek z głowy a kuzynka znowu kocyk minky nam kupi wiec się bardzo cieszę chociaż one są szalone z zakupami ale mam nadzieje że nie przesadzą

a tak w ogole to nie wiem czkawkę czuje dzisiaj w innym miejscu niż zwykle więc może szansa że malutka się jakoś obróciła ? no nie wiem okaże się wszystko w czwartek już się nie mogę doczekać...
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:10   #2310
misia332
Zakorzenienie

Jak to możliwe, że po trzech tygodniach wróciła mi zgaga ze zdwojoną siłą

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości