ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 13:19   #2521
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:44   #2522
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Kocur pozwoliłam sobie wbić sie z legginsami w grupie
Jak zamówię rajty na zimę też się zareklamuję,ok?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:49   #2523
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Spoko. Proszę tylko pozapraszać znajomych

Ja coś czuje wydam pół wypłaty na Twoje rajty...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:07   #2524
Sophia_1
Zadomowienie

Pszczoua super, że synek spokojny. Mam nadzieję i szczerze życzę żeby tak zostało. O naszej Agacie też mówiły położne, że to złoty dzieciak, tylko je i śpi... taaaaa..... ciekawe kiedy. Teraz potrafi dać się we znaki, szczególnie nocą. Coś jej się przestawia z jedzeniem w trybie nocnym.

Iza to już 27 tc ale leci, Twoja ciąża chyba "umyka" mi najszybciej ze wszystkich.

Color położna super

Isia mam pytanie, czy Wasza kotka lezie do Lidki??? Nasza wiesza się nad łóżeczkiem jak jest w nim Agata i się gapi i mam schizę, że w końcu do niego wskoczy Przez to śpię jeszcze gorzej, a nie chcę podporządkowywać się pod kota i zamykać sypialni, bo jakoś nie lubię spać przy zamkniętej (wiem, może to dziwne).

Napiłabym się kawy ale ponieważ ciśnienie jeszcze do końca się nie unormowało to nie mogę.
Tż poszedł reprezentować Nas na urodzinach siostry i jej córki (robi je razem, bo mają w odstępie tygodnia). A my co, a my odcięte od świata Jak mi przyjdzie do głowy jeszcze raz być w ciąży, to będę się wstrzeliwała w miesiące od kwietnia do sierpnia inaczej noł łej

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-09-22 o 14:08
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:11   #2525
iza243
Zakorzenienie

Cebula,Elunka dzięki za odpowiedziW takim razie chyba jutro pojedziemy wybrać farbe.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:31   #2526
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
na rajty ja też chętna zobaczyć

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:51   #2527
IsiaG
Zadomowienie

Hej laski

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziekujemy za gratulacje Nie wiem kiedy bede w stanie Was nadrobic wiec wybaczcie ze tak tylko o sobie.

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku. Julek jest bardzo grzeczny, od razu zalapal o co chodzi ze ssaniem, mleczko tez sie produkuje. Maly daje mi wypoczac, praktycznie budzi sie co 2-3 godz possie pol godzinki i dalej grzecznie spi Jest idealnie Marze tylko o tym zeby moc juz usiasc bo synus urodzil sie na Supermana - z raczka przy glowce. Takze tam na dole mam troche szwow...

To super, że taki grzeczny, mimo, że supermen. Byle tak dalej.

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Isia mam pytanie, czy Wasza kotka lezie do Lidki??? Nasza wiesza się nad łóżeczkiem jak jest w nim Agata i się gapi i mam schizę, że w końcu do niego wskoczy Przez to śpię jeszcze gorzej, a nie chcę podporządkowywać się pod kota i zamykać sypialni, bo jakoś nie lubię spać przy zamkniętej (wiem, może to dziwne).
nasza to jakaś dziwna kotka, może dlatego, że to pers? Na początku małą obwąchiwała, pozwalałam, żeby oswajała się z zapachem. Jak przysuwałam Lidkę bliżej to uciekała. Potem kotka tak się rozbestwiła, że kiedyś wskoczyła do łóżeczka małej i położyła się jej w nogach. Gdyby nie sierść którą gubi wszędzie i dużo, to bym jej nie wyganiała. Ale pogoniłam, bo później muszę pościel trzepać. Teraz tez ucieka, jak położę Lidkę gdzieś koło niej, bo mała rączki wyciąga i ciągnie ją za sierść.
Pozwól kotu obwąchać małą, niech się zbliży, kotka jest ciekawa tego nowego stworzenia które tak nagle się pojawiło w domu, które płacze, mruczy, mlaska, kicha. To naturalna ciekawość. Nie sądzę, aby coś zrobiła małej. Obserwuj, asekuruj ale oswajaj kota z tą nową osobą.

Goście, goście i po gościach....
niedzielka....chyba zaraz sobie coś obejrzymy.

Ale mam smaka na winko

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:52   #2528
Linka1984
Zakorzenienie

hej hej

Ja tylko sie niedzielnie przywitac Bylismy na rowerach gołębie karmic a teraz idziemy po obiadku na spacer Miłej niedzieli
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 17:11   #2529
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A jak u nas? Całkiem dobrze. Leon cudownie się śmieje na głos, próbuje się franca podnosić, chociaż nie ma nawet trzech miesięcy. Ważył wczoraj 6660g. No i nienawidzę zimy i takiej beznadziejnej jesieni. Chyba wpadnę w depreche, jak nie będę mogła wyjść na dwór.
Super że Leoś już się śmieje, bardzo szybko też głowę podnosi

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja już nawet nie mierze ;-) będziesz z Lunką ciągnąć zapałki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie no, oddaje Maru, pierwsza była ja się wbiłam w sam środek kolejki

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No Lunka, to jesteś gotowa na drugie bejbi. brawo za opiekę. Jakby co, to moją kiedyś podrzucę.

Śpi w dzień 3x po 30-45 minut. Do tego w nocy się budzi, karmienie 2x, plus ileś tam razy wstaje podać smoczka, przykryć, położyć na miejsce, bo śpi w poprzek...
No pinda nie chce pić MM, znowu wypiła 80 ml. Ehhh, pewnie pobudka koło 1 w nocy.
O Lidzie chętnie wezmę
a jak ma pić 80ml MM to już lepiej niech cyca pije.. mój pije w dzień po 80 ml MM

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
W teorii wszystko przenika do mleka co zje mama , dlatego są tworzone listy alergenów , wzdymaczy itd . Dzieci sa mniej wrażliwe i bardziej niestety. Czasem wystarczy ze mama wypije sok z dodatkiem poł cytryny i juz jakaś wysypka się zdarzy czy zje odrobinkę kalafiorka gotowanego a dziecko ma nadymany brzuszek i nie moze spac. Wiele kobiet pije kawę , mocną herbate i potem jest problem z niezasypianiem dziecka. Chcą dobrze to pija kakao - a ono jest alergenem + daje zatwardzenie u maluszka. Więc cięzko wybrac taką diete zeby matka była szczesliwa i dziecko bezproblemowe.
jak macie pytanie o jakiś konkretny produkt to pytajcie , bo przyznam szczerze ze nie czytałam o czym pisałyście a wiem ze jakis temat był bo Luna i Ty mnie zagadnełyście
No wlasnie bo ja słyszałam że to wymysł i że wcale tak nie jest, a przecież sprawdzałam na sobie (jak mi wszyscy wmawiali że cuduje) i np. po drobiu mały wymiotował, a po smażonym itd bardzo bolał go brzuszek
ostatnio dopiero spróbowałam cytryny, dokładnie 3 dni temu.
Ja mniej więcej znam sie na produktach ale teoria nie do końca idzie z praktyką, bo tak jak piszesz jednemu szkodzi to drugiemu tamto a trzeciemu wszystko co niedozwolone a czwartemu nic a nic.
Raczej ciężko żeby matka była szczęśliwa i dziecko bezproblemowe, warto stawiać na to drugie
Zauważyłam też że im dziecko starsze tym jednak lepiej przyjmuje produkty, bo jak mojemu szkodziło wszystko do 4 miesiąca tak do tej pory już nic, ani cebula ani czekolada no nic. Oczywiście mówie o paru kostkach nie całej

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Nie tak szybkoW kolejce są : Dzastin i Skierka
tylko?

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość

Hmm...nie wiem od czego zacząć opiekunek jest 4 plus jedna sprzątaczka, która jak wykona swoją pracę, to przychodzi i pomaga nam przy dzieciach ja jestem od pół roku na Niemowlaczkach, wcześniej pracowałam ze Starszakami jeżeli ktoś lubi dzieci i jest spokojny, to odnajdzie się w tej pracy, bo pomimo hałasu jaki panuje na sali, to dzieciaki potrafią wynagrodzić wszystko choćby uśmiechem, słodkim "a-gu" albo (w przypadku dzieci umiejących już mówić) nazwaniem mnie BABCIĄ Niemowlaczki śpią kiedy im się zachce, nie męczymy ich na siłę przetrzymując, bo mają one różne rozkłady dnia w domach, dopiero w późniejszych grupach staramy się wprowadzić rozkład dnia, każde dziecko ma swój leżaczek lub łóżeczko (no i swoją pościel), czy łóżeczko czy leżaczek to zależy od wieku dziecka ehhhh...mogłabym tak pisać, i pisać... co tu dużo mówić, uwielbiam moją pracę i to co robię pedagogika to był trafny wybór w moim życiu
właśnie to mi się marzyło niemowlęta... ja uwielbiam, zatracam się w tym całkowicie...
Własnie byłam ciekawa bo przecież nie ululacie wszystkich dzieciaczków na raz, czyli zasypiają kiedy chcą, wyjścia nie ma. Nie jest to do końca dobre bo dzieci powinny mieć jakiś rytm ale co zrobić. A ile dzieciaczków macie w jednej sali? Super że się spełniasz w tym zawodzie
a i ile płacą rodzice? Tak z ciekawości pytam

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja poki co szybkie pytanie do Luny, nadrobie pozniej
wiem , ze Ty podawalas sab simplex. mozesz mi powiedziec w jakich dawkach? i wiesz od jakiego wieku mozna to podawac? pytam bo mam ten lek z ulotka po niemiecku a w razie wu wole wiedziec Dziekuje
dopiero dzis przeczytałam
no więc ja podawałam od 3 tyg (za zgodą położnej) 5 kropel 2xdziennie , ale zwiększałam ilość tak żeby pomagały.
To co Kocurek napisała 15kropel do każdego karmienia to jest maximum.
Ja większość czasu dawałam 5 a później 7 kropel co drugie karmienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Gratulacje, Pszczoło!!!!
Co za poród szybki, naprawde gratuluję

I teraz taki stres przz najblizsze miesiace bedzie. Mozna sie wykonczyc chyba?!
eee tam, jakoś z Kocurkiem żyjemy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 17:27   #2530
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zaprosiłam Was do nowej grupy na FB.

Będę ją wieczorem uzupełniać.. poproszę też Was o zaproszenie do niej Waszych znajome....
super jest, czekam aż się pojawią jakieś jesienne botki albo kozaki

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
hejka baby,
ale u nas słooonko
pszczoua gratuluję, buziole dla ciebie i Juleczka

Dziś rano musiałam zawieźć na lotnisko moją mamę, bo wracała do domu i co? I dostałam mandat
Jestem Miecio - demon prędkości znacie tą reklamę?

Wróciłam do domu dałam wszystkim jeść i poszłam spać NA 3H!!!
Teraz wszyscy czekają na spóźniony obiad, bo oczywiście jak matka nie wstawi do doopa zbita i z głodu umieramy. Faszerowana papryczka

alee boli mnie krzyż

sija
wiatr we włosach zawsze mu mało!

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - zaczynam dzisiaj 18tc czyli 5 m-c
super

Cytat:

Tak,dziś zaczynamy 27 tc

Cytat:
Dziekujemy za gratulacje Nie wiem kiedy bede w stanie Was nadrobic wiec wybaczcie ze tak tylko o sobie.

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku. Julek jest bardzo grzeczny, od razu zalapal o co chodzi ze ssaniem, mleczko tez sie produkuje. Maly daje mi wypoczac, praktycznie budzi sie co 2-3 godz possie pol godzinki i dalej grzecznie spi Jest idealnie Marze tylko o tym zeby moc juz usiasc bo synus urodzil sie na Supermana - z raczka przy glowce. Takze tam na dole mam troche szwow...
Super ale z tym supermenem to dał czadu

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Super się to czyta!
Widzę,że Twój Julek w bojowym nastawieniu wychodził na świat:-D tak jak Tymek, też z rączką przy główce:-/
Ale miałam taką super położną,która jak to zobaczyła to powiedziała: Justyna mały się rodzi razem z rączką, więc słuchaj teraz mnie jak chcesz mieć tyłek cały;-)

Cytat:
Pszczoua super, że synek spokojny. Mam nadzieję i szczerze życzę żeby tak zostało. O naszej Agacie też mówiły położne, że to złoty dzieciak, tylko je i śpi... taaaaa..... ciekawe kiedy. Teraz potrafi dać się we znaki, szczególnie nocą. Coś jej się przestawia z jedzeniem w trybie nocnym.
mój też był "złoty" budził się co 3h a reszta to nudaaaa ale to do 3 tygodni od temtej pory "żywe srebro"

miłego wieczoru

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 18:09   #2531
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!

Nogi mi do tyłka wchodzą, nadrobię Was później zresztą mam robotę ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzib.jpg (174,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-09-22, 18:10   #2532
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

nasza to jakaś dziwna kotka, może dlatego, że to pers? Na początku małą obwąchiwała, pozwalałam, żeby oswajała się z zapachem. Jak przysuwałam Lidkę bliżej to uciekała. Potem kotka tak się rozbestwiła, że kiedyś wskoczyła do łóżeczka małej i położyła się jej w nogach. Gdyby nie sierść którą gubi wszędzie i dużo, to bym jej nie wyganiała. Ale pogoniłam, bo później muszę pościel trzepać. Teraz tez ucieka, jak położę Lidkę gdzieś koło niej, bo mała rączki wyciąga i ciągnie ją za sierść.
Pozwól kotu obwąchać małą, niech się zbliży, kotka jest ciekawa tego nowego stworzenia które tak nagle się pojawiło w domu, które płacze, mruczy, mlaska, kicha. To naturalna ciekawość. Nie sądzę, aby coś zrobiła małej. Obserwuj, asekuruj ale oswajaj kota z tą nową osobą.
zrobie tak jak piszesz. Nasza kotka jest mloda (w lipcu skonczyla rok) i troche jeszcze durna, nie miala nigdy mlodych i miec nie bedzie (mamy zamysl na sterylizacje) i boje sie troche, ze to polaczenie przyspozy nam jakis klopotow... ale moze rzeczywiscie jak zaspokoi ciekawosc to da sobie spokoj... no nic, pojde za Twoja rada, zobaczymy co z tego wyniknie. Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
mój też był "złoty" budził się co 3h a reszta to nudaaaa ale to do 3 tygodni od temtej pory "żywe srebro"

miłego wieczoru
No to witam w klubie. Nam stuknelo dzis 2 tyg i widze juz, ze lekko nie bedzie.... moj tata powiedzial dzis, ze ona zachowuje sie podobnie jak ja, gdy bylam mala i zyczy nam powodzenia yyyyy.... dziekuje ojcze

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:06   #2533
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Spoko. Proszę tylko pozapraszać znajomych

Ja coś czuje wydam pół wypłaty na Twoje rajty...
Bardzo mi to nie przeszkadza

Cytat:
nie chcę podporządkowywać się pod kota i zamykać sypialni, bo jakoś nie lubię spać przy zamkniętej (wiem, może to dziwne).
Dla mnie nie dziwne, tylko ja nie lubie przy otwartej

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
na rajty ja też chętna zobaczyć
Odezwij się na pw co się interesuje, to Ci powiem czy mam i za ile
Nie będę tu zaśmiecać

Cytat:

wiatr we włosach zawsze mu mało!
Więc mu i włosów mało już zostało
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Fiu fiu fiu
Cytat:

No to witam w klubie. Nam stuknelo dzis 2 tyg i widze juz, ze lekko nie bedzie.... moj tata powiedzial dzis, ze ona zachowuje sie podobnie jak ja, gdy bylam mala i zyczy nam powodzenia yyyyy.... dziekuje ojcze

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-09-22 o 20:07
Stary 2013-09-22, 20:09   #2534
...Skierka...
Zakorzenienie

witam
Cytat:
ja jakbym w pracy powiedziała, że chcę tylko 4 h dziennie pracować przy kompie to by mi kazali przychodzic na 4 h i płacili połowę pensji
mnie by chyba śmiechem zabili
a z kręgosłupem też mam problem i faktycznie w ciągu dnia jest już lepiej niż jak siedziałam 8 godzin w pracy przed komputerem. Ale niestety boli mnie też nocą - kręgosłup i biodra. Ostatnio też strasznie mi w nocy lewe udo drętwieje?
Cytat:
Dziewczyny które nie dawno robiły remonty mam pytanie.Wpadło nam z tżtem do głowy żeby przemalować dwie ściany w sypialni na czerwono i na tym zrobić jakiś biały napisTylko tż się boi że nie możemy teraz malować bo mały i się nawdycham.Czy wy normalnie przebywałyście w mieszkaniu,czy znikałyście na dzień-dwa?
siostra TZ w 6 czy 7 miesiącu sama z mężem malowali całe mieszkanie
Cytat:
Dzień dobry!

no ładnie ładnie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-09-22 o 20:20
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:12   #2535
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

właśnie wsunęłam panierowaną kanię.

Jak się jutro nie odezwę znaczy, że to nie była kania
Stary 2013-09-22, 20:16   #2536
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
a z kręgosłupem też mam problem i faktycznie w ciągu dnia jest już lepiej niż jak siedziałam 8 godzin w pracy przed komputerem. Ale niestety boli mnie też nogą - kręgosłup i biodra. Ostatnio też strasznie mi w nocy lewe udo drętwieje?
Od kręgosłupa, im większe stadium zaawansowania wysuwania się dysku tym niżej boli - kręgosłup,pośladek, biodro, itp
Cytat:

OK

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-22, 20:22   #2537
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Stary 2013-09-22, 20:34   #2538
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

Ha ha ha:-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:40   #2539
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ale wenę zlapałam...wypucowalam już kuchnię , pokój , teraz ide walczyc z łazienką i cilit bangiem jak skończe bede mogła spokojnie z kawą usiąść i nic nie robić ... o albo zjem sniadanie
szalona

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - zaczynam dzisiaj 18tc czyli 5 m-c
Cytat:
Tak,dziś zaczynamy 27 tc

Cytat:

Mały Bohater

Cytat:
właśnie to mi się marzyło niemowlęta... ja uwielbiam, zatracam się w tym całkowicie...
Własnie byłam ciekawa bo przecież nie ululacie wszystkich dzieciaczków na raz, czyli zasypiają kiedy chcą, wyjścia nie ma. Nie jest to do końca dobre bo dzieci powinny mieć jakiś rytm ale co zrobić. A ile dzieciaczków macie w jednej sali? Super że się spełniasz w tym zawodzie
a i ile płacą rodzice? Tak z ciekawości pytam
Nie, nie jest jeszcze jedna pora spania dla wszystkich...po obiedzie ale jak ktoś wyspał się do obiadu, to logiczne, że nie będzie spał po obiedzie wtedy reszta śpi, a te kilka dzieci bawi się dzieciaków jest w grupie 25, ale niedy nie ma maxa, a jak jest ich dużo to dziwlimy je na dwie grupy, mniejsze i większe tzn. chodzące i nie chodzące, i wtedy idziemy na dwie osobne sale nie wiem jak jest w innych miastach, u nas opłata stała to 100zł + 5,50zł stawka żywieniowa za 1 dzień

Witam się,
wybawiłam się wczoraj na imprezce rodzinnej, niestety mój mąż z bólem kręgosłupa nie chciał tańczyć, więc obtańczyłam resztę rodziny
Wiecie co, widzę różnicę po braniu wiesiołka robię codziennie test owulacyjny (póki co pokazuje I kreskę), ale od dwóch dni obserwuję już glutki, więc owulka tuż, tuż tak bardzo chciałabym, żeby to był ten cs...

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:19   #2540
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

wow! ja tez chce na grzybki,wszyscy wokol mowia,ze pelno w lesie.

A my nadal sie urlopujemy,pogoda nie bardzo dopisuje,dzis o dziwo nie padalo,wiec pospacerowalismy po Gubalowce i... schylilam sie do wozka i pach, nie moglam sie podniesc.Tak mi cos poszlow krzyzu.Lata temu leczylam sie z rwy kulszowej,raz na jakis czas w taki sposob mi sie przypomina.Dziwie sie,ze w ciazy mnie ominelo,ale teraz od dzwigania itp. wkoncu dalo znac.Najgorsze,ze dzis startujemy ze starankami,smieje sie do Meza,ze bedzie moim masazysta zobaczymy co z tego wyjdzie

dzis dostalam zawalu...Szonus przysypial u Tatusia na ramieniu,a ja zaszlam do sklepu.Podchodze do Nich,patrze na Malego,a On dziwne "maslane" oczy,w pol zmruzone,w bezruchu.Dotykam Go i cos mowie,a On nic,potrzasam lekko glowka,a On nadal nic,policzki chlodne,a mi serce stanelo.Wstrzasnelam nieco mocniej i sie ocknal z placzem.
Poprostu ze zmeczenia sobie przysypial z otwartymi oczami,bardzo dziwnie to wygladalo.

Dziewczyny a jak tam ciaza zbiorowa? Ktora bliska testowania?

przed chwila sobie poczytalam o roznych pytaniach o dzieciach do Pani Doktor
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...%C5%84ska#ipad

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-09-22 o 21:21
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:27   #2541
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wow! ja tez chce na grzybki,wszyscy wokol mowia,ze pelno w lesie.

A my nadal sie urlopujemy,pogoda nie bardzo dopisuje,dzis o dziwo nie padalo,wiec pospacerowalismy po Gubalowce i... schylilam sie do wozka i pach, nie moglam sie podniesc.Tak mi cos poszlow krzyzu.Lata temu leczylam sie z rwy kulszowej,raz na jakis czas w taki sposob mi sie przypomina.Dziwie sie,ze w ciazy mnie ominelo,ale teraz od dzwigania itp. wkoncu dalo znac.Najgorsze,ze dzis startujemy ze starankami,smieje sie do Meza,ze bedzie moim masazysta zobaczymy co z tego wyjdzie

dzis dostalam zawalu...Szonus przysypial u Tatusia na ramieniu,a ja zaszlam do sklepu.Podchodze do Nich,patrze na Malego,a On dziwne "maslane" oczy,w pol zmruzone,w bezruchu.Dotykam Go i cos mowie,a On nic,potrzasam lekko glowka,a On nadal nic,policzki chlodne,a mi serce stanelo.Wstrzasnelam nieco mocniej i sie ocknal z placzem.
Poprostu ze zmeczenia sobie przysypial z otwartymi oczami,bardzo dziwnie to wygladalo.

Dziewczyny a jak tam ciaza zbiorowa? Ktora bliska testowania?

przed chwila sobie poczytalam o roznych pytaniach o dzieciach do Pani Doktor
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...%C5%84ska#ipad
Boszzzz...aż mi serce stanęło jak to przeczytałam sama nie wiem, czy nie zaczęłabym panikować

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-09-22, 22:03   #2542
bazile
Zadomowienie

czlowiek w takich momentach chce jak najlepiej,ale w takim stresie staje sie czesto bezradnym.Po chwili chyba dopiero mozg wysyla sygnal: dzialaj!
Najbardziej nienawidze jak ksztusi sie Maly wlasna slina .Moj pierwszy odruch byl taki,ze szybko bralam Go na rece w pozycji poziomej i klepalam po pleckach.
Zakrztusil sie kiedys na wizycie u lekarki i ja szybko Go na rece...a Ona mowi,ze tak nie powinno sie robic,spokojnie chwile przeczekac,ze organizm dziecka sam sie obroni.
Tylko,ze ja mam w glowie pewna schize.Kiedys bylam opiekunka do dzieci i 3 latek krztusil sie dosc czesto,az pewnego razu zakrztusil mi sie powaznie.Po chwili wyplul jedzenie zmielone w kulke,wielkosci orzecha wloskiego.Odrazu zrezygnowalam z pracy.Wiem,ze takie rzeczy sie zdarzaja,ale nie chcialam miec tej strasznej odpowiedzialnosci na sobie,gdyby kiedys cos sie stalo...
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:13   #2543
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
O cholera! Też bym dostała zawału
Cytat:
Zakrztusil sie kiedys na wizycie u lekarki i ja szybko Go na rece...a Ona mowi,ze tak nie powinno sie robic,spokojnie chwile przeczekac,ze organizm dziecka sam sie obroni.
No chyba ciężko tak patrzeć i nic nie robić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-22, 22:31   #2544
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
czlowiek w takich momentach chce jak najlepiej,ale w takim stresie staje sie czesto bezradnym.Po chwili chyba dopiero mozg wysyla sygnal: dzialaj!
Najbardziej nienawidze jak ksztusi sie Maly wlasna slina .Moj pierwszy odruch byl taki,ze szybko bralam Go na rece w pozycji poziomej i klepalam po pleckach.
Tylko,ze ja mam w glowie pewna schize.Kiedys bylam opiekunka do dzieci i 3 latek krztusil sie dosc czesto,az pewnego razu zakrztusil mi sie powaznie.Po chwili wyplul jedzenie zmielone w kulke,wielkosci orzecha wloskiego.Odrazu zrezygnowalam z pracy.Wiem,ze takie rzeczy sie zdarzaja,ale nie chcialam miec tej strasznej odpowiedzialnosci na sobie,gdyby kiedys cos sie stalo...
U mnie w pracy, zakrztusił się kiedyś 2 latek kawałkiem mięsa, ale na szczęście ja pracuję z pielęgniarkami i one uczą mnie co robić w takich momentach. Czy na szkołach rodzenia są podejmowane takie tematy?

Cytat:
O cholera! Też bym dostała zawału
No chyba ciężko tak patrzeć i nic nie robić
O tym samym pomyślałam, co mam stać i patrzeć się jak dziecko sinieje?!

- insulinooporność

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2013-09-22 o 22:39
Stary 2013-09-22, 23:41   #2545
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

oooo mamooooo... juz mam troche dosc tych mdlosci... cala energie wysysaja ze mnie po jedzeniu przechodzi, ale co jesc jak na nic ochoty nie mam i wszystko mnie mdli
kochana, gratuluję misia haribo! słodkie małe
A mdłości ja też mam już dość serdecznie. Teraz powoli sie lżejsze robią, ale wieczorami tragedia. A wogóle ten tydzien wlasnie który się kończy dał mi popalić. Aż mój TŻ w szoku był i nie zdawał sobie sprawy że aż tak mi dokuczają, dopiero jak się wiłam na łóżku przed snem... A mi pomaga łyk coca-coli. Mimo że nie można jej pić, ja butelke zawsze musze miec w torebce żeby przy większych atakach łyka wziąć i troche lepiej mi... Bo też przechodze to okrutnie :/
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Przeoczyłam ten wpis, gratuluję Mrau
i marzę o tym samym...

Który to był dzień cyklu, kiedy zobaczyłaś serduszko?
Ja idę na usg, jak będzie dopiero 43 i boję się, że za wcześnie jednak.

Ale mam dziś zjazd nastroju...
słońce, przepraszam że dopiero teraz, ale niżej wyjaśnię dlaczego jak czytałam dalej to już nie muszę odpowiadać i gratuluję ogromnie! jak sie czujesz? mam nadzieje że przechodzisz lekko...

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A będzie tak jeździł dopóki ja nie powiem, że już nie daję rady przynajmniej takie jest założenie... ale myślę, że teraz pojedzie na 6 tyg wróci na 1 listopada, później znów pojedzie i wróci na święta i to jest pewne... No bo bez sensu jechać raz i na zimę wrócić do pl., bo pracy już nigdzie nie znajdzie na zimę. Tak więc nawet jeszcze może w styczniu pojedzie i chyba na tym koniec. Chyba.. Ciężko powiedzieć.

No właśnie, najgorsze są takie starania... Tż już jeździł w delegacje ale to takie od pon-piątku i było ciężko... a teraz.. boję się, że się załamie kompletnie.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Mi się podoba KOCURKU !
lady, dacie rade,. Czasem tak trzeba, a dobrze jest mieć odłożone troche kasy więcej żeby wyprawkę kupić i tak dalej, a w PL to wszyscy dobrze wiemy jak jest. Ciężko odłożyć duże kwoty a takowych właśnie potrzebujemy na urodzenie się dziecka żeby nie musieć ściskać pasa później czy w jakieś kredyty się bawić. Troche Cię wesprę, bo mój tak jeździ już od dawna dawna. Właśnie dziś pojechał po tygodniu w PL i czekam na telefon jak bedzie na granicy już... Jest mi cholernie źle i ryczę okrutnie ale to przez ciążę pewnie bo zwykle aż tak się łzami nie zalewam. Również wraca w listopadzie na tydzieńi wtedy na święta. Bo chce spłacić kredyt na samochód już do końca, no i wiadomo że chcieliśmy coś odłożyć żeby już leżało i czekało Dalej zostaje w Polsce bo chce być ze mną i przy mnie. Przy nas ciężkie są pożegnania, ale tyle wytrzymacie i zobaczysz jak magiczne i szczęśliwe są powroty. Zawsze sobie myślę że dla tych powrotów WARTE jest to wszystko...

Cytat:
20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm, wazy 2920g. Porod ekspres - niecala godzina od pojawienia sie bolesnych skurczow Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K po wyjsciu ze szpitala
gratuluję i witam nowego człowieczka po tej stronie!

Witam również Agatke! Oraz witam kochane mamusie i staraczki

Tydzień mnie nie było, nadrobiłam w miarę bo niedobrze i mdli i wszystko naraz bleeeeee! Nie było mnie, gdyż jak mój TŻ jest w PL to staramy się nacieszyć sobą ile tylko można więc przepraszam że Was opuściłam chwilowo ale mam dobrą wymówkę hihi :P Czuję się okropnie wiecie?? nie dość że pogoda beznadziejna, mój dziś pojechał, zaraz wypluję własny żołądek to jeszcze jakieś przeziębienie mnie bierze. Dlatego nawet nie mam siły pisać i nadrabiać wpis po wpisie strona po stronie... Nie przyswajam mięsa, ani nic smażonego poza rybą. Niedobrze mi na słodkie. Jem jaja, owoce i warzywa bo to pochłaniam wręcz miskami. No i ładnie TŻ dzwoni n granicy jest właśnie a ja siedziałam w łazience i modliłam się żeby wkońcu przestać oddawać kolację. To mnie wykończy...

Lineczko, cieszę się że czujesz wsparcie ze strony TŻta. To jest najważniejsze. A takie przejścia właśnie tylko cementują związek

Kurde! kicham! smarkam! rzygam! latam sikać! ja się wykończę i chyba wyłożę materac w łazience. Ja tam właściwie mieszkam teraz... Oj dzidzia, dajesz mi popalić ... :P będzie łobuz. Po mamusi. Pięknie.

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:10   #2546
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Dzień dobry!

Wow zbiory udane
Cytat:

Dwa tygodnie
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Wiecie co, widzę różnicę po braniu wiesiołka robię codziennie test owulacyjny (póki co pokazuje I kreskę), ale od dwóch dni obserwuję już glutki, więc owulka tuż, tuż tak bardzo chciałabym, żeby to był ten cs...
Trzymam kciuki
Cytat:
Nie dziwie się że byłaś przerażona...
Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

Kurde! kicham! smarkam! rzygam! latam sikać! ja się wykończę i chyba wyłożę materac w łazience. Ja tam właściwie mieszkam teraz... Oj dzidzia, dajesz mi popalić ... :P będzie łobuz. Po mamusi. Pięknie.
No maluszek daje ci popalić

Dziś na 10:00 wizyta u diabetologa.Pózniej jedziemy wybrać tą farbe.Malowanie będzie w weekend.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:19   #2547
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry
i uciekam do pracy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-23, 08:22   #2548
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

ale się nie wyspałam....,pogoda też do niczego nie zachcęca...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:03   #2549
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Zeszłabym na zawał chyba

Witam się i ja.
U nas pochmurnie i bardzo wietrznie,ale ciepło
Zaraz chyba będzie padać bo się tak zaniosło.

Buziale

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:56   #2550
...Skierka...
Zakorzenienie

witam i ja
leniwie mi strasznie, za oknem mało przyjemnie, zimno i mokro...

mmmmmmmmrau to faktycznie nie masz lekko, pozostaje mieć nadzieję że niedługo minie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości