Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 13:57   #2191
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heheheheh

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jeszcze mam zagwozdkę, bo się zastanawiam czy kupić podkłady poporodowe bella mama czy lepiej big podpaski....
w sumie jak wszystkiego nie zużyję to mogę je w szpitalu zostawić...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

bardzo ładny, ja mam taki mały sklepik u siebie i tam ceny allesów oscylują w granicach 65- 75 zł więc się przejdę i zamierzę na żywca...

ja w szpitalu mialam zapewnione podklady, teraz w domu koncze 3 pake bella mama
jak dla mnie sa swietne i mieciitkie, nie wyobrazam sobie wkladac podpasek
tz dzis mi dokupi opakowanie

u mnie tez jesf taki sklepik
wiec wybiore sie ale poki co mam 4 sztuki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie dzisiaj zglosilam na potencjalnego dawce szpiku w DKMS... a powinnam to zrobic juz dawno

ja tez bym chciala ale przy kp podobno nie mozna byc dawca

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A jaka jest norma?? Edi mi ok. 200 g spadł łącznie
juz ci dziewczyny napisaly
w szpitalu u mnie w ostatniej dobie dokarmiali mm zeby wypuscic dzieci

moj stracil w sumie 270g

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:04   #2192
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Idziemy do domu
super!!!
inwersja, trzymaj sie kochana, mam nadzieje, ze przestaniesz sie dolowac, pros te polozne o pomoc i pytaj jesli tylko masz jakiekolwiek watpliwosci!!!to ich praca!

kupilam sobie wiesiolka- oeparol-mozna to?pytalam taty, mowi, ze nie ma wiedzy w tym temacie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:14   #2193
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Samba tak wlasnie myslalam,ze sie rozwiera. Mnie ktg krzyzowych nie widzialo a rozwieralo elegancko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Racja. Mnie wykrywalo aktywność skurczowa na poziomie 7, a byłam jakbym była opetana.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jeśli zatrzymuje się woda to pij dużo i ogranicz słone

Gapić się pewnie nie będzie ale może podpasuje mu muzyczka.
Nasz wycisza się przy tym koniku. Muszę kupić drugi bo Zuzia nie chce oddać

Ja też zmieniam

Pewnie o to badanie chodzi, jest obowiązkowe i wszystkie dzieci je mają.

Samba trzymaj się kochana

Inwersja nie załamuj się. Jeśli nie umiesz przystawiać to wołaj nawet położne, one pomogą. Leżała ze mną młoda dziewczyna i kilka razy dziennie biegała i prosiła, żeby pomogły jej przystawić. I jeśli nie umiesz przystawić to zrezygnuj z karmienia na leżąco, rób to na siedząco. Im częściej będziesz przystawiała tym szybciej produkcja ruszy
I mimo, że Zuzię karmiłam piersią to pierwszy raz położna też pomogła mi z przystawieniem. Teraz Miłosz ma czasem problem z zassaniem, bo za płytko bierze brodawkę.
Głowa do góry, będzie dobrze
To nie jest tylko z tym problem. To jest mały pikus, kwestia cierpliwości.

Chodzi o to, że przy kapturkach trzeba mieć trochę tego pokarmu żeby dolecial do niego przez te ścianki i do otworów. Ja mam tyle , że rozlewa mi się po cycku i przyklei kapturek do skóry.

Wczoraj jadł ładnie ok godzinę czy półtorej z lewego. Skonczył ok 19h. Do tej pory mialam tylko tyle, że ledwo się wilgotne pokazało.

W prawym była teraz jedna kropla. W nocy próbowalismy godzinę. Ok północy. Nie najadl się, strasznie płakał.

Ciągle je masuje, ściskam. Próbuje laktatorem. Jak na razie nic to nie daje. Bolą mnie tylko od tych zabiegów.

Po kropelce to może jeść, ale bezpośrednio z cycka. Przez kapturek kropla do niego nie doleci. Rozlewa się tylko po plaskim sutku.

Z samym przystawieniem kwestia dobrego ułożenia, podania do buzi i odciagnia żeby na noska mu się cycek nie rozlewal.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-22 o 14:18
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:19   #2194
wiktom
Raczkowanie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

czy to normalne ze karmie juz 2,5 h ja tez jestem głodna. czy maluszek moze sie przejesc
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:19   #2195
Sophia_1
Zadomowienie

Witam się z Wami po dłuższej przerwie.

Gratuluję kolejnych porodów,tygodni ciąż oraz tych kończonych przez dzieci.
Nam dziś stuka 2 tyg

Powoli zaczynam się ogarniać i dostosowywać moją dobę do potrzeb Małej, tak żeby wszystko grało. A mogłam iść do mamy na tydz chociaż, ale nie "ja sobie nie poradzę???" poradzić poradzę.

Mała jest generalnie ok, ale w nocy coś jej się przestawia w strefie karmienia i potrafi zjeść 20ml, za pół godz znowu jest głodna i tak kilka razy Ale może jakoś, małymi kroczkami wyjdziemy na prostą.

Tylko ta pogoda mogłaby się jeszcze poprawić, bo jak narazie to oprócz powrót ze szpitala i wizyty u lekarza (coś mi się szef wewnętrzny źle goi) świat oglądam tylko przez okno

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:20   #2196
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Kobieto! głowa do góry otrząśnij się bo tylko się dołujesz i wpadniesz w depresje po porodową bo do tego to już zaczyna prowadzić!! przecież mały dopiero co się urodził uczycie się siebie na wzajem już nie raz dziewczyny o tym pisały i nie możesz tak wciąż marudzić tylko trzeba wziąć się w garść cieszyć się że jesteście już razem a nawet jeśli nie bedzieszz miała mleka to nie koniec świata będziesz karmić mm no więc już bo tam wpadniemy i Ci damy porządnego kopniaka uśmiech i lepszy humor poprosimy !!
Lepiej nie, bo dupa i picza mnie boli.
Kaszlec ani śmiać się też nie mogę, bo boli i ciągnie od szwów

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-22, 14:28   #2197
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
super!!!
inwersja, trzymaj sie kochana, mam nadzieje, ze przestaniesz sie dolowac, pros te polozne o pomoc i pytaj jesli tylko masz jakiekolwiek watpliwosci!!!to ich praca!

kupilam sobie wiesiolka- oeparol-mozna to?pytalam taty, mowi, ze nie ma wiedzy w tym temacie
Angel właśnie tego miała

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:38   #2198
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie na razie nie ma mowy o zadnych narodzinach...leze i zwijam sie z bolu...a najgorsze to to ze bole krzyzowe za bardzo chyba nie powoduja postepu porodu....no ale za chwile bedzie ranek, przyjedzie tz i moze cos wreszcie zaczna ze mna robic...
samba, daj znac co u Was
Cytat:
Przewracam się na ryjek. Od 3 godzin ten pieron nie chce zasnąć. Smoku, ratuj księżniczke! Eee, to chyba nie tak w bajkach było
czyli co robi jak nie spi? placze?

Cytat:
Angel właśnie tego miała
on jest z jakimis kwasami omega, zastanawiam sie czy mozna go dopochwowo pakowac, chociaz juz to zrobilam:P
u angel chyba niezbyt pomogl?

matal o ktorej do domku wybywacie? daj znac jak Edzik
jak ubierasz mala?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
czy to normalne ze karmie juz 2,5 h ja tez jestem głodna. czy maluszek moze sie przejesc
aale caly czas aktywnie ciagnie?czy przysypia z cycem w buzi?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:49   #2199
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
on jest z jakimis kwasami omega, zastanawiam sie czy mozna go dopochwowo pakowac, chociaz juz to zrobilam:P
u angel chyba niezbyt pomogl?

matal o ktorej do domku wybywacie? daj znac jak Edzik
jak ubierasz mala?
No ona go dopochwowo aplikowala.
Ale mówiła, ze pomógł.

Czekamy na wypis. Duży ruch na porodowce, więc nie wiemy, o której.

Ma na sobie body, pajaca i skarpety. Na to kombinezonik jesienny, czapeczka i ew kocyk mam ze sobą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-22, 14:57   #2200
vea7
Zakorzenienie

PSZCZOUA GRATULACJE DLA CIEBIE I JULKA, INWERSJA DLA CIEBIE I MIŁOSZA TEŻ

PAPALINKO, AGABU, KAMA GRATULACJE DLA WAS I DZIEWCZYN
I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NIEMOWLAKÓW - 1 MIESIĄC TO BRZMI DUMNIE

matal, jeszcze raz wielkie gratulacje
Super, że humor dopisuje I opis genialny - meeega pozytywny
Kurcze zajmujesz się Maciupą i nie widać kto już urodził... ale przynajmniej wątek się uważnie czyta

Susanna, bardzo fajny opis I Staś prześliczny
No i ekspresu zazdroszczę
BTW. strasznie przykre, że dzieciaczki "na końcówce" czasem umierają... a podobno nie może się supełek na pępowinie zrobić

rusałko, gratuluje wizyty i zakupów

agniecha kolejna pełnia za cztery tygodnie czyli 19 października

Inwersja dałaś rade i tylko to się liczy A Miłosz słodziasty

Lola przyłączam się do czucia pancerną... skurczy nie czuję, a raczej takie stałe spięcie jak przy okresie. Od trzech dni mi twardnieje brzuch, ale to nie boli za bardzo - to znaczy czuję, ze robi się twardy, ale to raczej "niekomfortowe" niż bolesne. Jak łażę, to podbrzusze zaboli, a potem cisza... Przedwczoraj w nocy mnie silniejsze obudziły, ale znowu jak na okres, a nie takie konkretne - spięłam się i tyle... żadnego kurczenia i rozkurczania...
Co do młodego, to wiem gdzie ma główkę (z usg), wiem gdzie ma rączki, bo nimi w podwozie naparza, czasami widać gdzie są plecki - wypycha brzuch, a doopki takiej dużej przecie nie ma. Zastanawiam się natomiast czym mi górę brzucha obkopuje - piętami? - bo to raczej stópki widać jak się przesuwają

nena, ja od niektórych znajomych przestałam odbierać A część się obraziła, jak Bartek zaczął odpowiadać, że przełożyliśmy poród na wiosnę/Boże Narodzenie/pierwszy dzień lata

ladan

czarna

kaska, na żywo Caffe Latte jeszcze ładniejszy jest Ale warto zmierzyć, bo on sztywniejszy jest Były w Askocie

asiek, ja mam dwie paczki podkładów BabyOno i dwie duuużych podpasek Bella ze skrzydełkami - łącznie 40 szt. i mam nadzieję, że wystarczy

Samba, mocno kciuki trzymam
Daj znak życia, bo pazury poobgryzam do końca

A w ogóle witam się w 40 tc
Wczoraj odbyłam poważną rozmowę z synem i długo mu tłumaczyłam, że baaardzo już bym chciała mieć go po tej stronie brzucha, a 23 września, to taka śliczna data, ale chyba nie do końca się zrozumieliśmy... no nic, uparty jest... po tacie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:00   #2201
logoasia
Zakorzenienie

łaa teściowie pojechali a małż jutro zaczyna urlop, jestem w niebie

matal, super ze już wychodzicie, wszystko ekspresowo, bosz ja tez chce mieć to już za sobą
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:33   #2202
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Lola przyłączam się do czucia pancerną... skurczy nie czuję, a raczej takie stałe spięcie jak przy okresie. Od trzech dni mi twardnieje brzuch, ale to nie boli za bardzo - to znaczy czuję, ze robi się twardy, ale to raczej "niekomfortowe" niż bolesne. Jak łażę, to podbrzusze zaboli, a potem cisza... Przedwczoraj w nocy mnie silniejsze obudziły, ale znowu jak na okres, a nie takie konkretne - spięłam się i tyle... żadnego kurczenia i rozkurczania...
Co do młodego, to wiem gdzie ma główkę (z usg), wiem gdzie ma rączki, bo nimi w podwozie naparza, czasami widać gdzie są plecki - wypycha brzuch, a doopki takiej dużej przecie nie ma. Zastanawiam się natomiast czym mi górę brzucha obkopuje - piętami? - bo to raczej stópki widać jak się przesuwają
:
i na nas przyjdzie pora;p choć nie powiem, że zaczynam tracić humor, bo moje wymarzone daty minęły;p no nic staram sie sobie tłumaczyć, że obojętnie kiedy ważne, żeby zaczęło się samo z siebie ale coś czuję, że u mnei to jeszcze potrwa, zero skurzy nadal, lekkie bóle jak na @, nic więcej, podobnie mamy widzę ostatnio ginek mi tłumaczyl, że każdy tydzien w brzuchu mamy to jak bodajże 3 tygodnie na świecie teraz czekam na 30 wrzesnia lub 1 października haha może się uda
ta laska co mi ostatnio robiła ktg chyba wykrakała mi, że jeszcze tydzień, dwa pochodze z brzuszkiem więc by się zgadzalo;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:37   #2203
Fikusek82
Wtajemniczenie

Mam juz dość tej całej ciąży, mała się wypina że aż boli, kopie niemiłosiernie po pęcherzu i po nerwie, jak mi tam naciście to aż noga sie pode mną ugina tak mnie rwie w pachwinie. Do tego nabawiłam sie kaszlu i przez dwa dni tak mnie dusiło że dostałam skurczy, już myślałam, że urodze ale naszczęście sie uspokoiło bo to dopiero 35 tydzień. Poza tym non stop chodze głodna i mi wiecznie jest niedobrze, normalnie jak w pierwszym trymestrze, jeszcze z trzy tygodnie i niech wychodzi bo zwariuję.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:43   #2204
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
i na nas przyjdzie pora;p choć nie powiem, że zaczynam tracić humor, bo moje wymarzone daty minęły;p no nic staram sie sobie tłumaczyć, że obojętnie kiedy ważne, żeby zaczęło się samo z siebie ale coś czuję, że u mnei to jeszcze potrwa, zero skurzy nadal, lekkie bóle jak na @, nic więcej, podobnie mamy widzę ostatnio ginek mi tłumaczyl, że każdy tydzien w brzuchu mamy to jak bodajże 3 tygodnie na świecie teraz czekam na 30 wrzesnia lub 1 października haha może się uda
ta laska co mi ostatnio robiła ktg chyba wykrakała mi, że jeszcze tydzień, dwa pochodze z brzuszkiem więc by się zgadzalo;p
Wieeesz, mój ma deadline na 29 września, ale jednak chciałabym wcześniej
KTG nie miałam jeszcze - jeśli nie urodzę do tego czasu mam iść w połowie tygodnia. W sumie mi gin powiedziała że jeszcze nie rodzę, ale "się zaczyna", i w sumie nie bardzo wiem, jak to rozumieć
A mam już wszystko porobione (poza łóżeczkiem, na które ciągle czekamy ), więc siędze i się nudzę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:47   #2205
Asiek84
Wtajemniczenie

Uwaga !!!!

Katee86 dzisiaj o 3:44 urodziła Adasia, waga maluszka to równe 3 kg i ma 52 cm. Poród odbył się prze cc.
Kate i Adaś pozdrawiają wizażowe ciocie

serdecznie gratuluję mamusi

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-09-22 o 15:49
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:50   #2206
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wieeesz, mój ma deadline na 29 września, ale jednak chciałabym wcześniej
KTG nie miałam jeszcze - jeśli nie urodzę do tego czasu mam iść w połowie tygodnia. W sumie mi gin powiedziała że jeszcze nie rodzę, ale "się zaczyna", i w sumie nie bardzo wiem, jak to rozumieć
A mam już wszystko porobione (poza łóżeczkiem, na które ciągle czekamy ), więc siędze i się nudzę
ja też chciałam i ginek mi mówił, że szyjka skrócona i niziutko młody jest a tu dalej już drugi tydzień nic;p też mam wszystko porobione i nudzi mi się masakrycznie, tu na forum większość już mamusiek pisze i głupio mi jęczeć;D więc czekam spokojnie
właśnie dokładnie we wtorek na ktg mi dziewczyna powiedziała, ze skurczy brak i, że jeszcze pewnie pochodze chyba ze wody odejdą...
a za Ciebie trzymam kciuki

Aleksander
Stary 2013-09-22, 15:51   #2207
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Nie mam jak nadrobić tylu stron

W czwartek 19.09 o 15.35 urodziła się Zuzia

Miałam na KTG w czwartek iść, jednak zanim wyszłam z domu poszłam do WC a tak zobaczyłam zielone wody, a więc od razu do szpitala pojechaliśmy. O 12 miałam rozwarcie na 1 cm i byłam kandydatką do CC. Podłączyli mnie do KTG jednak skurcze nie wychodziły, ale tętno było ok. Poszłam potem pod prysznic a tam...... masakra... skurcze od razu co 2 min, siedziałam tam chyba z godzinę i nie miałam już siły. Kazałam TZ iść do położnej że ja chcę znieczulenie, przyszła i mi mówi że musi być rozwarcie 4 cm i że zbada mnie i jak coś to zadzwoni. Bada a tam już 7 cm! I że niespodziewała się że tak szybko będzie. I mówi że zanim przyjdzie anestezjolog to troche potrwa i że narazie mi da zastrzyk jakiś i mam iść do wanny. Poszłam, posiedziałam 20 min, i mówię że chyba czuję parte. Ona że niemożliwe, przecież ja tam weszłam niedawno. Zbadała mnie w wannie i mówi że TŻ ma mnie szybko wyciągać, ona idzie łóżko rozładać, bo czuje główkę. Potem 20 min partych, które były dla mnie ulgą bo już tak nie bolały. I już była Zuzia z nami Zleciały się wszystkie położne i 2 lekarzy. TZ mi strasznie pomagał, masował, trzymał jak nie miałam siły przejść gdziekolwiek.

Musieli mnie naciąć, bo poród postępował szybko i nie zdążyła odpowiednio naciągnąć mieśni w ciągu 2 godzin. Mówiła potem że dziwnie jej się wpisuje: 12 - rozwarcie 1 cm, 14.30 - 7 cm, 15.00 - parte. I że w szoku że 1 dziecko i że tak szybko.

Od wczoraj już jesteśmy w 3 w domku, mam tylko trochę problemów z karmieniem.

AAAA i dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z tym, że dziecko nie mogło się załatwić?? Co mam takiemu maluchowi 3 dniowemu zrobić?? Mi dawali w szpitalu żelazo i mała ma teraz straszne problemy

gratuluję córci i ekspresowego porodu

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Idziemy do domu
super
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:51   #2208
LaLoca
Zakorzenienie

Hej zacznę od gratulacji dla Pszczoua, papalinki, Inwersji , ewuszki, Matall, Agabuu i Kamy Jesteśc ie wielkie i takie dzielne!!! Powodzenia w kp i "obsłudze" maleństw
To się dzieciątka posypały w tym tygodniu i takie lajtowe porody. Pozazdrościć. Moc pełni działa Dobrze, że nie na nas chociaż jak na @ boli mnie co noc z tym, że nie regularnie a ciągle no nic... za 4 dni i na nas przyjdzie kolej jestem taka podekscytowana, że szok. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i jutro tylko założę pościel i wszystko będzie gotowe na nowego członka rodziny Napatrzeć się nie mogę na kącik Majusi
Stresa też mam, bo nie znam się kompletnie na opiece nad takim maleństwem. Czytam Wasze posty z taką uwagą jak dziecko w szkole. Przeglądam też filmiki na youtube, ale coś mi się wydaje, że jak przyjdzie co do czego to nic nie będę pamiętała

Dzisiaj jadę z tż jeszcze na ostatnie (znowu ostatnie) zakupy. Miałam nie kupować mm, ale nastraszyłyście mnie, więc zaopatrzę się. Czyli co polecacie kupić na początek? zapisałam sobie ten Gerber 1, które chyba Ladan polecała i na bangla ma dobre opinie.

Łapie mnie przeziębienie miód, czosnek i cebula poszły w ruch; dopuki mogę to od razu dawkę biorę końską
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:51   #2209
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!

Katee86 dzisiaj o 3:44 urodziła Adasia, waga maluszka to równe 3 kg i ma 52 cm. Poród odbył się prze cc.

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

Aleksander
Stary 2013-09-22, 15:52   #2210
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!

Dołączam się do gratulacji !!!!!!!!!!
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:56   #2211
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!

Gratulacje!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:11   #2212
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!

Gratulacje mamusiu!!

Jeeeeej, coraz więcej nas z dzieciatkami po tej stronie brzuszka!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-22, 16:13   #2213
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogóle witam się w 40 tc
Wczoraj odbyłam poważną rozmowę z synem i długo mu tłumaczyłam, że baaardzo już bym chciała mieć go po tej stronie brzucha, a 23 września, to taka śliczna data, ale chyba nie do końca się zrozumieliśmy... no nic, uparty jest... po tacie
hej gratulacje za tc
to trzymam kciuki żeby coś ruszyło

co do inf o porodach i opisach, póki matal jest zajęta, ja ją zastępuje inf. są w poście z wagami maluszków

Cytat:
Uwaga !!!!

gratulacje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:14   #2214
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Idziemy do domu
Ty to masz za dobrze
Cytat:
Uwaga !!!!

Gratuluję !!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:14   #2215
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ciągnie, zaskoczyła ja ilość mleka w cycku, haha. Ledwo dawała radę połykac, tak lecialo

Jemy co ok. 3 h, więc bardzo ładnie jak na niecałe 2 doby ))
hehe oby tak jej zostalo Amelka tez w szpitalu co 3-3,5 h budzila sie na cyca a teraz rowno co 2

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie na razie nie ma mowy o zadnych narodzinach...leze i zwijam sie z bolu...a najgorsze to to ze bole krzyzowe za bardzo chyba nie powoduja postepu porodu....no ale za chwile bedzie ranek, przyjedzie tz i moze cos wreszcie zaczna ze mna robic...
nie odzywasz sie wiec juz napewno jest po z tym ze ja tu cc obstawiam

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny...dołączam do grona szczęśliwych mamusiek W środę 18.09 o 15 urodziłam Antoninę Poród odbył się SN... Antosia ważyła 3390 g i ma 56 cm dostała 10 punktów Jest największym cudeńkiem jakie mogłam sobie wymarzyć!!!
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
ja mam taka tylko w ksiezniczki i jestem zadowolona

Cytat:
Idziemy do domu

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ja tez bym chciala ale przy kp podobno nie mozna byc dawca
mowilam ze jestem 4 tyg po porodzie ale nie pytaly o KP

Cytat:
Uwaga !!!!

gratulacje!

alez mamy wysyp
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:16   #2216
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!

Gratuluje
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:18   #2217
teacherka
Zakorzenienie

Gratulacje dla kolejnych nowych Mamuś!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:24   #2218
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

LaLoca - my mamy gerbera.

Gratuluje nowym mamusiom!

Stary 2013-09-22, 16:26   #2219
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Czekamy na ten wypis i czekamy młoda już ma, mi brakuje papierka. Chłopaki już jadą, więc mógłby już być

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-22, 16:42   #2220
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Mój mąż ma dzisiaj urodziny więc od rana goście.
Najgorsze,że przynieśli tort z bitą śmietaną i owocami. Boooosheeeeeeee pierwszy raz mnie kusiło, to straszne

Powiem Wam,że czuję się super Jeszcze 5 kg może zejść, ale jestem taka leciutka i laska Jeszcze w tym tygodniu na rzęsy i do fryzjera i będzie bajera
No i najważniejsze-uznanie w oczach męża

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja jak czuję smrodek to zmieniam nawet jak śpi pupka może się odparzyć
Ja też jak czuję smrodek, aczkolwiek często na śpiocha też jej sprawdzam.No ale jednak to mój mąż jest od pieluch jak jest w domu,ja rzadko zmieniam.

Przy Tusi używamy Pampersów newbornów,linomagu maści a pupkę przecieramy wacikiem z przegotowaną wodą,a wyskoczyły jej takie czerwone krostki. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj wlasnie zrobil kupe, jak zaczelam zmieniac pieluszke :screwy:
Najpierw sie troche prezy, zaplacze, a potem slychac takie prrr i wiadomo, ze kupa
Ale to dopiero po 2 tyg umiem rozpoznac.

Ojjj to moja często puszcza taką bombę
Nawet mąż w szpitalu przyjął na koszulkę smółkę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala a to badanie z piętki? bo mojemu to robili- na te 3 choroby genetyczne (fenyloketonuria, mukowiscydoza, tarczyca)
Mojej też robili, podobno jak nie będzie listu to wszystko ok?

Cytat:
Mała spadla już 300 g z wagi urodzeniowej już niech wisi na tym cycu, ale proszę ładnie przybierać
Teraz szybko nabierze
Z moją o tyle dobrze,że straciła przy tej niskiej wadze 50 g, a teraz ładnie nabiera. Dzisiaj Teściowie wymyślili,że będziemy ją ważyć na Termomixie na nadstawce do pary

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny...dołączam do grona szczęśliwych mamusiek W środę 18.09 o 15 urodziłam Antoninę Poród odbył się SN... Antosia ważyła 3390 g i ma 56 cm dostała 10 punktów Jest największym cudeńkiem jakie mogłam sobie wymarzyć!!!
Gratki!!

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Nie mam jak nadrobić tylu stron

W czwartek 19.09 o 15.35 urodziła się Zuzia

Miałam na KTG w czwartek iść, jednak zanim wyszłam z domu poszłam do WC a tak zobaczyłam zielone wody, a więc od razu do szpitala pojechaliśmy. O 12 miałam rozwarcie na 1 cm i byłam kandydatką do CC. Podłączyli mnie do KTG jednak skurcze nie wychodziły, ale tętno było ok. Poszłam potem pod prysznic a tam...... masakra... skurcze od razu co 2 min, siedziałam tam chyba z godzinę i nie miałam już siły. Kazałam TZ iść do położnej że ja chcę znieczulenie, przyszła i mi mówi że musi być rozwarcie 4 cm i że zbada mnie i jak coś to zadzwoni. Bada a tam już 7 cm! I że niespodziewała się że tak szybko będzie. I mówi że zanim przyjdzie anestezjolog to troche potrwa i że narazie mi da zastrzyk jakiś i mam iść do wanny. Poszłam, posiedziałam 20 min, i mówię że chyba czuję parte. Ona że niemożliwe, przecież ja tam weszłam niedawno. Zbadała mnie w wannie i mówi że TŻ ma mnie szybko wyciągać, ona idzie łóżko rozładać, bo czuje główkę. Potem 20 min partych, które były dla mnie ulgą bo już tak nie bolały. I już była Zuzia z nami Zleciały się wszystkie położne i 2 lekarzy. TZ mi strasznie pomagał, masował, trzymał jak nie miałam siły przejść gdziekolwiek.

Musieli mnie naciąć, bo poród postępował szybko i nie zdążyła odpowiednio naciągnąć mieśni w ciągu 2 godzin. Mówiła potem że dziwnie jej się wpisuje: 12 - rozwarcie 1 cm, 14.30 - 7 cm, 15.00 - parte. I że w szoku że 1 dziecko i że tak szybko.

Od wczoraj już jesteśmy w 3 w domku, mam tylko trochę problemów z karmieniem.

AAAA i dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z tym, że dziecko nie mogło się załatwić?? Co mam takiemu maluchowi 3 dniowemu zrobić?? Mi dawali w szpitalu żelazo i mała ma teraz straszne problemy

Gratki!!

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Mi tez się zdarza jak mała przysypia lub nie może się zdecydować,czy jeszcze chce czy już nie

Cytat:
Uwaga !!!!

Gratki dla mamy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości